Halloween!

Publicerat: 2015-10-29 Kl: 22:38:45 | I kategori: Högtider (Jul, Nyår, Påsk, födelsedagar) | 4 kommentarer |





Ikväll har vi haft det roligt med halloweenfirande här hemma med vänner och barn, så jag tänkte tipsa om lite enkla halloweendekorationer och pyssel vi dekorerade med! Alla är väldigt enkla och går att göra tillsammans med barnen, jag och Alva bakade och förberedde redan igår kväll. En del av tipsen hittade jag på instagram, andra har vi gjort tidigare år.

 



Till vänster syns godispåsarna som var vääldigt enkelt dekorerade med ögon och mun bara, och vips så blev det roliga monster istället! Runt klubborna har jag bara virat lite silkespapper och satt på ögon, så blev det spöken. Barnen fick klä ut sig till vad dom ville, och Alva valde Elsa i Frost. Såklart ♥





Chokladbollarna blev lite festligare med grön karamellfärg och pumpor som jag ritat och tejpat fast på tandpetare.





Elsa den sötisen skulle vara en katt, men öronen vägrade hon ha på sig och ansiktsmålningen försvann ganska fort. Men min häxhatt ville hon gärna låna så hon blev en söt liten häxa istället! Muffinsen dekorerade vi med grön kokos, godismaskar och små spöken som jag ritat i photoshop och skrivit ut. Jag tycker de flesta dekorationer man köper ser för läskiga ut för små barn, så då gjorde jag mina egna söta spöken istället..




 
De här spindelkakorna gjorde vi förra året också, väldigt roliga! Det är oreos som man delar och lägger in godisremmar mellan, och så har vi använt nonstop och silverkulor som ögon.

 



Efter fikat blev det lek och dans, både de stora och små barnen var med och svängde loss! Till höger syns den fantastiska "kattlådan" som min vän Lovisa hade med sig, rullade chokladbollar och krossade mariekex blev "kattbajs". Barnen (och vi vuxna..) tyckte det var väldigt kul hehe..




 
I slutet hade vi en skattjakt, jag brukar ofta göra det på kalas och liknande. Ritar bara en massa små lappar med motiv av olika grejer i lägenheten, så får barnen springa runt och leta och när dom hittar grejen har jag tejpat fast nästa ledtråd på den, och så fortsätter dem så till de kommer till skatten. Som denna gång var godispåsar och de läskiga händerna med popcorn! Dessa var mina favoriter i år, det är bara plashandskar med popcorn och gelehallon längst fram som blodiga naglar. Mums..





Höstpicknick!

Publicerat: 2015-10-28 Kl: 17:38:00 | I kategori: Barnprylar | 3 kommentarer |





För några dagar sedan fick vi hem ett paket med finheter från leksaksbutiken Kurragömma, tack snälla ♥ Så kul att få möjligheten att testa nya produkter, och först ut är de här fina ryggsäckarna och picknickgrejer från Blafre design! Jag har alltid gillat Blafre och har många av deras produkter sen innan så det passade ju oss perfekt! Nu är ju tyvärr den finaste delen av hösten med röda och gula löv redan förbi, men det hindrade inte oss från att ha picknick och testa de nya grejerna!


 
 Ryggsäckar, termosar och plåtburkar, allt från Kurragömma.
 



Ryggsäckarna var väldigt bra i storlek, speciellt till Elsa som kunde bära den själv utan problem! Jag gillar att det är ett spänne fram så att den inte hasar ner för ärmarna också, och så är det ju inte heller en nackdel att de är superfina i favvofärgerna rosa och mint ♥





Tjejerna fick varsitt matchande set, Alva valde det rosa och Elsa fick det gröna! Nu använde vi burkarna på picknicken till vårt fika, men annars så använder vi dessa också att ha småprylar i på Alvas rum, perfekta till små barbietillbehör och liknande.

 
 
 Klart dom var tvungna att matcha med kläderna också, så kul med syskonmatchning tycker jag ♥ Jackorna kommer från Mini rodini, Elsas mössa från Hm och Alvas mössa från Kappahl.



Finaste filten!

Publicerat: 2015-10-15 Kl: 11:55:12 | I kategori: Barnprylar | 5 kommentarer |





För några dagar sedan damp det ned ett paket med finpost i brevlådan ända från Australien, nämligen en filt från Jolie petite chose! Jag har en filt från dem sen tidigare och de var så glada att jag fotat den mycket på instagram så de skickade en filt från nya kollektionen som tack, väldigt roligt!





Just filtar är lite av en last här hemma så det kan vi aldrig ha för många av, vi använder dem till allt möjligt som täcke till både barn och dockor, i vagnen eller bara som prydnad nånstans.
 




Den är mycket större än en vanlig babyfilt och definitivt större än jag trodde, så den funkar även som överkast i barnens sängar! Främst storleken för spjälsäng, men jag testade i Alvas säng också då hon har ett mindre täcke fortfarande och det funkade bra, främst kanske eftersom en tredjedel av sängen ändå är täckt av diverse mjukisdjur hehe.. Filten med regnmoln som skymtar nere i högra hörnet är förresten också från samma märke och den vi hade sen tidigare, också väldigt fin men mycket mindre i storlek.
 
 







I lokaltidningen!

Publicerat: 2015-10-10 Kl: 14:14:30 | I kategori: Bloggen | 4 kommentarer |





Bättre sent än aldrig, men vissa grejer måste jag bara ha kvar här i bloggen även om inlägget är lite i senaste laget! För nästan två månader sedan hade vi besök av lokaltidningen Västerbottenskuriren som ville göra ett hemma-hos-reportage, jätteroligt och samtidigt väldigt nervöst! Men reportaget blev jättefint tycker jag och det är sånt som är kul att spara inför framtiden ♥




Det är ett större reportage med fler bilder och en film också på nätet, men så här såg det alltså ut i tidningen! Bilder från barnens rum blandat med lite pysseltips och mina instagramtips!




Kul att Alvas rum blev förevigat i reportaget iallafall för inom några veckor kommer det att se lite annorlunda ut! Jag har skrivit det förut men det är verkligen planeringen och genomförandet av ett inredningsprojekt som är det roligaste, så jag kan verkligen inte vara nöjd speciellt länge eller låta något se ut likadant en längre tid utan att det kliar i inredningsfingrarana. Bilder på förändringarna kommer på instagram först så följ gärna där!

På tal om inredning, jag har ju nu faktiskt börjat studera inredning till och med! Det är en distansutbildning på ett år till cerfifierad inredare och ska verkligen bli superkul!


Mini rodini hjärtan

Publicerat: 2015-10-06 Kl: 18:34:00 | I kategori: Barnkläder | 2 kommentarer |





Mini rodini alltså, så snygga kläder men oj så beroendeframkallande! Vår samling har växt vääldigt mycket det senaste året och förra veckan var det dags för drop 3 denna säsong. Det blev tre stycken plagg inhandlade, alla med det fina hjärtmönstret ♥
 
Nu har ju Elsa blivit så stor så den där tiden när jag bara kunde sätta eller ställa henne någonstans och fota och hon stod kvar är ett minne blott, så nu för tiden är alla bilder tagna lite mer i farten hehe.. På bilden ovan lekte Alva och Elsa i Elsas rum vilket påminner mig om att jag faktiskt inte ens har fotat hennes rum och lagt upp här på bloggen sen det blev klart, det får bli mitt nästa att-göra-projekt!

Jag får ofta frågan på instagram om hur Mini rodini är i storleken, och jag skulle säga att de inte är små iallafall, Elsa har storlek 80/86 och Alva har storlek 116/122 (hon har 122/128 på tex Lindex och Hm som jämförelse).





Jag b
eställde alla plagg från Cirkusfabriken men speciellt onsien var väldigt poppis och har nog sålt slut i de flesta butiker redan så jag är glad att jag beställde direkt de släpptes! Onsie är ett sånt bra plagg när de är små, kanske ännu mer praktiskt som ytterplagg när de är ännu mindre och sitter mer i vagnen, men det funkar ju under overallen också nu i höst så den ska nog bli välanvänd!





Gungar på gungelefanten, jag kan inte förstå att hon fyller hela två år nästa månad! Jag minns när jag skrev inägget att vi kommit hem från BB och tycker egentligen inte att det känns så länge sedan men nu är det väl dags att skriva en liten tvåårssammanfattning istället!
 
 

RSS 2.0