Elefanttröja från Småfolk!

Publicerat: 2011-10-31 Kl: 21:34:00 | I kategori: Shoppat till Alva | 28 kommentarer |


 

Första onödiga köpet på typ en månad, en underbar tröja från Småfolk fyndad på facebook för en billig peng! Alva har storlek 86/92 (1-2 år) och de sitter jättebra på henne som fyller två år snart, tror till och med att den kommer att funka även nästa höst!



 

Ni som följer min blogg kanske märkt att jag älskar Småfolks barnkläder, och att jag älskar barnkläder över huvud taget i och för sig. Men den senaste tiden har jag försökt att inte spontanshoppa lika mycket onödiga plagg som jag annars har en tendens att göra bara för att jag hittar något fint, även om jag nästan alltid handlar begagnat och billigt. Och faktiskt är det här är det första jag köper till Alva under hela oktober som faller under kategorin "onödig shopping", annars har jag väl köpt lite vantar och sånt som behövs nu när det blir kallt.

Jag var till och med på ett Blingo barnklädesparty
igår kväll utan att köpa ett enda plagg trots att det fanns så mycket fint och jag hade spanat in en del plagg innan *klapp på axeln till mig själv*.

Men nu har jag de senaste dagarna köpt några tröjor från Småfolk som jag fyndat i i facebooks köp och säljgrupper, jag hittade lite länkar inne hos Surrovich blogg! Först hade jag inte tänkt att gå med eftersom jag vet hur svårt jag har att inte shoppa när jag hittar något fynd, men eftersom mycket är billigare än på tradera och jag nästan bara köper begagnat till Alva nu så gick jag med ändå och fyndade några dagiströjor. En av tröjorna kostade en femtiolapp med frakt och en annan var till och med helt ny, så den ska Alva få i julklapp! Så ni går med i grupperna på egen risk hehe..






.. Och så här fin blev Alva i sin elefanttröja ♥

 

 


Kista med leksaker!

Publicerat: 2011-10-30 Kl: 11:23:00 | I kategori: Inredning -Barnrum | 10 kommentarer |




Leksakskistan som äntligen innehåller leksaker går nu inte att stänga, men det är för att Alva inte ska klämma fingrarna. Jag använde en hel förpackning med möbeltassar som jag satte längst kanterna..



Alva är redan mycket bättre från sina Höstblåsor, och igår kväll kunde hon äta och dricka sin välling som vanligt! Helt feberfri är hon också men vi har hållt oss inomhus i några dagar för att inte smitta någon vidare. Lite tråkigt blir det efter ett tag och båda jag och Alva klättrade nästan på väggarna efter tre dagar.. Vi har iallafall tagit tag i ett litet projekt som jag tänkt att göra i flera månader - nämligen att flytta in alla Alvas leksaker i hennes rum istället för att förvara dem i en låda i vardagsrummet!

Den fina vita kistan med fjärilar på köpte jag förra året från Ellos för att förvara Alvas leksaker i, men sen hamnade det visst lite annat där istället - som Alvas sängkläder och lite av mina pysselgrejer.. Men nu är det rensat och Alva hjälpte till att flytta över alla leksaker, duktiga tjejen! Sen att det blir lite extra stökigt i Alvas rum nu istället gör ingenting för mig då jag tycker att hennes rum är det roligaste att städa!





Om någon tycker att de ser ut att vara mycket leksaker så är det inte leksaker i hela kistan, i botten ligger det en stor kartong med lite av mina tv-spel som jag inte hittade någon plats för, och så har vi inte rensat leksaker på typ ett halvår så det är mycket babyleksaker kvar..



Ledig söndag idag, så härligt! Jag har redan hunnit med ett träningspass och hoppas vi hinner gå en långpromenad också i det fina höstvädret, beach 2012 here I come!


Lite inomhusaktiviteter..

Publicerat: 2011-10-29 Kl: 15:15:00 | I kategori: Alva 1 - 2 år | 6 kommentarer |




Perfekt inomhusaktivitet när man är sjuk - Play doh! Bilderna är dock från förra veckan då jag inte prioriterat kameran de här dagarna..

 


Jag tycker nog att vi klarat oss riktigt bra här hemma trots att jag väntat på den här dagen ett tag nu
, Alva har ju gått på förskolan nästan två månader redan. Vad jag pratar om? Första Vab-dagen såklart.. Både torsdag och fredag har jag varit hemma med Alva som är sjuk stackarn, och först trodde vi bara att det var en tand på väg eftersom vi märkte att hon hade ont i munnen och feber. Men när prickarna och blåsorna började poppa upp förstod vi direkt att det var Höstblåsor. Något som jag aldrig hade hört talas om för tre månader sedan men som jag den senaste tiden har märkt av massor både av att läsa om det i tidningarna och höra kompisars barn som blivit drabbade då det tydligen är jättevanligt nu.


Stackars Alva har så ont i munnen att hon inte kan dricka varken välling eller vatten från pipmugg, så vi tränar på att dricka med glas vilket går mycket bättre. Mest synd om Alva såklart men jag tyckte lite synd om mig själv också under natten mot torsdag då jag slungades tillbaka typ ett och ett halvt år i tiden till den tid då Alva bara var några månader gammal och sov katastrofalt dåligt i nästan ett år, fy tusan så jobbigt det är att vara vaken hela natten - jag som nästan hade lyckas förtränga hur hemskt det är.. Alva var ledsen mest hela natten vilket gjorde att jag sov totalt 2 x 30 min. Ja jag kollade på klockan ganska ofta så jag hade koll på att jag somnade mellan 3.30-4, samt 5.30-6 för sen vaknade Alva.. Som tur är så sov hon som vanligt hela natten inatt, så nu känner jag mig nästan normal igen!




Haha ni får gissa vem som gjort vilket konstverk, ett har jag gjort och ett har Alva gjort..



Trevlig lördag på er alla!


Tävla om ett presentkort hos Blå elefant!

Publicerat: 2011-10-28 Kl: 20:30:00 | I kategori: Tävlingar | 126 kommentarer |




Tävla hos Elinochalva om ett presentkort värde 300 kr hos Blå elefant




Jag har fått äran att anordna en tävling i samarbete med webshopen Blå elefant som har massor med fina barnprylar och barnrumsinredning, bland annat från märkena Rice, Sebra, Le toy van, Maileg , Jabadabado och Oskar & Ellen.




Enkla regler och alla kan vara med och tävla!


Gör så här:

För en lott: Besök Blå elefant och skriv sen en kommentar till detta inlägg där du skriver vad du skulle välja för presentkortet om du vann! Glöm inte att  lämna namn, mailadress och eventuell bloggadress.


För två lotter: Kopiera bilden och textraden ovan och tipsa om tävlingen i din blogg eller via facebook!


För tre lotter: Gilla även Blå elefant på facebook här!




Du kan skriva i kommentaren hur många lotter du tar, lott ett är obligatorisk och sen får man en extralott för varje sak man gör!



Tävlingen avslutas torsdag den 10 november, Lycka till!



Teckningsförvaring från Sebra!

Publicerat: 2011-10-28 Kl: 11:10:00 | I kategori: Barnprylar | 5 kommentarer |




Bilderna är lånade från Blå elefant



En sån här har jag bestämt sen månader tillbaka att Alva ska få i julklapp, men just den färg jag vill ha verkar vara slutsåld överallt så jag blev överlycklig när jag hittade den hos Blå elefant häromdagen! Det är en väska med olika fack att förvara teckningar i från märket Sebra, och ifall Alva ärver mitt intresse för att teckna så lär det väl bli en himla massa teckningar här hemma framöver hehe..

Inte helt oväntat har jag beställt den uppe i vänstra hörnet med träden och ugglan, så himla fin! Priset är överkomligt också, 199 kr betalade jag. Sen var det även ett "endast idag erbjudande" iförrgår då jag lade min beställning, så en trätårta för halva priset slank med den också - redan tre julklappar klara till Alva alltså!




PS. Kika gärna in här ikväll då jag kommer att lägga upp en tävling i samarbete med just Blå elefant!




Flugsvampslampa i rosa!

Publicerat: 2011-10-26 Kl: 20:53:00 | I kategori: Barnprylar | 15 kommentarer |




Det senaste tillskottet i Alvas rum är en flugsvampslampa!



Nu har jag äntligen hämtat ut paketet från Barnvänligt som innehöll det jag valde att köpa för presentkortet jag vann inne hos There is no place like home för några månader sedan, och jag valde att köpa den här underbara rosa lampan i form av en svamp! Jag har ju skrivit om den tidigare i bloggen och blev så glad att den kom i just rosa som jag helst ville ha. De röda och blå är också fina men Alva har inte så mycket av dessa färger i sitt rum, hade den däremot funnits i turkos hade det blivit ett svårt val!

Jag tänkte använda den som nattlampa åt Alva eftersom vi bara har haft molnlampan från Färg & form som nattlampa tidigare, men den här lyser inte lika starkt och passar utmärkt även om den funkar lika bra som vanlig fönsterlampa också!





Matchar finfint till resten av Alvas rum! Ikväll ska jag försöka hinna sätta mig och pyssla med en sak till Alvas rum som jag har funderat på ett tag och jag visar såklart i bloggen när det är färdigt! En helt onödig sak som ingen annan än jag kommer att se skillnad på bör väl tilläggas, men ibland får jag en fix idé som jag inte kan släppa..




Trevlig onsdag på er alla som kikar in här, och ett tack för alla fina kommentarer ni lämnar även om jag inte alltid  hinner svara alla längre men jag uppskattar varenda en ska ni veta!


Överkast från H&m Home!

Publicerat: 2011-10-24 Kl: 21:35:00 | I kategori: Inredning | 10 kommentarer |


 



När vi fotade lägenheten inför försäljningen fick vi låna ett överkast av Andreas föräldrar för att det skulle se lite mer stilrent ut i sovrummet, och direkt vi lämnade tillbaka det så visste jag att jag var tvungen att köpa ett eget. Ett vitt såklart då vi har en brun fondvägg i sovrummet som gör det lite mörkt därinne och jag vill ju helst ha ljust och fräscht. Ja man kan ju iallafall inbilla sig att det är ljust därinne trots att det nu är kolsvart varje morgon då Alva vaknar och man tror att klockan är typ tre på natten men visar sig vara närmare sju..

Hur som helst så spanade jag runt lite grann på Hemtex och Åhlens här i stan, men det var riktigt dyra tyckte jag - aldrig att jag skulle betala typ åttahundra för ett överkast. Tur att jag har personalrabatt även på H&M Home, och där hittade jag ett vitt jättefint enkelt precis som jag ville ha! Egentligen hade jag tänkt att vänta tills vi flyttar med att köpa det, men lika bra att passa på när det finns på lager. Det här kostade 599 kr ursprungligen vilket jag egentligen också tycker var dyrt, men det blev ju iallafall ljust och fräscht i sovrummet!


 

Jag lovar, jag orkar bädda fint och prydligt varje dag.. Eller inte haha..

 


Ett litet illustrationsuppdrag!

Publicerat: 2011-10-23 Kl: 21:31:00 | I kategori: Teckningar & Illustrationer | 13 kommentarer |




Jag tänkte visa lite grann av vad jag har hållt på att pyssla med de senaste dagarna, det är nämligen så att jag har fått ett litet illustrationsuppdrag eller vad man kan kalla det! Jag fick en rolig förfrågan för ett tag sedan av min samarbetspartner Hjärtat Mitt som ska byta layout på sin webshop, och då blev jag tillfrågad ifall jag ville rita den nya headern! Jag kan egentligen knappt med illustrator än men eftersom önskemålet var att bilden ska vara väldigt enkel och med få färger och detaljer så tänkte jag att jag kunde göra den i photoshop istället, för det programmet kan jag iallafall hantera även om kvaliten på bilden inte blir lika bra.




Några av utkasten jag gjorde i början. Önskemålet var att det skulle vara mest svartvitt, men jag var ändå tvungen att testa lite med färg hehe..



Jag blev så glad att Anna-Maria som driver Hjärtat mitt tänkte på mig eftersom jag i princip bara ritat med papper och penna då jag blev tillfrågad, men det har varit superkul att rita även om jag skulle vilja ha en massa mer detaljer på bilden ifall jag fick bestämma haha, men den här gången var det ju inte mitt beslut! Jag tänkte direkt på love birds när jag började tänka på namnet Hjärtat mitt, och sen bor vi ju båda i Umeå så björken kändes lite kul då Umeå kallas för Björkarnas stad. Det här var bara några skissade utkast alltså, det riktiga resultatet visar jag så fort det är färdigt med bytet av headern!

Fraktfritt hos Lilla tussilago!

Publicerat: 2011-10-23 Kl: 18:04:27 | I kategori: Barnprylar | 3 kommentarer |




Tips på fina saker! Alla bilder är lånade från Lilla tussilago som har fraktfritt i helgen!



Sorry för obefintlig bloggning de senaste dagarna men jag har haft fullt upp här hemma med både jobb och ett litet pysselprojekt som jag fixat med nu i några dagar. Jag hade tänkt att blogga om det under helgen men eftersom jag inte hunnit lika långt som jag önskat så skriver jag kanske ett inlägg om det ikväll om jag hinner!

Men jag tänkte bara snabbt kika in här och tipsa om att Lilla tussilago har fraktfritt idag! Det kanske är fler än mig som har börjat kika på julklappar redan, så jag tipsar om några fina favoriter ovan. Alva har både ugglekudden som hon älskar samt de söta prickiga fågelkrokarna (men i rosa), otroligt fina båda två. Det kommer nog att bli en del inlägg med tips om barnprylar de kommande veckorna känner jag då jag hittat flera fina saker som jag tänkte köpa till Alva i julklapp och tvåårspresent, och som tur är så är det ju många fina webshopar som brukar ha erbjudande när det närmar sig jul!


Den perfekta klänningen!

Publicerat: 2011-10-20 Kl: 21:00:00 | I kategori: Mode & Skönhet | 18 kommentarer |




Klänningar från H&M, lite svårfotade dock och är inte gråa som på bilden..



Trots att min garderob består av ett ganska stort antal svarta klänningar är jag alltid på jakt efter den perfekta då jag ofta klär mig i svart klänning på jobbet, och nu har jag nog hittat den - en riktig Little black dress för alla tillfällen. Från H&M såklart, perfekt passform i lite sextiotalsstuk och kostade endast 149 kr. Bara för att den satt så himla bra så var jag tvungen att köpa en likadan i svart/vitt också trots att jag vet att det är den svarta som kommer att användas mest (När jag tänker efter så har jag nog redan använt den typ tre gånger den senaste veckan = bra betyg..) Så skynda fynda!


Sen så är jag äntligen nyslingad i håret, det var Nina som var så gullig och hjälpte mig att slinga hemma ( Vi använde Garniers slingor som jag köpte på H&M). Jag skrev ett inlägg i somras om att man blir lite mörkrädd av att räkna ut hur mycket pengar man egentligen lägger ut hos frisören, och jag som har klippt och slingat mig hos frisören i femton år blev lite snål.. Hur som helst så blev det minst lika bra färg som hos frissan, nästa finare tycker jag så det kommer jag att fortsätta med så länge som håret känns lika fint! Sen klippte jag mig även själv med kökssaxen, det kommer inte att bli någon vana men man tager vad man haver haha..




En gammal dagens!

Publicerat: 2011-10-18 Kl: 20:21:00 | I kategori: Alva 1 - 2 år | 12 kommentarer |




"Dagens Alva" i tröja från Småfolk. Inte för att bilderna är från idag i och för sig utan för nån vecka sedan, men hon var lika fin idag!



Fler än Alva som var tvungna att ha blöja här hemma om Alva får bestämma..



Såhär ser det ut hemma hos oss just nu, Alva är så himla rolig. Allt som hon gör själv ska hon självklart även göra på sina gosedjur och dockan Magnus (ja Alva har döpt dockan helt själv trots att hon inte känner någon som heter Magnus vilket vi tycker är himla roligt här hemma..), som att borsta tänderna på dem eller byta blöja.. Det är så himla roligt att se hur Alva utvecklas hela tiden, och nu tycker hon tydligen att hon är så stor att hon ska hjälpa sina gosedjur alltså.

Annars har jag varit på min första starta eget-rådgivning idag och fått flera värdefulla tips och råd, otroligt värdefullt. Även om det kanske dröjer mycket längre än vad jag egentligen vill så känner jag ändå att jag är jätteglad att det går framåt och att jag är ett steg närmare målet att starta eget företag med tryck och tavlor till barnrummet,  jag som brukar vara så feg när det gäller att testa nya saker och våga satsa!




Stackars Alva hade ramlat och slagit sig lite på förskolan och fick ett sår på kinden. Det första hon sade när jag hämtade henne häromveckan var "Avva ramla ner bänken på dagis", men det hade ändå gått bra som tur var!



Vi vuxna är ju ganska insnöade på hur allt "måste vara" på ett visst sätt, så därför är det ganska kul att se hur barn har en annan synvinkel. På bilden till höger säger Alva - "Avva kamma ljuset" haha.. Ja varför skulle man inte kunna kamma ett ljus egentligen?


Blafre design hos Campadre!

Publicerat: 2011-10-17 Kl: 19:19:00 | I kategori: Barnprylar | 7 kommentarer |



Eget kollage med bilder lånade från Campadre.se



Jag vet faktiskt inte hur jag lyckats missa att Campadre nu via Sthlm Agency har ett erbjudande på prylar från mitt favoritmärke Blafre design, jag som alltid får en massa mail från Campadre var och varannan dag kanske ska läsa dem också och inte bara scrolla vidare bland mailen..  Typiskt nog så är det bara några timmar kvar av kampanjen som slutar imorgon bitti klockan åtta, så jag tipsar vidare lite snabbt eftersom jag vet att det är fler än jag som gillar Blafres härliga retrostil!


Jag skulle gärna köpa antingen setet med rådjur eller ugglor, men Andreas blir väl galen på mig ifall jag klickar hem fler onödiga prylar till Alva nu innan flytten då vi sagt att vi ska flytta in först och se vad som behöver handla, men himla bra julklappar är det ju..



För att handla hos Campadre som säljer märkesgrejer till kamanjpriser måste man vara medlem. Jag antar att de flesta kanske redan är medlemmar men annars kan du bli det här! (via mig)







Bilder från helgen!

Publicerat: 2011-10-15 Kl: 20:51:00 | I kategori: Utomhus | 9 kommentarer |


 

Jag och Elin (eller E1 och E2 som våra karlar kallar oss ibland haha..)



Jag önskar att jag kunde skriva att vi varit ute hela dagen i det fina höstvädret, men det är bara önsketänkande då jag som vanligt jobbat så bilderna är från förra helgen då jag inte hunnit gå igenom dem tidigare. Det var en perfekt ledig dag (förutom regnet då men vi hann just hem innan himlen öppnade sig helt, tur vi inte var kvar på andra sidan sjön utan regnkläder och regnskydd till vagnen, orutinerat av oss..) då vi gick en promenad vid Nydalasjön med Elin, Erik och Sune och en matsäck bestående av varm choklad och bullar, kan det blir bättre!


 

Finaste ungarna, Sune och Alva. De lät oss ju iallafall nästan hinna fika klart innan de vaknade ur sin sovstund!

 

 

Älskar varm choklad i termos, vet inte varför det är godare utomhus än inomhus! När det började regna lite grann hade vi sån tur att vi fick dela tak med en karl som till och med hade gjort upp eld, tack för det du som satt och grillade!

 

 

Det var väldigt spännande att stå på bryggan och kolla på ankorna och till och med mata dem med bröd! Inte för att ankorna syntes på bilden, men de fanns där..

 

 

Alva har börjat använda sin skaloverall från Polarn o pyret (köptes för halva priset när det var rea i våras) nu och jag är kanonnöjd! Alva som var väldigt negativ till overall tidigare har också accepterat den, tur för mig..

 

 

Innan jag glömmer bort att skriva ner det så måste jag bara nämna vad Alva gjorde nyss innan hon somnade (i egen säng utan ett knyst för andra kvällen irad för övrigt!). Vi höll på att bygga med lego då Alva satte ihop tre stycken legoblommor, pekade på en i taget och sa - en , två, tjee blommor! Duktiga tjejen, nu kan jag lägga till att räkna också på hennes Cv.. Hon har räknat ganska mycket tidigare också, men då inte helt rätt utan oftast börjar hon på fyra och säger - fyra, fem , sess, åtta , nio, evla, tolv. Men då har hon mest rabblat det som en ramsa och inte räknat saker samtidigt!

 

 

Trevlig lördagskväll på er alla!


 

 


Första juklappen = check - finaste uggleväskan !

Publicerat: 2011-10-13 Kl: 21:16:00 | I kategori: Barnprylar | 20 kommentarer |


 

Ryggsäck från Skip hop, den stora storleken köpt på Babyproffsen. Kul att den fanns att köpa här i butik tycker jag då det alltid tillkommer en femtiolapp i frakt när man beställer på internet



Det som är bra med att det bara är två månader kvar till jul är ju att man redan nu kan börja köpa roliga julklappar till Alva! Speciellt sånt som jag spanat in tidigare och tyckt att det kanske är ett onödigt köp kan jag nu börja smuggla hem utan dåligt samvete då Alva fyller två år i januari vilket gör att det blir både julklappar och födelsedagspresenter som ska inhandlas.

Den här uggleryggsäcken har jag velat köpa till Alva länge, men eftersom hon ändå är för liten för ryggsäck så har det inte blivit av. Men igår när jag och mamma besökte Babyproffsen för att köpa en ny åkpåse så upptäckte jag att de fått in de här fina ryggsäckarna från Skip Hop med olika djur, och det fanns bara en uggla kvar vilket jag tog som ett tecken haha.. Även om hon är för liten nu så dröjer det nog inte länge innan hon vill bära sin egna ryggsäck till förskolan!


 

 

Annars har jag gjort en upptäckt idag - jag är gravt internetberoende. Jag hann knappt kolla mina dagliga internetsidor imorse innan internet slutade att fungera. Jag har varit ledig idag och eftersom Alva är  så snorig så har vi mest varit inne, men redan vid tiotiden kände jag hur det kliade i fingrarna. Vid lunch  när Alva låg och sov ringde jag Andreas och ville typ att han skulle fixa det via telefonluren !!??, och vid fyra så fick jag veta att någon kabel hade grävts av. Nu vid 21-tiden började det att funka igen och jag blev överlycklig. Helt sjukt egentligen hur mycket man använder internet på dagarna, allt från att kolla träningsschema till att leta telefonnummer. Att kolla i telefonkatalogen tänkte jag inte ens på och jag tror nog att vi redan slängt den i pappersinsamligen om jag ska vara ärlig..

 

 

 

Sen vill jag bara säga ett stort tack till alla er fina läsare som tror på mig när det kommer till att starta upp mitt företag med tryck till barnrummet, det värmer verkligen med alla fina kommentarer och peppande ord jag får! Det är nog det som gör att jag kommer att våga ta steget, så ett stort tack

 

 

 

 


Det går långsamt nu..

Publicerat: 2011-10-11 Kl: 21:47:00 | I kategori: Teckningar & Illustrationer | 19 kommentarer |




Fortfarande inget ritprogram hemma vilket gör att jag lagt all min ledig tid på bloggen, men idag när Alva sov tog jag mig tid och ritade lite grann i stället för att hålla kreativiteten uppe..



Ni kanske märker att det har blivit lite glesare bland inläggen här den senaste tiden, och förutom att datorn kraschade för några veckor sedan (men funkar just nu, peppar peppar..) så försöker jag från och med nu att lägga lite mer tid på att kunna starta upp mitt företag där jag ska sälja grafiska tryck till barnrummet! Att välja namn på företaget är ju betydligt roligare än att lära sig om allt det praktiska, men båda två måste ju göras och nu är det dags att lägga ner så mycket tid som behövs.

För efter jobb och familj så finns det inte så mycket tid kvar på kvällarna, och det senaste året så har jag ju lagt den tiden på bloggen. Nu ska tiden fördelas mellan bloggen och det kommande företaget, iallafall nu i början när det kommer att vara mycket jobb med att starta upp allt och rita upp alla tryck innan jag kan börja sälja dem. Jag märker ju att jag var lite väl positiv som tänkte att jag skulle vara redo med allt nu under hösten, men som det ser ut så dröjer det nog några månader till innan allt är klart, det går framåt men låångsamt framåt..



 


Ikväll har jag därför varit på en starta eget kurs för att få lite tips och råd så här i början
. Jag har läst företagsekonomi och småföretagande både i gymnasiet och universitetet, men eftersom det var över sju år sen jag gick på univeritetet (när blev jag så gammal!!?) så känner jag att jag behöver fräscha upp mina kunskaper lite grann.. Sen när allt är klart så är planen att jobba hemifrån en dag i veckan med företaget och jobba på som vanligt på mitt vanliga jobb.

Om det nu är så att jag måste starta eget företag för att få börja sälja mina tryck, jag tycker att det är svårt att veta var gränsen går mellan hobbyverksamhet och eget företag. Men hur som helst så måste man väl skatta från första intjänade kronan om jag förstår det rätt, och vill man marknadsföra sig så tror jag att jag läste att man måste ha ett företag eftersom man då har ett vinstsyfte. Och marknadsföra mig vill jag ju gärna göra sen, det blir väl i bloggen i början även om det skulle vara kul med en egen websida eller webshop i framtiden! Hur som helst så ska jag boka in ett möte med entreprenörcentrum här i stan för att få lite mer tips och råd!

På tal om dagiströjor..

Publicerat: 2011-10-10 Kl: 21:23:00 | I kategori: Barnkläder - I Alvas garderob! | 9 kommentarer |




Bästa hjälpredan när det kommer till att tvätta! När det kommer till att slita ner tvätten från torkställningen iallafall, att vika kläderna har Alva inte kommit på än även om hon gärna hjälper till att knövla in kläderna i garderoben.. Och det var himla kul när hon kom på att man kan gömma sig bland kläderna!



Något som verkligen går åt här hemma sedan Alva började på förskolan är vanliga tröjor. Inte för att jag inte tycker att man kan leka i klänning, tvärtom så är det det perfekta lekplagget enligt mig ifall längden är just under rumpan, ingen glipa och ett extra lager tyg över rumpan ifall det är kallt! Hur som helst så har det bara blivit så att jag klär Alva i tröja varje dag just nu då det känns som att det blir minst knövligt under ytterkläderna, och nu börjar ju den kalla perioden då man ska klä på några jobbiga lager..

På föräldramötet förra veckan fick vi veta att det är bra att barnet har tre ombyten ungefär eftersom de både äter och tvättar händerna själv vilket leder till att de måste byta tröja ganska ofta, men det är ju bara superbra att de får lära sig göra saker själv! Och så tyckte jag att det var en anledning att vi behövde fylla på Alvas garderob med lite nya dagiströjor då det börjar eka tomt i garderoben. Så jag drog med mig Andreas och Alva ner på stan förra veckan för lite tröjshopping, men väl inne på Lindex tyckte Andreas att det var helt onödigt att köpa några fler tröjor helt plötsligt.

 

Behövde visst inte köpa några nya tröjor.. Dock faller inte alla in i kategorin dagiströja vilket enligt mig ska vara mjuka, lätt att dra över huvudet och absolut inte för långa i armarna så det var mest enkla baströjor jag var ute efter..

 

 

Det hade han ju i och för sig rätt i. Jag vet inte ifall ni gör likadant, men jag brukar oftast tvätta alla Alvas kläder tillsammans vilket gör att det tar ett tag att fylla upp en hel maskin. Då visade det sig att ungefär alla Alvas tröjor låg i tvättkorgen, inte så konstigt att jag inte tyckte att hon hade några kläder att ta på sig på morgonen när det ligger tre stycken i garderoben och arton i tvätten..



 

Dagens Alva i den fina apklänningen från Jny Design!





Alva och Theo!

Publicerat: 2011-10-08 Kl: 20:56:00 | I kategori: Utomhus | 12 kommentarer |



Alltså kan man bli sötare!! Gullungarna våra. Alva har mest dragit sig undan tidigare när barn har velat krama henne, men av Theo fick hon både pussar och kramar utan protester.



Bilder från tidigare i veckan då vi hade sällskap i lekparken av vännen Malin med sönerna Theodor och Alfons (som mest låg och sov i sin vagn, snällare bebis får man leta efter..) Det skiljer bara en och en halv månad mellan Alva och Theodor så det är så kul att se dem leka tillsammans!



Undrar vad de pratar om våra små sötnosar..



Jag tänkte bara kika in här en snabbis med några bilder från veckan jag inte hunnit visa och önska er trevlig lördagskväll till alla er som kikar in här! Efter att ha jobbat åtta timmar idag med en släng av nackspärr (inget jag rekommenderar..) så tänkte jag lägga mig i soffan med en vetevärmare lindad runt nacken resten av kvällen.

Min kompis Moa tipsade mig att det har kommit en ny säsong av Top model med bara gamla deltagare från tidigare säsonger, precis vad ett Topmodel-fan som mig behöver en lördagkväll. Förutom att läsa lite bloggar såklart.. Men imorgon är jag ledig, så jag håller tummarna för att vädret blir lika fint som det varit under veckan!


Så trevlig lördag alla fina läsare!



Lars Winnerbäck och Polarn..

Publicerat: 2011-10-06 Kl: 22:47:36 | I kategori: Film/Litteratur/Musik | 7 kommentarer |


Lite dåligt på uppdateringsfronten idag men vi har ju faktiskt varit på konsert ikväll, det var min favorit Lars Winnerbäck som spelade på Idun här i Umeå! Alva var hemma med sin farmor och farfar, men hon har ju faktiskt varit på en Lars Winnerbäck hon också då jag var höggravid förra gången han besökte Umeå så lite sång hörde hon nog genom magen..

Annars är det mest barnvisor som spelas här hemma just nu om Alva får bestämma, men jag lyssnar gärna på Lars Winnerbäck och tröttnar aldrig då han har så otroligt många bra låtar. Jag tror att det var fyra stycken helt nya låtar som spelades under konserten ikväll, och jag förundras alltid över hur han kan komma på så många bra texter och melodier! Även om han spelade över tjugo låtar ikväll så är det ju bara en bråkdel av alla låtar han har gjort, och det är alltid några favoriter man saknar även om han spelade många av sina bästa, Hugger i sten och Hjärter dams sista sång till exempel. Vilka rysningar man får av att höra riktigt bra musik live, jag ger honom och hans musiker högsta betyg!

Eftersom jag inte har några bilder att visa från ikväll så kommer det lite shoppingbilder istället, det funkar ju alltid! Inte jag som shoppat denna gång dock, det var min snälla mamma som hade några rabatter på Polarn o pyret som hon ville utnyttja - helt ok för mig! Jag hade nämnt att jag ville köpa några bra baströjor att ha på dagis vilket mamma kom ihåg, och hela tre stycken kom hon hem med (här märker jag vart jag fått mina shoppinggener ifrån hehe..)



 

En zipjacka och byxor i ullfrotté. Superbra och har redan använts typ varje dag under skalkläderna sen vi fick dem så de kommer nog att vara värda pengarna när vintern är över. Byxorna är ganska lösa i modellen så de funkar att dra över både tights och mjukisbyxor. Alva har storlek 86/92 på båda vilket kommer att funka minst hela vintern, Polarn är ju lite större i storlek.

 

 

Tre stycken ribbade baströjor och ett par jättemjuka tights med ull i. Ja vi är lite besatt av ull här uppe i norrland eftersom det värmer så bra, och det blir ju faktiskt närmare minus trettio grader här på vintern..

 

 

Nej nu ska jag sätta mig och beställa från Barnvänligt för presentkortet jag vann för ett tag sedan, jag har äntligen bestämt mig vad det blir och visar till veckan när jag fått hem beställningen!



Alva 20 månader!

Publicerat: 2011-10-04 Kl: 22:13:00 | I kategori: Alva 1 - 2 år | 21 kommentarer |


 

Haha värsta modelbloggarposerna! Jag lovar att det inte var medvetet från min sida, jag har inte tvingat Alva att bli den yngsta modebloggaren i Sverige, men himla fin var hon i sin nya tröja från H&M!

 

 

 

Gud vad seg jag är eftersom Alva varit tjugo månader i hela två veckor, men som vanligt så försöker jag att skriva ner lite grann om Alvas utveckling varje månad. Men det går inte längre att stapla upp alla nya ord och meningar hon har lärt sig eftersom hon pratar så bra nu så det skulle aldrig få plats. Hon kan säga det mesta nöjer jag mig med att skriva. Fast när vi är bland folk så vill Alva helst vara tyst så det är inte alla som får höra hur duktig hon är tyvärr..

 

 

* Hon förstår verkligen hur allt hänger ihop och kan koppla ihop olika saker. Till exempel så kan jag säga "Nej Alva du får inte låna mammas telefon" när jag inte vill att hon ska sitta och kolla på bilder i den. Då svarar Alva " Nej inga batterier i telefonen. Mamma måste ladda telefonen." Då tror hon att det är därför hon inte får låna den..

 

* Hon förstår och har börjat använda tidsord till exempel imorgon, en annan dag, sen och en annan gång. Om jag till exempel säger att vi måste äta först innan vi kan gå ut så kommer hon ihåg exakt vad man lovat, så fort hon ätit upp så springer hon då ut i hallen och tar på sig stövlarna och säger "Nu så. Nu lekparken."


* Hon älskar att sjunga vilket man kan se i det här klippet! Blinka lilla stjärna, bä bä vita lamm, lilla snigel, en kulen natt och trollmorsvisan är de sånger som hon sjunger mest och kan flera meningar av.

 

* Det här hände för flera månader sen då Alva kanske var 16-17 månader, men det är bara så himla roligt och visar lite hur hon är. Hon hör direkt vad det är som kör förbi även om hon inte ser vad det är, till exempel flygplan, brandbil, ambulans, motorcykel och traktor. Självklart ser hon skillnad också, och när en moped körde förbi i somras så sa Alva som vanligt "Moped!". En halv minut senare körde det förbi en motorcykel, och då sa jag "Titta Alva, en till moped" Då tittar Alva på mig och säger bestämt "Motorcykel" Haha då såg hon skillnad trots att jag typ inte gör det..

 

* Hon använder sig av ord som bakom, framför, under, över och upp och ner. Speciellt upp och ner tycker hon är himla roligt just nu, då lägger hon sig på rygg på golvet eller soffan och lutar huvudet lite bakom så att hon ser oss upp och ner..


* Som jag nämt förut så är Alva pedantiskt och vill inte spilla mat eller vara kletig om händerna. Hon älskar att städa och går gärna runt med en sop eller en dammtrasa här hemma. Då går hon omkring och pratar för sig själv och säger "Mycket damm, smutsigt. Avva måste torka." Även om det inte är ett dugg dammigt måste jag nog tillägga haha.

* Annars så är väl den största skillnaden den här månaden att Alva börjat förskolan! Det har gått över förväntan och hon har bara blivit ledsen två gånger när jag lämnat henne även om hon frågar efter mamma massor av gånger per dag.. Men hon vet vart jag är och säger "Mamma måste jobba, mamma kommer snart"

* För första gången nånsin har Alva lagt sig ner på golvet och skrikit i protest, det måste hon ha lärt sig på förskolan för jag vet inte annars vart hon skulle ha sett något annat barn göra så och tagit efter. Det var när Alva provade sockarna på bilden ovan, de var ju lite stora så jag lade bort dem igen. Men på morgonen efter då Alva skulle ta på sig samma tröja visste hon tydligen att sockarna matchade tröjan, så då skrek hon "vart är Avvas fina sockar!!!" och när hon inte fick dem så la hon sig på golvet och skrek..


 

Finaste finaste Alva. Det är helt otroligt sån tur jag har som får vara mamma till just dig ♥

 

 


Finaste molntyget på rea!

Publicerat: 2011-10-04 Kl: 13:58:00 | I kategori: Barnprylar | 9 kommentarer |


Bilder lånade från Barntyger.se




Igår kväll var jag såå himla nära på att göra en beställning på det gula molntyget från Färg & form då jag såg att Barntyger.se har erbjudande på alla montyger under oktober. I vanliga fall kostar det 169 kr meter vilket är ganska mycket, men nu är det 20% rabatt och kostar 135 kr.

Jag älskar verkligen molntyget och tröttnar aldrig trots att Alva har så mycket moln i sitt rum redan, men hon har ju bara det rosa. Jag har sytt gardiner och en kudde, och så har hon en lampskärm också men nu är jag så sugen på att sy en kudde i det gula molntyget också, tror det skulle bli jättefint i kuddhörnan! Så fort vi byter spjälsängen till en större säng (vilket lär dröja ganska länge i och för sig..) tänkte jag även köpa sängkläder i det gula molntyget.




Visst skulle det passa perfekt med en gul kudde här också!!?


 

Ok det börjar bli lite fullt, men jag kanske rensar bort någon kudde eller två när vi flyttar så att jag med gott samvete kan sy en till! Och till och med Andreas tycker att kuddhörnan var en bra grej att ha i Alvas rum, det är så himla skönt att ligga där och snabbvila lite grann medans Alva leker..

 


Lite shopping..

Publicerat: 2011-10-03 Kl: 20:43:00 | I kategori: Shoppat | 5 kommentarer |





Varje vecka kommer jag nog hem med minst en påse från jobbet, ibland bara med typ en hårspray och ibland lite mer.. Men hela mitt jobb handlar ju om shopping så det är lite svårt att undvika (bra med nåt att skylla på!) när man packar upp flera hundra nya fina varor varje vecka. Den här veckan innehöll påsen lite smått och gott, och eftersom jag fått så många kommentarer att ni vill se bilder på shopping så måste jag väl lyda!

Annars har jag och Alva varit lediga idag, och förutom att hänga i tvättstugan så har vi även hunnit med en lekdejt med Malin och Theodor! De var så himla söta tillsammans och Alva fick flera pussar av Theodor haha, det ska börjas i tid! Bilder på gullungarna kommer dock en annan dag då jag inte ens hunnit föra över bilderna till någon dator än. Ja vår dator funkade igen helt plötsligt igår då jag provade att starta den, men med tanke på att den var trasig alldeles nyss så förväntar jag mig inte att den ska funka speciellt länge till..



 

En bok till Alva från H&Ms samarbete med Unicef. Jättefina illustrationer men det var visst ingen text, så det gäller att ha bra fantasi när man läser den!




Dagens tips blir att det är tag 2 betala för 1 på alla fleecetröjor och fleecebyxor på barnavdelningen! (iallafall var det det i fredags när jag köpte dom men eftersom jag är ledig idag har jag inte koll på när det slutar..) Alva har redan två fleeceställ men eftersom det var så bra pris så blev det två fleecetröjor i en storlek större att ha till våren. Två stycken för 99 kr plus personalrabatt gjorde att jag inte kunde motstå..




Älskar dessa stickade tubhalsdukar, 59.50 kr st. De fanns även i rost och beige, så det kanske blir en färg till innan veckan är slut. Men jag var iallafall inte värst då fina Anna som jag jobbar med köpte en i varje färg haha.. Halsbandet hade jag på mig i lördags på jobbfesten och det livar upp vilket tråkig svart tröja som helst! 99 kr.




Lite höstbilder!

Publicerat: 2011-10-02 Kl: 15:30:00 | I kategori: Utomhus | 10 kommentarer |





- En kotte mamma?


I fredags delades det ut gratis ballonger inne på Coop, och självklart fick Alva en egen. Som inte dröjde så länge innan den gick sönder, och när Alva tittade på mig med sorgsna ögon och sa "ballongen sönder, mamma laga den" så letade jag fram förpackningen vi hade hemma sedan Alvas ettårsdag vilket var tur eftersom det har smällts en del ballonger under helgen.. Inte så konstigt kanske när Alva ville att vi skulle ta med den till och med till lekparken. Men på vägen dit så blev det en hel del fina foton, riktigt höstigt och fint ute just nu!

Det här varit min lediga helg och eftersom jag bara har en i månaden så gäller det att hinna med mycket när vi är lediga hela familjen tillsammans. Och det måste jag nog säga att jag gjort, både en sväng ner till stan för lite shopping och lunch, sandkakor i lekparken, jobbfest med middag på Allstar och långpromenad med en kompis (i regnet..) har hunnits med hittills, och snart ska vi göra oss i ordning för att åka till Alvas farmor och farfar där vi är bjudna på middag!

 




♥♥♥



I somras när Josefin hade sin fotoskola hittade jag aldrig det perfekta ljuset, men nu förstår jag vad man skulle leta efter, vad kul att fota när det är sånt fint ljus ute!




Nej nu är det dags att göra oss iordning och åka iväg, trevlig söndag på er! Och tusen tack för alla boktips jag fick i förra inlägget, jag ska göra en beställning på några böcker till Alva och håller på att kika in alla böcker ni tipsade om!

RSS 2.0