Det bästa i sommar!

Publicerat: 2013-06-29 Kl: 13:42:00 | I kategori: Gravid med nr 2 | 9 kommentarer |




Lite instagrambilder från vår semester hittills. Följ mig gärna på instagram också då jag nog kommer vara mer aktiv där i sommar, @elinochalva heter jag!



Nu har det gått nästan två veckor av semestern, och trots att vi inte åkt iväg någon längre stans så har vi hunnit lite allt möjligt. Men det känns skönt att vi var utomlands i maj, annars hade jag tyckt att det varit lite jobbigt att vi inte har några reseplaner. Det har ju varit lite si och så med vädret så att bada på stranden har vi bara gjort två gånger, nu väntar vi på mer sol och värme så att vi kan bosätta oss där!

Massor av djur har vi iallafall träffat på, både på Lycksele djurpark och nu igår då vi var på Mickelbo gård och hälsade på bland annat kameler och lamadjur. Ett eget inlägg kommer om bägge dessa ställen, men speciellt kamelerna var himla härliga då vi fick både klappa, mata och krama dem. Det sistnämnda stog Alva för såklart.

Men det allra bästa den här sommaren är det ni ser på bilden i mitten. Jag tror de flesta redan sett det på Instagram nu då jag har mer än tusen fler följare där än här på bloggen, men för er som inte vet, om allt går som det ska så blir Alva storasyster i slutet av november till lilla Mini i magen ♥


Det är alltså anledningen till att jag hållt mig borta från både bloggen och Instagram i flera månader under våren, jag har helt enkelt inte haft någon ork över efter all trötthet och kräkande. Nu i vecka nitton mår jag forfarande dåligt, men inte lika katastrofalt som för en månad sen så nu hoppas jag få må bra resten av tiden!





Säg hej till Barry!

Publicerat: 2013-06-27 Kl: 14:37:29 | I kategori: Barnprylar | 9 kommentarer |





Här är vår nya familjemedlem, han heter Barry och är en Lunafigur! När vi kom hem efter midsommarhelgen hade jag och Alva ett paket i brevlådan som jag inte visste vad det var. Alltid när man får hem ett okänt paket så är det alltid typ en prenumerationsgåva eller nåt annat man glömt bort, men detta var för en gångs skull en trevlig överraskning!

Det är Malin med företaget Luna Dsign och webshopen Luna på landet som tillverkar dessa fina Lunafigurer, och eftersom hon inte använder sig av något mönster så finns det ingen figur som är den andra lik, alla är helt unika!




Världens finaste ♥ Då syftade jag alltså på Alva, men Barry är ju faktiskt rätt fin han med!



- Hej då mamma, stör inte oss nu. Jag läser Prick och fläck för Barry.. Fast Alva uttalar det så gulligt, hon säger mer Barryyy med betoning i slutet.




Jag gillade att det satt en lapp runt hans hals där det stod att han hette Barry samt lite av hans unika personlighet. Alva älskade Barry direkt visade det sig för första kvällen hade han redan följt med henne på pottan, ut på gården i en dockvagn, varit med och spelat spel (såklart hjälpte Alva honom att slå tärningen när det var hans tur..) samt blivt nedbäddad i Alvas säng. Så tack Malin för den fina Lunafiguren ♥




 

Midsommar!

Publicerat: 2013-06-26 Kl: 20:45:50 | I kategori: Högtider (Jul, Nyår, Påsk, födelsedagar) | 3 kommentarer |






Nu är nog de flesta ganska less på allas midsommarbilder, men det är kul att ha kvar i bloggen här kommer några av mina! Även om vi inte fotade så mycket utan mest tog kort på Alva. Som vanligt..

Som jag skrev i förra inlägget så spenderade vi midsommar samt hela helgen tillsammans med min mamma och pappa och min mormor och morfar ungefär tio mil norrut i huset som är min morfars barndomshem och som vi delar med släkten. Vi åt sillunch, grillade och avslutade med jordgubbar och grädde. Skulle tro att ungefär halva Sverige hade samma meny men jag gillar traditioner! Min pappa byggde en liten midsommarstång så att vi skulle kunna dansa små grodorna och min mamma gjorde en jättefin krans till Alva.




Alva älskar att dra fram alla gamla små cyklar och trampbilar som står i ladugården, det är sånt som släkten haft när de varit små. Hon var så himla fin i sin blomsterkrans ♥




Min mormor fick låna Alvas midsommarkrans och Alva och Andreas är nere vid älven och kikar.



Haha det här var den enda bild jag fastnade på. Vi var nere vid älven och fiskade på kvällen och den här outfiten behövdes för att skydda sig från alla myggor..




 

Hemma igen!

Publicerat: 2013-06-23 Kl: 23:36:57 | I kategori: Högtider (Jul, Nyår, Påsk, födelsedagar) | 1 kommentarer |




Finaste midsommartjejen! Jag hade faktiskt packat ner en blommig klänning och en vit kofta till Alva, typisk midsommaroutfit tänkte jag men sen så orkade vi inte byta om när hon ändå hade en så fin klänning på sig under dagen. Nedspilld och allt ;) Från Småfolk kommer den iallafall, passar till både vardag och fest!

 

Hoppas att ni alla haft en bra midsommarhelg! Vi kom hem vid middagstid idag efter att ha varit borta några dagar tillsammans med min mamma och pappa samt mormor och morfar. Det är min morfars barndomshem som nu alla i släkten på mammas sida delar, men det var bara vi sju som var där i helgen. Vi har firat midsommar och mest tagit det lugnt, idag åkte vi till Lycksele djurpark som bara ligger några mil bort och nu har jag precis fått Alva att somna. Hon somnade såklart i bilen och sov hela vägen hem vid 16-17 tiden, så hon var inte ett dugg trött när det egentligen var sovdags vid åtta. Tur vi har semester!

Jag ska gå igenom bilderna från helgen lite senare, så mer bilder kommer under veckan någon gång!



 

Några nya traderaauktioner på gång!

Publicerat: 2013-06-17 Kl: 22:40:00 | I kategori: Barnkläder | 0 kommentarer |




På bilden ses några av kläderna jag säljer, men mer kommer under veckan!


Det var säkert över ett år sedan jag sålde något på tradera sist, och sen dess har jag haft flera garderobsrensningar vilket innebär en hel hög med urvuxna barnkläder. Jag tänkte försöka sälja lite grann nu när jag ändå har semester och lite extra tid över så ikväll har jag lagt upp flera auktioner med bland annat kläder från Småfolk!

Mer auktioner kommer lite allt eftersom under veckan beroende på hur mycket jag hinner, men förhoppningsvis blir det minst tio till iallafall. Jag har bara tagit mobilbilder eftersom det går snabbast, men jag har försökt beskriva skicket i varje auktion. De flesta kläderna är i begagnat skick, men Alva har ju ändå använt dem på förskolan där jag inte tycker att det gör något med lite fläckar och noppor..


Vill ni kika in och bjuda på mina auktioner så hittar ni dom här!







Lite nytt på bloggen!

Publicerat: 2013-06-16 Kl: 09:57:14 | I kategori: Bloggen | 1 kommentarer |




Nu har jag uppdaterat vänstermenyn lite grann men några nya länkar, det var verkligen på tiden! Jag har haft en facebooksida för mitt företag elina studio ganska länge, men det tog alltså bara typ ett halvår innan jag kom på att jag kunde lägga in en länk haha.. Så följ mig gärna där för att inte missa när det kommer nya motiv! Instagram och pinterest har jag också även om jag knappt använder pinterest för tillfället, men instagram använder jag desto mer. 

Mina grafiska tryck till barnrummet går fortfarande att köpa här via bloggen, så det har jag också en länk till. Jag hoppas klura ut hur man gör en egen hemsida, men det får ta den tid det tar eftersom jag har ungefär noll koll på webdesign. Det var en pärs innan jag ens lyckades få dit alla länkar.. Jag funderade på om jag ska byta ut headern också i bloggen, den har hängt med några år och bilderna på Alva är flera år gamla. I ena sekunden vill jag ha en helt ny design, lite mer stilren än vad den är nu men å andra sidan känns det färgglada lite mer elinochalva så blir det en ny så blir den nog färgglad den också!



Nej nu ska jag snart åka till jobbet, sista jobbdagen för mig sen väntar SEMESTER!!! Trevlig söndag på er! 



 

Äntligen dags att plocka fram alla fina sommarklänningar!

Publicerat: 2013-06-13 Kl: 09:37:44 | I kategori: Barnkläder | 4 kommentarer |




Några av alla färgglada sommarfavoriter i Alvas garderob!


Klockan är bara nio, men Alva har redan hunnit rita med kritor och tuschpennor, vattenfärg, blött ner och torkat alla väggar i badrummet och spelat spel. Det vi verkligen ska hinna idag är att rensa och vika om allt i hennes garderob då det ser ut som ett knövligt slagfält därinne. Fast jag vet inte om jag får så mycket hjälp från Alva, hon sa att hon inte tänkte rensa bort ett enda plagg, allt skulle vara kvar även om det är för litet.. 

När det är ny säsong så är det oftast dags att fylla upp garderoben med sånt som blivit för litet, men i år har jag hittills bara köpt nya badkläder samt ett gäng trekvartsleggings till Alva eftersom dessa blivit för små sen förra sommaren. Inte så konstigt kanske eftersom alla leggings var i storlek 86 typ och köptes redan förrförra sommaren men ändå.

Alla dessa fina klänningar ovan är kvar från förra sommaren men kan användas i år, så jag behöver faktiskt inte köpa så mycket mer! Flera av dem från Småfolk köpte jag i slutet på förra sommaren när det var halva priset i alla webshoppar, jag valde då storlek 104/110 eftersom Alva då hade 98/104 på kortärmade klänningar, men de är rätt stora i storleken så de kommer definitivt funka minst en sommar till.




Alla ovan kommer från Småfolk förutom den i mitten som är köpt ny på tradera, den är hemmasydd samt den med moln som kommer från Meandi.



Även här är alla från Småfolk förutom den blå med havsmönster som också är från tradera, hemmasydd. Mina två absoluta favoriter är de två längst fram med landskapsmönster, hur fina som helst! Båda är köpta från tradera, jag tycker att det är så bra att köpa billigt begagnat eftersom Alva är rätt bra på att rulla runt och smutsa ner sig, och jag vill absolut inte tänka att hon inte får använda kläderna av rädsla att de blir förstörda, kläder är ju till för att användas!



Ibland händer det att jag köper nåt enfärgat plagg för att det kan vara bra att ha på förskolan eller nåt, men jag ångrar mig alltid haha, färgglatt och mönstrat är mer min melodi!


Det var sommarklänningarna det, nu ska vi rensa Alvas garderob och se hur mycket som har blivit för litet. T-shirts vet jag att hon bara har ett par stycken av, så det gjorde jag en beställning på förra veckan då Please mum hade flera Småfolkt-shirts för halva priset, så nu väntar jag bara på det paketet ♥


 

Sjukling här hemma!

Publicerat: 2013-06-12 Kl: 22:29:46 | I kategori: Alva 2-3+ år | 2 kommentarer |





Nu när det är sommar så spenderar vi mycket tid ute på vår gård, den är superfin och Alva har flera kompisar i sin ålder som hon leker med vilket är toppen. Tyvärr så har Alva dock inte fått vara ute där på flera dagar, hon har nämligen fått vattkoppor stackarn. Eller det har faktiskt gått över förväntan, jag hade väntat mig att hon skulle vara sjukare och klia mer men hon har varit i princip lika pigg som vanligt och har bara klagat på kliandet lite grann ibland. Däremot fick hon blåsor i munnen och kunde inte äta vanlig mat på flera dagar (gissa om hon är nöjd som typ levde på glass ett tag!?)  det var så det började förra veckan men då trodde vi bara att det var förkylningsblåsor eller liknande.

Någon dag senare när jag såg den första pricken trodde jag att det var ett myggbett, men sen när hon vaknade på morgonen efter var hon rätt så prickig så då förstod vi vad det var, det tog ju bara typ tre dagar innan smarta föräldrarna fattade.. Som tur var var hon ju ledig från förskolan både torsdag och fredag när det satte igång, så förhoppningsvis hann hon inte smitta någon. För det har inte alls varit någon annan som varit sjuk som vi vet, men jag gissar att hon fick det utomlands eller på planet eftersom det smittar i luften och det kan ta några veckor innan man blir sjuk.

 


Bilderna är från veckan innan hon blev sjuk, jag tar aldrig med mig kameran i vardagen längre vilket är trist, så här tog jag lite kort en vanlig vardagskväll när Alva och Mika leker på gården!



Här har Mika varit snäll och bytlånat sin sparkcykel mot Alvas trehjuling, jag nämnde ju i förra inlägget att Alva så gärna vill ha en egen sparkcykel!
 


Alltså älskar verkligen den här fina klänningen från Småfolk som jag köpte på tradera förra sommaren, en ny sommarfavvo!
 
 
 

Dagens shoppingtips!

Publicerat: 2013-06-12 Kl: 20:06:08 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer |


Jag måste bara slänga in ett litet shoppingtips för er som också gillar att fynda! Det här erbjudandet fanns i höstas också, och då köpte jag två stycken som jag använde för att köpa julklappar till Alva. Nu är det lite länge kvar till jul, men hon har blivit lovad en sparkcykel då de andra barnen på gården har varsin som de cyklar runt på medans Alva står med sin trehjuling och hela tiden frågar om hon får låna deras istället haha.. Så en sparkcykel ska det bli!

Erbjudandet är via Groupon, man kan köpa ett presentkort på Lekmer.se värde 500 kr, men man betalar bara 249 kr för det. Himla bra, sparkcykeln kostar 249 kr så då har jag helt plötsligt 250 kr till att shoppa för! Inte för att vi behöver något speciellt just nu, men Lekmer har ju de flesta av mina favoritmärken som Blafre, Färg och form och Småfolk så något ska jag väl kunna hitta..

Här är länken direkt till erbjudandet (via mig).




Ännu en kudde från Blafre!

Publicerat: 2013-06-05 Kl: 21:40:52 | I kategori: Hemma hos oss - Alvas rum NYA LÄGENHETEN | 46 kommentarer |





Två inlägg på samma dag, det var verkligen inte igår! Jag har inte slutat blogga, men det har varit mycket annat under våren som gjort att jag lade bloggen på is ett tag men jag ska försöka hinna kika in här lite oftare framöver. Jag skrev för ett tag sedan att jag vill byta ut lite kuddar i Alvas kuddhörna eftersom det var tre år sedan nu som jag första gången gjorde i ordning kuddhörnan och många kuddar är kvar fortfarande. Lite less på dem alltså, så en till kudde från Blafre har flyttat in! Jag ville gärna ha någon med rött i och eftersom jag har samma mönster från Blafre i mina hemmagjorda vimplar så passade denna himla bra! Jag har köpt den från barnparadiset.se och den finns även i blått samt med ugglor varav jag inte skulle tacka nej till den sistnämda hehe, men nu är det verkligen stop med fler kuddar. Hon skulle ha haft ett rum som är dubbelt så stort. Minst.




Finfina elefanterna från Blafre i närbild! Jag har alltid gillat det här mönstet lite extra och har det även som liten tavla i Alvas rum.




Jag har fortfarande inget kameraobjektiv så det blir bara en mobilbild. Eftersom jag brukar få så många frågor var kudddarna är köpta så kommer här lite info på en gång! Ugglorna och roboten samt de enfärgade kuddarna är från Lagerhaus, den rosa ugglan från Lillatussilago.se, molnkuddarna från färg & form, den randiga från Åhlens, och de två högra är sydda med tyg från Ikea. 

Nej nu ska jag gå och snabbstäda lite grann, jag fyller nämligen år imorgon på självaste nationaldagen! Himla trevligt att det alltid är en röd dag sen några år tillbaka även om vi har öppet på jobbet och jag såklart jobbar.. Men Andreas och Alva ska baka tårta medans jag är på jobbet och på kvällen kommer familjen över och fikar! Trevlig kväll på alla er som fortfarande kikar in här ♥





 

Littlephant i större storlekar!

Publicerat: 2013-06-05 Kl: 20:48:16 | I kategori: Barnkläder | 1 kommentarer |



Eget kollage och alla bilder är lånade från Lindex.com


Jag fick en trevlig överraskning igår när vi besökte Lindex för att köpa leggings till Alva,
Littlephant hade nämligen släppt en kollektion kläder till större barn också, i storlek 86-116! Det kanske funnits ett tag redan men jag har ju som sagt inte shoppat barnkläder på några månader så det hade jag helt missat!

Alva älskade Littlephantböckerna när hon var mindre så jag ville gärna köpa en tunika till henne och valde den uppe till vänster, men Andreas stoppade mig eftersom den var vit, och det hade han ju rätt i. Vitt är nog inte den bästa färgen till Alva med tanke på hur skitig hon är varje dag efter förskolan, hon är alltid brungrå av sand och smuts både i ansiktet och på kläderna.. Däremot kanske det blir den gröna eller den prickiga med Kanina istället! Leggings kom vi iallafall hem med en hel hög av, Alva kunde inte ha ett enda par sen förra sommaren så det är tur att Lindex har ta 3 betala för 2. 




En vecka på Mallorca - del ett!

Publicerat: 2013-06-03 Kl: 17:11:00 | I kategori: Semester/Utflykter | 2 kommentarer |





Nu var det över en vecka sedan vi kom hem från Mallorca, men som tur är så har det varit riktigt sommarväder här i norrland i flera veckor, till och med mycket varmare än vad vi hade på resan så sommarkänslor har vi ändå! Vi åkte en vecka till Alcudia tillsammans med min mamma, pappa, bror och hans tjej, det var fem år sedan vi var utomlands sist så det var verkligen dags! Jag har tagit rätt mycket bilder så jag delar upp det i två inlägg så slipper det bli allt för långt. 




Den fina solskyddsräkten kommer från Småfolk, vi köpte den samt solskyddströjor och solskyddshorts från Polarn o pyret. Så här i efterhand skulle vi även behövt några vanliga bikinitrosor till Alva som hon kunnat ha till soltröja eftersom hon drog av sig shortsen typ så fort hon blev blöt haha, hon gillar inte att vara blöt och kall..




Vi bodde på ett superfint hotell som hette Paraiso de Alcudia, rekommenderas verkligen! Bilderna ovan visar utsikten från balkongen, det ligger alltså precis brevid den fina stranden och vi hade sån tur att vi fick tre rum brevid varandra som var sammanlänkade i balkongerna och hade sån perfekt utsikt! Själva hotellet i sig var jättefint och kändes väldigt lyxigt för att vara utomlands, superfräscha rum och fint område. 





Alltså lyckan när Alva fick träffa Bamse, jag började gråta glädjetårar bara för att Alva blev så glad haha. Han kom och hälsade på fyra gånger under veckan och varje gång skulle jag tro att han fick 5-10 kramar av Alva i snitt. Hon sprang fram och kramade, backade tillbaka för att låta andra barn gå fram och sen skyndade hon fram igen och stod och höll om Bamse länge länge. En morgon var det till och med Bamsefrukost, och Alva hade sån tur att hon fick sitta brevid Bamse, det kommer hon nog aldrig sluta prata om. Därmot tyckte hon att det var lite konstigt att han inte pratade men jag försökte förklara att alla barn på hotellet inte pratade samma språk.




Hela fina familjen fick vara med på kort..

 

Två dagar var det mulet och lite regn, men vi var nere på stranden ett tag ändå!




Det här tyckte jag var jobbigast, maten och att hålla Alva nöjd på kvällen medans vi gick ut och åt. Hon äter knappt något som fanns på restaurangerna så hon åt oftast lunch och middag på rummet på sina vanliga mattider, och sen fick hon en glass eller frukt när vi andra åt middag några timmar senare. Klart hon inte vill sitta still på en restaurang, men som tur var så fanns det flera ställen med hoppborgar och uppblåsbara rutchkanor med bollhav! Pluspoäng för många barnvänliga restauranger alltså, däremot tyckte jag att maten var sådär på många ställen.




Hehe lyckan när det fanns plankstek med beasås! Jag är inte så mycket för nya maträtter utan brukar köra på min favorit kött och bea..





Alva upptäckte snabbt att det fanns många karuseller omkring, så det blev några åk per kväll i snitt medans resten av gänget satt på restaurangen! Hon sover inte på dagen här hemma, men på resan så sov hon ca två timmar per dag vilket gjorde att hon var vaken till typ elva varje kväll, det tog någon dag när vi kommit hem att vända på dygnet igen.



Min fina pappa och mamma ♥





Vi försökte gå ner till stranden för att ta fina kort, ni vet såna man alltid måste ha när man reser men Alva var inte så intresserad utan ville helst plaska runt.. Ett kort lyckades vi ta iallafall med hela familjen samlade!


Trist bara att en vecka går så fort, men jag är jättenöjd över vår vecka och himla glad att alla höll sig friska hela resan! Annars var jag lite rädd att Alva skulle bli dålig i magen eller nåt, men allt gick över förväntan. Nu vill vi resa igen, speciellt Alva som absolut inte ville åka hem och frågar ofta om vi kan åka utomlands igen snart! Men nästa gång satsar vi nog på All inclusive så att vi slipper det jobbiga med matplaneringen.




RSS 2.0