Elsas nya skrivbord

Publicerat: 2017-12-27 Kl: 20:47:39 | I kategori: Hemma hos oss - Elsas rum | 1 kommentarer |


 
Jag har ju glömt att visa Elsas nya skrivbordshörna! Det fina grå skrivbordet kommer från Little venue och märket Ferm living som är ett av mina absoluta favoritmärken, så mycket snygg design! Nu kommer skrivbordet att byta plats snart också men det ska möbleras om lite på motsatt vägg innan det kan få sin riktiga plats. 
 
 
De fina plåtburkarna och de grå pennställen kommer också från Ferm living och finns också i webshopen, och även pennstället i trä och ballongen. Väskan kommer från Bobo choses och stolen är en gammal som vi målat om. 
 
 
 
Jag blev så himal nöjd och tycker det blev jättefint, och Elsa tyckte det var så roligt med ett eget skrivbord. Men sekunden hon satte sig och började rita undrade jag vad jag egentligen tänkte haha, detta är ju upplagt för att hon ska rita på typ väggar och möbler när vi vuxna inte ser för annars så brukar hon inte ha pennor på sitt rum utan vi ritar vid köksbordet. Men hittills har det gått förvånansvärt bra, men jag har bara vanliga färgpennor och kritor istället för tuschpennor på skrivbordet för säkerhets skull.. 
 
 
 
Här ser man de fina pennställen och burkarna i närbild!

 
Snart byter som sagt skrivbordet plats till motsatt vägg och leksaksköket flyttar tillbaka på den här platsen! Vi har köpt ny stängd förvaring från Ikea och har skruvat ner Elsas stora stringhylla idag så den får flytta ut. Den är superfin men verkligen inte bra förvaring i Elsas rum som inte har någon mer förvaring än en byrå, och speciellt nu efter jul och födelsedag är det bra med lite mer förvaring när det flyttat in en del nya leksaker. Jag ska bara måla om det nya skåpet vi köpt så får jag visa resultatet sen!
 
 

Mina bästa reatips!

Publicerat: 2017-12-26 Kl: 17:31:18 | I kategori: Inredning | 0 kommentarer |


Inlägget är reklam för Ellos och innehåller annonslänkar
 
1.Bäddset i linne
 2.Ryamatta
 3.Trähäst
 4.Julstjärna
 5.Rosa kudde i sammet
 6.Kudde svart/vit mönstrad
 7.Kudde prickig
 8.Handdukar i linne
 9.Lampa hängande
 10.Klädhängare
 11.Bordslampa
 
Nu börjar alla reor vilket innebär många chanser att fynda! Jag tänkte tipsa om mina favoriter från Ellos rea, jag älskar deras hemsortiment så inriktar mitt inlägg på det även om det såklart också finns fynd att göra bland både barn och damkläder och skönhetsprodukter etc.
 
Jag brukar leta efter två saker när det är rea - dels basgrejer i neutrala färger tex fina handdukar och påslakan som man ofta inte unnar sig till vardags. Jag har köpt på mig ett gäng grå handdukar och ska göra mig av med alla diverse turkosa och andra färger som hängt med typ sen jag flyttade hemifrån haha. Även grå enkla bäddset och ett ljusgrått överkast är något jag köpt på tidigare reor som är bra att kolla efter.
 
Sen brukar jag även spana på sånt som är trendigt just nu men som man vet kanske inte kommer att vara lika kul om ett år! Bättre då att köpa billigt så gör det inte så mycket om man tröttnar. Det kan vara något mönstrat eller en kul färg som sticker ut. Julprylar brukar jag också köpa nu på mellandagsrean, perfekt att plocka fram det nya man köper tills nästa jul!
 
 
  (null)
 
Dessa påslakan i linne köpte jag för ett tag sedan och de är nu på rea så det blir mitt bästa tips! Jag har länge velat köpa linnepåslakan efter att ha sett dem på så många fina instabilder, det ser ju så himla mysigt ut. Så några år efter alla andra blev det ett köp och jo, tycker nog att jag sovit väldigt gott i dem! Snygg färg var det också men det finns några fler färger också att välja på och jag är lite sugen på ett par puderrosa. 
 
 

Elsa 4 år

Publicerat: 2017-12-26 Kl: 12:35:00 | I kategori: Högtider (Jul, Nyår, Påsk, födelsedagar) | 1 kommentarer |


 
Sisådär sex veckor efter födelsedagen, men här kommer några bilder från Elsas fyraårsdag! Jag brukar alltid dekorera dagen innan med ballonger och paket, och i år blev det tema rosa och guld. Hennes favoritfärg är rosa så det passade bra, och lite kul att jag såg när jag kollade på gamla bilder att hennes ettårsdag visst också hade exakt samma tema.
 
Den söta kaninen kommer från Studio bundis och ballongerna och dekorationerna kommer från Lagerhaus och Theo & Jag.
 


Det var en väldigt glad fyraåring som startade dagen med att öppna paket! Elsa hade frågat i flera veckor innan om hon inte var fyra år snart, och idag kunde vi äntligen svara att jo, nu är du fyra år! 

 
Jag glömde att fota alla presenter som jag brukar göra men här ser man en del nere i hörnet! Hon älskar pyjamashjältarna, Greta gris, Frost, Trolls och Vaiana just nu så det blev mest sånt! En pyjamashjältarna dräkt och gosedjur, Greta Gris tåg och gosedjur, Trolls speldosa och Vaiana småfigurer. Och en pruttkudde haha!
 
 
De fina tallrikarna och tårtdekorationen med Elsas namn kommer från Theo & jag, så fina!
 
 
(null)
 
Elsa valde själv sina kalaskläder och då blev det såklart hennes nya dräkt, Ugglis från pyjamashjältarna! Hon har sån fantasi just nu och det är mycket rollekar som leks!
 
 
Av kusin Loke fick hon en frostklänning som hon önskar sig, så den åkte på ovanpå Ugglisdräkten och det gick ju bra det! Här håller Elsa på att skratta på sig åt pruttkudden, ett tips på bästa kalaspresenten som garanterat gör succe!
 
 
 

Jul 2017

Publicerat: 2017-12-26 Kl: 11:58:00 | I kategori: Högtider (Jul, Nyår, Påsk, födelsedagar) | 1 kommentarer |


 
(null)
 
Julafton spenderades hemma hos oss med våra familjer, först kom barnens farmor och farfar och Andreas syster med familj och åt grötlunch och delade ut lite julklappar, och sen åkte de vidare och efter Kalle Anka kom mina föräldrar och åt julmiddag och var med på kvällens julklappsutdelning.
 
 
 
Barnen vaknade tidigt (Alva klockan fem men lyckades övertala henne att det var natt så att hon somnade om..) och sprang ner för att se att Nisse varit framme och lämnat julstrumpor med paket! De fick fotoböcker från vår semester, godis och nån discostav från Tgr.
 
Haha ser ni min fina nissedörr förresten? Jag kom på typ 1 dec att jag ville ha en Nissedörr men då var det slutsåld överallt, så jag gjorde min egen av kartong med tillhörande postlåda där Nisse lagt chokladpengar och annat smått hela december till barnens stora glädje!
 
(null)
 
Mina fina tjejer ♥
 
 
Elsa och farfar ♥ Här såg vi på nya Bamsefilmen som Elsa fick av dem i julklapp, därav att hon ser lite koncentrerad ut på annat..
 
(null)
 
Obligatoriska bilden på jultallriken!

(null)
 
Vi fick skynda oss att städa undan middagen då Elsa var lite övertrött och grät efter tomten, men när han väl dök upp utanför fönstret blev hon så himla glad! Alva var tomtenisse och hjälpte tomten att dela ut julklappar. Elsa såg att det var morfar men hon tror nog att han bara hjälpte den riktiga tomten. Förra året var vår granne tomte och det såg hon också och pratar om fortfarande, men hon tror ju ändå på den riktiga tomten ♥
 
(null)
 
Alltså lyckan i den här bilden! Elsa var så glad så glad och skrek mest av glädje ♥
 
 
Det blev som vanligt rätt mycket julklappar då barnen fick både av oss, mormor & morfar och farmor & farfar på kvällen. Men de blev jätteglada, Elsa öppnade i rasande fart men hann ändå göra ett glädjetjut efter varje "Åhh vad fin, den här älskar jag, den finaste jag sett". Hon fick tex kläder (rosa glittriga eftersom det är hennes favvo), ett Trolls frisyrhuvud, Vaianadocka, Frostväska, Bok, gitarr, shopkins mm.
 
 
(null)
 
Alva blev superglad för sina julklappar med, hon fick tex Walkie talkies, Lego friends, Markus & martinus skrivset, nackelack och Lip smackers, eltandborste och ett sånt där stort ägg som kläcks.
 
Tack alla nära och kära för en fin jul ♥
 
 
 
 
 

Halloween 2017

Publicerat: 2017-12-20 Kl: 22:49:31 | I kategori: Högtider (Jul, Nyår, Påsk, födelsedagar) | 0 kommentarer |


 
 
Bättre sent än aldrig, kanske kan det inspirera någon till nästa års halloween och om inte annat så vill jag har kvar alla högtider här i bloggen själv för att kunna kika tillbaka om några år. Jag hade kvar rätt mycket Halloweenpynt kvar sen förra året så det ända jag köpte var fina tallrikar, muggar och lite dekorationer från Meri meri som ni ser på bilden ovan, älskar deras kalasdekorationer!
 
 
Barnen hade matchande pumpa-klänningar från Hm, och sen hade de även capes som de hade utomhus när de gick Bus eller godis.
 
 
Det är tredje eller fjärde året i rad nu som vi har Halloweenkalas hemma för barnen tillsammans med några av våra vänner, så nu har det blivit en ny tradition! Så här såg det ut innan gästerna kom med allt läskigt fika och dekorationer. 
 
 
Det här är ett superenkelt tips när man har bråttom (som man jämt har), dekorera muffins med läskigt godis och färdiga muffinstoppers! 
 
 
Alva hade fått ansiktsmålning på fritids så det blev ju perfekt ♥
 
 
 
Elsa hade också fått ansiktsmålning på Alvas fritids, hon var med när Alva skulle hämtas och de var så snälla att hon också fick ställa sig i kön! En häxa ville hon vara så det blev en pumpa-häxa ♥
 
 
'
 
Gästerna hade också med sig läskigt fika, min vän Anna hade gjorde den här supergoda spöktårtan med maränger!
 
 
 
Min vän Lovisa hade gjort kattbajs (chokladbollar i digestivekex) och öronvax (marshmallows och kolasås) haha, det var betydligt godare än det såg ut!
 
 
 
Men hur fina och läskiga var inte alla barnen ♥ 
Efter spökfikat hade vi skattjakt, jag brukar ha det varje år men på lite olika sätt. I år fick de lappar där jag hade ritat av olika förmål i huset, och vid varje föremål satt det en ny lapp med en bokstav. När de hittat alla bokstäver gäller det att sätta ihop dem till en mening typ skatten ligger i garderoben. 
 
(null)

Skatten i år bestod av varsin läskig popcorn hand samt en liten godispåse! Popcornhänderna har jag gjort nu i flera år, de är superenkla och väldigt roliga med. Bara att fylla plasthandskar med popcorn och lägga i gelehallon längst ut som naglar!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 



Lite smått och gott i december

Publicerat: 2017-12-18 Kl: 22:18:00 | I kategori: Högtider (Jul, Nyår, Påsk, födelsedagar) | 0 kommentarer |


 
 
Jag hade tänkte att detta år skulle bli fritt från stress i december men som väntat så blev det inte riktigt så. Jag har fortfarande inte köpt alla julklappar men de flesta till barnen är iallafall klara och inslagna! Barnen klädde julgranen runt lucia och då blev det så himla mysigt här hemma, jag släcker ner i taket och tänder julgran och julstjärnor så fort jag kommer hem från jobbet. 
 
 
Jag var på ikea förra veckan för att köpa julpapper, men var visst lite sent ute för det var helt tomt i hyllorna. Men hittade fint papper på Clas ohlson och Tgr, och så guldigt snöre från Ikea gjorde att några julklappar blev extra fina! Alla klappar på bilden kommer från Little venue. 
 
 
Elsa i lördags redo för besök på 4H som hade öppet hus med jultema! Barnen fick rida, träffa tomten, köpa fika och träffa kaniner, får och grisar. Väldigt mysigt men lite kallt så efter nån timme så var vi alla rätt nöjda. Finaste jackan har hon iallafall, från Tiny cottons! Kunde inte motstå den när den var på rea och hon faktiskt behövde en ny.
 
 
Snyggaste stolen från Jotex och så nya krukor från Ellos och varumärket DBK. Gillar att de tagit in dessa i sortimentet, jag passade på att köpa både den stora golvkrukan och den mindre mörkgrå för ett tag sen!
 
 
Barnen fick hem lite fina bomullsklänningar från That way shop, så fin modell med lite utställd kjol! Den här väggen ska förresten göras om väldigt snart, vi har finaste tapeterna som ligger hemma och väntar och det ska bli så kul med lite förändring!
 

Ny tavelvägg från Desenio!

Publicerat: 2017-12-12 Kl: 18:44:55 | I kategori: Hemma hos oss | 0 kommentarer |


I samarbete med Desenio
 
 
 
I samarbete med Desenio så får ni rabatt på deras sortiment - Koden "ELINOCHALVA" ger 25% rabatt hos Desenio mellan 12-14 Dec *Koden gäller ej handpicked-/collaboration posters eller ramar.
 
Jag har länge tänkt göra en tavelvägg i vardagsrummet och nu är det äntligen färdigt! Alla prints kommer från Desenio och jag blev supernöjd. De har väldigt många olika fotoprints att välja mellan i deras sortiment så det tog ett bra tag innan jag bestämt mig för vilka prints och storlekar jag skulle beställa. 
 
 
 
 
Jag gillar ju att vara förberedd så jag skissade faktiskt först på ett papper vilka olika storlekar på ramar jag ville ha och ungefär hur jag skulle hänga dem, och sen började jag kolla på vilka motiv jag gillade bäst genom att kolla igenom kategorin fotokonst.

Det blev svartvita prints rakt igenom och det var det jag ville ha till vardagsrummet, men det blir garanterat fler prints till övriga rum i huset så nästa gång ska jag köra på lite mer färg!
 

 
 
 
 
 
Här ser man en närbild på alla prints. För er som är sugna på någon av samma så heter de Bird sky (50x70 cm), Angel wings (30x40 cm), Dreamer B&W (40x50 cm), Love warrior Dogma (30x40 cm) och Dancer one (21x30 cm). De har även bra pris på ramar så jag beställde de flesta av ramarna också då jag ville ha likadana svarta!
 
 
 
 
 
 
 


RSS 2.0