Lite kvällsbus

Publicerat: 2011-06-30 Kl: 16:41:00 | I kategori: Allmänt | 12 kommentarer |




Finaste Alva i sin nya klänning från Lindex, 79.50 kostade den. Hehe man ser ju varför vi alltid hänger i den här lekparken, det finns massor av fina trädjur bland annat några ugglor! Jag hörde några andra som var i lekparken kalla den för "uggleparken" och det ska jag också göra från och med nu..


Efter en helt underbar heldag igår nere vid havet tillsammans med Tomas och Nina hämtade vi upp Alva som spenderat dagen hos mina föräldrar. Nästa gång får hon såklart följa med, men det var himla skönt att bara ligga och sola och vila i några timmar, det behövdes verkligen då jag var sjuk hela förra veckan och har varit rätt så trött och orkeslös. Alva hade det såklart superkul hos sin mormor och morfar och badade typ hela dagen i sin barnpool och märkte knappt när vi kom haha.. Sen blev det som vanligt en sväng till lekparken här i närheten, jag gillar att gå dit på kvällen innan läggdags (Alvas läggdags alltså..) eftersom det är mycket svalare ute då.



En blond mama. Den som kollade noga kanske såg vart jag tydligen glömde smörja in mig med solkräm igår på stranden. Svar - halsen..

Jag började tänka på hur mycket pengar jag egentligen lagt ut på frisören sen jag började slinga håret när jag var sexton, jag betalar ungefär 1200 kr per gång med klippning (det är svindyrt med frisören här i Umeå, har hört att det är mycket billigare i typ Stockholm men dit är det ju tyvvär lite långt..), och det blir ju några tusen per år. Tar man sen det gånger femton år så blir man nästan mörkrädd hur mycket pengar det är.. Så det slutade med att Nina färgade håret på mig hemma istället och jag sparade både in en massa pengar och blev det blondaste jag nånsin varit men jag vänjer mig nog snart! Det blev iallafall inte gult som jag var rädd för  och hädanefter ska jag försöka slinga håret hemma så ofta det går!



Alva älskar den här stora gungbilen och står alltid längst fram och vrider på ratten, låtsas vrida på nyckeln med en blomma och tutar och kör så det ryker!



Vår finaste ♥ Här springer vi runt och leker kurragömma och titt-ut och det slutar alltid med att Alva skriker av skratt. Mammahjärtat smälter varje gång.




Lite tradera

Publicerat: 2011-06-29 Kl: 21:46:29 | I kategori: Barnkläder | 8 kommentarer |




Det blev en hög med kläder att sälja bort trots att jag egentligen  vill spara typ varenda plagg Alva haft på sig..


Den som läser min blogg kanske märkt att jag älskar tradera.. Att köpa alltså, att sälja tycker jag är så tidskrävande och jobbigt att jag gör det max två gånger per år, men då säljer jag en hel del på samma gång. Nu har jag äntligen lyckats lägga ut en liten del av Alvas urvuxna kläder, med betoning på en liten del. Det mesta av Alvas kläder sparar jag i lådor nere i källaren, det känns som att alla plagg är ett "favoritplagg" som jag inte kan göra mig av med. Men nu gick jag igenom de lådor som jag redan hade nere i källaren och lade ut en del på tradera som jag egentligen tänkte spara, bland annat en del sommarplagg som Alva hade förra sommaren. Jag vet ju att om vi får fler barn så kommer jag ändå att vilja köpa en del nytt så allt behöver jag faktiskt inte spara..


Hur som helst, jag fick en kommentar att jag skulle lägga ut länken till mina traderaauktioner och ni hittar dem här!


Lindexshopping

Publicerat: 2011-06-28 Kl: 23:52:00 | I kategori: Shoppat till Alva | 11 kommentarer |




En full påse från Lindex kom jag och min mamma hem med senast vi var på stan, jag gick in för att köpa ett par shorts till Alva och det kom jag ju ut med. Och lite till..



Syns det att jag älskar färgglada barnkläder? Mönstrade ska det helst också vara och dessa tre fina klänningar kunde jag inte motstå!



Några av plaggen fick Alva av min snälla mamma, bland annat de blommiga haremsbyxorna och t-shirten. Jag hade inte tänkt att köpa någon shortsdress till Alva då jag tänkte att det nog är ganska opraktiskt när man ska byta blöja, men så sprang jag på den här blommiga på rea. Alva har plötsligt både haremsbyxor och shortsdress, hon är visst trendigare än mig själv haha..



Jag gillade Lindex babyavdelning mycket bättre än flickavdelningen och det är lite tråkigt att Alva börjar växa ur storlek 86 så att vi inte kan köpa kläder där längre. Det är mycket roligare mönster på babyavdelningen, mer retroinspirerat som jag gillar medans det är mer prinsess och volanger på flickavdelningen. De flesta har säkert sett Lindex fina molnpyjamaser, Alva har haft dem i flera färger och jag undrar varje gång jag är på Lindex varför de inte använder molntyget och tillverkar en kollektion med kläder till de större barnen också, jag skulle då garanterat köpa varje plagg..


Det var lite oviktiga ytliga tankar så här på kvällskvisten, annars har jag precis blivit megablond då Nina varit så snäll och färgat mitt hår ikväll och imorgon bitti åker vi till havet och spenderar dagen där, underbart!


Veckans rum på Mammasegen.com!

Publicerat: 2011-06-27 Kl: 23:30:00 | I kategori: Bloggen | 10 kommentarer |





Förra veckan blev jag kontaktad av mammasegen.com som ville att Alvas rum skulle vara veckans rum på deras hemsida, och det ville vi såklart och det känns så himla roligt att jag fått så mycket positiv respons på Alvas rum! Nu ligger det lilla reportaget uppe på hemsidan och ni hittar det här. Mammasegen är en sida som innehåller allt från inredning till shoppingtips, jag fastnade en lång stund och hittade massor av rolig läsning så gör gärna ett besök!


 

 

Annars har solen äntligen kommit hit efter förra veckans regnmaraton och vi håller oss utomhus så mycket som möjligt. Så länge som det fina vädret håller i sig kommer det att bli lite sämre uppdatering i bloggen, men det blir väl så i hela bloggvärlden på sommaren att folk inte sitter lika mycket vid datorn. Men jag älskar ju att blogga så några inlägg blir det i veckan, kanske inte varje dag bara!

Vår midsommar i bilder

Publicerat: 2011-06-26 Kl: 15:41:00 | I kategori: Högtider (Jul, Nyår, Påsk, födelsedagar) | 6 kommentarer |



Finaste midsommartjejen ♥ Synd bara att Alvas fina midsommarklänning inte syntes, men regnar det så regnar det..





Vår midsommar var superhärlig trots att det regnade
, när vi kom fram till huset hade min pappa trotsat regnet och byggt en midsommastång, bordet var fullt med blomster som vi sen skulle klä stången med, och min mamma stog och band blomsterkransar! Det kändes så kul att Alva fick en traditionell midsommar trots att hon inte kommer att minnas något när hon blir äldre, men vi har ju iallafall fina bilder som minnen!


Självklart blev det dans runt stången i regnet, Alva älskade "små grodorna" och dansade och sjöng själv! När vi sen skulle gå och lägga henne för kvällen stod hon upp i spjälsängen, snurrade och sjöng "oackackack oackackack", vår fina tjej.


 



Andreas tog så himla många fina bilder på Alva på blomsterängen, jag ska visa en annan dag då vi hunnit gå igenom alla bilder


Nu ska vi bege oss till Alvas farmor och farfar för lite grillat, men ikväll hoppas jag att jag hinner lägga ut lite av Alvas utvuxna kläder på tradera ( som jag har i och för sig har tänkt varje kväll de senaste månaderna men ikväll kanske mirakel sker hehe..) Trevlig söndag på er!

 


Fotoskola hos Happy Days!

Publicerat: 2011-06-26 Kl: 14:13:00 | I kategori: Fotoutmaning | 4 kommentarer |


Om ni inte redan läser Josefins blogg Happy days som är en av mina absoluta favoritbloggar tänkte jag tipsa om hennes fotoskola som hon startat denna vecka! Den kommer att pågå i tio veckor och varje vecka får man en läxa, jag kommer självklart att hänga på. Både för att jag gillar Josefins blogg och att hon är en av de bloggar som inspirerar mig mest när det kommer till fotografering, och dels för att jag verkligen vill lära mig mer om foto!

Denna veckans läxa handlar om bildkomposition, och man skulle fota ett objekt i 2-3 olika perspektiv. Först provade jag att fota mitt favoritobjekt - Alva, men eftersom hon inte direkt sitter still var det svårt att få samma slags foto så jag bytte till något enklare som iallafall håller sig på samma ställe, blommor.



Blommor fotade framifrån, underifrån och uppifrån

Glad midsommar!

Publicerat: 2011-06-24 Kl: 10:41:00 | I kategori: Högtider (Jul, Nyår, Påsk, födelsedagar) | 2 kommentarer |





Jag tänkte bara önska er en fin midsommar ni som kikar in här! Kollaget ovan hittade jag i arkivet, alla bilderna kommer från förra årets midsommar då solen sken och Alva bara var en liten skrutt! I år är vädret sämre men jag hoppas att vi ska få en fin midsommar ändå, kanske att Alva får en liten blomsterkrans ifall vi hittar tillräckligt med blommor!

Vi kommer att fira midsommar tillsammans med min familj i vår "släktstuga" tio mil norrut, så det blir tyst nu på bloggen i några dagar då det inte finns någon dator där. Men jag återkommer efter helgen med lite bilder från en förhoppningsvis inte allt för regnig midsommar!


Så trevlig midsommar på er alla!



Alva hjärta Hjärtat mitt!

Publicerat: 2011-06-23 Kl: 20:45:00 | I kategori: Alvas "modell" uppdrag | 6 kommentarer |


 

Några av alla bilder vi tagit på de fina kläderna från Brights & Stripes. Vi har skickat iväg en bunt med bilder till Hjärtat mitt så väljer hon ut de bilder som passar!

 


 

En superrolig grej som vi hållit på ett tag med här hemma är att Alva åter igen har fått äran att modella kläder för webshopen Hjärtat mitt! Tidigare har hon fått vara modell för mössor och regnbågskläderna från märket Brights & stripes. Den här gången blev det också kläder från samma märke, men med lite andra mönster!  Nu är jag definitivt inte någon fotograf så det hade blivit stor skillnad ifall ett proffs hade fotat i en studio istället för i vår hall, men så seriöst är det inte utan det viktiga är att man ser hur kläderna ser ut på ett barn! Jag själv blir så himla glad och stolt över att Alva får vara med om det här och jag hoppas att hon tycker att det är kul när hon blir större och kan se tillbaka på alla bilder!



Sen är det ju faktiskt så också att för varje bättre bild så finns det tio sämre, här är några exempel på de kort som jag aldrig skickade med, tror inte de hade platsat i webshopen haha..


 

Inte så mycket modellmaterial men världens finaste ändå ♥

Nytt till Alvas rum - lilla brödrosten!

Publicerat: 2011-06-22 Kl: 21:12:00 | I kategori: Barnprylar | 7 kommentarer |


 

Igår kom Tomas och Nina (min bror och hans tjej) hem från sin bilsemester i södra Sverige, och med sig hade den en superfin present till Alva - nämligen den här underbara lilla prickiga brödrosten i trä som Alva älskade direkt! Hon gillar allt som går att trycka på och bröden hoppar nämligen upp när man trycker på knappen, mycket populärt!




Passade väldans bra med Alvas andra köksgrejer och godsaker! Nu längtar jag ännu mer tills vi flyttar och jag kan bygga miniköket som jag tjatat om här på bloggen, det kommer att bli så fint med flera hyllor ovanför med plats för massor av rolig låtsasmat och köksgrejer!

 

Dagens Alva i den fina kattklänningen från Småfolk. Brödrosten har vi såklart lekt massor med idag, nya grejer är alltid kul!


Annars har vi varit sjukt effektiva här hemma då fotografen kommer imorgon förmiddag och fotograferar lägenheten inför försäljningen. Hela eftermiddagen och kvällen har vi storstädat och plockat (Andreas har till och med putsat fönstren - pluspoäng!) medans Alva har lekt med våra föräldrar.  Nu ska vi slänga oss i soffan framför en bra film och lyxa till det med ost och kex, trevlig kväll på er och kul att så många nya besökare har hittat hit!

På framsidan!

Publicerat: 2011-06-22 Kl: 21:10:00 | I kategori: Bloggen | 1 kommentarer |




Gissa om jag blev förvånad när jag skulle logga in på bloggen idag och möttes av min fina Alva på framsidan av Blogg.se! Jättekul tycker jag, och det känns även kul att så många nya läsare har hittat hit, välkomna!

Reafynd från Polarn o Pyret

Publicerat: 2011-06-21 Kl: 19:09:00 | I kategori: Shoppat till Alva | 9 kommentarer |



En rosa ribbad baströja och randiga supermjuka tights, samt en pyjamas med dragkedja till hösten. Alva håller på att växa ur alla sina pyjamaser i storlek 86 från Lindex, och från storlek 92 och uppåt verkar det bara finnas tvådelade varianter vilket jag inte tycker är lika bra så den här blir perfekt!


En tunika med fjärilar och en blommig klänning


Det här är en del av vad jag och min mamma kom hem med från stan i fredags under vår shoppingtur (sen kom jag även hem med en full påse från Lindex också med några jättefina plagg till Alva, men det får jag visa en annan dag), allt kommer från Polarn o pyrets sommarrea. Jag vet att många hyllar Polarns kvalitet på barnkläder, men eftersom Alva ändå aldrig hinner slita ut sina plagg då hon har så mycket kläder tycker jag att det är lite dyrt att handla där till originalpris, jag köper sällan plagg till Alva för över 100-150 kr om det inte handlar om ytterkläder. Inget undantag idag heller, jag tror inte att Alva har ett enda plagg från Polarn o pyret som jag inte köpt på rea och alla dessa plagg ovan kostade runt en hundring styck. Men sen hade vi ju faktiskt sån tur att Alvas snälla mormor valde ut och köpte de flesta av plaggen, hon har också bra smak på barnkläder!

Balkonghäng

Publicerat: 2011-06-20 Kl: 20:56:00 | I kategori: Hemma hos oss | 27 kommentarer |




Äntligen har balkongmöblerna kommit upp ut källaren, vi är väl sist i Sverige med det skulle jag tro.. Jag har inte varit så intresserad av att "inreda" balkongen hittills då vi aldrig använder den ( ni skymtar anledningen bakom blomlådan - betongutsikten..), men nu när vi flyttar kommer vi att ha två balkonger på fjärde våningen varav en med utsikt mot Nydalasjön, så då kommer vi definitivt att lägga ner mer tid på att få mysigt där!


Imorse slog jag upp ögonen av mig själv vid kvart i sju, Alva sov fortfarande och hade sovit utan ett knyst hela natten som hon brukar, underbart att de jobbiga nätterna vi haft i veckan inte verkar hålla i sig. Annars har vi varit väldigt effektiva här hemma och rensat ut hela vårt källarförråd som var så fullt att man inte ens kunde gå in där nästan. Balkongmöblerna stod allra längst in begravda av alla andra möbler och lådor, och det var dags att bära upp dem nu då lägenheten ska fotas nu i veckan till försäljningen, och det är ju en fördel om det inte är helt tomt på balkongen då.. Så nu har vi rensat bort hur många kartonger som helst som vi kört bort till återvinningen med, samt att vi lämnade alla kartonger med kläder och skor som fanns där nere till välgörenhet.

 

Chillar på bänken, Alva verkar gilla balkongen i allafall..


För dagen är Alva klädd i sin fina regnbågströja från Brights & stripes som vi fått från Hjärtat mitt! Ni som inte följt min blogg tidigare kan ju kika in på länken med kläderna här för att se världens sötaste modell ;). En annan superrolig grej är att vi just nu håller på att fota Alva i ännu mer kläder till webshopen, bilder kommer när vi är färdiga och jag hoppas de hinner kommer upp i webshopen inom en snar framtid, jag blir ju så himla stolt varje gång jag går in där och kläderna är för övrigt superfina allihopa!




Alva hjälper mamma att plantera blommor. Eller att lägga i plastblommorna i krukan, riktiga blommor överlever inte hos oss..



Stolskuddarna kommer från Hemtex. Haha vi hade EN levande blomma bland alla plast, och den lyckades Alva hälla ut jorden ur, men ville gärna hjälpa till att städa upp!


Köpt en ny vagn har vi också hunnit med, vi köpte en enklare sittvagn med fullt liggläge och sufflett, perfekt när man bara ska iväg på snabba ärenden. Det blev en Bozz jogger från Barnens hus, det var kampanjpris 995 kr vilket var maxpriset vi tänkt för en ny vagn, men det fanns inga andra som hade både liggläge och sufflet. Jag ska försöka fota den en annan dag ifall någon vill se!

Påfyllning i socklådan..

Publicerat: 2011-06-19 Kl: 12:11:00 | I kategori: Shoppat till Alva | 19 kommentarer |




Sockar från H&M. Nu ska vi väl inte längre ha problem på morgonen med att försöka hitta två likadan sockar som matchar! Dessa sockar tycker jag är de överlägset bästa, alla andra jag testat har typ släppt i resåren efter en tvätt.


Jag vet inte varför just sockar har en tendens att försvinna, trots att man köper nya hela tiden hittar man aldrig två likadana på morgonen. Samma sak verkar det vara med Alvas sockar, fast där finns det ju faktiskt en förklaring varför de försvinner eftersom Alva gillar att lägga dem i gåvagnen och sen köra runt och dumpa dem någonstans i lägenheten, jag hittar dem ganska ofta typ under soffan. Fast hon är duktig på att hitta dem också, "Alva var är dina sockar" frågar jag och hon svarar genast "Dääär" och skyndar sig att hämta ett par från gåvagnen. Men nu laddade jag upp i hennes socklåda med lite nya eftersom hennes storlek oftast är slut i butiken, bäst att passa på medans det finns!




trosor med finaste mönstrena, 99 kr för ett 7-pack


Sen var jag bara tvungen att köpa dessa fina småtrosor också som kommit in nu i butiken, vi kommer nog inte att börja potträna än på ett tag men mönstrena var ju så himla fina så de får ligga i lådan ett tag och vänta på att få komma till användning! Nu håller jag bara tummarna för att det kommer ännu fler plagg i samma mönster, både det med kaniner och äpplen var ju underbart fina!


 

Det hade ju faktiskt kommit ett plagg med äppelmönstret som jag inte heller kunde motstå, nämligen den här fina tvådelade sommarpyjamasen! Jag gillar egentligen inte volanger och ryschpysch på Alva, men det fina mönstret övervägde volagerna och hon ägde inte en enda sommarpyjamas.


Annars har semestern börjat sådär, jag jobbade nästan nio timmar igår trots att jag var sjuk så när jag kom hem så var det soffläge med feberfrossa som gällde resten av kvällen. Alva verkar även ha kommit in i någon slags utvecklingsperiod eller något som gör att hon vaknar hela nätterna, så den här helgen har jag väl fått ungefär 3-4 timmars sömn per natt. Men jag håller tummarna för att det blir bättre och att vi får en skön semster så fort jag blir friskt!



Glöm inte att idag är sista chansen att handla fraktfritt hos Lilla tussilago, ange bara rabattkoden " Alva " i kassan!



Garderobsrensning

Publicerat: 2011-06-17 Kl: 12:13:00 | I kategori: Barnkläder - I Alvas garderob! | 18 kommentarer |


 


Som vanligt har jag den bästa hjälpredan när det kommer till att städa och rensa! Alva stökar - mamma städar.


Jag tycker inte att det var så länge sedan jag rensade Alvas garderob senast, men ändå var det total kaos därinne. Jag har inte burit ner utrensade kläder i källaren sedan i Augusti förra året utan istället tryckt in de utvuxna kläderna längst bak.. Inte konstigt att Andreas klagar över att det är omöjligt att veta vilka kläder Alva kan ha och inte. Hur som helst så lovade jag att rensa ut varenda plagg hon inte använder längre, och det blev genast mycket finare! En påse kläder blev det att bära ner i källaren, en att sälja på tradera och en att ge bort.



Ok jag ser ju själv att det inte är ett normalt beteende att äga så mycket kläder när man bara är ett år, men man blir faktiskt lite extra glad varje gång man öppnar Alvas garderob så något positivt för det iallafall med sig!


Lite svårt var det dock att rensa eftersom Alva fortfarande kan ha storlek 86 som hon började med  redan i vintras, säkert åtta månader har hon kunnat ha samma storlek och vissa klänningar i storlek 86 började hon att använda redan i början på hösten. Inte konstigt att hon har många klänningar då hon aldrig växer ur de gamla samtidigt som jag tycker att det är så kul att få shoppa nya..Nu köper jag dock allt i storlek 92, men 86 funkar säkert några månader till.



Vi får väl se hur länge de fina högarna håller i sig, det brukar väl ta några dagar innan Alva har "vikt om" allt på sitt eget lite stökigare sätt..


Det här inlägget skrev jag redan igår, och det var nog tur för när jag vaknade imorse så hade jag både feber, torrhosta och ont i halsen. Jag jobbar några timmar ikväll så fram tills dess ska jag bara lägga mig och vila, dricka lite te och kurera mig. Visst är det himla typiskt att man blir sjuk så fort man har semester? Jag tycker att det blir så varje sommar..


Glöm inte mitt erbjudande tillsammans med Lilla tussilago! Fraktfritt hela helgen om du anger rabattkoden " Alva "

Ett erbjudande från Lilla tussilago!

Publicerat: 2011-06-16 Kl: 22:36:00 | I kategori: Barnprylar | 3 kommentarer |




Eget kollage med bilder från Lilla tussilago


Förra veckan fick Alva hem ett paket med superfina saker från Lilla tussilago, och nu har jag även fått äran att erbjuda er läsare möjlighet att få handla fraktfritt i webshopen resten av veckan, erbjudandet gäller från och med nu tills på söndag!


Ange bara koden " Alva " i kassan för att få fraktfritt!


Hihi den bästa rabattkoden jag sett måste jag även tillägga ;)



Ny ansiktskräm

Publicerat: 2011-06-16 Kl: 22:34:00 | I kategori: Mode & Skönhet | 2 kommentarer |




.
För någon månad sedan efterlyste jag tips på en bra ansiktskräm, och nu när varenda burk i badrumsskåpet börjar vara tomma slog jag till på den här krämen och rengöringen från Apoteket, Cliniderm Active protection. Hittills känns den riktigt bra måste jag säga, jag gillar att det är en pumpflaska vilket känns mer hygieniskt än burk (och ja jag vet att man ska använda spatel i burken men jag använder fingrarna, fy på mig..) och den känns även lagom tunn så den har potential att bli en ny favorit!

Annars så har vi hunnit med en hel del idag då jag varit ledig och hemma med Alva medans Andreas jobbade. På förmiddagen var vi och skrev på alla slutpapper på den nya lägenheten, så nu är alla tillval helt klara! Tyvärr flyttades inflyttningsdatumet fram ännu mer till den femtonde december, jag som ville vara helt klar med allt till jul får nog ge upp den tanken.

Sen har vi både hunnit med en sväng ner till Nydalasjön (jag satt på en filt och läste nya numret av Mama i solen medans Alva sov, underbart!), ett besök på 4H och sen en sväng ner på stan tillsammans med min fina mamma. Rean hade börjat på Polarn o pyret och alla andra roliga affärer och jag och min mamma tillsammans med reor är en livsfarlig kombination hehe.. Ja herregud vad många shoppingpåsar vi kom hem med, mest till Alva såklart men jag visar fynden en annan dag!

Mina trettioårspresenter!

Publicerat: 2011-06-14 Kl: 20:28:00 | I kategori: Högtider (Jul, Nyår, Påsk, födelsedagar) | 12 kommentarer |


Jag kom på att jag faktiskt inte har visat vad jag fick i trettioårspresent förra veckan, jag fick ju så himla mycket fina saker! Jag hade mest önskat mig presentkort eftersom jag tycker att det är så svårt att önska sig saker, och ändå kändes varenda present väldigt "elin", det märks att mina nära och kära känner mig och jag blev så himla glad över varenda sak!




Fotoram, coola bokstöd i form av ordet "book", en jättefin plåtburk med muffins från Derrière la porte, armband, parfym från Juicy Couture, böcker ( Mari Ljungstedt - Det fjärde offret och Martina Haag - Fånge i hundpalatset), ett svart linne från h&m och en jättefin randig Adidasklänning!



Ett startkit från Id minerals, precis vad jag velat prova de senaste åren men varit för snål för så det ska bli kul att se ifall det är lika bra som alla säger! Sen fick jag även massor av presentkort som jag läängtar att få fara på stan och shoppa för hehe.. Jag har tänkt försöka hinna rensa ut mitt överfulla sminkskåp i veckan, jag behöver knappast tio läppglans när jag ändå bara använder lypsyl.. Så ut med allt gammalt smink och in med nytt och fräscht, så presentkortet på Make up store kommer väl till användning!



Tårtfat från Lagerhaus, Vitt trevåningsfat från Koziol och ett fint glaskakfat!

Kakfat hade jag önskat mig och det kanske syns, hela tre stycken jättefina fick jag! Till Andreas stora fasa.. Han tycker att vi har alldeles för många (vilket jag i och för sig kan hålla med om, men jag ville så gärna ha dessa!) Sist vi var på stan var vi inne på Lagerhaus och jag försökte då köpa det fina tårtfatet med kupan själv, men Andreas tyckte att det var onödigt när vi ändå har flera kakfat hemma så jag struntade i det. Tur då att det var nära till min födelsedag så att jag kunde önska mig det av mina föräldrar, ibland måste man vara smart!!



Kakfatet/Fruktfaten från Koziol passade väldans bra på vår köksö! Alva sa för övrigt "
Appesii" (apelsin) för första gången igår när hon såg clementinerna, duktiga tjejen..



.. Och ifall man inte vill använda det som tårtfat så går det utmärkt att använda som pusselbitsförvaring..

En liten beställning från h&m

Publicerat: 2011-06-14 Kl: 16:35:00 | I kategori: Mode & Skönhet | 8 kommentarer |


Eget kollage med bilder från hm.se

.

.

Nu har den stora sommarrean startat i butiken, men på nätet började den redan förra veckan. Oftast hittar jag ingenting alls på reorna men i år hade jag nog tur och upptäckte det innan alla storlekar hunnit sälja slut så det blev en "liten" beställning från h&m. Tre långklänningar och tre korta, samt ett par korta haremsbyxor och lite sockar. Jag blev faktiskt imponerad av hur fina saker det var med på rean i år, sommaren har ju knappt börjat så det kommer verkligen att komma till använding! När jag ska våga använda en leopardmönstrad långklänning vet jag dock inte, men för 74.50 så vågade jag iallafall klicka hem den. Sen så har jag ju även personalrabatt på allt så slutsumman för hela kalaset blev inte speciellt mycket ändå!

.

Men jag måste även tipsa om rean i butik, för jag blev faktiskt riktigt förvånad av hur mycket fint som var med på rean i år och jag har visst "råkat" lägga undan en stor bunt med kläder som jag tänkte hinna prova och köpa hem imorgon ifall det passar!

 

Nu har jag bara två arbetsdagar kvar innan jag får semester på lördag, men jag tjuvstartar firandet lite grann ikväll genom att gå ut och äta med mina tjejer vilket ska bli såå kul! Trevlig kväll på er andra!



Tofspremiär!

Publicerat: 2011-06-14 Kl: 09:24:23 | I kategori: Alva 1 - 2 år | 13 kommentarer |





Världens finaste i sin nya frisyr ♥

Egentligen ska vi skynda oss att gå ut en sväng nu på förmiddagen jag och Alva, jag börjar jobba klockan elva och Andreas kommer hem från sitt jobb och tar över. Men jag måste bara få visa de här underbara bilderna på Alva som jag precis tog, premiär för tofsar i håret! Typ det finaste jag sett, och nu slipper hon att bli så svettig i nacken när det är varmt ute, hon har rätt så tjockt hår..


 

Förutom fina tofsar så har Alva på sig den här superfina djungelklänningen från Lindex, jag tror jag köpte den typ förra sommaren för att den var så fin - och det är jag himla glad för till den här sommaren!


Det känns som att det händer något nytt varje dag som gör att det är "premiär", några nya ord spottar Alva ur sig varje dag. Igår sa hon faktiskt moffa (morfar) för första gången, och då blev det ungefär tio gånger i rad. Konstigt nog så har hon inte sagt det tidgare trots att hon kan säga betydligt mer avancerade ord som typ youghurt och nyckelpiga (som hon också sa igår för första gången..). Morfar har tidigare fått hetta samma som mormor, alltså mommo, men hon har även sagt hans namn Allan ett tag, mommo allan. Men nu får han äntligen heta moffa!


Ha en trevlig tisdag ni andra och hoppas att solen skiner!

Ett besök på 4-H

Publicerat: 2011-06-13 Kl: 17:01:00 | I kategori: Utomhus | 7 kommentarer |




Igår var det lite svalare ute efter de senaste dagarnas värmebölja, "bara" runt tjugo grader vilket gjorde att vi hade energi nog att bege oss bort till 4H-gården. Det är så himla kul att se hur glad Alva blir av att få vara med alla djuren, hon sprang runt och härmade både får, kor och kaniner. Här lär vi spendera en stor del av sommaren skulle jag tro, men det ligger så nära där vi bor - bara max femton minuters gångavstånd och så ligger Nydalasjön med badstrand och äventyrsbad precis bredvid.



Hehe Alva blev lite sur då jag tog upp henne och skulle fota, hon ville hellre gå och kolla på kaninerna.. Annars är nog fåren favoriter eftersom man får gå in i hagen och klappa, och de är ju så vana med barn att de snällt står kvar!



Sune gillade också fåren!



.. och Alva gillade att plocka blommor. Det är ett av de ord hon lärt sig den senaste tiden, "bomma"


Tyvärr så serverades ingen lunch förutom gofika, så vi gick bort till campingen för att få i oss någon mat. Otur som vi hade så hade lunchrestaurangen stängt, så det var bara att gå bort till Nydalabadet för lite riktig mat! (parisare och pommes, mums..). Vädret slog snabbt om från sol till molnigt, men tjugo minuter hann iallafall jag och Andreas ligga och sola vid sjön innan molnen och regnet kom och Alva vaknade ur sin tupplur, alltid nåt!



Hehe papporna hittade såklart ett lekställe åt dem själva, den här superstora hoppkudden! Det såg faktiskt superkul ut så nästa gång tänker jag också vara med och leka..

Lite smått och gott..

Publicerat: 2011-06-13 Kl: 11:10:23 | I kategori: Shoppat | 6 kommentarer |




Badsandaler, sandaler och matchande solglasögon från h&m. Dock lite tveksamt om skorna passar, de fanns bara i storlek 20-21 och Alva har 21 på sina andra skor.


Jag var inte riktigt beredd på värmen som kom i slutet av förra veckan då vi haft kallt och regnigt så länge, så jag shoppade lite nödvändigheter till Alva. Mest skor eftersom hon inte hade ett enda par sommarsandaler. Sånt där är lite typiskt mig, hon har en fullproppad garderob med typ fyrtio klänningar men inga sandaler.. Lite typiskt mig är även då att inte bara nöja mig med ett par, hela fyra par rikare blev hon!



Solglasögonen på sne men kan man bli coolare?



Två stycken Kavatskor fick jag hem på posten, båda två är köpta på tradera men såg ut nästan som nya. Jag har hört många gånger att man helst inte ska köpa skor begagnat till barn, men när de är så små och växer ur dem så fort så känns det som att de inte har hunnit bli speciellt slitna. Soldräkten kommer från h&m och var den enda som fanns kvar, annars är jag inte så förtjust i Hello kitty. Fast det verkar Alva vara och det är väl det viktigaste..


Sen blev det även lite smått och gott till mig själv, nämligen denna VITA I-PHONE 4! Jag är kär och redan beroende, så himla smidigt att kunna kolla bloggar när man har en minut över!




Min nya kärlek..

Mitt nya favoritplagg!

Publicerat: 2011-06-12 Kl: 15:04:00 | I kategori: Mode & Skönhet | 10 kommentarer |



Lite olika fina långklänningar från h&m.  Den svarta för 74.50 med spetsrygg blev jag helt kär i, men tyvärr är den helt slut i min storlek..

För ganska exakt ett halvår sedan skrev jag ett inlägg om vårens trender där jag även nämde att jag inte kommer att haka på trenden med långkjol eftersom jag var med sist den var trendig för si sådär femton år sedan. Men som vanligt så ändrar jag mig snabbt när det gäller mode, och nu har jag införskaffat två stycken långklänningar som kommer att bli sommarens favoritplagg, och känner jag mig själv rätt så kommer jag säkert att äga tio stycken innan sommaren är slut..

Det är lite kul att man nästan alltid vänjer sig efter ett tag med alla nya trender som kommer. När jag gick på föräldraledighet från jobbet (jag jobbar på h&m) under hösten 2009  så var modet ungefär tights och tunika (som jag älskar, bästa modet nånsin!), och nu när jag började jobba igen våren 2011 så såg det helt annorlunda ut. Helt plötsligt svämmade butiken över av mönstrade haremsbyxor och korta toppar, och jag tänkte att jag aldrig skulle passa i något av dem. Men efter att ha jobbat några månader så har jag totalt ändrat åsikt och tycker nu att det är jättesnyggt. Jag har dock börjat försiktigt med ett par svarta haremsbyxor, men de är ju faktiskt ett av de bekvämaste plagg jag har burit! Förutom långklänningen då..



Långklänning från H&M (vad annars, hela min garderob kommer ju därifrån hehe..). Ignorera gärna de konstiga poserna, jag är definitivt ingen modebloggare ;)

En sommardag

Publicerat: 2011-06-12 Kl: 09:15:00 | I kategori: Utomhus | 3 kommentarer |



Bada är det bästa som finns!

Lördagen var nog det varmaste jag nånsin varit med om att det varit i Umeå, vi hade värmebölja och långt över trettio grader så direkt på morgonen slängde jag på mig bikinin och gick ut på gården och lade mig i gräset medans Andreas och Alva gick iväg till den enda lekparken här i närheten med skugga! Helt underbart, flera timmar låg jag och solade och bara njöt av värmen (och att få ligga still för en gångs skull, nu när Alva springer får man ju aldrig sitta still längre..).


Alva invigde sin fina Villervallaklänning som jag köpte på rea i våras, men den åkte snabbt av! Nakenfis är mer Alvas melodi, så mycket lättare att hoppa i poolen när man vill..


Efter några timmars solande så gick jag och Alva bort till mina föräldrar för att utnyttja deras babypool medans Andreas var iväg med några kompisar och åkte gummibåt i älven så vi fick en härlig dag båda två! Vid middagstid så möttes vi upp allihopa för grill & chill hemma hos Tomas och Nina där vi spenderade resten av kvällen, en helt perfekt sommardag med andra ord!


 

 

Den finaste ♥





Haha Alva var helt tokig och sprang omkring och skrattade och busade på den stora gräsmattan bakom huset, jag fick lyckokänslor i hela kroppen av att se henne så glad!

Några nya favoriter från Lilla tussilago!

Publicerat: 2011-06-10 Kl: 18:15:09 | I kategori: Barnprylar | 12 kommentarer |


Det är inte bara jag som har fått presenter den här veckan, igår fick vi nämligen hem ett paket med superfina grejer till Alva från Lilla tussilago! Hon äger inte ett enda instrument så det passade henne utmärkt, och ugglorna behöver jag väl inte ens nämna att både jag och hon gillade direkt! Det är lite kul att se att Alva gillar samma saker som mig själv, men när jag blir överlycklig varje gång jag ser en uggla så är det klart att Alva vill vara likadan ♥


 

Superfina maracas och tamburin från Lisbeth Dahl! Jag gillar leksaker som är både fina att ha famme och roliga att leka med, och dessa föll definitivt in i båda kategorierna.


 

Haha Alva in action.. Hon älskade instrumenten direkt och skrek kaka kaka (skaka skaka) medans hon rockade loss!




Så himla fina små klädnypor i form av träugglor! Så fort Alva bli lite större och börjar rita teckningar som inte bara består av blyertsstreck i min almanacka tänkte jag hänga upp ett snöre där man kan nypa fast teckningarna, blir ju lite extra fint med ugglorna.



.. Fast än så länge så använder Alva dem till att plocka i och ut sina lådor, tänk att det kan vara så roligt när man är sexton månader.. Jag försökte ta en ur lådan när jag skulle fota, och Alva sa Näpp! och slet tillbaka den..


Tusen tack till Lilla tussilago för de fina sakerna! Jag tycker definitivt webshopen är värd ett extra besök för sina fina och annorlunda prylar, och trevlig personlig service är det också vilket är ett stort plus!


Trevlig fredagskväll på er, jag och Alva ska ta en sista sväng ut till lekparken, men det är över trettio grader här i norrland så det känns ungefär som Turkiet mitt i sommaren..

En prenumerationsgåva

Publicerat: 2011-06-10 Kl: 11:05:00 | I kategori: Inredning | 7 kommentarer |




Marimekkoskål från Ittala


Är det någon mer än jag som går på alla erbjudanden man får hem i brevlådan hela tiden, typ prenumerera på en tidning i tre nummer och få en gåva gratis? Men sen så fortsätter visst tidningen att komma i brevlådan i ett år till då man tydligen har missat att de tre numren övergår i en tillsvidareprenumeration som man är för lat för att säga upp.. Men den här fina Marimekkoskålen som jag nu fått i brevlådan efter att ha beställt en prenumeration på Family living var faktiskt riktigt fin, och tidningen är verkligen en ny favorit så den får hemsk gärna fortsätta att komma i min brevlåda i ett år till! Det är lite kul att jag från att bara läst tjejtidningar typ Solo och Veckorevyn helt plötsligt bara läser föräldratidningar och inredningstidningar, det märks verkligen att jag fyllt trettio haha..



Skålen var lite mindre än vad jag trodde att den skulle vara, men några kakor fick iallafall plats där i!

Lite tips till barnrummet!

Publicerat: 2011-06-09 Kl: 07:02:00 | I kategori: Hemma hos oss - Alvas rum GAMLA LÄGENHETEN | 25 kommentarer |


Jag ofta mail och kommentarer om vart jag köpt olika prylar till Alvas rum vilket jag tycker är superkul. Nu har det dykt upp en del nya besökare den här veckan i och med att vi är veckans familjeblogg på blogg.se, så jag tänkte dela med mig av lite inköpsställen igen trots att jag gjorde ett liknande inlägg för några månader sedan, men det är nog inte så många som orkar läsa bakåt i arkivet flera månader när man trillar in på en ny blogg!



Den överlägset vanligaste frågan jag får på bloggen är vart jag köpt den prickiga mattan i Alvas rum. Den heter "happy" och kommer från Mio, och jag är så glad att jag köpte den eftersom i princip hela rummet har utgått från färgerna i mattan . Den näst vanligaste frågan är vart jag köpt det fina namntåget med Alvas namn, och det var faktiskt Andreas som hittade det när vi var i Stockholm förra året! Men märket på tåget är Vilac, och det går även att köpa här.

Spårvagnsväskan köpte jag hos Juliasvitadrömmar, och vimplarna är hemmagjorda, se inlägget här! Även gungelefanten är populär, men tyvärr verkar den vara slutsåld i butiken där jag köpte den, märket är Kids Company.



Dessa vimplar ovan kommer från Åhlens usprungligen, men jag klippte bort vissa färger och sydde dit egna som jag gillade bättre. Alva-bokstäverna och ugglorna nedan har jag sytt själv, och jag har flera gånger fått frågan om jag syr upp ugglor och bokstäver och säljer vilket jag tyvärr inte gör. Vore jag bättre på att sy så skulle det kanske vara aktuellt, men kollar man nogrannare så ser man att boksäverna inte är klara på baksidan och att ugglorna är alldeles sneda och har trådar överallt så jag tror nog inte att någon skulle vilja betala för dom haha..




Jag har sytt nästan alla kuddar till Alvas kuddhörna, men de enfärgade och den svart/blå ugglan kommer från Lagerhaus. Tygerna kommer från Färg & form, Ikea, Åhlens och tradera.




Molnboxarna har jag gjort själv genom att klistra på vita moln på färgade lådor från Lagerhaus, molnen har jag köpt på tradera eftersom jag var för lat för att klippa ut egna.. Sök på "scrapbooking + moln" på tradera så hittar du dem! Uggletavlorna som jag gjort inte mindre än sex stycken av är gjorda av tyg som jag köpt på tradera. Alvapallen kommer från Bonde of Sweden och var Alvas doppresent från mig och Andreas!


Sådär, nu tror jag att jag fått med de flesta saker som jag brukar få frågor om! Ha en trevlig dag i solen allihopa, själv ska jag cykla iväg på jobbet men nu är det bara en och en halv vecka kvar tills jag får semester!

Lite sommarbilder!

Publicerat: 2011-06-08 Kl: 20:53:21 | I kategori: Utomhus | 10 kommentarer |


Plockar lite blommor från mormors rabatter, fast det var visst inte ogräs som jag trodde..


 

Idag har det verkligen varit en stekande sommardag, och äntligen lyckades jag tajma in ledig dag och soligt väder samtidigt! Annars har det regnat på alla mina lediga dagar de senaste veckorna känns det som, men idag har vi bara varit ute och njutit av värmen. Fast får man klaga lite så var det nästan för varmt för Alva, det är så svårt att skydda henne ordentligt från solen trots solkrämer och att vi försöker få henne att leka i skuggan så mycket som möjligt, men det är lite svårt när hon springer runt precis överallt (Någon som förresten kan tipsa om en solkräm för barn som inte är så himla kletig?). Men det har varit en underbar dag ändå, vi har spenderat den hemma hos mina föräldrar i deras trädgård och jag har passat på att ligga i stolsolen varenda sekund jag fått över!

 

 

Alva upptäckte genast en rolig grej när vi kommit fram, morfar hade nämligen varit och köpt en egen liten pool till henne! Vi har ju bara balkong hemma så det är tur att både mina och Andreas föräldrar har en egen trädgård där vi kan hänga i sommar och Alva kan bada.

 

 

Det är fortfarande sommarvärde trots att klockan börjar närma sig nio, och det är såna här kvällar jag verkligen önskar mig ett eget hus med trädgård. Vår balkong är helt omysig utan kvällssol och med utsikt in i en betongvägg, så där sitter vi typ aldrig. Men trots att vi inte kommer att ha någon uteplats i nya lägenheten heller så kommer vi att ha två balkonger varav en mot Nydalasjön, så kvällssol är det alltid från något håll!


Rosa cake pops!

Publicerat: 2011-06-08 Kl: 17:15:00 | I kategori: Mat & bak | 7 kommentarer |



Cake popsen som jag serverade på min trettioårsdag i måndags förtjänar nästan ett eget inlägg. Jag har ju läst om dessa "cake pops som är de nya cupcakes" precis överallt de senaste månaderna, så självklart var jag tvungen att prova. Och självklart glömde jag bort att jag inte är lika bra på att baka som jag tror att jag är, så det som jag trodde skulle gå på tio minuter " jag hinner nog göra dem under reklamen på big brother finalen" tog en timme och de blev inte alls lika fina som på bild.. Men barnen på kalaset gillade dem iallafall! Lite roligt var det också att jag på riktigt trodde att de skulle vara lika stora som cupcakes, men jag upptäckte snabbt att chokladbollsstorlek var ett bättre mått..
.
.


.

Receptet har jag lånat från Alexandras blogg, sen så tillsatte jag även karamellfärg och strössel!
.

Recept Cake pops, ca 25 st

* 2 paket ballerina kladdkaka

* 50-100 g philadelphiaost

* 300 gram vit choklad
.

Gör så här: Kör ballerinakakorna i matberedare tills det bara är smulor. Tillsätt Philadelphiaost, börja med 50g. Blanda och känn på degen, den ska vara mjuk men ändå fast. Rulla sedan degen till bollar i den storlek du själv önskar. Lägg in dem i kylen i ca 30 min. Medan bollarna står i kylen så kan du passa på att klippa grillpinnar till önskad längd. Smält chokladen i ett vattenbad till rinnande konsistens. Ta ut bollarna från kylen, doppa pinnen i lite smält choklad och sen tryck in den i chokladbollen (detta gör att pinnen sitter bättre). Sedan är det bara att doppa hela bollen i chokladen och ställ på ett bakplåtspapper i kylen tills chokladen stelnat.

.
Ät och njut!


Födelsedagen!

Publicerat: 2011-06-07 Kl: 22:00:00 | I kategori: Högtider (Jul, Nyår, Påsk, födelsedagar) | 16 kommentarer |


Tack för alla gratulationer på min trettioårsdag igår och ett extra stort tack till alla som var med och firade! De första gästerna kom redan på förmiddagen, och sen var det full rulle ända fram till kvällen! Om jag räknat rätt så var vi över trettio stycken vuxna och barn, så det var tur att vi ordnat en väldans massa mat och fika! En helt perfekt dag blev det och det var så kul att så många kunde komma och fira, en hel del bilder blev det också men då jag inte tror att mina släktingar och vänner vill synas så mycket i bloggen så blir det ett bildregn av godsaker istället!

 

Över trettio gäster gör ju att presenthögen blir ganska stor, jag fick så himla mycket fina presenter! Bilder på innehållet kommer en annan dag när jag hunnit fota allt..


 

Vi hade både buffémat och godfika, och trots att det var så många gäster så kommer jag att äta sallad och snittar som matlåda i måånga dagar till, det blir alltid en massa mat över när man har kalas!

 


Vi försökte få tremänningarna (fast Sune och Svante är kusiner) att sitta still brevid varandra för ett kort, men det var ju lättare sagt än gjort.. Sune, Alva och Svante är födda inom loppet av 2,5 månader så de kommer nog att busa en hel del tillsammans när de växer upp, vi föräldrar lär ju inte få en lugn stund..

 

Lyckad bild vs Inte så lyckad bild hehe..



Jag bakade cake pops och kladdkakemuffins, men de senaste fastnade inte ens på bild.. Mitt favorithalsband är även Alvas favorit!

 

En sak som jag är säker på är att inga gäster gick hem från kalaset hungrig iallafall!




Veckans blogg!

Publicerat: 2011-06-07 Kl: 08:41:00 | I kategori: Bloggen | 8 kommentarer |




Veckans familjeblogg på blogg.se!

Då jag firade min trettioårsdag igår från morgon till kväll har jag inte hunnit kika in här och berätta att jag den här veckan är veckans blogg på familjesidan på Blogg.se! Det känns lite spännande och jag tycker att det är superkul med alla nya besökare som trillar in, hoppas att ni gillar bloggen! Jag hade tänkt att skriva ett litet presentationsinlägg nu i början av veckan för alla nya läsare, men det var visst lite önsketänkande då jag inte hunnit sitta vid datorn alls på flera dagar då jag har förberett för kalaset.. Men kanske att jag hinner slänga ihop ett inlägg ikväll istället!

Jag jobbar tyvärr hela dagen ända till klockan 20, men ikväll tänkte jag även sätta mig och gå igenom alla bilder från gårdagens firande. Fram tills dess så bjuder jag på en snabb bild på Alva från igår, hon var klädd i en fin sommarklänning från Plastisock och var såklart finaste på kalaset ♥ Nu ska vi skynda oss ut i lekparken jag och Alva, lite sol vill jag hinna se innan det är dags för jobb!




Kalasfin i klänning från Plastisock, motivet heter "Appelfield" om jag inte minns fel. Hehe jag ser att jag visst inte hunnit ta bort prislappen på bilden men den åkte såklart bort direkt efter..

Klänning från Småfolk

Publicerat: 2011-06-05 Kl: 20:52:05 | I kategori: Shoppat till Alva | 10 kommentarer |




Finaste klänningen med katter från Småfolk


Mitt emellan jobb, handling och bakning (det blir kladdkakemuffins med chokladglasyr och cake pops, återkommer med recepten sen..) så måste jag ju bara kika in här och visa denna helt underbara klänning från Småfolk som jag köpt på tradera och fick hem i veckan. Ifall det är möjligt att bli lite förälskad i ett klädesplagg så blev jag nog det när jag öppnade paketet med klänningen, den är till och med finare än på bild!




Lite bilder från kvällen och mammaskryt bjuder jag också på.. Vi lekte inne i Alvas rum och jag vände mig bort några sekunder för att sortera hennes böcker, och när jag vänder mig om mot Alva igen så har hon på inte ens en halv minut lyckats att bygga det här tornet som är högre än henne själv!

Nej nu ska jag skynda mig att fortsätta med bakningen till den stora dagen imorgon, det är ju inte varje dag man fyller trettio så trevlig kväll på er!

Fina posters till barnrummet!

Publicerat: 2011-06-03 Kl: 22:40:10 | I kategori: Inredning -Barnrum | 2 kommentarer |




Eget kollagen med bilder lånade från favoritsaker.se


Jag sitter ofta och kikar på fina saker och planerar Alvas rum i vår nya lägenhet som vi flyttar till om några månader, och något som jag inte kan få nog av är fina tavlor och posters till väggarna. Egentligen behöver jag definitivt inte köpa några flera tavlor eftersom 1. Väggarna är redan fulla och 2. Jag har ju faktiskt en plan nu för framtiden att börja tillverka egna barnposters men fram tills att jag faktiskt ger mig själv en spark i baken och sätter igång med det projektet så spanar jag på dessa fina ovan..

Mest gillar jag den fina postern i mitten med staden och Lillefantenmotiv, och det gör nog Alva också eftersom hon älskar sina Lillefantenböcker. Den och de tre andra trycken med Lillefantenmotiv är designad av Camilla Lundsten, och de fyra andra med motiv av en katt, lejon, tiger och cirkus är designade av Ingela P arrhenius.

En liten förvarning om dålig bloggning under helgen, jag jobbar både lördag och söndag och all tid som blir över kommer nog att gå åt till städning, bakning och förberedelser för måndagen som inte bara är Sveriges nationaldag, det är nämligen även min trettioårsdag! Men ni som inte har hela helgen uppbokad och är instängda på jobbet eller inomhus med en dammsugare kan ju passa på att njuta av det fina vädret som tydligen kommer tillbaka nu!

Alva 16 månader!

Publicerat: 2011-06-02 Kl: 08:21:00 | I kategori: Alva 1 - 2 år | 7 kommentarer |




Sextonmånadersalva vill inte åka vagn längre nu när man kan gå själv! Lite längre tid tar det men huvudsaken Alva är nöjd. Såklart åker hon vagn när vi ska någonstans, men är det bara en kort sträcka vill hon gå själv, och inne i affärer vill hon helst gå runt och peta på allt..



Hjälpsam är hon också och älskar att få hjälpa till med att städa, fast hon stökar ju till ganska bra också.. Sen har Alva faktist valt kläder själv, hon pekade på klänningen från Jny design och sa apa apa! Sen tog hon på sig den själv också! (den hamnade runt halsen som en halsduk men det var ju ganska nära..). Men man märker ju att hon ärvt mitt klädintresse haha..


Jag vet att jag skriver det varje månad nu men jag slutar aldrig att fascineras och förvånas varje dag över vad Alva kan. Hon lär sig flera nya ord varje dag och verkar förstå och kunna typ allt. För två veckor sedan ungefär så började hon att kunna säga mammasss eller pappasss istället för mamma och pappa när hon pekar på något som vi äger. Stenkoll har hon också på vem som äger vilka grejer, hon vet exakt vem som äger vilka skor, solglasögon eller andra prylar och vill också vara snäll och ta upp och ge sakerna till rätt person!

Sen så har hon även börjat säga tvåordsmeningar, den första var pappa ajaj när Andreas gjorde illa knät, och det följdes av Avva skiee (Alva sked) och mamma sickla (som jag inte alls fattade vad hon menade innan Andreas berättade att hon så så även när jag cyklad iväg till jobbet - aha, mamma cykla!) Och efter att vi såg några barn hoppa studsmatta säger hon barn hoppa varje gång vi går förbi en sådan (typ jämt eftersom alla verkar ha en på sin uteplats..) Hon är även bättre på att uttala ord och kan nu säga mugg istället för muuu och lite svårare ord som tidning och klänning.  Djurläten har hon kunnat länge, men nu säger hon Uggla hoho och fåj bäää istället för bara hoho och bää, vår duktiga tjej.


 

Vår finaste! Förutom att hon är så himla duktig på att prata och nu både reser sig upp från sittande till stående och både går och springer så sover hon ju faktiskt 9 av 10 nätter hela natten utan ett knyst från 20-07, lovely!

RSS 2.0