Hej då juni!

Publicerat: 2014-06-30 Kl: 22:22:00 | I kategori: Instagram | 3 kommentarer |





Alltså jag fick typ en chock häromdagen när jag insåg vilket datum det är, jag har inte riktigt koll på varken datum eller dagar nu när jag är mammaledig och tycker inte alls som att det känns som juli imorgon. Alva frågar ofta när sommaren egentligen börjar, och då försöker jag förklara att det är redan är sommar trots att hon har tvingats använda både skaljacka och mössa den senaste tiden på grund av det kalla vädret. Nu håller vi tummarna för varmare väder i juli så att vi kan bada någon gång, Alva har ju sommarlov i åtta veckor till och det blir lite trist när det är så dåligt väder.

Juni har verkligen bara svischat förbi tycker jag, har verkligen inte hängt med alls. Vi har firat både min födelsedag och midsommar, jag har fixat några projekt i Alvas rum, ritat lite på nya motiv och råkat köpa lite fler kuddar till hemmet. Låter ungefär som en vanlig månad alltså!

Jag vill även passa på att tipsa om en väldigt bra rea på barnkläder från Småfolk, jag vet att det är fler än jag som gillar dem! Hjärtat mitt har nämligen 50% på alla kläder från Småfolk, och även Geggamoja bland annat, så det blev en liten beställning där idag på några klänningar till tjejerna. Just klänningar tycker jag är svåra att hitta till bra rea, oftast är det bara 30-40%. Så skynda fynda innan alla godbitar tar slut!

Ett litet tack också till alla er som läser och kommenterar på bloggen, så roligt att ni hänger kvar trots att jag inte har tid att blogga lika ofta som tidigare ♥ Nu har Alva sommarlov i åtta veckor, och fyra av dem är jag själv med barnen då Andreas jobbar, så datortid är nog ett minne blott. Däremot uppdaterar jag desto mer på instagram, så följ gärna där istället, @elinochalva!


Elsa sju månader!

Publicerat: 2014-06-26 Kl: 22:30:46 | I kategori: Elsa 0-1 år | 4 kommentarer |





Elsa är redan sju månader, eller sju månader och en vecka till och med! Utvecklingen går fort nu och man märker skillnad bara från vecka till vecka. Jag tänkte skriva ner några ord så att jag inte glömmer allt, man tror att man minns men det har jag märkt att man inte gör. De här bilderna är tagna på midsommarafton när tjejerna matchade i sina gulliga jordgubbsklänningar! Elsa var ganska precis sju månader då, hon hade precis lärt sig sitta och blir stadigare och stadigare för varje dag, men jag lägger alltid kuddar runtomkring eftersom hon alltid välter efter en liten stund! På midsommarafton fick hon även sin första lilla tand, och nu en vecka senare har den redan växt någon millimeter till!

Något som jag märkt skillnad på den senaste veckan är att hon verkligen kan styra kroppen efter sin vilja, och speciellt när det kommer till gåstolen. På bara någon vecka har hon gått från att trippa fram lite försiktigt till att hon nästan rusar fram, och hon kämpar verkligen åt det håll hon vill! Ser hon Alva så verkligen springer hon efter i gåstolen mellan rummen och viftar med händerna samtidigt som hon skrattar, det är så himla gulligt ♥ Hon har precis upptäckt att hon med gåstolen kan nå andra saker, häromdagen stod hon och slet i dammsugarsladden och drog ner Andreas badrock från kroken, och sen lyckades hon glatt slita loss en tulpan (plastblomma, inte riktig) ur en vas som stod på låg höjd, väldigt nöjd över sina nya fynd haha.

Ligger det tio leksaker framför henne så kastar hon sig ändå efter tvdosan eller telefonen om hon ser dem, man ser verkligen på hennes blick att det är just dem hon är ute efter. Sen börjar hon ibland storgråta om man tar dem ifrån henne, och skrattar och blir glad igen om hon får dem tillbaka.. Så nu duger inte vad som helst längre! Häromdagen tog vi bort liggdelen i vagnen så att hon även kan sitta upp vilket man märker att hon gillar, hon ser ju så mycket bättre!





 
Hon sover helt ok, en sovstund på förmiddagen och en på eftermiddagen, ungefär 1-2 timmar per gång. Det kan bli en sväng vid middagstid också men då somnar hon lite senare för natten. Men sover hon två gånger så somnar hon runt kl 20, och brukar vakna just innan 8 på morgonen. Den senaste tiden så har hon ätit en gång per natt, ibland blir det någon gång extra men ofta äter hon ungefär vid tre-fyratiden.
 
På dagarna är hon väldigt nöjd och glad, och folk runtomkring säger ofta att hon verkar vara så snäll vilket hon oftast är! Självklart är hon också gnällig ibland, men ofta är hon nöjd bara över att få vara med. Det som har varit jobbigast är maten, vi har ju försökt med gröt och pureer i flera månader utan framgång. Men den senaste veckan tycker jag att det börjar vända lite, hon har lyckas få i sig några pytteskedar utan att trycka ut allt och få kväljningar som innan. Vi har provat gröt, banan, potatis, palsternacka och olika fruktpureer, och några majskrokar har hon också fått i sig. Hon vill fortfarande inte ta flaska, och inte heller napp, men jag har hoppet uppe att det ska vända någon gång!




Alvas nya myshörna!

Publicerat: 2014-06-22 Kl: 16:32:00 | I kategori: Hemma hos oss - Alvas rum NYA LÄGENHETEN | 27 kommentarer |





Alvas kuddhörna har alltid varit favoriten i hennes rum, men eftersom jag gjorde i ordning den när hon var bebis så har vi haft den i över fyra år. Den har sett nästan likadan ut hela tiden förutom att det tillkommit några nya kuddar och gosedjur genom åren, och oj vad den varit välanvänd! En kuddhörna eller myshörna av något slag är verkligen något som jag rekommenderar i ett barnrum för det är väldigt skönt att sitta där och läsa böcker eller leka.

Men som med det mesta när det kommer till hemmet och inredning så ledsnar man efter ett tag, och jag har länge varit sugen på att göra om myshörnan lite grann eftersom den började svämma över av kuddar och bara såg stökig ut. Jag valde mellan ett tipitält och en sänghimmel, och valde tillslut det sistnämda!


 
 
Det är inte så stor skillnad mot för hur det såg ut innan eftersom det fortfarande är en kuddhörna, men den blev mycket mysigare nu eftersom det är mer som en koja. Sen så har jag rensat ut en del kuddar också som inte fick plats, och en eller två till kommer säkert att ryka innan jag är helt klar!

Den underbara sänghimmeln kommer från Numero 74 och är köpt hos Miniroom.se för någon månad sen, jag har bara inte hunnit göra i ordning hörnan förrän nu. Den fina kaninlampan och den rosa kudden med granar från Fine little day kommer också därifån, annars har jag bara använt mig av kuddar och saker som vi redan hade hemma.


 
 
Den fina postern Pirum parum från Fine little day har vi haft i vardagsrummet något år, men den fick flytta in i Alvas rum då jag tycker att den passar så fint i just barnrum. Tidigare satt det två tavellister med böcker på den platsen, men de skruvades ner eftersom de skymdes så mycket av sänghimmeln. Jag tänkte istället ha en trälåda med böcker på golvet så att man alltid kan ha favoritböckerna nära!

 



Alva älskade sin nya hörna och tyckte att det var jättemysigt med en koja, precis som jag hoppades ♥ Den är inte riktigt klar då jag hade tänkt att hänga upp vita Iris lights (ljusslinga med bollar) på ovansidan, men jag har inte kommit på hur jag ska hänga upp den än på ett barnsäkert sätt. En lampsladd mitt i kojan känns inte helt ok, så jag ska klura ut någon lösning på det först. Sen har jag som sagt använt mig av kuddar som fanns hemma, men jag är väldigt sugen på lite förnyelse då vi haft kuddarna i flera år och det har alltid varit samma färger i Alvas rum!




 

Vår midsommar!

Publicerat: 2014-06-20 Kl: 22:41:07 | I kategori: Högtider (Jul, Nyår, Påsk, födelsedagar) | 4 kommentarer |





Hoppas att ni haft en mysig midsommar! Här blev det lite ändrade planer mot för vad det var planerat, men väldigt mysigt ändå! Regnet gjorde att vi struntade i det traditionella firandet på Gammlia, inte så roligt att ha picknick och dansa i spöregn. Så istället åkte vi förbi Alvas farmor och farfar och fikade, och sen vidare till mina föräldrar där vi skulle grilla! Som tur var så var det uppehåll precis när grillen sattes igång, men det har varit både spöregn, hagel och sol idag. Som det brukar på midsommarafton ungefär alltså.



Jag skulle tro att vi har haft ungefär samma meny som majoriteten av Sverige idag! Sill och potatis till förrätt och en massa gott grillat till huvudrätt. Sen blev det äppelpaj vilket gjorde att vi inte orkade några jordgubbar som det var tänkt, men vi går inte och lägger oss hungriga ikväll om man säger så..

 
Min mamma och Alva gjorde kransar tillsammans! Eller Alva ledsnade väldigt snabbt så min mamma fick mest stå ute i kylan och regnet och binda kransarna själv, men väldigt fina blev dom!
 

Det blev mest bilder på barnen, roligast att fånga dem på bild! Helst hade jag velat ha en bild på oss alla fyra tillsammans, men det är oftast bara att glömma och jag tror bara vi har lyckats fånga hela familjen på bild vid ett enda tillfälle sen Elsa föddes. Det blev flera väldigt fina bilder idag, men sanningen är att jag fick muta Alva några gånger för att ställa upp på bild haha, hon är inte lika lättfotograferad som Elsa längre! Tur man inte kommer att minnas sånt när vi kollar tillbaka på bilderna om tio år eller så!





Finaste docksängen!

Publicerat: 2014-06-17 Kl: 19:59:27 | I kategori: Barnprylar | 14 kommentarer |





När jag såg den här docksängen från Smallstuff första gången så blev jag helt förälskad, så himla fin! Men eftersom Alva redan har en docksäng så blev det inget köp, även om jag verkligen älskar fina barnprylar så kändes det lite väl onödigt. När Elsa föddes så funderade jag på att köpa den till henne i doppresent, men så blev det ändå inte så. Vi köpte ju istället en pusselpall med hennes namn, exakt samma som Alva fick då jag tyckte att det kändes bäst.

Men nu har den hittat hem till oss ändå, jippie! Jag har märkt att den snabbt blivit slutsåld på flera ställen och jag ville inte riskera att den inte gick att få tag på när Elsa fyllt typ två år och är lagom gammal för en docksäng. Istället ska hon få den på sin ettårsdag, den får stå nere i förrådet i några månader tills det är dags! Jag har flera gånger varit med om att jag velat köpa något men avvaktat ett tag, och så är den plötsligt slutsåld överallt så denna gång köpte jag den ändå trots att det kanske var onödigt tidigt som sagt.





Alva tyckte också att den var jättefin, hon lånade den genast och bäddade ner både dockor och diverse leksaker! Men som sagt så ska den ner i förrådet i några månader, även om Elsa såklart inte bryr sig om hon råkar se sin födelsedagspresent i förskott haha.. Jag har köpt docksängen från Miniroom.se för er som undrar vart den finns!


 

Elsas dop!

Publicerat: 2014-06-13 Kl: 16:31:32 | I kategori: Högtider (Jul, Nyår, Påsk, födelsedagar) | 6 kommentarer |





För några veckor sedan hade vi dop för Elsa, den 25 maj närmare bestämt! Men bättre sent än aldrig med ett litet blogginlägg, varning för många bilder dock. Hon döptes i samma kyrka som Alva gjorde när hon var bebis, Mariakyrkan heter den. Vi valde att ha ett väldigt litet dop för bara vår närmaste familj, till skillnad mot förra gången då vi bjöd både släkt och vänner.  Men det blev väldigt fint och mysigt ändå!

Jag skippar bilder från själva ceremonin för jag tror inte att prästen vill vara med i min blogg, men jag tycker att allt gick väldigt bra! Elsa var rätt nöjd hela tiden, det var bara Alva som blev lite blyg och inte ville stå där framme eller hjälpa till att hälla upp vattnet.




Tårtan köptes på ett café här i stan, jag hade inte någon ork att göra en egen tårta även om jag brukar tycka sånt är väldigt roligt i vanliga fall! Förutom tårta och gofika så bjöd vi även på smörgåsar med olika pålägg och grönsaker, dopet hölls ju klockan tolv och vi hann inte äta lunch innan så det var bra med något matigare också.



Vi valde att ha fikat efteråt hemma hos oss istället för i kyrkan eftersom vi ändå inte var så många, och det blev jättebra! Så smidigt att kunna dekorera och fixa hemma istället för att släpa med sig allt till någon lokal. Temat var rosa med prickar precis som på Alvas dop, och dekorationerna köpte jag på Lagerhaus.



Elsa med sin pappa samt med farmor och farfar! På bilden överst syns vår doppresent som är en pusselpall med hennes namn. Samma som Alva fick för det kändes bäst att de skulle få exakt likadana!
 


Extremt gott och extremt enkelt, rulltårta med grädde och jordgubbar! Ännu enklare blev det eftersom min snälla mormor bakade rulltårtan så allt jag behövde göra var att dekorera..

 
Elsa med sin gammelmormor Viola samt med sin morfar. Efter dopet fick hon byta kläder till en rosa klänning med prickar. Och ja, det var samma klänning som Alva bar på sitt dop, känns som att det mesta blev likadant!

 
Dopklänningen bar Andreas när han döptes som bebis och har burits av flera barn i hans släkt, bara det rosa bandet som köptes nytt!

 

 Elsa med sin mormor och morfar till höger. Hon fick jättemycket fina presenter av våra familjer, man kan skymta lite på bilderna ovan! Bland annat några fina böcker, halsband, doptavla, speldosa, födelsedagsflagga och matset från Design letters. Tusen tack till våra familjer som firade med oss och hjälpte till med allt ♥
 
 
 
 
 
 
 
 
 

En hel hög med söta barngalgar!

Publicerat: 2014-06-10 Kl: 21:29:39 | I kategori: Barnprylar | 2 kommentarer |





Nog för att vi har mycket barnkläder här hemma och det kan vara bra med många galgar, men dessa erkänner jag att jag köpte mest för att de var så himla söta ♥ Jag har redan visat dem på Instagram flera gånger, jag köpte dem för några månader sedan men jag tycker att det är kul att visa bilder i bloggen också! Här kan man lägga ut fler bilder och skriva lite mer än bara någon rad, så än så länge kör jag på med bloggen också även om det verkar som att många gått över helt till instagram.





De söta trägalgarna har jag köpt från Etsy, säljaren heter Red hand gang och de finns i flera olika färger. Först köpte jag bara en grön, men ganska snabbt insåg jag att det var lika bra att köpa en till så att tjejerna kan få varsin, så Alva fick välja en rosa också!





Ja jag vet, jag kan inte få nog av allt som har med moln att göra! Molngalgar såg jag på någon blogg för flera år sedan, men då hittade jag dem bara på någon webshop som inte skickade till Sverige. Men sen dök de upp i min instagramfeed hos en engelsk webshop för någon månad sen, så då fick det bli ett köp när det ändå var erbjudande på 20 procent på ett helt köp, väldigt söta att bara ha hängande som dekoration!

 

Sjätte juni!

Publicerat: 2014-06-07 Kl: 21:35:00 | I kategori: Högtider (Jul, Nyår, Påsk, födelsedagar) | 2 kommentarer |





Igår fyllde jag år, så medans de flesta firade Sveriges nationaldag så hade vi födelsedagskalas här hemma! Det är verkligen skönt att sjätte juni blev en röd dag i almanackan för några år sedan, inte helt fel att få vara ledig på sig födelsedag. Nog för att jag ofta jobbar på röda dagar, men i år är jag ju mammaledig! Jag vågar knappt skriva hur mycket jag fyller, sen jag fyllde trettio så slutade jag räkna typ..

 



Dekorationerna i taket kommer från Lagerhaus och hänger kvar sedan Elsas dop för två veckor sedan, första veckan var jag för lat för att plocka ned dem men sen kom jag på att de kunde hänga kvar en vecka till inför min födelsedag så slapp vi dekorera något mer. Jag fick så himla mycket fina presenter, man skulle ju nästan kunna tro att jag fyllde jämnt med tanke på den stora presenthögen!

De snyggaste paketen stod dock Andreas för när jag blev uppvaktad på morgonen, han hade nämligen slagit in sina paket i julpapper! Han tyckte att det var lika bra att välja ett papper som jag inte skulle bli sur att han tagit fel på, jag har ju massor av fina pysselpapper från Blafre och Ferm living som jag är väldigt rädd om, och tydligen så är det bara jag som ser skillnad på dessa och vanligt presentpapper som ligger i samma korg haha..


 
Det bjöds på smörgåstårta, prinsesstårta och en massa kakor, och som vanligt så blev det massor över så det blir att äta smörgåstårta nu i några dagar!
 


Jag fick så himla många fina presenter, har verkligen världens snällaste familj! Väldigt mycket inredning vilket jag ju gillar.. Ovan syns en förvaringskorg från Ferm living som vi ska förvara leksaker i i vardagsrummet!



Bland annat skålar från Filippa K som jag velat ha i flera år, en snygg bokstavsmugg som matchar Elsas set som hon fick i dopppresent, sax från Hay, böcker, lite smink och presentkort! Tusen tusen tack alla ni som kom och firade ♥
 

Picknick vid sjön!

Publicerat: 2014-06-02 Kl: 22:08:28 | I kategori: Utomhus | 8 kommentarer |





Vilka härliga dagar vi har nu när det börjar bli sommar, det är ljust dygnet runt och man kan vara ute hela dagarna och kvällarna om man vill. Vi bor väldigt fint till och ser sjön från vår balkong, så igår blev det en sväng till äventyrslekparken som ligger bredvid för att mata ankorna och ha lite pannkakepicknick! Jag är så dålig på att fota i vardagen nu för tiden, men just kombinationen utomhus + sjö + fint väder krävde ju faktiskt att kameran hängde med.

 
 
 Vi hade med oss säkert fem stora brödbitar så ankorna var nog väldigt mätta och nöjda efter vårt besök. Så himla gullig ankfamilj med små ankbebisar, Elsa tyckte också att det var spännande att titta på dem ♥
 
 
 

Vinnaren i tävlingen i samarbete med Miniroom.se!

Publicerat: 2014-06-02 Kl: 22:07:51 | I kategori: Tävlingar | 1 kommentarer |


Oj så många som ville vara med och tävla om den rosa kanindockan från Miniroom.se, jätteroligt att se! Nu har jag dragit vinnaren, så ett stort grattis till vinnaren som blev Jullan! Ett stort tack till alla er andra som var med ♥

RSS 2.0