Tillbaka från en liten paus.

Publicerat: 2014-04-28 Kl: 21:35:05 | I kategori: Utomhus | 4 kommentarer |





Det blev visst en ganska lång paus både här på bloggen och på instagram. Vi har varit sjuka ett tag hela familjen, missade hela påskveckan och det är nästan så att jag inte kan minnas att jag nånsin varit så sjuk förut. Elva dagar med hög feber varav flera dagar med fyrtio grader, båda barnen hade feber runt sju dagar och eftersom Elsa vägrar flaska så är det ingen som kan hjälpa mig på nätterna vilken blev ganska jobbigt när jag var som sjukast. Men nu är vi friska igen, däremot har inte all ork och energi kommit tillbaka helt, jag har knappt orkat öppna datorn på flera veckor. Upptäckte att jag inte använt kameran heller på nästan en månad, så i helgen fick den komma fram igen!






Tror att det ämnet som diskuterats flitigast den senaste veckan är vädret, och inte så konstigt kanske när det verkar vara sommar i april! Här har det inte varit lika varmt som i södra Sverige men sol och härligt väder hela veckan har vi haft. I helgen har vi haft grillpremiär med vänner, och så har Alva haft sin djurkurs på 4H-gården. Vi har missat två veckor på grund av att vi varit sjuka men sist vi var där så är jag ganska säker på att det var snö och att Alva hade vinteroverall, och nu så var det plötsligt tröjväder, så härligt!

Varje vecka får barnen sköta om olika djur, och den här veckan var det fåren och grisarnas tur. De fick mocka, ge nytt vatten och borsta! Alva tycker att det är jätteroligt och jag också, har alltid gillat alla slags djur ♥

 


Alva tog en liten paus från att mocka hos djuren, hon tyckte att jag skulle göra det istället så att hon kunde få vila en stund på stenen.. Hon fick inviga ett av mina senaste traderafynd, gillar dessa ziptröjor från Geggamoja och denna hittade jag för runt 70 kr. Elsa har fått en likadan, tror jag betalade typ 35 kr för den. Tror faktiskt aldrig jag kommer att kunna betala ordinare pris på barnkläder igen, har liksom fastnat i traderaberoendet..


 
 
 

Mina finaste!

Publicerat: 2014-04-09 Kl: 20:27:56 | I kategori: Elsa 0-1 år | 3 kommentarer |





Mina finaste tjejer ♥ Jag hade ju tänkt att jag skulle skriva en liten uppdatering om Elsas utveckling varje månad, men det har jag visst inte hunnit med alls. Tror inte jag skrivit något sen hon var tre månader, och nu är hon nästan fem, kan någon stanna tiden lite tack!

Det blir ingen uppdatering idag heller, jag satsar på att hinna skriva ner några ord till femmånadersdagen nästa vecka. Men några fina bilder hinner jag med iallafall, det är inte så ofta jag lyckas fånga båda två på samma bild! Elsa har blivit mer blond än brunhårig som hon var innan, det syns ganska mycket på bilden ovan så vi får väl se om hon blir brunhårig som Alva eller inte!





Bägge tjejerna har kläder från Småfolk, Elsas fina pyjamas köpte jag från Hjärtat mitt i vintras på mellandagsrean, och Alvas klänning minns jag faktiskt inte vilket shop den kommer ifrån, men det är hennes favoritklänning just nu!

På instagram har jag just nu två stycken giveaways där man kan vinna några plagg från Småfolk i storlek 86, så kika gärna in och var med ni som har Instagram, jag heter @elinochalva där också! För er som inte har Instagram så kommer det upp en giveaway här i bloggen någon gång under nästa vecka istället.




 
 

Nya plagg från Småfolk sommarkollektion!

Publicerat: 2014-04-06 Kl: 19:02:22 | I kategori: Barnkläder | 5 kommentarer |





Nu måste jag få berätta något väldigt roligt och spännande! Ni som följt min blogg några år vet att jag älskar barnkläder från Småfolk. Beroende kanske är ett mer passande ord, för kollar man in min barnklädeskategori här på bloggen så består den nog av 80 % Småfolk, jag har helt enkelt inte hittat något annat märke som har lika fina mönster och färger, och jag gillar både materialet och modellen på kläderna.

Så jag kan inte riktigt beskriva hur glad jag är över att ha blivit tillfrågad av just Småfolk ifall vi ville testa lite kläder från deras nya sommarkollektion! Jag skulle nog till och med vilja jämföra det med att om Zlatan skulle höra av sig till sitt största fan ungefär.. Så det ville vi såklart, och jag kände mig som ett barn på julafton när vi fick hem ett stort paket i början av veckan till Alva och Elsa med massor av fina plagg!




Tre stycken t-shirts till Alva, de är i ett tunnt strechigt tyg som jag verkligen gillar, sitter jättebra på! Mönstrena är superfina som alltid, äpplena är ju deras klassiker och denna cerisa färg var verkligen fin!



Alva fick även en mjuk jeanskjol och strumpor, och till höger syns en närbild på det fina landskapsmönstret!



Till Elsa så kom den här underbara jordgubbsklänningen, jag riktigt längtade efter sommaren när jag såg denna! Byxorna är tunna och stretchiga och ser ut att vara en jättebra modell, lite stora dock så de sparar vi här hemma ett tag till.



Elsa fick även en jättefin bodysuit med fjärilar, och till vänster syns en närbild på Alvas t-shirt.


Men vet ni vad det bästa är? Jag har nämligen också en hel hög med kläder som jag kommer att lotta ut till er läsare! Jag kommer troligtvis att ha två stycken giveaways, en på bloggen och en på instagram med totalt fyra vinnare för jag tänkte göra några små paket med ett par plagg i varje paket. Jag skriver självklart ut både här i bloggen och på instagram när det är på gång, men någon gång under den kommande veckan kommer den första utlottningen att ske!


Här kan man kolla in Småfolks sommarkatalog för att se på resten av plaggen som finns i denna kollektion, och om man vill följa dem på Instagram så heter de @s_m_a_f_o_l_k.

Så ett stort tack till Småfolk ♥




En massa tradera!

Publicerat: 2014-04-04 Kl: 22:30:00 | I kategori: Instagram | 4 kommentarer |





Ikväll blev det inget fredagsmys för mig, jag har nämligen suttit och lagt upp auktioner på tradera hela kvällen. Det var säkert ett år sen sist så det började bli lite väl många attsälja-högar här hemma, speciellt då Elsa växer så det knakar och har vuxit ur flera storlekar sen hon föddes! Jag funderade på en bloppis först men känner att jag inte har tid att skicka ut vinnarmail själv till femtio olika personer för det sköter ju tradera åt en och det enda jag behöver göra nu är att paketera och posta. Eller bara och bara, det kommer att ta massor av timmar ändå men det känns alltid skönt när man har fått rensa!

Här nedan är en länk till min auktioner, det är blandade storlekar från både Alva och Elsa, tex massor av bodys från Lindex retrokollektion och en hel del klänningar och tröjor från Småfolk så kika gärna in!

Uppdaterat! Länken verkar inte funka om man går in via mobilen utan bara i vanlig webläsare, så jag har även lagt in en länk för er som går in via mobil. Men då kommer ni inte till alla mina auktioner utan bara till en av dem, då får man scrolla ner i auktionen och gå in på "säljare" och sen "säljarens alla annonser" för att se alla mina auktioner. Jag heter iallafall ella81 på tradera för er som vill söka på säljare!

Här hittar ni mina auktioner!

Här kommer ni direkt till en av mina auktioner om ni går in via mobil

Annars är det lite blandade instagrambilder från mars här ovan. Lite picknick, fina prylar och en lycklig Alva som äntligen fick rida för första gången! Hon går ju på djurkurs hos 4H varje söndag, och förra veckan var det alltså dags. Tyvärr missade jag det själv, men Alvas farmor och farfar som var med fotade och skickade till mig ♥


Ha en trevlig helg alla ni som kikar in här!





Lite finheter till Elsas hörna!

Publicerat: 2014-04-01 Kl: 20:49:17 | I kategori: Hemma hos oss - Elsas hörna | 2 kommentarer |





Jag har nämt tidigare att Elsa inte kommer att få något eget rum, vi har helt enkelt inte något rum över. För någon som tycker att barnrum är det absolut roligaste som finns i hela världen ungefär så är det ju ganska tråkigt, och jag har för länge sedan redan ritat upp hela hennes framtida rum i mitt huvud. Men nu så har jag satt igång ett litet annat projekt istället, hon ska nämligen få en liten barnhörna i vårt sovrum!

En liten fondtapet från Ferm living, harlequin i mint ska upp imorgon, och så tänkte jag mig någon liten hylla också att ställa hennes saker i. Det kommer att bli så spännande att se hur slutresultatet blir, ett barnrum fast i miniminiversion haha. Det är alltså en pytteliten vägg, lika liten som hennes spjälsäng så det blir en vääldigt liten hörna med i princip bara sängen, men jag får väl dekorera väggen istället. Men Alvas rum är mycket mindre än vad man tror när man ser det på bild, så att få in en säng till i hennes rum känns helt omöjligt och så kommer ändå säkert Elsa att sova i vårt rum ganska länge till.




Honeycombs från Lagerhaus, och så den fina nattlampan från Lapin and me!



Miniprints från Fine little day, och så min favorittapet från Ferm living. Jag har riktigt funderat så det knakar efter en liten vägg att få tapetsera med denna och tror att det kommer att bli jättebra! Både nattlampan, miniprintsen och tapeten har jag förresten köpt från Miniroom.se.


 

RSS 2.0