Solhattar från Villervalla

Publicerat: 2011-05-31 Kl: 09:45:35 | I kategori: Shoppat till Alva | 9 kommentarer |


 

Solhattar från Villervalla, köpt på Sagolika ting


Jag bryr mig inte så mycket om märken på Alvas kläder, huvudsaken att det är fint och färgglatt så spelar det ingen roll ifall plagget kommer från Lindex rea eller Småfolk. Men nu har jag köpt tre nya billiga solhattar i år från h&m som inte sitter kvar på huvudet då de är pyttelite stora, så jag satsade istället på dessa två lite dyrare från Villervalla. De har en resår bak så att man kan reglera storleken så att mössan sitter kvar för små fingrar som helst inte vill ha solhatt! Jag trodde dock att de skulle vara dyrare då jag sett dem gå på tradera för över hundra kronor styck, men den röda kostade 99 kr och den turkosa 119 om jag inte minns fel.


 

En ny molnmössa har jag också köpt på tradera, endast en femtiolapp! Men nackdelen med tradera är ju att man inte kan se hur storleken är, och denna visade sig vara så stor att den inte lär passa det närmaste året eller två.. Men fin var den!



Idag har vi verkligen ett fullspäckat schema, för direkt efter jobbet ska vi åka och kika på Alvas kommande dagis som håller öppet hus för både föräldrar och barn! Det ska bli så himla spännande då vi bara har åkt förbi där och sett utsidan, men det kommer nog att bli jättebra. Sen åker vi direkt till mina föräldrar för att fira min fina mamma som fyller år idag,  stort grattis!

Sen började ju dagen himla trevlig också då jag har vunnit ett presentkort värde 300 kr hos Barnvänligt.nu inne hos Thereisnoplacelikehome, stort tack! Det är för övrigt inne hos Erica som jag köpte de fina prasselfåglarna till Alvas fågelholk, hon syr massor av fina saker! Nu ska jag bara lyckas bestämma mig vad jag ska köpa av presentkortet, det finns hur mycket fint som helst att välja på till barnrummet så det blir inte ett lätt val. När jag berättade för Andreas att jag vunnit var hans första ord typ " Vad kul, men köp bara för presentkortet och inte en krona mer.." Hehe han känner mig visst ganska bra och förstod att jag typ köper hela webshopen om jag inte blir stoppad..


Jippie, tack Erica!

Lilla servisen

Publicerat: 2011-05-29 Kl: 22:40:00 | I kategori: Barnprylar | 10 kommentarer |




Dessa fina äggkoppar köpte jag på Åhlens när jag var på stan för ett tag sen, men jag har inte tänkt att använda dom som äggkoppar utan som små skålar till Alvas minikök! De passade ju så bra in i Alvas rum med färgerna och det fina prickiga mönstret..



Alva ville helst ställa dem i fina rader, först på bordet och sen på stolen. Och sen på bordet och sen på stolen. Tänk att det kan vara så kul att göra samma sak om och om igen.. Favoritpyjamasen med ugglor kommer för övrig också från Åhlens, den var en ettårspresent från Alvas faster Camilla!



Passade väldans bra med den fina servisen som kommer från Ikea. Jag plockade fram den i veckan trots att det stod från tre år på förpackningen, men Alva har hittills bara suttit och låtsats dricka ur dem, hon sörplar och sörplar och ser även till att alla gosedjur får smaka.. När jag ser den fina servisen blir jag bara så himla peppad på att bygga Alvas kök i hennes nya rum, men det känns som att det är evigheter kvar innan vi flyttar trots att det nu bara är några månader kvar!

Hoppas att ni alla har haft en fin helg och en mysig morsdag! Alva kände såklart på sig att det var morsdag imorse så hon slog till på stort med att sova ända tills klockan 7.45, och det gjorde även jag vilket nog var det längsta jag sovit sen Alva föddes, underbart! Sen har jag även hunnit med att bli uppvaktad, uppvaktat min egen mamma, jobbat, och sen ätit en supergod middag och tårta med familjen och nu är det helt plötsligt dags att gå och lägga sig, dagarna går alldeles för fort när man har roligt!

Den nya tavelväggen i Alvas rum!

Publicerat: 2011-05-27 Kl: 12:46:00 | I kategori: Hemma hos oss - Alvas rum GAMLA LÄGENHETEN | 12 kommentarer |




Såhär blev slutresultatet av tavelväggen i Alvas rum ovanför kuddhörnan!  Dock är den inte helt färdigt som jag skrev för någon dag sedan, den mittersta tavlan ska bytas ut till en ny när jag har köpt mer papper från Blafre att göra en tavla av.



Vi får väl se hur länge den får se ut så här, jag är ganska ombytlig när det gäller inredning och byter ut allt så fort jag ledsnar haha..




Trevlig fredag på er alla som kikar in här, själv ska jag och Alva skynda oss ner till ängarna där det nämligen pågår den årliga Brännbollsyran! Det är en jättestor brännbollsturnering som pågår i tre dagar med både spel och fest, och Andreas spelar som vanligt i ett lag så vi ska dit och heja! Fest blir det dock inte för mig då jag jobbar ikväll och sen hela helgen, så medans Andreas har lagfest får jag och Alva ha det mysigt själva. Nu hoppas vi bara att de kommer långt i turneringen för de är grymt duktiga på brännboll!

I fårhagen!

Publicerat: 2011-05-27 Kl: 09:21:00 | I kategori: Utomhus | 9 kommentarer |




Alva älskar alla slags djur och var så orädd man kan vara, det är tur att fåren är så snälla! Hon kramade, klappade och matade för glatta livet..




Innan Alva föddes så hade jag (ganska väntat) noll koll på barnvänliga aktiviteter, men den senaste tiden så har jag upptäckt att vi faktiskt har det ganska bra där vi bor! Trots att vi bor i ett område som mest består av  hundratals lägenhetshus så har vi massor av olika lekparker, 4Hgård med djur, Nydalasjön och en fårhage på bara en kvarts gångavstånd! Nu i veckan släpptes fåren ut i hagen, och sjävklart var vi tvungen att gå dit och besöka dem tillsammans med Alvas farmor som också bor i närheten. När vi flyttar till nya lägenheten kommer vi att bo precis vid Nydalasjön som man nog kommer att se från balkongen ifall inte träden är ivägen, så då kommer vi också att ha nära till fin natur även om det inte finns några får där!






Sen måste jag ju erkänna att jag också tyckte att det var ganska kul att mata fåren, jag har också alltid gillat djur så det gör inte så mycket att vi nu kommer att hänga hos fåren var och varannan kväll..


Mammas lilla hjälpreda

Publicerat: 2011-05-26 Kl: 06:31:00 | I kategori: Alva 1 - 2 år | 12 kommentarer |



Jag vet att jag skrivit det i bloggen förut men det är ju verkligen mycket roligare att tvätta när det är Alvas kläder som ska tvättas och vikas. Ju mer färg desto roligare är det! Vilket då betyder att det inte är ett dugg roligt att tvätta mina egna kläder som mest består av svarta toppar..

Men som tur är så har jag ju nu världens finaste och bästa hjälpreda!


Alva har stenkoll på tvättmaskinen och hon har hjälpt till att fylla maskinen med tvätt och sätta igång den nu i några veckor, men för några dagar sedan då de här korten togs så ville hon även hjälpa mig att hänga upp tvätten på torkställningen. Det var typ det gulligaste jag sett, för hon når ju inte längre upp än den nedersta pinnen utan lade glatt på plagg efter plagg i en knövlig hög ovanpå varandra.. Högen på bilden ovan hann väl bli ungefär dubbelt så stor innnan hon förstod att det inte skulle få plats mer och försökte tappert nå lite högre, helt otroligt så duktig hon har blivit! Nu hoppas vi bara att det håller i sig i minst arton år till..

Idag blir en lång dag på jobbet, vi har nämligen brandövning direkt på morgonen då vi ska ut till flygplatsen för att testa släcka en brand. Det är svårare än vad det ser ut att sikta med en brandsläckare, vi gjorde samma sak för några år sedan så det är superbra att uppdatera kunskaperna lite grann. Dock måste jag åka hemifrån innan klockan sju och är inte hemma igen förrän efter halv nio ikväll, jag kommer inte att hinna träffa Alva alls idag..

Nytt halsband

Publicerat: 2011-05-25 Kl: 20:42:00 | I kategori: Mode & Skönhet | 6 kommentarer |




Halsband från H&M 99 kr

Jag har alltid gillat att bära smycken, men då Alva föddes slutade jag med det helt plötsligt. Inte så konstigt kanske då det inte är så praktiskt med stora ringar i öronen när man har en klåfingrig liten bebis som helt plötsligt hänger i örat med hela sin tyngd, men nu är ju Alva faktiskt sexton månader och ingen liten bebis längre! Hon tar på sig armband och halsband helt själv och är jättenöjd över allt bling bling. Men på jobbet kan jag iallafall använda smycken utan att Alva vill ha dem själv, det senaste inköpet blev det här fina halsbandet i turkost! Jag bär oftast svarta kläder så det här halsbandet livar upp vilket tråkig outfit som helst.


Sen är ju frågan vems halsband det är, Alva har ju liksom som filosofi att "allt mammas och pappas är Alvas", men det är väl bara att vänja sig vid att inte få ha något för sig själv från och med nu..



Mammas eller Alvas? Alva var då väldigt nöjd iallafall, här har hon precis tagit det av sig

Några tavlor till Alvas rum!

Publicerat: 2011-05-24 Kl: 21:30:00 | I kategori: Inredning -Barnrum | 9 kommentarer |




Det fina papperet från Blafre köpte jag när jag och mamma var i Stockholm i april, de kommer från Room


Imorse kom jag äntligen på vad jag ska använda de fina papperen från Blafre till - tavlor till Alvas tavelvägg såklart! Typ de enklaste tavlorna man kan göra också, bara att klippa ut nåt fint papper och rama in! Jag har haft planer på en tavelvägg ovanför Alvas kuddhörna i flera månader, men det var när tv4 var här och filmade i Alvas rum för några veckor sedan som jag skyndade mig att hänga upp det jag hade hemma, men jag var inte riktigt nöjd.




Det ska hänga tre likadana tavlor på rad hade jag tänkt, så nu måste jag bara införskaffa mig ännu ett fint papper från Blafre för att tavelväggen ska bli helt klar!



Den här bilden tror jag aldrig att jag visat i bloggen, jag gjorde även tavlor av de fyra vykorten jag köpte på samma ställe, det kostade bara tio kronor styck och har alla motiv med Lillefanten. Ramarna köpte jag billigt på Clas Olsson så det blev billiga men fina tavlor!


Bilder på hela tavelväggen kan jag visa en annan dag, men jag måste bara berätta vad Alva gjorde idag.. Vi var på Skohuset här i närheten och kollade på Kavatskor (som dom för övrigt säljer för typ 100-150 kr billigare än alla butiker inne i stan - mycket bra tycker jag..) innan vi gick bort till H&M för att köpa några fina plagg till Alvas farfar som fyller år, och då tycker jag att Alva ser väldigt nöjd ut där hon sitter i vagnen.. Då ser jag vad hon har bakom ryggen som hon nöjt tar fram och visar mig - en sko som hon har snott med sig från skoaffären! Man får ju faktiskt inte stjäla men jag kunde inte hålla mig för skratt för Alva var så himla glad över skon, men vi gick såklart och lämnade tillbaka skon sen och tjejen i kassan skrattade också så vi åkte då inte fast för snatteri som tur var..

Pimpat barnvagnen!

Publicerat: 2011-05-24 Kl: 13:43:22 | I kategori: Barnprylar | 6 kommentarer |




Barnvagnsdyna som jag köpte förra året, på tradera såklart. Och ja jag ser att den behöver strykas men jag tänkte att det säkert försvinner av sig själv när Alva har suttit på den ett tag..


Jag har ju nästan helt glömt bort att ta fram vår fina barnvagnsdyna efter att vi plockade bort vinteråkpåsen, men nu har jag letat fram den ur garderoben! Ena sidan är röda flodhästar på och den andra är med rosa moln, perfekt om man ledsnar fort. Eller om den ena sidan blir smutsig på grund av leriga stövlar..




Så här såg det ut förra året när Alva var en liten plutt och tyckte att det var jättekul att sitta still i vagnen!



.. Och så här såg det ut igår när vi var ute, mycket roligare att gå brevid och plocka sten eller annat intressant!


Nu ska vi slänga i oss lite mellis och sen bege oss ut i det inte så fina vädret. Det har regnat och varit dåligt väder nu i tre dagar, lite typiskt då jag har varit ledig nu tre dagar i rad och hade hoppats på lite sol.. Men vi säger iallafall ett stort grattis till Alvas farfar som fyller år i dag, vi ska fara dit och äta middag lite senare men först blir det till att handla en present!

Trevlig Tisdag på er!

Djungeltryck från Lindex

Publicerat: 2011-05-23 Kl: 09:22:34 | I kategori: Shoppat till Alva | 9 kommentarer |




T-shirts med djungeltryck från Lindex, 49.50 kr st. Lindex har verkligen så fina tryck på sina barnkläder! De fanns även som bodys i storek 62-86 för er som har mindre barn, även de kostade bara 49.50 om jag minns rätt!


Söndagen spenderade vi hemma hos Erik, Elin och Sune med grill till lunch och trevligt sällskap! Tyvärr var det inte alls så varmt som jag trodde att det skulle bli, riktigt kalla vindar gjorde att Alva och Sune mest lekte inomhus de första timmarna. Jag försökte få ett fint kort på dem tillsammans hela dagen vilket visade sig vara lite svårt då de har blivit ganska snabba och inte vill kramas på beställning, men precis när vi skulle fara hem och var på väg ut genom dörren så böjde sig Alva fram och gav Sune en puss samtidigt som Sune böjde sig fram och gav Alva en kram, det var typ det gulligaste jag sett ♥ Efter det var vi bjudna på middag hemma hos Alvas farmor och farfar, men däremellan hann jag även med lite shopping då vi stannade till på Strömpilen på väg hem till Andreas föräldrar.



Jag var ute efter några par nya byxor till Alva eftersom hon blivit så himla lång den senaste tiden, den senaste veckan har hon både börjat nå upp till lysknappen (tända släcka tända släcka..) och upp till fönsterbrädan där jag tidigare ställt allt hon inte får nå, men det är ju bara för mig att hitta ett nytt ställe nu att ställa saker.. T-shirtsen hade jag spanat in på nätet men eftersom de är helt slutsålda där blev jag superglad att de fanns kvar i butiken, dock bara i storlek 86 men det funkar i sommar iallafall.



Haha Alva har verkligen gosat ner sig i kuddhörnan med sin bok!


Men nu blir det nog ett snabbt ombyte innan vi går ut för dagen, där är verkligen inget t-shirtväder här utan snarare molnigt och blåsigt, så det blir långärmat och jacka istället. Men vi ska nog gå bort till 4Hgården här i närheten som har slagit upp portarna för säsongen, Alva kommer att älska det! Hon älskar ju verkligen alla djur så det blir nog vårat nya stamstället om jag känner henne rätt!


Uppdate: Det var visst inte förrän nästa vecka som 4Hgården öppnar så vi får väl ta en sväng till ankdammen istället..

Trevlig Måndag på er!

Stora tjejen!

Publicerat: 2011-05-21 Kl: 07:21:00 | I kategori: Dagens outfit - Alva | 10 kommentarer |


 

Nej jag jobbar inte som frisör, märks det hehe..


 

Jag har fått klippa Alvas hår ganska ofta eftersom det verkligen växer som ogräs, men den senaste månaden när jag har kommit med saxen har Alva sagt ett betämt Näpp och viftat med armarna. Nu höll luggen på att växa ner i ögonen så jag gjorde ett sista försök genom att erbjuda Alva att få leka med typ allt som är förbjudet i vanliga fall, och då hann jag klippa i ungefär en hel minut innan hon började protestera! Lite kort blev den eftersom det första jag gjorde var att råka klippa av flera centimeter på ena sidan, men oj så söt Alva blev ändå såklart!

 

Sen så fick vi ett glädjande besked på posten häromdagen, Alva har fått plats på det dagis som vi hade valt som förstahandsval till hösten! Så himla spännande det kommer att bli, tänk att Alva har blivit så stor helt plötsligt! Hon kommer nog att trivas jättebra, vi har ett dagis bara tio meter från vårt hus och hon pekar varje dag på barnen som leker på gården och säger bann (barn)! Vi har dock sökt dagis på området dit vi kommer att flytta i december så det kommer att bli en del pendlande de första månaderna, men sen kommer vi bara att ha några hundra meter dit från den nya lägenheten! Om ungefär en vecka är det öppet hur för alla föräldrar och barn som ska börja till hösten så det ska bli kul att få se hur det ser ut där inne och om Alva verkar trivas!

 

 

 

Alva invigde sin nya gamla klänning med dinosaurier från Meandi, jag köpte den i höstas när jag var på Meandiparty och den har inte varit lagom förrän nu trots att det är en storlek 74/80 och Alva har storlek 86/92 på alla andra kläder..


 

Alltså kan man bli sötare? Alva böjde sig ner och skulle pussa på ugglan som ligger nedbäddad i dockvagnen..


 

Trevlig Lördag på er, själv ska jag jobba hela dagen men jag är ledig imorgon och då önskar jag mig SOL!!



Småfolk

Publicerat: 2011-05-20 Kl: 20:48:08 | I kategori: Barnkläder | 4 kommentarer |



Eget kollage med bilder från Busfröt

Jag såg att Busfröt säljer ut flera jättefina bodysuits från Småfolk för endast 125 kr st, jag hade garanterat köpt minst en ifall Alva varit mindre, för det finns bara upp till storlek 80 tyvärr. Eller det kanske är bra beroende på hur man ser det, min plånbok tycker garanterat att det är bra att jag inte kan shoppa haha.. Men småfolk har ju så himla fina kläder, jag hade nog satsat på den lila med duvor!

En ny jacka. Eller tre..

Publicerat: 2011-05-19 Kl: 20:34:00 | I kategori: Shoppat till Alva | 6 kommentarer |




Ljusrosa och brun jacka från Lindex, Rosa skaljacka och svarta skalbyxor från Polarn o pyret


För några månader sedan skrev jag ett inlägg om att jag ofta blir lite besatt av en sak och köper massor av just den saken tills jag tröttnar. Nu verkar den saken stavas y t t e r k l ä d e r till Alva, för förutom skaloverallerna (som i och för sig är alldeles för stora just nu) som jag skrev om i förrgår har jag ju köpt ytterligare några ytterplagg den senaste veckan. Helst ville jag ha en skaljacka från Polarn o pyret eftersom alla säger att de är så bra, men med tanke på det höga priset så köpte jag istället den ljusrosa jackan på Lindex då de hade rea. Sen kom jag på att jag ju kunde köpa en begagnad popjacka på tradera, och då slank skalbyxorna med av bara farten. Sen hittade jag den bruna, även den på tradera som jag var tvungen att bjuda hem bara för att den var så himla fin.  Så nu har Alva tre nya jackor helt plötsligt inom loppet av två veckor.. Fast jag betalade ju faktiskt betydligt mindre för alla fyra plagg totalt än vad en helt ny skaljacka från Polarn hade kostat, så jag tycker ändå att jag gjort en bra affär haha..




..och Alva blev ju så fin i sina jackor att det var värt varenda krona!


Skalbyxorna var också superbra, perfekt att ha i lekparken nu när det är ganska kallt ute. Den fina mössan med ugglor på köpte jag på H&M typ förra sommaren för 29.50, det är ju en bra grej med att vara lite shoppinggalen, man hittar grejer i lådorna som man har glömt bort!

Min drömtapet från Mairo!

Publicerat: 2011-05-18 Kl: 20:21:00 | I kategori: Inredning | 4 kommentarer |




Bilderna ovan är lånade från Dessi - home and desire och visar deras superfina hall! Gud vad jag blir sugen på att inreda vår nya lägenhet när jag ser bilderna från deras fina hem, och kika in på bloggen för att spana in resten av hemmet och bli inspirerad!


Vi har kollat en hel del på tapeter den senaste tiden då det nyligen var deadline på att bestämma sig vilka vi vill ha i nya lägenheten som vi flyttar till den första december ifall allt går som planerat, och när jag kollade runt efter lite inspiration på nätet såg jag en tapet som jag blev störtförälskad i inne hos en av mina favoritbloggar Dessi - home and desire.  När jag får en idé så har jag svårt att släppa den och kan knappt tänka på något annat, och nu visade sig det såklart att tapeten Svart Blomma från Mairo som den heter är helt omöjlig att få tag på. Jag har letat överallt, och var till slut tvungen att ge upp tankarna på den hur besviken jag än blev, men istället så valde vi den blommiga tapeten till höger nedan även om jag absolut inte har kunnat släppa tankarna på Mairos fina tapet..  Men får jag tag på den på något sätt i framtiden så är det jag som genast tapetserar om, någon gång borde den väl återkomma i sortimentet!


Är det någon som trots allt vet vart man kan få ta på Mairos tapet Svart blomma så får ni gärna tipsa mig!




Till vänster - min drömtapet från Mairo.  Till höger - vår kommande fondvägg i köket från Eco decorama

Overaller från PoP

Publicerat: 2011-05-17 Kl: 20:46:00 | I kategori: Shoppat till Alva | 11 kommentarer |



Väldigt rymliga i storleken verkar de vara för Alva fullkomligt badade i storlek 92, men det är ju några månader kvar innan jag hade tänkt att den ska användas. 450 kr st på rea


Ok lite konstigt kanske det är att skriva ett inlägg om overaller när nästan hela Sverige verkar ha sommarvärme (förutom här då vi typiskt nog har haft några kalla regniga dagar), men jag blev tipsad av en kompis att Polarn o pyret hade halva priset på sina skaloveraller och en del andra skalkläder, så jag var såklart tvungen att åka ner en sväng och ta mig en titt då vi varit så himla nöjda med Alvas vinteroverall från samma märke. Och hem kom jag med inte bara en utan två skaloveraller, så himla typiskt mig att inte tänka "vad bra nu sparade jag 450 kr mot ordinarie pris" utan istället "vad bra, nu kan jag köpa en overall till för pengarna jag sparade så får jag två plagg till priset av ett". Så gör jag typ jämt när det är rea, så i slutändan så spenderar jag ju lika mycket pengar ändå..

Hur som helst så var jag ute efter en grön overall i storlek 92 för Alva att ha till i höst, men den fanns endast i storlek 98. Däremot fanns den rosa i storlek 92, och eftersom jag ville ha en som är lagom till dagisstarten så blev det den rosa, men såklart så kunde jag ändå inte motstå den gröna också nu när det ändå var halva priset, så den får hänga i garderoben ett år eller två..

Fast egentligen så är jag liite osäker ifall skaloverallerna är ett plagg som kommer att användas flitigt eller om man bara kommer att använda dem en kort period, så ni får gärna tipsa mig ifall skaloveraller är ett bra köp eller ifall det bara känns onödigt, jag har själv ingen aning!

Presentkort på Ikea och blommor!

Publicerat: 2011-05-16 Kl: 21:23:07 | I kategori: Hemma hos oss - Alvas rum GAMLA LÄGENHETEN | 7 kommentarer |





Alva var mest intresserade av blommorna såklart! Och nej, jag hade inte planerat innan att Alva skulle matcha sin matta och resten av rummet med sin klänning, det var bara en lite kul slump..


Idag har vi fått ett uppskattat besök här hemma, i eftermiddags fick vi nämligen besök av två representanter från Svensk fastighetsförmedling som var här för att överlämna presentkortet på Ikea som vi vann i deras tävling Sveriges snyggaste barnrum! (Om det mot förmodan är någon som missat det efter mina inte helt diskreta länkningar till tävlingen under tävlingens gång finns det mer bilder på rummet här, men kanske någon ny läsare dykt upp sen dess!) Fina blommor fick vi också, och tjejerna som var här var så himla gulliga och trevliga! Det fotade även mig och Alva när vi satt i hennes rum, så troligtvis dyker vi upp på bild på deras hemsida inom kort..




Presentkortet kommer att sparas till i höst, vi har ju närmare trettio mil till Ikea så vi kommer att vänta tills innan vi flyttar då jag har planerat in en liten Ikeatripp :)



- Du verkar ha missat ett dammkorn här inne under köksön morsan, jag kryper under och kollar!

Alva ville såklart hjälpa till att städa innan vi fick besök, hon älskar att gå runt och sopa just nu! Hoppas att det håller i sig när hon är femton år också..


Sen måste jag ju bara säga att jag faktiskt har varit ute och gått/joggat/lufsat eller vad man kan kalla det både ikväll och igår! Det är första gången jag tränar sedan jag var gravid förutom vanliga barnvagnspromenader då såklart, så det var ju verkligen på tiden. Det blev mest så att jag gick då jag har noll kondition, men några minuter här och där så kämpade jag lite extra och joggade/lufsade.. Nu ska jag bara försöka göra det till en vana istället för att ge upp efter en månad som jag brukar, men några gånger i veckan är mitt mål just nu, och efter ett tag kanske jag orkar jogga/lufsa lite mer än bara några minuter!

Klänning från H&M

Publicerat: 2011-05-15 Kl: 22:21:00 | I kategori: Shoppat till Alva | 5 kommentarer |


 


Ett litet shoppingtips så här på kvällskvisten är denna söta klänning från H&Ms babyavdelning för 49.50. Annars köper jag oväntat lite barnkläder på H&M med tanke på att jag jobbar där, men jag gillar ju lite mer den färgglada retrostilen på barnkläder. Men just denna klänning kändes väldigt Alva med sitt färgglada mönster med blommor och fåglar, och billig var den också!



Lite suddiga bilder men Alva var ju så himla söt. Hon håller på göra sin busmin där hon rynkar på näsan, blundar och skrattar samtidigt som hon typ grymtar, underbara unge ♥


Nu är vi tillbaka efter en jättemysig eftermiddag/kväll med bio och god mat! Vi valde en tidigare bio då Andreas är hockeytokig och gärna ville hinna se Sverige spela VMfinal.. Filmen vi såg var som jag tidigare skrev Water for elephants, och den var till och med bättre än vad jag hoppades på, en sån där film som man kommer att tänka på i flera år framöver. Det var länge sedan jag såg en riktigt bra film, sedan Alva föddes har jag knappt sett en enda trots att jag verkligen älskar att gå på bio.

Och när eftertexterna började rulla och lamporna tändes så påmindes jag om varför jag sällan ser dramafilmer trots att de oftast är de bästa filmerna, men jag är ju så himla känslig när det gäller film (tv med för den delen, jag lipar typ till dr phil) och grinar till både lyckliga och sorgliga scener, ja alla scener som innehåller känslor på något sätt. Och det gjorde vekligen Water for elephants, jag grinade hur mycket som helst och satt hulkande med helt blöta kinder och mascararänder ända tills filmen slutade. Och vi skulle gå direkt till Plaza och äta middag.. Tur vi inte träffade så många på vägen dit, de hade väl undrar varför jag såg helt rödgråten  ut. Supergod mat åt vi iallafall, efter en del popcorn och snacks på bion så var man inte direkt hungrig, men en ceasarsallad lyckade jag iallafall trycka i mig innan vi åkte hem och pussade lite på Alva innan det var läggdags!

Ny bloggdesign och jubileum!

Publicerat: 2011-05-15 Kl: 12:56:09 | I kategori: Bloggen | 3 kommentarer |




Uppdatera webläsaren genom att trycka F5 ifall den nya designen inte syns!


Äntligen har jag fått ett nytt utseende på bloggen, jag har varit sugen på en lite ljusare och vårigare design i flera månader nu! Först hade jag tänkt att lära mig hur man gör själv, men efter några timmars kodande så insåg jag mina begränsningar och gav upp. Jag har tillräckligt många projekt på gång för att ha tid att lära mig ytterligare något mer som tar en massa tid. Så jag fick hjälp av duktiga Anna som har företaget Annaform, hon gjorde min förra design också som jag också blev jättenöjd med!

Annars har jag min lediga helg nu, jag är bara ledig en helg i månaden så det gäller att ta vara på den och försöka göra roliga saker tillsammans vilket vi också gjort! Tyvärr har vädret inte varit det bästa med både regn och kalla vindar, men lite sol hann vi iallafall få igår. På kvällen blev det såklart melodifestivalen som ungefär resten av Sverige, och gud så spännande det var! Tomas och Nina var förbi och såg den med oss, och vi laddade upp med en supergod middag innan bestående av potatisgratäng, fläskfile med goda såser och en fetaostsallad, mums! Jag hade tänkt att gå och lägga mig tidigt då förra natten inte var så bra ur sömnsynpunkt då Alva inte ville somna om direkt då hon vaknade klockan fyra,  men det var ju helt omöjligt att slita sig från omröstningen då det gick så bra för Sverige, go Erik!

Men sen så är det ju faktiskt en väldigt speciell dag idag då jag och Andreas nämligen firar vår jubileumsdag ♥. Hela tretton år har vi varit tillsammans, vi blev ihop 1998 då vi bara var sexton år och nu sitter vi här med världens finaste dotter och ska snart flytta till vår helt nybygda lägenhet! Det ska vi fira genom att gå på bio och gå ut och äta något gott på restaurang medans Alva får stanna hemma och leka med farmor och farfar. Andreas var snäll och lät mig välja film trots att han inte är så förtjust i drama, men jag ville så gärna se Water for elephants med Reese Witherspoon och Robert Pattinson efter att ha sett en trailer för den filmen nyligen, så nu hoppas vi att den är lika bra som den ser ut!

Pysseltips - fågelholk till barnrummet!

Publicerat: 2011-05-13 Kl: 21:51:33 | I kategori: Pyssel / DIY | 12 kommentarer |


Resultatet av en stunds pysslande - en fågelholk


Äntligen har jag haft tid att sitta ner och ägna några timmar till nåt jag älskar, nämligen pyssel! Det har inte funnits någon tid över sedan jag började jobba igen för två månader sedan, men nu så är jag äntligen klar med fågelholken till Alva rum som jag har haft planer på att göra i flera månader. Idén fick jag från början från flera olika album på styleroom där det finns flera fina fågelholkar att inspireras av!

 

Jag har sett många som gjort fågelholkar i trä, men snickrande är inte min grej så det fick bli av papper, närmare bestämt en cornflakeskartong som jag klippte ut och limmade fast fina papper på. Taket gjorde jag av en liknande mindre kartong, och den har jag bara tejpat fast på baksidan av fågelholken. Papperet jag använde mig av är tapetproverna jag beställde från Måleributiken för någon vecka sedan, det kommer från Pip wallpaper. Sen gjorde jag bara så att jag limmade fast några bitar spets som jag köpte på en tygaffär för typ en femma, men här kan man ju bara låta fantasin flöda och dekorera den lite hur man vill!

 

 


Fåglen som flyttat in köpte jag för några veckor sedan, den kommer från B a g e r i c a


Fågelholken fick ta plats ovanför Alvas kuddhörna, men nu när jag ser den hänga där på väggen tycker jag att den känns lite fjuttig. Kanske att jag kommer att pyssla ihop en mindre fågelholk också som får hänga under, jag köpte ju två fina rullar papper från Blafre för några veckor sedan som kanske skulle bli en rolig fågelholk!

Några paket och boktips på barnböcker!

Publicerat: 2011-05-12 Kl: 22:07:00 | I kategori: Allmänt | 5 kommentarer |


Här hemma har det rasat in paketavier den senaste veckan, och nu har jag hunnit hämta ut allihopa. En del kläder till Alva blev det också ( inte så oväntat kanske..) men det får komma i ett eget inlägg lite senare. Eftersom jag inte visste vad alla paket innehöll så var det lite spännande att hämta ut dem, och jag hoppades lite grann att det var något företag som ville ge mig en massa gratisgrejer ( I wish, haha..) . Men ett av paketen var faktiskt från ett företag, några nya produktprover från Ellas kitchen, tack tack!
.


Det första paketet från Ellos innehöll de här vita conversen som jag beställde i vintras då jag hade en rabattkod som gav halva priset och fri frakt.  Men de skulle egentligen inte komma förrän i slutet på juni så det var ju en positiv överraskning eftersom det är nu jag vill kunna använda dem

.
Två stycken bokpaket kom det till Alva, det ena hade jag glömt att avbeställa vilket var lite störande då jag tycker att det är rätt så dyrt att betala nästan tvåhundra kronor för en bok när man kan hitta böcker för trettio kronor då det är bokrea. Den andra boken hade jag beställt för flera månader sedan (man måste ju köpa ett visst antal böcker innan man kan gå ur alla dessa bokklubbar så nu ska jag bara komma ihåg att säga upp mina medlemsskap..) Haha nu ser jag också att jag råkade fota en gammal bok, Äntligen godnatt har vi haft länge - det var ju Äntligen bajs som vi fick i brevlådan.. Jag tycke väl att den såg välläst ut för att bara vara en dag gammal, men hur som helst så rekommenderar jag alla böcker om Lillefanten, Alva älskar dem!
.
.
Tur för Alva att hon har en glömsk mamma så att hon fick den här boken, för den var faktiskt riktigt bra trots sitt dyra pris och huvudsaken att Alva gillade den! Här pekade hon på apan och sa apaa, hon känner verkligen igen alla olika djur nu.
.
.
Så här ser den ut inuti, fina bilder på varje sida med olika ord som barnet får peka ut om allt från skogen, rymden och köket till trädgården och stranden så den kommer nog att bli välläst! Första stora ordboken heter den ifall det inte framkom tidigare!

Lite bilder från dagen

Publicerat: 2011-05-11 Kl: 22:41:52 | I kategori: Utomhus | 6 kommentarer |




Finaste Alva i klänning från Småfolk



Tittat på ankorna och tränar på att gå! Alva har blivit så himla duktig nu de här dagarna sen hon lärde sig gå, säkert 10-20 meter irad kan hon nu gå utan att ramla ifall hon är utomhus, det verkar lättast att gå i gräset och i sandlådan


En helt underbar dag har vi haft idag tillsammans jag och Alva, vilken tur att solen sken på min första lediga dag på över en vecka! Egentligen skulle vi ha åkt till en kompis som fick barn nyligen, men de var sjuka så istället tog vi oss en promenad bort till mina föräldrar som bor ganska nära oss för att hänga lite på deras gräsmatta (sola för mig och plocka löv för Alva, hon älskar löv, kottar och blommor och kan sitta och pilla med dem hur länge som helst..)

Efter några timmar där så började vi att bege oss hemåt, men jag har upptäckt att en promenad som brukar ta trettio minuter nu kan ta betydligt längre då Alva vill stanna och kolla på lite olika saker. Som tur var så hade vi en limpa med oss i väskan, så vi stannade vid ankdammen och matade lite ankor! Läs ganska många ankor, tror ni Alva var nöjd, hon älskar ju alla djur och pekade och sa pipppi hela tiden. Sen för att komma till vår lägenhet måste man gå förbi en stor lekpark, och där kan vi ju absolut inte gå förbi utan att leka ett tag så vi var ute ända tills det verkligen var dags att gå in och laga middag. Men Alva kunde nog ha varit ute ända tills hon  somnat i gungan om hon fick bestämma..

Sen har vi ju faktiskt varit och skrivit på alla papperen idag angående köket som jag skrev om igår, och det kommer i princip att se ut som det gjorde på bildena i inlägget. Gud så kul det kommer att bli att flytta in i en helt ny lägenhet, jag kan knappt bärga mig!




- Ge mig meeer brööööd...

Alltså man ser ju hur ankan typ vill anfalla mig när jag hade slut på bröd, finns det mördarankor?




Det var typ mulet när vi började gå imorse så det är därför Alva har haft lite olika outfits på sig, men jag hade förberett mig för både sol, kyla och regn och packade ner fyra olika ombyten.. Jag tycker att det är så svårt nu när det är varmt ena sekunden och blåsigt och kallt i nästa!

Tillval till det nya köket!

Publicerat: 2011-05-10 Kl: 10:50:00 | I kategori: Nya lägenheten | 10 kommentarer |


Just nu så är det många beslut som måste tas angående vår nya lägenhet,  vi har mellan en-tre veckor på oss att välja alla tillval som ska göras och som består av allt från tapeter, köksinredning, vitvaror, badrumsinredning till kakel och dörrar. Hittills har vi bara hunnit välja vilka vitvaror vi ska ha i köket, och herregud vad tusenlapparna drar iväg. Jag trodde mest att det var köksinredningen som skulle kosta  och hade väl inte lagt så mycket tankar på just vitvaror.. Därför kommer vi bara att välja de standarsluckorna som ingår i köket, att välja nya finare luckor kostade närmare trettio tusen vilket kändes vääldigt dyrt då vi ändå bara vill ha vanliga vita luckor..


Så här ser standardköket ut innan vi har gjort några tillval, det enda negativa är att det är dåligt med överskåp, och eftersom vi vill ha en fläktkåpa så förvinner ännu fler skåp..

Vårat kök just nu, men vi ska skriva ut papper så att man ser hur det ser ut med ljus bänkskiva också


Det här är de valen vi funderar på just nu, det som är bestämt är att vi ska lägga till ett skafferi till vänster om kyl och frys, att vi ska ha en stor fläktkåpa, inbyggd micro, vita luckor och vitt kakel. Men sen har vi inte bestämt exakt vilket vita kakel vi vill ha, och så tvekar vi ifall vi ska välja en mörkgrå eller ljusgrå bänkskiva. Men hur vi än väljer så tror jag att vi kommer att bli supernöjda med resultatet, det kommer hur som helst att vara helt nytt och fräscht! Men eftersom vi aldrig har renoverat eller varit med och valt ett kök från grunden förut så kanske det är praktiska saker som man inte tänker på, själv tänker jag nog mest på vad som är snyggt, så ni får gärna lämna en kommenar ifall ni har några tips eller åsikter om köket! Själva formen på köket kan vi inte ändra på, jag tycker att det är snyggt med köksön, och så har man överblick över hela vardagsrummet också!
.
Nu är det dags för mig att cykla iväg till jobbet för sjunde dagen irad, men imorgon är jag ledig som tur är! Jag och Alva har redan hunnit vara ute hela förmiddagen så jag har iallafall fått se solen idag, ni som är lediga får passa på att njuta!



Några till klänningar..

Publicerat: 2011-05-09 Kl: 08:07:00 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer |


 

Klänningar från Småfolk och Lindex, jag älskar djungelmönstret på Lindexklänningarna!


 

Alla klänningar är köpta på tradera. Jag är inne i en riktig traderaperiod känner jag, det beror nog på att vi ska försöka spara så mycket pengar som möjligt till flytten i vinter, och då känner jag att jag typ tjänar pengar på att fynda på tradera.. Igår kväll budade jag hem både en skaljacka och skalbyxa från Polarn o pyret till exempel!



Dåligt med bloggning i helgen har det blivit då jag knappt haft någon tid att sitta vid datorn, men besöksstatistiken visar att de flesta nog hellre håller sig utomhus i solen än att läsa bloggar! Jag har i och för sig jobbat hela helgen, men OM jag hade varit ledig hade jag också suttit ute i solen istället för vid datorn. Jag måste nog införskaffa mig en I-phone så att jag kan göra både och.. Förutom jobb så har jag även hunnit med ett besök igår kväll hos min kompis Åsa som fyller trettio år idag för lite mumsigt födelsedagsfika! Det är många trettioårskalas just nu då nästan alla mina tjejkompisar är lika gamla som mig själv och alltså fyller trettio år i år. Det känns faktiskt helt sjukt att vi fyller trettio, speciellt då de flesta av oss har hängt ihop sedan lågstadiet och har väldigt många roliga minnen tillsammans genom åren. Ibland sitter vi och skrattar åt nåt speciellt minne, och så kommer man på sig själv med att upptäcka att det visst var typ femton år sedan..

 

Alva blev så fin i sin djungelklänning!

 

Alla prylar jag köpt till Alvas rum för att de är så fina har faktiskt kommit till användning också.. Både plåtburkarna från Blafre och den rosa spårvagnsväskan står uppe på hyllan där Alva inte kan nå dem tillsammans med flera andra grejer som hon gillar att leka med, så Alva pekar och pekar tills jag har hittat vad hon vill att jag ska ta ner. Hon är så himla gullig, för har hon bestämt sig för att hon vill ha tex ALVAtåget så spelar det ingen roll ifall jag plockar ner något annat roligt från hyllan, då knuffar hon bara bort det och säger Näpp! och så får jag prova med nästa tills jag hittar vad hon pekade på..



- Men mamma dääääär!!!! Hehe här hade jag inte tagit ner rätt sak åt Alva, hon är en envis liten dam..

Lite pyssel på gång

Publicerat: 2011-05-06 Kl: 22:33:51 | I kategori: Pyssel / DIY | 6 kommentarer |


 

Tapetprover från Pip wallpaper och rosa prickigt papper från Clas Ohlson ska användas till pysselprojekt ett - en fågelholk


 

De bruna pappersboxarna räddade jag från att kastas på jobbet, och dessa tänkte jag klä i nåt fint papper. Om inte Alva får tag i dom innan dess..


 

Förutom att jobba både lördag och söndag har jag också tänkt att försöka att hinna börja med några pysselprojekt som jag har varit sugen på att sätta igång med, men det är ju det där med tiden som är problemet. Häromdagen fick jag hem jättefina tapetprover som jag beställt från Måleributiken som jag bland annat tänkt använda till att göra en fågelholk till Alvas rum!

Sist jag beställde tapetprover använde jag dem till att göra vimplar av och då beställde jag från Sandbergs, men det var ganska små -  bara i A4storlek. Dessa prover från måleributiken är istället 1m stora vilket är mycket bättre när man vill använda dem till att pyssla. Tipset om måleributiken har jag fått från fina Anna som gjorde tavlor av sina tapetprover om jag minns rätt! Fler bilder kommer såklart när jag pysslat färdigt!

Alva femton månader!

Publicerat: 2011-05-06 Kl: 09:52:00 | I kategori: Alva 1 - 2 år | 4 kommentarer |




Finaste tjejen femton månader ♥

Tänk att det redan gått femton månader sedan Alva föddes, det är inte klokt så fort tiden går! Nu var det i och för sig drygt två veckor sedan hon fyllde femton månader, men jag vill försöka skriva lite grann om hennes utveckling varje månad. Det som man fascineras av varje dag är hennes språkutveckling där man nu förstår vad hon säger och menar. Oftast iallafall, och om man inte förstår så skriker hon däääär och pekar så att det inte går att missa vad hon vill.. Hon snappar upp det mesta man säger och lär sig själv, för några veckor sedan när vi var hemma hos mina föräldrar pekade Alva på saltet och sa daalt. Vi applåderade såklart och sa att hon var jätteduktig som vi alltid gör, och Alva blir så glad då och ska visa fler grejer som hon kan - nu skulle hon minann visa att hon kunde fler matord, så hon pekade även på smöret och sa möööör! Nästa gång vi var där ville hon genast gå och öppna skafferiet och ta fram saltet för att visa att hon kom ihåg, och sen sa hon även dädde och pekade på grädden. Det visar ju hur bra matvanor vi har här hemma då hennes första matord är salt, grädde och smör.. Fast hon kan säga maajs också och det är ju lite nyttigare!

Annars kan hon säga massor av ord, det kommer nya varje dag men några exempel är napp, sknnaa (skorna när hon vill gå ut),  Datt (Tack) när hon ger eller får nåt, gnna (gunga), baaa (bajs), pippi (fågel), och kaaa (katt). Annars kan hon säga många namn på våra nära och kära och pekar gärna på kort och säger vem som är på kortet, tex mma (Tomas) , ninna (Nina, Uune (Sune), Laaas (gammelmorfar Klas) och såklart Mommo som kan betyda både mormor, farfar, farmor och morfar. Hon känner även igen sig själv på bild och pekar och säger Avva.

Favoriten just nu är att leka i lekparken där man både kan gunga högt och skyffla sand hur länge som helst. Annars gillar hon mycket att trycka på knappar och skruva på saker, eller bygga torn och stoppa i små saker i och ur olika förpackningar. Bra minne har hon iallafall, för om man visar något så kan hon det till nästa gång. Ta vår tvättmaskin till exempel, Alva vill alltid vara den som trycker på knapparna när vi ska tvätta, och trots att man ska trycka först på Onknappen, sen på programknappen fem gånger, och sen på startknappen så vet hon exakt på vilka knappar man ska trycka och i vilket ordning för att sätta igång den! Hon älskar också alla typer av djur och känner igen de flesta både vid namn och läten!
.
.
Nej nu är det jobbdags för mig, trevlig fredag på er!

Alvas första riktiga steg!

Publicerat: 2011-05-05 Kl: 21:13:00 | I kategori: Alva 1 - 2 år | 10 kommentarer |




Ett litet steg för mänskligheten men ett stort steg för Alva! Bilderna är tagna imorse eftersom jag inte var med igår när hon gick


Här hemma händer det verkligen grejer just nu, först tvinspelningen från Alvas rum, och igår kväll när jag slutade jobbet såg jag att jag Andreas skickat ett filmklipp på Alva där hon GICK!! Vår duktiga fina tjej, det tog femton månader och sexton dagar men nu kan Alva gå helt själv! Hon är redan stabil och går massor av steg på samma gång, men så har hon ju varit väldigt nära de senaste månaderna då hon har gått genom att hålla i oss i typ ena fingret som hon vägrat släppa. Men nu har hon alltså släppt taget och börjat gå själv, det var helt underbart att se även om det kändes lite tråkigt såklart att jag missade det. Men både Andreas och Alvas farmor var med och de filmade flera klipp som jag har fått kolla på.

Jag ville bara skynda mig hem från jobbet och pussa på Alva, men hon ligger alltid och sover när jag kommer hem då jag jobbar kväll så jag fick vänta tills imorse istället. Då tog hon även flera steg inomhus  som hon blev så stolt över, trots att jag tror att det är lättare för henne att gå med skor på eftersom hon alltid har gått på tå. Sen gick vi såklart ut i lekparken och tränade lite till, och hon är så himla duktig redan och man ser verkligen hur nöjd hon är över att kunna gå själv! Sen var hon inte lika nöjd över att måsta gå in igen då vi skulle äta lunch, det blir alltid vilda protester varje gång hon måste lämna sandlådan så jag känner på mig att det är där vi kommer att spendera den mesta tiden framöver..



Träna träna träna.. Snart springer hon nog runt här hemma!

Tvklippet från Alvas rum och en nervös mamma..

Publicerat: 2011-05-05 Kl: 09:43:29 | I kategori: Hemma hos oss - Alvas rum GAMLA LÄGENHETEN | 11 kommentarer |



Se reportaget om Alvas rum här

Tack för alla fina kommentarer och all positiv respons jag fått av att vi fick vara med i tv4 lokaltv med Alvas rum! Klippet som visades i tv var mycket kortare än det som kan ses på webben, och egentligen hade jag inte tänkt att läga upp länken här på bloggen eftersom jag tycker att det är så extremt pinsamt att se mig själv på tv, men så är det säkert för alla som inte är vana att vara framför kameran. Tyvärr försvinner ljudet efter halva tiden ungefär, men man kan ju ändå fortsätta se på bilderna från rummet och hur Alva far runt som en virvelvind under tiden.. Haha man ser verkligen hur hon inte tycker att det är så intressant att sitta still medan jag intervjuas, helst ville hon peta på den stora kameran som stod uppställd mitt i rummet. En grej som jag iallafall upptäckte nu när såg mig själv prata är att jag verkligen har mycket bredare norrlandsdialekt än vad jag trodde, jag som tyckt att vi pratar typ rikssvenska här uppe får nog ändra åsikt om det..

Alvas barnrum i tv4

Publicerat: 2011-05-03 Kl: 13:13:17 | I kategori: Hemma hos oss - Alvas rum GAMLA LÄGENHETEN | 23 kommentarer |



Ni kan aldrig gissa vad vi har gjort idag, jag och Alva! Vi har nämligen medverkat i en tvinspelning för de lokala tv4nyheterna som har varit här och filmat Alvas rum!! De ringde mig igår och var intresserade av att komma hit och filma och ställa några frågor i och med att vi blev en av finalisterna i tävlingen om Sveriges snyggaste barnrum ordnad av Sveriges fastighetsförmedling.

Två stycken av de tio finalistrummen kom härifrån Umeå, så det kommer att bli ett litet reportage från båda våra rum! Det är såklart superkul att vi blir uppmärksammade, men jag hatar verkligen att prata framför kameran och har varit så nervös att jag inte kunnat sova knappt någonting på hela natten.. Men nu är intervjun över och det känns mycket bättre även om det kommer att bli lite pinsamt att se sig sjäv i tv då jag vet att jag pratar väldigt fort och stakar mig lite när jag blir nervös, men förhoppnigsvis klipper dom ihop det så att jag inte behöver skämmas allt för mycket! Det kommer att visas antingen ikväll eller imorgon kväll på de lokala nyheterna så jag kommer att sitta klistrad framför tvn ikväll!

Jag vet att ni som följer min blogg har sett bilder på Alvas rum massor av gånger redan, men det kanske har tillkommit några läsare sen sist, så jag lägger upp lite bilder som jag tog imorse innan tv-teamet kom hit och filmade!



Ugglekudden och de enfärgade kuddarna är från Lagerhaus, sen har jag sytt de andra själv med tyg från bland annat ikea och Ohlssons tyger. Knopphängaren skruvade vi upp på väggen igår kväll, jag tycker att den passade så himla bra över kuddhörnan! Tavelväggen var egentligen inte helt klar, men jag hängde dit några tavlor jag hade över igår kväll så att den inte skulle vara halvfärdig när de kom hit och filmade.. Fler bilder på tavelväggen kommer när den är färdig!



Vimlparma är hemmapysslade, matta från Mio, de två vänstra ugglorna har jag sytt själv och den högra kommer från Lilla tussilago



Tavlor från Isa form, dockvagn från Jabadabado och vimpar från Åhlens som jag har sytt om



Gungelefanten kommer från Kids Company, garderoben från Ikea, boklådan från ellos och gardinens tyg är från Färg & form



Stapelkuberna kommer från Jabadabado, Elefantsparbössan beställde jag från Babylooba.se ( som för övrigt har tag tre betala för två på hela butiken, det är dagens tips från mig!), ALVA-tåget (som jag råkade sätta i fel ordning så att det visst står AVLA nu..) kommer från Vilac, plåtburkarna är från Blafre och molnboxarna har jag pysslat ihop själv. Uggletavlorna har jag också gjort själv med ett uggletyg jag köpt på tradera


Alva var så himla snäll under tiden de filmade och for runt i rummet och lekte med alla sina grejer, så det kanske kommer något klipp på henne också förhoppningsvis, jag vet ju inte hur de komer att klippa ihop det men det ska bli väldigt spännande att se! Tack än en gång för alla som röstade på oss så att vi kom till final ♥

Helgen som gått

Publicerat: 2011-05-02 Kl: 09:26:03 | I kategori: Vardag | 8 kommentarer |




Alva har den här veckan gått från "VÄGRAR solglasögon och sliter av dom och skriker direkt dom kommer i närheten" till att " VILL ha solglasögon, helst mammas och pappas och ska ta på dom själv såklart" Den fina klänningen kommer från Lindex.


Hoppas att ni alla har haft en fin valborgshelg! Här har det varit full rulle hela helgen lång, och ingen tid alls  över för att hinna blogga. Jag jobbade som vanligt hela lördagen, och när jag kom hem vid halv sex var det bara att slänga på sig lite nya kläder och cykla vidare hem till Tomas och Nina för lite valborgsgrillande! Alva var hemma med sin mormor och morfar under tiden vilket var jätteskönt eftersom det är så svårt att vara borta på kvällen i och med att hon ska sova klockan åtta. Det blev dock en ganska tidig kväll för mig då jag skulle upp och jobba på söndagen, och när jag kom hem igen efter ytterligare en arbetsdag överaskades jag av att Andreas styrt upp ännu en middag med vänner hemma hos oss! Vi hade en supermysig kväll med massor av god mat och lite för mycket godsaker, man var ganska mätt i slutet av kvällen om man säger så..



Alva fick ett jättefint inslaget paket av Tomas och Nina som nyligen varit på Ikea! Alva tyckte nog först att det var presentsnörena som var presenten, men när hon fick se fruktkorgen så gillade hon den direkt och satt en lång stund och plockade med frukten i och ur korgen.



Fruktkorg från Ikea


Jag måste ju bara berätta en annan helt konstig sak som hände igårkväll när jag skulle deklarera via sms! Det började för några dagar sedan med att Alva lyckades skicka iväg ett mms från min telefon till ett okänt nummer, hon hade bara slagit in en massa okända siffror så jag trodde såklart inte att det skulle ha någon mottagare. Döm om min förvåning när jag skulle deklarera igår och skulle skicka in smset..

På min telefon visas alltid dom typ fem senaste numren man skickat sms till i listan så att man enkelt kan skicka till samma nummer, och jag tyckte att det var lite konstigt att numret som man skulle skicka deklarationen till, 71144 redan stod i listan. Så jag gick såklart in och kollade i skickad sms, och då visade det sig att Alva hade lyckats slå in exakt samma nummer för några dagar sedan och skickat sitt mms till deklarationsnumret 71144. Det är ju helt sjukt att hon skulle råka slå in exakt det numret, så jag har letat i hela min telefon för att se om det kan vara sparat på något sätt sen jag deklarerade förra året men det fanns inte sparat i min kontaktlista eller någon annan stans. Jag vet inte vad jag ska tro egentligen, och det skulle inte ha varit så konstigt kanske att Alva lyckas skicka ett mms till ett nummer som redan finns, men det var just det att jag precis skulle skicka till samma nummer bara någon dag efteråt. Alva kanske är lite synsk ;)




De som tar emot deklarationen kanske blir lite fundersamma över det här meddelandet..

RSS 2.0