Alva 13 månader!

Publicerat: 2011-02-22 Kl: 13:38:00 | I kategori: Alva 1 - 2 år |





Äntligen är Alva tillräckligt gammal för att kunna använda alla saker jag köpt till henne, gungelefanten köpte jag när hon bara var någon månad gammal och har stått på hennes rum och väntat tills nu!


Vi är fortfarande sjuka här hemma både jag och Alva, det var en riktigt envis förkylning som inte alls vill gå över. Värst är det såklart för stackars Alva som snorar och hostar på nätterna, och natten mot måndagen var hon vaken mellan klockan ett och halv fyra vilket inte var så poppis hos oss föräldrar och hela måndagen flöt förbi i en trötthetsdimma. Men mitt i all sjukdom har jag ju missat att skriva lite om Alvas utveckling nu när hon fyllt hela tretton månader!

Tidigare i veckan stod hon helt själv utan stöd i några sekunder och tog även 1-2 steg när vi "lurade henne lite" att gå från famn till famn. Men även om hon säkert skulle kunna ta något steg helt sjäv blir hon jättearg och sätter sig ner på rumpan så fort man släpper ena handen när hon går, båda händerna ska hon hålla i för annars vill hon inte gå alls.. Gåvagnen däremot är väldigt poppis och Alva kan både svänga och styra som hon vill!

Något som hon har kunnat ganska länge, säkert en månad eller så är rörelserna till Imse vimse spindel! Hon har gjort rörelserna lite då och då för sig själv, men ingen av oss förstod vad hon menade förrän jag råkade säga ordet spindel och Alva helt plötsligt började pilla med händerna! Nu kan hon hela sången utantill, iallafall när vi är här hemma för på Öppna förskolan när vi sjunger sången vill hon inte röra händerna alls. Språkmässigt så härmar hon det mesta vi säger, och hon förstår i princip allt vi säger också, man blir lika förundrad varje gång hon visar sig vara mycket klokare än vi tror!

Alva vet precis vad hon får och inte får röra, och pekar på förbjudna saker som kontakter och varma kaffekoppar, hytter med fingret och säger aaaaabbaaaa (ajabaja). Fast sen är hon ändå och pillar på alla kontakter, busungen.. Knappar är också populärt och Alva vill alltid vara den som trycker på lysknappen, sätter på tvättmaskinen och allt annat som har knappar. Fast sen räcker det såklart inte med att bara trycka en enda gång, utan hon kan sitta hur länge som helst och trycka av och på. Och av och på.. Annars är det böcker som är favoriten och Alva väljer sjäv vilka böcker hon vill att vi ska läsa, eller om hon vill sitta och bläddra i dom själv. Mitt favorituttryck när jag var liten var "kan själv" och jag känner på mig att det kommer att gå i arv ;)

Kommentarer
Postat av: Mamma Miaa - Gravid

Smart liten tös :)

2011-02-22 @ 15:37:45
URL: http://actioonradar.blogg.se/
Postat av: Bettan

Visst är det härligt när man ser att de små utvecklas, du ska se att hon snart springer omkring. Duktig hon är som kan svänga med gåvagnen, Clara har väldigt svårt att styra dockvagnen, men det kommer när det kommer :)

Hoppas ni snart blir friska



Kramis!

2011-02-22 @ 19:37:32
URL: http://haradso.blogspot.com
Postat av: Josefin -Happy Days- (tävling pågår)

Så himla sött gungelefant, aldrig sett förr. Är själv ute efter att hitta ett gungdjur åt min lilla Meja, tittar lite på gungfår. :-)



Duktig hon är att härma imse vimse spindel, sötnos!

2011-02-22 @ 20:00:04
URL: http://landhagen.blogg.se/happydays/
Postat av: Anna

Tack för besöket och din fina kommentar på min blogg! :-) Vilken söt liten tjej ni har! Kram Anna

2011-02-22 @ 20:53:29
URL: http://tomteboanna.blogg.se/
Postat av: Gabby

Tack så jättemycket!=) Ja det är vanliga champinjoner, supergott! Mums. Perfekt till fredagsmyset. Hoppas ni har haft en bra tisdag! Kram Gabriella

2011-02-22 @ 21:22:43
URL: http://gabbylita.blogg.se/
Postat av: En pojkmammas vardag ♥

Så roligt att läa om eran lilla tjej! Tänk så mycket det händer och så mycket dom förstår trots att man tycker att dom är så liten.

Du ska se att hon är en liten tjej som kommer att kliva upp och gå en dag. Så gjorde Edvin. Han ville nog vara riktigt säker först på att han kunde gå ;)

Kram!

2011-02-22 @ 22:12:31
URL: http://edvinsmamma.wordpress.com
Postat av: Elina

Tack och jag gillar också mönstret väldigt mycket. Du får mer än gärna ta kort på klänningen. :)



Söt elefant, och söt tjej! Hela 13 månader dessutom.

2011-02-23 @ 00:49:44
URL: http://volanen.blogg.se/
Postat av: Killmamman

härligt med såna framsteg! :)

2011-02-23 @ 09:50:48
URL: http://killmamman.wordpress.com/
Postat av: Jannie-mamma till Victor

Massor av grattis till sötaste Alva!

Stora tjejen nu o så himla duktig!En sådan där läragåvagn funderar vi på att skaffa oss...

Verkar ju toppen!

TACK underbara du för din sköna kommentar!Kul att man kan roa ibland!

O som vanligt kom du med ett kanontips.Att klä om stolen.Klockrent ju!ha ha ha Så jäkla snygg den skulle bli.Noooooooot!ha ha ha

KRYA PÅ ER ERA STACKARE!Massa massa kramar

2011-02-23 @ 11:09:30
URL: http://ettforsoktilldagbok.se
Postat av: Emma

Grattis till lilla Alva : - )



Lilla flickan där som börjar att bli stor : - ) Duktig hon är som snart går själv & allt!



Gunghästen är så fiiin!



KRYAPÅERKRAMAR

2011-02-23 @ 11:59:29
URL: http://jemsi.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0