Glad påsk!

Publicerat: 2013-03-28 Kl: 22:12:53 | I kategori: Högtider (Jul, Nyår, Påsk, födelsedagar) | 6 kommentarer |





Jag tänkte bara kika in en snabbis och önska glad påsk! Jag har inte helt koll på vilken dag som man delar ut påskägg eller firar över huvud taget, men Alva klädde påskris igår och testade att klä ut sig till påskkärring. En himla söt påskkärring om man får vara lite partiskt! De firade idag på förskolan vilket hade varit himla spännande, barnen hade till och med fått besök ända från Blåkulla som hade kommit och bjudit på popcorn!

Jag har varit febrig med ont i halsen hela veckan, men om ingen annan blir sjuk så åker vi bort imorgon bitti och blir borta några dagar. Grilla korv, sola på älven och allmänt mys står på schemat så nu måste det bara bli fint väder!




Typ alla ägg på samma gren, och innan kvällen var över så hade hon även plockat ner och satt tillbaka dem igen en sisådär fem gånger..



Förra påsken var vi instängda med magsjuka vill jag minnas, så den här påsken kan ju bara bli bättre! Glad påsk på er som kikar in här ♥



Pysseltips - molnhylla!

Publicerat: 2013-03-26 Kl: 20:53:35 | I kategori: Hemma hos oss - Alvas rum NYA LÄGENHETEN | 3 kommentarer |





Ända sedan jag började fixa i Alvas rum så har jag velat ha en molnhylla, och för några månader sedan bestämde jag mig för att pyssla ihop en själv, hur svårt kan det vara liksom. Planen var att jag skulle använda ett lite mer hållbart material som kanske tunn plywood eller kraftigt papper och limma fast på kanten, men så blev det så att jag gjorde en provisoriskt lösning som jag sen tänkte göra om lite nogrannare när jag fick tag på bättre material. Bara det att jag visst aldrig ens haft tid att leta något annat material än det här papperet som jag använde, men konstigt nog har det inte gått sönder trots att det suttit där sen innan jul!

Jag har alltså bara använt ett vitt papper (lite kraftigare än vanligt papper) som jag klippt ut som ett moln. Inte ens lim har jag använt utan jag har bara tejpat på kanterna så det är är verkligen basic.. Men planen är fortfarande att göra om dem liite snyggare när jag får tid!


 


Tyvärr har jag fortfarande inget kameraobjektiv så jag kan inte fota på håll och visa helheten. Det får bli en bild på kuddhörnan och en bild på hyllorna så får man föreställa sig hur fint det ser ut tillsammans på håll..

 
När jag inte funderar på vilket material jag ska göra molnhyllan av så funderar jag på vilka kuddar jag ska köpa till Alvas kuddhörna. De jag sytt själv är jag så himla less på, så jag ska nog köpa en eller två kuddar från Blafre tror jag!





 
 

Vinnaren av en stockholmsweekend!

Publicerat: 2013-03-26 Kl: 20:32:00 | I kategori: Tävlingar | 1 kommentarer |


Först och främst, ett stort tack till alla som deltog i tävlingen om en Stockhomsweekend med resa, boende och stockholmskortet värde 4860 i samarbete med Castanea vandrarhem! Stort tack såklart även till Castanea! I vanliga fall brukar jag själv dra en vinnare men eftersom den här tävlingen hade ett sånt värdefullt pris så är det Castanea som har läst alla era motiveringar och valt en vinnare. Idag har jag fått veta vem som vann och nu ska jag presentera vinnaren!
 
Ett stort grattis till Lottizdays - fyrabarnsmamma som vann med den här motiveringen. Hoppas att ni får en toppenhärlig weekend i stockholm!




Vilken färg på ugglan?

Publicerat: 2013-03-24 Kl: 20:51:28 | I kategori: Elina Studio - Mitt företag | 6 kommentarer |



Hoppas att ni alla haft en bra och solig helg! Som vanligt när det är fint och soligt väder så jobbar ju jag hela helgen, men Andreas och Alva har varit ute både lördag och söndag och grillat och umgåtts med grannarna! Nästa helg till påsk är jag ledig, så då har jag beställt sol hela helgen..

Alva slocknade innan halv åtta i soffan, så nu sitter jag vid datorn och lyssnar på Mumford and sons samtidigt som jag testat massor av kombinationer till den blå Godnatt-ugglan. Jag blir verkligen tokig på denna om jag ska vara ärlig, för i typ fyra månaders tid har jag testat varenda kombination som finns och hittar ingen som känns bra. Jag har nog kommit fram till att vimplarna ska vara i färgerna ovan, men själva ugglorna blir inte bra alls tycker jag. Det går ju att testa hur många färger som helst, och det har jag verkligen gjort..

Jag vet att många tycker att jag ritar för mycket i tjejiga färger och därför provade jag utan lila först, men det blev så trist tyckte jag. Inte för att killar inte kan ha rosa och lila, men många har som sagt önskat mer i blått och grönt. Däremot kommer det att bli två olika godnatt-ugglor med blå bakgrund för jag håller även på att rita på en med lite mer retrofärger som orange, brunt, grönt och rött. Den känns lättare att få ihop än den här blåa.



Man ser inte så mycket skillnad på dessa, men bara att ändra några färger gör en hel del! Vet bara inte vilka kombinationer jag gillar bäst, det är absolut inte säkert att det blir någon av dessa utan det kan sluta helt annorlunda.

Här försökte jag göra lite mer ickerosaochlila-färger, men jag tycker att det ser jättetråkigt ut haha, jag är nog lite för fägglad av mig för att rita i grått..


Förresten, det är ju sista dagen idag då man kan köpa mina tryck till det fantastiska erbjudandet TAG 2 BETALA FÖR 1! Ni är så himla många som har köpt den här veckan att jag knappt hunnit med att packa, superroligt tycker jag att det är! Ännu roligare att flera av er har fotat dem i era barns rum på instagram, tagga mig gärna då så att jag inte missar några bilder för jag tycker att det är så himla roligt att få se dem hemma hos er!

Den rosa godnatt-ugglan i storlek A4 har tyvärr sålt slut, men de andra finns kvar även om det bara är 2-3 stycken kvar av den blå ugglefamiljen som nog sålt allra bäst. Så passa på, erbjudandet gäller till kl 24 ikväll! Kommer det in någon beställning under natten går det självklart bra det med, jag kommer att ta bort erbjudandet imorgon då jag hinner. Här kikar ni på alla tryck och hittar all beställningsinformation!





 

Sista dagen att tävla om en stockholmsweekend!

Publicerat: 2013-03-22 Kl: 08:36:00 | I kategori: Tävlingar | 1 kommentarer |





Jag tänkte bara påminna om att det är sista dagen att tävla om en stockholmsweekend värde 4860 kr i samarbete med Castanea vandrarhem!

Vinsten består av en weekend i Stockholm för två personer till ett värde av 4860 kr. Det som ingår är boende i ett två-bäddsrum på Castanea vandrarhem i två nätter fredag-söndag (värde 780 kr per natt), resa tur och retur med tåg (max för 1000 kr per person) samt Stockholmskortet under den perioden. Med Stockholmskortet får man fritt inträde till mer än 80 attraktioner och museer, fria resor med lokaltrafiken, fri sightseeing och mycket mer. Tävlingen hittar ni i det här inlägget så kika gärna in och tävla! Det är Castanea som läser alla kommentarer och utser vinnaren.

Eftersom det är lite trist att blogga utan bilder så slänger jag in några mobilbilder från vår stockholmssemester i somras så vi besökte både Gröna lund, Junibacken och  Skansen. Vi har inte gjort några semesterplaner än för i sommar, men det vore kul att åka igen! Något slags tivoli vill jag besöka i allafall, Alva älskade verkligen att åka karusell ♥





Stand up och barnvakt!

Publicerat: 2013-03-21 Kl: 20:20:39 | I kategori: Alva 2-3+ år | 0 kommentarer |






Vid jul så fick vi biljetter av mina föräldrar till en stand-up show med Henrik Schyffert & Björn Gustavsson, och igår kväll var det äntligen dags! Jag älskar att gå på shower av alla de slag, och man blev verkligen inte besviken då de var sjukt roliga båda två så den showen rekommenderar jag verkligen.

Anna & Jocke var supergulliga och ställde upp som barnvakt till Alva, och det längtade hon ju såklart till hela dagen. Så fort vi kom till förskolan på morgonen kom Mika springande och skrek att hon skulle bjuda Alva på popcorn och att de skulle se My little ponnyfilm haha, de är så söta och leker jämt tillsammans. De var verkligen jättepeppade på att leka hela kvällen och hade bestämt på förskolan att de skulle sova i Mikas säng. Alva berättade stolt innan vi gick dit på kvällen att hon och Mika bestämt att Alva skulle sova på kanten och Mika mot väggen. Det hade gått superbra hela kvällen, Anna skickade över en bild sen då de hade somnat tillsammans i Mikas säng, och Alva hade lånat ut en av sina snuttar till Mika, alltså jag dog typ för att de var så söta♥

Bilderna i det här inlägget är dock inte från igår kväll, utan från när vi var barnvakt till Mika för några månader sedan! Jag hade visst bilderna i ett gammalt utkast som jag aldrig publicerat så det passade ju bra. Jag kan tänka mig att det såg exakt likadant ut igår kväll, två nöjda tjejer som sitter och mumsar i sig popcorn!


 


Här hade de gjort egna popcornstrutar genom att rita en teckning och rulla ihop till en strut bara, busenkelt och de tyckte att det var jättekul!


Ikväll har vi haft kalas här hemma med hela släkten, vi har firat Andreas som ju inte fick något kalas i helgen på grund av den där himla magsjukan. Men ikväll blev det av och Alva var så nöjd att hon fick baka en till tårta! Hoppas ni andra haft en bra dag!



 

Lite blandade helgsysslor!

Publicerat: 2013-03-18 Kl: 21:31:00 | I kategori: Instagram | 2 kommentarer |




Lite blandade bilder från veckan på Instagram, elinochalva heter jag där också. 


Den här helgen har varit både bra och dålig kan man nog säga. Jag var ledig från jobbet och solen sken, så vi hann vara ute rätt mycket på lördagen vilket var tur, för på lördagskväll fick Alva magsjuka stackarn. Andra gången på mindre än en månad, men som tur är så gick det över efter bara några timmar. Men det var ju lite ironiskt att jag postade bilden på soffan på instagram, och en timme senare så blev Alva sjuk på just det stället. Så lördagskvällen och in på natten spenderades med att sanera och tvätta istället för med chips och dip framför en film som jag hade tänkt.
 
På söndagen firade vi Andreas som fyllde år, hipp hipp hurra ♥ men tyvärr fick vi ställa in kalaset även om Alva var helt pigg igen. Men vi bakade en tårta och slog in paket som vi uppvaktade med! Alva ska ju göra exakt allt själv nu för tiden så hon klippte presentpapper och slog in några paket utan att jag fick hjälpa till. Jättefina, jag lovar ;)  Roligast var ju att hon jättestolt slog in Andreas (alltså hans noppiga gamla) mössa som hon sen gav. "Titta pappa du får din mössa i present" sa hon stolt!" 





Idag har vi varit ute och åkt lite bob, och så har jag packat beställningar! Superkul att så många av er har utnyttjat mitt erbjudande om TAG 2 BETALA FÖR 1 på mina grafiska tryck till barnrummet, det gäller som sagt ända fram till söndag! Några motiv har jag bara några enstaka kvar av men jag kommer såklart att beställa in fler sen när det tar slut. Det kan dröja några veckor bara, jag vill rita klart några motiv innan jag gör min nästa beställning hos tryckeriet.

Roligast tycker jag det är att alla motiv har sålt bra, det är ingen som är någon överlägsen favorit utan jag har sålt många av både rosa, blå och gula. Elefanter, apor, rådjur, rävar och ugglor. Otroligt kul!



 


TAG 2 BETALA FÖR 1 på mina tryck just nu!!

Publicerat: 2013-03-13 Kl: 21:36:14 | I kategori: Elina Studio - Mitt företag | 2 kommentarer |






Den här veckan har jag lämnat in min bokföring och bokslut hos en revisionsfirma för att kolla att allt stämmer vilket känns som en lättnad, nu slipper jag den ångesten och kan koncentera mig på det som är roligast  - nämligen att rita! Därför kommer här nu ett erbjudande som troligvis inte kommer att komma igen så passa på!

För att göra plats för lite nyheter framöver så kör jag det här lite galna erbjudandet fram till söndag den 24 mars. Tag 2 betala för 1, den billigaste på köpet! Köper du fyra stycken får du alltså de två billigaste på köpet osv. Frakt tillkommer som vanligt med 39 kr och alla mina tryck hittar du fortfarande här! Jag hoppas att jag lyckas fixa till en egen hemsida snart, men jag vet liksom inte vart jag ska börja. Får bli ett senare problem för nu har jag flera olika motiv som är påbörjade men aldrig färdigritade, det blir prio ett!





En hel hög barnböcker!

Publicerat: 2013-03-13 Kl: 20:21:52 | I kategori: Film/Litteratur/Musik | 4 kommentarer |





Förutom böcker som Alva fått i present så tror jag inte att vi köpt några sedan förra årets bokrea, och för några veckor sedan bar jag ner en hel påse med småbarnsböcker till källaren vilket innebar att det var dags att bunkra upp i bokhyllan igen! Jag älskar både böcker och bokrea och läste säkert en bok i veckan innan Alva föddes, men nu får jag vara glad om jag läser en bok var fjärde månad eller så. Mest barnböcker som plöjs igenom för tillfället alltså..





Dessa har vi lyckats köpa hem under den senaste tiden! Några är från butik och några från nätet. Mest gillar jag att köpa i butik såklart så att man kan bläddra och se hur mycket text det är och hur bilderna ser ut, så några av de jag köpte på nätet var kanske för mindre barn då det visade sig bara var någon mening på varje sida trots att de låg under kategorin 3-6 år. Castor bakar var en av böckerna med ganska lite text, men eftersom den handlar om bakning samt slutar med recept på sockerkakan som Castor bakar så visste jag att Alva skulle älska den, och det gjorde hon! Så jag har lovat att vi ska baka Castors kaka någon dag!

Annars tycker jag att det är lite svårt att avgöra hur mycket text det ska vara, Alva gillar både böcker med bara någon mening på varje sida men kan även sitta och lyssna på Pippi långstrump som ju är väldigt mycket text. Det beror nog mer på handlingen och hur spännande boken är! 




Det har blivit väldigt mycket hängande i Alvas kuddhörna den senaste tiden alltså!


Helt uppslukad. När jag inte läser för Alva så läser hon själv för sina dockor och gosedjur! De böcker som hon haft länge typ Vemböckerna kan hon utantill och sitter och har högläsning med ♥



Alvas favoriter av de nya böckerna var som jag nämde ovan Castor bakar, men även Leni är ett sockerhjärta och Det är en gris på dagis. Vi har läst allihopa i rad flera gånger om, förutom Petras prick som Alva inte velat läsa än.. 

Tipsa gärna om vad era treåringa gillar för böcker, det är alltid så kul med nya boktips!



Sen vill jag bara påminna om tävlingen i samarbete med Castanea där man kan vinna en stockholmsweekend värde ca 4600 kr! Det är få tävlande hittills = stor vinstchans!! Tävlingen hittar ni här!

 
 
 

Alvas abc

Publicerat: 2013-03-11 Kl: 23:02:29 | I kategori: Alva 2-3+ år | 5 kommentarer |





Nu var det väldigt länge sedan jag skrev något om Alvas utveckling, men det känns som att hon kan typ allt haha.. Nej men jag ska försöka knåpa ihop ett treårsinlägg framöver, hon har precis varit på sin treårskontroll på Bvc (eller Abc som Alva kallade det) efter att vi fått omboka tiden tre gånger på grund av diverse sjukdomar. Tyvärr kunde jag inte följa med då jag var ensam ansvarig på jobbet, men Andreas sa att hon fick jättemycket beröm för sitt tal. Hon har alltid varit väldigt tidig med just talet, men däremot lite senare på det fysiska, alla barn är ju olika!

Däremot hade det tagit en halvtimme innan hon gick med på att väga och mäta sig trots att det var just det som hon var peppad på innan. Men det som är så bra nu när hon är större är att hon alltid kan berätta vad hon känner, så på kvällen frågade jag varför hon inte ville väga sig på Bvc, och då svarade hon helt enkelt "jag ville inte väga mig för att jag var lite rädd bara". Så var det med det. 





Bokstäver har vi knappt tränat på hemma så det måste vara på förskolan Alva har lärt sig så bra. Jag trodde mest hon kunde bokstäverna i sitt namn, men hon känner igen betydligt fler än så har jag upptäckt! Hon såg ordet musical och räknade upp allihopa. Nog för att hon blandade ihop de som liknar varande som L och I, men det är kul att hon intresserar sig! Siffor älskar hon också och räknar det mesta som går att räkna. Läser vi en bok till exempel så kan hon skrika "STOP MAMMA; jag ska räkna alla blommor/prickar på kaninens tröja/Bamses honungsburkar" och så vidare. 

Jag minns att jag har ett filmklipp av Alva från vår förra lägenhet, hon sitter på golvet i vårt gamla kök och räknar ballonger en och en. Vi flyttade innan hon fyllde två så hon måste ha varit runt 20 månader då, och vid det tillfället räknade hon till tretton. Man skulle kunna tro att hon kunde räkna till typ hundra nu nästan ett och ett halvt år senare, men hon räknar till nitton och sen tar det stop. Jag sa till henne häromdagen att efter nitton kommer något som heter tjugo, och då skrattade hon och sa "Nääähä du mamma" typ som att jag sa något vääldigt fel haha..




Bokstäverna sydde jag för två år sedan kanske, men Alva gillar dem fortfarande! Man ska inte kolla nära bara, det är väldigt mycket trådar som hänger och slänger. Som det brukar vara när jag syr..
 

Tävla om en Stockholmsweekend för två personer i samarbete med Castanea!

Publicerat: 2013-03-08 Kl: 22:12:00 | I kategori: Tävlingar | 48 kommentarer |



Jag tävlar hos Elinochalva om en stockholmsweekend värde 4860 kr i samarbete med Castanea vandrarhem



Nu är det dags för en väldigt rolig tävling i bloggen, och denna gång i samarbete med Castanea vandrarhem som blivit utsedda till ett av världens tio bästa vandrarhem!

Vinsten består av en weekend i Stockholm för två personer till ett värde av 4860 kr. Det som ingår är boende i ett två-bäddsrum på Castanea vandrarhem i två nätter fredag-söndag (värde 780 kr per natt), resa tur och retur med tåg (max för 1000 kr per person) samt Stockholmskortet under den perioden. Med Stockholmskortet får man fritt inträde till mer än 80 attraktioner och museer, fria resor med lokaltrafiken, fri sightseeing och mycket mer.


" Castanea är ett litet personligt vandrarhem, beläget på en av Gamla Stans smala och kullerstensbelagda gator. Mer centralt kan det inte bli. Det var från den här lilla ön med det kungliga slottet som huvudstaden började växa på 1200-talet. Med den allra vackraste kastanjen på ett litet torg alldeles utanför. I dag kan du bo bekvämt och trivsamt innanför de månghundraåriga murarna på Castanea vandrarhem, mitt i Gamla Stans myller av små mysiga affärer, gallerier, caféer, pubar och restauranger. En perfekt utgångspunkt för att utforska Stockholm – staden på vattnet."


Gör så här för att vara med att tävla!


* Länka till tävlingen i ett blogginlägg, låna då bilden och textraden ovan där du länkar till Castanea. Skriv även en motivering i ditt inlägg om varför just du ska vinna denna stockholmsweekend! Har du ingen egen blogg så går det bra att länka till tävlingen och Castanea via facebook samt skriva sin motivering där. 

 
* Lämna sedan en kommentar till detta inlägg med din länk till motiveringen på blogginlägget/ditt fullständiga namn på facebook samt ditt namn och mailadress så att vinnaren kan kontaktas. 



Vinsten måste utnyttjas senast den 30/9 2013 och vinnaren utses av Castanea och kan inte överklagas!


Tävlingen pågår till den 22 mars klockan 24.00, lycka till!





Beroende av washitejp!

Publicerat: 2013-03-07 Kl: 21:51:00 | I kategori: Inredning | 4 kommentarer |





Det är flera av er som undrat var jag köpt min washitejp, så jag tänkte tillägna ett inlägg till den här beroendeframkallande lilla prylen. Jag vet faktiskt inte hur jag klarade mig innan, för jag har använt den till massor av olika saker de senaste månaderna! Det som är så bra är ju att den inte lämnar några märken, men däremot sitter den inte sådär superbra som man gärna skulle önska. Men man kan ju inte får allt här i världen.

Jag har iallafall köpt mina på lite olika ställen -  de prickiga kommer från Py hobby ,ett fyrpack mönstrade köpte jag från Mokkasin, och de mindre randiga längst uppe kommer från Lilla tussilago. De går nog att köpa lite varstans skulle jag tro, jag har hört att de finns på Clas Ohlson också men där har jag inte sett några.





Här använde jag dem först, till att göra min inspirationsvägg i datarummet. Som flera av er kommenterat tidigare så sitter de inte så jättehårt. De rasar ner ibland, så på några månader har jag fått tejpa om flera av dem vilket är lite trist, man kan alltså inte hänga upp allt för tunga posters.




Mest använder jag dem när jag pysslar (vilket jag visst inte hinner så ofta, så det är mer att jag kommer på saker som jag ska pyssla med s n a r t..) samt när jag fotar till bloggen eller mitt företag. Det är så enkelt att hänga upp sånt som ska fotas och flytta runt utan att det blir märken! När det kommer till pyssel så finns det massor av kul att göra, jag har själv tänkt att dekorera tråkiga förvaringslådor framöver, och jag har dekorerat till exempel födelsedagskort och julkort.




Jag dekorerade en burk lite snabbt och har som pennburk. Helt off topic men alltså päronet. Love it ♥



När det kommer till att hänga upp pyssel så är washitejp guld värd! Inga märken på väggen om man vill flytta runt det. Sen att det kanske kommer att ramla ner en regndroppe då och då är en annan historia..



Att jag aldrig lär mig. På Alvas kalas hängde jag upp dessa pompoms med washitejp i stringhyllan (virade den flera varv runt, annars hade den aldrig hållit), men såklart ramlade de ner mitt i natten och väckte oss. Nu sitter de i Alvas rum men rasade ner där också, så ska komma på något annat sätt att hänga upp dessa. Pompoms + Washitejp = ett big no no alltså..


Tipsa gärna om några andra bra användningsområden! Sen måste ni bara kika in här inom någon dag eller två, för jag håller på att förbereda för en tävling med ett vääldigt bra pris om jag får säga det själv!

 
 

Senaste veckan!

Publicerat: 2013-03-05 Kl: 23:01:00 | I kategori: Instagram | 2 kommentarer |





Jag tänkte göra en liten sammanfattning av den senaste veckan med instagrambilder, så som jag brukar göra när jag inte hunnit fota något annat. Men jag måste säga att jag älskar instagram och är totalt beroende vilket jag märkte häromdagen då jag hade glömt min telefon hemma, och fick abstinens den 40 minuter långa bussresan till jobbet som jag då tillbringade genom att kolla ut genom fönstret och samtidigt leta igenom alla fickor och väskan efter telefonen en gång till..

Bilderna visar lite blandat smått och gott, ett cirkuslejon som jag håller på att rita på, några bilder från Alvas rum, alla kuddar som jag samlade ihop för att undvika att bli nerkräkta när Alva var magsjuk (förutom Instagram är jag nog beroende av kuddar..) och den fina ugglemattan som Anna köpt till Mikas rum. Det var flera som frågade vart den kommer ifrån, och märket är Designers guild. 

I helgen har vi bland annat firat Alvas morfar som fyllt år samt varit på bio tillsammans med Anna och Mika och sett Tingeling! Det var tredje gången Alva var på bio, tidigare har vi ju sett Lilla Anna och långa farbrorn två gånger, och helst hade Alva sett den en tredje gång. Kanske att hon var lite för liten för Tingeling, den är ju ändå ganska lång och snabb i handlingen, eller så var det bara för att hon var trött. För ungefär fyra gånger ställde hon sig upp och skrek "NU VILL JAG GÅ HEEM" haha, men jag lyckades hålla henne kvar hela filmen.. Bokrean besökte vi också, jag älskar bokrea och det blev en hel hög nya böcker till Alva vilket jag kan visa och tipsa lite mer om i ett annat inlägg!





RSS 2.0