Ett monster i toan..

Publicerat: 2011-03-31 Kl: 12:09:42 | I kategori: Allmänt | 8 kommentarer |




- Inte utan min snutte.. Alva är fin i känning och tights från Lindex

Alva vill alltid ha sin snuttefilt när hon är trött, vi har två stycken dinglisar (tror jag dom heter) som hon fick i present när hon föddes, en rosa katt och en giraff. Som tur är så verkar det inte spela någon roll vilken av dem hon använder, och speciellt tur är det upptäckte jag alldeles nyss när jag stod och sminkade mig medans Alva satt på golvet och stoppade saker i blöjlådan när hon plötsligt pekade på toastolen. Jag öppnade locket och höll på att ramla baklänges av chocken, jag blev livrädd i typ en sekund av det bruna lurviga som låg däri tills jag såg att det var Alvas snuttefilt.. Jaha så nu börjar busstadiet verkar det som för jag hittade även min nagelfil i tvättmaskinen för en stund sedan, vi lär nog hitta saker både här och där från och med nu!

Någon var visst ganska trött och somnade typ fem minuter senare

Nu är det dags för mig att åka till jobbet, det känns som jag inte gör något annat än att jobba nu för tiden men det är väl så det är.. Ni som fortfarande är mammalediga kan ju passa på att njuta lite extra ute i solen idag!

En nysydd ugglekudde

Publicerat: 2011-03-30 Kl: 08:00:00 | I kategori: Pyssel / DIY | 9 kommentarer |




Ugglekudde till Alva! För hon behövde ju verkligen mer kuddar..

Jag lyckades sy färdigt ugglekudden igår hos mina föräldrar, det rosa tyget köpte jag på Ohlssons tyger och uggletyget på tradera. Baksidan är i det prickiga tyget så ledsnar jag på alla ugglor (skulle inte tro det men men..) så kan man ju alltid vända den med baksidan utåt. Som alltid när jag syr kuddar så orkar jag aldrig mäta innan utan förlitar mig på ögonmåttet och bara viker ihop tyget och syr, och det visade sig i slutresultatet också då kuddfodralet blev mer rektangulärt än fyrkantigt, men som tur var så syntes det knappt efter att jag stoppade in innerkudden. Jag kände mig tvungen att ta fram ett måttband EFTER jag sytt för att mäta, och det visade sig att kudden var 42x48 cm istället för 45x45 cm som ett kuddfodral brukar vara, så ett hyfsat ögonmått verkar jag ju ha!



Ok till och med jag ser ju att det börjar att svämma över i Alvas kuddhörna, men det är så svårt att plocka bort några kuddar därifrån för jag gillar varenda en! Och när vi flyttar i höst så kommer ju Alvas rum att vara större vilket innebär attl kuddhörnan också kan vara större, så lika bra att bunkra upp med kuddar redan nu!



-Alva kan du krama ugglorna sa jag, så klart hon gav kudden en kram, gosungen!



.. och sen kröp hon ner på golvet också och kramade den lilla gröna ugglan som jag sytt, kan man bli sötare! (Alva alltså, inte ugglan..)

Mammas lilla hjälpreda

Publicerat: 2011-03-29 Kl: 11:35:19 | I kategori: Alva 1 - 2 år | 6 kommentarer |




Dagens Alva i en klänning från Jny Design. Det var det första plagget från Jny design jag köpte till Alva för flera månader sedan, men den invigdes inte förräns idag! Nu har ju garderoben även utökats med ett ganska stort antal plagg därifrån då jag älskar deras kläder, så himla fina mönster och färger!




Vilken tur att jag får hjälp med att tömma diskmaskinen! Ok egentligen var det så att diskmaskinen redan var helt tom när Alva ville hjälpa till, så jag var tvungen att lägga i lite fler skedar som hon fick plocka i och ur .. Men det bådar gott inför framtiden med en dotter som gillar att hjälpa till, för det kommer säkert att hålla i sig tills hon fyller minst femton! Eller inte..


Idag skiner solen ute och jag är helt ledig från jobbet och önskar att jag skulle skriva att vi ska ut i solen och njuta av det fina vädret, men tyvärr så är jag så himla förkyld och sjuk så jag ska istället göra någonting som jag i princip aldrig gör. Nämligen att lägga mig ner själv och vila nu när Alva ska sova. I vanliga fall så har jag tusen olika projekt då, men idag ska jag bara lägga mig i soffan och se några avsnitt av Jersey Shore. Lite frisk luft hinner vi få lite grann ändå i eftermiddag då vi ska gå bort till mina föräldrar när Alva vaknar, jag tänkte försöka hinna sy min ugglekudde som jag tjatat om ett tag nu samt att vi ska bli bjudna på middag, härligt!

Fina kläder från Småfolk!

Publicerat: 2011-03-28 Kl: 10:29:16 | I kategori: Barnkläder | 4 kommentarer |




Eget kollage med bilder lånade från Hjärtat mitt med kläder och bäddset till spjälsäng, allt från Småfolk


Det trillar in vårnyheter i webbutikerna varje vecka nu och jag hittar fina saker till Alva hela tiden, men jag ska verkligen försöka att tänka efter innan jag handlar nu då hon egentligen inte behöver mer kläder.. Men titta och inspireras kan man ju såklart göra ändå! Småfolk tycker jag har så himla fina kläder och det är precis Alvas stil, men då de är lite dyra har Alva faktiskt bara ägt en enda body därifrån. Jag köper gärna märkeskläder när de är på rea eller på tradera, men denna fina äppelklänning ovan älskar jag verkligen så vi får väl se om jag kan hålla mig från att köpa den i vår.. Allt ovan går att köpa hos Hjärtat mitt.

Alva 14 månader!

Publicerat: 2011-03-27 Kl: 10:30:00 | I kategori: Alva 1 - 2 år | 8 kommentarer |




Den fina molntröjan köpte jag på tradera och den kommer från SiSaScoSi

 

Nu var det i och för sig över en vecka sedan Alva fyllde 14 månader, men jag har kommit lite efter med bloggen sedan jag började jobba och bilderna är i allafall tagna på fjortonmånadersdagen! Det märks verkligen att Alva börjar bli en egen liten person med egen vilja och personlighetsdag och det är så kul att se hur hon utvecklas! Att gå vill hon fortfarande inte göra med det går ändå framåt då hon nu kan stå själv lite då och då och de senaste dagarna har det gått bra att endast hålla i sig i en hand samtidigt som hon går.

 

Något som hon också har börjat med den senaste tiden är att peka om hon gör sig illa någonstans, för slår hon sig lite grann pekar hon nu först på typ bordskanten där hon slog sig, och sen på sitt eget huvud för att visa vart det gjorde ont. Hon säger även däääär och pekar ifall man frågar vart något är, tidigare pekade hon bara. Språkmässigt så kommer det nya ord hela tiden och hon fattar verkligen vad allt betyder som man säger, men några nya ord den senaste tiden är Huvva ( är det bara i norrland vi säger så om nåt är äckligt?), Mimmi (farmor och farfars katt) och äätta (hjärta).

 

Annars är det lite kul att se hennes personlighetsdrag, för något som vi inte lärt henne utan hon kommit på själv är att hon absolut inte vill ha något kletigt på fingrarna eller kladd på brickan när hon äter. Råkar hon doppa sitt finger i maten så att det blir kladdigt så sträcker hon fram det och tittat på en och gnäller tills man torkat fingret, samma sak ifall det råkar komma en klick mat där det inte ska typ på golvet, då hänger hon utanför stolen och pekar och pekar tills man torkar upp det - och gör man det inte på en gång så vägrar hon att äta tills man torkar upp.. Samma sak om hon tappar/slänger en ärta eller nåt på golvet så vill hon att man plockar upp den innan hon vill fortsätta att äta.

 

De roligaste sakerna att leka med är såklart våra mobiltelefoner som har varit favoriter ända sedan hon kunde greppa saker, men nu har hon kommit på hur man får upp mitt knapplås (mms har hon ju också skickat några stycken som jag skrev om tidigare) samt att hon vet exakt hur man kollar på bilder i Andreas i-phone. Hon pekar på den och gör monsterljud (hon vill alltid kolla på exakt samma bild på ett monster på) och sen börjar hon att bläddra fram och tillbaka på bilderna och känner igen alla hon ser, mamma eller pappa säger hon och pekar.

 

 

Typ den enda bilden från festen som går att visa i bloggen..


För övrigt så har helgen bjudit på massor av jobb och Andreas 30-årsfest! Vi bjöd på västerbottenspaj och romröra och hade så himla kul! Det var så skönt att träffa alla kompisar och bara vara vuxen ett tag men tyvärr så är jag superförkyld och trött efter att ha varit småsjuk hela veckan och ändå jobbat mycket, så när alla andra tog taxi ner till stan just innan midnatt så bäddade jag ner mig här hemma istället, men nästa gång är jag förhoppningsvis pigg nog att även gå ut! Alva sov hemma hos sin mormor och morfar istället och det hade gått jättebra vilket var skönt att höra, och här hemma så lyckades jag få sovmorgon nästan till klockan åtta! Annars så verkar min hjärna just nu vara inställd på att vakna klockan fem då Alva vaknade då en period, men den senaste veckan har hon vaknat vid sju som vanligt men ändå så vaknar jag vid fem och är supertrött, så störande..


molnfilt från Färg & form

Publicerat: 2011-03-25 Kl: 09:57:00 | I kategori: Hemma hos oss - Alvas rum GAMLA LÄGENHETEN | 14 kommentarer |




Mitt senaste traderafynd! En rosa molnfilt från Färg & Form som jag fyndade för halva priset mot vad den kostar i butik, och helt ny var den också!


Den här filten har jag velat ha sedan Alva föddes men eftersom den är ganska dyr så blev det aldrig så att jag köpte den. Däremot har vi inte direkt brist på filtar här hemma då de var en förbrukningsvara de första månaderna så det var ju inte direkt ett nödvändigt köp. Så för att förvara mitt inköp så försökte jag och Alva komma på vad vi ska använda den till!




Förslag 1 (mitt förslag) - Som prydnad i Alvas rum..



- Se men inte röra? Skulle inte tro det morsan..



Förslag 2 (Alvas förslag) - En titt-ut-filt!



Förslag 3 (Bådas förslag) - Mysfilt i kuddhörnan!


Perfekt! Då har vi konstaterat att filten har massor av användningsområden och var ett väldigt nödvändigt köp.. Och förutom mysfilt så tänkte jag även använda den som barnvagsfilt i vår då vi har en sittdyna till barnvagnen i samma rosa molntyg. Men när jag tänker efter så kanske inte en rosa filt och grusiga skor och lera är en så jättebra kombination, men det ignorerar jag faktiskt just nu..



Vinnaren av presentkortet på Nova star!

Publicerat: 2011-03-25 Kl: 09:54:32 | I kategori: Tävlingar | 1 kommentarer |



Vinnaren i tävlingen!


Nu har jag dragit vinnaren av min tävling tillsammans med Busfröt på presentkortet på Nova star värde 400 kr ,  och jag säger stort grattis till Johanna - mamma till Leia som vann! Tack alla ni som var med och tävlade och trevlig fredag alla som kikar in här!

laktosfritt!

Publicerat: 2011-03-24 Kl: 08:03:00 | I kategori: Alva 1 - 2 år | 5 kommentarer |




- Helst vill man såklar leka med maten, stoppa mammas armband i tallriken är rätt skoj!



- Nä vadå, jag har inte gjort nåt!



Busungen!


Stackars Alva verkar ha blivit laktosintolerant nu efter magsjukan, jag läste att man kunde bli det i en kort period men att det brukar gå över efter ett tag. Med ett tag så hoppas jag att det innebär typ en vecka eller så och inte ett år som jag läste på familjeliv att något barn blev.. Vi har nu gett henne laktosfri kost i några dagar och hon har redan blivit mycket bättre i magen men tyvärr så smakar ju vällingen rätt äckligt, det tyckte både vi och Alva och nu vägrar hon flaska överhuvudtaget efter att vi försökt få i henne den några gånger. Det är lite jobbigt i och med att Alva är van att somna till vällningflaskan så jag hoppas verkligen att det går över fort! Ännu extra jobbigt blev det då vi alla tre här hemma nu har blivit lite småsjuka samtidigt med ont i halsen och förkylning, men vi har ju bara varit sjuka här hemma typ i två månader så någon vecka till gör väl ingen skillnad..


Är det någon som varit med om samma sak och hur länge tog det innan era barn kunde äta laktos igen utan att bli dåliga i magen?



Glöm inte heller att vara med i min tävling i samarbete med Busfröt där du kan vinna ett presentkort på Nova star på 400 kr! Tävlingen avslutas ikväll kl 24 och du hittar den här!


Shoppat lite grann..

Publicerat: 2011-03-23 Kl: 20:54:00 | I kategori: Shoppat | 2 kommentarer |


Häromveckan var jag hos frissan vilket var väldigt väldbehövligt för min mörka utväxt, och när jag ändå var nere på stan så passade jag på att utöka min vårgarderob lite grann (med svart såklart då ..) Vi har inte Divided i butiken där jag jobbar så det blev några plagg därifrån. Spetsklänningen är lite kul att jag gillade då jag hade typ något liknande för kanske 10 år sedan som jag kastat bort för länge sen, men allt kommer ju tillbaka och det märks verkligen att jag börjar närma mig trettio då man redan sett många trender förut.. Men just svart, randigt och leopard gillar jag och det märks visst på mina inköp, men det kommer nog bli en del småblommiga plagg också då vi fått in så många fina såna på jobbet och det är lite svårt att låta bli!




Spetsklänning, randig topp, långt svart linne (kanonbra, jag använder det under typ allt), leopardtubsjal och spetslinne, allt från h&m Divided. Tubsjalen var nog det bästa köpet för den har jag redan använt typ varje dag sedan jag köpte den!



Lång randig topp och leopardklänning från Indiska av alla ställen, jag tror det är första gången nånsin jag handlar kläder därifrån men jag tycker att de hade fått in mycket fint!

Nytt i vardagsrummet - soffkuddar!

Publicerat: 2011-03-21 Kl: 12:21:54 | I kategori: Hemma hos oss | 13 kommentarer |



Lite sytt har jag också hunnit med under den här hektiska helgen, det blev några kuddfodral av det fina tyget jag köpte på ikea förra månaden så nu är det bara grönt, vitt och svart i vardagsrummet igen, det är de färgerna jag gillar bäst och alltid kommer tillbaka till efter ett tag då jag testat någon annan färgkombination.

 

.. och såhär fint blev det i soffan! Båda kuddarna och den svartvita pläden (som också är från Ikea) köpte jag med tanke på att vi kommer att köpa en ny soffa som går i mörkgrått/svart, så då kommer det att matcha ännu bättre!


 

Alva verkade trivas direkt för hon klättrade genast upp bland kuddarna och satte sig med att bläddra i en bok!


 

Vi har ju ingen egen symaskin utan jag åker alltid till mina föräldrar när jag ska sy något och lånar deras, och det var ju tur att jag hade med mig tyget från Ikea också, för egentligen åkte jag dit för att sy en ugglekudde till Alvas rum! Jag hade tänkt att sy ihop uggletyget med det rosa eftersom det inte räcker till en hel kudde annars. Men när jag tog fram tyget ur påsen så upptäckte jag att det rosaprickiga tyget som skulle vara bakstycket på kudden såg ut såhär..


 

.. tydligen hade jag glömt att jag redan sytt en uggla av det rosa tyget så att det nu bara består av smala remsor i lite oanvändbara storlekar.. Så himla sur jag blev på mig själv, men jag hoppas att det rosa tyget finns kvar i butiken så ska jag köpa mer i veckan så att ugglekudden blir klar någon gång!


Busplaneten!

Publicerat: 2011-03-20 Kl: 22:01:00 | I kategori: Vardag | 7 kommentarer |




Alva slängde sig bakåt i bollhavet och ville knappt gå upp därifrån! Den fina molnklänningen är från Bustråden



Stella har ju lärt sig att pussas på dagis och ville gärna visa på Alva, så himla söta dom är..



Alva älskar rutchkanor och skriker typ av skratt varje gång. Inte så konstigt kanske då det pirrar i magen till och med på mig så branta som dom är..



- Ehh nej morsor, vi tänker inte gå upp härifrån..


Hela den här helgen har jag varit ledig från jobbet, och då jag endast är ledig en helg i månaden så gäller det att passa på då att hitta på något kul tillsammans! Andreas jobbar ju nu alla mina lediga vardagar och även förmiddagar då jag jobbar kväll, så vi är knappt lediga tillsammans alls. Men vi har verkligen tagit tillvara på helgen, och lördagen spenderade vi utomhus i solen med varm choklad och mackor ( Andreas åkte snowskate, jag låg och solade i en snödriva och Alva låg och sov i vagnen = perfekt!), för att sedan åka till Erik och Elin där Alva och Sune hade kul tillsammans.

Även idag har vi varit på språng hela dagen, och vi började med ett besök på Busplaneten med Katarina och Stella redan på förmiddagen när de öppnade. Vid lunchtid var det dags för småtjejerna att sova, så då gick vi längst Umeälven där vi slog oss ned på en bänk i solen där vi satt ända tills de vaknade igen. Så himla tur vi har haft med vädret hela helgen, helt underbart med all sol! Men det slutade inte där, utan när vi kom hem igen var det bara att skynda att göra sig fin och åka iväg igen till O´learys där vi var ett helt gäng som skulle se på hockey och käka middag. Jag är dock helt ointresserad av ishockey och var endast där för sällskapet och maten! Det var himla skönt att komma hemifrån i några timmar även om man allltid längtar efter Alva när man är iväg någonstans..

Blafre design

Publicerat: 2011-03-20 Kl: 08:32:00 | I kategori: Inredning -Barnrum | 3 kommentarer |



Eget kollage med bilder lånade från Busfröt


För några månader sedan skrev jag ett inlägg om det fina papperet från Blafre design, men då jag inte kommit på vad jag skulle använda det till så gjorde jag aldrig någon beställning. Nu när jag kommit på det så är det tydligen slut överallt vilket jag blev lite sur över, men som tur är så finns det så mycket annat fint från Blafre design! Påslakansetet hade jag köpt med en gång ifall det funnits i mönstret med de rosa rådjuren som finns på vissa av deras prylar, och alla förvaringsburkar och de små väskorna är ju helt underbara och skulle gärna få flytta in i Alvas rum! Allt går att köpa hos Busfröt.
.
.
Missa inte min tävling som jag har tillsammans med Busfröt där du kan vinna ett presentkort på 400 kr på Nova star! Tävlingen hittar du här!

Bilder från 30 årskalaset!

Publicerat: 2011-03-18 Kl: 20:51:49 | I kategori: Högtider (Jul, Nyår, Påsk, födelsedagar) | 6 kommentarer |



Dagen började med att jag och Alva hade förberett en liten skattjakt i hennes rum med en massa gömda presenter! På varje paket fanns en ledtråd till var nästa paket var gömt. Typ när ett paket låg i Alvas förvaringsbox med moln hade jag ritat moln på det föregående paketet (fast det var visst ändå lite svårhittad då Alva tydligen har ganska många saker med moln i sitt rum..) Och när det var dags att börja öppna så trodde Alva tydligen att det var hon som fyllde år för hon ville helst slita upp alla paket själv..


 

Gissa vem som var sötast på kalaset! Alva hade sin velourklänning från Polarn o pyret

 

Tårtorna förberedde jag på morgonen innan jag åkte till jobbet för att spara lite tid på kvällen. Jag skulle gärna vilja lära mig att göra fina tårtor med dekorationer av sugarpaste (heter det så?), men det kommer nog aldrig att finnas tid till det. Istället gjorde jag två stycken hederliga gräddtårtor med massor av godis och strössel (och extra mycket grädde..) vilket iallfall blev väldigt gott!


 

Det blir ju alltid över en massa fika varje gång vi har kalas så vi tänkte inte ha så många sorter den här gången, det gick ju sådär.. Men ingen gick hem hungrig iallafall! Igår hade vi bara släkten och de närmaste här, och nästa helg är det dags för den riktiga trettioårsfesten vilket ska bli så kul!

 

 

♥♥

 


Leka baka städa..

Publicerat: 2011-03-16 Kl: 15:42:07 | I kategori: Barnkläder | 9 kommentarer |




Idag är Alva fin i sin regnbågströja från Brights & stripes



Gissa vem som byggt ett torn! Ok jag själv byggde visst de första tre klossarna men Alva satte dit den fjärde helt själv! Tänk att man blir så överdrivet stolt över allt hon gör ..



Glasen från Ikea är också roliga för man kan både stapla dem i varandra, låtsatdricka med slurpljud och mata sina ugglegosedjur!



Idag har jag varit ledig från jobbet men det har verkligen inte varit någon lugn stund här hemma. Andreas fyller trettio år imorgon och eftersom jag jobbar hela dagen då så har jag försökt förbereda så mycket som går här hemma med städning och bakning. Som tur är så har båda mina föräldrar också varit lediga så dom har varit här och hjälpt till att underhålla Alva vilket har gjort att jag hunnit med massor!

Men imorgon på den stora dagen kommer det inte att finnas någon tid för bloggen så jag passar på att slänga in ett stort grattis på trettioårsdagen till Andreas idag istället!


Stort grattis älsking och hipp hipp hurra!



Jag tänkte även tipsa er som också gillar kläderna från Brights & stripes att Hjärtat mitt har halva priset på hela sortimentet därifrån ända tills på söndag!


Men hur skulle man inte kunna gilla kläderna när modellen är världens sötaste ;)
Kläderna ( och alla bilder på Alva såklart..) hittar ni här!







En award!

Publicerat: 2011-03-16 Kl: 15:00:33 | I kategori: Listor/Awards | 4 kommentarer |


Förra veckan fick jag en fin award som jag inte hunnit göra förrän nu! Jag fick den av en av mina absoluta favoritbloggar Happys days med en jättegullig motivering, tack snällla Josefin!


Elin & Alva Kreativa Elins blogg full med skaparlust och glädje, man blir på ett strålande gott humör av att ta en titt i hennes blogg.



Reglerna för Liebster Award är enkla:
Denna bloggaward lämnas över till 5 av dina favoritbloggar. Awarden går vidare till de fem du valt ut, genom att du lämnar en kommentar på deras blogg. Berätta för dem att deras blogg är en av dina favoriter och att de har utvalts till Liebster Award. Den som får awarden länkar till den person som gav den till dig.



Nu ska jag ge den vidare till fem av mina favoritbloggar. Jag har ju betydligt fler än fem bloggar som jag ränkar som mina favoriter, men jag skickar awarden vidare till dessa fem!



Ett försök till dagbok - Jannie bloggar om sitt liv som mammaledig till sötnosen Victor som alltid charmar med sitt leende. Det har han nog ärvt av sin mamma som skriver med humor och glimten i ögat. Ett guldkorn i bloggvärlden.

Uppsalamamman - Carolines blogg hittade jag via styleroom då hennes dotters rum är en riktig inspirationskälla. Precis som resten av bloggen som innehåller massor av fina bilder på både inredning och hennes söta barn!

Anna S - En härlig blogg där Anna skriver om sin vardag med sin fina familj som precis flyttat in i ett nytt hus! En blogg som innehåller en perfekt blandning av det mesta - allt från inredning till barnbus!

Jemsi - Söta Emma väntar sitt första barn vilken dag som helst och skriver en gravidblogg fylld med positiv energi, och man blir alltid så glad av att besöka bloggen!

En pojkmammas vardag - En toppenduktig mamma som bloggar om sina två underbara sötnosar till söner och deras planer mot drömtorpet! Uppdaterar flera gånger per dag om sin vardag och börjar man att följa bloggen så är man snart fast :)




En ny uggla till Alvas rum!

Publicerat: 2011-03-15 Kl: 21:32:00 | I kategori: Inredning -Barnrum | 3 kommentarer |



Den superfina ugglan kommer från Lilla tussilago



- Du och jag ugglis! Frågan är dock hur länge ugglan får behålla sina ögon för Alva har ju upptäckt hur kul det är att slita i dom..

Passar väldigt bra i Alvas kuddhörna! Jag har ju planer på att sy en kudde med ugglor också så snart får väl Alva knappt plats för alla kuddar och gosedjur..



Alvas rum har ju lite som tema både moln och ugglor som ni säklert har märkt, och man kan väl inte ha för många ugglor så nu har en ny liten filur fått flytta in i Alvas rum! Den kommer från Lilla tussilago och blev genast en favorit hos Alva som älskar ugglor, Ho-ho säger hon och släpar runt den här hemma. Det är lite kul att hon ser ugglor överallt, till exempel har hon lärt sig att öppna sin garderob nu vilket gör att det mesta av hennes kläder hamnar på golvet, och alltid är det tröjorna med ugglor på som hon sliter ut först. Efter att hon sagt Ho-ho såklart..

Tävla om ett presentkort på Nova star värde 400 kr!

Publicerat: 2011-03-14 Kl: 21:06:01 | I kategori: Tävlingar | 55 kommentarer |




Tävla hos Elinochalva om ett presentkort värde 400 kr på Nova star i samarbete med Busfröt. Tävlingen hittar du här!



Jag har fått äran att anordna en tävling i samarbete med webshopen Busfröt som har massor med fina barnprylar, allt från kläder till fina saker till barnrummet!

Tävlingen gäller ett presentkort värde 400 kr på Nova star!




Enkla regler och alla kan vara med och tävla!


Gör så här:

För en lott: Besök Busfröt och skriv sen en kommentar till detta inlägg där du skriver vilken sak som är din favorit i webshopen! Glöm inte att  lämna namn, mailadress och eventuell bloggadress.


För två lotter: Gör samma sak som för en lott, men kopiera även bilden och textraden ovan och tipsa om tävlingen i din blogg!



Tävlingen avslutas den 24 mars, Lycka till!

Senaste inköpet!

Publicerat: 2011-03-13 Kl: 07:55:00 | I kategori: Alva 1 - 2 år | 12 kommentarer |




Alva har fått så långt hår att hon kan ha det bakom öronen, och hon blev ju så söt att jag vill äta upp henne ♥



Det senaste inköpet blev en potta från Babybjörn! Alva vet vad hon ska göra med den för hon pekar och gör pruttljud, men mer än en sekund ungefär vill hon inte sitta på den.. Lika bra att börja träna med kläderna på!



- Vad bra mamma att du köpte en förvaringspotta där jag kan lägga i mina leksaker..

Helgen har bestått av jobb jobb jobb, men vi har även lyckats klämma in några avsnitt av solsidan och såklart melodifestivalen (rätt låt vann!). Idag börjar jag inte jobba förrän klockan tolv, och eftersom vi redan varit uppe sedan innan klockan sju så tänkte jag att vi ska bege oss ut i solen för att få lite frisk luft. Jag tycker att det är lite svårt att hitta på saker utomhus då Alva inte kan gå än, antingen får hon åka vagn eller sitta på marken typ. Men igår stod hon helt själv utan stöd i säkert en halv minut så förhoppningsvis springer hon runt här hemma inom en snar framtid! Kanske att det dröjer lite då hon bara går på tå. Hon behöver inte mycket stöd alls för att stå eller gå, det räcker om hon håller i vårt lillfinger eller lutar sig lite grann mot något. Igår lutade hon sig pyttelite mot mitt ben medan hon stod och pillade med min mobiltelefon, så jag smög bort mitt ben lite försiktigt medan Alva stod kvar!

På tal om min mobiltelefon så har Alva lärt sig att skicka mms med den.. Jag har inte kunnat skicka mms på säkert ett halvår av okänd anledning så jag har inte brytt mig om att hon sitter och tar kort och kollar på kort på telefonen ( hon älskar när vi tar kort på henne och vill genast kolla på telefonen hur kortet blev). Sen en dag för ett tag sedan fick jag plötsligt sms av Andreas när han skrev något om bilden på Alva han fått. Vilken bild tänkte jag då och gick in och kollade på skickade sms, och då visade det sig att Alva lyckades skicka iväg tre mms den senaste tiden, bara superfula skabb-bilder också på oss när vi varit sjuka som jag tagit bara för att Alva vill att vi ska ta kort hela tiden. Som tur var hade bilderna hamnat hos min bror, Andreas syster och Andreas, lite jobbigare om de hade hamnat hos nån gammal klasskompis eller nåt..

Nej nu ska vi ut i det fina vädret, trevlig söndag på er!

Lite barnsrumsinspiration från Stellas rum!

Publicerat: 2011-03-11 Kl: 08:15:00 | I kategori: Inredning -Barnrum | 13 kommentarer |


Vi tog ju så mycket bilder iförrgår på Alva och Stella så jag slänger in lite fler! Min kompis Katarina har precis börjat bli klar med Stellas lekrum så jag tänkte bjuda på lite barnrumsinspiration också! Det är lite kul att vi har exakt samma smak, för Stellas rum går i rosa, grönt, vitt  och turkost precis som Alvas rum, och vi älskar ugglor båda två!

 

.

För er som precis hittat till min blogg så finns det bilder på min Alvas rum här !


 

 

Gullungarna satt och ritade och lekte vid lilla bordet, och jag märkte att jag kommer att måsta klä Alvas bord snabbt som sjutton med en vaxduk för att hon inte ska hinna rita på det.. Ovanför bordet har Katarina målat en rosa ruta där Stella ska hänga sina teckningar!

 

 

Ovanför kuddhörnan hänger det tavor i exakt samma uggletyg som jag har gjort tavlor av till Alvas rum. Vi köpte det i höstas båda två på tradera, exakt samtidigt också utan att veta om det! Ungefär så här lät det när vi pratade..

 

K-Jag har köpt ett jättefint tyg som jag ska göra tavlor av till Stellas rum!

E- Jag också! Jag har köpt med ugglor!

K - Jag också! Jag har köpt mitt på tradera!

E- Jag också!


Klart vi köpte samma! Men vi har varit kompisar sedan vi gick i förskolan och har alltid haft samma smak när det gäller kläder, det är inte bara en gång vi har råkat köpa samma jacka eller skor så det är ju självklart att vi har exakt samma smak när det gäller inredning också :)

 

 

Elefanttyget är också köpt på tradera, och när jag såg att Katarina sytt ugglekuddar till Stellas kuddhörna så blev jag jättepeppad på att sy en ugglekudde jag också, för jag har sex rutor kvar med uggletyget! Det räcker bara till framsidan så jag tänkte att jag skulle använda rosaprickigt tyg till baksidan. Inte för att Alva behöver någon fler kudde i sin kuddhörna men men..


 

Fina backar att förvara leksaker i. Rosa, grön och turkos såklart! Den fina lilla bänken och docksängen har Katarina målat vita och sen klistrat på texten och kronorna. Hängaren med färgglada knoppar vill jag också köpa till Alvas rum..


 

Stella var så himla gullig och skulle försöka sätta på Alva hennes toffel som hon tappat!


 



Paket från Buzzador!

Publicerat: 2011-03-10 Kl: 12:17:00 | I kategori: Alva 1 - 2 år | 9 kommentarer |




Det är lite kul att Alva gillar att få paket lika mycket som jag, för hon vill genast slita upp dem för att kolla in innehållet! Hon har väl märkt att det oftast är saker till henne i paketen vi får hem..



Jag har varit medlem i buzzador länge men aldrig kommit med i någon kampanj förrän nu! Det blev en massa smoothies från nestle som vi ska ge bort bland vänner och bekanta med barn. Alva har aldrig druckit med sugrör förut så jag skulle försöka visa henne hur man gjorde, men efter fem sekunder tog hon tag i förpackningen själv och började dricka, klart hon fattade direkt hur man gör! Gott tyckte hon också att det var, men det är väl klart att det är gott med fruktsmoothie när hon typ bara druckit vatten fram till nu..




♥♥♥

Alva var så himla gullig då hon drack med sugrör! Alla första gångerna måste ju förevigas med kameran..


Det känns som att jag inte hinner något alls här hemma nu när jag börjat jobba, jag har ju flera olika pysselprojekt som jag planerat att göra samt att jag ju hade tänkt att försöka teckna lite mer! Men det kanske kommer tid till det också när jag börjar komma in i rutinerna lite grann. Men jag är ju sådan som person att när jag får en idé så vill jag förverkliga den med en gång, så lite jobbigt är det att tiden inte verkar räcka till. Nu har vi varit på öppna förskolan hela förmiddagen och snart är det dags för mig att åka till jobbet (cykla till och med!!) medan Andreas precis kommit hem från sitt jobb för att få vara med Alva.

Tack förresten för alla ni som besöker min blogg och lämnar så gulliga kommentarer, jag blir superglad varje gång jag loggar in och möts av er även om jag inte varit lika bra på att hinna skriva inlägg sen jag börjat jobba!

Alva och Stella!

Publicerat: 2011-03-09 Kl: 10:28:14 | I kategori: Alva 1 - 2 år | 9 kommentarer |


Alva och Stella trivdes i snön! Vårt nästa inköp som jag ska göra snabbt som tusan är en hink och spade, passar ju lika bra i snön som i sandlådan!
.
Igår var vi ute hela dagen i det fina vårvädret, först ut blev en promenad vid Nydalasjön då Alva skulle sova. Eller jag promenderade inte hela tiden för Alva sover ibland upp till två timmar och så bra kondition har jag inte, så jag satte mig på en bänk i solen och läste en bok! Så himla härligt det var, det kändes nästan som i somras då jag alltid satt och läste någonstans medans Alva sov. I en halvimme ungefär för sedan kände jag att det faktiskt fortfarande är vinter ute och kylan började smyga på..  Sen tillbringade vi hela eftermiddagen hemma hos min kompis Katarina och hennes dotter Stella! Andreas skulle komma och hämta oss efter jobbet men det slutade med att vi stannade kvar på middag också, supertrevligt! Vi tog så mycket bilder att jag nog får dela upp det i två inlägg för att få med allt, typiska fotomammor som kröp efter med kameran i högsta hugg..
.
På tal om nåt helt annat så har jag och Andreas äntligen börjat följa Solsidan nu nåt år efter alla andra, så nu kan jag också hänga med i snacket! Det är ju verkligen lika roligt som jag trodde också och vi har de senaste kvällarna krupit upp i soffan under en filt och sett hela åtta avsnitt på raken! Jag ser redan fram emot ikväll då jag kommer hem från jobbet och då vi ska försöka se några avsnitt till, för gud vad man skrattar!

Barnshopping!

Publicerat: 2011-03-09 Kl: 09:53:00 | I kategori: Barnkläder | 1 kommentarer |





Jag tänkte att jag skulle tipsa om Barnshopping.se för er som är likadana som mig - alltså älskar att shoppa barnkläder och barnprylar! Det finns massor av tips på barnbutiker, och vi läsare får också skriva in och tipsa om vi har tävlingar på våra bloggar eller andra roliga tips! Jag gjorde ett besök där imorse och har redan hittat en pryl som jag bara måste ha till Alvas rum så vi får se om det dyker upp något roligt paket här hemma framöver ;)

Lite vårnytt!

Publicerat: 2011-03-08 Kl: 09:35:08 | I kategori: Shoppat | 5 kommentarer |





Äntligen kan jag börja använda smycken igen, det har ju inte varit så praktiskt när man varit mammaledig då Alva bara vill rycka av alla smycken hon ser. Hon är en riktig bling- bling- tjej och pekar jämt på klockor och smycken och vill att personen som bär dem ska ta av dem och ge till henne så att hon får ta på sig dom själv.. Alla ovan kostade 29.50 st


Superfina klänningar som finns i massor av färger för 99 kr st. Jag kom hem med en blommig och en mörkgrå, men det kommer garanterat att bli fler färger framöver. Modet är ju så himla kort just nu med magkorta tröjor vilket inte passar mig alls, så när jag hittar något jag gillar nu så köper jag flera färger..

Jeanstights älskar jag, så himla sköna om man jämför med vanliga jeans!
.
Självklart har jag inte kunnat jobba i flera dagar nu utan att köpa hem lite nya kläder från jobbet, det finns ju så himla mycket fina vårkläder nu och jag behövde verkligen uppdatera garderoben lite grann. Eller behövde är nog inte rätt ord, men jag ville så några nya plagg blev det!
.
Idag är jag ledig tillsammans med Alva medans Andreas jobbar, vi har gjort så att han jobbar de dagar jag är ledig eller jobbar kväll. Jag jobbar nästan alla helger och många kvällar så det funkar bra för oss att göra så, men det tråkiga är ju såklart att vi typ aldrig är lediga hela familjen tillsammans. Idag skiner solen ute och jag börjar faktiskt få lite vårkänslor, så jag och Alva ska hålla oss utomhus så mycket som möjligt då jag från och med imorgon jobbar sju dagar irad så det gäller att passa på!

Lite tradera!

Publicerat: 2011-03-07 Kl: 08:55:00 | I kategori: Shoppat till Alva | 7 kommentarer |




Två fina tröjor till Alva lyckades jag klicka hem i veckan trots alla sjukdomar



Inte helt oväntat med molnmönster när det gäller mig.. Och de andra två sakerna jag väntar på gick också  i molntema kan jag avslöja..



Tröjan med elefanter var jag tvungen att köpa då Alva hade en body i samma tyg då hon var mindre och som var min favorit!


När jag känner mig trött och hängig brukar jag ibland muntra upp mig själv genom att shoppa lite för mycket (som kanske några av er kanske märkt..), och eftersom vi varit helt däckade i magsjuka efter att precis blivit lite bättre från megaförkylningen blev det några klick på tradera. Det första paketet har nu anlänt, till Alva såklart. Två stycken jättefina hemsydda tröjor från SisaScoSi som dock var lite stora men de får väl hänga och vänta i garderoben (tillsammans med ett ganska stort antal andra plagg då). Jag gillar att köpa plagg som är hemmasydda då de oftast är så himla fina tyger och mönster och jag önskar ofta att jag kunde sy barnkläder själv!

Jag tänkte även förvarna lite grann att om det blir dåligt med inlägg i veckan beror det på att Alva sover helt extremt dåligt nu sedan hon blev sjuk, och efter en hel veckas nätter med ibland bara någon timmes sömn har all min energi (typ noll) gått åt till att överleva dagarna på jobbet. Men vi hoppas såklart att det är övergående och att hon börjar sova bra igen vilken natt som helst!




Världens finaste i sin elefanttröja ♥



.. och såhär söt var hon i sin elefantbody vid sju månaders ålder! Åhh man vill ju bara pussa på gosekinderna..


Tapeter från Byracka design

Publicerat: 2011-03-06 Kl: 17:42:00 | I kategori: Inredning -Barnrum | 6 kommentarer |




Eget kollage med bilder lånade från Lilla tussilago

Jag sitter ofta och fantiserar och planerar om hur vår nya lägenhet kommer att se ut i höst när vi flyttar, och Alvas rum är såklart det roligaste projektet! Hon kommer inte att få så mycket mer möbler och saker i rummet då jag redan har lyckas skaffa henne mer grejer än vad vi får plats med just nu, men några detaljer sitter jag och filar på såklart! En sak som jag kollat jättemycket på är tapeter, och jag har redan visat några favoriter i bloggen tidigare men nu hittade jag dessa underbara mönstrade tapeter från Byracka design som går att köpa hos lilla tussilago! Den rosa med sniglar på skulle vara fin som fondvägg i Alvas rum, men jag har hittat så många fina så det kommer att bli svårt att välja..

jobb och bokrea

Publicerat: 2011-03-04 Kl: 21:33:00 | I kategori: Barnprylar | 7 kommentarer |





Inte kul att lämna älsklingen hemma..

Nu har jag klarat av mina två första dagar på jobbet, två dagar i rad jag jobbat till kl 20 också så det har inte blivit mycket tid över till bloggen. Det blev lite jobbigare än vad jag trodde då jag knappt sovit på hela veckan, och så har det såklart känts jobbigt att lämna Alva så många timmar och värre kommer det väl bara att bli från och med nu. Jag har nog försökt förtränga att jag skulle vara ifrån Alva när jag började jobba så jag hade inte  förberett mig på hur mycket man saknar varandra och hur jobbigt det är men det är ju något vi alla måste gå igenom. Nu väntas jobb hela helgen också så jag ska passa på att gosa med Alva så mycket jag hinner såklart!




Ännu fler böcker till Alva från bokrean och fler kommer det garanterat att bli! Dessa är köpta på Rusta och Coop för mellan 20-40 kr st



Alva vill gärna välja själv vilka böcker vi ska läsa så vi har lagt några högar under soffbordet


Nu har bokrean startat och jag var såklart tvungen att köpa lite böcker förra veckan innan vi blev magsjuka. Första gången vi lämnade lägenheten på en vecka pga den tidigare förkylningen/influensan så det gjorde nog att jag blev lite extra shoppingsugen också!  Hittills har det bara blivit några böcker åt alva, men det är ju så svårt att låta bli alla fina barnböcker med glada färger och figurer och jag själv har så många böcker hemma som jag inte hunnit läsa än. Böcker är en förbrukningsvara här hemma också då Alva gärna vill sitta och bläddra själv också och då ryker det både sidor och flikar på dom böcker som inte är så hårda. Men det är lite för min egen skull också som vi har så mycket böcker, vi älskar ju att läsa båda två och läser minst 20 böcker per dag, och då ledsnar man rätt snabbt ifall vi bara hade haft typ fem stycken att välja mellan. När man läst en bok fem gånger i rad vill man gärna ta en ny.. Det låter kanske mycket men vissa av Alvas böcker tar inte ens en minut att läsa då det inte är så mycket text och för att Alva ofta vill bläddra själv i raketfart.

Det märks verkligen att Alva har ärvt mitt bokintresse, jag älskade (och gör fortfarande) att läsa när jag var liten och kommer forfarande ihåg hur glad jag blev de gånger jag låg hemma sjuk och pappa kom hem med en hel kasse med böcker från biblioteket som jag fick plöja igenom! Vi kommer nog att bli stammisar på biblioteket jag och Alva för när det inte är bokrea är det ju ganska så dyrt med böcker. Nu när vi varit hemma med magsjuka hela veckan har det varit guld värt med alla dessa böcker också, det är ungefär det enda vi orkat med under veckan.



.. Inte för att dom får ligga kvar där i så många sekunder.. Min pappa kom förbi med en hög böcker också som han lånat till Alva på biblioteket så nu är hon begravd av böcker! Bokstavligt talat alltså..


Lite magsjuka senare..

Publicerat: 2011-03-03 Kl: 10:36:00 | I kategori: Allmänt | 11 kommentarer |





Hehe det är inte lätt att försöka ta en "fin bild" med Alva, hon ville helst smita ur mitt grepp, nypa mig i näsan och göra rörelserna till Imse vimse spindel. Det är väl bara att acceptera att det är hon som bestämmer i familjen nu! Bilderna är tagna just innan magsjukan slog till för några bilder från sjukveckan bjussar jag inte på..



Det blev en lite ovfrivillig bloggpaus i några dagar för som jag trodde så slapp jag inte undan magsjukan då Alva spytt ner mig några gånger. Det var inte heller någon mild magsjuka som drabbade oss, för först blev Alva sjuk, sen blev jag sjuk, sen blev Andreas sjuk samtidigt som Alva blev sjuk igen efter att ha varit kräkfri i två dygn. Jag tänker bespara er alla detaljer med fy fan vad jobbigt det är med magsjuka, det enda positiva var väl att jag hunnit sluta kräkas när Andreas blev sjuk så vi kunde ta hand om varandra och hjälpas åt att ta hand om Alva. Nu vill jag inte se några fler sjukdomar här hemma på mycket länge, helst inte förrän till hösten då Alva börjar dagis och det nog är oundvikligt.

Idag börjar jag för övrigt att jobba efter 1,5 år hemma, jag skulle egetligen ha börjat igår men då var både Alva och Andreas dåliga. Jag var ju sjukskriven nästan halva graviditeten så förutom året med Alva så har jag varit hemma ytterligare några månader vilket gör att det känns som en hel evighet sedan jag jobbade! Jag hade planerat sedan flera veckor tillbaka att jag skulle hinna gå till frisören innan och köpa lite nya vårkläder, samt att jag var så nöjd med att Alva börjat sova så bra på nätterna så att jag skulle vara pigg och fräsch på jobbet! Det gick ju inte så jättebra.. Istället börjar jag jobba hur skabbig som helst efter fem dagars helvete och fem nätter med typ noll sömn, samt en utväxt på typ en halv decimeter.. Men det är tur att jag har ett så roligt jobb så det ska nog gå bra ändå!

RSS 2.0