En ny uggla!

Publicerat: 2012-06-28 Kl: 22:05:30 | I kategori: Barnprylar | 14 kommentarer |


 
Ok lite fullt börjar det bli i kuddhörnan, men vi får faktiskt plats att sitta där på ena kanten och läsa böcker..
 
 
Bland det roligaste att fota och blogga om måste ju vara  Alvas rum, men det är nog lite trist att läsa om något som ser likadant ut jämt så det blir bara när någon ny pryl dyker upp där inne. Förra kom det hem ett paket från Lilla tussilago som innehöll bland annat en ny gosedjursuggla! Ni som följer mig vet att jag älskar ugglor så jag vet inte vem som var nöjdast, Alva eller mamman haha..
 
 
 
Den här fina ugglan finns i flera olika färger, men det var den rosa som flyttade in i Alvas kuddhörna!
 
.
 
Jag vet inte om det bara är jag som tänker så, men jag tycker att det är viktigt att alla saker har sin speciella plats, speciellt i Alvas rum. Det går jättesnabbt att städa och sen plocka fram igen när man vet vart alla saker är och hittar jag ingen plats till en pryl så köper jag den inte helt enkelt. Ugglan fick såklart prova flera platser innan den hamnade rätt, det finns inte så många lediga platser kvar i Alvas rum att ställa något på..
 
 
.
 
.. och det här var såklart den bästa platsen, med ugglekompisarna! Alva har en likadan uggla sen tidigare i gröna nyanser som också kommer från Lilla tussilago, hur söta som helst båda två. De två till höger har jag sytt själv vilket nog syns. Jag tycker att det är jätteroligt och smickrande att jag fortfarande får flera förfrågningar om jag syr upp och säljer ugglor, men varje gång tänker jag typ " Men ser de inte hur ugglorna ser ut?" Haha. De är helt sneda och knövliga med trådar hängandes, men det kanske inte syns på bilderna..
 
 
!
 
 
Det bästa av allt? Jag kommer att ha en tävling i samarbete med Lilla tussilago där jag tävlar ut en egen uggla till någon av er! Det kommer även att vara en annan liten ugglepryl ii vinst, så det blir en tävling om ett ugglepaket vilket ju inte kunde bli mer passande för min blogg, superkul.
 
 
Kika in på söndag igen för då dyker tävlingen upp! Nu ska jag packa våra väskor då vi åker bort imorgon efter jobbet tillsammans med min familj och kommer hem på söndag, så trevlig helg på er!
 
 
 
 
 

En gammal Småfolk med elefanter!

Publicerat: 2012-06-27 Kl: 22:06:32 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer |





Alva ser lite koncentrerad ut eftersom hon sitter och kollar på sin favorit, Pippi Långstrump! Efter några månader med endast Pippi har jag lyckats få henne att gilla Lotta på Bråkmakargatan också, man kan ju behöva lite variation ibland även om Pippi är himla bra..
 
 
När jag rensade Alvas garderob inför sommaren upptäckte jag att hon kan ha de flesta klännnigarna som hon hade förra sommaren, men däremot inga t-shirts. Vilket ju innebär att jag får köpa t-shirts utan att ha dåligt samvete, perfekt! Min snälla mamma köpte två enfärgade t-shirts på Lindex förra veckan, men för samma pris så lyckades jag fynda två t-shirts från Småfolk, så lindextröjorna får åka tillbaka. Nu är två t-shirts från Småfolk på väg hem till Alva, en superfin med landskapsmönster som jag köpte på rea för en hundring, samt en från Tradera för femtio spänn. Som hittat.
 
Den fina t-shirten ovan kommer också från Småfolk (såklart, har jag blivit lite beroende?) och var i princip den enda t-shirten i garderoben som var lagom, den köptes på tradera redan i höstas men plockades fram nyligen eftersom det börjar bli t-shirtväder äntligen!
 
 

En riktig turgumma!

Publicerat: 2012-06-26 Kl: 20:47:03 | I kategori: Inredning -Barnrum | 9 kommentarer |


Efter att ha haft vädigt mycket att göra på jobbet och samtidigt jobat två elvatimmarspass på två dagar kände jag mig inte direkt pigg när jag kom hem idag. Egentligen tänkte jag slänga mig i soffan och göra absolut ingenting, men bloggen är ju lite som avkoppling för mig. Sen fick jag lite extra energi när jag fick ett mail att jag vunnit den fina födelsedagsbrickan i trä från Minimango som jag bloggade om i helgen, de lottade ut en bricka och  jag hade sån tur att jag vann! Alva kommer att bli överlycklig, hon älskar ju sina köksleksaker.
 
 
 
 
Sen har jag ju även hämtat ut mina provtryck på elefanterna förra veckan! Jag vet inte vad som hänt med min kamera för alla bilder blir bara hur suddiga som helst, men jag orkar verkligen inte ta nya och ladda över till datorn, så de här får duga.
 
Jag upptäckte genast att jag vill göra de flesta färger lite starkare, så det sitter jag och fifflar med nu här hemma innan jag gör en riktig beställning. Men annars tycker jag att de blev fina, de här är tryckta i A3-format men jag tänkte nog erbjuda både A4, A3 och möjligtvis en storlek större också även om inte alla kommer att finnas med en gång.
 
 
 
Jag tycker nog att den gula blev finast, den grå elefanten kom bäst till sin rätt mot den ljusa bakgrunden!
 
!
 
Den färgglada cirkusen uppe till höger är bara en kladd, men den slängde jag med för att se hur den ser ut i färgerna, och det var ju tur eftersom det var på den jag såg hur mycket finare det blev med starka färger!
 
 
 
 
 

Midsommar!

Publicerat: 2012-06-24 Kl: 22:13:07 | I kategori: Allmänt | 8 kommentarer |


Nu börjar säkert många att ledsna på alla bilder på midsommarfirande bloggare, men jag slänger in en bildbomb ändå! Vi började midsommarafton med att ta med vår nya cykelvagn på en premiärutflyktstur bort till en jättefin liten badplats vid sjön. Trots att det var helt perfekt väder så hade jag inte en tanke på att vi skulle bada, så det blev bara lite plask vid strandkanten då Alva inte hade några badkläder. Men eftersom det varit så kallt i luften fram tills nu så tyckte åtminstone jag att vattnet var iskallt..
 
 
!
 
Eftersom Alva har så mycket kläder så är jag väldigt tveksam mot att köpa plagg som bara ska användas vid ett tillfälle, typ röd klänning på jul eller blommig klänning på midsommar. Så vi körde på en klänning från Lindex från förra sommaren, färglad och fin! Jag förstod ju att det inte skulle räcka med bara ett ombyte en hel dag, så det var tur jag inte köpte nån speciell klänning heller haha..


!
 
Gud vad fint det var, det kändes som att vara utomlands! Alva och Andreas gick ut på bryggan och matade fiskarna och ankorna med kex, nästan så att Alva aldrig ville går därifrån!
 

.. Det slutade såklart med att Alva doppade halva rumpan och vi fick skynda hem och byta kläder..
 
.
 
.. Till en jättesöt prickig klänning från H&M, 49.50 kr, och samtidigt kom jag på att jag kunde göra två flätor, och då blev hon ju så fin att vi bara ville äta upp henne ♥
 
 
Hela köksön var full med olika sill och potatis och röror! Det var bara förrätten också, för sen blev det grillat såklart! Tror ingen gick hungrig därifrån efter den måltiden. Och paj till efterrätt. Och nattmat i form av Nachos och ostbricka. Nej jag har nog inte direkt gått ner i vikt under denna helg..
 
 
Det blir inte så mycket bilder från själva firandet då vi var så många som nog inte vill vara med på bild, men det var verkligen en helt underbar riktigt idyllisk midsommarafton! Tomas och Nina hade bjudit in min och Tomas släkt samt Ninas släkt till ett stort knytkalas, och även ordnat jätteroliga lekar, tipsrunda, riktigt somrig musik och jordgubbstårta uppdukat nere på innergården. Vi var tretton personer mellan två och åttioåtta år, och alla hade så himla kul från klockan två på dagen ända tills sent på kvällen!              
   
                                                                                                                      
 
Det enda som vi inte hade var en midsommarstång, men det löste vi genom att dansa små grodorna på gården istället! Alva är mitt i dansen ovan, hon tyckte det var så kul!
 
 
Hoppas att ni alla också haft en bra helg! Nu har jag bara tre veckor kvar till semester också, jihoo!
 
 
 

Veckans vara hos minimango!

Publicerat: 2012-06-24 Kl: 21:33:10 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer |


Jag sitter och kollar igenom alla bilder från vår midsommarafton, och oj så många bilder vi tagit. Jag ska försöka slänga ihop ett inlägg under kvällen, men först blir det bara ett litet shoppingtips! Veckans vara hos minimango där jag är med i bloggpanelen är den här fina teservisen i trä.  Alva leker väldigt mycket med sina köksleksaker just nu, det bakas och bjuds för fullt inne i hennes rum på låtsastårta med både grädde, strössel och jordgubbar. Så just köksleksaker gillar vi väldigt mycket här hemma, speciellt de som är i trä eftersom de känns både fina och hållbara!
 
 

Vinnaren av en mjukiskrabat!

Publicerat: 2012-06-23 Kl: 21:31:18 | I kategori: Tävlingar | 2 kommentarer |


Den här helgen har varit helt underbar och jag har inte haft tid att sitta vid datorn alls. Det är semestertider på jobbet vilken innebär att det är supermycket att göra samt att jag jobbar till 18 eller 20 nästan varje dag, så den här lediga helgen var verkligen precis vad jag behövde! Midsommar var helt perfekt med strålande sol och trevligt sällskap hela dagen (och kvällen..) lång, men det får bli ett eget inlägg när jag orkar gå igenom alla bilder.

Vi har ju haft så kallt och dåligt väder hittills så jag har inte haft någon sommarkänsla än, men både igår och idag har det varit varmt och strålande sol hela dagen, äntligen sommar! Jag älskar verkligen området vi flyttade till i vintras. Förutom en stor innergård med jättetrevliga grannar och flera barn i Alvas ålder som hon leker med på kvällarna på gården ser vi Nydalasjön från balkongen och har typ tvåhundra meter ner till sjön och en stor äventyrslekpark precis brevid. Det finns flera badplatser runt sjön, och den här helgen har vi avverkat två stycken hittillls,  men förhoppingsvis blir vädret lika fint imorgon så blir det ännu mer sol och bad. Sen avslutade vi denna lördag med att gå ut och äta på O´learys, så denna helg har gått ut på sol och  massor av mat kan man säga, helt pefekt!

 

Men en vinnare i tävlingen i samarbete med Krabat.se har jag iallafall hunnit dra nu ikväll, och den som vann blev Trivsamma förändringar, stort grattis till dig!

 
 

Glad midsommar!

Publicerat: 2012-06-22 Kl: 13:59:19 | I kategori: Allmänt | 6 kommentarer |





Jag kikar bara in en minut och önskar er alla en glad midsommar i det fina vädret! Vi började dagen med picknick nere vid Nydalasjön, och nu ska vi bege oss två trappor ner till Tomas och Nina som har bjudit in till ett stort knytkalas! Det ska bli så himla mysigt, hoppas att ni alla också får en toppenmysig dag!



Födelsedagspresenter!

Publicerat: 2012-06-20 Kl: 21:40:14 | I kategori: Högtider (Jul, Nyår, Påsk, födelsedagar) | 6 kommentarer |


Först och främst, tack för alla fina kommentarer i förra inlägget! Både för att så många gillar det jag gör och för att jag får veta vad ni tycker. Jag tänkte bara kika in och slänga upp lite bilder på mina fina födelsedagspresenter som jag fick när jag fyllde år häromveckan! Jag har haft som tradition så länge jag kan minnas att jag fotar både födelsedagspresenter och julklappar, det är så kul att se tio år senare vad man fick en gång i tiden.




Jag har aldrig ägt något finporslin i hela mitt liv utan brukar köra på Ikea och liknande, så därför blev jag så glad över de här fina kopparna och lilla skålen från Marimekko, samt en kökshandduk från samma märke. Jag skulle verkligen inte ha något emot att börja samla på den här serien, tycker den var så fin! En liten kopp här och en liten tallrik där så vips har jag en hel finservis lagom till jag går i pension eller nåt haha..


 
En jättefin bricka samt en stekpanna. Seriöst, jag tror inte att ni skulle tro mig om jag berättade hur många stekpannor och kastruller jag har bränt sönder här hemma, jag måste ha en förbannelse vilande över mig när det kommer till matlagning. Eller så får jag bara acceptera att man inte kan vara bäst på allt hehe..
 


Jag har bestämt mig för att börja jogga och har redan varit ute några gånger, vi bor ju brevid en sjö med ett motionsspår runt så det finns inga ursäkter längre. Så av Andreas och Alva fick jag ett "börja det nya livet - kit"!  Joggingskor, sportstrumpor, en hållare till telefonen och jättebra hörlurar!



Blommor och kort med diverse innehåll som presentkort på restaurang och bidrag till någon spa-behandling, hårprodukter och färska kryddor! Jag som bara har plastblommor hemma så hur de ska överleva är en gåta haha.. Men det var himla gott med färsk basilika i qournfärssåsen häromdagen!


En sista påminnelse att vara med och tävla om en mjukiskrabat! Tävlingen avslutas imorgon kväll kl 23.00 och du hittar tävlingen i vänstermenyn i bloggen!



En liten sneakpeak..

Publicerat: 2012-06-17 Kl: 21:30:52 | I kategori: Teckningar & Illustrationer | 22 kommentarer |



Nu kommer det nog att vara många inlägg om mitt företag och mina tryck till barnrummet som jag snart är igång med att sälja, men det känns så kul att det äntligen går framåt och att jag snart kommer att kunna börja sälja på riktigt! För er som undrar så ska jag hämta ut mina provtryck på tisdag, och om jag blir nöjd så kommer jag lägga en beställning på alla tryck och färger som är helt klara. Blir jag inte nöjd så måste jag leta vidare efter ett annat tryckeri, och då dröjer det några veckor till innan man kan beställa.




Det blir väldigt dålig kvalitet när man sparar ner bilden till bloggen, den är finare i verkligheten!


Jag är nästan helt klar nu med ett tredje tryck, nämligen den här lilla räven ovan! Men jag kan bara inte bestämma mig för om jag ska ha en regnbåge eller inte, och så är jag lite osäker på vilka färger den ska finnas i. Jag tänkte mig en rosa, en blå och en gul, men sen vilka färger blommorna ska vara har jag inte helt hundra bestämt än..

Så ni som vill får jättegärna lämna en liten kommentar om ni föredrar den vänstra med regnbåge eller den högra utan (ignorera att det är olika färger..) eller om ni har några önskemål om färger, och jag förstår såklart att det är svårt att se när bilden är så liten. Jag var helt hundra på att jag ville ha med en regnbåge eftersom min originalillustration på räven med tuschpennor ser ut så, men nu känns det lite väl plottrigt. Gud vad svårt det här är, jag skulle vilja göra typ fem olika alternativ av samma motiv haha..


.. Och bara för att jag inte kan bestämma mig med mina andra två tryck heller så gjorde jag en femte färgställning av elefanterna och aporna. Lite mer färgglatt än de andra!



.. Som sagt, ignorera att kvaliten och färgerna ser kassa ut..



Några dagar kvar att tävla!

Publicerat: 2012-06-17 Kl: 11:39:00 | I kategori: Barnprylar | 3 kommentarer |





Jag älskar verkligen fina mjukisdjur till Alva, och de får gärna se så där glatt gulliga ut. Den här apan som vi fick hem förra veckan från Krabat stämmer verkligen in på både glad och gullig, och den blev en favorit hos Alva direkt då hon stod och kramade den en lång stund sen vi öppnat paketet. Den fick nog en extra hård kram eftersom utlämningsstället där vi hämtar ut paket tyvärr hunnit stänga kvällen innan då vi åkt dit för att hämta ut den, och det var inte kul att se hur besviken Alva blev när jag försökte förklara att vi måste återkomma nästa dag. "Men min apa, min apa" stod hon utanför och grinade stackarn.





Lite suddiga bilder, men här bestämde Alva att den nya apan skulle sitta! Den stora apan var ju faktiskt en mamma-apa till Herr Nilsson förklarade Alva för mig bestämt, så hon ville att den skulle sitta och krama om den lilla apan. Hon är för söt ♥





Nu ska vi snart börja göra oss i ordning för att åka på kalas, men jag vill även bara påminna om tävlingen som pågår nu i samband med just Krabat! Det är inte en apa i vinstpotten, men däremot ett annat jättefint mjukisdjur - en mjukiskrabat! Tävlingen hittar du här eller i vänstermenyn i bloggen, och tävlingen pågår tills på torsdag kväll!


Lycka till!



Ganska nöjd tjej..

Publicerat: 2012-06-16 Kl: 21:08:00 | I kategori: Utomhus | 5 kommentarer |



- Welcome to my crib!



Något som är lite trist med att bo i lägenhet är ju definitivt att vi inte har någon egen uteplats. Nu har vi i och för sig två balkonger och en jättefin innegård, men det går inte att ställa upp en liten pool till Alva eller bara gå rätt ut i trädgården. Tur då att båda våra föräldrar bor i hus, förra sommaren satte vi upp en liten plaskpool hos mina föräldrar i stället och i år har min kära pappa fyndat på blocket. Alva har nämligen fått en egen liten lekstuga! Gissa om hon blev överlycklig när hon såg den, hon var så stolt och ville att vi alla skulle komma in och kolla.

Mina föräldrar kom precis hem från en vecka på Kreta, så jag och Alva passade på att åka dit idag och hänga eftersom Andreas varit borta med jobbet hela dagen. Dessa bilder är dock från häromveckan då det blåste storm och var iskallt, därav jacka och mössa på Alva för idag har det ju faktiskt varit sol i flera timmar! Jag hann sitta och få lite färg (mer röd än brun dock..) i solstolen medans Alva sov, och sen åkte vi till Barnens hus och köpte present till Stella som har kalas imorgon. Och sen kom spöregnet. Såklart..


Sen har jag även ritat hur mycket som helst, och nu är jag nästan nästan färdig med ett nytt tryck. Jag visar i veckan när jag har funderat vilka färger det ska finnas i!




Jag har letat fram min långklänning från förra sommaren och den kommer definitivt också att bli en favorit även denna sommar! Alva har sin fina jacka från Name it.



Nytt tryck på gång - små apor!

Publicerat: 2012-06-14 Kl: 22:37:00 | I kategori: Teckningar & Illustrationer | 9 kommentarer |





Jag började att rita på ett motiv som ska matcha elefanterna i samma färger och mönster, och resultatet blev dessa apor med ballonger i samma mönster som vimplarna på elefantmotivet. Nu när jag laddar upp dem på bloggen i jpeg-format så ser jag att de blev väldigt gryniga och inte stämmer i färgerna riktigt, för i Illustrator är färgerna mycket klarare, den gula är mer ljus citrongul i verkligheten.

Egentligen hade jag inte tänkt visa dem än då jag inte blev helt nöjd, men jag vet att många tycker att det är kul att se vad jag ritar så jag lägger upp dem ändå fast de inte är helt hundra. Jag tror att anledningen till att jag tvekar är att jag gillar att ha fler detaljer på mina bilder, och denna blev väldigt enkel som ni ser. Kanske att jag förminskar själva aporna och ballongerna lite grann och lägger till några trädtoppar eller liknande längst ner i bilden, jag får se sen hur det blir.

Men det kan ju vara bra att ha något enkelt motiv också, för de andra motiven jag sitter och ritar är mycket mer detaljrika, till exempel  djungeln som jag till och med har pausat med i Illustrator för jag blev så less haha, men det tar ju lite längre tid att rita ett sånt motiv än till exempel aporna ovan,  och jag vill verkligen vara helt nöjd innan jag trycker upp till försäljning. Det blir lite blandat helt enkelt, både enkla och detaljrika motiv för om jag ska sitta i tre månader med varenda bild blir jag ju aldrig klar med nåt!





Jag är lite osäker på färgerna nu också för det känns lite fel att ha två rosa som är ganska lika varandra. Men jag kanske behåller båda rosa och lägger till en med lite starkare färger som rött, grönt och blått, kanske med grön eller blå bakgrund.




Här ser man hur aporna och elefanterna matchar varandra, och fler tryck kommer i samma serie är det tänkt. Det skulle egentligen bara vara cirkusmotiv i just denna serie även om aporna inte längre känns så mycket cikus..

Jag hade tänkt mig ungefär fem-sex olika motiv inom samma serie så att man ska kunna matcha med varandra, och för er som är nyfikna så är de olika serierna som jag sitter och ritar på just nu "Cirkus", "Skogens djur" , "Djungeln" och så lite olika motiv med ugglor.. Såklart!

Kökssoffan!

Publicerat: 2012-06-12 Kl: 20:54:00 | I kategori: Hemma hos oss | 9 kommentarer |




Jag kom på att jag inte hunnit visa hur det ser ut i vårt kök nu när vi fraktat hit mina föräldrars gamla kökssoffa som vi målade vit för någon månad sedan. I och för sig hade jag nog inte visat hur det såg ut i köket innan den kom hit heller, men då var det bara bordet och sex stolar. Jag som såg fram emot hur jag skulle ligga i soffan och läsa en bok efter middagen, men det har jag visst inte hunnit än.. Men jag gillar den jättemycket hur som helst, tycker det blev så mysigt på något sätt!

 

 



Här syns också den fina tavlan som jag köpte i våras men som jag fortfarande inte hunnit sätta upp på väggen. En ram har den iallafall fått, så nu får den stå lite provisoriskt på byrån. Trycket kommer från Mini Empire och är köpt från mokkasin.com. Här syns också vår omysiga utsikt mot en byggarbetsplats. Tur vi har utsikt över sjön från den ena balkongen, det uppväger liksom att man tittar in i en byggställning vid frukosten!

 



Nu har vi bara vita rullgardiner från Ikea, men jag tycker att det blev så bra med dem så jag tror att vi skippar några andra gardiner över huvud taget!



Lite ugglor och kalas!

Publicerat: 2012-06-10 Kl: 22:45:00 | I kategori: Hemma hos oss - Alvas rum NYA LÄGENHETEN | 10 kommentarer |


Nu har mina fina tjejkompisar precis åkt hem efter en kväll med en massa fika och skratt. Fina presenter fick jag också, vi har lite sjuk humor ibland så det är inte alltid det blir så seriösa presenter i vårt gäng. För två-tre år sedan fick jag en livs levande vandrande pinne med tillhörande bur. Ja men tack så mycket för Britt-Erik (R.i.p) som mina kära vänner tydligen döpt honom till. Men ikväll fick jag nästan bara fina saker, flera böcker, en kokbok med grillrecept, ostkrokspåsar i megaformat och en balkongblomma. Och så en platt liten konstig blomma som såg ut som en blandning av en kaktus och någon köttätande exotiskt växt, tack för den tjejer!

Min vän Katarina hade med sin dotter Stella, så hon och Alva lekte på hennes rum efter fikat. De är så himla gulliga nu när de är så stora att de verkligen leker på riktigt, jag tycker inte att det var så länge sedan de bara låg och rullade runt på en filt! Nu sitter de istället på Alvas rum och leker fantasilekar och kör runt varsin dockvagn sida vid sida, gullungarna ♥





Så här ser det förresten ut nu på insidan av Alvas dörr, jag satte upp väggdekalerna med ugglor som jag hittade i flytten. De köptes på Village för typ två år sedan, och även om jag inte vill sätta upp dem på någon vägg längre så tänkte jag att det skulle funka på dörren! Den är mest öppen, så det syns inte hela tiden heller.





Men ska jag vara ärlig så tyckte jag att det blev alldeles för rörigt eftersom det är så mycket grejer på väggen brevid, och jag måste verkligen sätta upp ett litet skynke för hyllorna vid spisen då det alltid ser stökigt ut även om man radar upp alla saker fint.

Så det kanske var lika bra att Alva upptäckte att dekalerna inte sitter så hårt,
hon har redan börjat slita ner ugglorna och en del av träden.. Så om några veckor finns det nog inte så mycket kvar..




Tävling i samarbete med Krabat.se!

Publicerat: 2012-06-10 Kl: 22:12:00 | I kategori: Tävlingar | 48 kommentarer |




Tävla hos Elinochalva om en krabatmjukis i valfri färg från Krabat.se




Jag har fått äran att anordna en tävling i samarbete med webshopen Krabat.se, och det man tävlar om är en mjukis "krabat" i valfri färg. Mjukiskrabaten är i velour, 45 cm lång och har ett värde av 350 kr.


Enkla regler för att vara med och tävla!


Gör så här:

För en lott: Besök krabat.se och kolla vilken färg du helst skulle vilja ha om du vinner. Skriv det i en kommentar här på bloggen. Gilla även krabat på facebook, det gör du här! Glöm inte att  även lämna namn, mailadress och eventuell bloggadress i din kommentar.

För två extralotter: Kopiera bilden och textraden ovan och tipsa om tävlingen i din blogg eller via facebook!





Tävlingen avslutas torsdag den 21 juni kl 23.00, Lycka till!



Lite födelsedagsfirande!

Publicerat: 2012-06-09 Kl: 21:16:00 | I kategori: Högtider (Jul, Nyår, Påsk, födelsedagar) | 7 kommentarer |




Haha Alva tyckte verkligen att det var hon som fyllde år, hon kastade sig över presenterna och slet upp dem utan att jag knappt fick hjälpa till att öppna..Vad som fanns i paketen visar jag i ett annat inlägg!


Jag tänkte bara kika in en snabbis och önska en trevlig lördagskväll! Det blir lugnt här hemma, Alva har somnat och Andreas är hemma hos en kompis och ser fotboll. Själv ska jag sätta mig att rita i illustrator, jag är i princip färdig med ett nytt tryck som matchar elefanterna jag gjorde för några veckor sedan! Jag har verkligen hur många idéer som helst som jag vill rita ner, förhoppningsvis hinner jag börja på ett till tryck redan ikväll och bilder på mitt nästan färdiga kommer om någon dag!

Lite bilder från min födelsedag i veckan bjuder jag också på, men när jag kollade igenom bilderna så var det nästan bara kort på min familj och släkt, och eftersom de inte har sagt om de vill vara med i bloggen så blir det bara några bilder på det runt omkring, lite fika och sånt..





Andreas överraskade och bakade sin första tårta någonsin, och jag måste säga att den både var väldigt fin och god!



Jag som alltid brukar ha svart klänning på mig slog till med lite färg i en klänning från Vero moda!



Ja lite fika blev det också såklart. Bara köpt denna gång förutom bullarna som min mormor bakat, men det var gott det också! Det fanns ingen tid att baka denna gång, fast imorgon kväll kommer ju faktiskt mina fina tjejkompisar hit för försenat födelsedagsfika så det kanske blir lite hembakat ändå!



Några krabatfavoriter!

Publicerat: 2012-06-07 Kl: 14:38:00 | I kategori: Barnprylar | 3 kommentarer |




Eget kollage med bilder lånade från Krabat.se



Först och främst tackar jag så mycket för alla gratulationer på min födelsedag i går, både här och via facebook! Det blev kalas hela dagen igår, och sen avslutade vi kvällen med grillmiddag och film ( The fighter, såå bra!!) med Tomas och Nina, en perfekt dag med andra ord! Jag har ju blivit lite sämre på att fota de senaste månaderna men några bilder tog jag iallafall, och sen tänkte jag även fota alla fina presenter jag fick. Alva ligger och sover just nu, men så fort hon vaknar ska vi packa ner lite fika (det blev visst en hel del över igår, varför tror man alltid att alla ska äta typ åtta olika kaksorter var?..) och ha picknick ute på gården. Hon har varit hemma från förskolan hela veckan då hon fått svinkoppor igen, och när jag ringde och sjukanmälde henne imorse fick jag höra att halva avdelningen även har vattkoppor..

Men i väntan på lite bilder från födelsedagen slängde jag ihop ett inspirationskollage med några favoriter från webshopen Krabat! Jag kommer att ha en tävling i samarbete med dem under veckan, så håll utkik under helgen ifall ni är sugna på att tävla!



Ett paket till mamma..

Publicerat: 2012-06-05 Kl: 21:49:00 | I kategori: Alva 2-3+ år | 10 kommentarer |




Finaste tjejen med bus i blicken.. Klänning med jordgubbar från Lindex.


Alvas humor är verkligen helt underbar och hon får oss alltid att skratta här hemma. Hon har sedan länge börjat nå upp till låset inne på toan där hon gärna står och låser, låser upp, låser, låser upp och så vidare i all oändlighet (jag är med henne inne på toan såklart, men det är tur att vi har ett toalettlås som går att lirka upp utifrån ifall olyckan är framme..)

Det nyaste är dock att hon låser dörren och sen ropar " Pappa kom hit! Kom in på toan och kolla" och så står hon och fnissar och väntar tills han kommer och försöker öppna dörren. Som är låst. Då tjuter Alva av skratt och säger att hon lurade pappa. Helt underbart, och det här är något hon kommit på helt själv också, vi blev lite förvånade första gången då det verkligen var så uppenbart att hon bara ropade på honom för att luras.

Sen har hon även börjat säga hela tiden "Mamma vet du vaaa?". "Nej vadå Alva?" svarar jag och då har hon flera gånger svarat "Du ska få ett paket från mig!" " Jaha vad är det för paket?" Då har vi fått massor av roliga svar som till exempel "tomten har varit här med ett paket till dig" eller "Paketet står i hallen" (eeh nej det gjorde det inte) . Underbara Alva ♥


Jag tänkte även passa på att påminna om att mina traderaauktioner snart avslutas! Flera grejer är redan sålda genom köp nu, men en hel del fina saker finns kvar så skynda fynda! I och för sig avslutas de inte förrän imorgon kväll, men då kommer jag inte att hinna blogga eftersom jag faktiskt fyller år imorgon på självaste nationaldagen! Tänk att jag blivit hela.. tjugofem år. Vad tiden går fort..











... Eller så fyller jag visst trettioett. Men jag känner mig som tjugofem. Max. Förutom när min dåliga humor kommer fram för då känner jag mig som tolv haha..






Några fynd från Småfolk..

Publicerat: 2012-06-03 Kl: 11:09:00 | I kategori: Shoppat till Alva | 5 kommentarer |





Sen jag rensade ur Alvas garderob på alla tröjor från Småfolk som blivit för små så jobbar jag hårt på att fylla upp den igen haha.. Förutom att de är så himla fina så sitter de så bra på Alva i modellen också, lagom smala och långa så därför har jag hållit utkik på tradera. Jag har faktiskt hållit mig nästan hela vintern och våren och inte köpt så jättemycket barnkläder alls, men nu under april då vi var hemma och sjuka i princip en månad så blev jag lite fast i traderaträsket igen och budade hem några plagg för att muntra upp mig själv. Jag betalade nog runt 50-70 kr per plagg om jag minns rätt så det var inga dyra summor heller.

För er som undrar om storleken så har Alva några tröjor i 86/92 som hon fortfarande kan ha, men de flesta har jag rensat bort. Dessa ovan är i storlek 92/98 vilket jag tycker är superbra då de flesta märken hoppar direkt till storlek 98/104, men Småfolk finns i alla tre storlekarna. Hur som helst så kommer dessa att passa i minst ett år till skulle jag tro så de är inte små i storlekarna.




Nu ser alla plagg lite knövliga ut eftersom de är nytvättade, men de är finare i verkligheten!


Hoppas att ni alla får en fin söndag! Här vaknade vi med en febrig liten tjej här hemma så vi blir nog bara inne och myser. Lika bra det när man tittar ut, vart försvann sommaren?




Lite chokladbollar!

Publicerat: 2012-06-02 Kl: 13:44:00 | I kategori: Mat & bak | 5 kommentarer |





Igår hade förskolan stängt hela dagen, så jag och Alva började morgonen med att åka och handla bakingredienser istället. (Däremellan hann jag även lämna in mina elefanter på tryckeriet för ett testtryck, så nästa vecka får jag se om det blir bra, jippie vad spännande!!) Det var nog första gången jag och Alva bakade tillsammans om man bortser från pepparkakorna i julas, och då valde något så enkelt som chokladbollar eftersom jag inte direkt är någon stjärna i köket.. Alva tyckte att det var jätteroligt och hade pratat om chokladbollarna konstant sedan i torsdags då jag berättade för henne att vi skulle baka.

Lite senare på dagen var det nämligen dags för kalas då Alvas mormor fyllde år, och då fick Alva ge en strut med chokladbollar i present tillsammans med ett hemmagjort födelsedagskort. Nu har jag inget bild på själva kortet men det är så roligt att se hennes underbara fantasi. Hon klistrade på en massa klistermärken och ritade några kluttar som hon stolt berättade att de föreställde mormor och två galgar (!!?). Att hon ritade av sin mormor kändes ju inte så förvånande, men galgarna vet jag inte var de kom ifrån haha..




Ganska nöjd tjej efteråt! Självklart var Alva tvungen att få smaka av chokladbollarna hon bakat, det är tur att hon blir mätt fort.. Det söta prickiga förklädet kommer från Lapp på lapp om någon undrar!


RSS 2.0