Pretty Hackathon

Publicerat: 2017-10-29 Kl: 20:45:55 | I kategori: Inredning | 0 kommentarer |


(null)
(null)
 
 
Förra helgen deltog jag i ett sånt spännande event nere i Stockholm på Mall of Scandinavia tillsammans med 11 andra stycken inspiratörer. Vi var inbjudna till Pretty hackathon som var sponsrat av Prettypegs, Myrorna och Fredells varuhus, och vi var där för att upcycla gamla ikeamöbler för att visa på hur man med små medel kan förändra möbler och öka livslängden ur ett hållbarhetsperspektiv!
 
Alla möbler kommer sen att auktioneras ut och överskottet går till det viktiga arbetet mot människohandel i Sverige, håll utkik på Prettypegs hemsida efter auktionerna som kommer att pågå mellan den 1/11 - 12/11.
 
Jag var så nervös innan men hade sån tur att vi var tre stycken tjejer från Umeåområdet som var inbjudna, det var jag, Ida (@nordic_remake) och Vickan (@baravickan) så vi bodde på hotell ihop och hade supertrevligt hela helgen! Så roligt att lära känna fina människor via instagram som man sen får träffa i verkligheten ♥ Min fina kollega Marie (@willieandmillie) skulle egentligen också följt med men hon var hemma och väntade på lilla Oliver som föddes två dagar efter eventet ♥
 
 
(null)
 
Det var så spännande att komma dit, alla hade fått lämna en lista innan med vad vi behövde för färg och material så det fanns på plats när vi kom. Vi fick varsin plats att jobba på medans folk kunde gå runt och kika vad vi gjorde och själv vara med och pyssla och tävla vid ett pysselbord.
 
Det tog mycket längre tid än jag trodde att måla då färgen skulle torka och målas två varv och det blev inte exakt som jag tänkt innan men på fyra timmar så kände jag mig ändå rätt nöjd!
 
 
(null)
 
Som ni ser så var det Ikeas dockhus Flisat som jag upcyclade. Jag satte på benen Otto 450 i ask från Prettypegs så att huset kom upp från golvet och blev lite som en hylla, då kan man ju använda det både som dockskåp eller förvaring till tex böcker och annat.
 
Sen målade jag utsidan med en ljusgrå färg från Jotun, och insidan målade jag samma grå, rosa Deco pink och  Soft mint också från Jotun. Den mintiga tyckte jag dock var för ljus så jag fick ta en färgklick grön från en annan tjej som jag blandade ihop med. Det är lite svårt att se färgerna i huset pga skuggor men rummet nere till vänster är alltså i mint.
 
Sen valde jag att måla ett vitt moln i ena rummet då det kändes väldigt "jag", har ju målat ett likadant på Alvas Ivarskåp här hemma. Det var lite svårare än det ser ut för jag hade ingen mall utan målade bara på frihand så det blev lätt darrigt med penseln då man skulle nå att måla så långt in!
 
 
(null)
 
Sen avslutade jag med att pyssla ihop ett par vimplar i hårdpapp som jag målade i samma färger som jag använt i rummen plus att några papper redan var färgade som tex den gula. Jag valde att göra runda vimplar istället för trekantiga då jag ville att de skulle harmonisera med molnformen.
 
Det var så roligt att se allas resultat efteråt, gud vad duktiga alla var! Superkul att träffa alla i verkligheten också tex Mrs Mighetto-teamet Anna och Malin som var så himla gulliga och som jag bara hörts med via mail förut! Verkligen en kul upplevelse att få vara med om så tack Prettypegs och Myrorna för ett toppenevent!
 
 
(null)
 
Här ser man några av de andras möbler, så mycket fint! Spana in alla de andras när auktionerna kör igång till veckan ♥
 
 
 
 
 

30 % rabatt på hela hemsortimentet!

Publicerat: 2017-10-24 Kl: 18:34:00 | I kategori: Inredning | 0 kommentarer |


Inlägget innehåller reklam i form av annonslänkar för Ellos
 
 
 
 
Nu har Ellos kommit med ett sånt bra erbjudande som även gäller på möbler vilket inte händer så ofta så jag tänkte att jag skulle tipsa om det!
 
Ange koden 365422 för att få 30 % rabatt på hela hemsortimentet inklusive möbler, såå bra! Klicka HÄR för att komma direkt till Ellos hemsortiment.
 
Jag hade helt missat att de börjat sälja de snygga cloudykrukorna från DBKD, jag har flera stycken hemma och älskar dom så 30 % rabatt är ju inte helt fel! Klicka HÄR för att komma direkt till alla krukor från DBKD.
 
 
Tillägg! Nu gäller rabattkoden tyvärr inte längre (trots att det stod 27e i infon jag fick och som jag skrev först men har ändrat nu i texten) men tipsar om att det ändå är 20 % rabatt på Ellos home inklusive möbler vilket också är väldigt bra! För att aktivera rabatten ska man gå in på Ellos hemsida och klicka på kategorin Hem & Inredning, och sen scrolla ner till där det står "Aktivera rabatt". Den koden gäller tom 31/10 så några dagar kvar. Happy shopping ♥
 
 
 
 
 
Jag har äntligen beställt dessa superfina sittdynor i lin, jag har inte haft plats för dem tidigare men nu ska Alvas rum få en liten make-over och ommöblering så då kommer de att passa in perfekt! För er som är sugna så gäller rabatten på dem med, klicka HÄR för att komma direkt till dynorna och glöm inte att ange koden ovan!
 
 
Tycker överlag att Ellos har väldigt snygg inredning, och till bra priser så det gillas. Koden gäller tom den 25/10 (ej på rea), hoppas att ni hittar något kul att shoppa ♥
 
 
 
 

Grått i Elsas rum

Publicerat: 2017-10-17 Kl: 20:58:58 | I kategori: Hemma hos oss - Elsas rum | 1 kommentarer |


 
 
Förra året målade jag två väggar grå i Elsas rum, men jag kände att jag ville ha hela rummet i samma färg så för några veckor sedan var det dags att måla resten!
 
Jag har fått många frågor om färgkoden, den heter S1500 N och är en ljus och diskret gråfärg som jag känner mig jättenöjd med! Den ser väldigt ljus ut på färgprovet i affären men känns helt lagom på väggen tycker jag.
 
 
 
 
Samtidigt som jag målade om så passade jag på att möblera om lite på väggen efteråt eftersom jag ändå var tvungen att plocka ner allt, och att göra om lite då och då är ju typ det roligaste som finns! Ovanför sängen hamnade några nya prints från Mrs Mighettos senaste kollektion, Miss Hanna, Miss Lola & Lost carousel.
 
 
 
 
Sällan man ser hela rummet från den här vinkeln, men det är alltid lite svårt att fota mot ett fönster. Majoriteten av sakerna kommer från min och Maries webshop Little venue
 
 
 
 
Stringhyllan är lite av ett problem just nu, jättefin men det är ju verkligen ingen förvaring så den måste nog tyvärr ut så att ett förvaringsskåp eller liknande kan flytta in istället. Som det är nu så får Elsa inte riktigt plats med större leksaker som My little pony-slott och andra plastleksaker så de står oftast på golvet..
 
 
 
 
Elsas spis som jag bara spraymålat rosa och satt dit snören med träkulor istället för handtagen. Jag brukar ofta få frågor om vad den rosa färgen heter men jag kan verkligen inte komma på namnet nu så hojta till så kollar jag upp det om någon vill veta exakt!
 
 
 
 
Ovanför Elsas spis hängde tidigare en liten stringhylla med alla köksleksaker, men jag har inte orkat hänga upp den igen utan hängde istället dit Alvas gamla hushyllor lite provisoriskt men blev ändå rätt bra så de får nog hänga där ett tag till!
 
 

Nya prints från Printler + 15 % rabatt!

Publicerat: 2017-10-04 Kl: 19:08:33 | I kategori: Hemma hos oss | 0 kommentarer |


Inlägget är ett samarbete med Printler
 
 
 
Häromveckan så målade vi resten av sovrummet i samma färg som fondväggen så att hela rummet är i en och samma färg, och nu har det även kommit upp en liten tavelvägg ovanför byrån! Båda printsen kommer från Printler som är en webshop som säljer fotokonst från olika fotografer ♥
 
 


 
Jag älskar dessa motiv som jag till slut valde, The rhubarb och Love poster. Speciellt den vänstra passade så himla fint till den grå väggen, och jag kommer garanterat att beställa ett till print eller två då jag vill ha en lite större tavelvägg med fler motiv!
 
Det finns tusentals olika motiv att välja på hos Printler så det var inte det lättaste att bestämma sig, och om ni också vill shoppa så kan ni använda koden Elinochalva15 som ger 15 % rabatt under 48 timmar, alltså tom på fredag kl 19!
 

 
 
Äntligen börjar det att kännas lite mer klart i sovrummet, jag menar vi har ju bara bott här i över ett år.. Men så fort det börjar bli färdigt någonstans så kommer nästa projekt, i vinter vill jag måla om i vardagsrummet där nere i någon liknande grå färg som denna!
 

Höst från Mini rodini!

Publicerat: 2017-10-02 Kl: 21:26:00 | I kategori: Barnkläder - I Elsas garderob | 0 kommentarer |


Inlägget är ett samarbete med Babyshop
 
 

Jag älskar Mini rodinis nyaste kollektion, det gör jag iofs nästan jämt men denna kände jag lite extra mycket för! Så många fina prints att man nästan vill ha alltihop. Min absoluta favorit var taxarna, jag tror att det beror lite på att det är samma färgskala som Mini rodinis gamla hästprint som är en av mina favoriter nånsin.
 
Elsa fick hem två st plagg från Babyshop, det blev en taxklänning samt en hoodie med fredsduvor, också den en stor favorit ♥
 
 



Elsa har växtspurtat en hel del de senaste månaderna så nu är det 104/110 som gäller för henne. De finaste plaggen låter vi alltid hänga framme på galge eller på klädställningen, de blir en fin detalj i barnrummet!
 
 
 
 
Det är så roligt med kläder som barnen också gillar, och självklart älskade hon hundklänningen som hon kallar den! Ni hittar den och övriga plagg från Mini rodini hos Babyshop här.
 
 
 
 
 
 En sak jag gillar med Mini rodini är att de flesta printsen går att matcha hej vilt ihop och ändå blir det rätt så fint  ♥

RSS 2.0