Alvas fina dockskåp!

Publicerat: 2014-03-30 Kl: 17:02:30 | I kategori: Barnprylar | 7 kommentarer |





Jag har fått en del mail och frågor om det fina dockskåpet som vi köpte till Alva i julklapp, så jag tänkte att jag skulle visa lite fler bilder på det! Dockskåpet kommer från Le toy van och finns i lite olika färger och storlekar, men just detta heter Sweetheart cottage. Möblerna följde med på köpet, och det jag gillar är att de är lite större möbler och grejer än till det vanliga Lundbyhuset även om de också är jättefina!




Dockor följde dock inte med och vi har inte köpt några speciella dockor heller, utan i Alvas hus bor alla hennes djurfigurer från Sylvaninan families! Men egentligen passar alla slags små figurer in, både Pippifigurer och My little ponnys brukar bo här ibland.





Det är ganska stort så jag har fått vänta länge innan jag kunde köpa det till Alva! Jag hittade detta dockskåp i en liten leksaksbutik när vi var i Stockholm då Alva var tre månader gammal, och redan då bestämde jag mig för att hon skulle få ett sånt. Helst hade jag ju velat ta hem det på flyget redan då eftersom jag inte visste om det fanns någon annastans, men efter lite googlande så såg jag att det var från Le toy van och gick att köpa lite varstans på nätet. Det dröjde dock några år som sagt, men just fyra år känns som en lagom ålder så här i efterhand, Alva leker med det jättemycket!


 

Elsa och molnen!

Publicerat: 2014-03-25 Kl: 11:25:22 | I kategori: Hemma hos oss - Elsas hörna | 2 kommentarer |





Elsa sover fortfarande brevid mig i sitt babynest, så hennes spjälsäng har inte blivit använd än. Men självklart var hon häromveckan tvungen att få kika lite på molnmobilen som jag pysslade ihop för några månader sedan, nu när hon är så stor att hon är intresserad av sånt! Hon verkade gilla den, låg och kollade och pratade för sig själv så det tar jag som ett bra betyg!




Jag har satt upp månpostern ovanför hennes spjälsäng vilket jag tycker passade väldigt bra! Jag köpte den för kanske ett år sedan men den har flyttat runt här hemma och inte fått någon bra plats tidigare.
 



Sötskruttan bland alla sina gosedjur och fina kuddar,  knappt att hon får plats haha.. Eftersom jag alltid får väldigt många frågor om vart alla gosedjur kommer ifrån så skriver jag ut det på en gång! De små kuddarna kommer från Ferm living, den rosa molnkudden och äppelkudden från Bla bla kids, rådjuret från Maileg/Ellis corner, och molnkudden från Etsy. Kanindockan får jag frågor och mail om varje vecka, den har jag köpt från Sirlig i Danmark men den har även funnits hos Miniroom.se, Alva har en likadan i gult som kommer därfrån. Båda färgerna är dock slut just nu men jag vet att den kommer att komma in igen hos Miniroom under våren så håll utkik!


 

Småfolk till Alva!

Publicerat: 2014-03-23 Kl: 16:29:27 | I kategori: Barnkläder | 4 kommentarer |





Idag har vi varit på 4H-gården med Alva, hon går en djurkurs där en gång i veckan där barnen får träffa alla djur och sköta om dem! Idag fick vi hänga med marsvinen, och jag var typ mer peppad än barnen haha, jag älskar små gnagare! Men vi har varit dålig på att ta med kamerna så inga bilder därifrån utan det får bli något helt annat. Barnkläder!

De här bilderna har legat i ett utkast i flera månader så lika bra att försöka publicera dem innan de är helt oaktuella. Jag köpte ju en hel del kläder till Alva också under reorna runt jul, hon har börjat växa ur alla sina tröjor från Småfolk i storlek 98/104 så jag köpte några stycken i storlek 104/110 vilket passade perfekt visade det sig! Jag får mycket frågor om hur Småfolk är i storlekarna och jag tycker att de är mer stora än små. Klänningarna är något mindre än tröjorna för där har Alva haft 104/110 ganska länge. Men jämför man med tex Lindex där Alva har 110/116 så är Småfolk större i storleken!

 


Nypriset för en tröja är 229 kr, men jag betalade mellan 80-100 kr styck ungefär som den fyndare jag är. De är köpta på lite olika webshopar då det var slutrea, jag passar ju på att fylla upp garderoben för hela säsongen när det är extra bra priser. Jag går knappt i vanliga affärer längre utan köper det mesta via nätet, och även om det ser ut som jag lägger en massa kläder på barnkläder så blir det inte så mycket om man slår ut det. Sen jag köpte dessa kläder i december och januari så har jag bara köpt barnkläder på tradera, men där får man ju väldigt mycket för pengarna!





Än så länge så får jag bestämma vad Alva ska ha på sig, ibland vill hon bestämma själv men oftast har vi samma smak. Däremot är hennes favoritfärg numera rosa, så jag var lite osäker på om hon ens skulle vilja ha vissa av plaggen. Men det första plagg hon valde själv från garderoben när jag lagt in dem var t-shirten med ugglor i grönt och blått, så än har hon inte fastnat i den rosa prinsessperioden som jag sett vissa tendenser av ibland!




Zebraklänningen blev en favorit hos Alva på en gång, superfin! De två högra klänningarna köpte jag i 110/116 men de var alldeles för stora så de får vänta tills nästa vinter eller nåt. 349 kr kostar en klänning men jag köpte alla tre för 149 kr st med diverse rabatter och sånt, väldigt nöjd! Den i mitten är egentligen vårens kollektion, men jag hade köpt en reaklänning som kom bort på posten och då var Tigeromilo.se så gulliga att jag fick denna istället! Tyvärr ska deras webshop lägga ner, jättetrist då jag handlat mycket där och alltid varit nöjd.

 

Elsa och Povel!

Publicerat: 2014-03-18 Kl: 21:24:00 | I kategori: Elsa 0-1 år | 4 kommentarer |




Idag blir Elsa fyra månader gammal, stora tjejen! Jag vet att jag skriver hela tiden att tiden går så fort, men den gör ju verkligen det! Det har fötts ovanligt många bebisar i bekantskapskretsen under vintern, och något som är otroligt roligt och som jag är extra glad över är att under de senaste sex veckorna har tre av mina närmaste vänner fått bebisar ♥  Igår hade vi besök av min fina vän Moa och hennes söta lilla Povel som är sex veckor gammal, så självklart var vi tvungna att ta kort på våra bebisar tillsammans. Det är lite kul att ha kvar, vi får väl fota dem tillsammans med några månaders mellanrum även om det såklart är nu i början man ser mest skillnad!




Haha alltså att försöka få till en bild både både mig, Elsa och Alva var lättare sagt än gjort, antingen gjorde Alva en grimas eller så var Elsa på väg att åla sig ut ur bild. Povel han låg däremot snällt still i sin mammas famn, man får passa på att fota mycket när de är så små att de inte sticker iväg så fort kameran åker fram!



Alltså hur söta är de inte tillsammans!? Här ser man verkligen att Elsa växt massor den senaste tiden. Hon var lite extra finklädd för dagen eftersom Andreas fyllde år igår, så förutom finbesök av Moa och Povel hela dagen så hade vi kalas på kvällen, en väldigt trevlig dag!
 
 
 

Animal parade!

Publicerat: 2014-03-13 Kl: 12:28:00 | I kategori: Barnprylar | 3 kommentarer |





För någon vecka sedan fick jag äntligen hem Ingela P Arrhenius fina Animal Parade som jag velat köpa i flera år,  men de har varit slutsålda överallt i evigheter! Men nu äntligen verkar de har börjas produceras igen. Det finns en likadan men med gubbar istället för djur som jag köpte för kanske två år sedan som heter Character parade, men då Alva bara var två år då så gömde jag undan dem för att bygga ihop lite senare, och jag har letat efter dem sen dess. Jag vet att jag gömde dem på något smart ställe för att hon inte skulle hitta dem och ta sönder dem, men det var uppenbarligen på ett väldigt smart ställe eftersom jag inte ens hittar dem själv, ha ha.. Jag brukar leta efter dem sisådär en gång i halvåret, men förhoppningsvis dyker asken upp när vi flyttar någon gång i framtiden, jag hann ju inte ens bygga ihop dem innan jag tappade bort dem..





Men nu har jag och Alva byggt ihop djuren tillsammans, och det var faktiskt ett perfekt pyssel för fyraåringar! Jag trodde att jag skulle behöva visa Alva hur man skulle göra, men medans jag gick och hämtade kameran så hann hon bygga ihop typ tre stycken själv, så hon behövde då absolut ingen hjälp. Däremot är det många smådelar och lätta att bryta av eftersom det är papper, så jag skulle inte rekommendera dem till två-treåringar. Förutom som prydnad då såklart!


 
 
 

Plåtlådor med minnen!

Publicerat: 2014-03-08 Kl: 14:47:00 | I kategori: Alva 2-3+ år | 37 kommentarer |





Vilken vecka alltså, skönt att den snart är över. Både jag och Elsa har varit jättesjuka, med mig är det såklart ingen fara men det har varit väldigt jobbigt att Elsa varit så dålig. Igår har det äntligen vänt och hon känns lite piggare äntligen, så förhoppningsvis är hon helt friskt om några dagar! Innan vi blev sjuka så började jag med barnens minneslådor, Alva har ju en sen innan som var helt överfull, så hon fick också en helt ny. Jag har beställt två plåtlådor från Blafre som passade jättebra, de är lite större än A4 och rymmer en hel del småprylar!





Elsas minneslåda är fortfarande nästan tom, jag har bara lagt ner hennes första kläder, armbanden från BB och en ultraljudsbild. Jag hade köpt speciella kläder som hon skulle ha på BB, ni vet de där första som känns lite extra speciella. Sen när hon skulle ta på sig dem var de alldeles för stora till hennes 48 cm, så hon fick ta på sig de minsta kläderna vi hade med som jag köpt för en tjuga på tradera. Men det funkade så klart det med, och nu är det dem som är speciella och ligger där i lådan!

Till höger syns Bästa boken om mig, en fyll-i-bok som vi fick hem för några veckor sedan av bokförlaget Fill & Tell! Det passade jättebra för vi hade ingen sån bok till Elsa än och det är så roligt att ha kvar sen. Jag har inte hunnit fylla i den än men jag tycker att den verkar jättebra, blev glatt överraskad när vi fick hem den! Förutom de vanliga grejerna att fylla i var det även frågor om trender idag, tex vilken musik vi gillar att lyssna på eller vilken färg som gäller inredningsmässigt, väldigt kul att fylla i sånt också och inte bara om bebisen!
 
 



Alvas minneslåda var redan proppfull som sagt.. Första kläderna, skor och lite smågrejer från hennes dop, armbanden från BB och en massa annat som ligger där i och trängs. Alla tidningsutklipp som BB-bilden, reportaget från hennes rum, födelsedagshälsningar och alla luciatidningar hon varit med i. Jag sparar även ett ex av alla kort vi skickar ut, tex julkort och dopinbjudan. Nu var det väldigt länge sedan jag lade i några grejer i Alvas låda förutom de årliga tidningsutklippen, jag kanske borde lägga ner några av hennes teckningar eller pyssel!

Alva har alltid älskat att titta i sin minneslåda ända sen hon var liten och gör det ofta fortfarande, hon plockar fram varenda sak och så berättar jag varför det ligger i lådan. Eller nu för tiden är det Alva som berättar för mig, sist hon tog fram lådan så fick jag inte ens vara i samma rum för hon skulle minsann berätta för sina gosedjur om alla grejer istället..

Hennes fyll-i-böcker och fotoalbum skulle också legat där om de fick plats, jag satte ju in kort i album när jag var gravid nu med Elsa och jag vet inte hur många album det blev till slut, men det var alla kort från det att Alva var ca 5 månader till nutid.. Nu måste jag bara se till att inte vänta fyra år innan jag fixar Elsas fotoalbum, ju längre tid man väntar desto jobbigare blir det, men kanske att det blir fotoböcker istället dock. Annars tänkte jag även skriva ut de delar av bloggen som jag skrivit om Alvas utveckling varje månad när hon var mindre, och självklart om Elsa också i framtiden!

Här får ni gärna ösa på med nya tips om vad man kan lägga ner i lådorna, kommer ni på något som jag missat?
 
 

Finaste ballerinan!

Publicerat: 2014-03-04 Kl: 16:28:43 | I kategori: Barnprylar | 4 kommentarer |






För några månader sedan, just innan jul så beställde jag en docka till Alva från Etsy.com. Eftersom den görs efter beställning så visste jag att det skulle ta tid att få den även om jag hoppades att den skulle hinna komma innan hennes födelsedag i januari. Nu blev det inte så men skönt att den kom fram iallafall, jag blir alltid lite nervös när jag beställer från Usa och andra ställen långt bort att det ska försvinna på vägen! Tyvärr så fick jag även betala tullavgift på nästan tvåhundra så den blev väldigt dyr i slutändan vilket var lite surt, men oj så fin ♥




Haha Andreas tycker att det är så onödigt att jag lägger upp kuddar på Alvas säng eftersom man ändå flyttar dem när hon ska sova, men jag tycker att det är väldigt roligt att lägga dit olika kuddar och dockor och göra nån fin konstellation!



Så fin så fin. Om den känns bekant så är det samma tillverkare som sytt molnet med de stängda ögonen som jag köpte för några månader sedan, ansiktet är sytt exakt likadant!
 

Februari.

Publicerat: 2014-03-04 Kl: 11:00:00 | I kategori: Instagram | 0 kommentarer |





Lite blandade bilder från min instagram i februari. Den gulligaste bilden nånsin på Elsa med sin badfrisyr, några nya fina inköp och första gången vi såg solen på några månader då Alva åkte häst och vagn på 4H. Tyvärr så har februari mest inneburit sjukdomar, Alva har haft feber och hosta till och från i flera veckor. Mars startade inte så bra den heller då jag och Elsa också blev sjuk i helgen, både feber och massor av hosta har hon fått stackarn ♥ Man blir ju så orolig när de små är sjuka, men idag har hon inte så mycket feber som tur är och hon är ändå rätt pigg och glad!

På tal om instagram så har jag passerat 5000 följare vilket jag tycker är väldigt roligt, jag som inte ens tänkte börja med instagram när alla satte igång för något år sedan är nu helt fast! Men bloggen är ändå min favorit eftersom det bara går att skriva någon rad på instagram, jag skriver hellre lite mer än så till varje bild och lägger ut fler bilder,  men jag förstår ju varför så många nästan helt gått över till instagram!

Men för att fira så lottar jag ut två av mina grafiska tryck från min hemsida elina studio, två vinnare får välja varsitt valfritt print! För att vara med och vinna så behöver man dock ha instagram, jag heter @elinochalva där också så kika gärna in och var med!




RSS 2.0