Sötaste bambisen från Maileg!

Publicerat: 2014-01-28 Kl: 19:56:06 | I kategori: Barnprylar | 7 kommentarer |





Ni kanske har märkt att jag är lite svag för söta kuddar och gosedjur, jag skulle kunna fylla både Alvas och Elsas säng med mjukisar om det inte var för att det vore bra om de själva fick plats där också. Innan jul letade jag med ljus och lykta efter den här underbara bambin från Maileg, men de var slutsålda överallt där jag fann dem så det blev aldrig något köp.

Så gissa om jag blev glad i veckan över ett paket från Elliscorner med två stycken bambis, en till Alva och en till Elsa ♥ Som jag skrev i något inlägg tidigare så tänkte jag försöka se till att de får varsin av de finaste prylarna så att de kan spara dem till sina egna barn i framtiden!

 


Såå himla söta! De är exakt likadana även om det inte ser ut så på bilden, de blundar nämligen med ögat på ena sidan, och tittar på den andra!
 



Alvas fyraårskalas nummer ett!

Publicerat: 2014-01-27 Kl: 13:53:36 | I kategori: Högtider (Jul, Nyår, Påsk, födelsedagar) | 7 kommentarer |





I helgen har vi haft Alvas tredje kalas, det har blivit mycket firande den här födelsedagen! Förra helgen hade vi släkten här på lördagen då hon fyllde år, och på söndagen hade vi ett barnkalas för barnen på vår gård som Alva brukar leka med. Vi delade upp barnkalaset på två små istället för ett stort för att både småsyskon och föräldrar skulle kunna komma utan att det blev för mycket folk! Förra året hade vi ett stort vilket ju var jättekul, men man hann knappt prata med föräldrarna och det blir lätt väldigt stojigt så två små kalas blev perfekt i år då vi även har en bebis här hemma att ta hänsyn till!

Bilderna i det här inlägget är från kalaset förra söndagen, gårdagens bilder har jag inte ens hunnit kolla igenom så de kommer en annan gång men det har varit två liknande kalas men med olika gäster!

 



Alva hade önskat en uggletårta för tredje året i rad, så en uggletårta fick det bli! Men jag tänkte visa fler bilder på den i ett eget inlägg då det är flera som frågat om den på instagram. Den var iallafall väldigt god och uppskattad, och på gårdagens kalas gjorde jag en till likadan men i andra färger.





Alla kalasprylar och dekorationer kommer från Lagerhaus, vi har köpt kalasprylar där till alla Alvas kalas de senaste åren då jag tycker att de är så fina! Vi har haft de prickiga tallrikarna i samma serie som sugrören två födelsedagar i rad så i år blev det några andra även om jag tycker att de prickiga är finast! Alva ville såklart ha uggletallrikar också så det fick bli såna och några söta med djur på.




På bilden ses Mika, Alva och Olivia. De tyckte nog att vi fotade för mycket och ville helst smaka tårtan med en gång!




Vi hade inte styrt upp några speciella lekar men barnen lekte massor med ballongerna och i Alvas rum själva, och sen avslutade vi med fiskdamm såklart! Alva har olika kläder på bilderna då hon spillde saft över sig och fick byta, men som tur är så har hon klänningen hon valde att ha på sig i flera färger. Jag köpte en lila, rosa och blå på H&M i somras för 49.50, och hon har velat använda dem på alla kalas sen dess, snurrklänningarna kallar hon dem.
 
Tack till alla er som kom och firade, Alva var jättenöjd efteråt ♥
 
 
 
 

Vinnaren i tävlingen i samarbete med Miniroom.se!

Publicerat: 2014-01-27 Kl: 12:08:28 | I kategori: Tävlingar | 0 kommentarer |


Nu har jag dragit en vinnare i min tävling i samarbete med Miniroom.se där vinsten var en valfri produkt från Silly U! Stort grattis till Jennie som blev tävlingens vinnare, och ett stort tack till alla er andra som var med och tävlade!

Elsa två månader!

Publicerat: 2014-01-25 Kl: 15:20:08 | I kategori: Elsa 0-1 år | 3 kommentarer |





Förra lördagen då Alva fyllde fyra år så fyllde ju faktiskt Elsa också år, hela två månader ♥ Jag tänkte försöka skriva ner lite om hur hon är just nu, man glömmer ju så fort! Hon har verkligen växt de senaste veckorna vilket vi fick bekräftat igår då vi var på Bvc för att väga och mäta. På fem veckor har hon växt 3 cm på längden och gått upp 1 kg i vikt, så vi behöver då inte vara oroliga att hon inte får i sig tillräckligt med mat.. Nu är hon 56 cm lång och väger 5100 g, stora tjejen ju! Jag har till och med börjat plocka fram lite kläder i storlek 62, och storlek 50 har jag plockat bort helt förutom några plagg från Polarn o pyret som är så stora i storleken.

Till skillnad mot Alva som vaknade typ klockan fyra i samma ålder så sover Elsa faktiskt hyfsat bra på nätterna, jag trodde knappt att det fanns såna bebisar men här verkar vi ha tur!

En typiskt dag ser ut som så att Elsa vaknar mellan 9-10.30 ungefär, sen är hon vaken i två timmar innan hon somnar igen. Sen är det lite olika om hon då sover en timme och är vaken någon timme igen, eller så kan hon sova i 3-5 timmar i sträck med någon matpaus. Då har ju klockan blivit runt 16-17, och då är hon vaken ända tills kvällen förutom en kort sovstund på kanske 20-30 minuter. Vid 21 tiden börjar kvällsamningen som jag brukar kalla det, då hon äter/somnar/vaknar/äter/somnar/vaknar i några timmar för att sen somna för natten vid 23-tiden, men den senaste veckan har hon somnat några gånger redan vid 22 och tidigare så jag hoppas att hon börjar somna lite tidigare inom kort.

På natten brukar hon vakna och äta ungefär var 3e-4e timme, och när hon ätit färdigt så somnar hon om direkt. Den senaste veckan har hon slagit rekord två gånger och sovit hela sex timmar i sträck utan att äta, jätteskönt att veta att hon kan sova så länge även om hon åt var tredje timme igen inatt. Jag hoppas att hon fortsätter att sova länge på morgonen framöver, inte lika länge som hon gör nu men iallfall till 7-8. Lite kul att man anser att 8 är att sova länge på morgonen sen man fick barn haha..

 


 
Som jag skrivit tidigare så älskar Elsa sin storasyster och blir alltid glad när Alva skojar och pratar med henne! Även vid tillfällen då Elsa är väldigt ledsen så slutar hon oftast gråta när Alva kommer. Det är tur att Alva är så snäll och försöker få Elsa glad när hon är ledsen, men ibland blir Alva less och tar på sig sina hörselkåpor istället.. Elsa pratar jättemycket nu, hon gurglar fram olika små ljud och pip, och man hör verkligen att hon försöker prata med en! På förmiddagen och mitt på dagen när hon är vaken så är hon oftast glad hela tiden, men mellan typ 19-21 på kvällen så är det en lite gnälligare period och man får oftast bära runt henne för att hålla henne nöjd.


 
Första riktiga leendet kom den 19 December då hon var en månad och en dag gammal. Varje gång hon skrattar och ler så smälter man, och hon blir ofta glad när någon pratar och skojar med henne. Hon har börjat gilla att ligga i babygymmet där hon ligger och sprattlar och slår på leksakerna, och pratar med dem vilket är så himla gulligt. Tidigare fick jag mest gå runt och bära henne på dagarna, men nu ligger hon en stund i sin babysitter och kollar på när jag städar och sånt och är nöjd med det, jätteskönt!


Trevlig helg på er! Här ska jag förbereda för barnakals nummer två imorgon, får se om jag hinner göra en till uggletårta! Glöm förresten inte att tävla om en valfri produkt från SillyU. Tävlingen hittar ni i sidomenyn till vänster, och sista dagen att tävla är imorgon!

 

Molnmobilen ovanför Elsas säng!

Publicerat: 2014-01-23 Kl: 18:46:00 | I kategori: Hemma hos oss - Elsas hörna | 5 kommentarer |





När Elsa var nyfödd pysslade jag ihop den här molnmobilen av papper, men jag har ju inte ens hunnit visa hur den blev ovanför Elsas spjälsäng! Bilderna däremot tog jag redan innan jul någon gång, så alla nya fina kuddar som hon fick i julklapp finns inte med på bilderna. Det tar lite tid innan man har tid över att blogga som sagt..

Jag hade köpt en mobilarmatur med fyra hängare, så om jag orkar någon gång i framtiden så tänkte jag göra en till luftballong och göra klart mobilen som det var tänkt från början, men vi får se hur det blir med det! Alva är fortfarande lite sur att jag lånade hennes pinne till mobilen, och jag har ju lovat att hon ska få tillbaka den.





Eftersom den är i papper så är den lite känslig mot starka bebishänder, så jag kommer nog att flytta den och hänga upp den på väggen eller i ett fönster när Elsa blir så stor att det finns chans att hon når den. Redan nu har hon väldigt starka nypor så den överlever nog inte många sekunder om hon får tag på den haha..

Inspirationen till att göra den här mobilen har jag fått lite varstans från tex Etsy, jag har kollat på lite olika varianter och så har jag tagit några små tips här och där och gjort min egna variant. Den var inte speciellt svår att göra, däremot tog det ganska lång tid att klippa ut alla delar och få ihop!


 

Alvas födelsedag!

Publicerat: 2014-01-21 Kl: 12:13:43 | I kategori: Högtider (Jul, Nyår, Påsk, födelsedagar) | 9 kommentarer |


 
 
Hoppas att ni alla haft en bra helg och start på veckan, här har vi firat Alvas födelsedag hela helgen lång! Tänk att hon har blivit hela fyra år vår stora duktiga tjej ♥ Direkt på morgonen blev det paketöppning såklart, Alva blev väldigt peppad när hon såg den stora (ja det blev visst lite många..) högen med paket på köksbordet då hon vaknade. Så peppad att hon inte ens ville vänta på att vi skulle sjunga Ja må hon leva och tåga in med paketen, nej hon skulle in i köket och öppna direkt istället!




Jag hade dekorerat köket med samma kalasdekorationer som förra året, med vimplar från Lagerhaus! Den vimpeln i fönstret som det står Grattis Alva på minns jag inte var den kommer ifrån för den köpte jag förra året, men jag vet att den finns att köpa lite varstans, man sätter ihop bokstäverna själv.



Väldigt koncentrerad tjej som leker med sina nya saker! Jag ska visa presenterna i ett eget inlägg som jag brukar göra.



Haha alltså den här dekorationen kanske blev lite för mycket, jag knöt bara ihop alla pompoms vi hade hemma men den blev väldigt rolig iallafall!




På själva födelsedagen blev det bara en vanlig gräddtårta, däremot gjorde jag en uggletårta på söndagen då vi hade barnkalas nummer ett av två men de bilderna kommer en annan dag. Elsa var väldigt söt i sin kalasklänning från Småfolk som jag fyndat på tradera och Alva blåste ut alla ljus alldeles själv!
 


Mer paketöppning när hela släkten kom och firade Alva. Hon fick så himla många fina presenter, stort tack till våra familjer som var med och firade vår fyraåring!
 
 
 
 

Vinter ute men vår inne!

Publicerat: 2014-01-17 Kl: 14:43:03 | I kategori: Hemma hos oss | 8 kommentarer |





Jag vet, det är absolut inte vår än. Vintern började väl ungefär i förrgår och det är så kallt att jag knappt vill vara ute men ändå så vill jag ha våriga färger i vardagsrummet! Ljust, fräscht och pastelligt. Det är lite farligt att sitta uppe och amma på nätterna för man tycker lite synd om sig själv som inte får sova och helt plötstligt har man klickat iväg nån beställning för att man ju är värd det.. Så det har trillat in en del paket de senaste veckorna, mest reakläder till barnen men även några grejer till lägenheten!
 
De fina förvaringslådorna från Hay som jag beställt från Rum21 var tyvärr inga reafynd, men jag har velat ha dem länge och nu slog jag till med mina julklappspengar. Så himla fina, och förvaring kan man aldrig få för mycket av!

Eftersom Alva fyller år imorgon så har dagen ägnats åt plockning och städning, och Elsa har snällt tittat på i sin babysitter medans jag farit runt med dammsugaren och dammtrasan. Själva dekorationerna tänkte jag hänga upp när Alva somnat ikväll så att hon ser dem när hon vaknar imorgon bitti, men jag har försökt förbereda så mycket som möjligt med att blåsa upp ballonger (som jag gömt inne på lilltoan, hoppas inte Alva öppnar dörren!!) för att spara lite tid. Elsa är oftast vaken hela kvällen och ligger sen och ammar och halvsover på mig några timmar innan hon somnar för kvällen vid midnatt, så jag brukar väl ha ungefär två minuter över på kvällarna till annat..




Jag har sagt det förut, Instagram är livsfarligt eftersom man hittar så mycket fint! Dessa origamibollar köpte jag innan jul från Uppthewoodenhills.com.



Förutom förvaringsboxarna köpte jag även den lilla diamantskålen från Ferm living, så himla fin! Måste bara ställa den på ett lite bättre ställe så att den inte åker i golvet, ju högre desto bättre när man har barn hemma!



Boxarna passade väldigt bra med kuddarna och tavlorna som vi har just nu, och jag ska fota lite mer i vardagsrummet någon annan gång!
 

Alvas julklappar!

Publicerat: 2014-01-16 Kl: 11:29:44 | I kategori: Barnprylar | 4 kommentarer |




Vi var och såg Tingeling på bio förra året så jag köpte filmen, två tingelingdockor (från Toys r us) och ett set med tyllkol och vingar från H&M. Alva älskar att klä ut sig så hon drog på sig kläderna direkt hon öppnat paketet! Till höger ses olika djurmasker, också väldigt kul!


På lördag fyller Alva fyra år vilket innebär ännu mer presenter, så jag tänkte försöka hinna göra ett inlägg med hennes julklappar innan dess, bättre sent än aldrig! Jag vet att många tycker att det är kul med tips på fina barnprylar och saker till barnrummet som jag brukar köpa, men i år blev det mer saker som Alva gillar och inte sånt som jag själv bara tycker är fint. Vill hon ha Hello kitty så får hon Hello kitty även om det inte är en favorit hos mig, ungefär så!
 
Så det här inlägget är lite mer för att det är kul att minnas i framtiden istället för att vara ett inspirationsinlägg, och mer än hälften av presenterna ungefär är från våra familjer så just de presenterna vet jag inte inköpsställen på.




En plåtväska med en uggla från Blafre design!



Dockhuset hade jag och Andreas köpt, det är så himla fint och kommer från Le toy van! Jag ska fota det lite mer i ett annat inlägg när jag får tid. Sen är det en docka och lite småpyssel med Lilla Anna och en ficklampa som Alva använder väldigt mycket just nu, hon släcker ner i sitt rum och lyser med lampan istället.



Flera spel fick hon också, väldigt bra då vi spelar spel varje kväll här hemma oftast!
 


Jag hade köpt pysselböcker med siffror och bokstäver som är designade av Ingela P Arrhenius, så lite findesign fick jag med på ett hörn haha. Sen hade jag köpt trosorna med prinsessor på bilden till höger, Alva gillar prinsessor just nu.. Sen är det lite mer pyssel, kläder och nattkläder.

 
 My little ponnys med tillhörande bil och draken Spike!




Hon fick en hel hög med pyssel med det går verkligen åt, också något som hon ägnar sig åt varje dag. Det är ingen idé att ens plocka undan pyssellådan här hemma så den står typ alltid på köksbordet redo att användas! Sen är det några filmer också. Jag kom på att jag glömde fota lite som hon redan dragit iväg och börjat leka med, en sån där docka som man sminkar och gör frisyrer på samt en skrana!



Jag förundrades igår när jag slog in Alvas födelsedagspresenter över hur jag lyckades ens hitta något mer att köpa eftersom hon inte behöver nåt, men det gick! Hon ska få bland annat några figurer från Sylvanian families, nån möbel till dockskåpet, en bok om siffor och lite kläder så nu längtar vi till på lördag ♥




 

Tävla om en valfri produkt från Silly U i samarbete med Miniroom.se!

Publicerat: 2014-01-15 Kl: 16:25:00 | I kategori: Tävlingar | 92 kommentarer |


 
 
Tävla hos Elinochalva om en valfri produkt från Silly U hos Miniroom.se till och med söndag den 26 januari. Här hittar du tävlingen!




Nu är det dags för en rolig tävling igen i bloggen, och det man kan vinna är en valfri produkt från märket Silly U hos Miniroom.se!
 
"Silly U har rolig och fantastisk design som passar både barnens fantasi och mamma och pappas känsla för stil med en modern design och vackra material. Roliga och fantastiska karaktärer uppmuntrar lek, skratt och lärande. Här hittar du leksaker, inredning, porslin, och alla andra saker som omger ditt barn i ditt hem och barnrum."

 
Gör så här för att vara med att tävla, enkla regler och alla kan vara med!
 
 
* Besök Miniroom.se och välj ut den produkt från Silly U som du helst skulle vilja vinna!
 

* Frivilligt, du får en extra vinstchans om du tipsar om tävlingen på din blogg, instagram eller facebook!

 
Lämna sen en kommentar i detta inlägg där du skriver vilken produkt du väljer ifall just du är vinnaren. Glöm inte att lämna ditt namn och mailadress, och även din bloggadress/instagramnamn/namn på facebook om du tipsar vidare om tävlingen.


Tävlingen pågår tom söndag den 26 januari kl 24.00, Lycka till!
 

Sötaste dockan från Miniroom!

Publicerat: 2014-01-13 Kl: 21:13:00 | I kategori: Barnprylar | 8 kommentarer |





Jag har bloggat om den här söta dockan flera gånger tidigare, jag köpte ju en rosa i höstas till Elsa! Men Alva gillade den jättemycket och sa "Mamma jag älskar den här dockan, och när man älskar något så är det ditt" när hon såg den första gången, och eftersom Elsa är så liten så är Alva såklart den som lekt med dockan än så länge.

Men jag har kommit fram till att vissa saker behövs köpas två stycken av så att de kan få varsin i framtiden, och den här fina dockan är verkligen en sådan sak! Så söt att jag tänker mig att de vill spara den till sina egna barn, och då måste de såklart få varsin. Den rosa beställde jag från Danmark men som jag skrivit tidigare så kom den även in hos Miniroom! Jag hade först tänkt att Alva också skulle få en rosa, men det är nog lika bra att ha olika färger så att de inte blandas ihop så lätt och den gula var faktiskt hur söt som helst den också!




Hur fin kan man vara? Alva ska få denna när hon fyller år på lördag, hon kommer att bli så glad!

 

Finaste tjejerna!

Publicerat: 2014-01-12 Kl: 19:31:37 | I kategori: Elsa 0-1 år | 9 kommentarer |





Äntligen har snön kommit, men det blev lite av en chock att gå ifrån plusgrader och regn till minus femton och snöstorm på typ två dagar. Det är så svårt att komma ut när man har en bebis att ta hänsyn till, men Andreas och Alva har förutom att varit på bio och sett den nya Bamsefilmen även varit ute och lekt i snön idag medans jag och Elsa tog en promenad. En kortis bara men Elsa sover inte så jättelänge i vagnen som många andra barn gör. Jag har tänkt i flera veckor att jag ska skriva ett inlägg om hur det går med Elsa som ju faktiskt fyller åtta veckor imorgon, men som jag nämt tidigare så är det full rulle med två barn. Från sekunden man vaknar tills man får gå och sova vilket brukar vara runt midnatt då Elsa är vaken till mellan 23-01 oftast. Men hon sover iallafall på nätterna som tur är, med några matpauser under natten då hon somnar om efteråt så sover hon till runt 10-11 på förmiddagen vilket hade ju varit toppen om man bara hade ett barn! Nu vaknar såklart Alva mycket tidigare men på helger och alla röda dagar som varit då Andreas är hemma så har jag iallafall fått sovmorgon med Elsa.

Ikväll har jag tagit några bilder på mina tjejer tillsammans, det är så himla roligt att se hur de är med varanda ♥ Även om Elsa är ledsen och hungrig så blir hon nästan jämt glad och skrattar när Alva kommer, man märker verkligen hur mycket hon tycker om sin storasyster. Mammahjärtat smälter varje gång, och Alva vill gärna skoja och underhålla sin lillasyster! För det mesta iallfall, när hon skriker som mest så håller Alva för öronen och säger typ "Men ta bort Elsa då, jag orkar inte lyssna på henne för jag får ont i öronen!!" Inte lätt att vara storasyster alla gånger, men det går bättre och bättre och jag tycker inte att Alva är lika svartsjuk som hon var i början, och det är inte så mycket tjuvnyp längre utan hon vill gärna göra Elsa glad istället!




Mina finaste ♥ Elsa har även börjat "prata" jättemycket, hon gör små gulliga ljud och tittar en i ögonen och man märker att hon verkligen försöker få kontakt! På bilden ovan till höger håller hon på att prata med syrran..
 
 
 

Mina julklappar!

Publicerat: 2014-01-10 Kl: 20:46:07 | I kategori: Allmänt | 5 kommentarer |





Jag satt och kollade igenom bilderna på Alvas julklappar som jag tog dagen efter jul, men jag har inte hunnit blogga om dem än. Det hinner jag inte nu heller, det är första gången jag sitter och slösurfar vid datorn på några dagar och jag tippar på att jag har ungefär tio minuter på mig innan Elsa vill äta igen. Däremot kanske jag hinner blogga om mina egna julklappar! Jag fick jättefina saker jag med, trots att vi säger varje år att vi knappt ska köpa något..

På bilden ovan ses den jättefina skärbrädan i form av ett moln från Snug studio som jag önskat mig! Passar jättefint i stringhyllan bland mitt favoritporslin. Jag tänkte önska mig finporslin varje födelsedag och jul, får man en tallrik eller en kopp varje gång så har man ju till slut en samling om några år!




Lite finporslin till samlingen som sagt! Jättefina skålar från Design house stockholm.



Jag äger bara halsband från H&M, så det var jättekul att få ett "finsmycke" eller vad man ska kalla det! En mammaängel med två barnänglar ♥

Sen fick jag även lite smått och gott som ett amningslinne, presentkort på en inredningbutik och prenumeration på Family living.


Nej nu är det matdags, trevlig kväll på er!
 

Småfolk i vår!

Publicerat: 2014-01-07 Kl: 14:09:04 | I kategori: Barnkläder | 2 kommentarer |



Eget kollage med bilder lånade från Småfolks hemsida


Nu släpps snart vårkollektionen från mitt favvomärke Småfolk i webshoparna, men redan nu kan man se kollektionen på Småfolks hemsida. Den ser verkligen jättefin ut, älskar alla mönster och glada färger! Verkligen den finaste kollektionen på länge, och jag gillar speciellt klänningarna.
 
Men som jag skrivit förut så köper jag bara på rea, så de här kläderna får jag vänta på att köpa tills i sommar då sommarrean börjar! Men jag har köpt så mycket nu på mellandagsrean så Alva borde klara sig ett tag, hon hade bara tröjor i storlek 98/104 som hon börjar växa ur så jag har köpt en storlek större, och även några klänningar i större storlek även om hon fortfarande kan ha 104/110 som hon använder nu. Däremot Elsa kommer jag att behöva köpa mer bodys till under våren trots att jag köpt en del på rean nu, men det får bli på tradera! Så ni som köper till fullpris får gärna lägga ut dem sen på tradera när era barn växt ur kläderna hehe, så kommer jag och fyndar!
 

Lite blandade bilder från veckan!

Publicerat: 2014-01-05 Kl: 19:50:35 | I kategori: Instagram | 4 kommentarer |





Hoppas att ni alla haft en bra helg! Jag antar att de flesta precis som jag är ganska less på det värdelösa januarivädret, regn och ingen snö känns lite konstigt i januari då det brukar vara massor av snö vid det här laget i norrland. När man var liten så var det ju minus tjugo och flera meter snö, men nu verkar det bli mindre och mindre snö för varje år som går.

Vi har iallafall städat bort julen i helgen, och nu är jag bara sugen på ljust, fräscht och pasteller! Vi hade julgransplundring i lördags med Alva och två av hennes kompisar som var här och lekte, en tradition som jag tänker ta med mig från det att jag själv var barn! De dansade runt granen och sjöng en massa julsånger, sen fick de plocka ner lite julkulor och sen leta upp sina godispåsar och popcornstrutar som låg gömda i granen. Alva tyckte att det var jätteroligt och jag tror de andra tyckte det också, himla gulliga var de iallafall när de dansade runt ♥

Annars är det lite smått och gott på bilderna som kommer från min instagram, Elsa med några av hennes julklappar och hennes fina retrooveraller från Lindex som hon snart växer i. Med matchande mössor från geggamoja, det är modellen Helmet hat som vi haft till Alva också - bästa mössmodellen! Jag köper mina på tradera för typ en femtedel av nypriset, det får bli dagens tips. Jag hinner tyvärr inte sitta så mycket vid datorn för tillfället så det blir mest telefonen och instagram, och om ni vill följa mig där så heter jag elinochalva där också.




Elsas julklappar

Publicerat: 2014-01-03 Kl: 12:21:00 | I kategori: Allmänt | 6 kommentarer |





Mina barn måste ha varit väldigt snälla i år, för deras julklappshögar var vääldigt stora. Jag hade inte tänkt köpa så mycket till Elsa eftersom hon är så liten, men det är ju så himla kul att få köpa fina barngrejer så det spårade nog ut!  Vi firade julafton hemma hos oss, tio vuxna och två barn så det kanske inte var så konstigt att de fick så mycket julklappar båda två. Jag tänkte börja med att visa Elsas paket, tack så mycket till våra familjer som köpte så mycket fint!




Dessa två kuddar beställde jag från England just innan jul, de kommer från Bla bla kids och är helt underbara. Stora, stickade och mjuka och kommer att passa bra i Elsas säng, även om storasyrran säkert kommer att låna dom..



Den fina lilla dockan beställde jag samtidigt som kuddarna, den kommer från Lapin and me och är så himla söt! Till höger ses två fina pyjamaser, en från Polarn o pyret och en från Lindex, och ett par söta strumpor.



Dessa saker var så fina alla tre, en aktivitetsleksak från Skip hop, en virkad musikmobil från Littlephant och en musikmobil i form av en uggla från SillyU.



Den fina vadderade babyfilten från Ferm living har jag köpt från Miniroom. De två sakerna till höger har Alva valt ut till sin lillasyster helt själv då hon var med sin mormor på Babyproffsen. Alva älskar sina snuttar så att hon skulle köpa en snutte till lillasyster var självklart, men så hade hon så gärna velat köpa aktivitetsleksaken också, så gulligt♥



Jag har köpt massor av fina kläder från Småfolk nu på mellandagsrean till 50-60%, jag ska visa sen när jag fått hem allt. De här köpte jag från Jollyroom, 88 kr st för bodysen vilket är ett bra pris då de kostar 199 i vanliga fall!



Till vänster ses en jättefin skallara som jag köpt från @pysselpralinen på instagram, och till höger är det lite smått och gott. En snutte, tossor och en leksak från Kalikå!
 

Vår nyårsafton!

Publicerat: 2014-01-01 Kl: 17:45:51 | I kategori: Högtider (Jul, Nyår, Påsk, födelsedagar) | 6 kommentarer |





Hoppas att ni alla haft en bra start på det nya året och hej 2014! Vi firade nyårsafton hemma hos Anna, Jocke och Mika med Annas bror med familj, jätteskönt att ha nära hem när man inte visste på vilket humör Elsa skulle vara, men det blev en jättelyckad kväll! Jättretrevligt med god mat, Alva och Mika lekte hela kvällen och Elsa sov ungefär från när vi kom vid 15-tiden till 20.30 på kvällen med bara nån matpaus och några få vakna minuter, det blev till och med så att hon sov för mycket då vi inte kom isäng förrän närmare två. Men det var ändå skönt att kunna äta i fred, inte varje dag man äter trerättersmiddag!




Bordet var fint nyårspyntat och hela bardisken var fullt av godsaker! Alva och Mika var väldigt peppade och röjde runt hela kvällen ända tills Alva slocknade i Mikas säng efter 22-tiden någon gång. Elsa däremot somnade exakt på tolvslaget men vaknade igen när vi gick hem en timme senare, tur hon är en riktig sjusovare och sover tills tio-elvatiden på morgonen.



Tjejerna var ganska nöjda över att ha fått ett eget litet bord, och servetterna i knät hade de också!

 
Vi var ju tre par som firade ihop och alla hade med en rätt. Vi hade med förrätten som bestod av toast med avocado och räkor!
 

Camilla, jag och Anna! Och en sovande Elsa, här hade hon precis vaknat men bestämde sig för att sova lite mer. Det var två bebisar med på firandet, lilla Lova ovan var bara två veckor äldre än Elsa och båda bebisarna skötte sig exemplariskt under hela kvällen måste jag säga! Jag var som sagt lite orolig för att Elsa skulle skrika sig igenom kvällen, men så länge man gick runt och bar henne så var hon nöjd som tur var!

 
Huvudrätten som värdparet stod för bestod av reninnerlårfile och renstek om jag minns rätt, tillsammans med potatisgratäng och flera goda såser. Efterrätten var frusen cheesecake med pepparkaka och blåbär, så himla gott alltihopa!

 
På kvällen spelade vi spel och vid tovlslaget kollade vi på fyrverkerierna, tack gänget som var med för en trevlig kväll och bra avslut på 2013!
 
 

RSS 2.0