Lite molnpyssel till Alvas rum!

Publicerat: 2013-02-28 Kl: 08:43:00 | I kategori: Hemma hos oss - Alvas rum NYA LÄGENHETEN | 9 kommentarer |





Det här blev resultatet av ungefär femton minuters intensivt pysslande häromdagen, ett moln med regndroppar till Alvas rum. Hade Alva varit en bebis så hade jag sytt en molnmobil för länge sen, men det här tycker jag blev fint också även om jag bara tog de papper jag hade hemma och klippte lite på måfå. Får jag tid över någon gång tänkte jag göra om det lite mer noggrant med kraftigare papper och snören ner till rengdropparna för det var tanken från början!





Den fick hamna ovanför Alvas säng vilket gjorde ett lyft för hela väggen! Jag gillar inte den här tavellisten utan tycker att det ser så trist ut när det bara varit vitt ovanför, och planen är att göra nån slags tavelvägg framöver.

Tyvärr så har jag fortfarande inget objektiv, så det här är så långt ifrån jag kan fota
. Det är inte lika fint när man inte kan få med helheten, alltså sängen under och hyllan bredvid, men så fort jag fått ett nytt objektiv så ska jag fota lite bättre bilder på håll. Både den här väggen, nya garderoben och lite annat molnpyssel som jag gjort ovanför kuddhörnan för flera månader sedan men aldrig visat. Måste. köpa. nytt. objektiv.

Just moln har ju hängt med länge nu när det kommer till  barnrummsinredning så jag kan inte riktigt ta åt mig äran då jag apade efter Ferm living som har ett svart moln med droppar som väggdekal, och det finns ju tusentals molnprylar till barnrummet om man googlar runt lite. Allt från tavlor till mobiler till kuddar. På tal om kudde, det ska bli mitt nästa pysselprojekt har jag tänkt, en molnkudde i nåt fint tyg!




Grattis förresten till Lottiz Fotograferande fyrabarnsmamma som jag drog som vinnaren i tävlingen i samarbete med Hjärtat mitt! Du vinner presentkort på Riceprodukter värde 400 kr. Tack till alla som deltog!


 

Lite pyssel på gång

Publicerat: 2013-02-27 Kl: 21:42:31 | I kategori: Inredning | 0 kommentarer |





Jag älskar ju att pyssla på olika sätt, men de senaste månaderna har jag väl gjort något som kan klassas som pyssel ungefär.. Noll gånger. Vi har rensat väldigt mycket här hemma den senaste veckan, både källarförrådet och datarrummet är nu sorterade och går att gå in i utan att drunkna av saker, och när det blev dags för datarummet tyckte Andreas att jag skulle bära ner alla finpapper till förrådet eftersom jag visst aldrig använder dem längre..

Själv tycker jag att såna här finheter alltid ska står framme och bara vara fina eftersom man blir glad endast av att se dem, men det slutade även med att jag pysslade lite till Alvas rum! Ni som följer mig på Instagram har redan sett vad jag gjorde, men jag visar här i nästa inlägg. 




Klipp klipp.. Pyssel är bra när man har mycket annat att tänkta på tycker jag, det är lite avkopplande på något sätt.



Jag samlar på mig fina papper när jag hittar något jag gillar även om jag inte ska ha det till något speciellt just för tillfället, men alltid kommer det till anvädning någon gång! De flesta kommer från Blafre design, men det är även tapetprover från Ferm living och lite vanligt presentpapper från Lagerhaus.




Lite finheter.

Publicerat: 2013-02-24 Kl: 21:54:15 | I kategori: Hemma hos oss - Alvas rum NYA LÄGENHETEN | 5 kommentarer |




Sebrahyllan med bara finprylar! Jag var ju tvungen att försöka hålla fint i hyllan åtminstone eftersom andra halva av rummet var lite kaosartat innan lördagskvällen..



Förutom att Alva har haft magsjuka och jag jobbat exakt hela helgen så har vi även hunnit fixa lite på Alvas rum. När jag kom hem efter ett niotimmarspass på lördagen så hade Andreas och Alva varit inne hela dagen och storstädat och skruvat ihop garderoben som vi ska ha som leksaksförvaring i Alvas rum istället för expeditbokhyllan. Den sistnämda såldes för några dagar sedan, och de tre-fyra dagar som vi inte haft någon förvaring alls så har i princip varenda pryl Alva äger legat på hennes golv..

Hon var själv himla nöjd över att ha allt så tillgängligt, men själv blev jag väldigt lättad på lördagskvällen då vi ställde in garderoben och fyllde den med både böcker, spel och leksaker. Det blev precis så bra som jag hoppades på och rummet kändes genast mycket renare och inte så stökigt. Massor av prylar som till exempel My little ponny-slottet har inte haft någon speciell plats utan alltid stått framme och stökat, men nu lyckades vi trycka in i princip allt förutom finprylarna, ni vet dom som man vill ha framme bara för att de är fina trots att de inte har någon funktion typ..




Nybadad sjukling i fredags. Vi gillar finprylar båda två, jag gillar att ställa upp dem i hyllor så att man bara kan beundra dem, och Alva gillar att plocka ner allt igen och leka med, gärna gömma bort allt i en väska eller så..



Ja som ni ser så har jag inte hunnit fota själva gaderoben, jag ska fota den så fort jag hinner men jag måste köpa ett nytt objektiv först så att man fota lite på avstånd. Nu har jag bara ett fast 50objektiv vilket gör att jag bara kan fota närbilder tyvärr.


Här ovan ser man förresten mitt rävmotiv i den stora storleken, 30x40 cm!


Jag tänkte även påminna om att det är sista dagen imorgon att tävla om ett presentkort värde 400 kr på Riceprylar från Hjärtat mitt! Här hittar du tävlingen.


 

Lite opublicerade produktbilder

Publicerat: 2013-02-20 Kl: 21:49:00 | I kategori: Elina Studio - Mitt företag | 4 kommentarer |





De här produktbilderna fotade jag för flera månader sedan, men just dessa bilder på motivet med aporna och ballongerna har jag visst aldrig publicerat. Det syns att de är fotade mitt i mörka vintern, det är ju så mycket lättare att fota nu när det är dagsljus mycket längre så jag ska försöka fota nya bilder inom kort. Jag ska bara köpa ett nytt objektiv först, det gamla (som inte ens var mitt utan Andreas svindyra..) har jag visst råkat paja på någon sätt så jag kan inte fota så mycket just nu.




För att se alla mina motiv jag har till salu så kika in i det här inlägget , och elina studio finns även på facebook så gå gärna in och gilla här!




Det kan hända att det blir glest med inlägg här ett tag, bloggpeppen infinner sig inte just nu. Å andra sidan så är bloggen och nu även Instagram som en liten verklighetsflykt när man inte känner sig på topp, man blir alltid på bra humör av alla gulliga kommentarer och fina bilder! En stor kram till alla er som läser ♥








Nån umebo som vill köpa en expedit/moln/ugglor?

Publicerat: 2013-02-18 Kl: 20:19:00 | I kategori: Allmänt | 12 kommentarer |





Där expedithyllan står ska Alvas gamla klädgarderob in istället. Men inte med kläder utan för att förvara leksaker! En hylla för spel och pussel, en för lego och tåg och översta hyllan för allt annat typ. Alvas rum är så litet att det lätt ser rörigt ut, och den där hörnan ser alltid stökig ut hur man än gör. Så ett vitt stängt skåp blir nog bra för att lungna ner lite grann.



Ikväll har vi varit nere i vårt överfulla förråd och försökt rensa lite grann vilket var väldigt välbehövligt. Det har varit så fullt att man inte kan öppna det utan att saker rasar ut, så det skulle vara skönt att bli av med en del. I vanliga fall så har jag varit duktig på att rensa och sälja på tradera, men de senaste åren har bara allt samlats i påsar och högar lite varstans vilket är lite ångestframkallande. Det är leksaker, overaller, skor och kläder från Alva men även mina egna. Jag har så många jackor och skor jag inte använder att jag nog inte kan räkna dem, det har satt sina spår i garderoben av att ha jobbat på H&m i åtta år. Någon gång ska jag ta tag i säljandet, någon gång. Det slutar alltid med att jag inte orkar sälja utan skänker bort typ fem kassar med kläder varje gång jag rensar vilket ju också känns bra såklart, men någon krona vore skönt att få in.

Men jag börjar lite smått med några större prylar som jag inte orkar skicka, så är det någon i Umeå som är intresserad av det nedan så skicka ett mail till [email protected]. Förtur till den som köper typ allt på en gång ;)





Vit expedithylla från Ikea. Den har varit både liggande och stående så det kan hända att det är tussar på båda sidorna. Säljes för 400 kr hade jag tänkt. SÅLD! Vi som bor i Umeå måste ju betala antingen frakt eller bensin 500 kr för att ta oss till Ikea så jag tror ikeapriserna är högre här uppe ;)





Wallstickers med ugglor, jag har en tendens att köpa två av saker jag fastnar för. Här kan man se hur de ser ut på Alvas dörr, men det stora trädet som hon har på dörren ingår inte i denna. Däremot är det både fram och baksida, det är samma klistermärken på baksidan också. Säljes för 100 kr. SÅLD!

Vill. verkligen. inte. sälja. dessa.. Men jag har insett att de aldrig kommer att komma upp på väggen så det är väl lika bra. Tre rullar rosa molntapet från Färg & Form, nypris 400 kr st. Säljes för 300 kr st eller alla tre för 800 kr. Den ena har plasten lossnat lite på men är inte helt öppen.

 



Två stycken rejäla förvaringslådor i trä från Kids concept. Rosa med kronor på. De passar in i Ikeas expedithylla och kostar i nypris 360 kr st. I det här extremt gamla inlägget kan man se hur de såg ut i Alvas gamla rum. Säljes för 400 kr för båda.

Sådär, det var det. Massor av saker kvar att sälja men det får bli några saker i taget, och det som inte är så stort lägger jag säkert upp på tradera och facebookgrupper efterhand. Men den som är intresserad kan som sagt maila till [email protected]!

Ja men just ja. Jag glömde att vi även har en blå badbalja från Ikea, 50 kr för den!




God natt!

Publicerat: 2013-02-12 Kl: 21:44:31 | I kategori: Allmänt | 6 kommentarer |




Alvas söta godnattlampa!


Det blir en tidig kväll här hemma ikväll, jag brukar sällan lägga mig innan elva/halv tolv men tröttheten från sjukveckan håller i sig än och inte blev det bättre i dag av en sån där kaosmorgon då Alva var helt hysterisk och vägrade att klä av pyjamas/byta blöja/klä på sig. Det slutade med att Andreas fick köra från sitt jobb och hämta mig för att jag inte skulle komma försent till jobbet, för bussen missade jag med typ en halvtimme och till förskolan kom vi 45 min för sent. En riktigt härlig start på dagen

Dagen slutade dock bättre än den började med kalas då min mormor fyller hela åttiosex år idag, hipp hipp hurra! I helgen är jag  äntligen ledig, och förhoppningsvis har energin kommit tillbaka för då ska jag försöka fixa lite i Alvas rum. Expedithyllan ska ut och en garderob ska in och agera leksaksförvaring, jag tror att det kommer att bli superbra. Jag ska bara orka lägga ut expediten på blocket, eller kanske på bloggen? Nån Umebo kanske läser här inne och jag har några tyngre saker som jag tänkte sälja som jag inte orkar skicka. Får se om jag lyckas knåpa ihop nåt bloppisinlägg under veckan!


 
 

Tävla om riceprodukter värde 400 kr från Hjärtat mitt!

Publicerat: 2013-02-11 Kl: 22:12:00 | I kategori: Tävlingar | 61 kommentarer |




Tävla hos Elinochalva om ett presentkort värde 400 kr på Riceprodukter från webshopen Hjärtat mitt!



Nu kör vi igång en tävling, och det du kan vinna är ett presentkort på produkter från märket Rice värde 400 kr hos webshopen Hjärtat mitt!. Rice erbjuder skålar, håraccessoarer och skön inredning samt melaminprodukter i glada färger. Alla leksaker är CE-märkta och ekovänliga.


Enkla regler för att vara med och tävla! Gör så här:


För en lott (obligatoriskt): 
 
* Besök Hjärtat mitt och skriv sen i en kommentar till detta inlägg vilken produkt från Rice som är din favorit.
 
* Gilla även Hjärtat mitt på facebook, det gör du  här! Glöm inte att  även lämna namn, mailadress och eventuell bloggadress i din kommentar så att vi kan kontakta vinnaren och se så att vinnaren gillat på facebook
 
 
För två extralotter (alltså tre lotter totalt): 
 
* Kopiera bilden och textraden ovan och länka till min blogg i ett blogginlägg eller via facebook.
 


Tävlingen avslutas den 25 februari kl 24.00 och vinnaren presenteras i detta inlägg. Lycka till!

Grattis till Lottiz Fotograferande fyrabarnsmamma som jag drog som vinnaren i tävlingen! Du vinner presentkort på Riceprodukter värde 400 kr. Tack till alla som deltog!



Svartvitt i vardagsrummet!

Publicerat: 2013-02-11 Kl: 20:59:58 | I kategori: Hemma hos oss | 2 kommentarer |






Nu är det inte mycket aktivitet här i bloggen, men fy tusan så trött jag är efter influensan eller vad vi nu drabbades av. Jag har jobbat hela helgen och förutom det så har vi även hunnit bjuda vänner på middag och sett melodifestivalen på lördagen, och igår så hade vi sån tur att vi blev bjudna på nybakt ananaspaj hos Anna och Jocke! Jag och Anna beställde ju en stoor beställning från Ikea som anlände i helgen, så det släpade vi hem till lägenheten igår kväll. Tyvärr har jag varit alldeles för trött för att ens rulla ut den nya mattan, och orkar jag inte ens inreda så är jag väldigt mycket tröttare än vanligt haha..

De här bilderna fotade jag för flera veckor sedan så jag slänger upp dem i stället i väntan på den nya mattan och lampan som ska in i vardagsrummet! Finstolen från Åhlens har ju också kommit till efter att jag fotade, och sen så skulle jag även vilja ha någon enfärgad ljus kudde så att det inte blir för svart. Gärna i mintgrön eller ljusgrått. Det är ju vår snart!! (Att vi fortfarande har typ flera meter snö ignorerar jag idag..)




Kuddar från Afroart, fine little day, lagerhaus och Ikea. Den fina marimekkoskålen fick jag i juklapp!




Nu ska jag förbereda en tävling som kommer upp inom kort, så kika in igen om en timme typ om ni är sugna på att vinna lite fina prylar från Rice!



Småfolk vår!

Publicerat: 2013-02-07 Kl: 20:26:44 | I kategori: Barnkläder | 4 kommentarer |




Eget kollage med bilder lånade från Please mums facebooksida!


Ni som gillar Småfolk har ju säkert redan sett vårkollektionen och kanske redan shoppat massor, jag hade tänkt blogga om alla fina nyheter redan när de släpptes för flera veckor sedan men eftersom jag ändå har köpstop så har jag hållit mig lite borta från barnkläder.. Jag skulle däremot inte tacka nej till varken tröjorna eller klänningarna i kollaget ovan, det var väldigt många fina mönster denna kollektion måste jag säga!

Men köpstop eller inte, jag köper ju ändå aldrig märkeskläder till ordinarie priser så jag hade inte köpt något ändå utan håller tummarna för att det finns något fint kvar när sommarrean börjar! Sen måste jag bara ge en lite klapp på axeln till mig själv, inte en endaste liten strumpa har jag köpt sen i december. Jag köpte inte ett enda plagg under halva september och hela oktober/november heller så man kan säga att jag köpt fem plagg på fem månader, för det var vad jag köpte under julrean. Bra där Elin! Nu ska jag bara ha tid nån gång att sälja lite också!






Färgglada klossar!

Publicerat: 2013-02-06 Kl: 21:57:09 | I kategori: Barnprylar | 7 kommentarer |





Alltså den här sjukan som vi dragit på oss hemma verkar vara väldigt seglivad, Alva har fortfarande inte kunnat gå till förskolan pga hosta men som tur var så kunde hon vara hos sin mormor idag medans jag och Andreas jobbade. Från det att vi kom hem idag har hon klagat på ont i örat vilket hon inte gjort tidigare, så blir det inte bättre så får vi åka in och kolla det imorgon även om hon blev mycket piggare innan sovdags och stannade uppe en extra timme då hon inte alls hade ont. Svårt det där.

Jag har iallafall passat på att rensa lite i Alvas rum nu när vi ändå varit hemma så många dagar, det var mycket som hon slutat leka med. Jag vill helst inte bara plocka bort allt utan att hon vet om det eftersom hon jämt har stenkoll på om nåt fattas, så jag visade vilka saker som vi skulle bära ner i källaren eller sälja. Dessa klossar blev däremot plötsligt jätteintressanta igen och vi har byggt massor av torn de senaste dagarna så de får väl stanna ett tag till.




Väldigt fina och färgglada är de i allafall! Jag köpte dem i julklapp till Alva förra året från Barnparadiset.




En bildkavalkad från Alvas kalas!

Publicerat: 2013-02-03 Kl: 21:31:12 | I kategori: Högtider (Jul, Nyår, Påsk, födelsedagar) | 20 kommentarer |






Nu är det hela två veckor sedan Alva hade sitt treårskalas, men bättre sent än aldrig så det blir en bildkavalkad i det här inlägget! Jag måste säga att kalaset verkligen blev jättelyckat, tack till alla som kom och firade!  Trots att det var åtta barn och desto fler föräldrar så gick allt jättesmidigt. Ingen som spillde, ingen som bråkade och ingen som var speciellt ledsen. Helt otroligt då jag trodde att Alva skulle bli ledsen för att så många barn samtidigt ville leka med hennes saker, men det gick över förväntan! Det blir ju lite stojigt med så mycket folk i lägenheten samtidigt och jag fick lite dåligt samvete att jag inte hann sitta ner och prata med alla vuxna, men det är väl så det är när det är kalas. Kul var det iallafall!

En uggletårta blev det i år igen, jag gjorde marsipanugglor och lite vimplar av washitejp och satte på toppen av en vanlig köpetårta! Alva ville äta upp ugglorna men när hon hade smakat tyckte hon inte att de var så goda haha.. De ser lite mosade ut på bilden men de hade legat i kylskåpet i två dagar så de hade väl sjunkit ihop lite..




De fina honeycombsen som vi dekorerade med har jag redan bloggat om, så söta! Alva fick flera spel i present, samt en film, pyssel och en prinsessan Ariel-figur!



Alla barnen verkade ha jätteroligt! Mika springer runt med ballonger och Sune leker på Alvas rum. Gräddtårtan hjälpte Alva mig att göra så där är det inte den vackraste dekorationen kanske, däremot väldans god!




De söta sugrören kommer från Lilla tussilago! Älskar bilden på Alva ovan, det syns hur glad hon är när hon hoppar omkring bland ballongerna!



Alla åtta barnen satt runt köksbordet och fikade medans vi vuxna hamnade stående runt köksön, men det funkade finfint! 



I slutet hade vi fiskdamm vilket alla tyckte var väldigt spännande! Vi hade inte nåt som liknade ett fiskespö hemma, men en hockeyklubba med ett presentsnöre på var det mest lika vi kunde komma på haha.. 





Lejon från Liandlo!

Publicerat: 2013-02-03 Kl: 13:27:00 | I kategori: Barnkläder | 8 kommentarer |






Jag ska inte tjata allt för mycket om hur trist det är att ligga inne och vara sjuk medans jag ser ut genom fönstret på alla som går promenader och åker skidor runt sjön här brevid i solen (inte för att jag själv åker skidor men det ser ju lite mysigt ut..). Nej jag är inte bitter hehe.. Om jag bara ligger still så känns det minst jobbigt, så det blir att ligga inne idag också och vila och slökolla på tv samt gå igenom lite fler utkast från bloggen. Jag har en tendens att spara en massa bilder i utkast som jag sen glömmer bort, och efter ett tag så känns de lite oaktuella.

Här är iallafall några fler bilder på lejonklänningarna som jag köpte till Alva innan jul, bara för att de var så fina. Det är nog ett av de finaste mönster jag sett tror jag bestämt! Kommer från Liandlo och köptes när de hade halva priset. Såklart.





Hur söta var inte dessa? Hoppas att ni andra får en härlig söndag med mycket sol!

Lite nytt från Rice!

Publicerat: 2013-02-02 Kl: 15:32:46 | I kategori: Mat & bak | 3 kommentarer |





Om jag sett rätt så har det varit strålande sol idag, men jag är fortfarande sjuk så jag har legat inne med rullgardinen neddragen och slökollat på tv medans Andreas och Alva åkte ner på stan för att jag skulle få vila. Jag har några utkast som jag inte hunnit publicera så jag tänkte slänga in ett sånt lite snabbt, skriva orkar jag nog göra trots feber!

För någon vecka sedan fick jag hem lite fina prylar att testa från Hjärtat mitt, allt kommer från märket Rice och är av melamin. Himla bra för barn tycker jag eftersom det är så hållbart, och dessa var väldigt fina också! Jag valde muggar, teskedar och två skålar. Brickan med det fina fågelmönstret har vi redan hemma så skålen matchar finfint. Teskedarna var nog mest till mig dock, är det bara jag som inte gillar att dricka te med vanliga teskedar eftersom de alltid blir kokheta? 

 



Det kommer iallfall att komma upp en tävling i bloggen under veckan där man kan vinna ett presentkort på Rice, så kika in om några dagar och tävla!




Sjukveckan!

Publicerat: 2013-02-01 Kl: 20:32:00 | I kategori: Instagram | 1 kommentarer |





Lite ironiskt att jag skrev i förra inlägget att jag är så trött, för självklart har det bara blivit värre den här veckan. Alva fick över fyrtio graders feber stackarn, men efter två dygn ungefär gick febern ner samtidigt som jag blivit sjuk med hög feber och hosta som typ skär sönder lungorna. Det som kändes himla trist var att vi hade biljetter till konserten med First aid kit igår, och in i sista stund visste jag inte om vi skulle kunna gå. Men jag har sett fram emot det här så länge då jag älskar First aid kit så det löste sig genom att Alva blev friskare och hennes snälla morfar kunde vara barnvakt, och jag själv proppade i mig alvedon och hoppades att jag inte skulle typ svimma på vägen. Konserten var iallfall superbra, ni som missat dem måste verkligen lyssna! Jag bad om musiktips på Instagram och fick massor av tips så det tackar jag för! Jag hade tänkt lyssna idag på Spotify, men Alva har inte sovit en sekund så det blev en halvjobbig dag då jag själv knappt orkar stå på benen medans hon helst vill leka så det får bli imorgon.

Annars är det lite blandade bilder ovan från Instagram (elinochalva heter jag där också), bland annat på mitt nya motiv som är det första av flera cirkusmotiv! Bilden visar två ballerinakaniner men det kommer bara att vara en, jag funderade bara på vilket mönster hon skulle ha på kläderna och så ska det dit ett paraply också! Sen är det bilder från Alvas skridskopremiär som jag inte ska ta åt mig äran av, jag hade bara vanliga skor medans det var Andreas som åkte runt med Alva. Ingen som blev förvånad kanske haha.. I högra hörnet syns ugglorna som jag gjorde till Alvas tårtor, jag har fortfarande inte hunnit blogga om hennes kalas men det kommer snart!


Hoppas att ni andra håller er lite friskare och får en bra helg ♥




RSS 2.0