Egna ullbollsgirlanger!

Publicerat: 2014-09-24 Kl: 20:07:22 | I kategori: Pyssel / DIY | 7 kommentarer |




 
Ett av de första pysslen jag gjorde till Alvas rum för några år sen var egna pappersvimplar, och sen dess har jag gjort lite olika varianter genom åren! Det är så fint med väggdekorationer i barnrum och jag gillar att göra dem själv så att man kan välja färg och att de blir lite egna!

På instagram har jag sett en del av dessa ullbollsgirlanger det senaste året och tycker att det är så fint, så för några månader sedan beställde jag hem ett gäng bollar och gjorde varsin girlang till Alva och Elsa! En mer åt pastellhållet och en lite färggladare.
 
 


Snygga att hänga både över tavlor och hyllor, men jag hängde dem över tavellramarna ovanför Elsas och Alvas sängar.




Jag passade på att beställa hem ett helt gäng med bollar när jag ändå höll på, så jag har en hel del över och tänkte tillverka ett antal till försäljning så fort jag får lite tid över! Egentligen gillar jag inte att göra sånt som redan finns på marknaden utan vill helst vara den som kommer på idén eller göra något med min egen tvist, men jag har nog inte sett någon i Sverige som tillverkar dessa utan bara utländska försäljare vad jag minns!




I Alvas rum fick den hänga ovanför Pirum parum ♥
 
 

Förvaringskorg i mint!

Publicerat: 2014-09-23 Kl: 13:30:00 | I kategori: Barnprylar | 3 kommentarer |





Jag älskar Ferm livings förvaringskorgar och hade gärna haft en i varje rum om det funnits plats. Perfekta till kuddar, filtar och mjukisdjur, och så är det ju ett stort plus att de är så snygga! Den här mintfärgade fick flytta in till Elsas lilla hörna för några veckor sedan, den har vi fått från fina butiken In my house! De har tex väldigt snygga inredningsprylar från House doctor och en hel del hemmasydda barnkläder och kuddar så är väl värda ett besök!




I den fina korgen ses några av mina senaste inköp när det kommer till fina mjukisar (som jag ju är lite besatt av, hej mjuka paket i julklapp!!). Den gulliga flamingon har jag köpt på Etsy, och den underbara enhörningskudden såg jag på instagram (såklart) och den är gjord av Miniboheme.

 
 

Semester i Stockholm/Göteborg Del 2

Publicerat: 2014-09-22 Kl: 21:48:49 | I kategori: Semester/Utflykter | 1 kommentarer |





Ok lite pinsamt kanske att jag är några månader efter med vissa inlägg, men bättre sent än aldrig! Jag hinner sällan blogga om vår vardag längre som jag gjorde när jag började blogga, men just semestrar, födelsedagar och andra högtider vill jag gärna ha kvar här i bloggen eftersom det blir som en dagbok. Jag hoppas ju att mina barn läser den när de blir vuxna och då är såna här tillfällen roliga att blogga om även om det som sagt är några månader efter!

I slutet av Juli var vi då på bilsemester till Stockholm och Göteborg, och här kommer inlägget från Skansen i Stockholm. Bilderna har legat halvklara i ett utkast i flera månader, så det känns verkligen på tiden att lägga till lite text innan jag glömmer allt!




Rutschkanan ovan som såg ut som en orm var Alvas favorit, hon hade kunnat stanna där hela dagen om hon fått!


Det syns ju inte på bilderna, men veckan vi var på semester var nog den varmaste veckan under hela sommaren och vi höll på att svettas bort! Runt 30 grader var det om jag minns rätt, och dagen började med att vi inte fick plats på någon buss utan fick gå från vårt hotell vid Humlegården bort till Skansen. Det gick faktiskt ganska bra, men däremot när vi varit där hela dagen och höll typ på att svimma i värmen och Alva var så slut att hon inte orkade gå ens en meter så blev det lite jobbigare. Alva och Andreas kom med en buss på vägen hem, men eftersom det var barnvagnen som inte fick plats så fick jag gå hem med Elsa själv, var ganska less när jag kom till hotellet vill jag minnas haha.. Men sånt glömmer man fort, bara de roliga stunderna som man kommer att minnas om några år när vi kollar tillbaka på alla bilder ♥




Alva älskar verkligen hästar och vill ju gärna ha en egen som husdjur, så ponnyridningen var höjdpunkten för henne! Två gånger fick hon rida på samma häst, Mynta hette den.



Andreas och Alva besökte Akvariet medans jag och Elsa väntade utanför, kul att hon fick komma så nära de gulliga lemuerna!



Att det fanns karuseller på Skansen hade jag gömt, men Alva blev väldigt nöjd och åkte en del även fast vi besökt Gröna lund dagen innan!
 


Stackars Elsa tyckte nog att det var väldigt varmt, men glad var hon ändå vår lilla solstråle ♥




När vi varit på Lillskansen, ponnyridning, bland karusellerna och i Akvariet så ville hela familjen utom jag själv åka hem, men eftersom det känns som att man besöker Skansen för att kolla på djuren lyckades jag övertala dem att vi skulle gå hela rundan och kolla på de vanliga djuren med och det gjorde vi. Men det var inte bara vi som tyckte det var för varmt, typ alla djur låg och sov under nåt träd eller i nån buske så vi såg inte så många förutom typ älgen och bisonoxen (?) på bilden, så vi tog linbanan ner och avslutade dagen istället.




Här var Alva så trött så trött ♥ Hon håller Tigris hårt i famnen, hon fick välja ett mjukisdjur i Skansenshopen och valde den fina tigern!


Sådär, nu har jag bara ett blogginlägg från semester kvar att göra klart, nämligen från Göteborg! Hoppas det inte dröjer två månader tills det är färdigt bara.. Ha en fin kväll!

 
 

Ett framsteg!

Publicerat: 2014-09-17 Kl: 21:59:37 | I kategori: Elsa 0-1 år | 5 kommentarer |





Jag har nog nämt det lite då och då här i bloggen, att Elsa har varit en napp/flaskvägrare ända sedan hon föddes, och trots att vi började med smakportioner då hon var fem månader så har hon inte varit ett dugg intresserad av mat trots att hon blir tio månader imorgon. Den senaste månaden har det börjat gå lite framåt med maten, inte så att man kan byta ut ett helt mål men vissa måltider sitter hon och gapar och äter flera tuggor vilket hon absolut inte gjorde tidigare.

Idag skedde dock det största framsteget nånsin så det måste ju verkligen skrivas ner. Jag lyckades få henne att dricka lite välling, tjoho! Jag utlyste ju tips från er med flaskvägrande barn för några månader sedan och det är säkert många som har samma problem så jag tipsar vidare. Elsa drack iallafall ur en pipmugg, en sån där som det inte är någon spärr på så att barnet måste suga för att få vätska, utan en sån som det rinner rakt igenom, vår är från Nuk. Hon har druckit vatten i den i några veckor men det är bara de senaste dagarna som hon börjat lära sig hur den funkar så det kan ta lite tid! Nu hoppas vi på att hon börjar sova hela nätterna också, men så tur kan man väl inte ha på samma gång!


 

Höstkläder från Småfolk!

Publicerat: 2014-09-15 Kl: 19:24:50 | I kategori: Barnkläder | 4 kommentarer |





Ni som följer mig vet att Småfolk är mitt absoluta favoritmärke när det kommer till barnkläder, kollar man i min barnklädeskategori så består den mest av plagg från just Småfolk och jag köper både nytt och begagnat.

Så jag är så otroligt glad att vi ytterligare en gång har fått chansen att få hem ett paket med kläder från den senaste kollektionen att testa, i våras fick vi också chansen och de kläderna har varit välanvända i sommar. Höstens plagg kommer definitivt också att bli favoriter i garderoben så tack så mycket Småfolk
 
Småfolks kläder är färgglada med retromönster och det är det jag gillar med dem, sen så har jag alltid varit nöjd över kvaliten. Jag köper ju väldigt mycket barnkläder begagnat och tycker att de håller för flera barn. Höstens kollektion var inget undantag när det kommer till det färgglada, lila och gult verkar vara de stora färgerna och alla plaggen ser supefina ut!





Velouroverall och en bodysuit till Elsa. Alla plaggen hon fick var i storlek 74, jag tycker att Småfolk är helt normala i storleken, absolut inte små som många märken kan vara. Vissa plagg är till och med ganska stora, Alva har storlek 104/110 (4-5 år) i Småfolk men minst 116 om jag köper kläder på tex Lindex.





En handduk till vänster, och två olika mössor till Elsa. Rånarluvan är vändbar så att man kan ha både tigrar och elefanter, och just denna modell ser jag verkligen fram emot att testa! Hösten och vintern är ganska kall här uppe så det känns väldigt smart med en mössa som även täcker kinderna bra!




Klännig och tights till Elsa, så fina mönster och man blir så glad av de starka färgerna ♥



 
Slutligen varsin härlig fleecejacka, en lila till Elsa och en gul till Alva! Perfekta som jackor innan vintern kommer och tjejerna kommer att matcha varandra fint i sina färgglada kläder i höst!


Men precis som i våras så har även mina läsare här på bloggen och mina följare på instagram chansen att vinna ett gäng fina plagg från Småfolk, jag kommer att ha några giveaways här framöver så håll utkik!





I vårt vardagsrum!

Publicerat: 2014-09-07 Kl: 20:23:08 | I kategori: Hemma hos oss | 6 kommentarer |





Jag tänkte ju visa lite bilder från vår lägenhet som jag tog när vi hade fotograferingen häromveckan, och näst ut är vardagsrummet! Vårt vardagsrum är inte speciellt stort men ser nog större ut än vad det är på grund av att det är öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Jag tycker att det inte spelar något roll hur mycket man piffar just i vardagsrummet för det är alltid en massa leksaker, gåstol och lekfiltar framme så det blir lätt rörigt. Någon förvaring har vi inte heller utan det är bara den lilla steghyllan bredvid soffan där man kan ställa lite smågrejer, men jag hade gärna haft en skänk eller något om det funnits plats!




Den fina stora vasen och mässingpäronet köpte jag på Åhlens för någon vecka sedan. Den söta diamantburken är en favorit och kommer från Ferm living.




Som sagt, steghyllan är den enda förvaringsmöbeln som får plats i vardagsrummet och den är ju fin att ställa finprylar i, men någon slags stängd förvaring för allt annat krafs hade varit bra! De fina förvaringsboxarna kommer från Hay, lampan från Hemtex och den vita porslinsburken från Hm home.




De här fina vaserna från House doctor fick vi hem från Butik in my house dagen innan fotograferingen, så fina ♥




Något vi aldrig har brist på här hemma är ju kuddar, men det är så bra att kunna förändra fort hemma genom att bara byta ut textiler och någon accentfärg! Den turkosa längst fram i bild kommer från Littlephant, den med granar från Fine little day, och de tre längst till höger har jag sytt själv av kökshanddukar från Ferm living.




Ovan ser man lite av planlösningen mot köket med köksön. Den fina diamantformade ljuslyktan på bilden högst upp kommer från  Lagerhaus.



Jag tycker att det är så snyggt att blanda olika material just nu - glas, trä och koppar blir väldigt fint tillsammans ♥




Helst skulle jag vilja ha en ljusgrå soffa för att ljusa upp rummet lite grann men det är ju tyvärr inte lika praktiskt när man har småbarn som spiller varje dag så det får bli någon gång i framtiden kanske!



Ha en fin söndagskväll alla ni som kikar in här ♥



 

Moln moln och ännu fler moln!

Publicerat: 2014-09-06 Kl: 23:53:43 | I kategori: Barnprylar | 1 kommentarer |





Jag vet, vi har ganska mycket moln hemma redan men man blir ju så glad av dem! I slutet av förra året köpte jag en vit av dessa molnkuddar och har sen dess fått hur många frågor som helst om vart dem går att köpa. Jag köpte min på etsy, men den senaste tiden har de börjat säljas i en hel del olika webshopar också!

Vi hade sån tur att vi för någon vecka sedan fick hem en grå likadan från den fina danska webshopen Xoeinding, och där går det också att köpa de andra färgerna så det blir kvällens tips från mig!




Det nya molnet fick bo i Elsas säng och trivdes rätt bra där med sina små kompisar! Elsa sover ännu inte i egen säng så än så länge får alla kuddar och mjukisar plats..



 

En filt från Sture & Folke

Publicerat: 2014-09-04 Kl: 21:20:00 | I kategori: Barnprylar | 8 kommentarer |





I början av sommaren fick vi hem ett sånt fint paket från Karin som tillverkar de mest fantastiska barntäckena i sitt företag Sture & Folke! Täckena är handgjorda i Schweiz och finns i flera olika färger och med olika fina mönster på insidan, tanken är att de både ska vara mjuka och varma men samtidigt vackra och lekfulla ♥

Eftersom sommaren har varit så varm så har jag väntat lite med att blogga om denna då den verkligen kändes som en som där mysig filt som man kryper under nu när hösten kommer, och nu har vi äntligen premiärinvigt den!

 



Den var verkligen superfin, det märks verkligen att den är välgjord och i hög kvalitet så vi blev jättenöjda med vår som var väldigt tjock och go! Denna som vi fick heter Pink flamingo zoo men det finns som sagt flera olika färger och mönster på insidan, här kan man kika på alla, och här finns tex också en del. 




Alva var så gullig och läste böcker för Elsa, även om hon inte kan läsa så bra än att hon kan läsa hela böcker utan bara enstaka ord så kan hon ju de flesta av sina böcker utantill och hon läste både Guldlock och lite andra småbarnsböcker!



Här ser man lite bättre hur fint fodrad den är med djurmönstret på insdan! Själva filten är gjord av linne och bomullsammet bland annat om jag minns rätt.
 


 
Jag har även letat efter ett fint överkast till Alvas säng så jag provade det i hennes säng också. Det blev jättefint även om storleken passar bättre för spjälsäng för den täcker inte hela sängen, men Alva har ändå jämt en massa kuddar och gosedjur längst nere i sin säng ändå så det störde inte så mycket!



Elsa nio månader!

Publicerat: 2014-09-04 Kl: 10:46:23 | I kategori: Elsa 0-1 år | 3 kommentarer |





Vår älskade lilla tjej är inte så liten längre, hela nio månader blev hon den 18e augusti så nu är det verkligen inte länge kvar till ettårsdagen ♥ Hon är lika snäll och lugn som hon ser ut på alla bilder, ofta glad så länge hon får vara med och sitter mest snällt i ens knä eller leker på en filt. Gåstolen älskar hon och får upp en väldans fart, helst springer hon bort till Alvas rum och vill gärna komma in och hälsa på där! Mest nöjd blir hon när hon får tag i något som hon inte ska röra, helt plötsligt kan hon komma trippande i stolen med en cdskiva eller en sko eller nåt.





Hon har nu två
tänder nere och fyra tänder uppe, de uppe kom allihopa nästan samtidigt för några veckor sedan. Hon kryper inte än men kan röra sig några decimeter när hon ligger på magen, oftast trycker hon sig bakåt. Men hon har aldrig gillat att ligga på mage utan kommer nog göra samma som Alva när hon lärde sig krypa (vilket var vid åtta månader, kollade i bloggarkivet..), alltså att sitta på rumpan och sen luta sig framåt i krypställning precis som hon håller på att träna på bilden ovan.





Håret växer så det knakar, och efter att bilderna togs så blev det dags för hennes andra hårklippning, men sparade längderna och klippte bara luggen. Vi har inte varit på Bvc på några månader så jag har inte koll på vikt och längd, men hon har storlek 74 i kläder på det mesta, även om en del plagg i 68 funkar också fortfarande, och klänningen hon har på bilden till och med är i storlek 80.




 
På bilderna ovan sitter hon och klappar händerna, så gulligt! Hon klappar när man ber henne och hon vet vart lampan är när man frågar. Hon kan nu säga Mamma, även om hon ofta säger mamamama och dadadada och papapapa, men hon sa även sitt första riktiga ord för några dagar sedan. Alva gick ut ur rummet och då ropade hon Avva efter henne, så himla fint ♥

Sen var det ju det där med mat och sömn. Sömnen är helt ok även om det är sämre i perioder men hon sover två gånger per dag, 30 min-2 timmar per gång, det brukar verkligen variera. På kvällen somnar hon vid 20-21 beroende på när hon sov sista svängen, helst vill jag att hon inte ska sova efter 16 eftersom nattningen blir så sen då, råkar hon somna vid 18 tex så somnar hon inte förrän efter 22. Sen äter hon mellan 1-4 ggr per natt och vaknar vid åtta ungefär.

Hon är fortfarande inte så peppad på mat, det går ner några små skedar men sen är det stop. Småplock går bra med någon bit, något majskorn eller en liten pytteskinkbit eller så, men det är långt ifrån att hon kommer att äta en hel måltid. Flaska och napp vägrar hon fortfarande så maten är det största problemet vi har, annars tycker jag att allt flyter på rätt bra! Världens finaste niomånderstjej ♥





Hej september!

Publicerat: 2014-09-03 Kl: 21:58:00 | I kategori: Instagram | 0 kommentarer |


 
 
Augusti gick väldigt fort, var ganska kall och regnig och innehöll lite smått och gott. Bilderna ovan är från min instagram - lite fin kvällssol, nya grejer i Alvas rum och en bild från vardagsrummet under fotograferingen vi hade här hemma. Men det kommer mer bilder därifrån framöver, jag passade ju såklart på att fota lägenheten när det ändå var så fin och piffad!

Annars den senaste veckan har Alva börjat förskolan igen, vi har varit på bio och sett Krakel spektakel (som både jag och Alva tyckte var jättebra trots att vi inte läst böckerna, men sångerna kände jag igen!) och Alva har börjat barndans. Tyvärr var hon inte så positiv som jag hoppades efteråt men jag håller tummarna för att hon vill ge det en till chans.

 



Sen måste jag bara lägga upp den här gulliga bilden också på Elsa och sin nya kompis Millie ♥ Jag brukar inte ha instagrambilder i bloggen men hade inte med mig någon kamera idag. Jag och Elsa besökte nämligen Marie (Willieandmillie på insta, verkligen ett instatips om man gillar inredning och fina bilder!) som jag lärt känna via instagram, så roligt att hälsa på i deras fantastisk fina hem. Vi har exakt samma smak när det kommer till det mesta så det är så roligt att vi lärt känna varandra och vi hade en supertrevlig dag där det blev mycket prat om inredning och barngrejer, och småtjejerna var så snälla hela dagen!


 

RSS 2.0