Mitt år i bilder 2010 - DEL 1

Publicerat: 2010-12-31 Kl: 10:33:51 | I kategori: Året som gått | 7 kommentarer |


Nu när jag har suttit och gått igenom alla bilder vi tagit under året så står det ganska klart vem som varit huvudpersonen i år. Så istället för mitt år så blir det bilder från Alvas första år då hon föddes i januari och har sen dess varit med på ungefär varenda bild vi tagit.. Då vi hade flera tusen bilder var det lite svårt att välja, så jag fattar om ingen annan än jag själv orkar kolla igenom hela inlägget, och dessutom kommer en DEL 2 sen efter nyår..

2010

JANUARI

Bilder från BB

Fösta halvan av januari var jag väldigt gravid och gick mest bara och väntande. Den 18 januari kl 11.22 föddes världens finaste lilla tjej, och livet förändrades för alltid ♥

Första tiden hemma kunde vi inte sluta sitta och titta på Alva medan hon sov så sött.. Men det var även en jobbig omställning med att aldrig sova mer än 2-3 timmar per natt under flera månader, vilken chock! Tur att man glömmer det jobbiga fort och bara minns alla fina stunder!

 

FEBRUARI


Alva börjar bli lite mer vaken även om hon mest sover och äter hela dagarna! Dock visar hon sig vara väldigt kvällspigg och vill vara vaken med oss då!

Jag var sjukskriven i flera månader innan Alva föddes och ägnade den mesta tiden åt att shoppa barnkläder på tradera, vilket gjorde att vardagsrummet nästan svämmade över..

Jag lyckades fånga det första leendet på kort när Alva var exakt en månad gammal, och hon provade babygymmet för första gången

 

MARS


Alva älskar mobilen med fiskar från ikea, och pratar med dem hela tiden på skötbordet!

Andreas fyller 29 år, och Alva börjar bli intresserad av leksaker genom att följa med blicken och prata med dom!


APRIL


Alvas shopoholic-mamma köper en rosa gungelefant, men mamman gillar den nog mer än dottern.. Alva tränar på att ligga på mage och är stark i nacken


Alva är alltid superglad på morgonen och skrattar när man gör roliga ljud, mammahjärtat smälter.. 2, 5 månad gammal lyckas hon ta tag i en leksak och stoppa den i  munnen första gången, vi jublar av stolthet!


Jag lämnar Alva för första gången hemma, och vad gör jag? Shoppar såklart och tar igen att jag inte fått gå i affärer på flera månader.. Sommargarderoben fixad!

 

MAJ


På 4-månadersdagen får Alva smaka gröt för första gången, det blev en favorit direkt!

I början av maj får Alva åka flyg för första gången då vi är bjudna på Theodors dop i Stockholm! Andreas får äran att vara gudfar och Alva är sötaste tjejen på kalaset! Nya solglasögon hann vi också shoppa nere i huvudstaden..

Det blir så varmt att man kan sitta i mormor och morfars hamock och gunga, och så måste man ju prova pappas keps..


JUNI


Alva gungar för första gången, får en gåstol (succé ) och är allmänt glad!

Jag fyller 29 år, bara ett år kvar till den stora dagen..

Det fina vädret gör att vi mest är ute, Alva träffar lite nya djurkompisar eller ligger och chillar på en filt

Midsommarafton spenderar vi på Gammlia på en picknickfilt med tusentals andra firare!

 

DEL 2 kommer om någon dag eller två, nu ska vi börja göra oss iordning för att fira nyårsafton! Vi ska åka hem till Erik, Elin och Sune och fira, vi blir åtta vuxna och två barn som ska laga middag och skåla in det nya året, vi hörs nästa år!

 

GOTT NYTT ÅR PÅ ER!


Vår lilla mössmodell!

Publicerat: 2010-12-29 Kl: 20:22:00 | I kategori: Alvas "modell" uppdrag | 12 kommentarer |


 

 

För någon vecka sedan skrev jag ett inlägg om att Alva skulle vara mössmodell hos Hjärtat mitt, och nu har alla bilder kommit upp i webshopen! Som den överdrivet stolta mamma jag är så har jag såklart printscreenat varenda mössbild innan de hinner sälja slut och bilden försvinner, men jag tror att Alva kommer att tycka det är kul att ha kvar bilderna när hon blir äldre!

 

Trots att Alva är huvudpersonen här fick mamman i familjen också vara med på ett litet hörn, så nu kan jag stryka bli fotomodell från min lista på saker att hinna innan jag fyller trettio ;)

 

 

Inte lika söt som Alva men fick vara med ändå..


Vårkatalogen från H&M!

Publicerat: 2010-12-28 Kl: 21:53:28 | I kategori: Mode & Skönhet | 12 kommentarer |


r jag var i tonåren längtade jag i flera månader innan säsongens nya H&Mkatalog äntligen damp ner i brevlådan och när den väl kom satt jag alltid i flera timmar och bläddrade och kryssade i vilka kläder jag ville ha. Nu för tiden är det såklart inte samma sak längre, men jag tycker ändå att det är lite mysigt att krypa upp i soffan och bläddra i papperskatalogen även om allt nu finns på internet!

Jag har alltid älskat mode och kläder och tycker att trender är superkul, och eftersom jag jobbar i klädbutik blir det mycket nya kläder i garderoben. När jag var yngre hoppade jag  på de flesta trender, men nu vet jag inte om jag börjar bli gammal då flera trender börjar komma tillbaka som jag redan varit med om?

Långkjolen som syns överallt nu var väldigt trendig en sväng när jag var tonåring på nittiotalet och jag ägde både mönstrade, svarta och i sammet. ( Den i sammet tror jag till och med att jag sydde själv på syslöjden..)På korten från min skolavslutning i 9:an -97 står alla tjejer på rad med lång tight kjol och platåskor typ buffalo, så den trenden skippar jag nog i vår..

Men som med allt annat mode så vänjer man sig oftast efter ett tag, och helt plötsligt tycker man att det är snyggt! Om någon hade sagt till mig för tio år sen att jag skulle använda tights igen skulle jag ha skrattat ihjäl mig, det använde jag i lågstadiet på 80-talet och då trodde jag nog inte att tights skulle vara mitt absoluta favoritplagg när jag närmade mig trettio :)


Långkjolen kommer nog inte att hamna i min garderob en gång till. Fast man ska ju aldrig säga aldrig när det handlar om mode och trender..



Vilka trender vill ni aldrig se igen? Eller vilken trend hoppas ni kommer tillbaka?





Lite Polarn o pyret

Publicerat: 2010-12-28 Kl: 16:08:12 | I kategori: Shoppat till Alva | 2 kommentarer |


Idag har jag åter igen varit nere på stan en sväng medan Alva stannade hemma och lekte med sin mormor, jag hade tid hos en naprapat på förmiddagen då jag gjorde illa mig i ryggen just innan jul. När jag ändå var där passade jag på att gå på några affärer också innan jag tog bussen hem då jag hade en del ärenden att göra. I och för sig var det egentligen bara tråkiga ärenden typ köpa lampor och batterier på Clas olsson, men jag älskar ju att gå i affärer så till och med på Clas olsson lyckades jag hitta lite roliga grejer också! Jag hade hoppats få tag på en fin vit elljusstake till fönstret nu efter jul till halva priset, men det verkar som att jag inte var den enda som hade samma tanke för de var helt slut i varenda affär tyvärr.

På Polarn o pyret var det en stor mellandagsrea igång vilket jag inte kunde låt bli att besöka, men jag har knappt varit inne där förut då jag tycker att det är lite för dyrt och jag hellre shoppar fler billiga plagg. Förutom när det gäller saker som ullunderställ, vinterhandskar och annat där kvaliten känns som det viktigaste, där har Alva en del från Polarn o pyret. Det kändes nästan som om hela butiken var på rea och jag hittade en stor hög som jag gick och bar på en stund tills jag tog mitt förnuft till fånga och hängde tillbaka det mesta..

En klassisk randig tunika i bomull och en t-shirt för 70 kr fick följa med hem idag från Polarn o pyrets rea

.. och det fina nattlinnet med svampar, men i en storlek som inte passar förräns nästa höst!

Jag är nog den enda jag känner som tycker att det är kul att shoppa på Clas olsson, men förutom tråksaker som batterier hittade jag även ljuslyktor för typ 30 kr, skissblock och pennor och det jag behövt köpa de senaste tre åren, en börs!


När jag kom hem hade Alva varit på jättebra humör hela tiden jag var borta, det är så skönt att hon tycker att det är så roligt att vara med sina mor/farföräldrar så man behöver aldrig vara orolig för att hon skulle bli ledsen nu för tiden! Annat var det dock för bara några månader sedan då jag tyckte att det var jättejobbigt att lämna bort henne ens för en liten stund. Men oftast står hon i hallen och vinkar glatt när man går ut genom dörren, och skrattar och blir jätteglad när man kommer hem igen!


Veckans traderafynd!

Publicerat: 2010-12-28 Kl: 09:04:00 | I kategori: Shoppat till Alva | 4 kommentarer |




Söt tröja med ugglor från Liandlo



På de ställen man hittar Alva oftast, i kuddhörnan eller läsandes en bok och pekar på stjärnor..




Det senaste traderafyndet blev ett plagg till Alva ( vad oväntat av mig känner jag..), nämligen en jättesöt tröja med ugglor från Liandlo! Jag gillar deras fina tryck, och just denna tröja fyndade jag för inte ens en femtilapp, helt ny med lappar! Nypriset för Liandlos tröjor brukar ligga runt 220 kr så när jag gör såna fynd behöver jag inte få dåligt samvete att Alva redan har aldeles för mycket kläder tycker jag!

Mammas lilla hjälpreda

Publicerat: 2010-12-27 Kl: 20:40:00 | I kategori: Alva 0 -1 år | 5 kommentarer |




-Nej det här får du vika om mamma, inte godkänt.



-titta vad jag hittade!



Så kul vi har ihop mamma - jag stökar du städar!

Så här ser det ut i Alvas rum minst en gång per dag så min stora garderobsstädning gjorde inte så stor skillnad. Varför verkar det roligaste som finns för bebisar vara att få slita ut saker från lådor och skåp?, det vore ju bättre om de var programmerade att det roligaste som finns är att städa undan! I och för sig har ju Alva precis börjat intressera sig för att lägga ner saker i lådor och burkar, men än så länge är hon inte ett dugg intresserad av att lägga tillbaka kläderna. Bilderna är tagna just innan jul, men nu har Alva lärt sig att nå även den översta hyllan så det är inte lite kläder som hamnar på golvet heller. Hon verkar ha ärv mitt intresse för kläder iallafall..

och några klappar till mamma..

Publicerat: 2010-12-27 Kl: 14:46:00 | I kategori: Högtider (Jul, Nyår, Påsk, födelsedagar) | 5 kommentarer |




Mina nära vet att jag älskar att läsa, kokbok med cupcakes, två böcker och prenumerationer på Mama och Family Living låg under granen i år!



Syns det att jag önskat mig vit inredning i år? Äntligen fick jag de fina lykthusen som jag suktat efter i evigheter, dessa kommer från Bruka design. Diskmedel/tvålflaskorna från Cult design har jag också velat ha länge! Ängeln och ljuslyktetrådbollen kommer från Village och ljuslyktan från Mio.

Det verkar som om det inte bara var Alva som varit snäll i år, jag fick så otroligt fina julklappar! Förutom det på bilden ovan fick jag även presentkort och en trisslott som jag för övrigt vann 100 kr på, inte dåligt!

Mellandagsrean!

Publicerat: 2010-12-26 Kl: 21:46:00 | I kategori: Shoppat | 5 kommentarer |


Eftersom jag jobbar i en klädbutik har vi fullt upp i butiken under mellandagsrean och jag har nog inte besökt mellandagsrean själv på säkert fem år. Då jag är föräldraledig i år tyckte jag att det var dags för mig också att få gå på stan och göra lite fynd, så jag lämnade Alva och Andreas hemma och tog med min mamma ned på stan för att få shoppa lite! Jag och min mamma är lika shoppingtokiga båda två, så vi kommer alltid hem med en massa påsar när vi handlar tillsammans - idag var då verkligen inget undantag..


Det jag mest ville fynda på rean var fina julsaker som vi kan ha i vår nya lägenhet nästa år, vi kommer att ha så många fler fönster då att ha fina stjärnor och lyktor i! Det lyckades jag ganska bra med, och så slank det med lite annat också av bara farten. Det är inte så ofta jag är på stan utan Alva så det gäller att passa på att gå och prova kläder och shoppa ifred..

 

 

 

Jag har kikat på den fina hjärtserien på Lagerhause länge, och nu blev det en bricka, glöggmuggar, kökshanddukar och en grytvante


 

Stjärnlyktorna att hänga i fönstret kommer från Åhlens, och ljuslyktorna och kedjan från Indiska


 

Kanske att jag råkade köpa några saker som inte var på rea, dessa fina bodys med regnbågar från Lindex fick följa med hem till Alva. Sockarna var dock på rea..


 

Randig klänning, velourklänning och haklapp från Åhlens


 

Jag lyckades hitta lite grann till mig själv också, en jättefin grå kofta och vantar från Åhlens, dock var koftan en vårnyhet..


Jag kom visst hem med väldigt mycket saker ser jag nu när jag lade upp allting på bordet, men det lär väl dröja några år innan jag får chansen att besöka mellandagsrean nästa gång!


Alvas julklappar!

Publicerat: 2010-12-26 Kl: 18:02:00 | I kategori: Högtider (Jul, Nyår, Påsk, födelsedagar) | 4 kommentarer |




Den som lagt ner mest slit på sin julklapp var definitivt Alvas faster Camilla! Av henne fick Alva den här superfina tripp trappstolen som Camilla målat vit och skrivit Alvas namn på. Bygeln som hör till stolen hade fortfarande inte hunnit torka av målarfärg så den kommer senare!



Alva fick bara jättefina leksaker som hon gillade med en gång, allt från plocklåda till dragdjur!



Flera böcker och pussel, böcker kan vi ju verkligen inte få för många av här hemma då Alva älskar att läsa!



Ett gulligt kakfat med muffins kommer att bli fint i Alvas kommande kök!

Alva fick så otroligt fina julklappar av våra nära och kära. Några hade vi köpt själv också för den delen, men alla var verkligen genomtänkta och passade henne jättebra! Det blev lite fullt i leksaksbacken i vardagsrummet med alla nya leksaker, men Andreas och jag rensade ur alla gamla babyleksaker som skallror och bitsaker hon inte använder längre och bar ner i källaren så nu är det bara användbara och roliga saker framme!

Regnbågar och moln

Publicerat: 2010-12-26 Kl: 13:34:37 | I kategori: Barnkläder | 3 kommentarer |


Eget kollage med bilder från Lindex
.
Dessa plagg har nyligen kommit in på Lindex och är helt underbara tycker jag, man blir så glad av det härliga regnbågsmönstret! Synd bara att pyjamasarna endast finns upp till storlek 80, Alva har precis börjat använda sina pyjamasar i storlek 86..

Alvas första julafton!

Publicerat: 2010-12-25 Kl: 21:17:53 | I kategori: Högtider (Jul, Nyår, Påsk, födelsedagar) | 4 kommentarer |


 

Alva var julklädd i sin fina klänning från Polarn & pyret!

 

Det är lätt att krypa vilse i vardagsrummet när det är så många julklappar i vägen..


 

- Är alla till mig?


 

Första mötet med tomten gick jättebra, Alva ville mest slita av tomtens skägg. Hon visste nog att det var morfar där bakom masken, smart som hon är..


 

Under middagen försökte Alva få alla att skratta med sina grimaser och roliga miner!


 

Ingen behövde nog gå hem hungrig från denna julafton, vi åt och åt och åt..

 

- Men vilken fin tröja med ugglor du har fått sa jag  - HO HO sa Alva

 

 

Alva fick så många fina julklappar av vår familj och släkt, de kommer sen i eget inlägg..


 

- Öppna snabbare pappa!


Hoppas att ni alla har haft en mysig jul! Vi firade julen här hemma hos oss tillsammans med båda våra familjer, såklart att ingen ville missa Alvas första jul! Vi hade en supermysig dag med god mat, trevligt sällskap och ett helt enormt julklappsberg. Ganska många av dem var av förståeliga skäl till Alva då hon var den enda i sällskapet som var under 27 år..


Alva var på ett strålande humör hela dagen och kvällen, och hon blev inte ens rädd för tomten som jag trodde innan. När julklapparna delades ut och började öppnas tyckte hon att det var jätteroligt med alla nya presenter, och hon ägnade en liten stund att leka och titta på varenda en innan nästa öppnades trots att hon fick så himla många. Det tog rätt så lång tid att dela ut alla juklappar, men sen ville Alva såklart sitta och leka med dem istället för att gå och lägga sig och hon hittade nya favoriter med en gång.

 

Eftersom hon var på så bra humör och det bara är jul en gång om året fick hon stanna uppe så länge hon orkade vilket gjorde att  hon inte somnade förrän efter kl 22. Det i sin tur resulterade i en trött tjej som sov som en stock hela natten och gav oss en liten sovmorgon ända till klockan åtta här i morse, tack för den julklappen Alva!



Första julklappen!

Publicerat: 2010-12-25 Kl: 10:42:15 | I kategori: Högtider (Jul, Nyår, Påsk, födelsedagar) | 1 kommentarer |



-Hmm vad kan det ligga här i strumpan?            - Åhh en jättefin julrosett!



- Jaha skulle jag öppna papperet..          - En marackas-nyckelpiga, tack tomten!


Vilken mysig start vi hade på julaftonsmorgonen, jag fick sovmorgon och Alva fick  en julstrumpa! Jag är jätteglad att jag köpte en julstrumpa till henne i sista sekunden, det var egentligen någonting jag hade tänkt vänta med tills nästa år, men hon har ju blivit så stor så hon tyckte att det var jättespännande! Lite (ganska mycket..) hjälp fick hon dock att öppna paketet, men hon blev väldigt nöjd över äggen och satt och skakade på dem under resten av julaftonen. Fram tills dess att hon fick resten av sina julklappar på kvällen vill säga, men de var så många att de förtjänar ett eget inlägg..

God jul!

Publicerat: 2010-12-24 Kl: 14:20:55 | I kategori: Högtider (Jul, Nyår, Påsk, födelsedagar) | 2 kommentarer |


God jul allihopa, nu blir det Kalle Anka, julmat och klappar!

Leilas Rocky Road

Publicerat: 2010-12-22 Kl: 21:46:54 | I kategori: Mat & bak | 3 kommentarer |




Jordnötter, dumle, pistagenötter, marshmallows, pistagenötter och daimkulor blandas i smält choklad, inte det nyttigaste julgodiset kanske..




Leilas saffransskorpor står i ugnen över natten och knaprar till sig!

Idag trotsade jag kylan och gick till Ica för att handla ingredienser till både julgodis och saffransskorpor. Leilas saffransskorpor har jag gjort de senaste två åren, och de är så otroligt goda och har blivit väldigt uppskattade. Jag tänkte även göra en till sats wienernougat, samt Leilas Rocky road som verkar väldigt populär.

Men vad gör jag när jag kommer hem från affären? Jo jag snubblar på en drickesback och gör illa ryggen, så jag har mest legat på värmedynan här hemma resten av dagen. Dock fick jag höra att det bästa om man har ont i ryggen är att stå och röra sig så mycket som möjligt (precis vad man inte är sugen på när man har ont..) så mellan soffliggandet har jag trots allt ställt mig i köket och gjort både Rocky Road och nu lite senare på kvällen börjat med saffransskorporna, men de ska ju stå i ugnen under natten och frasa till sig!

Tyvärr glömde jag bort att Andreas inte äter gelatin då han är vegetarian, så han kunde visst inte smaka på Rocky Roaden som innehöll marshmallows.. Men jag hoppas att resten av sällskapet på julafton tycker att de är goda, för själv tyckte jag att det nästan blev för mycket chokladsmak. Jag gillar mest vanlig marabou mjölkchoklad, så det kanske inte var så smart att välja en julgodis med så mycket mörk choklad i..


Leilas Rocky Road 12 p
Ingredienser:
600 g mörk kvalitetschoklad 70 %
2 påsar dumlekola
2 nävar mini marshmallows
3 dl salta jordnötter
1 dl skalade pistagenötter

Gör så här
1. Smält chokladen på låg värme i vattenbad (i en skål över kokande vatten).
2. Blanda samtliga ingredienser.
3. Fyll smeten i en plåt, cirka 3 cm tjock och låt stelna i kylskåp.
4. När kakan har stelnat, skär upp den i stänger.

( jag gjorde halva receptet och lade till en påse daimkulor som jag såg i ett annat liknande recept)


Receptet på Leilas saffransskorpor hittar ni i mitt inlägg här!

Alva 11 månader!

Publicerat: 2010-12-22 Kl: 18:32:52 | I kategori: Alva 0 -1 år | 3 kommentarer |





Alva 5 dagar gammal men redan bus i blicken..



Men inte visste vi att den lilla skrutten skulle växa så snabbt och bli världens finaste tjej ♥

Tiden rinner verkligen bara förbi, och Alva har redan fyllt elva månader. Bara en månad kvar till ettårskalas, det ska bli så himla kul, och nu är hon så stor att hon nog kommer att tycka att det är spännande själv också! Elvamånadersalva förstår i princip allt man  säger, och hon lär sig direkt hur någonting låter eller ser ut. Vi behövde bara visa henne en enda gång hur traktorn såg ut, så började hon peka mot fönstret och brumma så fort vi säger ordet traktor.  Hon är väldigt nyfiken och ska peta på allt med sitt lilla finger. Nnnn säger hon och pekar på någonting, och det betyder att vi ska lyfta upp henne så att hon får känna på en tavla eller blomma eller vad det nu kan vara som är intressant för tillfället
.
Något annat hon börjat med den senaste veckan är att lägga tillbaka klossar i klosslådan istället för att bara riva ut och lämna dom. Samma sak med socklådan i hennes byrå där hon brukar sitta och slita ut varenda par, men nu sitter hon och stoppar tillbaka sockarna i lådan också, en efter en! Hon vet även vem som äger vissa saker, till exempel om min mobil ligger på golvet kan hon krypa fram och hämta den för att sen räcka över den till mig.
.
Det dröjer nog inte så länge tills hon tar sina första steg heller, om man släpper hennes händer kan hon stå en sekund eller två helt själv har vi precis upptäckt! Det har säkert hänt massa annat som jag har missat men det händer oftast något nytt varje dag så denna period är det svårt att uppmärksamma allt nytt, stolta föräldrar har hon iallafall!

Pepparkaksfil!

Publicerat: 2010-12-21 Kl: 14:38:20 | I kategori: Vardag | 5 kommentarer |


Alva sitter och pillar i sig leverpastejbitar samtidigt som hon spanar på traktorn här utanför och gör brummande ljud ♥

 

Fy vad det är jobbigt att kliva upp på morgonen under vintern då det är becksvart ute. Men det är tur att Alva alltid vaknar jätteglad på morgonen, man kan liksom inte bli på dåligt humör när hon står i spjälsängen bredvid vår säng, sträcker ut sin lilla hand och säger mammma med ett leende. I vanliga fall har hon börjat få en bit macka medan jag äter frukost, men idag satt hon bara och pillade i sig små leverpastejbitar, det verkar vara favoriten just nu. Eller hon gillar det mesta bara hon får äta själv! Själv provade jag på en nyhet jag hittade i mejerihyllan, nämligen pepparkakefil! Den var kanske lite för söt för min smak, men den kändes iallafall väldigt julig!

 

Idag blir det till att inhandla och slå in de sista juklapparna och försöka städa lite här hemma, vi ska ju fira jul hos oss i år så man vill såklart ha extra fint! Hur fint det nu går att ha med en liten tjej som stökar ner och drar fram allt eftersom jag städar undan..


Kläder till Alva från Plastisock

Publicerat: 2010-12-21 Kl: 14:25:39 | I kategori: Barnkläder | 2 kommentarer |


Det blev en beställning från Tuffa Tilda på några av plaggen ovan. Bilderna är lånade därifrån


Det är nog fler än jag som gillar att shoppa barnkläder och barnrumsinredning som upptäckt att de flesta webbutiker har en egen adventskalender med olika erbjudanden varje dag. Idag satt jag och kikade runt lite grann då jag upptäckte ett jättebra erbjudande hos Tuffa Tilda, som jag inte kunde motstå,  nämligen ta 2 för 1 på alla plagg som redan är nedsatta. Jag hade kikat lite där innan och nu blev det en beställning på några plagg från Plastisock.

 

Jag brukar inte köpa märkeskläder så ofta, mest om jag hittar någonting på rea eller i bra skick på tradera men nu blev det 70-100 kr per plagg, alltså lika mycket som ett plagg kostar på typ Lindex.  Jag älskar ju att köpa kläder till Alva men jag köper hellre flera billigare plagg än ett dyrt, huvudsaken att de är fina med roliga mönster och färger!


Läsa är det bästa jag vet!

Publicerat: 2010-12-20 Kl: 23:09:38 | I kategori: Alva 0 -1 år | 2 kommentarer |


När man är liten bryr man sig inte om att pappa är sjuk, man vill mysa och busa ändå..

Pekar på stjärnan i boken och säger nääna..

 

Igår morse vaknade Andreas och var sjuk, så han stannade hemma från jobbet och tillbringade dagen med mig och Alva. Nu håller vi bara tummarna att han hinner bli frisk till julafton och att varken jag eller Alva blir smittade, men det är väl en sak man måste vänja sig med nu när man har småbarn, att alltid är det någon i familjen som är sjuk. Men Alva tyckte nog att det var roligt att pappa var hemma hela dagen för ovanlighetens skull!

Hon har verkligen börjat tycka om att leka inne på sitt rum i stället för i vardagsrummet där de flesta leksaker ligger. Helt plötsligt när vi sitter på lekmattan i vardagsrummet sticker hon iväg, och kryper ända bort till sitt rum utan att bry sig om ifall vi följer med eller inte. Tidigare har hon alltid tittat bakåt för att se att vi följer efter när hon kryper iväg till ett annat rum. Vår lägenhet är 96 kvm stor, så det är ändå en bit bort för henne att krypa bort till sitt rum men hon vet exakt vart hon ska. Vi smyger efter såklart, och nästan alltid kryper hon upp i kudhörnan, plockar fram en bok och börjar bläddra i helt själv.

Nu har hon även börjat peka på saker i böckerna, typ näna (stjärna) och hon kommer ihåg vad som är på nästa sida, för innan man ens har hunnit bläddra har hon sagt Mmmm, Hihi eller Näää som är det första ordet på kommande sidan. Vilket minne hon har, typ bättre en ens eget!

Enkelt pyssel - Strutar med choklad!

Publicerat: 2010-12-20 Kl: 17:45:00 | I kategori: Pyssel / DIY | 6 kommentarer |


Perfekt att ge bort en strut med hemmagjort godis (eller köpt) istället för en julblomma!



Bara att ta en fint presentpapper och rulla en strut, superenkelt!

Receptet räckte till två strutar så den andra ligger i kylskåpet och väntar på att få ges bort..

Här kommer ett superenkelt och snabbt litet tips för er som är bortbjudna och vill ta med en liten present, eller varför inte ge bort i julklapp - En enkel pappersstrut! Jag gjorde en till omgång med wienernougat i fredags då vi var bortbjudna på julmiddag och det kändes som en rolig gåbortpresent att ge bort någonting hemmagjort.

Istället för att bara lägga chokladen i en vanlig burk så gjorde jag en strut av vanligt presentpapper, bara att rulla ihop och tejpa. Då chokladen är lite kletig gjorde jag en innerstrut av bakplåtspapper, men om man har godis med papper på behövs det nog inte. Sen är det bara att knyta ett julsnöre eller dekorera med klistermärken eller vad man nu har hemma. Superenkelt och tar max tio minuter!

Man behöver såklart inte göra eget godis att fylla struten med, man kan lägga i vad som helst!


Receptet på den enkla wienernougaten finns i mitt inlägg här!

Ugglorna är klara!

Publicerat: 2010-12-19 Kl: 16:17:00 | I kategori: Pyssel / DIY | 14 kommentarer |






Gissa vem som genast skulle fram och krama ugglorna?


Jag har sytt uggorna i samma tyg som jag sydde kuddarna i Alvas Myshörna samt ALVA-bokstäverna som står på tavelhyllan. Det blev dock lite väl mycket prickar, så de kanske får en annan plats..


Nu har jag äntligen sytt klart ugglorna till Alvas rum som jag började med för några veckor sedan. Såklart tog det flera timmar längre tid än vad jag räknat med, jag har verkligen ingen tidsuppfattning när det gäller att sy. Men man glömmer för varje gång hur många gånger symaskinen trasslar, eller som idag då jag ägnade kanske 30 minuter åt att leta efter ena ugglans näbb som var helt försvunnen. Det visade sig att jag råkat sy fast näbben i en hög med trasseltrådar och kastat den i papperskorgen. Så duktig är jag på att sy alltså..

De är egentligen tänkta som en ettårstpresent i januari, men det var lite svårt att dölja dem för Alva när hon var i samma rum som jag satt och sydde i. Sen pekade hon på ena ugglan, tog den i famnen och sa - Ho ho.. Så nu kan hon härma ugglor också, duktiga tjejen!

Alva - mössmodell hos Hjärtat mitt!

Publicerat: 2010-12-18 Kl: 20:15:00 | I kategori: Alvas "modell" uppdrag | 7 kommentarer |








Några av bilderna vi tagit på vår söta mössmodell, men Anna Maria på Hjärtat mitt väljer såklart ut de bilder hon tycker är bäst!


För någon vecka sedan blev vi tillfrågade av gulliga Anna Maria som driver webbutiken Hjärtat mitt om Alva ville ställa upp och visa lite mössor i webshopen! Det ville vi såklart, och det passade väldigt bra då jag har alltid tyckt att Alva är så otroligt söt i mössa och redan har en liten (ok ganska stor) mössamling här hemma. Den absoluta favoriten är en turkos molnmössa som vi passande nog köpte från just Hjärtat mitt i våras!
.

Vi fick låna hem en hel bunt med fina mössor att fotografera, allt från molnmönstret som jag älskar till mönster med små får eller traktorer. De första bilderna tog vi bara med en svart fleecejacka då jag tänkte att vi inte skulle stjäla uppmärksamheten från mössan, men efter ett tag ändrade jag mitt tankesätt åt det motsatta hållet. Ju mer färg desto bättre blev det nya mottot, det är ju trots allt barnkläder och jag tycker att det är så fint att blanda både olika mönster och färger.
.
Vi har fortfarande två-tre mössor kvar att fotografera, men förhoppningsvis har vi hunnit klart innan helgen är slut. Det ska bli så spännande att se Alvas fina bilder i webshopen, mammahjärtat är så stolt ♥

 


Vinnaren av presentkortet hos Hjärtat mitt!

Publicerat: 2010-12-18 Kl: 19:19:40 | I kategori: Tävlingar | 1 kommentarer |


Nu har jag dragit en vinnare av presentkortet på 300 kr som jag lottade ut i samarbete med Hjärtat mitt!

Det kändes jätteroligt att så många var med och tävlade, hela 53 stycken! Några av er hade två lotter så totalt var det 76 lotter i tävlingen. Jag avände mig av True random number generator och den vinnande lotten hade nummer 5. Stort grattis till..

Linda - Mamma till Tyra som blev den lyckliga vinnaren!

Ni andra som inte vann kan trösta er med att Hjärtat mitt har 30 % på allt du handlar till och med imorgon klockan 19!


Första julmiddagen!

Publicerat: 2010-12-17 Kl: 23:12:59 | I kategori: Högtider (Jul, Nyår, Påsk, födelsedagar) | 2 kommentarer |


 

Igår kväll var vi bjudna hem till Tomas och Nina på julmiddag, en tradition som startade förra året och som vi hoppas kommer att fortsätta varje år! Den stora skillnaden var dock att förra året var jag höggravid medan Sune var nyfödd, och i år var det full fart på både Sune och Alva! Men de är jättesnälla båda två, så vi slapp en vält julgran som jag annars var lite orolig för då vi kom dit och möttes av en jättefin gran med glaskulor som stod mitt i vardagsrummet. Det blev en otroligt trevlig kväll med både julmustvälkomstdrink och supergod mat, den första julmaten på året är ju alltid den bästa då man inte ätit det på ett helt år!  Då vi har två vegetarianer i gänget bjöds vi även på västerbottensostpaj, vegetarisk jansson och svampomelett, så vi behövde definitivt inte gå hem hungriga. Efter middagen blev det dags för en jultävling som jag och Andreas tyvärr inte vann, men vi tar revanch nästa år istället!

 

Alva somnade lite senare än vanligt vilket gjorde att vi höll tummarna för sovmorgon (allt efter klockan 7) här hemma imorse. Men det kunde vi ju glömma såklart. Andreas och Alva klev upp, men efter en stund hörde jag att dom kom in i sovrummet igen. Det enda jag hann tänka var


- neeej låt mig sova..

 

men sen upptäckte jag att de kom med frukost på sängen vilket gjorde att jag genast piggnade till såklart ♥

 

 

 


En dag inomhus

Publicerat: 2010-12-17 Kl: 15:11:58 | I kategori: Vardag | 4 kommentarer |



Nyklippt tjej! Jag älskar minen till höger där hon rynkar på näsan, det är hennes busmin..

När det är snöstorm ute får man försöka hitta på saker att sysselsätta sig med inomhus, men det är inte det lättaste med en aktiv liten tjej som vill att det händer saker hela tiden. Idag har vi mest gått från rum till rum och lekt, det vill säga att Alva river ut exakt allt - böcker ur bokhyllan, sockar ur byrån och köksgrejer ur lådor. Till och med filmer och tvspel som vi lagt i förvaringslådor för att undvika nyfikna små fingrar. Fast då visste vi såklart inte hur smart en snartettåring kan vara, hon hittar exakt allt och kommer ihåg vart man gömt saker för flera veckor sedan.

Jag var även tvungen att klippa Alvas lugg då den växer som ogräs
. Det har hon nog ärvt av mig då mitt hår alltid har växt väldigt snabbt. Men som tur är så har hon inte ärvt mitt extremt tunna hår, utan det verkar varit Andreas hårgener som var starkast - tack och lov.


Sen så har vi även pysslat med ett litet annat roligt projekt som jag kommer att visa i bloggen förhoppningsvis i helgen om jag hinner, men man kan säga att Alva har fått sitt första uppdrag som bloggbebis :)




Glöm inte att vara med i min tävling i sambarbete med Hjärtat mitt som där du kan vinna ett presentkort på 300 kr!

Tävlingen hittar du här och alla kan vara med och tävla!

Tävlingen avslutas ikväll kl 24!

ugglor från Modelmini

Publicerat: 2010-12-17 Kl: 12:25:10 | I kategori: Barnkläder | 2 kommentarer |



Ugglorna är tilverkade för hand av kvinnor i Sri Lanka, och delar av försäljningen går direkt tillbaka till välgörenhetsprojektet "Barefoot".

Dessa underbara ugglor ovan säljs på Modelmini.se.  Jag har kikat på dem ett tag och hade egentligen tänkt köpa dem till Alvas rum, men nu har jag ju börjat sy två stycken egna ugglor istället så det får väl räcka för ett tag. Men jag vill bara tipsa er andra som är sugna på att köpa dem att Modelmini just nu har 15% rabatt på hela ordern om man anger rabattkoden GOD JUL! Jag hade gärna köpt någonting av sakerna nedan också, men för tillfället har Alva prylar så att det räcker och blir över så jag får nog hejda mig för denna gång..

Eget kollage med bilder från Modelmini.se


Klappar till Alva

Publicerat: 2010-12-16 Kl: 11:12:42 | I kategori: Shoppat till Alva | 3 kommentarer |


Idag har jag stressat runt på stan en sväng tillsammans med några tusen andra julklappsletande Umebor, men som tur är så har jag kommit hem med en hel hög julklappar. Jag lämnade Alva hemma med hennes farmor då det både är snöstorm ute, och att det går lite snabbare att ta sig fram utan barnvagnen. Nog för att Alva är väldigt snäll i affärer men så här nära jul är det mest trängsel och långa köer överallt.
.
Samtidigt har det droppat in paket efter paket i brevlådan den här veckan, så nu är vi nästan klara med julklappsinköpen. Av förståeliga skäl visar jag bara paketen som kommit till Alva, för alla andra vi känner är nog här inne och kikar!


Godsakerna i plysch från Bombadill beställde jag från Busfröt. Supersnabb leverans och varorna var inslaget i ett gulligt paket med silkespapper och fint snöre!



Den underbara spårvagnsväskan från Julias vita drömmar blir en ettårspresent i januari!



Julstrumpan köpte jag på Tradera av en tjej som sytt egna, jag tyckte det var lite kul med något som ingen annan har och så gillade jag de söta tygerna! Det ska bli så kul på julaftonsmorgonen när Alva får gräva fram ett litet paket från strumpan!


Stapelkuberna och den lilla träbilen kommer från Jabadabado och beställdes hos O-råsa då de både hade fraktfritt och 30% rabatt på ett helt köp för någon vecka sedan.




Glöm inte att vara med i min tävling i sambarbete med Hjärtat mitt som slutar imorgon den 17 december där du kan vinna ett presentkort på 300 kr!

Tävlingen hittar du här och alla kan vara med och tävla!

Wienernougat eller Elins julnougat..

Publicerat: 2010-12-15 Kl: 14:25:14 | I kategori: Mat & bak | 9 kommentarer |


Det är fortfarande två månader kvar tills jag börjar jobba igen och pappan i familjen tar över, men idag  ska jag åka förbi jobbet en sväng för ett möte så då passade jag på att göra i ordning en liten julpresent att ta med mig. December är en sådan hektiskt månad när man jobbar inom handeln så mina arbetskamrater förtjänar lite godsaker!

Det blev wienernougat som jag såg receptet på i den här bloggen, det innehåller bara tre ingredienser och var superenkelt att göra! Synd bara att det inte blev någonting över kvar att spara här hemma vilket innebär att jag nog kommer att göra en till sats under veckan.

Jag pysslade även ihop en liten presentask att lägga chokladbitarna i. Jag klistrade bara fast det prickiga presentpapperet med vanligt papperslim på en skokartong, och dekorerade med lite snören och ett glitterhjärta, busenkelt!

Jag var självklart tvungen att döpa om wienernougaten till Elins julnougat!

Wienernougat

250 g nougat
150 g mörk choklad
100 g mandelspån

Rosta försiktigt mandelspånen gyllenbruna i en torr stekpanna. Ställ åt sidan. Skär nougaten i bitar och smält över ett vattenbad. Grovhacka chokladen och låt den smälta ner tillsammans med nougaten i vattenbadet. Blanda till sist ner den rostade mandeln. Häll upp massan i en avlång form med bakplåtspapper. Låt stelna och skär i bitar.


(men jag måste erkänna att jag struntade i att rosta mandeln pga tidsbrist och den blev nog lika god för det!)

Underbara molnklänningar

Publicerat: 2010-12-14 Kl: 20:45:00 | I kategori: Barnkläder - I Alvas garderob! | 9 kommentarer |





Superfina klänningar från Bustråden



Idag kom de fina klänningar som jag beställt från Bustråden
, en jätteduktig tjej som syr på beställning efter ens egna önskemål. Som jag tjatat om dessa moln moln moln här på bloggen men jag bara älskar mönstret! Jag valde rosa muddar till den turkosa klänningen och bruna muddar till den rosa, jag gillar ju så mycket färg som möjligt så det kändes som ett bra val!

Den rosa klänningen tänkte jag spara och ge som julklapp, men den turkosa var Alva såklart tvungen att prova på en gång. Jag köpte båda klänningarna i storlek 86, ärmarna vek vi upp och eftersom den är ganska lång så kommer de nog att passa ända tills nästa vinter, ett bra köp av mig alltså!

Pappa är hemma!

Publicerat: 2010-12-14 Kl: 17:45:44 | I kategori: Vardag | 6 kommentarer |





Alva har längtat efter pappamys ♥

Igår kväll ringde Andreas hem och meddelade att planet från London blivit försenat vilket innebar att de missade det sista planet hem till Umeå, och Alva blev utan pappa ytterligare en natt. Men lyckan i Alvas ögon imorse när han kom hem var obeskrivlig! Vi stod i fönstret och kikade, och när hon såg Andreas började hon att skratta, vinka och peka, och sen har de mest skratta och busat hela dagen. Jag läste någonstans att små barn kan bli lite avvaktande och ingorera den förälder som varit bortrest, men det behövde vi definitivt inte oroa oss för. Så nu är ordningen återställd här hemma!

Barntapeter

Publicerat: 2010-12-13 Kl: 14:23:02 | I kategori: Inredning -Barnrum | 10 kommentarer |


Trots att det är nästan ett år kvar tills vi flyttar till vår nya lägenhet kan jag inte låta bli att planera, mäta och inreda i mitt huvud. I Avas nya rum kommer vi att ha vita väggar med en rolig fondvägg, och de senaste dagarna har jag inte kunnat låta bli att kika runt lite på nätet efter roliga barntapeter. En av de första sidorna jag hamnade på var hos danska Ferm Living som hade hur mycket fint som helst att välja på. Synd bara att det var väldigt dyrt, men det är ju ändå inspirerande att kolla in deras sortiment. Jag älskar den färgstarka retrostilen!

Nu vet jag att dessa tapeter är flera månader gamla och har synts i andra bloggar för länge sedan, men jag har ju precis börjat kika efter tapeter så för mig är de ganska nya!

 

Jag bara älskar ugglor så denna vore ju perfekt..





Alla bilder kommer från Ferm Living

Världens sötaste pepparkaka

Publicerat: 2010-12-13 Kl: 08:31:10 | I kategori: Alva 0 -1 år | 9 kommentarer |




Alva fick vara med i VKs luciabilaga bland alla andra söta barn som lussade!

Varje år ger vår lokaltidning Västerbottenskuriren ut en bilaga med hundratals gulliga små tomtar, lucior, pepparkakor och stjärngossar. Självklart var jag tvungen att skicka in en bild på Alva i år!

Världens sötaste pepparkaka!

Söndagsmys

Publicerat: 2010-12-12 Kl: 18:15:40 | I kategori: Vardag | 3 kommentarer |





Ljuslykta i form av ett hjärta från Rusta



Hehe de som känner mig skrattar väl ihjäl sig när de ser den lilla skålen med ostkrokar, jag brukar vara ganska snabb på att äta upp typ hela påsen..

Sådär, då var det bara en dag kvar till Andreas kommer hem från Canada och hela familjen är samlad! Som jag trodde innan har den här veckan gått väldigt fort, och Alva är inne i en period då hon är glad mest hela tiden vilket har underlättat väldigt mycket! Men det ska blir väldigt skönt att han kommer hem, dock lär han nog vara ganska trött och jetlaggad då dygnsrytmen är helt tvärtom där borta samt att de har varit på resande fot i nästan ett dygn vid hemkomsten.

Men trots att jag är själv hemma måste man ju ha lite mysigt ändå, Alva har somnat sött så jag har tänt några ljus och ska sätta mig och knapra på mina favoriter, ostkrokar! Kanske jag lägger mig i soffan och läser en bok också, jag älskar ju att läsa men nu var det flera veckor sen jag hade tid att läsa senast. Trevlig söndagskväll på er!

Dagens shopping till Alva!

Publicerat: 2010-12-12 Kl: 15:10:04 | I kategori: Shoppat till Alva | 5 kommentarer |


 

Under gårdagen tog vi en promenad och besökte affärerna här i närheten för att förhoppningsvis lyckas köpa ytterligare några julklappar. Men det är så svårt när man inte vet exakt vad man är ute efter, det blir mest att man går runt och tittar på allt men inte hittar någonting till någon. Förutom till en själv då såklart.. Eller till Alva som jag har lite svårt att hålla mig ifrån att köpa allt fint jag hittar till.

 

Jag hade dock några rabattkuponger på Kappahl så planen där var att hitta minst en julklapp. Men det enda jag kom hem med var de här söta pyjamasarna  med djur på, både rådjuret och flugsvamparna var ju bara för söta! Men jag tyckte att den var så fin så jag tänkte använda både tröjan och byxan som vanliga kläder istället. Den röda pyjamasen hade jag lika gärna kunna skippa men eftersom de såldes i 2-pack fick den också följa med!


titt-ut mamma!

Publicerat: 2010-12-11 Kl: 12:02:00 | I kategori: Alva 0 -1 år | 8 kommentarer |




Man kan nästan skymta de två framtänderna som tittat fram!

Jag älskar när Alva får sina skrattanfall, man får såna lyckokänslor varje gång. Oftast skrattar hon hysteriskt när vi kryper runt och jagar varandra eller när vi leker titt-ut. Imorse var det titt-ut som framkallade ett skrattanfall, och det var faktiskt Alva själv som började. Hon fick tag på en tidning som låg på köksbordet, drog den framför ansiktet och tittade fram bakom den, och skrattade och skrattade tills hon nästan skrek. Jag började såklart skratta också då hon var så himla söt, hon har en härlig humor trots att hon är så liten!

Och ett nytt ord lärde hon sig säga igår också! Hon har sagt mamma och pappa i flera månader, men sen har det bara varit något enstaka dää när hon pekat på något, samt att hon kan härma flera olika djurläten. Men igår pekade hon på julstjärnan i fönstret hemma hos mina föräldrar och sa näna, alltså stjärna! Hon upprepade det flera gånger under dagen, varje gång när vi pekade på stjärnan. Man såg att var jättestolt att hon kunde säga det själv också för hon blev så glad varje gång! Hon var till och med så smart att hon pekade och sa näna när hon hittade en stjärna i en bok som hon satt och bläddrade i, så hon verkar ju förstå att en stjärna kan se ut på flera olika sätt! Att man blir så stolt varje gång hon lär sig något nytt ♥



Glöm inte att vara med i min tävling i sambarbete med Hjärtat mitt där du kan vinna ett presentkort på 300 kr!

Tävlingen hittar du här och alla kan vara med och tävla!

hemma hos oss - datarummet

Publicerat: 2010-12-09 Kl: 09:58:52 | I kategori: Hemma hos oss | 6 kommentarer |




Såhär ser det ut när man kikar in från hallen, tavlan kommer från Isa form




Välsorterat med pärmar och lådor för papper och kvitton, synd bara att jag ändå knövlar in alla kvitton på helt andra olika ställen..

Databordet har min pappa hjälpt mig att bygga, det är en måttanpassad köksbänkskiva med ikea-ben. Hyllan ovanför är från Coop bygg och beslagen från samma ställe. Perfekt att få exakt de mått man vill ha! Hurtsen under bordet är också från Ikea.



Alla presentpapper samlade, Alvas favoriter att klämma sönder

Jag tänkte fortsätta visa lite bilder på vår lägenhet, och här kommer lite bilder på vårt lilla datarum - eller "Elins dröm om en walk in closet som försvann" som man också skulle kunna kalla det. Egentligen är datarummet en klädkammare, och när vi var på visningen av lägenheten visste jag redan då att jag ville göra om den till en walk in closet med garderober och hyllor från golv till tak. Det var även planen efter det att vi bestämt oss för att köpa lägenheten, jag satt i timmar och åter timmar och planerade och mätte på Ikeas hemsida där man kan bygga en virutuell garderobsvägg med deras PAX-system.

Sen flyttade vi in och upptäckte att det bara fanns ett enda bredbandsuttag i lägenheten och att det satt just utanför klädkammaren. Då vi inte hade någon sladd som räckte ända bort till rummet vi tänkte ha som datarum så ställde vi in datorn i klädkammaren lite provisoriskt sådär. Bara att den står kvar ännu nu tre år senare och det har tillkommit både ett hemmabyggt databord och en hylla ovanför. Så bra gick det med den drömmen..

Morrar och klättrar

Publicerat: 2010-12-08 Kl: 21:53:39 | I kategori: Alva 0 -1 år | 7 kommentarer |



Världens finaste ♥


Jag har skrivit det hundra gånger förut, men det är så himla roligt att se hur snabbt Alva utvecklas och hur mycket nya saker hon lär sig och förstår. De senaste veckorna har hon lärt sig hur lejonet låter, och direkt man nämner ordet lejon eller kollar på ett lejon i någon bok så börjar hon att morra. När jag hängde upp de fina uggletavlorna var jag tvungen att plocka ner den stora djungeltavlorna som hängde där innan, och planen var att vi skulle bära ner den i källaren. Den står dock kvar i Alvas rum fortfarande, men det beror på att hon verkligen älskar alla djuren på tavlan, speciellt lejonet och giraffen pekar hon jämt på när vi kommer in i rummet.

Giraffen var faktiskt ett av de första orden hon lärde sig förstå
för många månader sedan då hon var så liten att vi inte trodde hon förstod någonting. Men såfort vi nämnde ordet giraff så vred hon huvudet och kollade mot tavlan! Jag tror det är lite därför tavlan inte har åkt ner i källaren också, den väcker fina minnen!

Men idag blev det premiär för klättring! Alva har i någon vecka lyft ena benet uppåt för att liksom försöka klättra, bara det att hon hittills stått vid soffbordet och soffan som är alldeles för höga för henne så benet har bara dinglat i luften. Men idag kom hon på att den lilla pallen är i perfekt höjd för henne, och det var hon ju inte sen med att utnyttja genom att klättra upp och försöka klättra in i bokhyllan. Dags att se till att alla möbler är förankrade i väggen känner jag..



Morrar och klättrar..



 


Ännu fler julkuddar

Publicerat: 2010-12-08 Kl: 21:09:19 | I kategori: Shoppat | 2 kommentarer |


För någon vecka sedan visade jag de fina julkuddarna jag köpte till vår soffa då vi julpyntade i rött. Andreas som tyckte att vi hade för många kuddar redan innan inköpen tyckte ändå att det blev fint, men att det fick räcka så. Undrar om han blir nöjd när han kommer hem från Canada nästa vecka och ser vad jag gjort idag?

Jag var inne en sväng på Olssons tyger då jag behövde köpa lite sytråd till gosedjursugglorna jag håller på att sy till Alva. Men när jag kom ut därifrån hade jag även lyckats få med mig två olika fina tyger att sy fler julkuddar av! Jag förstår faktiskt varför Andreas blir lite less ibland på att jag alltid håller på att ändra om här hemma och köper hem nya prylar trots att skåpen redan är fulla.

Egentligen borde jag väl ha tänkt - Vilka fina tyger, men vi har ingen användning för dem, och sen gått vidare.

Istället tänkte jag - Vilka fina tyger, de ska jag sy julkuddar av trots att jag redan köpt flera stycken och det  redan är överfullt i soffan.

Men fina blev dom iallafall trots att jag var tvungen att plocka bort en annan kudde för att de skulle få plats..

 

Jag älskar tyger med prickar och hjärtan så jag kunde inte stå emot..


 

Vad är väl en resa till Canada när man kan ligga hemma och mysa i soffan med alla kuddar?


Tävla om ett presentkort hos Hjärtat mitt värde 300 kr!

Publicerat: 2010-12-08 Kl: 10:15:32 | I kategori: Tävlingar | 53 kommentarer |




Elinochalva i samarbete med Hjärtat mitt lottar ut ett presentkort till ett värde av 300 kr! Tävla här du också!



Jag har fått äran att anordna en tävling i samarbete med gulliga Anna Maria som driver webshopen Hjärtat mitt!


Enkla regler och alla kan vara med och tävla!


Gör så här:

För en lott: Besök Hjärtat mitt och skriv sen en kommentar till detta inlägg där du skriver vad du helst skulle vilja köpa för presentkortet om du vinner! Glöm inte att  lämna namn, mailadress och eventuell bloggadress.

För två lotter: Gör samma sak som för en lott, men kopiera även bilden och textraden ovan och tipsa om tävlingen i din blogg!


Tävlingen avslutas den 17 december, Lycka till!

Gräsänka med julgran

Publicerat: 2010-12-07 Kl: 18:04:08 | I kategori: Hemma hos oss | 8 kommentarer |





Alla juldekorationer kommer från Ikea och Rusta, billigt och bra!



Beundrar granen, en och annan kula lyckades hon få tag på..


Från och med idag och en vecka framöver kommer jag att vara gräsänka
här hemma med Alva. Andreas fick veta för ungefär två veckor sedan att han hade chans genom sitt jobb att få åka till Vancouver, Canada och se två NHLmatcher samt få besöka några andra sevärdheter. Det känns som en chans som man får typ en gång i livet så det var klart han skulle åka, vilken dröm! Tur att en vecka går ganska fort, vi ska nog hitta på roliga saker här hemma också!

Jag har ingen aning egentligen när man brukar klä julgranen, men vi gjorde det igår kväll när Alva somnat så att det skulle vara färdigt innan Andreas åkte. Den fick stå i hörnan mellan soffan och fotöljen där inte Alva kommer åt, annars hade vi nog övervägt att strunta i julgran i år. Men gissa om Alva blev glad när hon såg granen imorse när vi klev upp?

Gofika från bombadill design

Publicerat: 2010-12-06 Kl: 20:30:16 | I kategori: Inredning -Barnrum | 2 kommentarer |



Ända sedan jag började inreda Alvas rum har jag varit så sugen på att fixa ett litet kök till henne. Det finns jättemånga fina här på Styleroom där man kan fastna i timmar för att hitta inspiration. Jag tycker att det är så fint att ha en liten spis och diskho, och flera hyllor ovanför med köksleksaker, servis och bakelser av alla de slag.

Jag hade bestämt att vänta med det projektet tills vi flyttar nästa höst, dels för att Alvas rum är så litet just nu så att det knappt skulle få plats, dels för att det nog dröjer några månader till innan hon ens är intresserad av att leka med ett kök. Då hade jag ju även tänkt vänta med att köpa alla tillbehör till köket, men nu såg jag att det var fraktfritt just nu hos Busfröt där de säljer en del fina bakverk i tyg från Bombadill som jag hade planer på att köpa i samband med köksbygget. Så jag kunde inte hålla mig från att göra en liten beställning då jag inte sett någonstans dessa säljs här i stan.

Jag vet dock inte om det räknas som en julklapp till Alva, eller en julkapp till mig själv som tycker att de är så fina att ha som dekoration i barnrummet..


Julklapp till Alva eller julklapp till mamma? Chokladbollar, dammsugare, bulle och muffins blev det.


Bilderna är lånade från Busfröt





Kramkalas med tomten

Publicerat: 2010-12-06 Kl: 09:18:00 | I kategori: Alva 0 -1 år | 6 kommentarer |


Vi har två stycken golvtomtar i tyg här hemma, en i vardagsrummet och en i köket. Jag trodde såklart inte för ett ögonblick ens att de skulle få stå kvar på sin plats, den ena ligger nu inne på golvet i Alvas rum då hon släpar dem fram och tillbaka. Men hellre att hon är och leker med tomtarna än att hon drar i alla sladdrar överallt som verkar vara intresse nummer ett just nu. Eller hon är mest intresserd av att krama tomtarna. Vi har precis lärt henne att kramas, och så fort man säger -Alva krama tomten så skrattar hon och kryper fram och ger tomten en bamsekram. Fast det verkar bara fungera på just tomtarna, för säger jag - Alva krama mamma så verkar hon inte låtsas om vad jag säger..

Men hon var bara för söt imorse när hon upptäckte en av tomtarna och skulle leka med den. Bara att hon hamnade på fel sida av glasväggen, gullungen ♥

Här ser vi något mer hon har börjat göra exakt hela tiden, nämligen att peka på allt!

- Äntligen, du och jag tomten..

 


Julmarknad

Publicerat: 2010-12-05 Kl: 20:14:42 | I kategori: Utomhus | 3 kommentarer |


I helgen har vi besökt julmarknaden på Gammlia - tillsammans med några tusen andra umebor. Jag har inte besökt någon julmarknad sedan jag var liten, så jag hade en bild att det skulle vara supermysigt och massor av julstämning av att strosa runt och titta på alla tomtar och dricka glögg. Nu var det ju inte riktigt så det var. Ganska mysigt var det att kolla på alla fina stånd med julsaker, men det var så mycket folk att man knappt tog sig framåt med barnvagnen, så supermysigt var det kanske inte. Och ingen tomte såg vi heller. Det är nog en roligare grej att göra när Alva blir lite äldre så kan vi både åka med häst och vagn, och gå in i de små stugorna som finns och lyssna på julsagor för nu var det omöjligt att ta sig in med barnvagnen. Men Alva var såklart glad och nöjd ändå med att titta på allt folk och det var ju det viktigaste!

Kanske att man blev lite trött i slutet..

 

 

 


Alvas garderob - del två

Publicerat: 2010-12-04 Kl: 10:07:00 | I kategori: Barnkläder - I Alvas garderob! | 8 kommentarer |


 

T-shirts, klänningar, tröjor och koftor. Är det konstigt att jag ler varje gång jag öppnar garderoben?

Nu har jag äntligen städat igenom och rensat Alvas garderob, jag passade på medan hon sov vilket visade sig vara lite smartare än mitt förra försök. Och då visade det sig att ungefär hälften av kläderna var i storlek 74 vilket hon vuxit ur för länge sen, så de fick åka ner i källaren. Så nu är det lite luftigare där inne med fina högar och alla klänningar sorterade efter ärmlängd (jag är lite knäpp jag vet, brukar sortera i färgordning men det hann jag inte..)
 


Bodys och tröjor. Efter att bilden togs tog jag bort ytterligare två tröjor som var på gränsen så nu har hon bara tre stycken kvar. Så tröjor är det enda jag kan shoppa med gott samvete..



Byxor, syns det att jag älskar Lindex tag 3 för 2 velourbrallor? Den nedre hyllan är sådant som jag tänkte sälja på tradera istället för att bära ner i källaren, får se om jag har tid någon gång inom den närmaste månaden..

Om Andreas fortfarande tycker att Alva har för mycket kläder som han tyckte tidigare måste jag faktiskt säga till mitt försvar att ungefär hälften av alla kläder som hänger på galgar är kläder i en eller två storlekar för stora som jag köpt när jag hittat billiga kläder på rea att ha till i vår och sommar. Alla kortärmade t-shirt, klänningar med kort ärm och långärmade tröjor är i större storlekar.

Oftast hittar man kläder superbilligt när det inte är säsong så då kan man göra riktiga fynd! Alla klänningar på bilden nedan har jag köpt på rea efter att sommaren tagit slut, i större storlekar för att kunna ha nästa sommar. Jag betalade inte ens 200 kr för alla sju klänningar totalt nedan..



Fynd från Åhlens och Lindex. Ja, det är tre likadana klänningar i olika färger, jag älskade mönstet..



Allt det här ovan var för litet och ska ner i källaren, inte konstigt att garderoben var överfull..



Mysdag på stan

Publicerat: 2010-12-03 Kl: 16:08:32 | I kategori: Shoppat till Alva | 2 kommentarer |


Denna dag har vi återigen spenderat nere på stan, den här gången i sällskap med min fina mamma. Planen var att köpa så många julklappar som möjligt för att slippa stressa närmare jul, men så tur hade jag såklart inte. Inte en enda julklapp köpte jag, dock fick jag några idéer till några klappar men hittade inte exakt vad jag letade efter. Men en mysig lunch hann vi med på ett café, samt att vi kom hem med två stycken tidiga julklappar till Alva från min mamma. Ziptröjan i ull behövs redan nu då det börjar bli så kallt ute, och den fina velourklänningen ska hon ha på julafton!


Alva börjar bli stammis på café



Min standardbeställning - Macka med brie och salami. Idag lyxade jag också till det med varm choklad..



Velourklänning och ziptröja i ull från Polarn & pyret


Pysselprojekt på gång..

Publicerat: 2010-12-03 Kl: 09:30:28 | I kategori: Pyssel / DIY | 1 kommentarer |







Kommande gosedjursugglor till Alvas ettårsdag!

Vi har ingen symaskin här hemma vilket innebär att jag åker till mina föräldrar och lånar deras så fort jag ska sy gardiner, kuddar eller något annat. Mitt senaste syprojekt tog flera timmar längre tid än vad jag trodde, så den här gången tänkte jag spara in lite tid genom att förbereda så mycket som möjligt här hemma innan. Så igår klippte jag ut alla delar till dessa två söta ugglor som jag tänkte sy till Alva i ettårspresent. Vi får väl se hur slutresultatet blir, för jag har inte ritat ut eller mätt någonting innan utan jag klippte bara tyget lite på känn. Jag har ganska bra tålamod i vanliga fall, men just när det gäller att sy så orkar jag aldrig mäta eller fålla, utan kör bara på vilket ändå brukar sluta bra för det mesta!

Bus med pappa!

Publicerat: 2010-12-02 Kl: 20:48:22 | I kategori: Alva 0 -1 år | 2 kommentarer |




Man blir så glad när pappa kommer hem och vill busa!



Såhär ser det ut på kvällarna nu för tiden, mest bus och skratt!



Den fina klänningen är från Lindex

Egentligen borde jag väl inte skriva detta för imorgon kan det ha ändrats till det sämre igen, men de senaste två-tre veckorna har Alvas rutiner ändrats till det bättre. Hon äter bra oftast, sover två gånger per dag, är jätteglad ända fram till sovdags klockan åtta och då somnar hon oftast utan ett knyst och sover fram till sju på morgonen i sin egen säng. Några gånger per natt väcker hon oss, men man känner sig hundra gånger mer utvilad än tidigare då hon kunde väcka en flera gånger i timmen. Såklart är hon ledsen och gnällig också, men man märker att hon är en glad och nyfiken tjej! Vi håller tummarna för att det fortsätter såhär, för vi har haft några jobbiga månader med sömnlösa nätter. Något som är så otroligt kul att se är hennes glädje varje dag när Andreas kommer hem från jobbet vid femtiden, för så fort hon hör ytterörren öppnas blir hon helt  exalterad och kryper så fort hon kan bort till dörren för att få kramas med pappa ♥

Första ettårspresenten inhandlad!

Publicerat: 2010-12-02 Kl: 14:25:01 | I kategori: Inredning -Barnrum | 3 kommentarer |


Idag gjorde jag en beställning av en present till Alvas ettårsdag i januari, den första till och med för det vi köpt hittills har mer varit tänkt som julklappar. Eftersom hon är så liten och ändå inte kommer att uppskatta presenterna lika mycket som presentpapperet och snörena så ska vi försöka att inte köpa för mycket, max fem paket per tillfälle har vi kommit fram till. (Gissa vems idé? - Andreas såklart för jag skulle kunna köpa hur många som helst) Men det återstår dock att se om jag kan hålla mig till det då jag brukar vara ganska bra på att shoppa!

Bilderna är lånade från Julias vita drömmar där jag beställde denna fina spårvagnsväska!


Den första födelsedagspresenten blev efter ett tips på styleroom denna underbara väska i form av en spårvagn! Den har även hjul och ett snöre så den har många användningsområden. Alva älskar både att plocka ur saker ur väskor och att brumma runt med sånt som har hjul så jag tror att den blir uppskattad! Det är ju inte speciellt synd heller att den är så fin att den kan stå på en hylla i Alvas rum som prydnad när den inte andvänds!

Ännu fler tavlor

Publicerat: 2010-12-01 Kl: 18:18:56 | I kategori: Hemma hos oss - Alvas rum GAMLA LÄGENHETEN | 6 kommentarer |



Ikväll blev det lite pysslande framför tvn efter att Alva somnat just efter halv åtta. Jag gjorde ju fyra stycken tavlor med ugglor förra veckan, och ikväll blev det två stycken till. Jag hade två likadana oanvända ramar samt två bitar tyg som jag inte använt så det hade varit slöseri att inte göra några fler!



De fick flytta in i Alvas rum på hennes tavellist ovanför kuddhörnan, jag tyckte att det räckte med fyra stycken på väggen. Alva verkar gilla tavlorna jag hängde upp tidigare i veckan för hon har flera gånger suttit på golvet nedanför och pekat upp mot ugglorna. Hon har börjat peka på det mesta i och för sig, det är så kul att hon nu kan visa vad hon vill ha bara genom att peka!

Ofrivillligt internetlös

Publicerat: 2010-12-01 Kl: 11:01:34 | I kategori: Shoppat | 5 kommentarer |




Alva invigde sin fina tröja från Cecilia Blankens samarbete med meandi!



Lilltanden är ju bara för söt..



Jag slänger upp en dagens mamma också i mina nya glasögon!


Herregud vad beroende man är av internet egentligen. Två kablar har grävts av i närheten av där vi bor vilket har gjort att internet inte fungerat på över ett dygn, och fortfarande inte har börjat fungera. Jag riktigt kände hur det kliade i fingrarna efter tangentbordet igår, men man hinner ju å andra sidan göra mycket annat.

Gårdagen spenderades nere på stan hela dagen då optikern hade fått hem mina glasögon som jag varit i stort behov av. Eller iallafall ett av paren fick jag med mig hem, det andra hade en liten repa vilket innebär att det dröjer ytterligare två veckor innan de är klara. Det är tur att Alva har blivit så himla snäll när vi är i affärer, hela fem timmar tog det innan vi var hemma igen och hon gnällde aldrig en enda gång, inte ens hos optikern där vi fick vänta över en halvtimme innan vi var klara. Tvärtom verkar hon tycka att det är otroligt kul att bara titta på alla saker och människor som rör sig runt omkring. Anja och Frank kom ner på stan efter någon timme så då fick vi trevlig sällskap hela dagen. Trevlig sällskap fick jag även på kvällen då den spenderades hemma hos en kompis med pizza och mys medan Andreas och Alva fick mysa själv hemma!

Gårdagens shopping blev väldigt sparsam då glasögonen kändes som en tillräckligt stor utgift. Men en till julkudde till soffan lyckades jag komma hem med. Den är från Village som hade hur mycket fint som helst nu när de byggt ut butiken, jag skulle gärna köpa några prylar därifrån till vår nya lägenhet men jag ska försöka hålla mig från att köpa så mycket till hemmet innan själva flytten..



Hjärtkudden inhandlades från Village. Jag tycker att det är fint att ha kuddar i lite olika mönster men som matchar varandra färgmässigt!


RSS 2.0