Molntårtan!

Publicerat: 2015-04-22 Kl: 20:23:42 | I kategori: Högtider (Jul, Nyår, Påsk, födelsedagar) | 5 kommentarer |





Nu får jag skämmas lite igen för ett sånt där inlägg som kommer några månader för sent, men jag fick så många frågor om molntårtan jag gjorde till Alvas födelsedag i januari och lovade då att skriva ett inlägg om hur jag gjorde! Bättre sent än aldrig är mitt motto nu för tiden så här kommer äntligen det utlovade inlägget.

Först och främst så gillar jag ju att pyssla mer än baka, så därför tar jag alla genvägar jag kan när det kommer till födelsedagar och bakar med köpmix och liknande, det där med olika fluffiga fyllingar och avancerade ingredienser är inte riktigt min grej - huvudsaken är att det blir gott, och gärna då fint och roligt att titta på!




 
Till den här molntårtan har jag använt enklast möjliga lösning som grund - en färdig marsipantårta köpt på Bageri. Det är både min och Alvas favorittårta så det kändes ganska givet. Sen har jag köpt ett vitt och rosa färdigt marsipanlock som jag skurit ut till ett moln, kinder och rosett, precis likadant som jag gjorde förra året till uggletårtorna. Mallen på rosetten hittade jag på Panduros instagram, den visade hur man gjorde pappersrosetter men detta funkade lika bra! Sen har jag använt mig av kristyr för att sätta fast silverkulor och godis, och även kristyr under själva molnet för att det inte ska glida av.

Vimplarna har jag gjort nu i flera år på våra tårtor, så enkelt och fint! Det går nog nuförtiden att lätt hitta färdiga små vimplar att köpa om man vill, men jag tycker att det är enkelt att göra med sugrör, tråd och washitejp som man viker över tråden och klipper till i vimpelform!
 
 


Alva (klädd som Elsa i frost såklart) blev väldigt nöjd med sin molntårta som hon fick på femårsdagen i januari! Får se vad vi hittar på för tårta nästa gång, det går ju att forma vad som helst med marsipanlocket tex olika djur eller former!
 

Finheter från Essiandco!

Publicerat: 2015-04-09 Kl: 20:34:48 | I kategori: Barnprylar | 4 kommentarer |





Jag skriver det hela tiden, men instagram är verkligen min största inspirationskälla och det är så himla roligt att hitta nya produkter och personer att följa och inspireras av över hela världen! Från Australien och närmare bestämt Essiandco fick vi hem ett sånt fint paket häromveckan med två grejer som är tänkt till Elsas nya rum när det blir klart, men fram tills dess så är det Alvas rum som gäller.

 


Den fina stjärnmobilen gick att få i valfri färg men jag valde rosa, vitt och guld då jag är lite insnöad på just den kombinationen just nu, så fint!


Kronan finns också i olika färger och tyger, men jag valde en enkel i ljusrosa. Den är ställbar så passar både Alva och Elsa i storlek, men även diverse gosedjur såklart! Den fina dockan till vänster är ett av mina senaste köp från Etsy, så beroendeframkallande.. Det rosa gosedjuret kommer från Lucky boy sunday och docksängen från Smallstuff har jag köpt från Miniroom.se.


 

Vår påsk!

Publicerat: 2015-04-08 Kl: 11:56:46 | I kategori: Högtider (Jul, Nyår, Påsk, födelsedagar) | 5 kommentarer |





De tre senaste åren så har vi varit magsjuka två gånger över påsk, men i år hade vi turen på vår sida och kunde åka iväg några dagar med min familj! På torsdagen innan vi åkte fick barnen klä ut sig till påskkärringar och påska lite, inte knacka dörr men vi åkte och hälsade på min mormor och morfar och så kom barnens farmor och farfar hit och hälsade på ♥ Elsa hade väl inte på sig sjalen så många sekunder i och för sig, men ett litet syskonkort hann jag iallafall ta!




Jag hade bara mobilen med mig så bilderna är lite suddiga, men så roligt att ha kvar här i bloggen ändå tycker jag! Elsa tyckte att det var väldigt roligt att vara ute hela dagarna, hon blev dragen i pulka och sov gott flera timmar i vagnen.



Vi grillade korv och åkte stjärtlapp, bob och pulka varje dag, väldigt härligt att vara ute så mycket!



Det var pulkapremiär för Elsa, väldigt poppis och hon ville helst att någon skulle dra runt henne hela tiden!



Alva fick längdskidor i julklapp och var jätteduktig på att åka med tanke på att hon bara åkt någon gång sen dess, och vi fick hjälp att dra upp ett riktigt längskidåkningsspår också av en som bodde i närheten så där åkte hon flera varv!



Alltså grillad korv + varm choklad ♥ Förutom att vara ute så blev det väldigt många timmars pyssel för Alva, hon fick pyssel i påskägget och så hade hon med sig ett stort pysselset från Panduro som hon klippte/målade/limmade med i timmar varje dag, hon är verkligen en pysseltjej!
 
 
 
 
 
 
 

Gissa vem som äntligen kan stå!

Publicerat: 2015-04-02 Kl: 12:33:00 | I kategori: Elsa 1-2 år | 4 kommentarer |


 


 
Ingen av våra barn har varit speciellt tidiga när det kommer till det mototoriska, Alva började gå vid femton månader ungefär (men då började hon prata desto tidigare..) och Elsa är ju redan sexton månader och kryper runt som en tok fortfarande sen hon lärde sig vid elva månaders ålder. Men den senaste veckan har det lossnat lite grann och hon har vågat släppa taget om vår hand/soffkanten/diverse möbler och kan äntligen stå själv! Något litet steg har hon också lyckats ta innan hon kastat sig i min famn, så nu dröjer det säkert inte längre innan hon också går! Det var så roligt också när hon upptäckte att hon kunde, för hon blev så himla överlycklig och skrattade varje gång hon upptäckte att hon stod helt själv ♥





Samtidigt som jag fotade att hon kunde stå själv så premiärtestade vi äntligen vårkläderna som hängt här hemma i månader och väntat medans det fortfarande varit kallt och snö ute! Den fina leopardoverallen från Lindex köpte jag i storlek 80 till Elsa och det blev perfekt, jag minns att den såg jättestor ut när jag köpte den i början av året men hon har nog växt någon centimenter sen dess så nu blir den jättebra och får även plats flera lager kläder under. Vi invigde den i söndags då det var sol och plusgrader ute, men nu är det ju snö igen så nu är vinteroverallen på som vanligt..

Den fina jackan kommer från Mini rodini, den är storlek 80/88 och lite stor fortfarande så jag skulle tro att den passar bättre i höst och så kör vi på overallen i vår. Mössorna är också från Mini rodini och de köpte jag på typ halva priset för ett tag sen, reafyndare som jag är!


 
 Sa jag att hon blev världens gulligaste också i leopardmönstradt? ♥ Lite kul att jag gillade leopard när Alva var bebis för fem år sen också, men sen tröttnade jag och sålde bland annat ett par supergulliga leopardskor som jag gärna hade haft nu till Elsa, så typisk haha..


RSS 2.0