Ugglorna har flyttat in

Publicerat: 2010-11-29 Kl: 20:28:00 | I kategori: Hemma hos oss - Alvas rum GAMLA LÄGENHETEN | 13 kommentarer |


 


Så här fint blev det när jag spikade upp uggletavlorna på väggen i Alvas rum! Det är så lätt att förändra ett rum bara genom att byta ut någon liten detalj, och dessa tavlor var dessutom billiga och enkla att göra. Tyget jag ramat in har jag köpt på tradera, men man kan hitta fina barntyger lite överallt, bara att klippa ut och rama in. Jag var dock tvungen att plocka ner den stora djungeltavlan som hängde där innan, den får bo i källaren ett tag istället. Även molnlampan har flyttat in på Alvas rum, jag blev så himla nöjd med den!

Dagens shopping

Publicerat: 2010-11-29 Kl: 18:22:16 | I kategori: Shoppat | 3 kommentarer |


Den senaste tiden har det känts som om jag gått och shoppat nästan varje dag, men vi bor ganska nära både h&m, Mio och en del andra affärer så det blir lätt att man slinker in en sväng då vi ändå är ute och går varje dag. Nu när december närmar sig känns det också som att jag vill börja köpa de flesta julklapparna så att man slipper vara ute i sista minuten. I vanliga fall är det full rulle på jobbet i december med många långa dagar, men i år är jag ju ledig så det skulle vara skönt att fixa det mesta tidigt. Eller ledig kan man definitivt inte kalla det men ledig från jobbet iallafall..

Jag var på jakt efter en julig kudde till soffan då vi plockade bort tre gröna lite somrigare kuddar när vi julpyntade, men bara hade en julig kudde att lägga dit. Andreas klagar alltid på att vi har för mycket kuddar och till och med han tyckte att vi hade för få kuddar, det har verkligen aldrig hänt förut..



En tunika i underbara färger blev det till Alva. Den var nedsatt till 50 kr men med min personalrabatt blev den ännu billigare så jag kunde inte stå emot..

Jag hittade en julkudde på Coop av alla ställen!

 


Pulkapremiär!

Publicerat: 2010-11-29 Kl: 11:22:00 | I kategori: Utomhus | 1 kommentarer |




I lördags ringde Alvas farmor och berättade att hon köpt en pulka till Alva! Perfekt då vi pratat ett tag om att hon borde få testa, så igår gick vi en promenad bort till Alvas farmor och farfar för att hämta den och även göra en liten premiärtur! Det blev bara en liten sväng på gården då vi hade lite bråttom, men det verkade som om hon gillade den. Alva har börjat göra brummande ljud till allt som har hjul och rör sig, hon för dockvagnen, leksaksbussen och gåbilen fram och tillbaka, fram och tillbaka och brummar samtidigt. Såklart tyckte hon väl att pulkan var som en liten bil, för när Alvas farmor drog henne över gården brummade hon samtidigt. Det blir nog många pulkaturer framöver skulle jag tro, det är ju lite kul för Alva att inte bara sitta nedbäddad i vagnen!

Första julfikat

Publicerat: 2010-11-28 Kl: 16:38:34 | I kategori: Högtider (Jul, Nyår, Påsk, födelsedagar) | 2 kommentarer |




Söta glöggmuggar från Lagerhause

Överraskande gott med pepparkakor och brieost!

Alva fick nöja sig med majskrokar men var glad ändå!

Så mysigt med alla tända ljus, jag älskar dessa ugglor från Lagerhause

Nu har vi precis ätit oss mätta och belåtna på årets första julfika! Tomas och Nina var förbi oss en sväng för lite glögg och juliga godsaker. Jag hade gärna bjudit på något hembakt, men det fanns ingen tid till det och som tur är så säljer Ica både lussebullar och pepparkakor! Egentligen ska man väl kombinera pepparkakor tillsammans med blåmögelost, men det är inte någon favorit här hemma så vi testade en ny variant för i år - pepparkakor med brieost! Det fick högsta betyg av mig, jag skulle nog ha kunnat äta upp hela osten själv om jag orkat.. Det blev bara en kortfika då Tomas skulle vidare på hockey, men vi hann iallafall ha trevligt en stund och Alva fick visa hur duktig hon blivit på att krypa och ställa sig upp själv, samt försöka dra av Nina hennes sockar..

Första advent!

Publicerat: 2010-11-27 Kl: 22:47:52 | I kategori: Hemma hos oss | 3 kommentarer |




Vi hade visst inga tändstickor hemma så jag kunde inte tända första ljuset imorse som jag tänkte..



Julgardinerna och kuddarna jag sydde för snart 10 år sen har fått hänga med varenda jul..





Lilla änglafamiljen i glas får stå framme så länge Alva inte kan klättra, men det är bara en tidsfråga för nu är det nära!



Jag älskar ljusstaken från Cult design som jag fick av min mamma för flera år år sedan. Plattorna har jag köpt i flera olika färger så att man kan mixa och matcha efter säsong!

Äntligen är det första advent, som jag har längtat i år efter att få julpynta! Sen Alva föddes har jag börjat känna mig så himla huslig, och jag längtar redan tills nästa jul då Alva nog kommer att vara tillräckligt gammal för att vi ska kunna baka pepparkakor och lussebullar tillsammans. I år blir det nog dock inget julbak, men några sorters julgodis ska jag försöka hinna göra för att kunna bjuda våra gäster på här hemma på julafton! Julpyntande tjuvstartade jag med i fredags då jag hellre vill ha tid till att mysa tillsammans hela familjen idag, det tar mycket längre tid än vad man tror att stryka julgardiner och dukar och sätta upp alla julstjärnor.. Men mysigt blev det, jag älskar att tända alla stjärnor och lyktor på morgonen när vi kliver upp i mörkret!


Wallstickers -Ugglor

Publicerat: 2010-11-27 Kl: 11:13:00 | I kategori: Inredning | 3 kommentarer |


Jag har tidigare i höst köpt några wallstickers med ugglor samt ett träd som kommer att få pryda Alvas nya rum när vi flyttar till nya lägenheten. Jag köpte dem på Village för 99 kr, och jag vet att det är flera som velat köpa dem men att de tyvärr tagit slut, iallafall här i Umeå. Så jag tänkte tipsa om webshopen barnvänligt.nu som har flera olika wallstickers med ugglor! Flera av dem går att få personliga med namn och valfria färger, superfina!






Eller varför inte denna superfina mätsticka till barnrummet! Lite liten bild tyvärr men man ser ändå hur fin den är, hade vi haft plats hade jag köpt den direkt!


Alla bilder är från Barnvanligt.nu

Vardagsrummet - ett tillägg..

Publicerat: 2010-11-26 Kl: 19:55:01 | I kategori: Hemma hos oss | 2 kommentarer |


När jag såg bilderna på vårat vardagsrum i det förra inlägget tyckte jag att det såg lite ovanligt fint och städat ut. Sen kom jag på det. Ja just det, det är ju så här det ser ut egentligen..



Inte så städat som man tror..



Trevlig fredagskväll på er!

Alva har precis somnat utan ett knyst, Andreas åkte iväg en snabbis för att se slutet av Björlövens hockeymatch vilket göra att jag är ensam någon timme eller två. Det ska jag ta tillvara på genom att hälla upp en skål med chips och se några avsnitt av min favortiserie Top model på datorn, myspys!

Hemma hos oss - vardagsrummet!

Publicerat: 2010-11-26 Kl: 17:28:00 | I kategori: Hemma hos oss | 4 kommentarer |









När jag började blogga för några månader sedan hade jag en bild av att jag skulle skriva ungefär lika mycket om inredning och mode som jag älskar, samt blanda med vardagsliv. Såhär tre månader senare har jag visst mest skrivit om vardagslivet med Alva - det viktigaste just nu såklart, blandat med inredning en del, men i princip bara till barnrummet. Det beror nog på att Alvas rum är det rum jag är mest nöjd med i lägenheten och att inreda hennes rum är nog det roligaste jag gjort! Trots att det är färdigt hittar jag nya prylar och möbler hela tiden som jag skulle vilja ha, det finns så otroligt mycket fina färgglada saker att välja på. Det finns mycket jag skulle vilja ändra i de andra rummen men eftersom vi flyttar till en ny lägenhet nästa höst kommer vi inte att göra några förändringar i vår nuvarander lägenhet. Jag ser ofta inredningsdetaljer jag skulle vilja köpa, men allt vi köper nu måste man ju släpa med sig i flytten så jag sparar mig tills vi har flyttat in. Fast då kan det nog bli en del prylar inhandlade på en och samma gång ..

Men då vi kommer att julpynta i helgen tänkte jag passa på att visa lite bilder på hur lägenheten ser ut innan alla tomtar och allt rött kommer fram! Jag är inte så mycket för rött egentligen då jag inredde hela min första lägenhet i rött, vitt och svart när jag flyttade hemifrån för en massa år sen och blev lite less på just rött. Men eftersom det är Alvas första jul vill jag att det ska vara traditionellt!

Jag börjar med några bilder från vårt vardagsrum! Färgerna går i vitt och grönt sen typ två år tillbaka, när vi flyttade in hade vi vitt och turkost så när vi blir less på det gröna får det turkosa komma fram igen från skåpen..

Angående modebiten då får den nog vänta ett tag tills jag börjar jobba igen, just nu känns det inte så intressant med dagens outfit då jag mest hasar runt i svarta tights eller mjukisbrallor :)

Alvas garderob

Publicerat: 2010-11-25 Kl: 18:21:00 | I kategori: Barnkläder - I Alvas garderob! | 4 kommentarer |


Idag startade jag projekt rensa Alvas garderob. Jag brukar vara ganska noga med att vika kläderna i ordning samt rensa ut de kläder som blivit för små och bära ner i källaren eller sälja på tradera, det är så mycket lättare att ha en bra översikt då vad hon kan använda och vad som kan tänkas behövas köpa nytt. Men av någon anledning har jag inte rensat garderoben sen i somras, och så har jag tänkt ungefär varje dag de senaste veckorna

- Men jag ska ju ändå rensa garderoben typ imorgon

och så har jag bara knövlat in de nytvättade kläderna och de jag köpt nytt. Så nu ser det ut såhär.



En garderob i behov av att rensas. Omedelbart.

Alla som är hemma med en tiomånaders vet kanske att man inte har så mycket tid över, men idag kände jag verkligen att det var ett måste att iallafall påbörja garderoben. Jag hann väl vika några högar och sortera ut några plagg som blivit för små.

Sen ville Alva hjälpa till.

-Mamma om du titta åt andra hållet ser du inte att jag dragit ut alla kläder på golvet!

-Hej då mamma, jag lämnar lite kläder åt dig som du kan vika en gång till..


Så nu är jag tillbaka där jag började,  förutom att det mesta nu ligger på golvet. Tror jag ska försöka rensa garderoben när Alva sover..

Dagens tradera

Publicerat: 2010-11-25 Kl: 09:01:00 | I kategori: Shoppat | 0 kommentarer |




Lampskärm från Färg&Form

Igår hämtade jag äntligen ut den fina lampskärmen med moln från Färg&Form som jag fyndade på tradera förra veckan. Den kommer att passa finfint i Alvas rum med resten av molnen. Den är helt ny i förpackning och jag gav en hundralapp mindre än vad den kostar i butik, man måste bara älska tradera..

Kvällsmys

Publicerat: 2010-11-24 Kl: 21:52:15 | I kategori: Vardag | 1 kommentarer |





Alvas fina pyjamas med hjärtan kommer från polarn & pyret

Idag har varit en sådan dag då man känner att man inte hunnit göra någonting alls,
och klockan hade hunnit bli över tolv då vi lyckades ta oss utanför lägenheten för några små ärenden. Alva har pillat bort alla hörnskydd på vårt soffbord, så det var läge att köpa nya och så håller vi tummarna för att dessa får sitta kvar mer än två-tre dagar. Efter Alvas kvällsbad och gröt blev det lite mys och lek i soffan innan det var dags för henne att sova, och för mig att få lite tid vid datorn. Imorgon tänkte jag tjuvstarta lite grann med att börja julpynta så att allt hinner bli klart till helgen, så Andreas gick ner i källaren och hämtade upp alla julsaker, så mysigt med första advent i helgen!

Nya glasögon!

Publicerat: 2010-11-23 Kl: 22:03:11 | I kategori: Shoppat | 4 kommentarer |


Dessa två bågar från Specsavers inhandlades under dagens shoppingtur!
.
Dagens shopping bestod av inte bara ett, utan två par glasögon efter ett besök på Specsavers där de har erbjudande tag 2 betala för 1 på alla bågar. I vanliga fall brukar det ta mig flera månaders provande och velande innan jag hittar ett par jag är nöjd med. Idag tog det ungefär femton minuter från det att jag kom in i butiken innan jag stod vid kassan och gjorde en beställning på två par glasögon. Men trots att det gick väldigt snabbt och jag egentligen inte prövade mer än 5-10 par innan jag bestämde mig känner jag mig nöjd med valet. Och med priset. Om jag känner Alva rätt lär olyckan vara framme fler gånger, men nu har jag iallafall ett extra par i beredskap så jag slipper gå med tejpade glasögon!
.
Vi hade sällskap av Anja och Frank, så det blev lite shopping på Lagerhause och några julklappar till Alva, samt lunch igen på café station. En bra dag med mysigt sällskap, glada barn och rolig shopping helt enkelt!
.
.
Presentpapper både till jul och kommande ettårsdag, från Lagerhause. Julklappar till Alva består av en kulbräda med hammare från Åhlens, bok med flikar från Akademibokhandels, samt två marackas-ägg! På öppna förskolan har de dessa ägg som barnen får sitta och skaka med under sångstunden, och Alva har älskat det från första stund!

Färgglada vimplar till barnrum

Publicerat: 2010-11-23 Kl: 14:58:33 | I kategori: Inredning -Barnrum | 1 kommentarer |





Jag tycker att det är så himla fint med alla dessa vimplar som finns i många barnrum nu för tiden. Ifall Alva inte redan hade haft ett par så hade jag gärna köpt dessa färgglada vimplar till henne, jag gillar retrostilen! De finns att köpa på modelmini.se och färgen heter "fresh apple"



De finns även i lite "grabbigare" mönster som heter "cool boys"

Uggletavlor till alva

Publicerat: 2010-11-22 Kl: 19:14:47 | I kategori: Pyssel / DIY | 3 kommentarer |




Äntligen har jag köpt passande ramar till det fina tyget med Ugglor jag köpte för några månader sen
, jag passade på tidigare i veckan då Åhlens hade tag 3 betala för 2 på alla deras ramar. Fyra stycken tavlor blev det som såklart ska sitta i Alvas rum! Ugglor är lite av en favorit just nu och jag skulle gärna ha fler ugglor av alla de slag i hennes rum, kanske får hon någon i julklapp! Jag har fortfarande planer på att någon gång ta tag i projekt lapptäcke, men tyget räcker till både tavlor och kommande täcke då jag köpte tyget både i rosa och turkosa nyanser.

 

Jag upptäckte nu i efterhand att jag nog borde ha strukit tyget innan jag gjorde tavlorna för det ser lite knövligt ut där bakom glaset..

 

 

Räcker även till lapptäcke..


En heldag med lek

Publicerat: 2010-11-21 Kl: 21:00:06 | I kategori: Vardag | 5 kommentarer |


Vilken härlig dag vi har haft idag! Vi har varit och hälsat på Erik och Elin och grattat lilla Sune som fyllde ett år i torsdags, redan stora killen! Det blev en heldag tillsammans med både fika, middag, promenad, lek och ballonger som inte slutade förrän vid 19.30 då vi var tvugna att åka hem och natta Alva. De har nyligen flyttat in i ett nybyggt jättefint hus på gångavstånd ifrån dit vi kommer att flytta nästa höst, så då kommer nog Sune och Alva kunna leka tillsammans mest hela tiden, de har haft kul tillsammans hela dagen! Oftast vill de ha just den leksak som den andra leker med för tillfället, men det är tur att Sune fick så många roliga prylar när han fyllde år så det fanns en hel del intressant att leka med. Och leka har de gjort exakt hela dagen, inte en lugn stund har vi haft utan det är verkligen full rulle hela tiden. Och man kan inte lämna dem ur sikte en sekund för då har de krupit iväg och börjat klättra någonstans. Eller Sune kan ju faktiskt själv, han har blivit så duktig! Vi tog massor av fina kort så jag bjuder på en liten bildkavalkad, men eftersom de aldrig satt still blev det lite suddigt och i förbifarten sådär..







Middag med jobbet

Publicerat: 2010-11-20 Kl: 22:26:43 | I kategori: | 7 kommentarer |





Kvällens outfit skymdes visst av Alva, men jag hade ett vitt spetslinne, kofta och pennkjol, allt från h&m såklart kvällen till ära..



Kvällens "julfest som inte innehöll julmat" med jobbet har varit otroligt rolig
. Det var en gemensam fest för alla tre butiker här i stan vilket gjorde att vi var ungefär 60 personer. Maten var nog bland det godaste jag ätit, man fick in en 400 grader varm stenplatta där man fick grilla sin egen oxfile och grönsker. Lägg till 5 olika såser och cheesecake så kan det bara inte bli fel.. Men som sagt blev det en tidig kväll för mig, men superkul att träffa jobbartjejerna några timmar!

Konstigt att man hinner sakna Alva så mycket trots att jag bara var iväg några timmar, gullungen min ♥

Alva hjärta meandi

Publicerat: 2010-11-20 Kl: 14:12:00 | I kategori: Dagens outfit - Alva | 1 kommentarer |





Idag har Alva invigt den fina turkosa velouroverallen med hjärta från Meandi, eller mys-plyschen som vi döpt den till här hemma. Jag tyckte den såg jättestor ut i storleken men den passade som ett smäck. Lite lång i benen bara men det är bara att vika upp muddarna. Hon blev så otroligt söt i den, man vill bara pussa på henne hela tiden..

Ikväll är det dags för den årliga julfesten tillsammans med jobbet, men skillnaden i år är att vi ska gå och äta grillbuffé istället för julbord. Det blir en tidig kväll för mig som vanligt, jag tänkte vara med på middagen och sen åka hem och krypa ner och sova bredvid Alva, det finns ingen ork till något partajande just nu..

Färg & Form

Publicerat: 2010-11-19 Kl: 21:07:55 | I kategori: Inredning -Barnrum | 0 kommentarer |


Idag var vi ytterligare en sväng nere på stan då jag var tvungen att beställa nya linser samt kolla på nya glasögon då Alva brutit sönder mina tidigare i veckan. När vi väl var där var jag såklart tvungen att gå in en sväng på Inredningsbutiken för att kika ifall de fått in några nyheter, och de hade de fått. Det hade kommit in flera nya prylar från Färg & Form med min favorit molnmönstret, bland annat en dyna till barnmatstol och ett skötbordsunderlägg. Synd av vi inte är i behov av dem, men drömma lite kan man ju ändå göra. När vi kom hem kikade jag lite på internet och såg då att det även finns två andra fina mönster från Färg & Form, grodor och får! Hur gulliga som helst, och så fina i barnrum.





Barnmatsdyna, lampa och påslakan till spjälsäng från Färg & form




Rislampa, förvaringsburk och påslakan till spjälsäng från Färg & Form

Alla produkter går att köpa hos Boochbusa.se



Den smala lampskärmen fyndade jag för några dagar sen på tradera till Alvas rum
så den är på väg hem till oss! I rosa såklart!

Julpynt och Saffranskorpor

Publicerat: 2010-11-19 Kl: 07:30:00 | I kategori: Mat & bak | 3 kommentarer |


Jag vet inte om det är för att det kommer att bli Alvas första jul som jag är så himla sugen på att börja julpynta här hemma. Förra året var jag som sagt höggravid och då orkade vi knappt julpynta någonting, vi förberedde hellre hemma för allt som Alva behövde. Men i år ska vi ta igen för förra året och pynta dubbelt så mycket hade jag tänkt! Hehe Andreas blir nog galen, han tycker varje år att vi har alldeles för mycket tomtar och glitter. Men det är ju bara jul en gång per år och eftersom det blir Alvas första jul vill jag att det ska bli speciellt. Det beror nog också på att vi kommer att fira jul hemma hos oss för första gången tillsammans med båda våra familjer, vi ville inte att någon av våra föräldrar ska missa Alvas första jul så det blir jättekul att fira här hemma alla tillsammans! Så därför hade jag tänkt att både baka lite, samt göra något gott julgodis!


Jag har aldrig gjort julgodis förut, så om ni har några smaskiga enkla recept får ni gärna tipsa!


Jag tänkte själv tipsa om Leilas saffransskorpor som jag har bakat två år i rad och gett bort i fina burkar till släktingar, de har varit väldigt populära och de flesta uppskattar en personlig present, det behöver ju inte vara så dyrt!



Leilas saffransskorpor blev väldigt poppis! Och så kul att få pyssla ihop fina burkar!


Leilas saffransskorpor (recept från Recept.nu)

100 100 g smör
1 1 g saffran
2 2 st ekologiska ägg
1.5 1.5 dl strösocker
5 5 dl vetemjöl
1.5 1.5 tsk bakpulver
1.5 1.5 dl hel sötmandel
Råsocker

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.

3. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.

4. Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. Strö över råsocker.

5. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.

6. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.

7. Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.

8. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.

9. Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten).

 

Ät och njut!


Alvas dagens outfit..

Publicerat: 2010-11-18 Kl: 20:05:00 | I kategori: Dagens outfit - Alva | 3 kommentarer |



.. hade jag tänkt fota eftersom Alva är lite extra fin på sin 10-månadersdag! Det ville dock inte Alva såklart, hon tyckte det var mycket roligare att slita av sig sockarna och leka med dom istället! Det syns inte på bilderna men hon liksom drar sockarna ända bak i nacken och sen upp igen över ansiktet, och sen skrattar hon, gullungen ♥






- Det spelar ingen roll hur många gånger du tar på mig sockarna mamma, jag drar av dom direkt..

10 månader!

Publicerat: 2010-11-18 Kl: 16:30:00 | I kategori: Alva 0 -1 år | 0 kommentarer |


Ännu en månad har passerat i rasande fart och idag fyller vår älskling hela 10 månader! Det känns som om tiden bara går snabbare och snabbare för varje månad, hon utvecklas varje dag och nu är det bara två månader kvar till ettårsdagen!


en givmild tjej!


Den här veckan har Alva blivit lite mer givmild! Jag har alltid tyckt att det varit så gulligt när lite äldre barn  går och hämtar någonting typ en sko, och sen kommer dom och räcker fram den till en och så får man säga tack tack vad snäll du är! Alva har hittills inte velat ge ifrån sig någonting hon håller i utan snarare tagit ännu hårdare i saken hon hållit i handen för tillfället om man försöker ta den ifrån henne. Men helt plötsligt för ungefär en vecka sedan tittade hon på mig och så sträckte hon ut sin lilla hand och gav mig en plastfisk. Åhh tack tack vad snäll du är sa jag sen gav jag tillbaka fisken och sa varsågod Alva. Då tog hon emot den och så gav hon mig den igen. Och igen. Och igen. Ungefär 15 gånger i rad. Sen dess gillar hon att ge oss saker och när jag säger Alva ge nappen till pappa så gör hon det! Så otroligt duktig hon har blivit, hon förstår så mycket nu och det är så roligt att se henne sitta och fundera och komma på saker själv.


För ett år sen låg hon och sparkade i min mage, jag kommer ihåg att det var mest rörelse på kvällen när vi skulle gå och lägga oss. Andreas behövde bara lägga handen på magen för att hon skulle börja sparka, och sen sparkade hon mest hela nätterna. Lite jobbigt att knappt få sova när man visste vad som väntade, men jag tyckte att det var så himla mysigt med alla sparkar. Vi visste att vi väntade en liten tjej, men vad vi inte visste var att det var världens bästa Alva som låg och busade där inne :)




Bilden är exakt ett år gammal, mycket sparkar var det!

När blev den här 3 dagar gamla lillskrutten redan 10 månader?

Doppresent

Publicerat: 2010-11-18 Kl: 10:48:00 | I kategori: Hemma hos oss - Alvas rum GAMLA LÄGENHETEN | 4 kommentarer |


Jag tror fakatiskt inte att denna fina tavla som Alva fick i dopppresent när hon döptes i Juli har skymtat i bloggen tidigare. Den har hittills stått på byrån i Alvas rum tillsammans med några andra doppresenter, men nu har jag äntligen hängt upp den på väggen då den gör sig mycket bättre upphängd på långt håll. Alva fick den av våra vänner Erik och Malin, och jag kan bara tänka mig hur många timmar Malin ägnat åt att pilla ihop alla pärlor.. Det är alltså en jättestor pärlplatta!





och här är originalbilden, ganska likt :)



Alva en månad gammal, jag lyckades fånga ett leende på bild som varade typ en halv sekund..



En bra natt

Publicerat: 2010-11-17 Kl: 13:42:04 | I kategori: Vardag | 6 kommentarer |


De senaste tre nätterna har varit lite bättre än katastrofveckan förra veckan då vi inte fick sova mer än någon timme per natt. Men de senaste nätterna har Alva sovit mellan 1-3 timmar i sträck utan att väcka oss vilket är ett framsteg, dock har hon stått upp klarvaken i spjälsängen prick klockan ett varje natt och har då fått flytta över i vår säng. I natt då jag vaknade av att hon stod upp och var vaken tog jag för givet att klockan var ett, men sen slängde jag en blick på min armbandsklocka som visade på 6.30!! Det är nog det längsta Alva sovit i sin egen säng någonsin, och mellan 24 och 6.30 gjorde hon inte ett knyst. Vilket framsteg, nu hoppas vi på att det här håller i sig och inte var en engångsföreteelse. Vi ska försöka skära ner sovstunden på dagen från tre till två gånger, det kanske var det som gjorde att natten blev en succé.

Idag har vi fått besök av Alvas morfar som kom förbi en sväng och lekte med Alva innan han åkte till jobbet. Vi var ute en sväng i kylan, men Alva verkar trivas utomhus!

Bus med morfar!


Molnkudde

Publicerat: 2010-11-17 Kl: 09:18:38 | I kategori: Shoppat till Alva | 3 kommentarer |


Jag glömde ju visa en sak som inhandlades igår under vår shoppingrunda nere på stan. En Molnkudde! Den är från Lagerhause och jag har kikat på den flera gånger men aldrig köpt den. Men igår var den nedsatt från 149 till 49 kr och det såg jag såklart som ett tecken på att den måste få följa med hem..




Kudde från Lagerhause

Så här fint tyckte Alva att den passar i hennes kuddhörna, det börjar bli lite överfullt nu med kuddar men Alva älskar att krypa upp bland kuddarna och liksom gosa in sig och klappa på ugglan.



Drunknar bland kuddar..

En heldag på stan

Publicerat: 2010-11-16 Kl: 20:26:50 | I kategori: Shoppat till Alva | 1 kommentarer |


Idag har vi tillbringat hela dagen nere på stan tillsammans med Anja och Frank, superkul! Vi hade tänkt att ta en promenad dit då det bara tar ungefär 40 minuter, men termometern visade på minus åtta grader så det blev bussen istället. Premiärtur för både Alva och Frank tydligen, ingen av oss har åkt buss med vagnen tidigare. Det gick såklart jättebra, men det finns bara plats för två barnvagnar i bussarna så det var tur att vi fick plats på samma buss båda två. Vi gick runt i flera timmar och strosade i affärer, mest kikade vi på barnkläder och barnprylar, det är som vanligt nu för tiden.. Både Alva och Frank var jättesnälla hela dagen, inte ett endaste litet gnäll!



Jag var tvungen att fota dessa för att visa vad Alva (ok jag) önskar sig i julklapp! Rödprickig haklapp och matchande förkläde från Åhlens, och prinsessbakelser från Mias lustgård, så himla söta!


Efter några timmars shopping gick vi till café station för att få i oss en bit mat. Jag har inte varit där på väldigt många år men jag har hört att det är ett väldigt populärt ställe för småbarnsföräldrar vilket passade oss väldigt bra, ju mer småbarn desto färre bryr sig om just våra barn lever om.. Jag tog en baguette med brie/salami (jag gillade inte ens brie för några år sen men nu kan jag inte få nog!) och en hallonsmootie som jag sörplade i mig på någon minut. Det är inte lika avkopplande att sitta och fika nu som innan man fick barn märker jag.. All tid går liksom åt till att underhålla Alva och Frank och se till att de inte pillar på något. Eller drar ner någonting från bordet. Eller stoppar något i munnen. Eller kastar iväg sina majskrokar på govet. Ja det var inte så mycket tid över till oss mammor, men vi är ju vana nu att kasta i oss maten på mindre än fem minuter med en hand. Men kul var det ändå, och tur att båda barnen var på gott humör hela dagen!



Alva gillade att fika på café!



Busungarna!

Vid tretiden på bussen hem när det var en hållplats kvar somnade Alva i vagnen, så hon hade sovit ungefär fem minuter när vi kom hem och jag försiktigt skulle ta av overallen och lägga henne i sängen. Hon vaknade till såklart men brukar alltid somna om direkt när hon är så trött, men icke sa nicke. Hon blev plötsligt hur pigg som helst, och när klockan hunnit bli 17.30 kändes det lite för sent för henne att sova eftersom hon lägger sig för kvällen klockan 20. I vanliga fall sover hon ungefär vid 9, 12 och 16, men nu hade hon i princip varit vaken sen klockan 13. Trots det orkade hon hålla sig uppe till klockan 19.20, men då däckade hon i min famn, sötnosen. Eller hon hade redan hunnit däcka i Andreas famn en halvtimme tidigare, men då vaknade hon till igen för att äta kvällsgrötenNu får vi bara hoppas att hon inte får för sig att vilja kliva upp typ klockan fem imorgon bitti..



Dagens shopping : Två sommarklänningar från Åhlens, nedsatta från 179 till 40 kr. Mössa från Indiska och sockar från Kappahl. Det sista var ett tråkigt måsteköp då jag hade en rabattcheck på 50 kr och inte hittade något annat..

Stjärnbyxa

Publicerat: 2010-11-16 Kl: 09:00:00 | I kategori: Barnkläder | 4 kommentarer |


Velourbyxa från Lindex.se

Dessa fina velourbyxor med stjärnor skulle gärna få flytta in i Alvas garderob! De känns lite i samma stil som Molo eller Nova star, fast mycket billigare eftersom de kommer från Lindex! De har funnits i flera färgställningar i vanliga mjukisbyxor, men dessa i velour gillar jag bättre - så mycket mjukare! Fast svart är väl egentligen en färg som Alva knappt äger några plagg i så den skulle kunna vara lite svårmatchad, men kommer den in i typ turkos, grön eller rosa blir det ett givet köp!

Budgetshopping

Publicerat: 2010-11-15 Kl: 14:49:00 | I kategori: Shoppat | 5 kommentarer |


Efter att ha duschat de två senaste dagarna med schampo istället för duschkräm blev det en sväng förbi Rusta för att fylla på "lagret". Vi bor i och för sig bredvid en Icabutik där vi småhandlar nästan varje dag, men av någon anledning har jag glömt att köpa duschkräm hela veckan. Och jag var ändå sugen på att kika lite på deras julsortiment, jag tycker att de brukar ha väldigt många fina julkulor och annat att dekorera granen med! Förra året var jag höggravid vid jul så då struntade vi i att pynta så mycket, vi skippade till och med julgranen. Men vi visste ju att vid det tiden då granen skulle plockas bort skulle vi ha en nyfödd bebis här hemma, och då hade nog granen fått stå kvar ändå till april innan vi orkat ta bort den..

Tydligen så har dom byggt om hela Rustabutiken sen jag var där sist, det kändes mycket midre trångt och med tydliga avdelningar. Jag gillar ju att shoppa var jag än är, så vi strosade runt en stund och kikade på lite allt möjligt. Men det blev det jag kom dit för, en massa duschgrejer och tvålar, samt lite julsaker. Och en bok till Alva. Och presentpapper. Och godis och kanske nåt mer.. Jag kommer inte ihåg vilken färg vi har på julgranskulorna här hemma i förrådet, så jag ska kolla upp det innan jag köper fler, men det blev en ensam liten julgranskula i alla fall, en cupcake!



Polkagrisarna ska hänga i granen!


Fyller på lagret med tvål, måste säga att jag älskar Rustas 10-kronors pumptvålar, de luktar hur gott som helst! Så jag hamstrade lite..

Rusta måste nog vara lite som Ikea. Man går in och ska bara köpa lite servetter men kommer ut med tre fulla påsar..

Busungen

Publicerat: 2010-11-15 Kl: 10:00:00 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer |




Inte så oskyldigt snäll som jag ser ut..


Japp. Nu har det hänt, det som bara var en tidsfråga..
Alva älskar att pilla på mina glasögon vilket hon såklart inte får. Men hon är så himla snabb av sig, så på två sekunder hade hon ryckt av mig glasögonen från näsan och brutit dom i två delar.. Jag hoppas verkligen att det går på hemförsäkringen för jag är både närsynt och har brytningsfel vilket gör att glasen kostar några tusen. Eftersom jag varit så trött den senaste tiden har jag knappt använt linser så jag har inte brytt mig om att jag är inne på sista paret, men nu blir det att beställa nya det första jag gör idag. Nya glasögon måste jag ju också köpa, det som är så himla svårt. I vanliga fall brukar det ta mig flera månader av provande innan jag hittar ett par jag gillar då det är dags att köpa nya. Som tillfällig lösning har jag tejpat ihop dom, jättesnyggt verkligen.. Men det är lite störande att ha en stor tejpklump framför ena ögat och så är de helt snea och ostabila så jag kommer nog helst att undvika att vistas bland folk med dom. Förhoppnings vis kan jag använda linserna hela veckan, men eftersom det är sista paret får jag hoppas att jag inte tappar ner den ena i golvrunnen eller nåt så att jag får vara halvblind resten av veckan..

Ta en djupt andetag. Andas lugnt. Inte vara upprörd..



Jag har hört att det är trendigt med tejpade brillor?


Uppdate: Nähä inte en krona fick jag ut. Men nu har jag iallafall tecknat en allriskförsäkrning, jag känner på mig att det här inte var en engångsföreteelse..

Dagens outfit - Alva

Publicerat: 2010-11-14 Kl: 21:17:42 | I kategori: Dagens outfit - Alva | 2 kommentarer |




Klänning Jny Design, tights Lindex, tofflor Bobux


Självklart har Alva varit lite extra kalasfin idag då vi firat farsdag hela dagen lång. Dagen till ära har hon varit klädd i en orange klänningen med härligt retrotryck från Jny Design,  man blir så glad av den knalliga färgen!

Farsdagsfirande

Publicerat: 2010-11-14 Kl: 20:52:33 | I kategori: Vardag | 0 kommentarer |



Inte den snyggaste tårtan, men godaste. Strösselklumparna ska föreställa hjärtan..


Idag har vi varit på språng hela dagen och firat farsdag från morgon till kväll. Andreas fick sovmorgon imorse medan jag och Alva klev upp och föreberedde tårta, present och farsdagskort. Mest var det nog jag som förberedde, men Alva hjälpte till genom att sitta nöjd i matstolen och pilla i sig clementinbitar så att jag fick tid att göra tårtan! Efter lunch åkte vi till mina föräldrar och firade min pappa och åt lite mer tårta, och sen begav vi oss vidare till Andreas föräldrar där Andreas grattade sin pappa och vi var bjudna på middag. Och lite mer tårta. Så vi har verkligen knappt varit hemma idag, skönt att Alva somnade nyss så hinner vi koppla av en stund hemma också!

 

Alva hjälpte till på sitt sätt!


30-årsfest!

Publicerat: 2010-11-13 Kl: 20:51:40 | I kategori: Vardag | 2 kommentarer |


.. Inte för mig dock, jag har ju ett litet tag kvar! Men jag och Andreas var ikväll bjudna på 30-årsfest hos en kille på Andreas jobb som fyller 30 i december. Tidigare idag visste jag inte om jag skulle kunna åka dit alls, Alva har sovit så dåligt de senaste nätterna ( eller månaderna men denna vecka har varit extrem..) så jag har nog inte fått mer än 1 timmes sömn i sträck på hela veckan. En levande zombie skulle man kunna kalla mig just nu så jag var inte så jättesugen på fest. Men vi åkte dit tillsammans ändå, och jag är glad att jag stannade några timmar och fick ha trevligt trots tröttheten. Han hade ordnat superfint med snittar, exotisk buffé, ostar, olika tårtor och lekar. Men vid åtta (måste vara det tidigaste jag nånsin gått från en fest..) åkte jag hem till Alva som precis hade somnat när jag klev innanför dörren, så jag hann inte säga god natt :( Men blir den här natten som resten av veckan lär hon vakna och skrika ungefär 15 gånger i natt så då får jag väl pussa lite på henne då!

Trevlig lördagskväll på er!



Håller mamma och pappa vakna på nätterna, busungen..


En härlig vinterdag

Publicerat: 2010-11-12 Kl: 14:39:47 | I kategori: Utomhus | 8 kommentarer |


Efter att varit sjuka i flera veckor i omgångar var vi äntligen friska både jag och Alva idag, så det blev en långpromenad vid Nydalasjön med Anja och Frank! Vi stannade en stund för att Alva och Frank skulle få känna lite på snön samt ta några fina kort, men Alva och Frank ville inte skratta på korten hur mycket än vi mammor gjorde grimaser och försökte vara roliga, men söta var dom såklart ändå..








Vi tänker inte skratta åt mamma..

Nytt boende

Publicerat: 2010-11-11 Kl: 15:51:33 | I kategori: Nya lägenheten | 11 kommentarer |


I början av sommaren köpte vi en ny lägenhet lite spontant så där.. Drömmen är väl ett hus så småningom men vi har insett att det kommer att dröja några år. Lägenheten är en 4:a på 90 kvadrat vilket är lite mindre än vi har nu, men med ett extra rum. För bara några veckor sedan fick vi mail från fastighetsförmedlingen att bygget nu satt igång, det är alltså en helt nyproducerad lägenhet som kommer att vara klar för inflyttning nästa höst!

Det enda negativa är väl att både jag och Andreas får några kilometer längre till jobbet och våra familjer som nu bor väldigt nära. Men med tanke på att många som bor i Stockholm verkar pendla flera timmar varje dag kanske man inte ska klaga när det tar en halvtimme istället för tio minuter att cykla till jobbet.. Jättefint läge är det i alla fall, endast en stenkast från Nydalasjön som kommer att vara vår utsikt från vardagsrumsfönstret.


Vårt nya boende!


Trots att det är ungefär ett år kvar innan vi kan flytta in så håller jag på att längta ihjäl mig nästan.. Det ska bli så otroligt roligt att få välja alla tillval helt själv, allt från kakel och tapeter till köksluckor. Vi har inte fått några tillvalslistor än, men jag hoppas att det inte dröjer allt för länge. Jag gillar ju att planera ganska mycket. Ok väldigt mycket.. Så jag har redan en bild i huvudet av hur lägenheten kommer att se ut, vilka möbler som ska stå på vilken plats och vad vi behöver köpa nytt. Sen är det klart att det inte blir exakt som man önskar men det är så kul att fantisera och drömma lite! Speciellt Alvas rum ser jag fram emot att inreda, det blir mycket större än det hon har nu så det kommer inte att kännas lika trångt. Sen så är nog barnrum det roligaste man kan inreda har jag märkt, man blir så glad av alla härliga färger och det finns hur mycket fint som helst att välja mellan!

För att få lite inspiration till kök och badrum beställde jag precis hem några inredningskataloger från inredningskataloger.se, en ny sida där man kan beställa hem kataloger från olika inredningsföretag helt gratis. Det ska bli kul att bläddra igenom katalogerna sen när de kommer och få lite nya idéer!

Storlekar på barnkläder..

Publicerat: 2010-11-10 Kl: 15:58:00 | I kategori: Barnkläder | 4 kommentarer |


Någon mer än jag som tycker att det är svårt ibland med storlekar på barnkläder när det skiljer så mycket mellan olika märken? Mest när man handlar över internet då såklart, i butik kan man ju alltid kolla på plaggen och jämföra. När Alva var nyfödd hade hon mest kläder från Lindex, så det var dom kläderna jag gick efter när någon frågade vilken storlek hon hade då jag trodde att de flesta märken var lika stora. Helt fel har jag märkt såhär nio månader senare. Lindex tycker jag nu är väldigt små i storleken medan de andra klädkedjorna H&M och Kappahl är  typ normala. Meandi som jag köpte några plagg av häromdagen räknas nog som gigantiska i jämförelse med Lindex, och jag var bara tvungen att jämföra..

Alva är 73 cm lång och har storlek 80 oftast, ibland 86

 

Till vänster: t-shirt från me&I i storlek 74/80, lite stor för Alva

 

Till höger: t-shirt från Lindex i storlek 92. Exakt lagom för Alva trots att jag köpte den för att spara till nästa sommar..





Till vänster: Klänning från Me&I i storlek 74/80, alldeles för stor för Alva de närmaste månaderna

Till höger: Klänning från Lindex i storlek 86, börjar snart bli för liten, Alva har använt den sen hon hade storlek 74..


Jag jobbar i en klädbutik som även säljer barnkläder, och ofta kommer det in någon söt liten tant som ska köpa ett plagg i present till sitt lilla barnbarnsbarn. Tyvärr har de inte så ofta kolla på vilken storlek barnet har, utan endast ålder. Såklart har jag alltid gått efter storleksangivelsen på kläderna vilket jag hittills har trott stämt ganska bra, men nu vet jag iallafall när jag börjar jobba igen efter mammaledigheten att det inte alltid stämmer..

Klappa Vinka Hoppa

Publicerat: 2010-11-10 Kl: 15:07:02 | I kategori: Alva 0 -1 år | 0 kommentarer |


Imorse när Alva vaknade var febern helt borta, jätteskönt! Synd bara att det är snöstorm utanför fönstret så det blir mest inomhusaktiviteter idag också. Men under veckan som gått har Alva lärt sig ytterligare några saker, jag blir så stolt varje gång det händer något nytt!

Hon har klappat händerna så fort man säger ordet klappa sen några veckor tillbaka, men nu både vinkar och hoppar hon på beställning! Hon har vinkat i några veckor men inte varje gång någon vinkar till henne, men sedan några dagar tillbaka vinkar hon varje gång man säger ordet vinka, och även så fort någon tar på sig jackan i hallen. Tidigare hoppade hon mest när hon satt i gåstolen, men nu guppar hon upp och ner  även när hon sitter ner  på golvet, så fort man säger ordet hoppa. Röra sig till musik har hon också börjat med.

Feberfri och glad idag!                                        - Jaha sa du vinka!



För några dagar sedan när vi satt och åt sa jag något med ordet doppa, typ -Alva doppa inte händerna i maten. Då satte hon igång att hoppa istället, gullungen hörde inte riktigt skillnad på doppa och hoppa..

I förrgår kväll när hon hade hög feber och bara låg i min famn och stirrade upp i taket kom plötsligt några nya  ord också i feberyran, hon sa flera gånger -tidta dä, och pekade även på lampan. Titta där betyder det på icke bebisspråk..


pappa läser saga igår kväll, Alva pekar på djuren och vill helst vända blad själv..


Kista till barnrummet

Publicerat: 2010-11-10 Kl: 09:07:06 | I kategori: Barnkläder | 2 kommentarer |


Jag måste bara tipsa om den fina vita kistan med fjärilar som Alva har i sitt rum, då jag precis såg att den nu finns på rea på Ellos! Vi köpte den med tanken att förvara leksaker i den, men hittills har den bara varit förvaring till Alvas sängkläder. Leksakerna är mest utspridda på vardagsrumsgolvet..


Kista från Ellos.se



Jag tycker att den passar så bra i barnrummet med de fina fjärilarna!




Perfekt förvaring i Alvas rum



Tomatsoppa

Publicerat: 2010-11-09 Kl: 18:06:26 | I kategori: Mat & bak | 4 kommentarer |


Vi äter nästan bara vegetarisk mat till middag här hemma då Andreas är vegetarian, det blir ofta samma rätter om och om igen, som vegetarisk lasagne och olika rätter med qourn. Men jag försöker att testa ett nytt recept ungefär en gång i veckan, jag gillar att leta efter nya recept på internet där det finns oändligt med recept. Men konstigt nog är det inte så många av de nya recepten som  vi lagar igen, det är inte så ofta man hittar någon rätt  som varit klockren! Men olika soppor funkar nästan jämnt och idag har vi ätit den här tomatsoppan som för en gångs skull var " ett nytt recept" som vi fortsatt göra.


Om det är någon som har ett tips på någon mumsig vegetarisk rätt får ni gärna skriva en kommentar!




Lätt och snabb att laga..



..och supergod! Vi lyxade till det med vitlöksbröd till!


Tomatsoppa med pasta 4 port

2 dl pasta, t ex hjul eller snäckor
2 vitlöksklyftor eller 1 gul lök
smör
1 burk passerade eller krossade tomater, ca 400 g
4 dl vatten
2 1/2 Matlagningsgrädde 15%
2 grönsaksbuljongstärningar
1 dl färsk eller fryst basilika
1/4 krm cayennepeppar
ev salt

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Skala och hacka löken. Fräs den i smör i en kastrull. Häll på tomater, vatten och grädde. Lägg i buljongtärningar och låt soppan koka några min. Grovhacka den färska basilikan. Lägg i den kokta pastan och smaksätt med basilika, cayennepeppar och ev. salt. Servera gärna soppan med en klick matlagningsyoghurt.

Receptet är från Arla.se

Dessa majskrokar..

Publicerat: 2010-11-09 Kl: 12:16:15 | I kategori: Vardag | 3 kommentarer |


Efter tre dagar med hög feber, sömnlösa nätter och ett ledset humör var Alva äntligen lite bättre när vi vaknade imorse. Termometern visade bara på 38.3, så febern har gått ner trots att hon inte är feberfri än. Men mycket piggare har hon varit nu på morgonen och vi har hunnit med att leka i några timmar! Igår satt hon mest i famnen och orkade inte göra så mycket annat. Min pappa var förbi en stund igår och Alva satt i hans famn över en timme i sträck och satt och lyssnade snällt på en skiva med barnvisor. I vanliga fall sitter hon i princip aldrig still i ens famn så det märktes verkligen att hon var sjuk, lillstackarn

Trots att det bara var några veckor sedan jag klippte Alvas lugg har hon redan fått några tofsar som hänger ned i ögonens så jag tog fram saxen än en gång. Jag använder Alvas bebisnagelsax med plast på kanterna så att den inte är vass, men Alva satt och viftade med huvudet fram och tillbaka och undrade vad jag höll på med så jag mutade henne med några majskrokar så att hon skulle sitta still..

Resultatet blev ändå rätt snett,  det märks verkligen att jag inte är frisör..








- Min lugg känns inte helt rak morsan, vad har du gjort?



En bok till Alva

Publicerat: 2010-11-08 Kl: 18:30:00 | I kategori: Shoppat till Alva | 5 kommentarer |




Första julklappen  - Plask plask boken


Sådär, då var den första julklappen inhandlad - till Alva såklart!
I veckan fick vi ännu ett paket från en bokklubb jag gått med i, nämligen Lilla Svalan. Man fick två böcker och spelande badleksaker för bara några tior vilket jag såklart inte kunde motstå.

Alva kommer väl att ha ett helt bibliotek innan hon ens hunnit fylla 2 år om det fortsätter i den här takten..

Men nu är det stopp på böcker ett tag då alla välkomstpaket  från klubbar har kommit så nu har vi böcker att läsa för ett tag framåt. För Alva verkar det dock inte spela någon roll hur många böcker hon har, hon kan lyssna på sin favoritbok om och om igen! Egentligen hade jag inte planerat att ge någon av böckerna som juklapp men vi kan lika gärna spara den stora ljudboken med fiskar tills dess så har vi den julklappen avklarad, Alva fyller ju ett år i januari så det kommer bli en del presenter framöver.

Känner vi Alva rätt så kommer hon dock att tycka att presentpapperet och snöret är det roligaste..

Snygga åkpåsar från Elodie Details

Publicerat: 2010-11-08 Kl: 14:56:00 | I kategori: Barnkläder | 1 kommentarer |


Jag och Andreas köpte vår barnvagn några månader innan Alva föddes, en svart Teutonia Mistral. Vi hade verkligen ingen koll alls på barnvagnar och tillbehör, det är verkligen en djungel där ute men vi blev rekommenderad vagnen från en av mina bästa vänner som fick barn 7 månader innan oss och som och som varit jättenöjda med sin vagn. Samtidigt som vi köpte vagnen köpte vi också alla tillbehör som skötväska, hårdlift och åkpåse. Det fick bli allt i svart för att matcha vagnen och för att man inte lessnar så snabbt, men då hade jag ingen aning om vilket utbud det egenligen finns, för hade jag vetat hur fina åkpåsar det finns där ute så hade jag nog tänkt om..


För er som inte hunnit köpa en åkpåse redan kommer här lite tips på fina åkpåsar från Elodie Details som jag garanterat köpt om vi hade behövt en extra men det gör vi ju tyvärr inte..

.. men om vår åkpåse av en händelse går sönder eller nåt så vet jag vilken jag ska köpa iallafall..







Och varför bara köpa en åkpåse när man kan matcha med..


mössa..


Skötväska..

..och tossor!



Allt från Elodie Details och går att köpa från babyshop.se

 


Slight II

Publicerat: 2010-11-08 Kl: 14:21:24 | I kategori: Film/Litteratur/Musik | 0 kommentarer |


Grabbarna har redan lagt ut sin film på internet, så här kommer en länk till Slight II, skateboardfilmen som Andreas och hans kompisar visade på Folkets bio i lördags! Jag vet att flera av mina vänner och släktingar som läser här inne har varit sugna på att se den. Ni som inte är intresserad av skateboard kan se det snygga introt, och sen hoppa till 9.52 då Andreas klipp visas! Missa inte heller min kusin Eriks klipp 12.27, han är grymt duktig!

http://www.vimeo.com/16595943


Alva och jag har såklart redan suttit och kollat på den, Alva ville helst sitta och rycka bort några tangenter från tangentbordet som hon för övrigt lyckades med häromdan, men såkart satt hon och klappade händerna och hejade på pappa!



-Heja heja pappa, du är min idol!



feberrosiga kinder men försöker hålla humöret upp ändå! Alvas fina t-shirt är från Me&I

Lugna aktiviteter

Publicerat: 2010-11-07 Kl: 16:22:35 | I kategori: Alva 0 -1 år | 3 kommentarer |


Nu är det fjärde gången Alva sover idag så jag passar på att sätta mig vid datorn en stund trots att jag nog egentligen också skulle behöva sova. Men jag har aldrig kunnat somna på dagtid någonsin, och ligger jag och vilar så känner jag mig bara tröttare när jag väl stiger upp. Men bra att Alva kan sova iallafall, jag har hört någonstans att febern går ur kroppen när man sover så vi hoppas att hon är lite piggare när hon vaknar. Idag har det bara handlat om att hålla Alva nöjd och glad, hon har mest velat vara i famnen och varit lite gnällig. Vi tror att febern beror på en tand som ser ut att vara på väg igenom, den andra i ordningen! Förhoppningsvis är det bara tanden som spökar så att det inte är något allvarligare som öroninflammation. Jag vill helst inte gå igenom igen att försöka Alva att svälja sitt penicillin, det var verkligen INTE populärt..



Stackars mammas lilla sjukling ♥


.. som har lärt sig att peka den senaste veckan, här pekar hon på lampan!




Vi försöker underhålla Alva med spännande men lugna aktiviteter..




-Men morsan varför har du lagt pusselbitarna i väskan? Helt fel..

Alva älskar att riva i papper men vi brukar försöka undvika det så att hon inte stoppar små pappersbitar i munnen. Men är man sjuk så får man göra vad man vill så länge man håller sig glad och nöjd!



Det roligaste som finns..

Sjukling och skateboard

Publicerat: 2010-11-07 Kl: 12:09:49 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer |


Att det inte går att planera som förut när man har barn fick vi erfara igår. Andreas och hans kompisar hade som jag tidigare nämt premiär för sin skateboardfilm Slight II på Folkets bio igår kväll. De hade såklart mycket att förebereda hela dagen då det var över 70 gäster anmälda, så jag och Alva var själva från eftermiddagen och framåt. Planen var att Alvas farmor och farfar skulle komma vid 17.30-tiden för att vara barnvakt under kvällen medan jag skulle åka iväg på fördrink och vidare till middag på restaurang  med  Elin och hennes vänner, för att sen ta oss till Folkets bio vid 21.30 då filmen skulle börja. Så blev det såklart inte trots att jag sett fram emot det hela veckan.

Vid ungefär 16.30 tiden då Alva vaknade från sin sovstund såg jag direkt att hon inte var frisk. Hon var lesden, gnällig och ville bara vara i min famn så det var bara att ta fram febertermometern som visade över 39 grader, lillstackarn♥. Det verkar gå så himla snabbt när barn blir sjuka, på förmiddagen var hon pigg och glad och lekte som vanligt för att någon timme senare bli tvärsjuk. Alvas farmor och farfar kom på en gång de hörde att Alva var sjuk, och Alvas farfar var snäll och åkte till apoteket och köpte en ny febertermometer då den vi hade olämpligt nog tog slut batterier i.

Men man märker verkligen vad som är prio ett i livet just nu, så fort Alva blev sjuk och ledsen så kändes det såklart inte viktigt längre att gå ut och roa sig, så jag stannade hemma med Alvas farmor och farfar så åt vi pizza och hade mysigt hemma istället. Som tur var blev Alva mycket piggare och gladare efter lite alvedon  och somnade vid 21-tiden, så då kunde jag bege mig ner till biografen för att se filmen med alla andra förväntasfulla människor som samlats!

Grabbarna hade fixat det jättefint med röd matta (det var ju filmpremiär!), marschaller, välkommstbål och snacks. När filmen sattes igång och introt startade till tonerna av Serenade med Steve miller band kom det ett jubel från publiken som höll i sig genom hela filmen! Det var så himla kul att äntligen få se vad dom jobbat så hårt med under så lång tid. Det är ett gäng grabbar runt 30-års åldern som har åkt skateboard sen typ början av 90-talet och som fortfarande träffas och åker trots att många av dem nu har familj och barn, så deras slogan för filmen var " Older Slower Harder", klockrent! Filmen var så otroligt bra, jag blev superstolt när Andreas klipp visades och jag hoppas att den kommer på youtube så att fler får se den!

En av grabbarna ur filmen


Synd bara att natten bjöd på minimalt med sömn då en sjuk bebis inte sover så bra, men mellan kl 4-8 lyckades jag sova någon timme här och där. Dagen kommer nog mest bestå av att gosa med Alva när hon vaknar från sin tupplur, det är bara famnen som duger just nu..

Tiden flyger förbi..

Publicerat: 2010-11-05 Kl: 23:33:04 | I kategori: Alva 0 -1 år | 5 kommentarer |


Ja herregud vad tiden går fort, från att vara gravid och vänta i nio månader som känns som flera år så har det nu gått över nio månader sen Alva kom till oss, älsklingen ♥ Då jag varit själv ikväll och det bara var värdelöst på tvn har jag suttit och tittat på lite kort i datorn, jag som för typ två dagar sen skrev att jag aldrig ville se ett kort på flera veckor då jag sorterade kort i flera timmar.. Ja ja men kort på Alva kan man aldrig ledsna på! Det är så otroligt att hon redan är så stor och har lärt sig så mycket, och lär sig nya saker varje dag. Hon har en egen vilja och personlighet, och förstår mycket mer än vi tror. Vi spelar alltid en skiva med barnlåtar när vi sitter och äter, och igår och idag började hon att klappa händerna direkt hon hörde "detta är en liten klappa händerna affär" sjungas. Det var väldigt låg volym också så hon verkar ha väldigt bra hörsel iallafall :) Humor har hon också. Nästan alltid när vi sitter vid matbordet sitter hon och gör roliga miner och pruttljud och försöker få oss att skratta. Och när vi skrattar åt henne blir hon så glad och skrattar ännu mer.
.
Den här bilden är från november förra året då jag var ungefär i åttonde månaden
.
.
Här är Alva nyfödd!
.
.
Och helt plötsligt är hon så här stor. Ungefär så snabbt har tiden gått..
.
Kan tiden gå liite långsammare tack?

Utmaning - 4 saker...

Publicerat: 2010-11-05 Kl: 21:37:27 | I kategori: Listor/Awards | 2 kommentarer |


Jag har precis fått min första utmaning av Mickan!  Det blir en perfekt sysselsättning så här en fredagskväll när man egetligen ska ha fredagsmys, men Alva somnade vid 19.45 och Andreas var tvungen att åka hem till en kompis och fixa det sista på deras skateboardfilm som har premiärvisning imorgon kväll på Folkets bio, den ska bli jättekul att äntligen få se!
.

4 tv-program jag gillar;

  • Top model
  • Project runway
  • Halv åtta hos mig
  • Top chef

 

4 saker jag har gjort idag;

  • Lekt med Alva
  • Promenerat
  • Fikat
  • Suttit vid datorn. Och eftersom jag är helt oteknisk och har kopierat listan av Mickan fattar jag inte hur jag byter färg..

 

4 saker jag längtar efter;

  • Sovmorgon
  • Flytta in och inreda vår nya lägenhet
  • Första julen med Alva
  • När jag lyckas gå ner 10 kg. Good luck

 

4 saker på önskelistan;

  • Möbler till nya lägenheten
  • En storvinst på triss
  • En bunt nya pocketböcker. Ifall jag skulle ha tid att läsa någon gång.
  • En frisk och lycklig Alva

 

4 saker jag avskyr;

  • Elakhet
  • Folk som gör barn illa
  • Sand innanför kläderna
  • Orättvisor

 

4 saker jag tycker om;

  • Alvas skratt. Mitt mammahjärta smälter
  • Alla i min närhet. Dvs min sambo, familj och vänner.
  • Att shoppa
  • Ostkrokar. Beroende till och med

 

4 saker jag har ätit idag;

  • Kladdkaka med grädde
  • Blåbärsmuffins
  • Köttgryta med Lingonsylt
  • Hamburgare med pommes. Ja det verkar ju gå jättebra för mig att gå ner 10 kg..

 

4 saker om mig själv;

  • Jag är kreativ och älskar att pyssla och göra om här hemma
  • Jag gillar att spela tv-spel och har en gigantisk tv-spelssamling sen flera års samlande.
  • Jag har värdelöst lokalsinne och går vilse jämt. Jag gick in på fel gård nyligen trots att vi bott i vår lägenhet i tre år.
  • Jag jobbar i en klädbutik sen fem år tillbaka, perfekt då jag även älskar kläder

 

Jag skickar listan vidare och utmanar:

Linda Elin Lisa Madde och alla ni som känner att ni har tid över och också vill göra er egen lista!

Denna skrutt är i toppen på min gilla-lista, här två månader..

 


Kläder från Me&I

Publicerat: 2010-11-05 Kl: 15:32:00 | I kategori: Shoppat till Alva | 2 kommentarer |


På väg till mina föräldrar svängde jag förbi kiosken här i närheten och hämtade ut kläderna från Me&I som jag beställde för några veckor sen. De var väldigt fina i färgerna och känns som bra kvalitet, dock var de väldigt stora i storlekarna. Alva har storlek 80 ibland 86, och trots att jag valde storlek 74/80 både i klänningen och veourdressen är de alldeles för stora. Men de krymper ju alltid efter första tvätten så jag får vänta och se hur storleken sitter då, fast det känns som om det kommer dröja några månader innan de går att använda. Tröjan tog jag i en storlek större då jag tyckte att den såg liten ut i storleken så den visste jag inte skulle passa på ett tag.

Men det är kanske bra att Alva har lite kläder att växa i också, hon har ju inte direkt brist på kläder just nu så att det gör så mycket..








Fina men stora kläder från Meandi!


Sova- nej tack

Publicerat: 2010-11-05 Kl: 14:27:37 | I kategori: Alva 0 -1 år | 0 kommentarer |


Efter en morgon full av lek och bus tog vi en promenad bort till mina föräldrar för att bli bjudna på lunch, alltid skönt att slippa laga mat! Vi gick vid tolvtiden, och Alva brukar alltid somna en sväng i vagnen då och sova ungefär en halvtimme. Av någon anledning så är vi alltid ute och går eller gör någonting annat vid den tiden så det har liksom passat bra för Alva att sova då. Men idag ville hon verkligen inte somna, men jag såg hur hon verkligen kämpade för att hålla sig vaken. De sista hundra metrarna slog ögonlocken igen flera gånger men hon vaknade till varje gång. Och sen var vi helt plötsligt framme så då ville hon verkligen inte sova utan skulle såklart leka med mormor och morfar.



Tänker verkligen inte sova..

Hittills har Alva sovit tre gånger per dag, ungefär vid 9, 12 och 16. Igår sov hon dock bara två gånger då hon sov så länge vid lunch. Vid 18-tiden var hon jättetrött men jag underhöll henne med ett extra långt bad och sen somnade hon som en stock efter kvällsgröten 19.15. Det är det tidigaste hon har somnat någonsin, så det var rätt skönt att få flera timmar för sig själv på kvällen! Jag tror vi ska prova hur det går att trappa ner sovstunderna på dagen till endast två stycken så kanske hon börjar sova två längre stunder istället för tre korta. Men det är svårt att styra över sånt tycker jag, är hon trött så får hon sova såklart :)



Alva tycker att det är roligt att leka med aktivitetstavlan från Fisher price som jag och min bror lekte med på 70- och 80-talet, den oreanga filten är också sparad från samma tidsperiod..



Jag har nästan jämt linser, men när jag har glasögon på mig blir Alva helt tokig och ska rycka av dom hela tiden. Det är svårt att få henne att inte röra dem men jag försöker lära henne och det verkar som hon fårstår även om hon inte gör som jag säger.. Här har Alva fått tag i sin morfars glasögon och man ser nästan på hennes min att hon vet att det här är någonting hon inte får röra egentligen, gulllungen ♥


Tygbokstäver - ALVA

Publicerat: 2010-11-04 Kl: 16:14:23 | I kategori: Hemma hos oss - Alvas rum GAMLA LÄGENHETEN | 11 kommentarer |


Här kommer resultatet av det pysslade som jag satte igång med i lördags och som blev färdigt idag då Alva bestämde sig för att sova 1 timme och 45 minuter vid lunchtid istället för ungefär 40 minuter som hon sover i vanliga fall.

A-L-V-A i tygbokstäver!

Det är väldigt populärt och fint med träbokstäver med barnens namn, men när jag såg dessa härliga prickiga tyger på Ohlsons tyger visste jag bara att jag var tvungen att köpa dem och sy någonting till Alvas rum. Jag har redan sytt en turkos kudde till hennes kuddhörna i samma tyg, och det kommer nog bli fler kuddar i de övriga tygerna. Jag hade en tanke i huvudet när jag började att det skulle vara enkelt att sy och ta ungefär en halvtimme men det stämde visst inte. Det blev fel och snett, tyget remsade upp sig och trådarna trasslade. Men slutresultatet blev ganska fint ändå, trots att det blev lite mer arbete än jag räknade med!










funkar även att ha på en tavellist men jag satte dem på dörren!

Kläder från JNYdesign

Publicerat: 2010-11-04 Kl: 09:49:00 | I kategori: Barnkläder - I Alvas garderob! | 3 kommentarer |


I tisdags kom de fina kläderna som jag beställt från JNYdesign, och de var till och med över förväntan! Jag gillar att klä Alva i kläder som är färgstarka och har fina mönster, gärna lite retrostil och i färgerna turkos, grönt, rosa och rött. Och lila. Och brunt. Ok jag gillar nog de flesta färger förutom vitt som är så opraktiskt. Mönster jag gillar får gärna var moln, ugglor eller andra fina djur, stjärnor och ränder. Jag måste säga att kläderna i paketet passade in ganska bra på mina önskemål..
.
Jag hade beställt två klänningar i olika storlekar för att se ungefär hur storlekarna var innan jag beställer fler gånger. Alva har just nu storlek 80, ibland 86 på kläder från typ lindex, men ofta tycker jag att märkeskläder är lite mindre i storleken så därför beställde jag en klänning i 86 och en i 92. Den röda klänningen med bilar i storlek 86 invigde Alva igår på farmors kalas, och den passade bra! Lite lång i ärmarna men de vek vi upp, och den var ganska lång i modellen också så den kommer nog att passa under hela våren.
.
Jag hade även beställt två sycken hemliga paket, ett i 86 och ett i 92. De kostar lika mycket som en klänning till ordinarie pris men ska innhålla minst 5 hemliga plagg från tidigare kollektioner, dock kan det vara fel på knappar och liknande. Men jag chansade ändå och hoppades att åtminstone några plagg skulle vara fina. Och det var dom.

Andreas blir galen på mig ibland för att jag shoppar så himla mycket, just nu är det mest barnkläder och prylar till Alva. Självklart vet jag att en 9 månaders bebis inte behöver 25 par byxor och att prylar inte gör en lyckligare. Men om man skulle kunna bli lycklig av kläder så blev jag nog det när jag öppnade de hemliga paketen..

Här är några av plaggen som jag blev lite extra glad av..





och här är de två klänningarna jag beställt..




Alva testade den rosa tröjan med stjärnor idag, men tröjan i 86 var lite större i storleken än klänningarna, så de sparar vi någon månad eller två innan de blir lagom!



♥♥♥

Tips på mjuka kakor!

Publicerat: 2010-11-03 Kl: 21:58:27 | I kategori: Inredning -Barnrum | 1 kommentarer |


Om ni som mig gillar barnrumsinredning kanske ni har märkt att det är väldigt populärt med olika slags kakor och muffins. Ej ätbara såklart, de finns både mjuka i tyg och hårda i trä. Orginalet tror jag kommer från Bombadill som har så otroligt fina produkter, men smakar det så kostar det. Så därför blev jag jätteglad när jag hittade den här fina bloggen. Det är en tjej som heter Erica som syr egna superfina bakverk! Allt från muffins, chokladbollar och bullar till stora prinsesstårtor. Jag skulle så himla gärna vilja beställa några stycken olika sorter till Alvas rum, men än är hon alldeles för liten så det får nog vänta ett tag. Fast man kan ju ha det som dekoration tills hon blir tillräckligt gammal! Jag älskar ju att inreda och pyssla på hennes rum trots att det nog mest är för min egen skull än så länge..

Jag har också sett väldigt många som virkar små bakverk och de är också jättefina, men jag fördrar nog dessa bakverk i plysch från b a g [ e r i c a ] . Kanske ett julkappstips så här när julen kommer allt närmare och närmare!




Kollage med bilder från [ B a g e r i c a ]




Massor av kort

Publicerat: 2010-11-03 Kl: 21:24:05 | I kategori: Vardag | 2 kommentarer |


För några dagar sedan kom alla kort jag framkallat från de senaste månaderna, vilket var väldigt tur då vi bland annat tänkte ge en hel bunt av dem till Alvas farmor i födelsedagspresent idag! Det är alltid lika kul att gå igenom korten då man har dom in handen och inte bara på en dataskärm.

Idag var det dock inte lika kul. Totalt blev det ungefär 1300 kort då jag som sagt beställt en stor bunt till Andreas föräldrar men även massor av kort till mina föräldrar. Och inte ett enda av korten kom i rätt ordning. Jag har alltså suttit idag och sorterat 1300 kort i kronologisk ordning. TRETTONHUNDRA STYCKEN. Jag tror inte att det någonsin var två kort i rad som var från samma fototillfälle, alla kort var helt huller om buller. Jag skulle uppskatta att det tog ungefär 2,5 timmars arbete utspritt under dagen, och nu dröjer det nog faktiskt några veckor innan jag någonsin vill se ett kort igen. Det är tur att jag har ganska bra tålamod, annars hade jag nog gett upp efter hälften..


Så här såg det ut, jag överdriver alltså inte.. Det ligger små lappar över hela bordet med olika datum, men det syns inte på bilden.

 

 

Jag var klar med korten ungefär kl 16.55, så då hade jag exakt 5 minuters marginal på mig att göra mig i ordning till födelsedagskalaset. Alva var redan finklädd i en av klänningarna som jag beställde från JNYdesign, den passade jättefint på henne!






Här försökte jag ta en fin bild på mig och Alva vilket var omöjligt eftersom hon inte ville sitta still






Mot sandlådan

Publicerat: 2010-11-03 Kl: 12:55:20 | I kategori: Utomhus | 1 kommentarer |


Idag var vädret ganska fint på förmiddagen så då passade vi på att gå ut och leka lite i sandlådan här i närheten. Då solen fortfarande lyste kändes det inte så kallt, och då funkade det bra med galonbyxorna i väntat på galonoverallen jag beställde i veckan. Trots mitt shoppingberoende har vi konstigt nog aldrig köpt några sandleksaker, men som tur var hade något barn glömt sin spade där så vi passade på att låna den en stund och gräva lite.
.
Eller jag var väl mest den som grävde medan Alva gnagade lite på spaden och åt lite sand.
.
-Usch vad dååligt, fyy äckligt med sand sa jag.
.
- Mmmm sa Alva.
.
Sand är gott!


Senare idag är vi bjudna på middag hos Alvas farmor och farfar då farmor fyller år idag! Så jag och Alva ska hjälpas åt att slå in presenten sen när Alva vaknar, Alva gillar ju presentpapper och snören..


Klänning från Bustråden

Publicerat: 2010-11-02 Kl: 22:36:43 | I kategori: Barnkläder | 1 kommentarer |



Ett av paketen som kom igår innehöll en klänning till Alva som jag köpt från Bustråden. Jag har kikat runt lite bland alla duktiga bloggare som syr egna kläder och fastnade bland annat för denna blogg! Jag älskar det fina djungeltyget, och när jag såg att klänningen redan var färdigsydd och fanns i lager var jag bara tvungen att slå till. Den fanns endast i storlek 92 så den är lite stor just nu, men borde passa senare i vår någon gång. Jag var jättenöjd med modellen på klänningen, den är väldigt mjuk i muddarna och runt halsen. Så det blir garanterat en beställning till därifrån men då kommer jag att låta sy upp några egna valda modeller och tyger. Det kan bli en och annan klänning med moln ja..


Finaste djungelklänningen från Bustråden!

Dagens pyssel - Förvaringsboxar med MOLN

Publicerat: 2010-11-02 Kl: 21:08:43 | I kategori: Pyssel / DIY | 6 kommentarer |


Ni som läser min blogg kanske har lagt märke till att jag verkligen gillar MOLN på barnkläder men även i barninredning, och det finns massor av fina barnprylar med molnmönster jag skulle vilja ha till Alvas rum. Speciellt mycket gillar jag de rosa förvaringlådorna med Gunilla Axéns molnmöster som jag kikat på måånga gånger i stan på en butik som heter Designbutiken. De har för övrigt hur mycket fint som helst, både med och utan moln! (Hej tomten jag önskar mig presentkort där i julklapp!) Men då de är ganska dyra bestämde jag mig för att pyssla ihop egna istället. Dock inte i närheten lika fina som orginalet med de får duga tills dess jag blir så rik att jag kan köpa alla onödiga saker jag trånar efter. Måste nog köpa mig en trisslott..

Orginalet designad av Gunilla Axen


Så här såg dom ut innan..



och så här blev resultatet...



Har fått en provisorisk plats i Alvas bokhylla!


Ännu fler paket..

Publicerat: 2010-11-02 Kl: 14:36:08 | I kategori: Shoppat till Alva | 2 kommentarer |


Idag kom det ännu fler paket, 3 stycken till och med. Brevbäraren var snäll och ringde på dörren och lämnade dem direkt så slapp jag gå upp till affären för att hämta. Dagens paket var bland annat kläderna som jag beställde förra veckan från jnydesign, de var så himla fina! Jag ska visa kläderna sen i ett eget inlägg. Jag hade även beställt en klänning från en bloggtjej som syr egna kläder, jättefin den också och kommer sen i ett inlägg när jag hunnit prova den på Alva och sett hur den passar! Det har blivit himla många beställningar den senaste tiden märker jag men det blir lätt så när man inte går i affärer så ofta längre. Nu har dock alla paketen kommit som jag väntat på, alla utom kläderna från Meandi, men de kommer förhoppningsvis under veckan!
.
Såhär rolig post fick jag idag!



Jaha var det en klänning där i? Men förpackningen är roligast..



Yes! Många roliga förpackningar att prassla med!

Alva - en bokmal

Publicerat: 2010-11-02 Kl: 11:43:58 | I kategori: Barnkläder | 4 kommentarer |


Jag har alltid älskat att läsa böcker och gillar att läsa det mesta, allt från deckare till chicklit. Sen Alva föddes har det inte funnits lika mycket tid till att läsa men en positiv grej är att Alva verkar ha ärvt mitt bokintresse! Vi brukar sitta i kuddhörnan i hennes rum minst en gång per dag och läsa lite pekböcker och annat intressant.. Jag längtar tills hon blir lite större och vi kan börja läsa riktiga berättelser som Astrid Lindgren, nu är det lite mer peka på en ko och säga muuu.. Och eftersom böckerna innehåller ungefär 6 sidor tar det väl någon minut att läsa ut, så vi läser samma böcker om och om igen. Och igen. Och en gång till..
.
Två av paketet jag hämtade ut i helgen var faktiskt till Alva! Jag har gått med i flera olika bokklubbar till henne, jag blir lite lurad av alla erbjudanden som man får när man går med typ 3 böcker för 10 kr eller liknande. Sen att man måste köpa flera böcker till ordinarie pris innan man kan gå ur, och att de böckerna är typ dubbelt så dyra som nere på stan tänker jag inte på..
.
Paketen från Goboken brukar jag oftast avbeställa då jag tycker att de är så dyra, men denna gång hade jag missat att avbeställa vilket nästan var tur! Vi har ju härmat mycket djurläten den senaste tiden och en av böckerna innehöll roliga knappar som gör just djurläten! Alva gillade det såklart direkt..
.
Barnens bokklubbs paket innehöll böcker för lite äldre barn så dessa sparar vi i bokhyllan något år till. Men jag var bara tvungen att beställa boken Pricken, för min mormor och morfar hade denna bok hemma hos sig när jag var liten, så det blir lite nostalgiflashback när jag sen får läsa den för Alva!

Post till Alva!

.
Alva har en favoritbok som heter Var är Molly, och hon har flera gånger krypit fram till boklådan och plockat just den boken bland alla andra. Både igår och idag när hon tog upp Mollyboken pekade hon på den och sa - mmmma. Jag vet inte riktigt om jag ska tolka det som "molly" eller kanske "mamma den här boken tar vi, den är så himla intressant och lärorik". Jag chansar på det sista, jag tror att Alva är rätt intelligent hehe..
.
Molly såklart..



Alvas fina boklåda som köptes för ett halvår sen men inte skruvats ihop förrän nu..

Alva - en bokmal

Publicerat: 2010-11-02 Kl: 11:06:59 | I kategori: Shoppat till Alva | 0 kommentarer |


Jag har alltid älskat att läsa böcker och gillar att läsa det mesta, allt från deckare till chicklit. Sen Alva föddes har det inte funnits lika mycket tid till att läsa men en positiv grej är att Alva verkar ha ärvt mitt bokintresse! Vi brukar sitta i kuddhörnan i hennes rum minst en gång per dag och läsa lite pekböcker och annat intressant.. Jag längtar tills hon blir lite större och vi kan börja läsa riktiga berättelser som Astrid Lindgren, nu är det lite mer peka på en ko och säga muuu..
Och eftersom böckerna innehåller ungefär 6 sidor tar det väl någon minut att läsa ut, så vi läser samma böcker om och om igen. Och igen. Och en gång till..
Två av paketet jag hämtade ut i helgen var faktiskt till Alva! Jag har gått med i flera olika bokklubbar till henne, jag blir lite lurad av alla erbjudanden som man får när man går med typ 3 böcker för 10 kr eller liknande. Sen att man måste köpa flera böcker till ordinarie pris innan man kan gå ur, och att de böckerna är typ dubbelt så dyra som nere på stan tänker jag inte på..
Paketen från Goboken brukar jag oftast avbeställa då jag tycker att de är så dyra, men denna gång hade jag missat att avbeställa vilket nästan var tur! Vi har ju härmat mycket djurläten den senaste tiden och en av böckerna innehöll roliga knappar som gör just djurläten! Alva gillade det såklart direkt..
Barnens bokklubbs paket innehöll böcker för lite äldre barn så dessa sparar vi i bokhyllan något år till. Men jag var bara tvungen att beställa boken Pricken, för min mormor och morfar hade denna bok hemma hos sig när jag var liten, så det blir lite nostalgiflashback när jag sen får läsa den för Alva!

Post till Alva!

Alva har en favoritbok som heter Var är Molly, och hon har flera gånger krypit fram till boklådan och plockat just den boken bland alla andra. Både igår och idag när hon tog upp Mollyboken pekade hon på den och sa - mmmma. Jag vet inte riktigt om jag ska tolka det som "molly" eller kanske "mamma den här boken tar vi, den är så himla intressant och lärorik". Jag chansar på det sista, jag tror att Alva är rätt intelligent hehe..

Regnoverall

Publicerat: 2010-11-01 Kl: 18:22:05 | I kategori: Barnkläder | 3 kommentarer |


Jag tycker att det är så himla svårt att veta hur jag ska klä Alva när vi är ute på dagarna nu när det är ganska blött ute. Flecceoverallen funkar så länge hon endast sitter i vagnen, men hennes vinteroverall tycker jag också blir blöt direkt, det kanske inte är meningen att bävernylon ska stå emot väta, jag har inte så bra koll på sånt. Galonbyxor har hon också, men om man sätter dessa utanpå en overall så blir hon nästan orörlig, som en liten michelingubbe.

För några dagar sedan när vi var ute tog det ungefär 30 minuter från att vi började klä på oss innan vi kom ut. Då hade Alva på sig body ullbyxa ullsockar vanliga sockar tjocksockar tossor bomullskofta fleecebyxa överdragsbyxa jacka halskrage vantar och mössa. Jag kan säkert ha glömt något också..

Då blev hon inte blöt som tur var, men ibland vill man kanske att det ska ta lite snabbare än 30 minuter ifall vi har en tid att passa. Overall går väldigt mycket snabbare i och med att det räcker typ med vanliga kläder under och sen bara dra på overallen. Så när jag ändå upptäckt att Ellos har vissa bra grejor så beställde jag lite till med en ny rabattkod jag fick på mailen!. Det blev den här regnoverallen som fanns i rosa, blått och svart. För en gångs skull valde jag inte den rosa som jag alltid gör annars utan det blev en svart.

Den blir nog perfekt de dagar det är slaskigt ute och inte så kallt, så kanske vi till och med kommer i tid för en gångs skull..


Regnoverall från Ellos, ordinarie pris 349 kr


Uppdate: Ok att jag skrev att det är bra med rabattkoder men bara idag har jag fått tre stycken olika mail från ellos. Det räcker med typ ett i veckan, tack.


Converse

Publicerat: 2010-11-01 Kl: 13:33:29 | I kategori: Shoppat | 2 kommentarer |


I fredags fick jag hela fyra stycken avier hem i brevlådan, alltid lika kul att få paket! Det första paketet innehöll mina röda converse som jag beställde från Ellos för någon vecka sedan, mycket snabb leverans måste jag säga! Och väldigt prisvärda då jag använde mig av en rabattkod på 50% och betalade därför endast 349 kr. Storleksmässigt är de ganska stora i storleken, jag är en storlek 38 i vanliga fall men beställde dessa i 37,5 och de är ändå lite stora. Men det kan vara ganska bra nu när det är kallt ute så att man får in ett par tjockare sockar! Egentligen hade jag tänkt att beställa ett par 37:or, men då var leveranstiden ända till i januari och det kändes lite väl långt bort.. Men får jag fler rabattkoder i brevlådan tror jag att jag beställer ett par vita 37:or som jag kan ha i vår, då gör det inte så mycket om jag får vänta i några månader.






Alva tyckte också att de var fina!


RSS 2.0