Lite mer tavlor..

Publicerat: 2012-01-31 Kl: 21:29:00 | I kategori: Hemma hos oss - Alvas rum NYA LÄGENHETEN | 5 kommentarer |


Nu när jag skulle sätta mig ner för att blogga så upptäckte jag att jag visst har börjat på ungefär åtta olika utkast till blogginlägg, men inte ett enda ett har jag hunnit lägga in både bilder och text. Jag har absolut inte slut på inspiration och har massor av saker jag skulle vilja blogga om, tvärtom, det är det där med tiden som är problemet. Alvas kalas (bara 9 dagar för sent), Alvas födelsedagspresenter (13 dagar för sent) och årssammanfattningen från 2011 del två (bara en månad för sent) för att nämna några. Ja herregud, jag vinner nog inget pris i år för snabbaste blogguppdateringarna , men jag får beta av något inlägg här och där och till slut kanske jag är ikapp..

Nu har iallafall alla tavlor kommit upp i Alvas rum, så jag bjuder på några fler bilder därifrån! 




Alvas tavlor från Isa form har kommit på plats, även de hade Alva i sitt gamla rum. Prinsesstavlan fick hänga ovanför "knopphängaren" som jag kallar den, kanske inte den optimala platsen eftersom det är bakom dörren, men det fanns inte så många väggar att välja på! Elefanttavlan passade däremot jättebra ovanför kuberna från Sebra!




Men alltså vad är det med min kamera? Bara för att jag vill ljusa upp bilderna för att de var så mörka så behöver de väl inte bli så extremt suddiga också. Kanske borde läsa instruktionsboken till kameran istället för att läsa bloggar på kvällarna hehe..



Lillefanten ovanför myshörnan!

Publicerat: 2012-01-29 Kl: 09:54:00 | I kategori: Hemma hos oss - Alvas rum NYA LÄGENHETEN | 8 kommentarer |





Jag hade tänkt att hänga en av mina egentillverkade barntavlor ovanför Alvas kuddhörna sen när jag kommit igång mer med mitt företag, men det kan ju dröja några månader innan dess och jag vill inte att det ska vara tomt. Så Alvas tavlor med Lillefanten fick åka upp lite provisoriskt istället! De hängde även i Alvas gamla rum och jag har bara ramat in fyra stycken vykort som jag köpte för typ en tia styck förra året så de är både billiga och fina, och Alva älskar böckerna med Lillefanten så därför passar det ju ännu bättre!





Såhär ser det nu ut vid Alvas myshörna. Galet färgglatt och mysigt, precis som jag gillar! För er som inte läst bloggen förut så kommer ugglekudden och de enfärgade kuddarna från Lagerhaus, och tygerna till de andra kuddarna kommer från Ikea och Åhlens. Molnkudden är inte helt oväntat från Färg & form!


Nej nu är det jobb som gäller här idag igen, trevlig söndag på er! Och tack till Alva som tog sovmorgon till klockan åtta, fortsätt med det tack!

Pyjamas från Geggamoja

Publicerat: 2012-01-28 Kl: 11:46:00 | I kategori: Barnkläder | 10 kommentarer |




Först måste jag bara säga hur roligt det är att så många nya besökare hittat hit!
Jag tyckte väl att jag kände igen de två söta filurerna jag såg på framsidan hos blogg.se igår, och det var Alvas uggletårtor som hamnat där i rampljuset, vad roligt att de blev så uppskattade inte bara hos Alva! Hoppas att ni alla får en fin lördag, själv ska jag jobba hela dagen lång vilket är lite synd då Andreas spelar fotbollscup och det hade varit roligt att få titta på och heja för en gångs skull.





Lite suddiga bilder från häromkvällen när Alva dammsög sitt rum. Hon är så gullig, varje gång Andreas drar fram dammsugaren (Ja jag slutade typ dammsuga när jag blev gravid och fick så ont i ryggen, och sen dess har jag visst glömt att börja igen hehe..) och börjar dammsuga springer Alva in i sitt rum och hämtar sin lilla dammsugare så att hon också får hjälpa till, "Alva kan också dammsuga" säger hon stolt! Synd att den bara låter och inte städar på riktigt, annars skulle vi ha himla rent här hemma!

Den fina pyjamasen från Geggamoja har Alva fått från Hjärtat mitt för att hon ställde upp och modellade för webshopen, tack snälla säger vi! Ifall någon är sugen på en likadan (finns olika färger) så är den nu med på Hjärtats mitts mellandagsrea här, just nu är har priserna sänkts ytterligare!




Skynda fynda! Alva har storlek 86/92 på sin och den är inte liten eller så!



Nya vårkollektionen från Meandi!

Publicerat: 2012-01-26 Kl: 16:09:00 | I kategori: Barnkläder | 11 kommentarer |





Har ni hunnit kika in den nya vårkollektionen från Meandi? Jag måste säga att jag blev väldigt glatt överraskad av att deras populära moln kommit tillbaka, men det förstår jag med tanke på hur mycket pengar de gamla molnkläderna kan gå för på tradera och liknande sidor. Cirkustemat var också jättefint, färgglatt och fina mönster precis som jag gillar! En kompis ska troligtvis ha ett meandiparty framöver så förhoppningsvis får jag känna på plaggen live snart och kanske beställa den bruna molntunikan eller cirkusklänningen till Alva, och annars så brukar ju de flesta plaggen dyka upp på tradera efter ett tag bara man har tid att vänta några månader.





Några av mina favoriter! Alla bilder är lånade från Meandi.se



Ena hörnan iallafall..

Publicerat: 2012-01-25 Kl: 21:19:00 | I kategori: Hemma hos oss - Alvas rum NYA LÄGENHETEN | 14 kommentarer |


Häromdagen passade jag på att fota lite i Alvas rum medans hon röjde i den andra delen av rummet, det är ju verkligen helt omöjligt att fota samtidigt som Alva är hemma eftersom hon är ganska snabb på att riva ut, busungen. Så fort jag är färdig med att sätta upp alla tavlor så tänkte jag fota hela rummet och göra ett inlägg, men fram tills dess så kommer här lite bilder på ena hörnan bara, den del i rummet jag gillar minst faktiskt. Det är så svårt att få det att se fint och städat ut när det är så trångt mellan varje möbel, men så blir det nog lätt med ett litet rum så det är inget att göra åt!




Det ser ganska likadant ut som i Alvas gamla rum eftersom möblerna är placerade nästan på samma sätt! Favoritgosedjuren får stå framme på kistan medans resten av djuren ligger inuti. Och ibland ligger hela gosedjurssamlingen i Alvas säng när hon får för sig att de ska ligga där och sova.. Vet dock inte varför alla bilder ser så suddiga ut, men jag orkar verkligen inte fota om!


Sen vill jag bara säga hur glad jag är över att ni är så många som följer bloggen och alltid lämnar så fina och peppande kommentarer, det är guld värt! Speciellt nu när jag skrivit om mitt företag som jag är lite extra nervös över så känns det så himla kul att få så fin respons och stöd, så ett stort tack ♥



Egen företagare!

Publicerat: 2012-01-24 Kl: 20:30:00 | I kategori: Elina Studio - Mitt företag | 18 kommentarer |



Jag vet att många undrar om hur det går för mig att starta mitt företag, och vet ni vad, nu har jag fått min F-skattsedel och kan kalla mig för egen företagare! Det känns verkligen hur kul och spännande som helst, men det kommer att ta lite tid innan jag har fått ner alla idéer som flyger runt i huvudet till verkliga produkter. I veckan ska jag på mitt nästa rådgivningssamtal, företagskonto ska fixas på banken och papper om företagsnamn ska skickas in till Bolagsverket så fort jag är helt hundra säker på vad företaget ska heta så nu börjar det hända saker!

För er som inte följt min blogg tidigare så kommer jag att sälja illustrationer till barnrummet till att börja med, men min plan är att tillverka även andra produkter till barnrummet också, men med samma tema som på mina posters så att man kan matcha hela rummet!

Jag har alltid varit en person som vill att allting ska vara klart samma sekund jag får en idé, så jag har tyckt att det har kännts ganska jobbigt att det har tagit ett helt år från det att jag började spåna på den här företagsidén fram tills dess att jag verkligen är en egen företagare, men 2012 kommer förhoppningsvis att bli mitt år!

Det största problemet är ju det här med tiden som inte räcker till, alla ni småbarnsföräldrar vet att det inte finns så mycket tid kvar efter familj och jobb. Hittills har jag lagt den mesta tiden på att försöka lära mig illustrator som jag för några månader sedan inte ens kunde rita typ en cirkel i, det var verkligen frustrerande men det går långsamt framåt och nu har jag lyckas lära mig tillräckligt för att kunna börja rita på riktigt!




Så här har det sett ut när jag försökt lära mig illustrator genom att rita av en teckning, och det här var faktiskt den första bild jag provade rita som inte bara består av former och streck och är enbart för träning, så inga elaka kommentarer tack! Jag kan inte bestämma mig för vilken stil jag gillar bäst, för när man ritar på datorn blir det ju en mer enkel och barnsligare stil än med papper och penna. Kanske jag ska försöka kombinera de två sätten genom att scanna in en originalteckning och sen bearbeta på datorn, vi får se hur det slutar!



Så här ser min planering ut framöver, lika bra att skriva ner det här så får jag lite mer press på att hinna allt!


* Från och med nu och under våren kommer all tid att läggas på att rita ner alla idéer jag har och få fram åtminstone ett tiotal olika posters till försäljning. För varje tryck som är färdigt så kommer det att komma upp till försäljning här i bloggen till att börja med.


* Till hösten är målet att ha en egen hemsida eller webshop, samt att börja få fram lite andra produkter till försäljning, men med tanke på hur långsamt allt gått hittills så får vi se hur länge allt tar, jag är glad om jag hinner typ hälften av det jag planerar under 2012..

Alvas Uggletårta!!

Publicerat: 2012-01-22 Kl: 22:10:49 | I kategori: Mat & bak | 67 kommentarer |





De blev inte alls likadana som de såg ut i mitt huvud, men Alva fick iallafall sina uggletårtor precis som jag velat sen förra födelsedagen! De blev ganska enkla då jag inte hade så jättemycket tid på mig att tillverka dem, och jag utgick från hur Alvas gosedjursugglor som jag sytt åt henne ser ut, både till färgen och formen. Sen var det kanske lite onödigt med så mycket godis eftersom Alva ändå inte äter godis än, men jag lyckades skära en bit till henne utan en enda godisbit..

Nej tårtor är nog inte min starka sida även om det var himla kul och pyssligt att göra dem, jag älskar allt som gör att jag får känna mig lite kreativ och Alva skrattade glatt när hon såg dem och sa direkt att de var ugglor! "Konstiga ugglor" sa hon i och för sig haha, men huvudsaken att hon gillade dem iallafall. Sen måsta jag erkänna att jag nog tycker att en vanlig gräddtårta är godare, men de var himla roliga att göra och nu kan jag stryka åtminstone en sak på min "att göra-lista"!



Lite kalasförberedelser!

Publicerat: 2012-01-21 Kl: 21:22:00 | I kategori: Allmänt | 12 kommentarer |


Det känns som att jag inte bloggat om annat än Alvas födelsedag den här veckan, men det är nog det enda jag fokuserat på nu när jag tänker efter! Och än är det inte slut med firandet, imorgon kommer vi att ha ett litet barnkalas också så idag har vi varit nere på stan och köpt lite kalasgrejer. Medans Andreas och Tomas provade kläder inne på We som hade 40% på hela butiken smet jag och Alva iväg på en av mina favoritaffärer, Lagerhaus

Jag skulle kunna gå runt där hur länge som helst och botanisera bland allt fint, och trots att jag helst vill ha mest vitt och stilrent här hemma så blir jag alltid så sugen på att köpa allt från rosa kakfat till prickiga skålar (Idag försökte jag köpa jättefina prickiga smörknivar men Andreas hann komma och stoppa mig och påminde att vi redan har användbara smörknivar hemma, men vadå? De var ju prickiga!! ..). Tur då att man kan släppa loss när det gäller kalas, och det blev samma färgtema som inne i Alvas rum. Älskar älskar älskar rosa med prickar, så det blev ett givet köp med dessa härliga engångstallrikar och glas. (Fint att titta på + slipper att diska = en bra kombo!) Fast det var faktiskt Alva som valde både tallrikarna och servetterna, lika bra smak som mor sin!





Med det här temat kan ju inte kalaset bli annat än succé hehe.. Men vi kommer inte att göra det så avancerat, alla barn är ju runt två -tre år så de nöjer sig nog med fika och att få leka med varandra bara!


Vi plockade fram allt på en gång såklart, och Alva satte genast igång att ta ut varenda glas för att sen stapla i allihopa igen. Hon brukar faktiskt inte få sitta på bordet i vanliga fall, men idag så gjorde jag ett undantag. Hon matchade ju så himla bra med sina kläder så det var nästan så att jag trodde att hon rent utav ingick i dukningen..

Sen så köpte jag faktiskt alla ingredienser som jag hade tänkt för att kunna göra två uggletårtor, så hur slutresultatet blir får ni se en annan dag! Om de inte blir helt misslyckade alltså, jag har aldrig gjort annat än vanliga gräddtårtor innan och har ju verkligen en tendens att tro att allt är så enkelt när jag målar upp en bild av det i mitt huvud..



Trevlig lördagskväll på er! Nu ska jag slänga mig i soffan med en skål med glass!


Uppdate:

Haha jag såg att jag fått flera kommentarer angående vad "hemligheten" för att hinna så mycket i föregående inlägg var. Jag är ingen supermänniska även om jag bokstavligen talat sprang mellan rummet för att hinna allt. Hemligheten är 1. Färdigköpt tårtbotten till tårtan 2. Kakmix till morotskakan. Men verkligen supergod ändå, lägg till philadelphia till glasyren så smakar den exakt som äkta! 3. Skippade att dammsuga och torka golven, blir ändå bara en massa smulor på golvet.. Min städning bestod i att plocka undan allt som låg framme och städa köket och toan. 4. Om du ändå inte hinner plocka undan allt, släng in alla leksaker och sånt i ett rum som ingen kollar i. Voila! Du hinner baka, duka och städa på 1.5  timme ;)


Alvas födelsedag!

Publicerat: 2012-01-19 Kl: 21:27:00 | I kategori: Högtider (Jul, Nyår, Påsk, födelsedagar) | 17 kommentarer |





Jag tänkte att jag skulle bjuda på ett litet bildregn från Alvas födelsedag igår! Hela dagen blev superbra trots en en trött mamma, jag vaknade vid fyra och hade svårt att somna om tills Alva typiskt nog vaknade vid halv sex istället för halv åtta som hon har gjort några gånger den senaste tiden. Då fick hon komma in till oss och mysa och lyssna på barnskivor, och efter sex någon gång hämtade vi alla paket och gick in och sjöng ja må du leva! Alva blev såklart superglad över alla paket, "öppna dom, öppna dom" sa hon glatt och slet upp paket efter paket! 

Efter jobbet hade jag exakt en timme och tjugo minuter på mig att göra tårtan, baka en morotskaka, dekorera för kalaset, duka och städa lägenheten som såg ut som ett bombnedslag och jag hann precis på sekunden innan det plingade på dörren! Alva fick så himla många fina presenter från våra familjer, bland annat både dockvagn, diskho till miniköket och en trehjuling! Presenterna kommer nog dock i ett eget inlägg, det är så kul att spara. Det var en lycklig tjej som slet upp alla presenter och sprang runt och lekte med allt, tack alla som var här och firade vår tvååring!





Imorse när vi vaknade sa Alva att hon ville "öppna mera paket". Stackarn, det är lite svårt att förklara för en tvååring att det är ett helt år kvar till nästa gång!



Tack tack!

Publicerat: 2012-01-19 Kl: 10:49:08 | I kategori: Högtider (Jul, Nyår, Påsk, födelsedagar) | 4 kommentarer |





Fina födelsedagstjejen igår i rosa velourklänning från Åhlens (som jag köpte på rea till ettårsdagen har jag för mig, men den har varit för stor fram tills nu. Ibland är det tur att man shoppar mycket - det är bara att leta i garderoben..). De prickiga strumpbyxorna med ballerinafot kommer från Kappahl, superbra att deras strumpisar har halkpluppar under!

Alva hade en jättefin födelsedag med massor av ballonger, tårta och paket precis som hon hade önskat! Bilder från födelsedagen kommer förhoppningsvis ikväll ifall jag hinner gå igenom dem efter jobbet, men jag ville bara kika in här en snabbis och tacka för alla gratulationer som Alva har fått, hon hälsar och tackar så mycket!


Eller det gjorde hon väl egentligen inte, för i verkligheten sprang hon runt och lekte med alla sina fina presenter samtidigt som hon tydligen hällde ut en flaska balsam i badrummet, bustjejen..



Grattis Alva två år!

Publicerat: 2012-01-18 Kl: 06:15:00 | I kategori: Högtider (Jul, Nyår, Påsk, födelsedagar) | 25 kommentarer |





Världens finaste Alva. Lägg gärna märke till den "söta" frisyren som Alva har på 6 månadersbilden, den tofsen stog rätt upp på huvudet i många månaders tid och fick många kommentarer..



.. Och i måndags, lite sjuk och rufsig men världens finaste ♥



.. Hipp hipp hurra!!!



Helt otroligt att vår älskade Alva fyller två år idag, och att vara mamma till henne blir bara roligare och roligare för varje dag som går. Det är otroligt hur mycket kärlek man känner för sitt barn. Jag förundras varje dag över hur duktig hon är och det ska bli spännande att se hur vår lilla dam utvecklas, hon har verkligen sin egna personlighet nu med sin egen underbara humor!

Snart ska vi smyga in hos Alva och sjunga ja må du leva med alla paket, och ikväll kommer våra familjer på fika och fortsätter att fira! Först hade vi inte tänkt att ha barnkalas utan bara fira med släkten, men i helgen kommer vi ändå att ha ett litet barnkalas (fortfarande en pytteliten chans till att jag orkar ta tag i den där uggletårtan alltså..) och det kommer nog Alva att uppskatta trots att hon är så liten. Eller liten och liten, hon är ju faktiskt två! Vi har varit på några kalas under hösten och Alva älskar både tårtan och ballongerna, och denna gång är det ju hon själv som är huvudpersonen!



Trevlig onsdag på er alla, jag återkommer om någon dag eller två när det finns tid över efter firandet!



Finaste klänningen från Liandlo!

Publicerat: 2012-01-17 Kl: 21:02:00 | I kategori: Shoppat till Alva | 6 kommentarer |




Klänning "lilla snigel" från Liandlo, köpt hos Hjärtat mitt


Alva har för en stund sedan somnat efter en evighetsnattning, det kanske var att hon kände på sig att det blir en spännande dag imorgon! Nu tänkte jag sätta mig och blåsa upp ballonger samt slå in de sista födelsedagspresenterna. Det blir inte så många alls eftersom hon fick så mycket till jul och det inte känns som att hon direkt saknar något. Jag sparade ju två från i julas som hon aldrig orkade öppna, och de fina babuschkadockorna av Ingela P Arrhenius som jag bloggade om för någon månad sen verkar inte hinna komma till födelsedagen, om ingen avi dyker upp imorgon i sista sekunden då förstås.

Jag trodde inte att Alva skulle vara så medveten om sin födelsedag, men hon har pratat väldigt mycket om att hon fyller år imorgon och att hon då ska få ballonger, tårta och paket. Och att ballongerna pruttar och säger svisch när dom åker iväg, det tycker Alva är det viktigaste..

Men jag måste bara visa den här fina klänningen innan jag slår in den, den kommer från Liandlo och är köpt hos Hjärtat mitt! Jag köpte den i december då den var med på kampanjpris i adventskalendern som Hjärtat mitt hade då, men nu finns den på rea tillsammans med andra plagg från Liandlo här!




Mamma sjunger fel..

Publicerat: 2012-01-16 Kl: 21:58:00 | I kategori: Alva 1 - 2 år | 7 kommentarer |




Alva i helgen i den fina klänningen från hm och tightsen från Lindex jag bloggade om. Jag brukar kalla henne för min lilla "rufstufs", någon som kan gissa varför hehe..



Alva som hade feber igår verkar redan vara frisk idag, jätteskönt att det inte verkar vara något allvarligt när hon fyller år på onsdag och allt! Vi har ändå haft tur som inte behövt vabba mer än 4-5 gånger sedan Alva började förskolan i höstas, och idag var jag hemma halva dagen innan Andreas kom hem och bytte av mig så att jag kunde åka och jobba kvällen. Jag tänkte försöka hinna skriva ett tvåårsinlägg i veckan, men det tar lite tid att få ner allt Alva kan, helt omöjligt skulle jag nog säga.

Men jag måste bara skriva ner vår konversation häromkvällen då jag skulle natta Alva innan jag glömmer bort den. Hon har den senaste tiden velat bli nattad i vagnen och så lyfter vi över henne till sängen när hon somnat, och ibland vill hon att jag ska sjunga under tiden. 


Alva - Mamma sjunga Mors lilla olle

Jag - Ehh jaha ok (Jag har inte sjungit mors lilla olle på typ tjugo år men lyckades komma ihåg första versen iallafall..)

Alva - Mamma sjunger fel

Alva (lite högre) Brumelibrum kommer sen (börjar sjunga för mig hur den går..)

Alva (muttrar för sig själv i vagnen) - Mamma sjunger en konstig mors lilla olle



Haha hon är för underbar, såna här roliga saker säger hon hela tiden och jag hade svårt att hålla mig för skratt. Sen gjorde jag såklart det självklara, jag googlade fram texten till Mors lilla olle i min I-phone och sjöng den om och om igen tills Alva somnade..



Snart tvåårskalas!

Publicerat: 2012-01-15 Kl: 20:10:00 | I kategori: Högtider (Jul, Nyår, Påsk, födelsedagar) | 8 kommentarer |




Jag hade glömt bort att packa upp och kolla på det fina födelsedagståget vi köpte från Barnparadiset.se i december, synd bara att det inte följde med några ljus upptäckte jag nu. Blir ljusjakt imorgon efter jobbet!



Jag vet inte riktigt hur tiden gick så fort helt plötsligt, men på onsdag fyller vår finaste Alva hela två år! Jag brukar vara väldigt bra på att planera och organisera, men det har varit så mycket olika projekt och flytten de senaste månaderna att jag verkligen skjutit upp alla viktiga saker den senaste tiden till absolut sista sekunden.

Jag har tänkt flera gånger under året att jag ska göra en uggletårta till Alva när hon fyller två år, men nu när födelsedagen snart är här så visar det sig att jag är mitt inne i en jobbaråttadagariradutanattvaraledigperiod samtidigt som Alva har fått feber, så det kommer nog att sluta med att jag gör en vanlig gräddtårta en minut innan gästerna anländer.. Men det blir nog en lika bra födelsedag för det, jag tror ändå Alva tycker att det är godare med gräddtårta än en marsipantårteuggla!

Vi har ju berättat för henne att hon snart fyller år, och det första hon sa då var ett glatt "Alva får äta tårta då", så hon har ju verkligen koll på det viktigaste när det gäller kalas.. Sen berättade jag att man brukar få paket när man fyller år, och då viskade Alva "tomten kommer" haha, hon är så söt.



Julklappar lite sent..

Publicerat: 2012-01-15 Kl: 10:18:00 | I kategori: Högtider (Jul, Nyår, Påsk, födelsedagar) | 3 kommentarer |


Jag kom precis på att jag ju faktiskt aldrig visade mina fina julklappar utan bara Alvas, och även om det är himla kul med barnrprylar så kan det ju vara kul med vuxenprylar ibland också! Jag har fotat massor ända sedan jag var liten så det är inte bara bloggen som gör att jag jämt fotar, och det har varit en tradition att lägga ihop mina presenter i en hög och tagit kort på dem för att kunna kika tillbaka några år senare!




Sköna stolsdynor så att man slipper frysa om baken, kommer från Rusta



Min favoritparfym är Clean Shower fresh och jag har säkert gjort av med minst tre fullstora flaskor de senaste åren, för att vara så dyr så är den väldigt odryg tycker jag men är ändå beroende av doften. I år tog den slut precis innan jul så jag passade på att önska mig den här presentboxen som hade alla de godaste Cleanparfymerna i samma box, så kan jag variera mig litegrann!



Randig köksmatta från Rusta den med!



.. Sen blev det lite smått och gott i form av böcker, en familjealmanacka från Isa form samt presentkort på massage! 


Sen har jag visst även glömt att göra del två i min årssammanfattning, den kommer väl innan året är slut hoppas jag hehe.. Nej men den kommer om några dagar eller så, inte för att nog någon har märkt att den saknades men för min egen skull! Jag tänkte att det är kul att spara i framtiden, orkar man inte skriva ut hela bloggen (som man såklart inte kan, det skulle ju bli typ flera tusen sidor..) så kanske man kan skriva ut årssammanfattningarna i framtiden!



Nu är det dags för mig att åka till jobbet så trevlig söndag på er!





Länge sen sist..

Publicerat: 2012-01-12 Kl: 21:48:00 | I kategori: Shoppat till Alva | 8 kommentarer |





Det är nog bara jag själv som tänkt på att det var ovanligt länge sedan (för att vara mig) sedan jag visade något jag shoppat till Alva. Jag har verkligen försökt att minska shoppingen de senaste månaderna genom att tänka efter ifall hon behöver ett visst plagg innan jag köper, och alltid är ju svaret nej eftersom hennes garderob knappt går att stänga, men ett och annat plagg slinker hem ändå när jag hittar något billigt och fint. Jag har haft stenkoll på hur mycket pengar jag lägger ut för att det inte ska mer än max några hundra, och i november blev det några stycken tröjor från Småfolk från facebookgrupperna jag skrev om förut, och i december så blev det "endast" dessa klänningar och tights ovan.

De fina velourklänningarna kommer från H&M och kostade 79.50 kr styck vilken kändes som ett himla bra pris, perfekta till tights nu när det är lite kallare och den svarta finns till och med på rea nu för en femtiolapp. De kommer från babyavdelningen och finns bara till 86, men de passar på Alva som även har 92.  Först köpte jag den lila, och innan månaden var slut hade jag visst kommit hem med alla färger som finns.. Men så har de blivit välanvända här hemma också! Tightsen köpte jag på Lindex rea för en femtiolapp styck för att matcha klänningarna, de är båda i storlek 98 vilket jag trodde var för stort, men de funkar bra ändå och verkar rätt smala i modellen.




Jag har lite dille på att matcha överdel och underdel även om det inte spelar någon roll egentligen, men alla dillen jag har när det gäller kläder skyller jag såklart på jobbet!



Nej nu ljög jag ju faktiskt, jag köpte även världens finaste klänning från Hjärtat mitt under december då de hade sin adventskalender med erbjudanden varje dag, den ska Alva få i tvåårspresent nästa vecka så jag visar den sen! Tänkt att hon snart fyller två år vår stora fina tjej!



Torsdagstema!

Publicerat: 2012-01-12 Kl: 11:18:00 | I kategori: Teckningar & Illustrationer | 14 kommentarer |






Hos en av mina favoritbloggare Smäm finns en väldigt inspirerande kategori som heter torsdagstema. Det innebär att man ritar efter ett speciellt utvalt tema varje vecka och postar sin teckning på torsdagar, och den här veckan var temat "fint och fult". Man får tolka temat hur man vill och använda vilken teknik som helst, men meningen är bara att man ska hålla igång med tecknandet och rita oftare! Perfekt för mig just nu känner jag, och man får en liten push av att teckningen ska vara färdig en viss dag!

Jag tänkte att jag ska försöka vara med de veckor jag har tid bara för min egen skull för att träna på att rita nya saker, superkul! Jag gillar nog mest att rita barnmotiv så det blev ett sådant denna vecka med typ det mest klassika motivet kanske, prinsessor och troll. Fast ett troll har jag nog aldrig ritat i hela mitt liv så det blev ju som det blev haha.. , men jag vill inte hålla på att googla runt innan jag ritar för att se hur ett troll ser ut, för meningen är ju inte att det måste vara perfekt utan att man ska träna på att rita och använda fantasin!



Finaste tapeterna nånsin!

Publicerat: 2012-01-11 Kl: 09:05:00 | I kategori: Inredning -Barnrum | 18 kommentarer |




Bilder lånade från Färg & forms sida på facebook, fotograf Karin Foberg/Färg & Form Sweden AB



Jag. Tror. Jag. Dör. Brukar ni också hitta på och fantisera ihop hur en viss pryl eller plagg skulle se ut för att vara perfekt? Jag gör det exakt hela tiden vilket gör att det är ganska svårt att hitta exakt vad jag letar efter eftersom det inte är säkert att det finns i verkligheten utan bara i mitt huvud.

Sen Alva föddes och jag fick upp ögonen för barninredning så har jag som många andra älskat Gunilla Axéns molnserie från Färg & form, och jag vet inte hur många gånger jag har fantiserat ihop hur fint och perfekt Alvas rum skulle ha varit ifall de bara kunde tillverka en tapet i samma serie och undrat varför de inte gjort det tidigare. Så gissa om jag blev överlycklig när jag såg dessa bilder på Färg & forms vårnyheter med precis det jag längtat efter - molntapeter! En annan nyhet är rullgardiner, också en bra nyhet och finns i rosa, grå, blå och svart.

Synd bara att de inte fanns innan vi valde tapeter till vår nya lägenhet, för hur kär jag än känner mig i den rosa molntapeten så vet jag inte om vi kommer att orka tapetsera om Alvas rum (fondvägg), men jag vet hur mycket jag kommer att ångra mig ifall vi inte gör det heller, svårt val det där. Och när jag väl bestämt mig så har de säkert sålt slut, jag känner på mig att de kommer att bli extremt populära och synas i både ett och annat barnrum på styleroom under 2012!

Tips på vegetarisk lasagne!

Publicerat: 2012-01-10 Kl: 21:59:00 | I kategori: Mat & bak | 8 kommentarer |



Många ingredienser blev det ..


.. men det är det värt! Mums!

 

Ikväll har jag haft mitt fina tjejgäng här hemma på inflyttningsfika och vi har haft hur trevlig som helst! Som vanligt då när vi träffas eftersom vi har kännt varandra sen vi var små, alltid roliga minnen och annat att diskutera så tack tjejer! Och i söndags hade jag besök av några vänner från jobbet då jag bjöd på vegetarisk lasagne, det är den som det här inlägget är tänkt att handla om!

Den här vegetariska lasagnen är nog den godaste lasagnen jag ätit nånsin. Vi blev bjudna på middag hos Erik och Elin förra året nån gångl då de bjöd på denna, och efter det kunde varken jag eller Andreas sluta prata om hur god den var, så Elin var snäll och mailade över receptet till mig! Den tar ett tag att göra, men det här receptet räcker till en jättestor lasagne (använd en stor form..) som räcker till matlåda för resten av veckan. Om man går på nån slags diet är det väl inte det bästa receptet då det innehåller både massa ost och grädde, men för oss andra rekommenderar jag den verkligen!



Söta Thea och söta Alva till vänster! Till höger Thea, Malin, Anna och Anna!

Alva som brukar vara så blyg har blivit mycket modigare bara de senaste veckorna tycker jag, det tog en liten stund innan hon vågade prata men sen både satt hon i knät och ville att tjejerna skulle följa med till hennes rum och leka, jättekul att se! Men sjunga vågade hon inte göra trots att hon går runt och sjunger och trallar nästan dygnet runt här hemma, jag hade sagt till henne innan att de nog ville höra henne sjunga blinka lilla stjärna. Men vad tror ni hon gjorde i samma sekund som de stängde dörren? Jo ställer sig vid ytterdörren och typ skriker blinka lilla stjärna såklart..


Vegetarisk lasagne


2-3 morötter
1 bit rotselleri
1 liten squash
2 gula lökar
2-3 vitlöksklyftor
1 röd paprika
2 x 500 gr krossade tomater, gärna en av dem med basilikasmak
lasagneplattor
3-5 dl grädde/mjölk valfritt
5 dl riven lagrad ost, typ prästost eller västerbottensost, blanda gärna olika typ mozarella
3-5 msk tomatpuré
2 tärningar god grönsaksbuljong
salt, nyriven svartpeppar
1 kruka färsk basilika
några msk ketchup alt. lite socker

OBs! Använd en stor gryta för det tar mycket plats! Ugnstemp 225 grader

Riv morötter och rotselleri på grova sidan av rivjärnet
Hacka lök, vitlök och paprika ganska fint
Skiva squash och "salta ur" en stund. Dvs salta på båda sidorna,
låt ligga 5-10 min och skjölj av. Skär i strimlor därefter.
Låt lök+vitlök bli mjuk i gryta med smör i. Lägg i mer smör och lägg
i övriga grönsaker och låt "puttra" ihop något.
Tillsätt de krossade tomaterna samt tomatpuré samt salt, peppar och buljongtärningar.
Koka ihop något och tillsätt grädden. Koka på låg värme under lock 10-15 min. Hacka basilika och tillsätt innan grytan läggs i ungs formen.
Riv osten
Smaka av grytan med salt, peppar och ev. socker/ketchup.

Varva gryta och riven ost med plattor. Första och sista lagret ska bestå av gryta.

Gratinera ca 20 min, men testa med teststicka lite innan om den är klar. Den blir
godast om den hinner stå och svalna något med folie på en stund innan servering.

Servera till grönsallad och ev. vitlöksbröd.



Kuberna från Sebra hos Alva!

Publicerat: 2012-01-08 Kl: 22:59:00 | I kategori: Hemma hos oss - Alvas rum NYA LÄGENHETEN | 8 kommentarer |




Nu är de på plats brevid Alvas säng, de fina kuberna från Sebra! Jag har valt att ha dem stående på varandra men de går även att hänga på väggen, och eftersom de är lösa går de att stapla hur man vill. Däremot har jag egentligen inte fyllt dem än med saker, men jag slängde in några prylar när jag fotade för att det inte skulle se helt tomt ut. Jag tyckte att de var superfina trots att de var mycket mindre än vad jag trodde när jag såg dem på bild, men det gjorde inte så mycket.





Hoppas att ni har haft en bra helg! Som jag skrev igår så känns det så himla skönt att vara ledig och kunna hitta på saker för en gångs skull, och idag fortsatte aktiviteterna. På förmiddagen packade vi ned korv och varm choklad och begav oss en bit runt Nydalasjön till en grillplats tillsammans med Tomas och Nina, så himla mysigt! Nina hade förberett oss väl genom att köpa både ved, liggunderlägg och en morakniv - det kan ju inte bara misslyckas! Efter en stund fick vi sällskap av Erik, Elin och Sune, men det blev så himla kallt att vi bara kunde stanna någon timme, annars hade vi nog förfrusit hela bunten.. Men det var himla mysigt iallafall, och nästa gång hoppas vi på lite varmare väder även om det bara var minus tio, i vanliga fall brukar det ju vara minst tjugo minusgrader i januari om jag minns rätt.

Sen satte jag igång med att förbereda middagen, några av mina fina jobbarkompisar kom förbi efter jobbet och kikade på vår nya lägenhet! Jag hade gjort en supergod vegetarisk lasagne som jag tänkte tipsa om recpetet på någon dag framöver, men mer om det en annan dag för under middagen och kvällen kom jag ju faktiskt ihåg att fota till skillnad från när vi var och grillade då vi inte ens orkade ta med kameran!






Den perfekta lediga dagen!

Publicerat: 2012-01-07 Kl: 19:16:00 | I kategori: Utomhus | 12 kommentarer |





Vilken härlig helg vi har haft! Jag har alltid jobbat tre helger i månaden och alltså bara haft en ledig helg tillsammans med familjen per månad, men under 2012 har jag tagit beslutet att ta föräldraledigt en helg i månaden och alltså vara ledig varannan helg vilket känns hur bra som helst! Hur som helst, det jag skulle komma fram till är att jag ju aldrig är ledig då alla andra är lediga men den här helgen är första lediga helgen bland många i år då vi äntligen kan träffa vänner och planera in aktiviterer på dagarna och inte bara kvällarna, underbart!





Idag har vi flängt runt och gjort ärenden vilket slutade med en ny soffa som vi ska hämta i veckan, det kommer att bli så fint så fint! Bilderna är dock från igår då vi hade besök av min vän Katarina och hennes dotter Stella och vi hade en perfekt ledig dag! Vädret var helt optimalt med minusgrader och sol, pulkabacken bara några hundra meter härifrån, promenad runt Nydala när tjejerna sov, samt lekande glada barn som höll igång hela dagen lång..

.. Och lite jobbigt att pulsa i snö med pulka, bob, skrana och två tjejer på väg till pulkabacken, ännu jobbigare att dra upp Alva för backen då hon ramlade av hela tiden på vägen upp, vägrade gå och bara ville springa ivägen för de andra barnen som åkte, två mammor som gick vilse på vårt nya område i en timme när vi skulle gå en genväg, en Alva som vaknade och gallskrek i evigheter och inte ville ha vantar på sina frusna fingrar (fast det löste supermamman Katarina genom att säga att hennes vantar egentligen var tomtens och då ville Alva såklart låna haha..) och två tjejer som ville leka med exakt samma...

Nä allt kan ju inte vara perfekt, men den mesta tiden kom de jättebra överens och det kändes faktiskt som en perfekt ledig dag! Det är verkligen något jag saknat med att alltid jobba helg, att få vara ute och umgås på dagen, man känner sig som en riktig hurtbulle haha..





Efter pulkbacken sa Stella att hon ville gå hem till Alva och leka i hennes rum, sötungen! Gud vad de lekte med Alvas nya leksaker som hon fick i julklapp, de underhöll sig med dem i flera timmar våra finaste tjejer!



En ny klänningsfavorit!

Publicerat: 2012-01-06 Kl: 20:28:00 | I kategori: Mode & Skönhet | 8 kommentarer |




Bilder lånade från HM.com


Ingen har nog missat att den nya vårkatalogen från H&M damp ned i brevlådan förra veckan, jag älskar att kura upp mig i soffan och bläddra igenom varenda sida efter nya vårfavoriter! Den här gången hittade jag en favorit med en gång , en riktig Elin-klänning som jag var tvungen att lägga en beställning på direkt för att inte missa den. I och för sig så får vi mycket av katalogen till butiken, men det är inte säkert att alla färger kommer och rätt vad det är så är den slut för att jag varit ledig två dagar irad och det ville jag inte riskera..  Jag beställde den blå och oreanga vilket är väldigt ovanligt för att vara mig som nästan alltid bär svarta klänningar, men jag tänkte mig den oreanga tillsammans med bruna ben och en massa guldsmycken i sommar!


Annars har vi haft en perfekt ledig dag tillsammans med vänner, men mer om det imorgon då jag hunnit fixa alla bilder vi tagit under dagen. Så är det alltid nu för tiden känns det som, jag hinner typ aldrig blogga samma dag utan är alltid minst en dag efter men så kommer det säkert att fortsätta framöver med tanke på hur mycket jag har att göra med företaget och allt!



Trevlig fredag på er, nu blir det ost och kex efter en tacomiddag med Tomas och Nina (bra start på det nya nyttiga året.. Men jag har iallafall fått mycket motion idag i pulkbacken!)



Nya stringhyllan på plats i Alvas rum!

Publicerat: 2012-01-01 Kl: 21:25:00 | I kategori: Hemma hos oss - Alvas rum NYA LÄGENHETEN | 18 kommentarer |




Äntligen på plats och det blev precis lika fint som jag hoppades på!


Hoppas att ni alla haft en mysig nyårsdag och inte varit allt för trötta! Vi höll Alva vaken så länge som hon ville igår kväll (just innan 22 istället för 20) för att försöka få lite sovmorgon trots att det inte brukar funka så, men hon slog på stort och sov ända till halv nio imorse vilket är det längsta hon sovit sen hon föddes! Så jag kände mig utvilad när jag vaknade av mig själv kvart i åtta och när Alva skulle sova tog vi en långpromenad runt Nydalasjön. Jag tänkte att det skulle symbolisera det nya året eftersom mitt nyårslöfte är samma som alltid, träna och gå ner några kilo i vikt men hittills har det ju inte funkat, och inte blev det bättre av pizza till middag heller.. Nyårsafton var iallafall jättebra, men jag har inte hunnit gå igenom bilderna än så det får komma i ett senare inlägg!

Jag blev så himla glad när Alvas farmor och farfar kom förbi idag en sväng på eftermiddagen och Alvas snälla farfar hjäpte mig att hänga upp stringhyllan jag fick i julklapp i Alvas rum så att alla köksgrejer slipper ligga huller om buller i hela rummet! Det blev så himla fint, nu saknas bara ett minikök nedanför för än så länge är det bara den vita Briospisen som står där.





Galet färgglatt, men det är precis så jag vill ha det i Alvas rum - man blir glad bara av att vara där inne! Brickan med fåglarna kommer från Rice, plåtburkarna är från Blafre, de runda burkarna är hemmapysslade med papper från Blafre, det färgglada glasen i plast och porslinskopparna är från Ikea, kakfatet från Kids concept och den grönprickiga kaffekannan, träglasen och besticken från Jabadabado.



Alva blev inte så nöjd över att ha sina grejer på väggen, precis som när vi hängde upp boklisterna förra veckan men som tur är så är hon ok nu med att ha böckerna på väggen så det tar väl några dagar den här gången också. Hon lyfte (!!) upp spisen och bar iväg den, drog dit sin lilla stol, klättrade upp och började plocka ner sakerna en efter en haha.. Nöjd blev hon iallafall att få låstas dricka kaffe! "Kaffet ä lite varmt" sa Alva och blåste på koppen, sötungen.



RSS 2.0