Photoshoptips - Gratis actions!

Publicerat: 2011-02-27 Kl: 13:38:00 | I kategori: Photoshop | 7 kommentarer |





Några av dom actions som följer med i Pioneer woman actions sets


Den senaste tiden har jag fått flera kommentarer och mail med frågan hur jag redigerar mina bilder i photoshop. Det känns superkul att så många tycker att bilderna är fina, speciellt då jag inte kunde ett dugg om photoshop för bara två månader sedan, och fortfarande så kan jag inte mycket alls om man jämför med hur mycket det finns att lära sig - det är verkligen en djungel!

Jag brukar läsa olika fotobloggar och olika hemsidor om photoshop som till exempel moderskeppet.se för att få tips, och på den här bloggen hittade jag en länk till Thepioneerwoman.com där man kan ladda hem gratis actions! Man behöver inte heller vara speciellt tekniskt för att ladda hem dom, för när man packar upp filerna så installerar dom sig själv i photoshop. Jag tycker att det är både superenkelt och roligt med actions och det passar perfekt till oss som inte är så duktiga än och kanske inte vill lägga ner så mycket tid på varje bild! Jag använder nästan bara seventies och slight ligthen, ofta tillsammans och så drar jag ner opacity till 50 % ungefär (den står på 100% först) , det beror på hur mörk bilden var innan.

Så där, det var mitt knep! Hoppas att ni som undrat får användning av inlägget!

Så kom den hit också..

Publicerat: 2011-02-27 Kl: 11:18:53 | I kategori: Allmänt | 4 kommentarer |




Den här bilden har absolut inget med inlägget att göra, men jag har inte varit så aktiv med kameran i helgen av förståeliga skäl och jag blir alltid glad när jag tittar på den här bilden som är tagen på morsdag förra året, och det kan behövas efter en natt med typ 2-3 timmars sömn..


Det har varit lite dåligt med blogginlägg i helgen och anledningen stavas m a g s j u k a. Helgen började supermysigt med middag och vin tillsammans med några av mina tjejkompisar, jag är ju inte speciellt duktig i köket så det är tur att jag har vänner som är helt otroligt duktiga på att laga god mat! Vi blev bjudna på en supergod stek med rödvinssås, tzatziki och jättegoda grönsaker i ugn, bland annat champinjoner i soja som jag bara måste laga själv nästa gång vi ska laga nån festlig måltid här hemma. Vi hade verkligen en superkul kväll med massor av skratt och roliga minnen, och när vi skulle gå hem fick vi till och med med oss varsin påse med torkade trattkantareller som min kompis och hennes sambo hade plockat själv i höstas, så nu ska jag laga kantareller för första gången!

På lördagen var det strålande sol och nollgradigt så det kändes nästan som vår trots att det snöat flera dagar och var hur mycket snö som helst, så jag och Alva gick ut på en långpromenad medans Andreas jobbade. Än så länge gick allt jättebra, och efter ett besök i några butiker gick vi hem till mina föräldrar en stund. Alva ville knappt äta mellis vilket är väldigt ovanligt, men förklaringen kom en kvart senare då hon började att kräkas. Jag blev helt ställd för hon har ju aldrig haft magsjuka förut, och knappt jag själv heller sen jag var barn så det var helt oväntat. Tur att jag inte var kvar på någon affär, för vad gör man om ens barn börjar kaskadkräkas mitt i en klädaffär? Jag har då aldrig med mig massa ombyten och handdukar när vi bara är ute och går, men jag får väl börja med det nu. Andreas kom och hämtade upp oss och vi packade in Alva i bilen snabbt som sjutton och höll tummarna för att hon skulle klara bilresan hem, vilket hon också gjorde med typ fem sekunders marginal. Men nu har Alva inte kräkts sen igår kväll så vi hoppas att hon är frisk! Nu väntar vi bara på att jag och Andreas också ska bli sjuka, lite svårt att undvika, så om det blir dåligt med inlägg de kommande dagarna så vet ni anledningen..

kalasfin och wienernougat

Publicerat: 2011-02-25 Kl: 14:03:00 | I kategori: Mat & bak | 11 kommentarer |




Lite suddiga bilder men Alva och Andreas var ju så fina innan vi skulle på kalas igår kväll!



Alva var kalasfin i den söta klänningen jag köpte på tradera förra veckan



♥♥

Igår kväll var vi bjudna på kalas hemma hos min mormor och morfar som båda fyllt/fyllde år, men då vi varit sjuka så länge hade jag inte hunnit åka ner på stan för att köpa presenter. Vad passar bättre då än att ge något hemmagjort! Min morfar älskar choklad så jag gjorde en sats av wienernougaten som jag gjorde flera gånger och bloggade om i julas. Den är både supergod och så enkel att själva arbetsinsatsen kanske är fem minuter om man inte som jag även var tvungen att pyssla ihop en egen presentlåda också, men det kan man ju skippa om man har bråttom..



Lekdejt!

Publicerat: 2011-02-25 Kl: 13:37:00 | I kategori: Vardag | 3 kommentarer |


 

Stella och Alva var så himla gulliga ihop ♥


 

- Men morsor kan ni sluta följa efter oss hela tiden, vi vill faktiskt leka själv..


 

Här var dom så snälla med varandra även om dom ibland ville ha exakt samma saker att leka med också..

 


Jag hann visst inte blogga alls igår, det var en fullspäckad dag med Öppna förskolan direkt på morgonen följt av en lekdejt och avslutningsvis kalas på kvällen! Alva är i princip helt frisk nu, det vände fort i förrgår och igår kändes hon som vanligt förutom en del hosta så vi vågade oss iväg till Öppna förskolan för att göra av med lite enregi!

Sen kom en av mina bästa kompisar hit på eftermiddagen med sin dotter Stella, superkul! Vi bor väldigt nära varandra men då Stella är sju månader äldre än Alva hann vi bara vara mammalediga fram till i somras samtidigt, och nu går Stella på dagis, stora tjejen! Men igår var vi helt lediga samtidigt så då lyckades vi styra upp en lekdejt för tjejerna och fika för oss mammor! Vi ska träffas ikväll också tillsammans med några fler av våra tjejkompisar för att äta middag och dricka lite vin, så himla trevligt det ska bli för nu var det många veckor sedan jag var iväg och gjorde nåt kul på kvällen och efter att ha suttit inne sjuk i över en vecka så längtar jag efter att få träffa lite folk!

 

Jag fick äran att ha båda tjejerna i knät samtidigt!


 

Läser böcker tillsammans i Alvas kuddhörna, gullungarna


Fotoutmaning dag 15 - Kärlek!

Publicerat: 2011-02-25 Kl: 13:36:04 | I kategori: Fotoutmaning | 1 kommentarer |




Jag har rätt så många bilder på mig och Andreas då vi varit tillsammans sedan vi var sexton, men jag valde den här bilden på oss som är tagen på West coast riot i Göteborg 2008, det var en kul festival! Vi var även där året därpå, men då var jag gravid , mådde illa hela tiden, det var 35 grader varmt och jag var nog inte lika peppad på punkfestival då..

Fotoutmaning dag 14 - En vinterbild!

Publicerat: 2011-02-23 Kl: 22:11:00 | I kategori: Fotoutmaning | 7 kommentarer |





Vilken vinterbild passar bättre än den här bilden som visar Alvas första kontakt med snö i oktober! Hon tyckte att det var ganska spännande men det är ju lite svårt att leka i snön när man bara kan sitta still..

Nej nu ska jag krypa ner i soffan och kolla på Big brother, jag älskar ju dokusåpor men det är lite synd att det går så sent. Ja det hörs ju att jag är småbarnsförälder för före 23 tyckte jag inte var sent innan Alva föddes, men det är ju tur att det annars går i repris kl 7 på morgonen - passar mig mycket bättre..

Nya soffbordet!

Publicerat: 2011-02-23 Kl: 12:56:00 | I kategori: Hemma hos oss | 10 kommentarer |




Det nya soffbordet Imfors från Ikea har kommit på plats



Det ser nästan ut som en divansoffa! Så här såg det ut innan


Sådär, nu har det nya soffbordet från Ikea kommit på plats och jag känner mig supernöjd! Soffgruppen känns lite stor kanske mot för bordet, men det blev mycket bättre tycker jag nu när jag har styrt puffen ända mot soffan så att den blev en divan istället. Jag har alltid velat ha en soffa med divan och nu kan jag iallafall låtsas lite! Dessutom har puffen inte kommit till användning så mycket innan, den tar stor plats men är inte så bekväm att sitta på eftersom man inte har något ryggstöd. Nu ska jag bara sy några nya soffkuddar av tyget jag köpte på Ikea, köpa vita gardiner samt byta ut rislampan i hörnet ( som måste vara säkert tio år gammal..) till någon fin vit lampa så är jag redo för vårfint här hemma!

Alva 13 månader!

Publicerat: 2011-02-22 Kl: 13:38:00 | I kategori: Alva 1 - 2 år | 10 kommentarer |





Äntligen är Alva tillräckligt gammal för att kunna använda alla saker jag köpt till henne, gungelefanten köpte jag när hon bara var någon månad gammal och har stått på hennes rum och väntat tills nu!


Vi är fortfarande sjuka här hemma både jag och Alva, det var en riktigt envis förkylning som inte alls vill gå över. Värst är det såklart för stackars Alva som snorar och hostar på nätterna, och natten mot måndagen var hon vaken mellan klockan ett och halv fyra vilket inte var så poppis hos oss föräldrar och hela måndagen flöt förbi i en trötthetsdimma. Men mitt i all sjukdom har jag ju missat att skriva lite om Alvas utveckling nu när hon fyllt hela tretton månader!

Tidigare i veckan stod hon helt själv utan stöd i några sekunder och tog även 1-2 steg när vi "lurade henne lite" att gå från famn till famn. Men även om hon säkert skulle kunna ta något steg helt sjäv blir hon jättearg och sätter sig ner på rumpan så fort man släpper ena handen när hon går, båda händerna ska hon hålla i för annars vill hon inte gå alls.. Gåvagnen däremot är väldigt poppis och Alva kan både svänga och styra som hon vill!

Något som hon har kunnat ganska länge, säkert en månad eller så är rörelserna till Imse vimse spindel! Hon har gjort rörelserna lite då och då för sig själv, men ingen av oss förstod vad hon menade förrän jag råkade säga ordet spindel och Alva helt plötsligt började pilla med händerna! Nu kan hon hela sången utantill, iallafall när vi är här hemma för på Öppna förskolan när vi sjunger sången vill hon inte röra händerna alls. Språkmässigt så härmar hon det mesta vi säger, och hon förstår i princip allt vi säger också, man blir lika förundrad varje gång hon visar sig vara mycket klokare än vi tror!

Alva vet precis vad hon får och inte får röra, och pekar på förbjudna saker som kontakter och varma kaffekoppar, hytter med fingret och säger aaaaabbaaaa (ajabaja). Fast sen är hon ändå och pillar på alla kontakter, busungen.. Knappar är också populärt och Alva vill alltid vara den som trycker på lysknappen, sätter på tvättmaskinen och allt annat som har knappar. Fast sen räcker det såklart inte med att bara trycka en enda gång, utan hon kan sitta hur länge som helst och trycka av och på. Och av och på.. Annars är det böcker som är favoriten och Alva väljer sjäv vilka böcker hon vill att vi ska läsa, eller om hon vill sitta och bläddra i dom själv. Mitt favorituttryck när jag var liten var "kan själv" och jag känner på mig att det kommer att gå i arv ;)

Fotoutmaning dag 13 - Tema Ljus!

Publicerat: 2011-02-22 Kl: 13:27:00 | I kategori: Fotoutmaning | 3 kommentarer |




Ge mig solljus!

Alva i slutet av sommaren vid Nydalasjön! Bilden får mig verkligen att längta efter vår och sommaren, tänk att slippa bylsa på overallen och alla tjocka kläder varje gång man ska någon stans och bara ta på ett par skor och gå ut! Vad jag kan se i andra bloggar verkar våren börja komma på vissa ställen, men här i norrland snöar det fortfarande och ingen vår än i sikte tyvärr..

Hemmapysslade vimplar i Alvas barnrum !

Publicerat: 2011-02-20 Kl: 16:28:00 | I kategori: Hemma hos oss - Alvas rum GAMLA LÄGENHETEN | 36 kommentarer |





Vimplarna som jag pysslat ihop själv har kommit upp och matchar resten av rummet!




Den hemmapysslade rådjurstavlan har också kommit upp på väggen, samt att jag bytte plats på uggletavlorna



Djungelteckningen blev jag ganska nöjd med, så den fick bli en tavla i Alvas rum!




Nu har de hemmapysslade vimplarna kommit upp i Alvas rum, och samtidigt passade jag på att möblera om lite grann på samma vägg. Den var ganska tom och tråkig innan ( se tidigare bild på väggen här!) då jag hade tänkt att bygga till en diskho till Alvas briospis och ha hyllor ovanför med alla köksgrejer, men eftersom jag inte hittade någon stomme på Ikea som passade i storlek skjuter jag upp det projektet tills vi flyttar i höst.

Men jag kunde såklart inte låta väggen vara så tråkig ända tills dess, så jag bar in kistan i Alvas rum igen (som jag på några veckor har lyckats fylla med mina pysselgrejer istället för Alvas leksaker som var tanken) , ställde bokhyllan lodrätt istället för vågrätt, samt flyttade om tavlorna lite grann. Nu känner jag mig mycket nöjdare med Alvas rum, det blev precis lika glatt och lekfullt som jag tänkt mig innan så nu finns det nog inte så mycket mer att göra där inne! Möjligen att det kommer upp några fler tavlor ifall jag målar någon fler som jag blir nöjd med. Fast jag älskar att inreda och göra om i Alvas rum så det är även lite tråkigt att det känns helt färdigt nu..

Bilder på resten av Alvas rum och hur det sett ut tidigare (för jag har visst möblerat om några gånger) finns att se i kategorin Hemma hos oss- Alvas rum, men jag slänger upp några bilder på resten av rummet  hur det ser ut just nu också så att jag har hela rummet i samma inlägg!



Kuddhörnan läser vi böcker i varje dag!



Vimpeln här har fortfarande inte hängts upp i taket som jag tänkt, och någon fler tavla ska upp över sängen samt att de fina tavlorna från Isa form ska sättas brevid varandra

En lördag inomhus!

Publicerat: 2011-02-19 Kl: 18:30:00 | I kategori: Vardag | 6 kommentarer |






Alva var så fin i sin nya tröja och tights från Lindex!



Vi skulle ju fira alla hjärtans dag idag istället.. Haha syns det att vi tänkte försöka börja äta nyttigt från och med nu? Så här brukar verkligen inte våra frukostar se ut men det var faktiskt supergott med avocado och keso på morgonen!



Gullungen leker titt-ut bakom soffan, hon kryper ner, hoppar upp och skrattar!


Fy tusan så tråkigt det är att vara instängd i lägenheten hela veckan, men då Alva varit jättesjuk och jag precis blivit sjuk samtidigt som termometern utomhus har visat på runt minus 25 grader hela veckan har vi inte haft så mycket val. Så då var det skönt att morgonen började kanonbra med både sovmorgon för mig medan Andreas och Alva gick upp och lekte, samt en "alla hjärtans dag frukost" som jag blev bjuden på när jag klev upp! Vi skippade ju alla hjärtans dag i tisdags pga all sjukdom och hade tänkt att fira idag istället med bio och middag på restaurang, men dom planerna gick visst i kras nu när vi fortfarande är sjuka. Annars har vi mest lekt och läst böcker hela dagen, och snart är det såklart dags för melodifestivalen så vi har laddat upp med grönsaker och dip i kylen!

Trevlig lördagskväll på er ni som kikar in här!




Djungeltema

Publicerat: 2011-02-19 Kl: 11:48:00 | I kategori: Teckningar & Illustrationer | 6 kommentarer |




En färgglad djungel, ritad med promarkers



För någon dag sedan började jag med den här teckningen medan Alva låg och sov, egentligen borde jag såklart också passa på att vila medan hon sover, men att bara ligga still när jag har tusen andra grejer jag vill hinna gör mig bara ännu mer stressad. Så istället springer jag runt och håller på med ungefär hundra olika pysselprojekt samtidigt som jag vill lära mig att teckna, bli bra på photoshop, lära mig illustrator och lite andra grejer.. Men jag får väl vara nöjd för varje liten sak jag hinner slutföra, för snart börjar jag jobba och kommer nog inte att ha så mycket tid över till pyssel..

Pysseltips - Enkel tavla på fem minuter!

Publicerat: 2011-02-18 Kl: 09:23:00 | I kategori: Pyssel / DIY | 6 kommentarer |




Det blev ett rådjur i samma papper som jag använt mig av att göra vimplarna till Alvas rum!




För någon månad sedan såg jag en liknande tavla på någon blogg eller om det var på Styleroom, men nu när jag skulle googla varifrån jag såg den så hittade jag den ingenstans. Det är absolut inte min idé alltså så jag kan inte ta åt mig något av äran, men rådjur syns ju lite varstans just nu och jag tycker att de är så fina! Jag gjorde bara så att jag klippte ut konturerna av rådjuret av presentpapper och limmade fast på det gröna papperet. Klart! Jag har inte bestämt än ifall jag ska göra den i någon annan färg istället men det är ju inte så avancerat så det är ju bara att byta ut när man är less. Kanske att jag gör en matchande tavla med något annat mönster, varför inte konturerna av en hare eller uggla!

Annars fortsätter sjukstugan här hemma och nu har även jag blivit sjuk. Inte så oväntat i och för sig då jag har varit en levande näsduk hela veckan åt Alva, men hon har som tur är mindre feber idag så förhoppningsvis är hon piggare i helgen! Igår kväll var hon jättedålig och ynklig och ville bara ligga i min famn, och så fort vi satte oss ner i soffan så stängde hon ögonen och somnade fast klockan bara var runt 18.  Vi blev lite oroliga att hon skulle vakna jättepigg vid fyra då hon somnade två timmar tidigare än vanligt, men klockan var över sju när hon slog upp ögonen mycket piggare än igår kväll!

Fotoutmaning dag 12 - Min vardag!

Publicerat: 2011-02-18 Kl: 09:04:00 | I kategori: Fotoutmaning | 1 kommentarer |




Alvas rum - the naked truth...

Den här bilden representerar min vardag ganska bra just nu. Hur mycket jag än plockar och städar tar det bara fem minuter för Alva att riva ut hela rummet, det kan väl inte betyda att hon har för mycket saker?






Bild lånad från Therese blogg!

Nej för mycket saker till Alva kan jag såklart inte ha så därför är jag med och tävlar i Therese blogg om den här lilla supersöta munken ovan som hon har virkat själv! Tävlingen hittar du här!

Lite paket till sjukstugan!

Publicerat: 2011-02-17 Kl: 12:53:00 | I kategori: Shoppat till Alva | 7 kommentarer |





Tre fina klänningar och ett par Bobuxtofflor med ugglor på. Eller katter om man frågar Alva, mjao mjao sa hon när hon såg dem..



- Men mamma har inte jag ganska många klänningar redan, hur tänkte du nu?



Ett paket med böcker damp ner i brevlådan, Alva älskar Molly och kände igen henne direkt!



Man måste ju provläsa direkt såklart! Notera att det nya soffbordet kommit på plats, bilder kommer senare och vi blev supernöjda!


Här hemma råder sjukstuga fortfarande, stackars Alva är så himla förkyld och febrig med rinnande snor och ögon. Det är tur att alvedonen funkar så bra, från att bara ligga i min famn och grina blir hon helt plötsligt sitt vanliga jag och pratar och kryper runt och petar på allt. Under en av Alvas pigga perioder kom posten med massor av paket till oss, precis vad vi behövde och det är tur att Alva gillar att öppna paket lika mycket som sin mamma.. Böckerna hade jag beställt från Barnens bokklubbs bokrea så de gick på mellan 20 - 60 kr per bok vilket känns som ett lagomt pris! Nästa vecka börjar väl bokrean i butikerna också så då ska vi såklart vara med och fynda!

Annars har jag råkat komma in i en Traderaperiod efter att inte ha köpt något där på flera månader, så det blev några superfina klänningar och ett par splitternya tofflor från Bobux till mindre än halva nypriset. Alva har ju egentligen redan ett par bobuxtofflor med apor på, men efter att ha letat ihjäl mig efter dem i över en månad har jag insett att de verkar vara borttappade för gott, och att vara utan dem går inte heller nu när vi har testat och upptäckt hur bra de är (skinntofflor överhuvudtaget alltså, det spelar mig ingen roll vilket märke dom har). Nu ska jag bara få tid över någongång att lägga ut lite av Alvas kläder också på tradera så att jag får igen lite av alla pengar jag slänger bort på kläder..

Äntligen klara!

Publicerat: 2011-02-17 Kl: 12:10:00 | I kategori: Pyssel / DIY | 4 kommentarer |




Vimplar som jag klippt och klistrat ihop av enfärgade och prickiga papper!

Nu är vimplarna äntligen klara och redo för att flytta in i Alvas rum! Det blev alldeles för många vimplar precis som jag trott, så jag skippade både de med äpplen och några som var prickiga i olika färger. Tapetproverna från Sandbergs klippte jag ut men insåg ganska snabbt att de inte alls passade in i färgerna, men de kom till användning ändå - jag klippte nämligen ut molnen från dem eftersom de var vita på baksidan!





Fotoutmaningen dag 11 - Tokigt!

Publicerat: 2011-02-17 Kl: 11:08:00 | I kategori: Fotoutmaning | 5 kommentarer |




Jag brukar säga till Alva hur tokig hon är när hon börjar med sin skojmin. Den är svår att fånga på bild men den ser ut ungefär så här fast tio gånger värre..

När jag var liten hade jag tydligen en skojmin där jag rynkade på näsan och grymtade och fnissade för att få alla att skratta och jag har ofta fått återberättat historier då jag suttiti i min matstol och försökt få hela familjen att skratta trots att jag var typ ett halvår gammal. Vem visade sig ha exakt samma skojmin när hon blev tillräckligt gammal för att sitta själv i matstolen, Jo Alva såklart! Hon sitter och grymtar och fnissar och ju mer vi andra skrattar åt henne desto gladare blir hon och fortsätter och skrattar jättemycket åt sig själv, gullungen ♥

Ännu mer vimpel-pyssel!

Publicerat: 2011-02-16 Kl: 10:28:00 | I kategori: Pyssel / DIY | 11 kommentarer |





Mest nöjd blev jag med molnvimplarna, inte så oväntat mönster av mig kanske men jag ville matcha resten av Alvas rum som har flera prylar från Gunilla Axens molnserie från Färg & Form!



Här ritade jag ett äppelmönster med promarkerspennor, men de blev rätt så fula så det är tveksamt om jag kommer att använda dem.. Men ett tips är ju att man faktiskt kan rita vad som helst på sina vimplar bara man har papper och pennor!



Det här var kanske inte det mest genomtänkta jag gjort men jag hade så många smala pappersremsor över så randigt fick det bli!




Efter att jag börjat klippa ut några vimplar av presentpapperet jag limmat fast på tjockare papper fick jag så himla mycket småbitar med papper över, så istället för att slänga det använde jag det för att göra några vimplar till! Jag hade köpt ett rosa och ett turkost tjockare papper för att ha som enfärgade vimplar, men det kändes lite tråkigt så jag klippte ut bitar från presentpapperet och dekorerade dem lite grann.  Man skulle säkert kunna göra många fler och lite finare mönster men nu blev det det första som poppade upp i huvudet. Så nu återstår bara att trä upp alla vimplar på ett snöre!

Fotoutmaning dag 10 - Detta gör mig glad!

Publicerat: 2011-02-16 Kl: 08:44:00 | I kategori: Fotoutmaning | 0 kommentarer |




Bus i soffan för några månader sedan


Jag blir såklart alltid glad av att se att Alva är glad och skrattar, men något som alltid gör mig lycklig i hjärtat är att se hur glad Alva blir när Andreas kommer hem från jobbet och hur hon skyndar sig att krypa mot ytterdörren när hon hör att han kommer. När de leker och busar tillsammans och Alva skriker av skratt. Då blir jag glad.

Ugglor från Lilla tussilago!

Publicerat: 2011-02-15 Kl: 15:56:00 | I kategori: Inredning -Barnrum | 6 kommentarer |



Eget kollage med bilder lånade från Lilla tussilago


Ugglor ugglor ugglor.. Vissa saker kan jag inte få nog av och ugglor är en av dom. För några dagar upptäckte jag en webshop med massor av fina saker som heter Lilla tussilago. Jag satt och kikade jättelänge och skulle kunna köpa hur mycket som helst till Alvas rum därifrån. Mina favoriter är ju som bekant ugglor, och det fanns allt ifrån bokstöd (hur fina som helst!) till bebismobil (synd att Alva är för gammal för mobiler). Nu ska jag dock försöka hålla mig ifrån att shoppa massa saker till Alvas rum eftersom det redan trängs så mycket saker på så liten yta, men att kika och bli inspirerad kan man ju alltid göra!

Lite nytt till vårgarderoben!

Publicerat: 2011-02-15 Kl: 11:27:53 | I kategori: Shoppat | 4 kommentarer |




Jag chansade och köpte med mig ett par tygsneakers från Lindex utan att prova, men de satt perfekt! Nästan så att jag måste försöka få tag i de svarta också..

Tre svarta toppar och en blå klänning med skärp, en riktig Elin-klänning så den blev jag mest nöjd med! Allt från Cubus förutom toppen som ser grå ut som är från Lindex. Vi har inte Cubus här i Umeå så det var nog därför jag hittade så mycket..

 


Förutom Ikea hann vi såklart även besöka Birsta Köpcentrum som ligger vägg i vägg och gå i lite klädaffärer! Jag hade bestämt att jag absolut inte skulle köpa ett enda plagg till Alva utan bara titta på kläder till mig själv, och det lyckades väldigt bra! Jag börjar jobba om två veckor igen så jag behöver verkligen uppdatera garderoben med lite vårnytt. Sen att jag köpte tre svarta tröjor som absolut inte är våriga är ju ganska typiskt mig.. Jag blev iallafall jättenöjd med köpen och försökte att mannekänga kläderna för Andreas när jag kom hem på kvällen, men han såg tydligen ingen skillnad mot alla svarta toppar jag redan har i garderoben, typiskt killar..



Ikeashopping!

Publicerat: 2011-02-14 Kl: 14:54:42 | I kategori: Shoppat | 6 kommentarer |




Fina tyger att sy soffkuddar av och en pläd, allt köpte jag med tanke på att matcha den nya soffan jag vill köpa.. Tyget i mitten har jag redan gjort en kudde av i Alvas rum men jag tänkte kanske göra en tavla också!



Massor av husgeråd, vad glad jag blev när jag såg att det fanns ett tårtfat för nu slapp jag köpa ett svindyrt på typ Duka.. Lite bakgrejer slank med hem också, spritsar och formar!




Jag kom hem med oväntat lite grejer till Alva men hade tur att det fina glassetet fanns i lager och den söta servisen har jag också spanat på, exakt samma färger som i Alvas rum så den kommer passa bra i hennes kök!



Det här kommer vi att ha mycket kul med! Synd att fruktkorgen var slut men man kan ju inte få allt.. Förutom det på bilden glömde jag att fota en vit servis och lite smågrejer som lakan och ramar men det är nog inte så intressant ändå :)


Söndagen började inte så jättebra efter en katastrofnatt, så efter att ha varit vaken sedan tre-fyratiden någongång var jag rätt så trött när jag satte mig i bussen mot Sundsvall och Ikea vid sju. Jag har aldrig kunnat sova i bussar/flyg/bilar någonsin hur trött jag än är, så trots att jag låg och blundade i tre timmar lyckades jag inte somna utan blev bara ännu tröttare. Men väl framme fick jag såklart lite mer energi så några timmar senare kom jag och mamma ut med en överfull kundvagn, shoppingtokiga som vi är båda två. Hade det varit jag och Andreas som åkt hade han försökt stoppa mig hela tiden och påpekat att vi inte behöver ytterligare en fruktkorg så jag hade rätt sällskap med mig denna gång..

Anledningen att vi bokade resan i första hand var att jag ville köpa det vita soffbordet jag skrev om för ett tag sen, men eftersom jag hade kollat lagerstatus innan och sett att det var slut trodde jag inte att det skulle finnas kvar såklart. Döm om min förvåning när det låg fyra stycken bord kvar på hyllan på lagret så jag blev såklart överlycklig! Hur vi skulle lyckas få in det i bilen sedan hade jag inte tänkt så mycket på men det löste sig då Andreas kom och hämtade oss när bussen anlänt, och ikväll blir det till att skruva ihop bordet! Nu är det bara en ny soffa som fattas till att matcha bordet och jag har redan sett ut en mörkgrå från Mio. Tur att Andreas gillade den också men vi får se om vi väntar till i höst då vi ändå ska flytta, även om jag skulle vilja ha den på en gång såklart..

En trött alla hjärtans dag..

Publicerat: 2011-02-14 Kl: 09:42:33 | I kategori: Högtider (Jul, Nyår, Påsk, födelsedagar) | 3 kommentarer |







Alla hjärtans dag idag ♥ vilket nog hade känts mycket mysigare om det inte var så att Alva har sovit helt otroligt dåligt de senaste nätterna, jag visste väl att det har gått alldeles för bra med flera nätter utan ett enda uppvak så det var väl bara en tidsfråga innan nätterna from hell kom tillbaka. När man bara får sova någon enstaka timme här och där utan sammanhängande sömn handlar dagarna helt plötsligt bara om att överleva utan att bryta ihop allt för mycket, så det blir en lugn dag idag, men stackars Andreas som ändå är tvungen att släpa sig till jobbet varje morgon .. Alla härtansdagfirandet skjuter vi nog upp till i helgen med middag på restaurang och bio, så himla mysigt det ska bli! Hoppas ni andra får en trevlig dag, själv ska jag börja packa upp lite (ok fem fulla påsar) ikeashopping från igår, bilder kommer såklart!

Tripp trapp tripp

Publicerat: 2011-02-12 Kl: 14:01:00 | I kategori: Alva 1 - 2 år | 7 kommentarer |





Alva är så himla söt när hon trippar runt med sin lilla gåvagn fram och tillbaka i hallen



Det blev klänning från Bustråden idag också, så fina!



- Nej mamma nu orkar jag inte gå runt med gåvagnen mer.. Jag tror jag KRYPER BLIXTSNABBT TILL SPISEN OCH VRIDER PÅ ALLA PLATTOR HEHE!!




Alltså man ser ju verkligen hur nöjd Alva är att hon når upp till spisknapparna nu, och att jag tar bort henne tjugo gånger per dag och skriker neeej ajja bajja varje gång verkar hon inte bry sig om, busungen.. Tur vi har barnlås på spisen,  dock lite störande att jag glömmer bort det minst en gång per dag och undrar varför inte vattnet börjat koka när vi ska laga mat..


Trevlig lördag på er, nu tar jag en bloggfri helg och laddar inför Ikearesan imorgon! Bussen går från stan klockan sju och är framme vid halv elva i Sundsvall,  jippi så kul det ska bli!

Cirkus på Lagerhaus!

Publicerat: 2011-02-12 Kl: 11:43:00 | I kategori: Inredning | 6 kommentarer |






Så här härliga saker hade de fått in på Lagerhaus! Lite dåliga bilder med mobilkameran dock..

Det har blivit mycket inlägg om vimplar den senast tiden men för er som inte ledsnat så såg jag att de hade fått in jättefina vimplar på Lagerhaus som jag tänkte tipsa om ifall man inte vill göra dem själv! Hela cirkus-serien var superfina med härliga färger, och flera av sakerna blev jag sugen på att köpa till Alvas rum. Sittpuffen till exempel tyckte jag jättemycket om, men hennes rum är så fullt redan så jag nöjde mig med att bara titta den här gången!

Paketet med barnkläder innehöll..

Publicerat: 2011-02-11 Kl: 12:30:00 | I kategori: Barnkläder - I Alvas garderob! | 8 kommentarer |


.. jättefina kläder från JNY design!

 

 

Allt på bilden betalade jag runt femhundra för, och då var det även med tre plagg till som jag inte orkade fota som jag tänkte ge bort eller sälja, en jeanskjol, byxa och en mössa

 


Fyra par långärmade tröjor i fina färger och mönster, den med stjärnor blev favoriten!



Jag älskar den gula klänningen med matchande bruna tights! Den blå t-shirten får dock ligga kvar i garderoben till en eventuell framtida lillebror och den röda bodysuiten kanske får åka upp på tradera, tycker det är så jobbigt att byta blöja med just den modellen även om den var väldigt fin!


Tre par tights, gissa vilka jag gillade bäst ;)


Paketet med kläder som jag hämtade ut åt Alva tidigare i veckan var en beställning från JNY design. Jag har beställt kläder därifrån förut och blev så himla nöjd förra gången med deras hemliga paket, så jag var bara tvungen att göra en till beställning nu när de fått in paketen i Alvas storlek som ofta är slut. Till samma pris som ett plagg kostar i vanliga fall får man ett paket med fem stycken hemliga plagg istället. De kommer från tidigare kollektioner och kan ha småfel, men de är ju så fina så jag tycker inte att det gör någonting, och samtidigt är det lite spännande också att öppna paketet och inte veta vad man får!

De flesta plaggen var lite stora för Alva just nu, tröjorna i storlek 86 är lite större i storleken än klänningarna som sitter perfekt. Så är det i och för sig nästan alltid när jag handlar kläder till Alva, jag köper ganska sällan plagg som hon behöver just nu eftersom hon redan har så mycket kläder redan i garderoben, så det blir nästan alltid att jag köper ett nummer större som hon kan växa i. Så har det varit ända sedan Alva var nyfödd och jag redan hade köpt en hel byrå full med kläder i storlek 50 - 62 innan hon föddes, så jag har alltid legat ett steg före kan man säga ..

Men nu det slut med barnklädesshopping på riktigt då jag börjar jobba igen om två veckor och inte kommer att ha tid över för så mycket "vi åker ner på stan och shoppar för att vi inte har något annat att göra". Däremot är jag väldigt sugen på att köpa lite nya kläder till mig själv och har planer på en heldag för mig själv just innan jag börjar jobba med både frisörbesök och tid att gå och prova kläder. Något annat jag inte kommer att ha lika mycket tid med när jag börjar jobba igen är bloggen, för nu kan jag sitta och blogga och pyssla på när Alva sover på dagarna vilket jag inte kommer att kunna göra sen lika mycket. När jag kommer hem på kvällarna efter att ha jobbat i åtta timmar kommer jag nog att vilja ägna all tid jag kan med Alva, men jag hoppas såklart att ni som läser vill fortsätta följa bloggen ändå trots lite sämre uppdatering!
 

Fotoutmaning Dag 8 - En favoritbild!

Publicerat: 2011-02-11 Kl: 09:56:00 | I kategori: Fotoutmaning | 2 kommentarer |





Bilden är tagen en kväll för tre år sedan då jag följde med Andreas och Erik när de åkte skateboard

Det var inte lätt att välja ut en favoritbild då jag har massor av bilder som jag räknar till mina favoriter, men denna bilden på Andreas tycker jag fortfarande väldigt mycket om trots att den börjar ha några år på  nacken. Jag har ramat in den och hängt upp den på vår fotovägg i hallen, och varje gång jag stannar upp och kollar på bilden tänker jag - Jäklar vilken snygg kille jag har, och så blir jag lite nykär ♥

Ugglorna har blivit lite kändisar!

Publicerat: 2011-02-10 Kl: 22:02:33 | I kategori: Inredning | 4 kommentarer |





Alva gillar såklart också ugglorna och känner även igen dem på kort, Ho-Ho sa hon och pekade när hon såg dem i bloggen!
'

Nämen titta vilka som får vara med på framsidan på Styleroom, Alvas ugglisar!


Jag har fått så många gulliga kommentarer om ugglorna jag sydde till Alva innan jul, och nu när jag gick in på styleroom såg jag genast några små filurer som jag kände igen på förstasidan! I och för sig handlade den artikeln om hur populära vimplar har blivit och det var flera utvalda inspirationsbilder med supefina hemmagjorda vimplar från flera olika styleroommedlemmar, men jag blev ändå lite stolt att ugglorna också var med :)

Jag har nog aldrig skrivit det förut så jag vill passa på att tacka alla er som läser min blogg och lämnar så fina kommentarer, jag blir så glad för varenda en! Den som vill får även gärna lägga en röst på min blogg hos Denise där jag blivit nomonerad till veckans blogg, man kan rösta en gång per dag till och med söndag!

Nog med egoskriverier nu, vi har ju faktiskt haft en superproduktiv dag och varit på språng ända sedan imorse! Förmiddagen spenderade vi på Öppna förskolan där Alva fick leka av sig lite grann, och sen slutade Andreas två timmar tidigare idag vilket gjorde att vi hade tid att åka på Busplaneten också för lite mer lek! Vi var de enda besökarna så det kändes lite tomt och ödsligt, men Alva var nog nöjd att hon hade hela bollhavet för sig själv. Som avslutning åkte vi förbi Erik och Elin eftersom vi ändå var i närheten och så fick Alva leka av sig ännu mer med Sune och alla hans roliga leksaker. Allt verkar vara så himla kul att leka med när man är borta, för här hemma ledsnar hon på sina egna leksaker efter bara någon minut..

Där emellan hann vi också med att köra runt och kika var alla dagis ligger på området vi ska flytta till i höst, det är bara en vecka kvar innan vi ska anmäla oss som man får göra tidigast sex månader innan dagisstart. En positiv sak var att det säkert finns minst sju dagis på området och att tre av dom ligger max några hundra meter ifrån där vi ska bo, samtidigt som det negativa är att vi kommer att flytta till Umeås populäraste område för barnfamiljer och man ofta läser i tidningen att det är så svårt att få dagisplats just där. Men vi får hålla tummarna för att vi får plats på något av de dagisen vi väljer som alternativ! Just nu känns det så himla långt bort men vips så är det höst och Alva springer bort till dagis!

Fototutmaning dag 7 - En bild jag aldrig lagt upp!

Publicerat: 2011-02-10 Kl: 12:20:00 | I kategori: Fotoutmaning | 7 kommentarer |





Man vill ju bara överrösa Alvas små gosekinder med pussar! Här var hon fem-sex månader gammal

Fotoutmaningen idag var att lägga upp en bild som aldrig varit med i bloggen förut, och eftersom jag inte började blogga förrän Alva var åtta månader så har jag såklart en hel del bilder som inte visats förut på Alva, och från mitt snart trettioåriga liv innan Alva föddes också för den delen! Men det blev såklart en bild på Alva ändå, från i somras när vi hade picknick vid nydalasjön. Jag kommer ihåg att hon precis lärt sig sitta själv här och vi fick hela tiden hålla koll på att hon inte skulle tippa omkull, men nu känns det som att det var evigheter sedan!

Kommande vimplar till Alvas rum!

Publicerat: 2011-02-09 Kl: 12:57:00 | I kategori: Pyssel / DIY | 13 kommentarer |


Fina scrapbookingpapper, perfekta att pyssla med!



Jag glömde ju visa dessa supefina scrapbookingpapper som jag köpte sist jag var på stan, de kostade endast 12 kr styck och jag tänkte klippa vimplar av dem till Alvas rum! Jag blev helt kär när jag såg dem, kan det bli bättre än moln och vimplar på samma mönster! Ja hade det varit ugglor också hade det varit ännu bättre såklart.. Nu har jag tillräckligt med papper för att sätta igång med lite vimpelpyssel så jag och Alva började klippa och klistra lite nu imorse,  för att Alva redan har vimplar i sitt rum och att jag inte tänkt göra fler har jag visst redan glömt..



Alva ville ju såklart också vara med och pyssla, vad tur för henne då att hennes osmarta mamma förvarar pyssellådan under bordet där den är ganska lätt att komma åt..


Dessa omslagspapper limmade jag fast på lite tjockare papper så att de inte ska knövla sig, och så här blev resultatet!



Vanligt presentpapper blir fina vimplar!


.. Och även de fina tapetproverna jag beställde från Sandbergs kollektion kommer att bli vimplar! Tur det var en uggla på den ena av proverna jag fick hem :)

Fotoutmaning dag 6 - Tema grönt!

Publicerat: 2011-02-09 Kl: 12:05:00 | I kategori: Allmänt | 4 kommentarer |




Påfågeln är i och för sig mer blå än grön kanske men tyckte den passade ändå!

Dagens tema i fotoutmaningen var "grönt" vilket krävde lite mer eftertanke än de tidigare bilderna, men det fick bli denna påfågel som jag tog kort på när jag och min mamma var på semester i stockholm för några år sedan och besökte Skansen! Jag tycker att påfåglar är så himla häftiga, och jag har faktiskt suttit ett tag och försökt teckna en påfågel men i lite mer färgglad och barnslig stil, vi får väl se om den teckningen nånsin blir klar för det är ganska mycket detaljer på en påfågel upptäckte jag..

Upp och ner och upp och ner..

Publicerat: 2011-02-08 Kl: 21:02:00 | I kategori: Alva 1 - 2 år | 9 kommentarer |




Äntligen har Alva växt i den fina djungelklänningen från Bustråden som tidigare har varit lite lång men nu passar  perfekt!




-Men ååh har du hittat ett dammkorn som du vill ge till mamma.. tack tack Alva!



Såhär ser det ut jämt nuförtiden hemma hos oss..

Idag har varit en sådan dag då vi verkligen inte gjort någonting alls, eller städat har vi gjort i flera timmar men det är ju så tråkigt att det inte räknas. Vi hade tänkt att åka till Busplaneten men Alva sov så himla länge idag, nästan 2,5 timme! Det berodde på att jag lyckades hålla henne vaken så länge att det bara blev en sovstund mitt på dagen istället för två. Resten av kvällen har Alva ägnat till att klättra upp och ner för soffan ungefär två hundra gånger, hon har ganska precis lärt sig att det och vill väl träna på sina nya kunskaper. Lite jobbigt dock att man inte kan lämna henne en sekund själv längre för så fort man tittat åt ett annat håll har hon börjat klättra. Och eftersom det redan hänt en och annan "ramla ner från soffan olycka" (fast hon landade mjukt på lammskinnet som tur var..) vill jag helst stå bredvid och vakta så att hon inte faller ner igen.

Och så har jag hämtat ut ett paket med jättefina kläder till Alva som jag råkade klicka hem förra veckan, men nu är det verkligen köpstopp för mig. I minst en vecka hehe.. Bilder på kläderna kommer imorgon om jag hinner, men jag kan säga att jag gjort några fina fynd :)

Åkpåsar från The buppa brand!

Publicerat: 2011-02-08 Kl: 19:17:28 | I kategori: Barnkläder | 3 kommentarer |



Åkpåsar från The buppa brand , jag önskar mig den med färgglada blommor!


Dessa superfina åkpåsar ovan från The buppa brand har jag kikat på flera gånger och velat köpa till Alva, men tyvärr delar inte Andreas min åsikt att vi behöver en ny åkpåse.. Den svarta åkpåsen från Teutonia som vi äger nu är jag inte alls nöjd med då den redan börjar kännas trång för Alva samt att det glider ner från ryggstödet exakt hela tiden så att Alva också glider ner i åkpåsen. Så den här gången är det inte bara för att jag  tycker att den är fin utan för att vi faktiskt behöver den! Just nu säljs dessa fina till extrapris på Campadre fram till den 13 februari så jag har ganska exakt fem dagar på mig att övertala Andreas hehe..


Är det någon av er som har en åkpåse från The Buppa brand och hur länge har den passat till era barn isåfall? Det känns som att man vill har en åkpåse som passar hela nästa vinter också då Alva fyller två år..

Recept på smarriga muffins!

Publicerat: 2011-02-08 Kl: 14:49:00 | I kategori: Mat & bak | 4 kommentarer |


Jag tänkte bara tipsa om dessa enkla och smarriga recept på muffins som jag gjorde till Alvas ettårskalas! Mest för min egen skull kanske då dessa två sorters muffins är de enda jag nånsin bakar nästan, och varje gång måste jag googla fram recepten då jag aldrig lyckas komma ihåg att spara dem.. De ser nog mer svåra ut än vad det är, för jag kunde inte baka nåt annat än kladdkaka för nåt år sedan så om jag lyckas så gör nog alla det ;)


Bananmuffins med rosa frosting! ca 12 st

150 g smör
2 dl socker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
1/2 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 bananer

Sätt ugnen på 200°C. Vispa smör och socker pösigt. Rör i äggen. Tillsätt vaniljsocker och mjölk. Blanda mjöl och bakpulver och rör i smeten. Fyll formarna med smeten. Mosa bananerna och tillsätt i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 15 min.

Frosting

60 g smält smör
1 pkt philadelphia
1/2 pkt florsocker
några droppar röd karamellfärg

Vänta tills muffinsen svalnat innan du brer på frostingen!



Kladdkakemuffins med grädde!

3 ägg
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1,5 krm salt
2,25 dl mjöl
0,75 dl kakao
150 smält smör

Rör ägg och socker poröst. Tillsätt resten av ingredienserna. Klicka ner i muffinsformarna! Gräddas i 15 min i 160°C. Jag använde spraygrädde och små kronor av rosa marsipan som dekoration!

Båda recepten kommer ursprungligen från dagensmuffin.se men jag har ändrat på båda två lite grann.. Haha nu lät det typ som att jag var värsta mästerkocken som ändrar och hittar på egna recept lite hur som helst, men det ha nog bara berott på att jag inte haft alla ingredienser hemma eller gjort nåt misstag och så blev det gott ändå!


Fotoutmaning dag 5 - En gammal bild!

Publicerat: 2011-02-08 Kl: 12:12:46 | I kategori: Fotoutmaning | 2 kommentarer |





Mini-Elin - 81. Några månader yngre än vad Alva är nu men med mer hår, vid ettårs ålder hade jag redan page ner till axlarna så jag vet var Alvas snabbväxande hår kommer ifrån..



Gud så roligt det är att sitta och titta på gamla bilder, jag satt hos mina föräldrar igår och kikade igenom lite gamla album till fotoutmaningen och det var så kul att jämföra bilder på mig som bebis med Alvas bilder och se att det finns ganska många likheter. Jag märker ju verkligen vart jag ärvt genen ifrån att fota och göra massor av album, för mina föräldrar har ett helt skåp fyllda med fotoalbum från då jag och min bror var små. Någon dag ska jag sätta mig och kika lite mer, det skulle nog ta flera dagar att kolla igenom allt.. Tror jag ska göra ett inlägg framöver och jämföra lite bilder på mig och Alva, det kan vara en kul grej att spara!

Fotoutmaning Dag 4 - Min hobby!

Publicerat: 2011-02-07 Kl: 10:52:00 | I kategori: Fotoutmaning | 11 kommentarer |





Pyssel pyssel pyssel..

Min hobby är definitivt att pyssla, och på bilden ovan har jag samlat lite av det jag knåpat ihop den senaste tiden.  Pyssla är för mig ett väldigt brett begrepp och det innebär både att sy, teckna, och klippa och klistra på olika sätt. Egentligen väl både att teckna och sy två olika hobbys, men om jag istället kallar det för "att vara kreativ och skapa nåt" så kanske det går bra att baka ihop allt till en hobby! Det går lite i perioder vad jag gillar mest för tillfället, och just nu känns det så kul att jag har börjat teckna igen!

Mest nöjd är jag nog att jag lyckats sy ugglorna och ALVA - bokstäverna, för tidigare har jag mest sytt kuddfodral och gardiner. Att sy tycker jag egentligen inte är speciellt kul, det är bara planeringen innan - att välja fint tyg och komma på roliga idéer som är det roliga, för under tiden jag syr sitter jag mest och svär och vill bara kasta ut symskinen genom fönstret varje gång den trasslar.. Men sen blir det oftast ett hyfsat fint resultat vilket gör att jag genast glömmer bort hur jobbigt det är att sy!

Mitt projekt just nu har jag hållit på med ända sedan Alva föddes, nämligen att klistra in alla foton på henne i album. Jag får verkligen ångest när jag tänker på hur mycket jobb det är kvar, jag vet inte vad jag tänkte när jag började med hennes album och typ trodde att det skulle räcka med ett-två album hennes första år.. Nu ska jag börja på mitt tredje album och då har jag bara satt in kort från Alvas fyra första månader, det ligger över tusen kort i en låda som väntar på att klistras in, och jag har inte framkallat kort sen i oktober så då blir det minst tusen kort till.. Ångest ångest ångest.. Men jag fattade ganska fort att jag inte kunde sätta in varenda kort i de pyssliga albumen, så jag väljer ut de finaste  och sätter in resten i vanliga stick in album, men det är väldigt mycket jobb ändå. Jag skulle såklart inte ha framkallat så många bilder som jag gjort, utan bara valt ut vissa, men det är ju lätt att vara efterklok..




Så här har det sett ut i vårt vardagsrum de senaste dagarna, men jag låter allt ligga framme nu så att jag kan passa på att klistra in några kort lite här och där, dock är det lite ångestframkallande att se allt varje dag och veta hur mycket jobb det är kvar..

Lite photoshop

Publicerat: 2011-02-07 Kl: 10:38:00 | I kategori: Photoshop | 2 kommentarer |




Jippi, jag har lärt mig göra stämplar så att man slipper skriva sitt namn på varje kort, ett framsteg för mig som hade noll koll för några veckor sen..


Som jag skrivit förut har jag suttit ganska mycket på kvällarna och försökt att lära mig photoshop, det är verkligen hur mycket som helst att lära sig så det är tur att jag tycker att det är superkul att sitta och pilla och fixa med bilder, önskar bara att jag hade mer tid! Varje gång jag lär mig något nytt blir jag supernöjd, jag kunde ingenting för några veckor sedan och har fram till för typ tre veckor sen endast använt mig av paint för att ändra storlek och beskära bilderna, inte ens när jag försökte förut fattade jag hur jag skulle beskära bilderna i photoshop. En total nybörjare alltså..

Alla som är några år yngre än mig tycker säkert att allt är superenkelt och barnen som går i mellanstadiet nu har väl lärt sig photoshop för länge sen, men när jag gick i skolan var det inte så mycket data, det jag minns var typ  att lära sig att skriva snabbt på tangentbordet :) Internet hade väl precis börjat bli populärt när jag gick på högstadiet/gymnasiet men jag använde det mest från början bara för att söka information, någon som kommer ihåg Altavista? Tänk vad snabbt utveklingen har gått, vi hade inte ens mobiltelefoner, utan skulle man ringa hem så var det telefonkiosker som gällde och nu har väl alla förstaklassare en egen telefon. Vilken fördel för alla som är unga nu som typ kan allt om datorer när de är fem år gamla! Nu blev jag visst lite nostalgisk och så låter det som att jag är hundra år gammal. Hur som helst, det jag skulle tipsa om i det här inlägget ifall det finns fler som har noll koll på photoshop men vill lära sig är att besöka den här bloggen som Tess tipsade mig om, den har massor av roliga  enkla tips som till och med jag förstår, bla om hur man gör egna stämplar som på min bild ovan!

Fotoutmaning Dag 3 - En familjemedlem!

Publicerat: 2011-02-06 Kl: 11:51:00 | I kategori: Fotoutmaning | 4 kommentarer |




Bästa brorsan ♥

Jag har inte lagt upp så mycket bilder på  familj och vänner i bloggen hittills, men idag gör jag ett litet undantag då fotoutmaningen dag 3 består av en bild på en familjemedlem! Jag tycker att bilden ovan på min bror Tomas är så himla fin, den är tagen i somras när vi grillade hemma hos Erik och Elin! Vi umgås jättemycket tillsammans allihopa, både middagar, fester och semesterresor!

Igår var vi hemma hos oss  tillsammans med Tomas och Nina och vår kompis Jampe och käkade pizza och såg på melodifestivalen, som de flesta andra misstänker jag! Den enda låten jag kommer ihåg idag hur den gick var Dannys låt In da club, den spelar om och om igen i min hjärna vilket väl borde betyda att den förtjänade att vinna! Då jag varit sjuk hela veckan var jag så himla trött, så jag gick och la mig vid 22.30 medan de andra satt uppe några timmar till! Men nu har Alva faktiskt börjat sova riktigt bra på nätterna, ungefär varannan natt så sover hon typ hela natten utan att störa oss. Så det är nog bara en tidsfråga innan jag också orkar hålla mig vaken längre än 22 på lördagskvällarna :)

A B C

Publicerat: 2011-02-05 Kl: 10:08:00 | I kategori: Alva 1 - 2 år | 11 kommentarer |




Perfekta leksaker när man ska lära sig alfabetet som ettåring :)



- Aaaaaaaaaaa säger Alva!


Såhär glad blir man när mamma tycker att man är duktig, Alva skrattar och klappar händerna när hon vet att hon gjort något bra!


För några veckor sedan lärde sig Alva säga sitt eget namn då vi pekade på tygbokstäverna eller tåget med hennes namn på, och nu säger hon nästan alltid Avva och pekar när vi går in i hennes rum eller när vi säger hennes namn. Dock är det ju inte säkert att hon förstår att det är hennes eget namn, men stolta blir vi iallafall varje gång och Alva vet att vi tycker att hon är duktig för hon blir jätteglad och klappar händerna åt sig själv!

I veckan testade jag att se om hon kunde säga bara bokstäverna för hon försöker verkligen härma allt man säger nu, så vi lekte lite med hennes fina pusselpall. Det här är ett AAAA sa jag. - aaaaaa sa Alva. Och det här är ett VVVVV sa jag. - vvvvv sa Alva. L:et kunde vi inte träna på för det har Alva kört iväg någonstans med sin gåvagn, och när jag skulle visa senare vad hon lärt sig ville hon absolut inte säga varken A eller V. Men det är ju iallafall en början så snart kan hon väl hela alfabetet hehe..

Igår kväll gjorde jag någonting som jag inte gjort på 1,5 år, nämligen att jobba! Jag var sjukskriven från ungefär vecka 23 i graviditeten vilket gör att det var evigheter sedan jag jobbade senast, och jag ska ju egentligen inte börja jobba förrän den 1 mars, men jag hoppade in och jobbade några timmar då det behövdes någon som låste butiken. Jag var jättenervös innan och trodde inte jag skulle komma ihåg någonting överhuvudtaget, men efter en timme så kändes det som att jag aldrig varit borta! Superkul var det och nu känns det inte lägre nervöst att börja jobba igen då jag vet hur mycket jag trivs på jobbet!


Fotoutmaning Dag 2 - Favoritpryl

Publicerat: 2011-02-05 Kl: 10:00:14 | I kategori: Fotoutmaning | 0 kommentarer |





haha ignorera den smutsiga skärmen, små kladdiga fingrar har varit där och petat..

Fotoutmaningen dag 2 består av att visa en bild på favoritprylen, och eftersom jag tror att en ettåring inte räknas som en pryl har jag valt något som jag använder ungefär jämt - nämligen datorn. Jag försöker att komma på ibland vad man gjorde på fritiden innan internet tog över, men jag kommer knappt ihåg.. Tror inte att den behöver någon närmare presentation, jag använder den till allt. Jag ser knappt på tv längre utan när jag ser en serie så ser jag den på datorn när jag har tid. På tal om serier så kan jag rekommendera Stylisterna som visas på kanal5play, typ som Top model fast målet är att bli stylist på Sofis mode  - exakt min typ av program och jag längtar till varje avsnitt! Någon fler som följer Stylisterna?

30 dagars fotoutmaning Dag ett - Självporträtt!

Publicerat: 2011-02-04 Kl: 12:12:58 | I kategori: Fotoutmaning | 5 kommentarer |



Jag tänkte att jag skulle hänga på den roliga fotoutmaningen som cirkulerar i bloggvärlden just nu, jag gillar ju att fota och det blir bra träning för mig då jag sitter och försöker lära mig de miljoner olika funktionerna i photoshop! (Grattis till mig själv att jag lärt mig göra hjärtan iallafall..)

Den första bilden är ett självporträtt! Det borde ju vara jättelätt att hitta tänkte jag som har tagit flera tusen bilder per år sen flera år tillbaka, men det senaste året har jag knappt tagit kort på mig själv, en annan viss liten tjej har varit med på varenda kort! Så det fick bli en semesterbild från Turkiet istället, tror det är kanske två år gammalt och får en verkligen att längta till sommar och sol. Och en smalare mage..




Lite smalare, mycket brunare..

Sweets for my sweet

Publicerat: 2011-02-03 Kl: 17:25:00 | I kategori: Hemma hos oss - Alvas rum GAMLA LÄGENHETEN | 4 kommentarer |


 

- Vad sa du att det hette mamma, äpple?

 

 

Den stora muffinsen, chokladbollarna, bullen och dammsugarna kommer från Bombadill, och de andra muffinsarna är köpta på Sagolika ting i Umeå

 


Godsakerna Alva fick i julkapp och ettårspresent har blivit ganska populära här hemma, så det var ju tur att de inte bara blev prydnader i Alvas rum för att jag tyckte att de var så fina! Dock har hon inte smakat några riktiga sötsaker än, så än så länge låtsas vi att det är något annat. Chokladboll eller äpple, ungefär samma sak!

På tal om något helt annat så var Alva så himla gullig igår när hon var ute och åkte vagn med sin morfar. Jag och Andreas hade åkt för att lämna in min kamera på lagning (det visade sig att den lilla plastdelen som lossnat kom inifrån objektivet, så kamerahuset funkar förutom att spegeln blivit repig av plastbiten) så de gick ut under tiden för att kolla efter hundar och traktorer som Alva gillar. Hon har verkligen blivit duktig på att känna igen olika djur, både när vi läser böcker, lägger pussel, är utomhus eller om hon bara ser något djur i en tidning pekar hon och säger mjao eller voff voff, hon har verkligen stenkoll! Förutom igår då de hade mött en pytteliten hårig hund på promenaden - Mjao sa Alva högt och pekade på hunden.. Hon visste alltså att hundar var stora  och katter små, men ibland är det nog inte lätt att se skillnad på en pytteliten hund :) Han som ägde hunden hade skrattat, och när de träffade samma hund igen lite senare på promenden hade Alva kollat lite närmare och sagt voff voff istället :)

 


En bokmal

Publicerat: 2011-02-03 Kl: 17:16:00 | I kategori: Film/Litteratur/Musik | 5 kommentarer |





Äntligen har jag läst ut  Anne Holts Presidentens val som jag läst i flera veckor, den var alldeles för invecklad för min trötta hjärna just nu, det tog typ 200 sidor innan jag började fatta någonting och det var alldeles för mycket konspirationsteorier och politik.. Den passar nog bättre om man är lite piggare så att man orkar tänka medan man läser, så nu blir det en betydligt mindre avancerad bok nämligen Elsas mode! Perfekt med chiclit när man är trött och inte vill överanstränga hjärnan!




Det fanns olika anledningar till att vissa böcker tar längre tid att läsa, Alva gillar ju också böcker - både att läsa och riva sönder i små bitar..



Sen Alva flyttade in i eget rum har jag upptäckt fler fördelar än att vi sover lite bättre på nätterna nämligen att jag har börjat kunna ligga och läsa på kvällarna igen, för tidigare blev hon störd av lampan och jag var rädd att väcka henne. Jag älskar att läsa och brukar alltid önska mig en hel hög böcker både till jul och födelsedag samt att jag brukar beställa en bunt pockets någon gång per år. Men det senaste året har det inte blivit så många bokinköp, dels pga att man inte har tid längre, men också därför att jag blivit av med min älskade bokhylla! Den stod inne på Alva rum förut, men när vi gjorde om det till barnrum var vi tvungen att  montera ner hyllan och ställa ner den i källaren, så nu finns alla mina älskade böcker utspridda lite varstans i olika skåp och lådor. Så nu känns det inte alls lika roligt att köpa böcker, jag gillar att ha dem framme för att kunna stå och fundera på vilken bok jag ska läsa härnäst och har alltid varit noga med att sortera alla böcker i ordning typ författarordning eller bokstavsordning. En gång hade jag dem  till och med i färgordning men då blev jag lite mobbad av Andreas.. Drömmen är att ha ett eget hus någon gång i framtiden, och då ska jag ha en jättestor bokhylla med en skön läsfotölj bredvid där jag kan ligga och läsa ifred!


Vilka böcker ska jag beställa nästa gång, ge mig ditt bästa boktips! Jag läser det mesta men undviker helst alltför sorgliga och sanna historier då jag är så känslig och grinar för allt..

Ikea here I come!

Publicerat: 2011-02-03 Kl: 10:42:00 | I kategori: Inredning | 10 kommentarer |


Min inköpslista på ikea på ett ungefär! Glassetet och fruktkorgen har jag försökt få tag på sen de släpptes, men de är alltid slutsålda när någon jag känner har varit där. Lite fina tyger kommer det också att bli, kanske till några nya soffkuddar? Bilder från Ikea.se


Som flera miljoner andra svenskar så älskar jag verkligen Ikea, och jag förstår att ni som bor i södra Sverige och har Ikeabutiker överallt inte tycker att det är så speciellt att få åka dit, men för mig som har 54 mil tur och retur till Sundsvall där närmaste Ikea ligger är det en jättegrej med ett ikeabesök och jag längtar alltid flera månader innan! Det brukar bli max ett besök per år då min sambo tyvärr inte delar min kärlek till Ikea, hur man nu inte kan gilla att trängas med en massa människor för att få shoppa fint och billligt :) Men nästa söndag är det jag och min mamma som får vara med och trängas för vi har nämligen bokat in oss på en bussresa ner till Ikea, gud så roligt det ska bli - En heldag med shopping, fika och mammadottermys!
.
Den största anledningen till att jag ville fara på Ikea just nu är att vi skulle köpa ett nytt runt vitt soffbord och jag hade sett ut det nedan från Ikea, men så läste jag på Annas blogg att det tydligen utgått ur sortimentet och är slutsålt i typ hela Sverige. Vilken otur, men det är väl bara att kolla runt på andra ställen efter något liknande, dock går det ju aldrig att hitta något lika billigt som på Ikea. Men jag får väl köpa en trisslott och hoppas på det bästa! Vi kommer nog inte att komma hem tomhänta ändå, för även när man inte har planerat att köpa något speciellt så kommer man hem med en massa påsar fyllda med ljus och krimskrams och denna gången har jag till och med gjort en liten inköpslista!
Tydligen slutsålt överallt och mina vardagsrumsplaner gick i kras..

Nytt i Alvas garderob från Bright & Stripes

Publicerat: 2011-02-02 Kl: 10:39:00 | I kategori: Barnkläder - I Alvas garderob! | 3 kommentarer |




Lila och blå tröja med regnbågar, båda kommer från Bright & stripes och går att köpa hos Hjärtat mitt



Gladaste tjejen i finaste tröjan!



- Mamma kan du sluta störa mig när jag sitter i myshörnan och läser?
 
Det blev lite nytt i Alvas garderob igen, men dessa två plagg fick  vi som tack för att vi ställde upp och fotade Alva i kläderna från Brights & stripes för webshopen Hjärtat mitt! Jag hade först tänkt att välja den underbara hängseldressen, men jag gick faktiskt inte på utseendet denna gång utan valde två tröjor istället då de känns mest användbara. Alva har redan två hängseldressar och hur fina de än är så tycker jag att det är lättare med vanliga byxor när man byter blöja, och ett sånt fint plagg ska inte bara hänga på en galge i garderoben oanvänt! Men nästan så att jag börjat ångra mig lite, typsikt mig..

Något tråkigt som hände nyss var att systemkameran har pajat, hur ska jag klara mig utan kamera tills den blivit lagad!! Eller om vi har otur går den väl inte att laga så att vi måste köpa en ny, hej då sparpengar.. Det var någon plastmojäng som lossnat och lagt sig under objektivet, jag tyckte väl att det var konstigt att bilderna blivit så suddiga de senaste korten, se bara på den översta bilden på tröjorna.. Men efter det så blev alla bilderna svarta så då gick det inte ens att ta suddiga bilder längre :(

Villervallashopping

Publicerat: 2011-02-01 Kl: 16:53:06 | I kategori: Shoppat till Alva | 7 kommentarer |


Randig velourklänning och sommarklänning med stjärnor från Villervalla


2 pack pyjamaser med fordon (Alva lär ju börja brumma när hon ser den!) och tröja från Lindex


Imorse när vi vaknade kände jag mig hyfsat pigg, lite feber och ont i halsen kanske men det kändes bättre än igår vilket ju var positivt! Alva är bara snorig och förkyld men feberfri och lika pigg som vanligt, men då hon var lite grinig igår kväll sov hon ända till åtta imorse!! Vilken sovmorgon, men eftersom Andreas väckarklocka ringer klockan sju blev jag väckt då, typiskt..

På eftermiddagen fick vi besök av min pappa som lekte med Alva medan jag passade på att åka ner på stan en snabbis med min mamma, jag håller på med mitt ångest-evighetsprojekt, nämligen Alvas fotoalbum och behövde köpa både fler album och pennor. Kanske att det råkade slinka ner några plagg till Alva också i påsarna men jag var bara tvungen att köpa de fina plaggen från Villervalla då det var 40 % rea, sen hade jag inte tänkt att köpa mer barnkläder på ett tag.. Men vilken tur för mig då att Alvas snälla mormor inte behöver följa den regeln, så av henne fick Alva den fina tröjan och pyjamaserna från Lindex, tack tack! Alva har växt ut flera av sina pyjamaser den senaste tiden så det var faktiskt ett nödvändigt köp för en gångs skull..

Nu i efterhand känner jag att det kanske inte var så smart att fara ut med feber för jag blev inte direkt piggare av det, (bara under tiden jag shoppade, då var jag plötsligt jättepigg) men Alva har bara sovit en gång idag så förhoppningsvis somnar hon tidigt!

RSS 2.0