Syskonmatchning från Le Edit!

Publicerat: 2017-05-30 Kl: 20:16:00 | I kategori: Barnkläder | 0 kommentarer |


 
 

Är det något jag tycker är extra kul när det kommer till barnkläder är det att syskonmatcha! Det behöver ju inte vara exakt samma plagg utan jag gillar även när det är olika plagg men i samma tyg. Eftersom det skiljer 4 år mellan Alva och Elsa så är det inte alltid kläderna görs i bådas storlekar, och speciellt inte nu då Alva är 7 år och börjar växa ur kläderna som säljs på kedjorna på lilla barn.
 
Mini rodini älskar jag som ni säkert märkt och där är det lätt att syskonmatcha, och den senaste tiden har jag även stött på lite nya märken via instagram (min bästa inspirationskälla för typ allt!) Till exempel de här fina plaggen från Le Edit som kommer från Nya Zeeland. Mjuka ekologiska plagg med fina mönster, sånt gillas!

Bilderna är tagna i helgen på morsdag, inte ofta mina fina tjejer står still på samma bild längre (mest pga att Elsa inte är still mer än några sekunder nånsin typ) men plötsligt händer det ♥
 
 
 



Tights och t-shirt till Alva och en supefin klänning till Elsa. Har fortfarande inte tröttnat på prickar trots att det har synts överallt länge!


 
 
Jag passar även på att tipsa att min webshop Little venue har 20 % rabatt hela veckan med koden HURRA då vi fyller sex månader! Hipp hipp hurra till oss, ni hittar många av finheterna från barnens rum i vår webshop. Inte allt men väldigt mycket så kika gärna in och shoppa loss ♥
 
 
 
 

Ny förvaring från Ikea

Publicerat: 2017-05-17 Kl: 20:42:45 | I kategori: Hemma hos oss - Alvas rum NYA LÄGENHETEN | 0 kommentarer |


 




Förvaring kan man aldrig få för mycket av och förra veckan köpte vi det här fina grå skåpet från Ikea! Eller vi köpte egentligen 2, ett likadant står nu nere i hallen också. Jag köpte det för att ha som pysselskåp uppe i allrummet men sen tyckte jag att det passade så bra där nere så det fick bli ett till.
 
Det kostar bara 598 kr för denna variant så helt ok pris med! Det är två st lixhult skåp som är monterade ovanpå varandra och varje del kostar 299 sen kan man alltså sätta ihop dem som man vill.
 

 
 
 
Den perfekta grå färgen hade det också, känns som att det passar till allt! Nu hamnade det i Alvas rum men tanken är alltså att det ska stå ute i allrummet och agera pysselskåp så det ska få flytta ut dit sen. Ska bara rensa undan allt som är ute i allrummet just nu och tar upp platsen typ diverse korgar med leksaker..





Så här ser det ut inuti! Det är inte så jättestort så man får inte plats så stora grejer men jag kommer att ha olika burkar med pärlor och annat pyssel så det räcker förhoppningsvis med utrymme för det.
 
 


 

Alltså kombon ljusgrått, rosa och senapsgul, älskar den! Postern kommer från Pax & Hart och är beställd från australien då det var en limited edition, men vi på Little venue är återförsäljare av samma märke så vi har andra fina motiv hos oss! Miffylampan, de flesta kuddarna, sparbössan i trä och ljusslingan finns också i vår webshop ♥
 
 

En liten badrums-makeover!

Publicerat: 2017-05-16 Kl: 17:50:44 | I kategori: Hemma hos oss | 2 kommentarer |





Nu har vi bort i vårt nya radhus ganska exakt ett år, men fortfarande är det en del kvar att göra. I veckan var det dags att få ordning på vårt ena badrum, det har mest varit överbelamrad med badleksaker och Disneyhanddukar så det kändes verkligen som att det var dags att få det så harmoniskt och fint som jag ville ♥
 
Vi hade ingen förvaring här inne så vi köpte ett högskåp på ikea till alla flaskor mm, samt den här grå hyllan som jag är supernöjd med. Billig är den också, tror den kostade under 300 iallafall. Sen var det dags för det roligaste, nämligen att piffa med fina detaljer!
 
Jag har beställt det mesta från Ellos som har väldigt många fina skönhetsprodukter, dels parfymen från mitt favoritmärke Clean samt flera produkter från Märket Himla med doften Natural linen. Doftar himmelskt + har fina förpackningar = en perfekt kombo! Den fina bubbliga krukan från Bloomigville kommer också därifrån.
 

 


Här ser man hyllan lite bättre, passade in perfekt i det lilla utrymmet bakom badkaret! Pallen kommer också från Ellos (men från i höstas) och även handdukarna. Så skönt att uppdatera linneskåpet med nya fräscha handdukar, grått och vitt fick det bli då det kändes fräscht och fint!
 
 
Just nu tom den 22 Maj så har Ellos 25 % rabatt* om man anger koden 355737, och där ingår dessa handdukar samt även den fina korallen som skymtar i bakgrunden så det tipsar jag om! Ni går in på Ellos hemsida och i varukorgen anger man rabattkoden.
 
 
* Gäller tom 22/5 Nybeställning på kläder, skor, accessoarer, skönhet, hem & inredning på Ellos. Max 1 gång/kund. Kan ej kombineras med andra erbjudanden & prissänkta varor. Gäller ej varor märkta med ”Ej rabatt”
 
 
Mitt nästa projekt här hemma är badrummet på övre plan, så jag kommer att beställa fler av linnehanddukarna då jag gillade dem så mycket, det fanns en ljusrosa färg som jag är lite sugen på. De ljusgrå handdukarna heter Dottie och de vita i linne heter Siri ifall ni också är sugna på likadana!
 





Här ser man korallen, så fin detalj! Lilla vasen har jag haft nåt år och minns inte märket på den men många butiker har liknande modeller till bra priser.
 
 



Här ser man hyllan i sin helhet, jag blev verkligen så nöjd och badrummet känns precis så där harmoniskt och mysigt som jag var ute efter!


 
 
Linnehanddukarna beställde jag även i den här mörgrå färgen, såå fina och härliga! Har inte haft linnehanddukar tidigare men är redan hooked.. Dessa ingår också i Ellos rabatten på 25 % som jag tipsade om tidigare i inlägget!
 
 
 
 
Inlägget innehåller adlinks och är ett samarbete med Ellos
 

Gult är inte fult!

Publicerat: 2017-05-07 Kl: 20:45:52 | I kategori: Hemma hos oss - Alvas rum NYA LÄGENHETEN | 0 kommentarer |





Alvas rum har varit väldigt pastelligt ända sen hon föddes för sju år sedan (herregud vad tiden går!?) men det senaste året sen vi flyttade till radhuset har det smugit in lite senapsgult också även om det fortfarande är mycket pastell!

Den guldgula sänghimmeln kunde jag bara inte motstå trots att hon redan hade en grå och vit, men tycker det känns kul att kunna byta lite efter humör! Den här sänghimmeln hängde över sängen när jag köpte den men nu har den alltså flyttat till myshörnan istället vilket jag nästan tycker blev ännu bättre.





Det senaste gula tillskottet är den här underbara giraffen som är en nyhet i vår webshop Little venue, ni hittar den här. Även den grå matchande kudden med gula pompoms finns hos oss ♥
 


Skåpet från Ikea får jag många frågor om, det är Ivarskåp som jag har vitbetsat med Ikeas egen bets utblandat med vatten för att få det i en ljusare nyans. Sen har jag målat molnen på frihand med vanlig pensel och vit målarfärg. När jag tröttnar på moln så är det enkelt att måla över med vitt eller nån annan färg!
 
Alva har skåpen som är 30 cm djupa och jag tycker ändå att det får plats rätt mycket saker. Hon har alla böcker i skåpet och även en massa förvaringsburkar med småprylar och sånt men större leksaker får däremot inte plats så då passar det nog bättre med det djupare skåpet som är 50 cm. Det har vi i vardagsrummet och det slukar verkligen a l l t !

De runda tavlorna i trä med päron och äpple-motiv är några av mina favoriter som vi säljer i webshopen, de kommer från ett spanskt märke som vi är ensamma i Sverige om att sälja och ni hittar dessa och många fler motiv av dessa runda tavlor här.


 

Man kan aldrig få för många kuddar va?! Den prickiga och med hjärtan har jag beställt från Society6, den grå i bakgrunden är från Hm Home och resten är från Little venue.


 

RSS 2.0