Fin höst från Ferm Living

Publicerat: 2013-08-30 Kl: 15:21:30 | I kategori: Inredning | 3 kommentarer |





Ferm livings höstnyheter gav mig väldigt stora habegär när alla deras nyheter började dyka upp på Instagram och diverse bloggar för ett tag sedan! Jag skulle vilja ha ungefär allt, och inte blev det sämre när min absoluta favoritformgivare Ingela P Arrhenius har samarbetat med dem och gjort en barnkollektion med bland annat tapeter och kuddar, det kan ju inte annat än bli succé!





Bebisen kommer tyvärr inte att få ett eget rum, annars hade jag gärna köpt både tapet och kuddar och börjat inreda på studs. Men kanske att en liten kudde eller lampa får plats på Alvas rum eller i bebisens kommande lilla hörna i vårt sovrum. Annars får det vänta tills vi någon gång inom förhoppningsvis något år eller två flyttar till större. Något som jag däremot kommer att köpa så fort det finns i butik är de fina kökshandukarna som jag tänkte pyssla lite med!




Några av mina favoriter ur höstkollektionen, den mintfärgade molnlampan var ju bara för underbar! Alla bilder är egna kollage med bilder lånade från Ferm livings hemsida.
 


 

Ny design hos Hjärtat mitt!

Publicerat: 2013-08-29 Kl: 22:11:20 | I kategori: Elina Studio - Mitt företag | 6 kommentarer |





För några veckor sedan ritade jag en header till webbutiken Hjärtat mitt som jag samarbetar en del med, och nu har den nya designen kommit upp på hemsidan så in och kika! Första gången jag ritar åt någon annan än mitt egna företag, verkligen jättekul! Bilden är ganska enkel, och jag hade gärna slängt in både vimplar, regnbågar och lite annat om jag fått bestämma helt själv hehe, men ett träd med Love birds hade vi redan kommit fram till att det skulle passa bra och så är en header så liten så detaljer syns knappt ändå.

Innan bebisen kommer i november hoppas jag att min egen hemsida ska vara färdig, så då får jag ju rita ännu en header! Jag får se hur den blir, antingen blir det massor av saker eller helt tvärtom med bara logon. Spännande spännande..





En väldigt rolig grej för alla oss Umebor är att Hjärtat mitt kommer att öppna upp en gårdsbutik så att man kan se alla fina kläder och prylar live! Det kommer dock inte att ske förrän nästa år någon gång, men den som väntar på något gott ni vet. Troligtvis kommer man då att kunna köpa några av mina motiv där också i gårdsbutiken!


 
 

Lite nytt till sovrummet!

Publicerat: 2013-08-27 Kl: 14:19:20 | I kategori: Hemma hos oss | 0 kommentarer |





I början av året ställde jag in våra fönsterlampor från vardagsrummet i sovrummet för att ha lite provisoriskt som sänglampor, och där har de fått stå kvar då de passat så bra. Nu när det börjar bli mörkt på kvällarna så ville jag ha tillbaka dem till vardagsrummet, så jag har kikat lite efter nya sänglampor ett tag och hittade jättefina på Clas Ohlsons av alla ställen!

Den fina postern Pirum parum från Fine little day fick också komma upp i sovrummet, men jag tror nog att jag ska flytta den till vardagsrummet sen.




Lamporna kostade bara 199 kr styck och fanns i både svart och vitt, men jag valde vitt då jag vill ha så ljust som möjligt i sovrummet.




Jag bytte även här ut de svarta ramarna till vita, och det kändes lite mer rent eller vad man ska säga. Det är lite olika tavlor på olika bilder eftersom jag samtidigt möblerade om lite bland tavlorna här hemma, just på denna bild är alla (förutom päronet då) köpta från Nordic design collective.



 

Vecka 27

Publicerat: 2013-08-25 Kl: 10:13:36 | I kategori: Gravid med nr 2 | 14 kommentarer |





Nu har jag gått in i vecka 27, så jag tänkte skriva en liten graviduppdatering nu när det bara är tre månader kvar och vi kommit ihåg att fota magen.  Vissa har lätta graviditeter och andra verkar få ungefär alla krämpor som finns, och tyvärr känns det mer som att jag tillhör de sistnämda även om det är såklart även är himla mysigt att vara gravid och känna hur det sparkar där inne ♥

Precis som med Alva så mådde jag de första månaderna så fruktansvärt dåligt att det kändes som att vara konstant magsjuk, att kräkas nästan varje timme var inte ovanligt (sorry för infon..) och det var inte förrän runt vecka 25 som jag kunde sluta äta medicin mot illamående. Så det där att illamåendet går över i vecka 12 gällde tyvärr inte mig och jag mår fortfarande dåligt några gånger i veckan, men inte alls som tidigare!
 
Cravings har också varit ungefär samma som med Alva - clementiner, Brämhults apelsinjuice och nektariner hade jag förra gången också, men den här gången har det även varit äpplen. Men bara i klyftor, att äta ett helt äpple tycker jag inte alls är gott. Första månaderna hade jag svårt att äta nån mat pga illamåendet, så det var bara att äta det man var sugen på för stunden, det gick ju inte alls att planera vad man skulle äta till middag eftersom det ändrades så fort. Fisk och grönsaker var jag nog minst sugen på och det är inte förrän nu efter vecka 20 som jag kan äta fisk igen. Chips och dip har i och för sig funkat hela tiden också men det kan man ju inte leva på tyvärr även om jag gärna velat..
 
Däremot har jag fått rejäl foglossning vilket jag inte hade lika mycket förra gången, och början till karpaltunnelsyndrom verkar jag också ha fått då högra handen börjar svullna och göra ont. Ja det finns verkligen massor av konstiga symtom och krämpor som man aldrig ens hört talas om innan, tur det inte är så länge kvar nu innan vi får träffa den som sparkar därinne! Tyvärr kunde man inte se på ultraljudet vilket kön det är, inte för att det spelar någon som helst roll, men jag är ju så himla nyfiken av mig och hade gärna velat veta. Sammanfattningsvis känner jag mig ungefär som en nittioåring som haltar runt och inte kan gå utan att det gör ont av foglossningen, men det är det ju värt i slutändan!

 
 
 

Några nya finheter!

Publicerat: 2013-08-23 Kl: 21:57:15 | I kategori: Barnprylar | 1 kommentarer |





Ikväll har vi haft middagsbesök av Anna och Mika, jättetrevligt som vanligt och det är så kul att Alva och Mika leker så bra ihop. De är verkligen som ler och långhalm på förskolan, hittar man den ena så är den andra inte många meter bort! Ikväll lekte bland annat de en lång med den här finfina hushyllan som jag köpte till Alvas rum i veckan. De är så roliga för de har precis fått börja med något som heter valtavlan på förskolan, jag tror det är så att de får välja rum och aktivitet tex om de ska måla osv. Såklart ställde de upp alla Alvas figurer och My little ponnys på rad över golvet, de stod i kö för att få välja på valtavlan vilket rum i hushyllan de skulle få vara i haha..
 
Tanken är iallafall att jag ska klä några av rutorna i fint papper och sen hitta en plats att hänga den på, men Alva blev överlycklig att hon fått ett hus till sina små figurer och möblerade det genast med de få möbler vi har, typ sånt som egentligen hör till duplo och andra dockor. Hon vet ju inte att hon kommer att få ett riktigt dockskåp med möbler i juklapp, och jag längtar verkligen till att få ge det eftersom jag vet hur glad hon kommer att bli! Hushyllan är av märket Bloomingville och är köpt hos Sveas Design & Vintage

 




Två andra finheter som jag köpt nyligen är dessa två helt underbart söta Sonny angels-figurer! Hur kan man motstå liksom ♥ De finns i massor av olika versioner men jag nöjer mig med dessa två så länge även om jag skulle kunna bli lite beroende och börja samla.. Köpte dessa endast för att jag gillar dem så mycket, men som tur är så gillade Alva dem också och de fick flytta in i huset med diverse andra figurer!



Hoppas att ni alla får en bra helg! 
 
 
 
 

Från mint till något annat

Publicerat: 2013-08-22 Kl: 21:24:41 | I kategori: Hemma hos oss | 5 kommentarer |





När en ny säsong är på väg så blir jag alltid sugen på att byta ut kuddar och detaljer hemma, jag tror att jag har något slags beroende av just kuddar faktiskt. Det märks nog tydligast när Alva får för sig att bygga en koja eller hoppborg och samlar ihop alla kuddar vi har framme och lyckas göra en hoppborg som är typ lika stor som en riktig haha.. Nu i vår har vi haft mint som accentfärg men jag får se vad som händer i soffan i höst! Jag har köpt några nya fina posters som ska upp, bland annat pirum parumpostern från Fine little day som nog ska få plats någonstans i vardagsrummet, sen så är jag sugen på någon kudde eller två från Littlephant som har väldigt mycket fina tyger. Det har varit måånga inspirerande inredningsbilder från Formexmässan den senaste tiden i Instagramflödet  så det är inte konstigt att man blir sugen på lite nytt faktiskt. Jag skyller på det.

För ett tag sedan köpte jag iallafall de här ljusstakarna från Lagerhaus, så himla fina! De kostade mellan 79 -99 kr så de var inte så fasligt dyra heller.




Det blev lite ljusare känsla när jag bytte ut ramarna ovanför soffan från svart till vitt, alla utom den ena då men det berodde på att jag inte hade någon A4ram i vitt hemma!



Grankudden från Fine little day är en favorit så den får såklart vara kvar, och även den mönstrade kudden från Ellos. Det blir nog bara ett byte från mint till gult eller nåt!


 

En ny säng till Alva!

Publicerat: 2013-08-14 Kl: 19:59:17 | I kategori: Hemma hos oss - Alvas rum NYA LÄGENHETEN | 9 kommentarer |





Vi har känt ett tag att Alva började bli för stor för sin gamla säng som var en spjälsäng utan långsida, och nu när det kommer ett lillasyskon snart som behöver spjälsängen var det dags att köpa henne en större! Jag tänkte först köpa en växasäng, men till slut så blev det en juniorsäng som vi beställde från Ikea. Sundvik heter den och passade superfint inne i Alvas rum!

Tyvärr tar den ju lite mer plats än den gamla sängen, så jag fick möblera om för att den skulle få plats samt att kistan som hon förvarat gosedjur i fick flytta in i vardagsrummet. Men jag tänkte ha någon platt förvaringslåda med hjul under sängen som hon kan ha gosedjuren i så att hon får ha dem på sitt rum, så kan kistan bli leksaksförvaring till bebisen sen framöver, jag vill minnas att Alva också hade alla sina leksaker i vardagsrummet när hon var liten!




På kistan som vi flyttade ut satt tidigare en massa ugglor och andra fina kompisar, men några av dem får ta plats i sängen i stället för i kuddhörnan är det verkligen proppfullt av kuddar och djur..




Eftersom jag ställt sängen mot en annan vägg än innan så blev det lite konstigt med hyllan och tavlorna, det passar inte ihop så bra längre så jag ska möblera om lite på väggarna också! Jag tror att jag ska skruva ner tavellisten och sätta upp en stringhylla istället, frågan är bara om den ska sitta precis där tavellisten sitter eller på väggen bredvid den stora tavlan från Littlephant. Många beslut som ska tas haha..





Trevlig kväll på er alla som kikar in här ♥

Nostalgi!

Publicerat: 2013-08-08 Kl: 22:37:55 | I kategori: Barnprylar | 6 kommentarer |





I Julas fick Alva mina gamla My little ponnys med tillhörande slott från 80-talet i present, och det är så himla roligt att hon kan leka med samma saker som jag gjorde (tack mamma och pappa som sparade typ allt trots att jag säkert tyckte att det var onödigt och töntigt när jag växte ifrån det..) Men något som jag däremot gillade men inte hade så mycket av när jag var liten var de söta djurfamiljerna från Sylvanian families, jag vill minnas att jag lekte massor med dessa hemma hos någon kompis som hade flera familjer och säkert något jättestort hus med möbler också.

Redan för något år sedan när vi var i leksaksbutiken blev jag helt nostalgisk av att se dem igen, så jag bestämde mig för att köpa flera till Alva så småningom. Hon fyller ju år strax efter jul så det finns egentligen ingen anledning att köpa grejer bara för att under resten av året, men i måndags var jag och min mamma på stan en snabbis innan vi gick ut och åt samt gick på bio, och då fick den första familjen följa med hem! Alva var lite besviken på att hon inte fick följa med på bion, så jag lovade att jag skulle köpa en liten present på stan. Perfekt anledning alltså! Annars hade jag egentligen tänkt vänta tills jul, hon ska få ett dockskåp då och det blir perfekt att fylla med små djurfamiljer i stället för dockor. Tills vidare får dessa bo i ett kartonghus som vi limmat ihop, jag ska bara klä det med lite fint papper så blir det nog riktigt beboeligt!




Kaninfamiljen, den första men troligtvis inte den sista familjen från Sylvaninan som flyttar hem till oss♥





Nytt motiv från elina studio - svartvita ugglan!

Publicerat: 2013-08-07 Kl: 21:19:11 | I kategori: Elina Studio - Mitt företag | 3 kommentarer |


 

Ni som följer mig på instagram har redan sett denna, men för er som inte gjort det så har jag ritat ett nytt motiv, den svartvita ugglan! Originalet ritade jag för hand i vintras någon gång, men det är först nu som jag har haft tid och ork att rita om den på datorn. Jag ritar ju mest bara färgglada motiv, men det kan vara kul med svartvitt också för en gångs skull.

Den kommer att gå att köpa ungefär i slutet av Augusti skulle jag tro, och hinner jag kommer jag att göra den i färg också, jag ska bara komma fram till vilken färgskala den ska gå i.

Jag måste också bara passa på att skriva hur roligt det är att så himla många av er beställde mina tryck då jag hade halva priset, flera motiv är bara några få kvar av så de ska jag beställa fler av samtidigt som denna. Mest populär var mitt motiv den rosa Godnatt-ugglan som tog slut nästan direkt,  så den kommer också att komma in snart! Godnatt-ugglan kommer också att komma i två färger till, en blå och en lite mer retro. Slutet av Augusti alltså!




RSS 2.0