Molnkudde från Miniroom.se!

Publicerat: 2014-11-30 Kl: 13:31:29 | I kategori: Barnprylar | 2 kommentarer |





Hoppas att ni har en mysig första advent! Vi skulle egentligen åka iväg till barnens farmor och farfar och adventsfika om en stund, men tyvärr har Alva blivit sjuk så hon och Andreas får stanna hemma och mysa medans jag och Elsa får fara själva. Men lite julstämning har vi ändå här hemma för jag hann plocka fram alla julstjärnor och ljusstakar igår och pyntade, och så har jag gjort en adventskalender till Alva som hon är väldigt peppad på.
 
Men juliga bilder får vänta, jag tänkte bara tipsa lite snabbt om en giveaway på min instagram som avslutas ikväll! Miniroom.se har ju släppt en egen kollektion med finheter, och det är den här molnkudden som jag lottar ut så kika gärna in på insta och var med, perfekt julklapp ♥




Molnkudden "Lille blå", vi har själva en rosa men det är den här med blå blixt som lottas ut till någon lycklig vinnare!
 

Erbjudande på mina grafiska prints - 30 % rabatt endast idag!

Publicerat: 2014-11-28 Kl: 10:40:46 | I kategori: Elina Studio - Mitt företag | 0 kommentarer |





Idag är det Black friday vilket innebär att många webshopar öser på med erbjudanden! Jag tänkte hänga på jag också, så idag den 28 november fram till klockan 24.00 är det 30 % på alla mina grafiska prints! Man beställer på min hemsida www.elinastudio.se, eller så kan man skicka ett mail direkt till [email protected] om man redan vet vad man vill ha! Ordinarie priser är 150 kr för A4 och 195 kr för 30x40 cm/A3. 
 
Nu blev det bara en suddig instagrambild i detta inlägg men hellre det än inget inlägg alls tänkte jag och eftersom erbjudandet endast gäller idag så vill jag tipsa om det här på bloggen också! Så passa på att shoppa julklappar till nära och kära, och ha en fin fredag ♥
 

Sonny Angels julkulor!

Publicerat: 2014-11-19 Kl: 19:44:26 | I kategori: Barnprylar | 8 kommentarer |





Har ni sett dessa underbara? Sonny Angels har kommit i serien Christmas ornaments, julkulor så självklart var jag tvungen att klicka hem några stycken Sonny Angels-tokig som jag är ♥ Det finns sex stycken olika och de går att ta ur ur kulorna också, och jag köpte snögubben i silver och rosa, silvertomten och rosa renen.

Jag köpte mina julkulor från Lillaliv och Sparklingstar men vet inte om alla varianter finns kvar där fortfarande, det verkade som att många av dem sålde slut fort!





Jag tänkte att tjejerna skulle få två var som man kan spara och plocka fram år efter år! En ny fin julkula varje jul (ok två var denna jul..) är en kul tradition tycker jag, Alva fick en Hello-kittykula av sin vän Mika förra året och den kommer vi självklart hänga upp i år också tillsammans med dessa fina Sonnysar!




Snögubben var absolut finast tycker jag så därför blev det en rosa och en silver ♥

 

Hipp hipp hurra!

Publicerat: 2014-11-18 Kl: 23:19:14 | I kategori: Elsa 0-1 år | 4 kommentarer |





Hipp hipp hurra för världens bästa Elsa som fyllde ett år idag! Jag lade ut det här kollaget på instagram imorse och måste bara lägga upp den här i bloggen också, bilder från själva födelsedagen kommer en annan dag! På första bilden är hon nyfödd, bara några timmar gammal och det känns både som att det var alldeles nyss samtidigt som det känns som att det var evigheter sen och att jag nästan glömt hur det var den första tiden! På den andra bilden är hon fyra dagar gammal, så gullig med allt sitt svarta hår bredvid sin kanindocka. Första leendet kom när hon var exakt en månad gammal och sen dess har hon varit väldigt glad och nöjd för det mesta!

Sen kan man ju inte låta bli att älska bilden på hennes galna lockiga hår, man ville ju bara äta upp henne varje gång hon hade badat haha, nu är det så långt att det inte står rakt upp längre. Blond har hon blivit också, så kul att se när man jämför bilderna hur hon utvecklats! Världens bästa Elsa, vilken tur vi har ♥
 
 
 
 

Elsas presenter inför ettårsdagen!

Publicerat: 2014-11-17 Kl: 09:00:00 | I kategori: Barnprylar | 6 kommentarer |





Imorgon är det är stor dag här hemma, vår älskade Elsa fyller nämligen ett år! Vet inte riktigt när hon blev så stor men idag förbereds det för fullt inför imorgon! Det blir ett litet kalas med våra familjer bara, men jag tycker ändå att det är så kul att få dekorera fint och slå in matchande paket, och temat för födelsedagen kommer att bli rosa, guld och silver ♥

Jag har pysslat ihop girlanger och en tårtdekoration och har köpt ballonger och serpentiner i dessa färger, och så är ju paketen inslagna i samma färger så sen får det räcka! Det blir ingen avancerad tårta denna gång utan bara en vanlig gräddtårta eller köpt prinsesstårta med dekorationen på, både Alva och jag tycker att en köpt prinsesstårta är den godaste så vi krånglar inte till det så mycket detta kalas.




Jag tänkte passa på att visa vad vi har köpt i present eftersom många efterfrågat julklappstips! Det blev visst en hel del presenter ändå, men många finheter som jag köpt hur som helst den senaste månaderna och sparat till födelsedagen! Alla tre finheter ovan har jag köpt från Etsy.com, min favvosida just nu där man kan hitta massor av fint ♥



Docksängen köpte jag för säkert ett halvår sen och den kommer från Smallstuff. Både den och fina kanindockan kommer från miniroom.se. Det blev rätt många söta mjukisar i present, men vi har kvar så mycket leksaker från när Alva var liten så hon behöver egentligen inga speciella leksaker!



Glassen som är en sparbössa har jag köpt från Australien, och till höger syns de två leksakerna jag köpt som inte bara är finheter.. En telefon med djur på knapparna med djurläten, och så en bollbana som jag tror hon kommer att gilla!




.. Och så här fint blev det efter att allt är inslaget! Temat är som sagt rosa, silver och guld och jag struntade att slå in sängen och flamingon eftersom den sistnämda kändes fin som den är med sin lilla kalashatt och allt i matchande färger ♥
 
Presentpapperet kommer från Lagerhaus, köper alltid mina papper där och snörena kommer från Rusta. Rosetterna har jag pysslat ihop själv med papper från Panduro, och inspirationen till dessa fick jag på instagram av duktiga pysselexperten Kreativakarin! De var faktiskt superenkla att göra, jag har aldrig gjort dessa förut och ändå var båda två klara på typ fem minuter så det var definitivt inte sista gången jag gör dessa, livar upp vilket tråkigt paket som helst!
 

Ett tips till er Umebor!

Publicerat: 2014-11-14 Kl: 21:14:00 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer |





Hoppas ni har en mysig fredagskväll ♥ Jag tänkte bara kika in snabbt och ge ett litet tips till er som bor i Umeå och runtomkring! Min vän A som drivit webshopen Hjärtat mitt i några år ska nämligen tyvärr lägga ner, och därför kommer hon ha en utförsäljning av sitt lager på söndag mellan klockan 11-14 och platsen är Anumarks byastuga.

Kika gärna in på hemsidan för att se sortimentet, barnkläder och barnprylar från tex Småfolk, Geggamoja, Rice, Kids concept och Sass & belle. Fina rabatter utlovas så åk gärna förbi en sväng och köp era julklappar och hjälp henne att tömma sitt lager ♥


 

Molnfilt och lite annat smått och gott!

Publicerat: 2014-11-11 Kl: 21:27:55 | I kategori: Barnprylar | 2 kommentarer |





Här kommer ännu ett inlägg i stil med "det här fotade jag för evigheter sen och har redan lagt upp flera bilder på instagram så alla har nog redan sett det men det har tagit över en månad att få bilderna från systemkameran in i bloggen.." Ungefär så är det ganska ofta just nu, men bättre ett sent blogginlägg än inget alls känner jag!

Det senaste året så har jag köpt väldigt mycket fina barnprylar från andra länder - England, Australien och Usa blir det oftast och speciellt Etsy.com är väldigt beroendeframkallande så där har jag hittat massor av fint under året och har flera julklappar till barnen som ligger och väntar på att få slås in! Jag har fått lite frågor om frakt och sånt men det skiljer sig åt beroende på vilken säljare man köper av och det står alltid i själva annonsen innan man betalar, och leveranstiden är också olika beroende på vilket land. En vecka till typ två månader har jag fått vänta ibland så det är nog svårt att säga exakt även om de flesta säljare skriver ut ungefär och man alltid får en notis när vara är postad. Tull är också en sak man måste tänka på, jag har råkat ut för det några gånger och då blir det en eller ett par hundralappar extra vilket är rätt surt!



Den fina molnfilten Rainy Day blanket från Jolie Petite Chose har vi fått från en australiensk webshop som heter Sofofo, så fin ♥




Kuddfodralet som heter Rosy the dreamer såg jag på instagram (som med allt annat, älskar instagram!) och blev helt kär, det har jag köpt från australienska Leo & Bella och själva kuddfodralet kommer från One in a melon designs. Just Australien har så sjukt fiina barnprylar, det händer väldigt ofta nu för tiden när jag ser något fint på instagram att det visar sig vara just något från Australien. Nackdelen är att frakten därifrån oftast är väldigt dyr, så jag har skippat att köpa många grejer bara just för frakten. Bra för min plånbok i och för sig att inte köpa allt jag blir kär i ;)
 

Lille kanin i mint!

Publicerat: 2014-11-07 Kl: 11:39:27 | I kategori: Barnprylar | 4 kommentarer |





Innan Elsa föddes förra hösten köpte jag en rosa kanindocka till henne som varit väldigt poppis (hos Alva då eftersom Elsa är för liten för att leka med den..), så vad passar bättre nu till ettårsdagen än en matchande kompis i den nya färgen mint! Vi har nu alla tre färger i denna docka men de är ju så himla gulliga och jag tycker de är finast tillsammans. Dockan kommer från Miniroom.se så tack för den fina ♥ Filten som skymtar på bilden kommer också från Miniroom.se, de har släppt en egen kollektion som består av filtar, kanindockan och en jättesöt molnkudde!

Jag tänkte även tipsa om att jag har en tävling på min instagram där man kan vinna en egen Lille kanin i mint, så kika gärna in och var med i utlottningen som avslutas ikväll!





Så söt så söt! Ha en fin fredag alla ni som kikar in här, själv ska vi gå bort till Alvas förskola i eftermiddag som firar tioårsjubileum med föräldrafika, ska bli kul att få fika med barnen!
 
 
 

Elsa 11 månader!

Publicerat: 2014-11-06 Kl: 22:44:14 | I kategori: Elsa 0-1 år | 4 kommentarer |





Jag kan inte fatta att tiden har gått så fort, det inte är inte ens tre veckor kvar innan vårt älskade lilla troll fyller 1 år! Jag tänkte försöka skriva ner några ord innan jag glömmer, det händer mycket nu i utvecklingen!

Jag har skrivit förut att hon är både en matvägrare, flaskvägrare och nappvägrare vilket varit rätt så jobbigt, men det har blivit lite bättre den senaste månaden med maten iallafall! Men det har tagit låång tid, vi började med gröt och smakportioner när hon var 4-5 månader tror jag och det är inte förrän nu vid 11 månader som hon börjat äta ett helt mål och gapar och visar att hon vill äta när man kommer med skeden. Gröt gillar hon bäst och kan äta nästan en hel portion, mat gillar hon vissa sorter och kan äta ungefär en halv burk som mest. Men hon gillar att sitta och plocka själv tex små skinkbitar, korvbitar, majs och rån. Däremot gillar hon INTE frukt, fruktpure eller någon slags mellanmålsburk vilket gör det lite svårt att veta vad man ska ge! Banan är ju ett perfekt mellanmål annars men hon vägrar öppna munnen och skakar bara med huvudet så fort man försöker.. Napp och flaska vägrar hon fortfarande, men hon dricker lite välling på kvällen i en pipmugg.





På dagarna har hon börjat sova bara en gång oftast, och hon sover då ca 2 timmar och vaknar vid kanske 13-tiden och sen är hon vaken ända tills det är dags att sova vid 19-20. Sen vaknar hon en hel del gånger på natten fortfarande och vill äta, allt från 2-6 gånger en vanlig natt så jag börjar bli rätt slut nu. Det enda bra med hennes sömn är att hon sover länge på morgonen vilket hon har gjort sen hon föddes, runt 8 brukar hon vakna men kan sova ända till 9 och längre ibland.

Hon har fortfarande storlek 74 i kläder och vi ska på ettårskontroll nästa vecka och längd och vikt. Hon gillar när man läser böcker för henne, hon blir helt hysteriskt glad när hon ser katter, hundar och ballonger, hon gillar att leka med bollar och andra leksaker och kan sitta en lång stund med det, men helst vill hon ha saker som inte alls är leksaker som tex våra telefoner, I-paden och köksgrejer. Hon kan klappa händerna, vinka och peka och förstår en del ord som tex lampa. Bäst gillar hon att vara i Alvas rum och det förstår jag, finns väldigt mycket spännande färgglada prylar där inne!




Elsa har alltid varit lite mer försiktig och lugn, precis som storasyster var när hon var bebis. Hon har varit nöjd med att sitta still och leka på sin plats och sitter gärna och observerar andra barn, och eftersom hon inte alls gillat att ligga på mage så har det dröjt väldigt länge för henne att komma på hur man kryper, men äntligen har hon lärt sig! I helgen stapplade hon iväg krypandes och sen dess har det bara gått bättre och bättre för varje dag ♥

Gåstolen däremot har hon kört runt i racerfart så hon har ändå tagit sig fram dit hon velat tex dra ut lådor och försöka ta saker från diskmaskinen eller från Alvas rum! Hon har även börjat testa gåvagnen och så gillar hon att gå runt samtidigt som man håller i hennes händer så jag trodde nästan att hon skulle hoppa över krypningen och börja gå direkt! Annars har hon varit ett väldigt glatt barn ända sen hon var pytteliten, väldigt lätt att ha med sig överallt då hon alltid varit nöjd nästan, det är bara de senaste månaderna som jag tycker hon blivit mer missnöjd men jag skulle tro att det berott på nån separationsfas och jag tycker redan hon blivit nöjdare igen nu när hon börjat krypa och kan ta sig dit hon vill!


Så nu ser vi bara fram emot ettårsdagen i mitten av november, ska bli så kul ♥
 
 
 
 
 

RSS 2.0