Hej då maj!

Publicerat: 2014-05-31 Kl: 22:30:00 | I kategori: Instagram | 0 kommentarer |





Ny månad och som vanligt tycker jag att tiden bara svishar förbi! Det vanligaste samtalsämnet den här månaden måste väl ändå vara vädret, men inte konstigt när det blev sån sommarvärme där ett tag! Nu är det dock lite kallare och regnigt igen så det var tur vi inte bar ner alla fleecekläder och jackor ner i källaren. Förutom några dagar med fint väder så har maj bjudit på lite smått och gott. Alva har fått rida på 4H-gården vilket hon verkligen gillar, vi har haft dop för Elsa och jag har fortsatt med projekt Elsas hörna här hemma. Jag upptäckte även typ världens roligaste hashtag på Instagram, #babymugging. Ja ni ser ju på bilden i mitten längst till vänster..

Idag har vi hängt hos mina föräldrar hela dagen då min mamma fyller år, och det har blivit både tårta, plankstek och jordgubbar med glass (ingen "beach 2014" i år heller..) Jag har även hunnit kolla på lite brännboll i regnet, det är den årliga Brännbollsyran här i stan och Andreas har spelat som vanligt.


Imorgon kväll avslutas förresten min tävling i samarbete med Miniroom.se där man kan vinna en rosa kanindocka, så kika gärna in här och tävla!



Sonny angels!

Publicerat: 2014-05-27 Kl: 19:58:38 | I kategori: Barnprylar | 4 kommentarer |





För något år sedan köpte jag två av dessa söta Sonny Angel samlardockor till Alva, och nu har samlingen utökats med några till sen dess! De nyare får stå i Elsas hylla även om det är Alva som leker med dem, passar väldigt bra in i hennes dockskåp.

Det finns flera olika serier av dessa, förutom djur så finns det till exempel blommor, grönsaker och marintema. Jag gillar dock djuren bäst så hittills har det bara blivit såna. De säljs i små slutna förpackningar så att man inte vet vilken man får, men det är många butiker nu som låter köparen välja och det gillar jag nog bäst eftersom jag är lite kräsen och typ vill färgmatcha haha..





Kaninen blev direkt min favorit när jag upptäckte dem första gången, men den verkade svår att få tag på och räknas till den populäraste om jag uppfattat det rätt, så den blev jag såklart väldigt nöjd med!

Jag brukar få lite frågor om vart jag köper dessa och de finns på flera olika webshopar. Mellan 79-99 kr har jag sett dem för, och så är det som sagt lite olika om man får välja vilken man vill ha eller om de säljs i sluten förpackning. Jag köpte senast från Lilla rummet , men de finns även på till exempel Modelmini och Mokkasin. Vill man köpa väldigt många så har jag även sett att Bluebox har så att man kan köpa en hel serie (12-pack) för 750 kr.





Det börjar fyllas på lite smått och gott i Elsas stringhylla! Både kortet och honeycomben ska upp på väggen sen innan allt är klart, jag har en bild i huvudet av hur allt ska se ut sen så vi får väl se när jag får tid att slutföra hennes lilla hörna!
 



Nästan sommar!

Publicerat: 2014-05-25 Kl: 22:17:17 | I kategori: Elsa 0-1 år | 4 kommentarer |





Vilken vecka vi har haft, det har verkligen varit sommarvärme i flera dagar! Förra veckan hade Alva skalkläder för att det var så kallt, så det blev lite bråttom att leta fram solhatt och solkräm helt plötsligt när värmen kom. De här bilderna är från början av veckan, det var gräsmatte-premiär för Elsa ute på gården! Den fina jordgubbsklänningen kommer från Småfolk, den är ett av de plaggen som jag fick hem att testa från deras sommarkollektion och den är redan en sommarfavorit ♥

Idag har vi haft dop för Elsa, jag tänkte inte på att det var morsdag samtidigt när jag bokade kyrkan för några månader sedan så det blev lite extra mycket firande just idag! Elsa har varit sjuk i två dagar så jag var lite orolig hur det skulle bli, men som tur var så var febern borta när hon vaknade imorse så det blev en jättefin dopdag! Lite bilder från dopet kommer en annan dag, jag har inte ens hunnit gå igenom alla bilder än.




Inom några veckor sitter hon säkert helt själv, här fick hon lite hjälp.. Jag minns inte exakt när Alva satt men jag tror det var ungefär den här åldern. Inte för att det behöver betyda att Elsa lär sig exakt samtidigt, men det har varit många likheter hittills i deras utveckling!

 
 

Tävla om en "Lille kanin" kanindocka i samarbete med Miniroom.se!

Publicerat: 2014-05-23 Kl: 21:06:08 | I kategori: Tävlingar | 95 kommentarer |




Tävla hos Elinochalva om en rosa kanindocka hos Miniroom.se till och med söndag den 1 juni.




Nu är det dags för en rolig tävling igen i bloggen, och den här tävlingen känns verkligen extra passande! Jag vet inte hur många frågor jag fått om de här kanindockorna sen jag köpte en till Alva förra året, men det förstår jag för de är verkligen fantastiskt fina! Nu har de kommit in hos Miniroom.se, och jag har i samarbete med dem fått chansen att lotta ut en rosa till en av er läsare! En nyhet med just denna version från Miniroom.se är att den är CE-märkt samt godkänd att leka med från 0 år, inga farliga ämnen i tyget och säkra att leka med för de minsta!

 
 
Gör så här för att vara med att tävla, enkla regler och alla kan vara med!
 
 
* Svara på frågan och motivera varför " Vem skulle du helst vilja ge dockan till om du vann?"
 

* Frivilligt, du får en extra vinstchans/lott för varje punkt nedan:


* Följ @miniroom_se och @elinochalva på instagram
 
* Tipsa om tävlingen på Instagram, facebook eller din blogg



Lämna sen en kommentar i detta inlägg där du svarar på frågan om vem du skulle vilja ge dockan till om du vann. Skriv även om du väljer att göra någon av de frivilliga punkterna, och vad du heter på instagram/facebook eller länk till ditt blogginlägg beroende på vad du väljer att göra. Glöm inte att lämna dina kontaktuppgifter som namn och mailadress så att vi kan kontakta vinnaren!


Tävlingen pågår tom söndag den1 Juni kl 24.00, vinnaren dras av mig och presenteras här i bloggen någon dag efter avslutad tävling,
 
 Lycka till!
 
 
 
 

En rävballerina!

Publicerat: 2014-05-21 Kl: 19:35:32 | I kategori: Barnprylar | 2 kommentarer |





Igår fick vi hem ett paket från Ellis corner, tack snälla ♥ Det innehöll den här jättegulliga mjukisräven från Maileg, jag älskar ju fina mjukisdjur och kuddar av alla slag och denna var inget undantag! Däremot har jag stylat om den lite grann mot hur den ser ut i original, det fick bli en rävballerina istället! Lite kul att ha något unikt, och så är jag helt inne på mint i kombination med rosa för tillfället.

 



Här ser man före och efter. Mössan är avtagbar och halsduken satt endast fast med några få sömmar så den tog jag loss, och så lånade jag tyllkjolen från en av Alvas dockor! Tycker den blev jättesöt faktiskt och det är ju bara att byta tillbaka kläderna när man känner för det!
 
 
 
Räven fick flytta in till Elsas säng eftersom Elsa ändå inte sover där än, så det gör inte så mycket om den svämmar över av gosedjur! Det fina rådjuret kommer också från Maileg.
 

Vinnaren i tävlingen i samarbete med Småfolk!

Publicerat: 2014-05-21 Kl: 19:24:00 | I kategori: Tävlingar | 0 kommentarer |


Nu har jag dragit två vinnare i tävlingen i samarbete med Småfolk som avslutades i söndags. Stort grattis till Lina Eckerström som vinner set nummer ett, och Sandra - mamma till Molly & Milla som vann set nummer två! Ni har fått mail. Ett stort tack till alla er som deltog, jätteroligt att så många var med!

Småfolk i storlek 74!

Publicerat: 2014-05-18 Kl: 21:39:53 | I kategori: Barnkläder | 4 kommentarer |





Gud vilken härlig dag vi har haft, äntligen värme och sol! Men ingen kamera har jag haft idag så det får bli ett inlägg om barnkläder istället. Elsa har storlek 62/68 i kläder just nu men vissa kläder i 62 börjar bli lite tighta, så nu är det dags att tvätta upp kläderna i storlek 74 tänkte jag!  Dessa fina bodys köpte jag på rean i vintras, jag gillar ju att köpa upp mig på större storlekar när jag hittar billiga fina kläder så att man slipper köpa allt på en gång när det ska bytas storlek! Men eftersom storlek 74 nog kommer att användas i sommar så kanske det var onödigt att köpa långärmade, men man vet ju i och för sig aldrig med den svenska sommaren. Blir det en varm sommar så hade vi kvar några enstaka kortärmade bodys från Alva, annars får jag väl uppdatera garderoben igen!

Alla bodys på bilden kommer från Småfolk, jag vet att jag är nästintill besatt av dem men jag kan verkligen inte få nog av alla fina mönster. Dessa bodys köpte jag jättebilligt från nån norsk webshop, runt 80 kr st tror jag att jag betalade och nypriset ligger på 199.




Den vänstra bodyn är begagnad och köpt på tradera så det är en äldre kollektion, men de andra är från vinterns kollektion.



Dessa lejon tyckte jag var så fina så det fick bli en i varje färg!


Ikväll avslutas förresten min giveaway i samarbete med just Småfolk, två vinnare vinner tre plagg vardera så var gärna med och tävla här!

 

Grattis Elsa sex månader!

Publicerat: 2014-05-18 Kl: 11:00:29 | I kategori: Elsa 0-1 år | 2 kommentarer |





Idag skiner solen ute och vi ska snart åka till 4H-gården för Alvas djurkurs, men ett litet hipp hipp hurra för Elsa hinner jag med innan ♥ Vår finaste lilltjej blir faktiskt hela sex månader idag, helt otroligt vad fort tiden går. Tycker den går ännu fortare nu än när jag var mammaledig med Alva, men det beror ju kanske på det är full rulle varje sekund med två barn!

Jag brukar ofta få kommentarer på Instagram om Elsa är så glad som hon ser ut eftersom hon skrattar på nästan alla bilder, och det är hon! Glad och nöjd nästan hela tiden så hon är i en väldigt lätt ålder just nu tycker jag, om man bortser från att hon absolut inte är intresserad av att smaka nån slags mat. Sömnen har blivit lite bättre bara den senaste veckan, bara ett uppvak per natt de senaste dagarna vilket jag verkligen hoppas håller i sig!




Mammahjärtat smälter väldigt många gånger per dag när man får såna här leenden ♥ Klänningen är en gammal kollektion från Polarn o pyret som jag köpt på tradera för er som undrar!


Ha en härlig och solig söndag!


 

Lite nya bilder från elina studio!

Publicerat: 2014-05-16 Kl: 21:30:39 | I kategori: Elina Studio - Mitt företag | 1 kommentarer |





Jag har tyvärr inte så många minuter över till mitt företag elina studio nu när jag är mammaledig, de få minuterna jag lyckas få över går åt till att skicka fakturor och packa ordrar så jag hinner tyvärr inte sitta och rita på nya motiv så ofta. Väldigt synd för det är ju det som jag tycker är roligast såklart! Men några nya produktbilder har jag iallafall lyckats fota i veckan för mina två nyaste motiv.

Skogen ovan finns i både färg och svartvitt, det var ju meningen att det skulle bli en svartvit bild men så testade jag att rita den i färg också och då fick det bli båda.

 



Den här ballerinakaninen låg halvfärdig i nästan ett år innan jag lyckades skicka in den till tryckeriet och det var himla tur för den har jag sålt väldigt många av den senaste tiden vilket jag tycker är jättekul, tack till alla er som beställer ♥ Den finns i både den här mintgröna och med svart bakgrund, möjligtvis att det kommer en med rosa bakgrund inom kort också för jag är alltid lite extra svag för just rosa..


Trevlig helg förresten, glöm inte att min giveaway i samarbete med Småfolk avslutas på söndag så scrolla ner några inlägg för att vara med och tävla!



 

Nya tapeten i Elsas hörna!

Publicerat: 2014-05-09 Kl: 14:32:00 | I kategori: Hemma hos oss - Elsas hörna | 6 kommentarer |





Nu var det några veckor sedan den nya fina tapeten kom upp i sovrummet och ni som följer mig på instagram har redan sett en massa bilder, men här på bloggen har jag ju inte visat hur fint det blev! Jag bestämde mig alltså för att göra en barnhörna till Elsa i vårt sovrum eftersom vi inte har något eget rum över till henne, och hittills känner jag mig väldigt nöjd med resultatet. Tapeten kommer från Ferm living och heter harlequin, den finns i flera färger men denna i mint är min favorit, jag tycker den passar så fint ihop med alla rosa detaljer!

Nu när stringhyllan äntligen också är på plats så är det ju bara det roliga småpiffet kvar, som att hänga upp någon tavla och fylla hyllan med några roliga prylar, samt kanske hänga upp några vimplar eller liknande dekorationer! Hittills är hyllan ganska tom som ni ser, men den nya fina nattlampan från Lapin & me är iallafall på plats! Både lampan och tapeten har jag köpt från Miniroom.se.


 
På dessa bilder kan man faktist tro att man befinner sig i ett barnrum, men sanningen är att fondväggen är pytteliten, ganska exakt lika stor som själva spjälsängen!



Hela gänget, tror jag är lite beroende av söta kuddar och dockor. Ballerinadockan är dock Alvas, kuddar och dockor har en tendens att flytta fram och tillbaka mellan Alvas rum och Elsas hörna hela tiden!
 
 

Ha en fortsatt bra helg alla ni som kikar in här ♥




Småfolk Giveaway!!

Publicerat: 2014-05-08 Kl: 21:20:00 | I kategori: Tävlingar | 82 kommentarer |





För ett tag sedan fick jag i samarbete med Småfolk äran att testa en hel del plagg från deras nya sommarkollektion, och jag har också fått en del plagg som jag lottar ut till er i några giveaways! Jag har redan haft två giveaways på Instagram och nu är det dags för bloggen!

Småfolk är mitt absoluta favoritmärke när det kommer till barnkläder, jag köper nästan bara kläder därifrån och blev så glad när jag fick testa så mycket fina plagg från dem! Småfolk är ett danskt märke som kommer med fyra kollektioner per år, kläderna för tankarna till 70-talet med sina härliga retromönster och är designade för att vara hållbara och bekväma. De är även Öko-tex-märkta vilket man kan läsa mer om på deras hemsida. Personligen gillar jag dem så mycket på grund av sina underbara lekfulla mönster samt själva passformen och kvaliten som jag tycker är så bra!

I den här utlottningen så kommer jag att lotta ut två stycken set med kläder, så det blir alltså två vinnare som vinner ett set vardera!




Set nummer ett består av tre plagg. En stickad kofta i storlek 98/104, en solhatt i storlek M samt ett par trekvartsleggins i storlek 110/116.



Set nummer två består av tre plagg.  Ett linne i storlek 98/104, ett par mjuka shorts i storlek 98/104 och en t-shirt i storlek 110/116.



För att vara med och ha chansen att vinna ett av seten gör såhär:


* Obligatoriskt. För en vinstchans/lott - lämna en kommentar i detta blogginlägg där du skriver vilket set du helst vill vinna och vem du skulle vilja ge det till om du vann. Lämna även dina kontaktuppgifter som namn och mailadress. Skriv även i kommentaren om (och isåfall vad) du väljer att göra något i punkterna nedan och hur många vinstchanser du då får!


Frivilligt, du får en extra vinstchans/lott för varje punkt nedan:

 
* Följ Småfolk på Instagram, de heter @s_m_a_f_o_l_k

* Länka till tävlingen på din blogg eller på facebook eller tipsa om tävlingen på Instagram. Låna då någon av bilderna ovan, och tagga mig @elinochalva ifall du tipsar på instagram så att jag ser att du tipsat. Om du tipsar i din blogg eller facebook så länka till ditt blogginlägg eller skriv vad du heter på facebook i din tävlingskommentar.



Man kan vara med i utlottningen fram till söndag den 18 maj klockan 23.00, Lycka till!



Elsa fem och en halv månad!

Publicerat: 2014-05-07 Kl: 18:34:00 | I kategori: Elsa 0-1 år | 7 kommentarer |





Jag som skulle skriva en liten uppdatering varje månad, men det är väl bara att inse att med två barn hemma så får man vara glad om man hinner med att blogga eller skriva ner några ord regelbundet över huvud taget. Vårt älskade lilltroll Elsa är nu fem och en halv månad, och tiden bara rinner iväg!

Vi var på Bvc häromdagen, och då var hon 63 cm lång och vägde 7,2 kg, hon ligger lite under medelkurvan men följer sin egen. Men jag tycker att hon har blivit lite mer rund och go än tidigare! I kläder har hon 62/68 även om vissar kläder i 62 börjar bli lite trånga. Hon blir alltid glad så fort någon pratar och skojar med henne och skrattar högt om man råkar kittla henne eller skojar lite extra, och bäst tycker hon om sin storasyster ♥ Jag tycker att Alva inte visar några svartsjuketenderser längre utan hon hjälper till att försöka trösta och underhålla Elsa för det mesta! Imorse till exempel så blev Elsa väckt av att Alva kom in i sovrummet med sin lilla ostämda gitarr och sjöng en sång, vem blir inte glad av att vakna till nåt sånt haha..





För någon vecka sedan plockade vi fram gåstolen från källaren, hon når inte ner med fötterna än men gillar att sitta några minuter och snurra på alla leksaker. Annars gillar hon mer att halvligga och sitta upp än att ligga ner, så jag brukar sätta amningskudden runt henne och så sitter hon medan hon tuggar på sina leksaker. Babygymmet ligger hon också i och drar och biter på alla leksaker! Däremot har hon inte kommit på att man kan rulla runt än även om hon börjat vrida kroppen ett halvt varv så det är nog på gång skulle jag tro!

Sömnen har tyvärr blivit mycket sämre de senaste månaderna, hon som sov upp till 8-9 timmar i sträck under några veckors tid har de senaste månaderna velat äta var 2-3e timme på nätterna så nu börjar jag bli vääldigt trött. Tyvärr tyvärr så vägrar hon både napp och flaska, så ingen kan hjälpa mig att mata henne och det är bara amning som gör att hon somnar om på nätterna. Vet inte riktigt vad jag ska ta mig till eftersom Alva älskade både flaska och napp när hon var bebis, bara att stoppa in nappen så somnade hon om. Alla tips från er som haft napp och flaskvägrare mottages tacksamt!! Började era barn nånsin med napp eller flaska efter att ha vägrat flera månader?

I vanliga fall så somnar hon senast vid 20-tiden på kvällarna och vaknar på morgonen vid halv åtta ungefär, har man otur kan hon vakna just efter sex och har man väldigt tur så kan hon sova till nio. Men det tillhör inte vanligheterna! På dagen sover hon ganska mycket, 1-2 timmar på förmiddagen och upp till 3 timmar på eftermiddagen om vi är ute med vagnen, är vi inne så kan det istället bli 1 timme i taget men fler sovstunder. Efter 16-17 brukar hon inte sova utan då håller hon sig vaken till det är godnatt vid 20!





Gr
öt började vi med för 1,5 månad sen för att hon skulle bli lite mättare på kvällen och kanske sova mer, men hon är inte så intresserad av att äta mat än utan trycker ut det mesta igen ur munnen så än så länge så funkar det inte så bra med det. Vi har även provat lite banan och fruktpure men Elsa ser väldigt skeptiskt ut, fast i veckan tänkte jag ändå prova lite potatis och sånt.

Hon gillar när det är mycket folk omkring, och över huvud taget tycker jag att hon är väldigt glad och nöjd så länge hon inte är hungrig eller övertrött! Är vi bland folk så nöjer hon sig länge med att bara sitta i mitt knä och titta runt, och annars så gillar hon ju att sitta och gnaga på sina leksaker eller vad hon lyckas få tag i! I förrgår till exempel så var Elsa och jag på kalas hos min vän Moa på kvällen, och hon var nog inte missnöjd en enda gång  trots att vi var där från kl 18-22.30 och hon var vaken hela tiden! Vid 21-tiden trodde jag att hon ville sova, men nej nej. Hon satt istället och skrattade högt när mina kompisar skojade med henne ♥ Väldigt skönt, för när hon var mindre var hon rätt missnöjd kvällstid så det känns jätteskönt att hon är mycket gladare nu!


Vid nästa uppdatering om nån månad håller jag tummarna att jag får skriva att hon är lika glad som vanligt, har börjat sova hela nätterna och äter glatt ur flaska.. I wish..


 
 

Lite nya barnrumsprojekt

Publicerat: 2014-05-03 Kl: 17:26:00 | I kategori: Hemma hos oss - Alvas rum NYA LÄGENHETEN | 5 kommentarer |





Nu när vi varit sjuka så länge så försvann verkligen all ork, och tyvärr även lusten till fortsätta med några roliga projekt här hemma som jag såg fram emot tidigare. Jag hoppas dock att lusten kommer tillbaka i takt med lite mer energ!
 
I vårt sovrum har vi ju tapetserat en vägg där jag ska göra iordning en hörna åt Elsa, men det hade helt avstannat för tillfället och jag räknade med att den nya stringhyllan skulle ligga orörd i sin förpackning i minst några veckor till. Men jag hade tur,  peppen kom tillbaka lite igår då Anna ringde och frågade om de skulle komma förbi med slagborren och hjälpa mig eftersom de ändå precis hängt upp en stringhylla hos sig! Ja tack, och det sa bara svisch så var den nya hyllan uppe så tack för det! Bilder kommer så fort jag hinner och nu väntar bara lite piffande som några tavlor och pompoms så är Elsas hörna klar!

I Alvas rum hade jag planer på att göra om hennes kuddhörna, jag har tidigare köpt en sån fin sänghimmel från Miniroom.se som jag ska sätta upp där istället och göra en liten kombinerad koja och mindre myshörna än vad hon har nu, tror verkligen att hon kommer att gilla det! Men det blir ett senare projekt alltså, måste bara få tillräckligt energi till att orka med vardagen först. Det största problemet just nu är att Elsa vägrar ta flaska och napp samt vill äta hela nätterna, så det var några månader sedan jag sov mer än två-tre timmar i sträck vilket börjar märkas på dagarna. Zzzz alltså..




Några av alla fina favoriter samlade! Huskudde från Lucky boy sunday, dockor från Sirlig och Miniroom.se (kommer snart in igen på Miniroom.se vet jag), rosa stickad molnkudde från Bla bla kids, och vit molnkudde och ballerinadocka från Etsy.



De här bilderna har legat i ett utkast i flera veckor, så de är inte dagsaktuella men jag har inte hunnit fota så mycket den senaste tiden! Sen så ser det ändå ganska likadant ut i Alvas rum hela tiden förutom ordningen på kuddarna ungefär, så det ska bli spännande att se om det blir bra med den nya sänghimmeln!


Trevlig lördag på er som kikar in här ♥ För er som frågat om min giveaway från Småfolk, den blev lite försenad eftersom vi var sjuka så länge men nästa vecka räknar jag med att den kommer upp så kika gärna in om några dagar och var med och tävla!

 

RSS 2.0