Från lilla tussilago.

Publicerat: 2012-09-30 Kl: 20:36:00 | I kategori: Barnkläder | 29 kommentarer |





Vi fortsätter med temat barnkläder lite till den här helgen tycker jag! I början av veckan fick vi hem ett paket till Alva från webshopen Lilla tussilago med två plagg, men vi hann inte testa förrän nu.  Ett kommer från Anive for the minors och det andra från Oobi, två märken som jag inte hade hört talas om innan men det är ju alltid kul att få testa något nytt! Jag blev iallafall helt kär i den fina tröjan med luftballongen på och tyckte att Alva passade så himla bra i den. Hon har ju annars väldigt mycket retromönster på sina kläder men den här kändes lite tuffare på henne och satt hur fin som helst på! Jag kikade in hos webshopen för att bekanta mig med märket lite grann och bland annat fanns det en likadan tröja men med moln, en klänning med grafiskt mönster samt ett par leggings med regndroppar som jag fastnade lite extra för!




Till vänster tröja med luftballonger från Anive for the minors, och till höger en prickig blus från Oobi.





Väldigt passande nog så valde Alva att hålla i ugglan ovan när jag skulle fota, den kommer ju faktiskt också  från just Lilla tussilago. Jag vet ju att många gillar Alvas ugglor därifrån så därför kan jag lite snabbt tipsa om att jag såg i deras nyhetsbrev förra veckan att det stod att det bara finns fåtal kvar i lager nu av ugglorna, det var inte så länge sedan det stod att det hade kommit påfyllning och flera nya färger så de verkar gå åt som smör i solsken. Inte så konstigt dock med tanke på hur söta de är!





Tyvärr så var blusen Alva fick lite för liten, och eftersom jag tycker att det är onödigt att bara låta den bli oanvänd så tänkte jag lotta ut den till någon av er som läser istället! Det är storlek 2-3 år och den är liten till Alva som har typ 98, så har du eller känner du någon som har ett barn som skulle passa i denna? Lämna en kommentar i det här inlägget så drar jag en vinnare i slutet av veckan!






Veckans instagram.

Publicerat: 2012-09-30 Kl: 10:54:00 | I kategori: Instagram | 2 kommentarer |


Instagram är ju guld värt när det kommer till att dokumentera vardagen, så det får bli ytterligare en veckans som gått via instagram. (elinochalva heter jag där) Det blir nog ett återkommande inlägg här i bloggen framöver då jag aldrig släpar med mig systemkameran längre om det inte är något väldigt speciellt. Veckan började ju som jag redan skrivit med sjukhusbesök för Alva, men det vill jag helst glömma så fort som möjligt så inga bilder därifrån. Fy vad hemskt det var. Men efter några dagar hemma så blev hon mycket mycket bättre, och nu är hon helt frisk älsklingen.




Vi har inte hunnit med så mycket annat i veckan men en sväng till äventyrsparken här brevid där Alva passade på att plaska lite med ankorna och plocka blåbär har vi hunnit med. Vi har även börjat med Linas matkasse, hallelujah. Jag tycker att jag är väldigt kreativ och duktig på många saker, men matlagning är inte en av dom och jag kommer fortsättningsvis gladeligen betala de där kronorna extra för att slippa virra runt i affären var och varannan dag men ändå inte veta vad vi ska laga för mat när man kommer hem från jobbet. Recept kan jag ju läsa och det är så himla skönt att ha alla varor i kylen utan att fundera.



Igår åkte jag ner en sväng på stan för att kika efter nya kuddar och liknande, man blir alltid lite sugen på att byta ut något här hemma när det blir en ny årstid! Bilden visar några texttryck från Lagerhaus också som jag kikade på, billiga och fina! Annars syns lite shopping också, tror jag hämtade ut fyra paket på en gång därav den stora högen med kläder. Men både kläderna och bilder på kuddarna kommer i ett eget inlägg sen när jag hunnit fota!


Trevlig söndag! Här öser regnet ner så det blir nog inte så mycket gjort, men i eftermiddag ska vi iallafall åka och gratta Andreas syster som fyllde år i måndags! Ikväll ska jag på tupperwareparty för första gången, det är Anna som anordnar. Hemma hos mina föräldrar används fortfarande samma tupperwareprodukter som när jag var liten, så typ trettio år verkar prylarna hålla iallafall. Låter bra!




Alvas garderob.

Publicerat: 2012-09-29 Kl: 14:46:10 | I kategori: Barnkläder | 10 kommentarer |




Jo jag vet, jag gillar barnkläder. Men jag är med i flera facebookgrupper som säljer barnkläder där många har lagt upp bilder på sina barns garderober, och där ligger jag verkligen i lä. Det är skönt att se att det finns dom som är mycket mycket  värre, för här på bloggen tycker alltid folk att jag är galen haha.. Tur jag mest shoppar billigt och begagnat dock!



Förra veckan satte jag igång med projekt rensa Alvas garderob, men jag har inte hunnit längre än typ de ytterkläder och skor som vi hade i hallen samt pyjamaser. Jag har inte visat några bilder från hennes garderob sedan vi flyttade tror jag, jag är väl lite rädd att folk ska tycka att jag är helt knäpp för jag ser ju själv att det är en del. Men den här gången ska jag verkligen plocka ut allt hon inte använder längre, och jag överdriver inte om jag säger att ungefär 50% av kläderna på bilden början bli för små så lite tommare kommer det att bli. Fast då har jag ju inte lagt in alla kläder som jag köpt den senaste månaden, det har verkligen rasat in paket här hemma efter både reashopping och traderashopping. Men det får jag nog visa allt eftersom jag hinner fota, det hade ju varit lite trist med typ tio inlägg i rad med bilder på barnkläder..




Alltid prydliga högar efter plaggtyp, konstigt att det är mycket roligare att vika små högar av barnkläder än av sina egna kläder. Min egen garderob är då definitivit inte lika prydlig och fin..



Många gamla favoriter som är för små för länge sedan, men det är så trist att packa ner dem i en kartong i källaren..



Eftersom det mest är kortärmade klänningar som blivit för små så tror jag att jag sparar dem till i vår och lägger ut på tradera då. För vad säger ni, är det någon som köper kortärmade klänningar på vintern?


Annars önskar jag en trevlig lördag till er som kika in här!

 

En stringhylla kanske?

Publicerat: 2012-09-28 Kl: 14:29:00 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer |



Eget kollage med bilder lånade från Rum21.se. Skålen och kudden från Marimekko tycker jag var lite extra fina. Postern från Mini empire har vi här hemma redan, jag älskar den och flyttar runt den i olika rum haha..



Egentligen har jag ganska strikta regler för mig själv när jag bloggar
 att det inte ska vara flera inlägg i rad som handlar om samma sak, och absolut inte mer än ett inlägg i veckan med typ kollage och rabattkoder till webshopar eftersom jag själv tycker att det är roligare att läsa inlägg med riktiga bilder. Så sorry för en massa sånt den här veckan, det är inte meningen att det ska kännas som en reklamblogg men när jag köper grejer själv så tycker jag att det är kul att tipsa då många av er gillar samma saker.

Först och främst tipsade Mirandalux mig om att jag hade fel och man visst kunde köpa fler än ett presentkort på Lekmer per person på Groupon, men man kan bara använda en per beställning sen när man utnyttjar det. Så nu beställde jag ett till faktiskt och funderar seriöst om jag ska köpa ett tredje. 250 kr för ett presentkort som har värdet 500 kr alltså, det skrev jag om i förrgår och går att köpa här.  (via mig). Det kommer att bli Duplo och pysselsaker till juklapp, och kanske ett gult bäddset från Färg och form. 

Men till saken. Igår när jag satt och slösurfade kollade jag runt efter kuddar från Ferm Living (som jag fått för mig skulle passa bra i vår soffa..), och imorse så såg jag helt plötsligt att det fanns en annan deal på Groupon på just designwebshopen Rum21. Man fick även här köpa ett presentkort värde 500 kr men betalar bara 250 kr. 

Fast först blev jag överlycklig och tänkte "Jaaa nu köper jag flera presentkort och får en stringhylla till köket och en kartelllampa till vardagsrummet för halva priset!!", men sen insåg jag snabbt att man ju bara får utnyttja ett presentkort per beställning även om man köper flera. Jag funderar kanske på att köpa någon tidigt juklapp till mig själv faktiskt, kanske någon fler fin skål från Marimekko i samma serie som jag fick i födelsedagspresent. Klicka här för att komma till dealen (via mig!)



Sådär, nu ska jag skynda mig att skriva ett inlägg om barnkläder medans Alvas sover så att ordningen blir återställd här inne haha..




Grattis bloggen och vem är du?!

Publicerat: 2012-09-26 Kl: 21:22:00 | I kategori: Bloggen | 19 kommentarer |


Varning för megalångt inlägg först och främst, men svara gärna på frågorna i slutet även om du inte orkar läsa allt för vet ni vad. Idag har jag bloggat exakt två år! Jag tänkte fira det med en rolig tävling eller liknande men så blev Alva sjuk och då blir såklart allt annat helt oviktigt. Men medan hon sov idag så kollade jag igenom mina allra första inlägg, så himla roligt att se tillbaka. När jag började blogga var Alva åtta månader gammal och sov tre gånger per dag, så jag hade rätt mycket tid att sitta vid datorn märker jag. Minst tre inlägg per dag tyckte jag var lagomt, nu är det snarare tre gånger i veckan. En stor skillnad är att jag då använde bloggen mer som en dagbok om Alvas utveckling även om jag skrev om andra ytligare saker då också, men nu blir det nästan bara ytliga inlägg om barnkläder och inredning och mindre om vad vi gör på dagarna. Både för att jag inte har tid, men även för att Alva börjar bli lite äldre och kanske inte vill att jag ska skriva allt hon gör. Sen så är ju barnrumsinredning faktiskt himla kul och nu vill jag bara att bloggen ska vara mer en mysig inspirationskälla än en vardagsdagbok.

Bloggen tar sjukt mycket tid och jag har skippat mycket annat för att hinna med, men det är även bland det roligaste jag gjort. Det går inte att förklara hur mycket det betyder att få så fina kommentarer och respons som jag faktiskt får. Hade jag inte haft bloggen så hade jag nog inte ens orkat anstränga mig att göra hälften av alla saker jag gjort de senaste åren utan då hade alla kreativa idéer jag fått nog stannat just i idéstadiet istället för att bli verklighet.

Bloggare är verkligen så himla bra på att peppa och pusha varandra, och det största är ju att jag tagit steget att starta mitt eget företag Elina Studio där jag illustrerar grafiska tryck till barnrummet, det har jag bara bloggen och alla läsare att tacka för. Utan alla peppande kommentarer så hade jag inte ens kommit på tanken och det ska bli spännande att se hur långt jag kommit om ytterligare ett år eller två!


Men bara för att det är kul att jämföra så kommer här ett litet kollage med bilder från mina första två veckor som bloggare för två år sedan..




På riktigt så trodde jag att det skulle vara lite mer skillnad, men det finns ju väldigt många likheter haha.. Jag minns inte att jag var såå besatt av barnkläder från början, men det var jag visst. Jag hade precis börjat bli klar med Alvas rum minns jag och var jättenöjd över kuddhörnan som jag tyckte var så fin. Det är den ju fortfarande, men med dubbelt så många kuddar idag! Att Alva har blivit äldre är det svårt att missa, men själv har jag ju också blivit liite äldre och till och med fyllt trettio. Plus. 




Ugglor gillade jag visst redan då, och Alva också! Jag tror att uggleljudet hoho var typ det första djur hon härmade där i början till och med. På torkställningen syns Alvas kläder med fina mönster så min barnklädessmak har visst inte ändrats alls. Ett av favoritplaggen var den fina sparkdräkten hon bär nere till höger, älskar den! Lite roligt att jag tydligen tänkte sy ett lapptäcke av alla tyger på bilden, vart tog det vägen haha? Fast jag brukar faktiskt göra verklighet av mina idéer och tygerna blev ju iallafall till kuddar.



Två år och exakt 199 följare på bloglovin senare (200 följare hade ju varit perfekt, nära där), ett stort tack till alla er som läst bloggen och peppat, stöttat och kommit med nya idéer och respons, utan er hade jag aldrig fortsatt att blogga. Det skulle vara så himla roligt att höra vilka ni är som läser, ni är ju hundratals som kikar in här varje dag!


Så lämna gärna en kommentar och svara på dessa frågor, det är så himla roligt att läsa era svar !



1. Hur hittade du bloggen och hur länge har du läst den?

2. Vad gillar du mest med bloggen, varför läser du?

3. Är det något du vill se mer av?

4. Lite om dig själv, har du kanske någon egen blogg?



Tack på förhand ♥







Ett litet tips!

Publicerat: 2012-09-26 Kl: 12:53:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer |








När Alva låg på sjukhuset igår så lovade vi henne att hon skulle få köpa en ny film och en leksak så fort hon började känna sig bättre
, det blev en del mutor i desperat försök att få henne att gå med på att sitta still vid blodprov och liknande, allt för att försöka få henne att känna sig gladare. Men hennes minne är det inget fel på så hon minns exakt att vi lovat glass varje dag eller vad vi nu råkade säga i stundens hetta.

Jag tror att shopping nog fungerar lite avstressande för mig för igår kväll innan jag skulle sova så såg jag någon på facebook som tipsade om en deal på Groupon, jag har sett en massa såna förut men aldrig beställt något själv. Nu tyckte jag dock att den var så himla bra, så jag klickade hem en jag med så att Alvas leksak och film blir lite billigare..

Man fick ett presentkort på Lekmer.se värde 500 kr, men man betalade bara 250 kr. Hade man kunnat beställa fler än en per person så hade jag gärna gjort det, det är ju perfekt att köpa julklappar för halva priset! De har dessutom börjat få in så himla många fina märken, både Blafre design, Färg & Form och Småfolk går att köpa på Lekmer. När jag beställde igår kväll tyckte jag att det stod att dealen endast gällde fram till midnatt igår, men idag när jag gick in så verkar det gälla fortfarande så jag tipsar vidare till er som också är sugna. Klicka här för att komma till dealen (via mig)!



Hemma.

Publicerat: 2012-09-26 Kl: 11:52:56 | I kategori: Allmänt | 9 kommentarer |


Jag har inte skrivit något denna vecka på bloggen, men jag vet att många i vår närhet har varit oroliga så jag tänkte bara säga att vi är hemma och mår bra nu. Jag vill inte längre vara allför privat på bloggen, så för att göra en lång historia kort.  Alva blev sjuk natten mot måndagen, och när Andreas kom hem från jobbet dagen efter var hon så dålig att vi åkte in till primärvården där vi blev skickade med en remiss till kirurg på akuten. De misstänkte blindtarmsinflammation eftersom hon hade extremt ont i nedre delen av magen, hon har legat i fosterställning i min famn och grinat ajaj ont i magen flera timmar i sträck. Från akuten fick vi åka upp till röntgen för ultraljud, och därifrån blev vi inlagda på Barn 2 på sjukhuset i ett dygn innan vi fick komma hem igår kväll på permission, men nu får vi stanna hemma om inget annat händer. Ingen blindtarm, men kanske att det är körtlarna i magen som är svullna av ett virus eller liknande, de kan inte veta exakt men hon känns mycket bättre idag!

Alva har varit så extremt duktig, trots alla prover och sprutor så har hon varit en riktig kämpe. Jobbigast tyckte hon nog att det var att få dropp i armen och att ta blodprov, men det var tur att personalen på sjukhuset var så himla gulliga. Alla har verkligen varit så extremt omtänksamma och hjälpsamma, verkligen guld värt när man är så himla orolig och ledsen själv så dom ska ha en stor eloge ♥

Sov gott!

Publicerat: 2012-09-23 Kl: 23:33:00 | I kategori: Barnprylar | 6 kommentarer |





Klart jag var tvungen att köpa någon "onödig grej bara för att den var fin" när jag var i Stockholm förra helgen, och i den kategorin hamnar nog de här supergulliga docksängkläderna från Sebra. Ugglor på framsidan och retroblommor på baksidan så att man kan vända på dem efter humör! Jag köpte dem på Åhlens där jag spanade på dem redan förra gången jag och mamma var i Stockholm, så nu när de fanns kvar så fick de såklart följa med hem.





Den fina dockvaggan fick Alva i julas. Hon är verkligen inne i en leka med dockorperiod, det är väldigt mycket bytande av blöja och mata dockorna här hemma. Alva står och lagar mat i sin lilla spis, och sen sätter hon sig med dockan i knät och pratar precis som man själv gjorde när hon var mindre. "Här ska du få mat av mig, jag har gjort barnmat på spisen till dig. Jag ska hjälpa dig med skeden och mata dig, kom och sitt i mitt knä. Det är jättehett, jag ska blåsa så du inte bränner dig. Oj har du kissat, jag ska byta blöja på dig dockan, kom så går vi till toan". Ja det är verkligen roligt att sitta och tjuvlyssna när hon leker sina fantasilekar!




Dockan somnade sött under sitt nya uggletäcke. Såklart.


Annars har det varit full rulle hela helgen med jobb både lördag och söndag. Sen så blev vi bjudna på middag hos Erik och Elin igår, jättegod hemmagjord pizza! Ikväll har jag haft mina fina tjejkompisar på besök hela kvällen så där fick jag en massa extra energi vilket behövs då jag börjar bli sjuk igen. Ont i halsen och lite feber trots att det bara var typ en månad sen sist men förhoppningsvis bryter det inte ut så mycket mer.


Grattis förresten till fröken nattfrost som vann tävlingen hos Hjärtat mitt! Jag presenterade vinnaren i själva tävlingsinlägget då jag sett många som gör så nu och jag tänkte att det nog inte är så många förutom vinnaren själv som är så intresserad av vem som vinner. Men flera har frågat så jag skriver ut det här också! Tack till alla ni som var med och tävlade också!



Höstmys!

Publicerat: 2012-09-21 Kl: 20:49:17 | I kategori: Utomhus | 4 kommentarer |




Här syns nya mössan från Geggamoja, Alva har storlek 50/3-5år på denna för er som undrat! Superbra höstmössa när det är kallare eftersom den är fleecefodrad.





I onsdags när vi just kommit hem från jobbet ringde en av Andreas kompisar och undrade om vi ville hänga med dem och grilla vid Nydalasjön, så vi packade ihop lite snabbt och cyklade dit! Nu när hösten kommit så blir det lätt så att man bara stannar inne på kvällarna, men jag hoppas att vi hinner ut några gånger till innan snön kommer för det är verkligen jättemysigt där. Vi bor ju just bredvid sjön och har bara fem minuters cykeltur till närmaste grillplats så egentligen finns det inga ursäkter, bara att jag visst råkar blir lite extra lat när det är mörkt och kallt ute..

Efter en stund kom även Erik, Elin och Sune dit, superkul! Barnen plockade stenar och annat spännande, och vi hann iallafall grilla färdigt innan det började spöregna. Tur det finns små stugor med tak där man kan sitta istället!




Alva och Sune matchade fint i gröna Polarnoutfits! En bra sak med att jag shoppar på rea större storlekar är ju att mycket redan finns hemma. I början av veckan gick jag ner i källaren och plockade upp den här fina gröna skaloverallen från Polarn o pyret som jag köpte för halva priset redan typ förra våren!




Alva hjälpte stolt till att bära ved, och sen älskade hon verkligen att grilla. Det var första gången, men det var nog mer intressant att hålla i själva pinnen än att äta korven sen.. Jag ser att det ser lite farligt nära ut på bilden men det var en låång pinne!



På samma strand som vi badade varje dag i somras. Tiden springer verkligen iväg! Hoppas att ni alla får en fin helg också ♥




Mössa från AnDa design!

Publicerat: 2012-09-20 Kl: 22:03:43 | I kategori: Barnkläder | 9 kommentarer |




Finaste Alva i sin nya mössa! Hon gillar att prova kläder och tar gärna på sig nya skor eller mössa och spatserar runt här hemma, dock ser hon lite koncentrerad ut eftersom Emil i Lönnerberga är på tvn.. Sen blev hon biten av nåt när förskolan var ute i skogen, så ögat är fortfarande lite svullet stackarn.



Nu rasar det in paket här hemma efter mitt shoppingrace de senaste veckorna, och jag kom precis innanför dörren efter att ha varit på Ica Maxi och lämnat in ett paket som jag sålt på tradera, och samtidig hämtat ut fyra. Ja det gick visst inte jämt ut just nu med mitt köpande/säljande. Vinterkläder och småfolkrea är det som fanns i paketen, men jag får visa det en annan dag!

Däremot tänkte jag visa den här jättefina mössan som Alva fick hem igår! Den kommer från AnDa design som drivs av Anna Dahl, en tvåbarnsmamma som precis som mig själv nyligen startat eget företag. Hon designar och tillverkar mössor med handvirkade detaljer, och mössorna är i ekologisk bomull.

Jag valde den cerisa till Alva, och hon blev verkligen hur söt som helst! Annars brukar ju Alva ha mycket unisexfärger och mönster, men jag tyckte verkligen att hon passade jättefint i denna. Det är storlek 50/52 vilket satt perfekt på henne, så tack Anna!





Just nu så får även mina läsare 10% på en egen mössa, ange bara "elinochalva" vid beställning så dras rabatten!



Möt ugglefamiljen!

Publicerat: 2012-09-18 Kl: 20:15:17 | I kategori: Elina Studio - Mitt företag | 16 kommentarer |




Den blå ugglefamiljen.


Sådär, då är Ugglefamiljen klara. Tror jag iallafall. Jag har suttit i timmar och åter timmar bara för att bestämma vilken färg och  mönster respektive uggla ska ha, och varje gång jag ändrar nån liten vinge så måste jag ändra typ allihopa för att det ska bli rätt balans mellan alla färger, så det tog längre tid än vad jag trodde. Det kan nog hända att jag ändrar något mer innan jag skickar in den på tryckeriet, men nu går den snart att beställa!

Jag ska bara göra klart mitt rådjursmotiv och godnatt-ugglan först eftersom jag vill skicka in alla tre samtidigt på tryckeriet. Rådjuret ritade jag i princip färdigt för en stund sedan så det är bara godnatt-ugglan som ska ritas klart. Men inom en vecka så tror jag att de är redo, sen vet jag inte hur länge det tar för tryckeriet men mitt mål är att de ska finnas till försäljning innan den sista september.




Den gula ugglefamiljen..



.. och den rosa ugglefamiljen. Här stör jag mig på något men kan inte komma på riktigt vad, så troligtvis ändrar jag nån färg eller två på denna..



Nej nu ska jag slänga mig i soffan och se lite bra serier. Alva har precis somnat, Andreas har smitig iväg för att se nån hockey, glass finns i frysen och jag har både Top model och Project Accessory inspelat samt att det är mitt favoritprogram Project runway klockan tio. Ja det blir verkligen en kulturell kväll framför tvn..


 

Stockholmsweekend!

Publicerat: 2012-09-17 Kl: 21:15:00 | I kategori: Semester/Utflykter | 10 kommentarer |



Borta bra men hemma bäst!
Gud vad tiden går fort när man är borta, jag tyckte knappt att vi hunnit kliva av planet förräns det var dags att åka hem igen. Men vi hade en jättemysig helg jag och min fina mamma, två dygn av rolig shopping och god mat i Stockholm var precis vad vi båda två behövde! Ingen kamera med, 
däremot mobilen och Instagram såklart..


Vi bodde på Freys hotell mitt inne i stan, jätteskönt att ha nära till allt och kunna gå och lämna påsar eller vila lite på hotellrummet när som helst. Det blev mest shopping på dagarna, både jag och mamma älskar att gå i affärer så det blev en hel del. Mest shoppat blev det till Alva såklart, det är svårt att låta bli när det finns så mycket fint! På kvällarna gick vi ut och åt en jättegod middag på restaurang, och på lördagen avslutade vi kvällen med att gå på bio. Det blev Bourne Legacy, det fanns knappt några filmer som gick i hyfsad rätt tid, men den var superbra och verkligen sevärd!


 

































Jag tyckte att det var så kul att se alla fina barnprylar live som jag bara spanat på på nätet annars, jag hade velat köpa med mig hela sortimentet från Ferm Living men lät bli.. Men det blev några rullar av papper från Blafre till diverse pyssel här hemma, jag har nästan använt upp allt papper jag köpte förra gången så det var dags att bunkra upp!



Lite mer till Alva, det ska bli julklappar! Två pussel från Sebra och Djeco, och ett spel från Djeco fick följa med hem. Sen blev det en heel hög med nya byxor, det var det enda hon egentligen behövde då hon hade exakt NOLL byxor som passar, alla har blivit för korta. Så jag köpte massor av Lindex 3 för 2 velourbrallor, alla i storlek 98 var visst slut här hemma i stan upptäckte jag när jag var på byxjakt häromveckan så det var tur att det fanns hennes storlek. Sen blev det ett jättefint docktäcke från Sebra med ugglor på!



Hotellfrukost, det bästa med hotell! Den fina sparelefanten köpte jag dock inte, däremot är jag väldigt sugen på att köpa en till Alva i just denna färg, så himla fin! Och så avslutar vi såklart med den obligatoriska bilden utanför hotellet haha..


Ikväll klockan 24.00 avslutas förresten min tävling i samarbete med Hjärtat mitt om ett presentkort värde 400 kr! Tävlingen hittar du till vänster i menyn, lycka till! 



Någon som vill fika?

Publicerat: 2012-09-13 Kl: 23:29:51 | I kategori: Barnprylar | 9 kommentarer |





Den här fina barnservisen i trä har vi haft hemma nu ganska länge men jag har inte hunnit fota den förrän nu. Vi hade ju sån tur att vi vann den i en tävling hos Minimango vilket passade perfekt, Alva älskar att leka i sitt kök så den här fina födelsedagsbrickan gjorde genast succé. Jag gillar verkligen leksaker som är i trä, de känns både hållbara och fina!





.. Ingorera gärna att det fattas en kopp och en tepåse på bilden, jag är glad att jag lyckades samla ihop nästan hela servisen vid fototillfället. Ni med barn kanske känner igen er, saker ligger gärna på de mest konstiga ställena när man behöver dem. I och för sig är jag ganska säker på att det var jag som tappade bort tepåsen genom att tappa den bakom en byrå, och tekoppen kommer väl fram nästa gång vi dammsuger under soffan eller nåt..


.

Haha här var Alva så söt när hon ploppade upp just i fototillfället. - Vad gör du morsan, du leker väl inte med mina saker utan mig??



Annars har det varit en fullspäckad dag det här! Efter jobb och middag träffade vi Anna och Mika för en sväng till lekparken, och sen så har jag varit på Iksu ikväll på Aromamassage! Så underbart, precis vad jag behövde just nu. Det är ju ingenting man unnar sig själv, men jag fick ett presentkort av Andreas så då valde jag just Aromamassagen som ska vara bra om man är stressad. Vilket jag nog kan säga att jag är ganska ofta.. Sen har jag packat det sista i resväskan till  vår Stockholmsweekend, jihoo så kul det ska bli!




Råkade visst klicka hem..

Publicerat: 2012-09-11 Kl: 21:00:52 | I kategori: Barnkläder | 6 kommentarer |




Bilderna är lånade från Pleasemum.se  (t-shirtsen) och smatting.se (klänningarna). Jag har alltså inte shoppat allt det här utan det är bara lite tips på fina plagg..



Jag har ju ett traderakonto som jag endast använder när jag säljer och köper barnkläder, men efter den här veckans shopping så är det nog dags för mig att sälja av lite grann för kontot börjar verkligen sina. Först och främst är det ju alla vinterkläder som måste köpas vilket inte är det billigaste, men jag började spana på tradera efter en extraoverall redan för någon månad sedan och lyckads hitta för vad jag tycker var ett bra pris. En overall från Molo för under femhundringen (nypris 1399 tror jag) samt en vinterjacka från Molo för just över trehundra. Höstskor hittade jag på rea på Skocentrum här i stan för 150 kronor, jättefina varmfodrade stövlar i samma märke som Alva hade förra året så jag vet att de sitter bra på foten. 

Men sen var det ju det där med all onödig shopping som jag inte kan låta bli när det är extra billigt.. Det jag tycker att jag själv är tillåten att köpa utan dåligt samvete är kortärmade klänningar till nästa sommar eftersom jag knappt köpte en enda i år, Alva kunde ha nästan alla från förra sommaren, men nu är det dags att rensa bort nästan allihopa.

Men gud vad jag svamlar. Det jag tänkte göra i det här inlägget var att dela med mig av några bra shoppingtips! Mest på vår och sommarkollektionen, men det finns ju långärmade tröjor också även om jag bara köpte kortärmat. 


* Småtting stänger ner butiken och har utförsäljning! Just nu är det 20% på reapriserna så det blev bland annat två klänningar till Alva därifrån. Man måste ha en rabattkod men den finns på deras facebooksida.

* Kompani Knut har 100 kr rabatt om man anmäler sig till deras nyhetsbrev. Här beställde jag en hjälmmössa från Geggamoja, det är den överlägset bästa mössa Alva har haft men nu börjar hennes bli för liten.

* Please mum har 15 % på allt höstnytt från Småfolk, men det är även 40% på Småfolks sommarkollektion och jag tyckte att det fanns väldigt mycket fint kvar om man jämför med många andra webshopar! Här blev det några t-shirts..


Det värsta (för plånboken alltså, för mig är det tvärtom det bästa!!) är att när jag lagt in alla beställningar och fått lite ångest över att tradera/barnklädesshoppingkontot började ta slut ringde min fina mamma  och sa att hon hittat billiga biljetter till en weekend i Stockholm!! Ni som följer mig kanske minns att vi var tvungna att avboka den i våras då Alva fick magsjuka och mamma blev sjuk, men nu ska vi väl förhoppingsvis komma iväg! Två dagar av shopping, god mat, hotellfrukost och allmänt mys. Helt underbart.




.. Och här får ni ju gärna tipsa om bra affärer som säljer fina barnprylar och barnkläder från surprise surprise.. Småfolk? Vi ska bo vid Drottninggatan och kommer bara att promenera, så inte allt för många kilometer bort haha..





Veckans instagram!

Publicerat: 2012-09-09 Kl: 21:27:00 | I kategori: Vardag | 7 kommentarer |


Den här veckan har bara sprungit förbi, det känns som att det precis var måndag! Man hinner inte med så mycket nu på vardagarna då jobb och förskolan har kommit igång efter sommaren, och jag har även jobbat hela helgen och inte orkat göra så mycket annat. Men idag efter jobbet blev vi bjudna över till Anna & Jocke där det vankades våfflor, supertrevligt! Alva och Mika leker så bra ihop  också (och stökar till, sorry..)så Alva har väntat hela helgen på att få gå dit och leka. "Mika är snäll, vill Mika leka med mig?" hörde jag henne sitta och prata för sig själv imorse haha..





Eftersom jag inte fotat i veckan så kommer här en liten veckan som gått via Instagram istället. Jag är i princip färdig med ugglemotivet och det blev en regnbåge precis som min originalteckning, och nu ska jag bara komma på vilka färger respektive uggla ska vara vilket har visat sig vara lättare sagt än gjort. 




Här syns finaste Alva på sin namnsdag tidigare i veckan samt när hon är fotbollsproffs. Sen så syns även ett nytt motiv som jag bara ritade ner lite snabbt men som jag haft i huvudet ett tag, en god natt-uggla! Tanken är att den ska hänga ovanför barnets säng, men jag är inte färdig så det kan hända att det blir en gren istället för en vimpel eller någon annan förändring. Det enda jag är säker på är pratbubblan och att det ska vara ugglor!
 


Trevlig söndagskväll, nu ska jag kasta mig i soffan och bjuda lite på tradera..


Första produktbilden!

Publicerat: 2012-09-06 Kl: 20:20:00 | I kategori: Barnprylar | 10 kommentarer |





Ett första försök till produktbild! Jag tar nog om den lite nogrannare sen med bättre ljus eller redigerar bort skuggor, men på ett ungefär så här kommer det att se ut! 



Jag har tänkt länge att jag ska börja fota produktbilder till mina tryck, men jag har inte riktigt haft någon tid över. Sen så är det ju inte aktuellt än utan är tänkta att användas sen när jag har en egen hemsida med försäljning, men det kommer att bli ganska många som ska fotas så lika bra att börja med en gång!

Det här med barnum/styling/fina färgglada barnprylar gör mig bara så himla glad, tänk om man fick hålla på med något sånt här hela dagarna! Jag riktigt längtar till att hitta matchande prylar och fota resten av mina motiv tillsammans. Just denna konstellation med prylar har jag haft i mitt huvud sen jag ritade den gula bilderna med elefanterna, så det var i och för sig verkligen på tiden att jag fick ställa upp prylarna tillsammans nu!  Babuschkadockorna känns lite retro och var ett självklart val från Alvas rum, annars har hon inte så mycket i just orange, brunt och rött men jag tycker att det blev fint tillsammans!







Vimplarna pysslade jag ihop väldigt snabbt genom att bara klippa ut trekanter av lite tjockare papper och tejpa ihop på baksidan. Sen var meningen att jag skulle trä upp dem på ett snöre, men något sånt hade jag visst inte hemma. Otålig som jag är så tog jag sönder ett gammalt halsband och använde kedjan istället.. Man tager vad man haver liksom! Jag orkade inte göra dem så  noga eftersom jag kommer att göra dem i olika färger beroende på vilket motiv jag ska fota, så viktigt att det är lätt att bara ta loss dem från "snöret"!




Tävla om ett presentkort på 400 kr hos Hjärtat mitt!

Publicerat: 2012-09-06 Kl: 17:21:00 | I kategori: Tävlingar | 66 kommentarer |



Tävla hos Elinochalva om ett presentkort värde 400 kr hos webshopen Hjärtat mitt!



Nu kör vi en tävling igen tycker jag, med höstnyheter i webshoparna så är det nog fler än jag som är väldigt shoppingsugna just nu! Det du kan vinna är ett presentkort värde 400 kr hos webshopen Hjärtat mitt. De har både barnkläder och barnprylar från märken som Småfolk, Moonkids, Geggamoja, Färg & form, Rice och  många fler.


Enkla regler för att vara med och tävla! Gör så här:


För en lott (obligatoriskt): 
 
* Besök Hjärtat mitt och skriv sen i en kommentar till detta inlägg vad du skulle köpa för presentkortet ifall du vinner.
 
* Gilla även Hjärtat mitt på facebook, det gör du  här! Glöm inte att  även lämna namn, mailadress och eventuell bloggadress i din kommentar så att vi kan kontakta vinnaren och se så att vinnaren gillat på facebook
 
 
För två extralotter (alltså tre lotter totalt): 
 
* Kopiera bilden och textraden ovan och länka till min blogg i ett blogginlägg eller via facebook!
 



Tävlingen avslutas måndag den 17 september kl 24.00 och vinnaren presenteras i detta inlägg. Lycka till!



Uppdate: Vinnaren är dragen, stort grattis till Fröken nattfrost som vann! Jag använde mig av true number generator för att lotta vinnaren som vanligt, och den vinnande lotten hade nummer 15. Tack till alla ni som var med och tävlade också!
 




Lite sommarfeelings!

Publicerat: 2012-09-04 Kl: 21:16:53 | I kategori: Semester/Utflykter | 7 kommentarer |




Så här ser det ut jämt när vi träffar djur, Alva ska alltid kramas..


Nu är det verkligen höst och man kan absolut inte tro att jag och Alva låg på stranden och myste för inte ens tre veckor sedan! Jag försöker att rita massor på kvällarna nu så att jag kommer någonvart med mitt företagande, därav den lite sämre uppdateringen. Men ikväll känner jag mig så himla trött att jag ligger och slösurfar i soffan istället, Alva kom in och klättrade på mig efter sex någongång imorse och tröttheten har hängt med hela dagen sen dess.

Trots hösten på intågande så har jag inte ens hunnit gå igenom alla bilder från sommaren än, men bättre sent än aldrig. Först ut är lite bilder från ett besök på 4H-gården för några veckor sedan! 




Kexpaus med pappa i finaste klänningen från Småfolk. Den köptes redan till förra sommaren och är mitt favoritplagg i Alvas garderob, men nu försvinner den i nästa garderobsrensning. Någon som har en 98/104 att sälja kanske ?!!



Kan man få ta med sig dessa små söta lurvisar hem? 



Få 20 % rabatt på ett helt köp av mina grafiska tryck till barnrummet!

Publicerat: 2012-09-02 Kl: 11:23:43 | I kategori: Allmänt | 4 kommentarer |







Det var meningen att jag skulle erbjuda billigare priser på mina barntavlor fram till den sista augusti, men jag har bestämt mig för att fortsätta med priserbjudandet ett tag till. Som jag skrev tidigare så kommer jag att ändra några av motivet lite grann, och därför vill jag sälja bort det mesta av lagret jag har hemma innan jag gör en till beställning hos tryckeriet på den nya färgställningarna. Jag ska snart beställa hem mina två nya motiv, rådjuret och ugglor på gren och då hade jag tänkt att beställa gamla motiven också samtidigt men med några förändringar.

Det som kommer att vara skillnad är att alla färger i rävmotivet kommer att ha en regnbåge, så ni som vill ha utan får passa på nu!
 
Jag kommer även att minska ner antalet färgställningar på elefant och apmotiven så att det finns tre av varje istället för fem färger som det finns nu. Jag har nästa bara sålt av de mer färgglada färgerna och därför kommer troligtvis rosa och blå försvinna, alternativt att jag slår ihop den färgglada med respektive färg. Men jag känner att det blir lite mycket att ha så många färger, beställer jag hem 50 ex av varje så blir det ju ändå 500 ex bara av elefanterna och aporna.




* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Jag har även ytterligare ett erbjudande, skriv ett blogginlägg och tipsa om mina motiv till barnrummet och få ytterligare 20 % rabatt på ett helt köp!

Låna isåfall bilden ovan (eller valfria bilder från bloggen som visar mina tryck) och länka till min blogg i inlägget. Maila sen länken samtidigt som din beställning så drar jag av 20 % rabatt. Det innebär att A4 då endast kostar 120 kr, samt att 30x40 cm kostar 156 kr!
Gäller tillsvidare tills lagret minskat lite grann.


 * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
 


Ni som inte vill beställa men ändå vill hjälpa till att tipsa om rabatten får såklart mer än gärna låna bilden och tipsa om i era bloggar ändå, jag är bara tacksam för all reklam jag kan få  ♥




RSS 2.0