Semester i Stockholm/Göteborg Del 1

Publicerat: 2014-07-30 Kl: 21:57:05 | I kategori: Semester/Utflykter | 3 kommentarer |


 

Nu är vi hemma igen efter vår semester, vi har kört bil ner till Stockholm och Göteborg och bott åtta nätter på totalt fyra olika hotell så det känns väldigt skönt att vara hemma igen även om vi haft det jättebra! Jag har som vanligt tagit massor med bilder, och jag tänkte dela upp det i flera olika inlägg så att det inte blir typ femtio bilder på en gång, och just semesterbilder är kanske roligast för de som känner oss i verkligheten typ våra familjer :)

Först ut blir Stockholm och Gröna lund som vi besökte först!. Som i resten av Sverige var det ju extremt varmt, när det är trettio grader ute vill man ju helst ligga på en strand, men det gick ändå bra. Alva var väldigt peppad och glad hela dagen tycker jag, en av oss vuxna åkte karuseller med henne medans den andra fick stå med Elsa i skuggan.




Alva älskar mjukisfigurer, alltså verkligen älskar!! Hon har ju haft sån tur att träffa på såna här typer både på Gröna lund, Liseberg och så på hotellet där maskoten Sigge kom och besökte barnen, och Alva var alltid först i kö att få kramar!
 


Jag och Alva gick både i Lustiga huset och åkte Kärlekstunneln, hon tyckte att den flygande mattan i slutet var lite läskig men annars gillade hon alla attraktioner!




Alltså den här ballongen.. Såhär i efterhand har jag några tips till er som ska dit! 1. Köp inte den största ballongen. 2. Om du köper den största ballongen, köp den inte i början av dagen för då får du gå runt flera timmar och svära över att den flyger in i ditt ansikte, in i vagnen och in i alla personer som försöker gå förbi dig. 3. Ha en extremt stor bil om du ska frakta med ballongen mellan Stockholm och Göteborg i bagaget med alla väskor.. Men det var det ju värt eftersom Alva blev så glad ♥ Hem till Umeå fick den dock inte följa med, då var bilen proppfull efter all shopping så maskoten Sigge fick vakta den på hotellet i Göteborg istället!

 
 
Förutom den stora ballongen att släpa på i bilen hade vi även en hel påse full med diverse gosedjur från Gröna lund, Skansen och Liseberg. Som att vi inte har nog med gosedjur hemma egentligen men det är ju något speciellt för Alva med att få vinna dem själv ♥
 




Första kvällen vi kom till Stockholm gick vi ut och åt middag med mina föräldrar, de var också på besök i Stockholm men åkte hem följande dag! Vi bodde på hotell Scandic Park, det låg precis brevid den stora parken Humlegården som hade en jättestor lekpark just utanför hotellet. Helt perfekt läge, så dit gick vi och lekte på kvällarna! Överhuvud taget tycker jag att hotellet hade bra läge, vi fick gå bort till Skansen och hem då det var fullt på bussen, men det gick helt ok att gå den sträckan. (Säger jag såhär i efterhand iallafall, när jag släpade vagnen efter en dag på Skansen till hotellet i trettio graders värme vill jag minnas att jag tyckte att det var väldigt långt..)



Fler bilder kommer en annan dag, ha en bra kväll alla ni som kikar in här ♥
 

 
 
 

Ju högre upp desto finare..

Publicerat: 2014-07-20 Kl: 20:04:23 | I kategori: Hemma hos oss | 0 kommentarer |





Med två barn hemma så ligger det barnprylar och leksaker exakt överallt, och golvet är ganska fullt med diverse stora saker som gåstol, babygym och lekmattor. Därför gillar jag att ha lite extra fint och välorganiserat på väggarna eftersom barnen inte nåt dit upp och det håller sig städat och fint hela tiden! Stringhyllan i köket till exempel som jag brukar flytta runt lite finprylar i, när jag blir tokig på allt som ligger på golvet lyfter jag bara blicken upp och så känns det genast lite mer lugnt i inredningsjälen haha..




Här samlas många favoriter, jag tycker det är fint med olika material som trä, glas och koppar tillsammans! Den lilla vasen kommer från hm home, skärbrädan från Snug studio och skålen från Marimekko.



Min fjädersparris lever fortfarande, jag har totalt ogröna fingrar och brukar döda alla blommor som kommer in i vårt hem, men än så länge verkar den må bra! Det fina klöverunderlägget kommer från Johanna b, glaskupan från Hm home, handen från Hay och origamin från Up the wooden hills.

 
Lampslingan från Iris lights kanske inte har den bästa platsen, jag vände mig om någon sekund och så hade Elsa fått tag och slitit ner en boll! Hon har fått väldigt långa armar tycker jag, får tag i det mesta..


Hoppas att ni får en fin söndagskväll och en härlig solig vecka! Imorgon tar vi bilen och åker på semester så det blir lite tomt här i bloggen i minst en vecka. Men följ gärna på instagram, där kommer jag säkert uppdatera lite mer. Ni som vill beställa mina prints får gärna beställa såklart, men jag kommer inte kunna maila ut fakturor eller posta förrän den 1 Augusti!



Vinnaren i tävlingen i samarbete med Mooncake!

Publicerat: 2014-07-18 Kl: 21:47:21 | I kategori: Tävlingar | 0 kommentarer |


Nu har jag dragit en vinnare i tävlingen i samarbete med Mooncake, ett stort grattis till vinnaren som blev Caroline, ung tvåbarnsmamma! Tack till alla er andra som var med och tävlade, och ha en fin och solig helg alla ni som kikar in här ♥

Säg hej till kaninmamman!

Publicerat: 2014-07-16 Kl: 22:58:42 | I kategori: Barnprylar | 1 kommentarer |





De här kanindockorna alltså, det har nästan blivit en hysteri kring dem på instagram och jag får fortfarande massor av frågor om dessa på just instagram och via mail trots att det var nästan ett år sen jag köpte den rosa! Men de är verkligen hur söta som helst, fortfarande mina överlägsna favoriter bland alla fina gosedjur vi har hemma!

När jag googlade runt i höstas eller nåt så upptäckte jag att det fanns en större version också, men det tog sin lilla tid att hitta den. Några månader av googlande närmare bestämt, och så tog det säkert två månader innan jag fick hem den, trodde faktiskt att den försvunnit på vägen. Alva blev överlycklig (inte lika överlycklig som mig själv dock haha..), Ååh titta, det är ju mamman till de andra kanindockorna sa hon när hon öppnade paketet!




Den fina rosa pallen är också ny, den köpte jag på Åhlens i veckan. Jag köpte en mintfärgad också som Elsa ska få ha vid sin säng som ett litet nattygsbord, känns som att jag köper dubbelt av allt fint jag hittar nu för tiden!

 
Det var verkligen ett bra köp med den fina sänghimmeln, Alva älskar att sitta därinne och leka med sina kompisar eller bara bläddra i någon bok!


Förresten, ikväll avslutas tävlingen i samarbete med Mooncake där man kan vinna en valfri produkt, så kika gärna in r och tävla!






Nyklippt!

Publicerat: 2014-07-14 Kl: 22:31:00 | I kategori: Elsa 0-1 år | 1 kommentarer |





Elsas hår växer så det knakar, och förra veckan var det dags för första hårklippningen! Jag klippte bara luggen eftersom den hängde nedanför ögonen, tycker hon blev väldigt gullig i sin nya frisyr och alla "första gången" måste ju såklart förevigas på bild ♥

Den här veckan tycker jag att hon har lärt sig flera nya grejer så lika bra att skriva ner allt innan jag glömmer! Hon har börjat vifta med armarna när vi sjunger och gör rörelser till Imse vimse spindel, och så har hon två gånger i rad sträckt ut ena armen och pekat mot klockan när min mamma sagt "Elsa vart är klockan?" Så roligt att hon börjar förstå och hänga med mycket mer, det går så snabbt nu!




Gosetjejen bland alla sina gosedjur, sekunden innan och upptäckte och försökte slita sönder molnmobilen haha..
 

Glöm förresten inte att vara med och tävla om en valfri produkt från Mooncake, tävlingen hittar ni här eller i vänstermenyn i bloggen!

 
 
 

Sol, bad och lite tävling!

Publicerat: 2014-07-11 Kl: 22:30:20 | I kategori: Instagram | 1 kommentarer |





Vilken vecka alltså! Det får bli lite smått och gott med halvsuddiga bilder från mobilen i veckan, mest badbilder men även en och annan fin solnedgång och några finprylar. Mitt nya print till exempel som kommer i slutet av sommaren, en val som finns i mintgrön och rosa.

Vi har badat varje dag, både i sjön, hos mina föräldrar i en liten barnpool och på Umelagun som är ett utomhusbad. Det sistnämda var helt underbart, där hängde jag och barnen igår hela dagen med Andreas föräldrar och badade i flera timmar. Vädret har väl egentligen varit lite väl varmt för min smak, hellre 23 grader än 30 om jag får välja men snart blir det väl regn och rusk igen och då kommer vi att sakna värmen ändå.

På tal om mina prints, jag har nu en giveaway på instagram där man kan vinna ett valfritt print! Man kan se alla mina motiv på min hemsida elinastudio.se, och två vinnare kommer att få välja ett vardera. Så kika gärna in på min instagram och var med och tävla, @elinochalva heter jag där också ♥




Lite nya klänningar från Småfolk!

Publicerat: 2014-07-08 Kl: 21:34:58 | I kategori: Barnkläder | 2 kommentarer |





Förra veckan tipsade jag om halva priset på alla kläder från Småfok hos Hjärtat mitt, och jag tänkte visa vad jag köpte! Jag köper faktiskt inte barnkläder så ofta längre utan det blir mest när det är sommar och julrea, då bunkrar jag upp lite grann så att man klarar sig ett tag. Just klänningar tycker jag är svårt att hitta till halva priset, så jag passade på nu när det fanns så fina i tjejernas storlekar kvar!

På bilden ovan syns Elsas två klänningar, den kortärmade i storlek 74 till sommaren och den långärmade i storlek 80 som hon kan ha i höst. Hon har redan två kortärmade klänningar från Småfolk som vi använder typ hela tiden, så en till i samma modell behövdes. Materialet på bebisklänningarna är så himla bra nu i sommar tycker jag, väldigt tunnt och stretchigt men ändå mjukt. Att mönstret var superfint var ju inte heller helt fel!





Det är vår vän A som driver Hjärtat mitt och vi hälsade på dem förra veckan och hämtade kläderna jag köpt, men som alltid så rotade jag runt lite på lagret och hittade lite mer smått och gott! Förutom fyra klänningar köpte jag bland annat några jättegulliga burkar från Sass & Belle ♥




Så gulliga! Jag vet inte riktigt vad vi ska ha i dem men de passar ju lika bra som finprylar i hyllan som med små kakor och sånt på utflykten!



 
Alvas fina klänningar ovan, jag brukar få lite frågor om storlekarna på Småfolk och Alva har 104/110 på klänningar vilket hon har haft ganska länge! Storlek 110/116 är fortfarande alldeles för stort, jag hade köpt några sommarklänningar förra sommaren i den storleken eftersom hon hade 104/110 redan då, men de är fortfarande för stora. Hon är för övrigt 104 cm lång och väger runt 18 kg för er som vill jämföra!



Äntligen sommar!

Publicerat: 2014-07-07 Kl: 22:10:03 | I kategori: Utomhus | 0 kommentarer |





Vi har väntat på sommarvärmen i flera veckor och nu är den äntligen här! Vi har turen att bo granne med en sjö, så det är bara tio minuters promenad till närmsta badplats vilken vi också har besökt nästan varje dag de senaste dagarna. Bilderna i det här inlägget är nog tagna i fredags om jag minns rätt, min pappa följde med mig och barnen dit eftersom Andreas inte fått semester än! Då var det forfarande kallt i vattnet och ganska molnigt, men Alva ville gärna bada ändå eftersom det inte varit badväder tidigare och det har blivit lite varmare och varmare för varje dag sedan dess.

Idag var det rekordvarmt och på onsdag ska det bli 30 grader såg jag på väderleken. Nog för att det är skönt med sol och man vill ju inte klaga nu när vi klagat på kylan hela juni, men det är liite jobbigt med småbarn i den här värmen, man vet knappt vart man ska ta vägen då det är lika varmt inomhus som utomhus. Idag hängde vi mest på mina föräldrars tomt, både jag och Alva låg i den lilla uppblåsbara barnpoolen haha.. Elsa var helt slut och sov över två timmar när det var som varmast mitt på dagen, det kan i och för sig bero på att hon var vaken nästan till 23 igår trots att hon brukar somna vid 20. Ja lagom är nog bäst när det gäller vädret, inte för kallt och inte för varmt..




 
Tyvärr är det ingen sandstrand på den badplats som ligger närmast där vi bor, bara en liten brygga som man får kliva ner i vattnet från. Det finns dock flera små badstränder någon kilometer längre bort, men vi brukar ändå välja den här platsen eftersom det finns en kiosk med gott och billigt fika, viktigt att man ska kunna köpa glass efter badet om Alva får bestämma! Imorgon blir det dock stranden med vänner, vi får hoppas att det känns lite svalare där än på mina föräldrars tomt!




Finaste Småfolkklänningen och bästa solhatten från Åhlens, vi har både en rosa och vit då modellen var så bra!
 



Tävla om en valfri produkt från Mooncake!

Publicerat: 2014-07-06 Kl: 22:30:19 | I kategori: Tävlingar | 12 kommentarer |


 



Nu är det dags för en ny rolig utlottning i bloggen, och den här gången i samarbete med finska Mooncake som tillverkar snygga prints och kuddar! Man kan även se en del av produkterna till salu på Nordic design collective, och priset i denna utlottning är en valfri produkt som vinnaren väljer.


 
 
Gör så här för att vara med att tävla, enkla regler och alla kan vara med!
 
 
* Besök Mooncakes hemsida och välj ut den produkt du helst vill vinna och motivera varför!
 

* Frivilligt, du får en extra vinstchans/lott för varje punkt nedan:


* Gilla Mooncake på facebook, det gör du här!
 
* Tipsa om tävlingen på din blogg, facebook eller instagram.



Lämna sen en kommentar i detta inlägg där du svarar på frågan om vilken produkt du helst vill vinna och varför. Skriv även om du väljer att göra någon av de frivilliga punkterna, och vad du heter på instagram/facebook eller länk till ditt blogginlägg beroende på vad du väljer att göra. Glöm inte att lämna dina kontaktuppgifter som namn och mailadress så att vi kan kontakta vinnaren!


Tävlingen pågår tom onsdag den 16 juli kl 24.00 , vinnaren dras av mig och presenteras här i bloggen någon dag efter avslutad tävling,
 
 Lycka till!




En ny älg till vårt sovrum!

Publicerat: 2014-07-02 Kl: 14:28:00 | I kategori: Hemma hos oss | 4 kommentarer |





Även om det såklart tar lite tid att fota till bloggen och instagram så är ju en positiv sak att det blir lite extra städat här hemma varje gång haha.. Häromdagen tog jag några bilder från sovrummet, och man kan knappt tro att det var fullt med kläder/leksaker/diverse skräp innan jag satte igång!





Jag byter ofta ut tavlor och posters här hemma, och så gillar jag att byta plats mellan olika rum för att förändra på ett enkelt sätt. I sovrummet har en ny fin poster kommit upp, den kommer från Mooncake som är ett finskt företag som tillverkar kuddar och posters! Jag har ett litet samarbete med Mooncake just nu och under veckan kommer det att komma upp en tävling här på bloggen där man kan vinna valfri produkt, så kika in om några dagar! Själv valde jag att få hem postern med älgen då det känns som att den passar extra bra i ett norrländsk hem!





Här får man ett bättre helhetsintryck av hur det ser ut med den nya fondväggen och Elsas hörna, känns som att jag nog mest fotar själva hörnan annars. Det är rätt trångt, så något mer än hennes själsäng får tyvärr inte plats där även om jag gärna skulle vilja ha någon mer förvaring, i stringhyllan får det inte plats så mycket mer än små finprylar!

 

RSS 2.0