Fikadags!

Publicerat: 2012-05-31 Kl: 20:48:20 | I kategori: Allmänt | 8 kommentarer |




Nydukat bord inne hos Alva!



Först och främst vill jag bara tacka för alla supergulliga kommentarer som rasade in på förra inägget med mina bilder på elefanterna, verkligen jättekul att så många av er skulle kunna vara intresserade av att köpa mina tryck! För er som frågat om priser så måste jag se först vad det kostar att trycka upp dem, men jag skulle tro att det landar på tvåhundra kronor och uppåt beroende på storlek. Det mesta försvinner ju i en massa avgifter när man har eget företag tyvärr..

Jag känner mig verkligen hur peppad som helst på att tillverka fler tryck så fort som möjligt eftersom tanken är att det ska finnas flera stycken i samma serie som matchar med varandra, men det tar ju sin lilla tid att gå från en idé till helt färdig produkt. Men jag kommer att trycka upp ett litet antal av varje nu i början och sälja via bloggen, och sen när jag har fått klart lite fler tryck är tanken att det ska finnas en egen hemsida eller liknande, vi får se under hösten. Men så fort elefanterna finns till försäljning så skriver jag ut det här i bloggen så får man beställa via mail.





Picknickdags! Alva älskar att ha picknick oavsett om det är på låtsas eller på riktigt, utomhus eller inomhus.  Nu ska det tydligen regna i helgen så det blir nog en inomhuspicknick för oss. Bilderna är dock för någon vecka sedan då jag och Alva dukade upp med de nya fina tallrikarna av Ingela P Arrhenius! Trevlig kväll på er!



Mina små elefanter!

Publicerat: 2012-05-27 Kl: 21:52:00 | I kategori: Teckningar & Illustrationer | 34 kommentarer |




Färg nummer ett är rosa med lite extra färgglatt! Kommer att få hänga inne hos Alva..



Som jag skrivit flera gånger förut har jag väldigt svårt för att bli helt klar med en teckning, oavsett om jag ritar för hand eller på datorn. Jag sitter och pillar med flera bilder samtidigt och blir aldrig riktigt nöjd, men målet är att jag ska ha en hel del tryck till försäljning när hösten kommer.

Men nu tror jag faktiskt att jag är helt klar med dessa elefanttryck som jag visat tidigare när de bara var halvklara, jag kände mig helt otroligt nog nöjd efter att ha ritat dem och känner därför inte att jag vill förändra så mycket. Jag ska besöka ett tryckeri i veckan och hoppas verkligen att jag känner mig lika nöjd när jag ser dem i tryck, isåfall kommer de att finnas till försäljning väldigt snart!

Fyra olika färger blev det för att man ska kunna matcha just sitt barnrum (eller vardagsrum om man nu vill det haha..), men om ni har några åsikter om färgerna så får ni gärna lämna en kommentar! Det är så svårt att veta vad folk vill ha, den översta är helt och hållet gjord för att matcha i Alvas rum..




Färg nummer två är blått med lite inslag av grönt



Färg nummer tre är gult med lite olika retrofärger och mönster. Och nummer fyra är väldigt
rosa..



Jag vill bara åter igen ge ett stort tack till alla er som peppar mig att komma igång med mitt företag, det är guld värt och jag blir så glad varje gång jag får en kommentar som säger att ni gillar det jag gör, en kram till alla er ♥ Utan bloggen och alla peppande kommentarer hade jag aldrig tagit steget, men nu är jag faktiskt på gång! Jag hoppas att jag om ett år har hunnit mycket längre i mitt företagande, men jag har försökt acceptera att det går lite långsamt nu då jag inte har så mycket tid över efter jobb och familj!



Världens bästa!

Publicerat: 2012-05-27 Kl: 10:05:34 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer |


Äntligen är det sommar även hos oss i norr, helt underbart att kunna skippa både jacka och fleecekläder! För bara nån vecka sedan var det ju typ fem plusgrader och blåsigt, men igår var det riktigt varmt i solen. Jag vet inte hur jag kommer att göra med bloggen under sommaren, man märker verkligen att det inte är så många som har tid att sitta inne och läsa bloggar när man ser till statistiken, och jag själv vill ju gärna vara ute i solen istället för att sitta vid datorn haha.. Men pausar helt gör jag nog inte, vi får se hur det blir med det.




Grattis världens bästa mamma! En väldigt gammal bild, men de är ju så söta bägge två!


Jag ska snart åka iväg och jobba, men tänkte bara passa på att gratta min lilla mor på morsdag först! Hon är verkligen världens snällaste och omtänksammaste och ställer upp vad det än gäller. Helt enkelt bäst ♥ (Samma ord gäller dock också om min bästa pappa, men nu var det ju morsdag och inte farsdag idag..)

Vi ska fira genom att gå ut och äta middag hela familjen på restaurang när jag slutar jobba, det ska bli så mysigt! Alva har sovit hos sin farmor och farfar i natt för första gången vilket har gått superbra, så henne får jag inte pussa på förräns efter jobbet. Däremot fick jag ju sovmorgon till nio vilket nog är det längsta jag sovit sen Alva föddes, en liten present i sig kan man väl säga..


Så hoppas att ni alla får en jättemysig dag, oavsett om ni firar morsdag eller inte!


Lite traderaauktioner på g!

Publicerat: 2012-05-24 Kl: 10:35:00 | I kategori: Barnkläder - I Alvas garderob! | 2 kommentarer |




Det som finns till försäljning syns på bilden ovan! Några plagg missade jag att fota och några är redan sålda med köp nu direkt jag lade ut auktionerna, men det mesta finns kvar!


Jag lovade att skriva ut i bloggen när jag lade upp Alvas kläder på tradera, och nu var det dags! Jag vet att sommaren är den sämsta tiden att sälja då de flesta är ute i solen istället för att häcka vid datorn, men jag ville göra bort det så fort som möjligt. Dessutom har jag ett speciellt konto endast för internetköp där köparen sätter in pengarna, och dessa använder jag sen när jag köper kläder till Alva på tradera eller via internet. Nu var det säkert ett halvår sedan jag sålde någonting sist vilket inneburit att det bara funnits nån hundralapp kvar på kontot, måste ju genast åtgärdas! Så in och köp så att jag kan shoppa lite mer kläder till Alva sen haha..


Här är länken till auktionerna! Jag valde att inte ha endast 1 krona utropspris som jag brukar då jag egentligen inte vill sälja vissa plagg, så blir de inte sålda får jag väl spara dem istället!




När jag var lika gammal som Alva hade jag exakt samma frisyr men ännu längre hår (!!) och kallades lilltrollet av vissa i min släkt. Nu är det Alva som har få ta över det smeknamnet, hon ser verkligen ut som ett litet troll ibland med sitt rufsiga hår ♥. Hon ville såklart hjälpa till, och samtidigt skulle hon bestämt prova flera plagg även om jag försökte säga att de inte passade längre.. Bodysuiten ovan är från Småfolk, och den provade Alva flera gånger om.. Den är i och för sig inte för liten, men bättre att sälja bort sånt som knappt används här hemma.



Hehe det blev liite problem att hålla reda på vad som skulle säljas eftersom Alva samtidigt hjälpte till att vika tvätten. Läs slita ner allt från ställningen och kasta det i en hög på golvet. Här har hon tagit på sig bikiniöverdelen som kjol och en mössa som ska säljas. Innan mössan åkte på hade hon dock ett par leggins på huvudet.. Lika klädtokig som mor sin.



Så skynda fynda och trevlig dag på er alla! Efter jobb så blir det kalas för oss ikväll, Alvas farfar fyller år och Alva har längtat efter tårta hela veckan!



Färgglad poster av Camilla Lundsten!

Publicerat: 2012-05-21 Kl: 20:48:00 | I kategori: Hemma hos oss - Alvas rum NYA LÄGENHETEN | 14 kommentarer |




Jag tror aldrig att jag kommer att anse att Alvas rum är helt klart, alltid är det något jag går och funderar på att byta ut eller lägga till. Det som jag varit minst nöjd med är alla tavlor då jag inte riktigt fått det att gå ihop som jag vill, men lite finare blev det nu iallafall!

Jag kunde inte låta bli att beställa den här fina postern med motiv av Camilla Lundsten, jag tror den hette The town. Jag har velat ha den ända sedan jag bloggade om den för ettt år sedan, och sen dess har jag inte kunnat glömma den. Även om jag har planer på att mest ha mina egna motiv i Alvas rum framöver så känns det ändå kul att ha något från mina favoritillustratörer också. Egentligen skulle jag vilja ha ett motiv från Ingela P Arrhenius också, jag valde mellan hennes lejonmotiv som jag också bloggade om här och denna som jag alltså valde. Men jag är ju inte förvånad ifall det hänger ett lejon eller något annat motiv från henne i Alvas rum någon gång i framtiden!




Jag tycker det blev mycket bättre med en stor tavla istället för de små fjuttiga uggletavlorna som hängde där innan. Men den hänger någon decimeter längre upp än vad den gör på bilden, då jag fotade hängde jag bara upp den på tavelkrokarna som fanns där innan. Och jag kan ju säga att det var tur att jag stod i närheten när krokarna och tavlan rasade ner.. Jag lyckas aldrig hamra in de där betongkrokarna ordentligt, men nu sitter den med både plugg och skruv!




En lite suddig närbild på tavlan. Ni som också har barn som gillar Lillefantenböckerna känner nog igen både Lillefanten, Kanina och Maskot!



.. Jaha, nu kändes ju tavlan med rådjuret ovanför Alvas säng helt plötsligt vääldigt fjuttig haha.. 


Trevlig måndagskväll på er! Nu ska jag ta hissen ner två våningar till Tomas och Nina för lite lyx. Nina som pluggar hudteraupet undrade om hon fick göra lite behandligar på mig, JA TACK!!



Vårjacka med prickar!

Publicerat: 2012-05-20 Kl: 14:10:02 | I kategori: Shoppat till Alva | 9 kommentarer |


Imorse var vi bland de första ute i stora äventyrslekparken här brevid redan vid niotiden då vi bestämt att träffa min vän Katarina och hennes dotter Stella idag. Himla tur att vi bestämde oss för att träffas redan på förmiddagen eftersom det nu regnar och är trist och blåsigt ute. Som vanligt. Lite avis blir jag av att se alla blogginlägg som visar sommarvärme och typ bikiniväder i södra Sverige medans vi fortfarande fryser i skalkläder, men nån gång ska väl värmen komma hit också.

Vi får ju användning för alla ytterkläder jag köpt iallafall.. Om det finns något positivt med att jag är lite väl shoppingtokig och ofta köper kläder till Alva i en större storlek är att plagg man tänkt köpa redan hänger i nån garderob och väntar. Förra våren när jag var i Stockholm köpte jag världens sötaste jacka från Name it, men den fanns bara i storlek 98 då och Alva hade väl 86 om jag inte minns fel. Men nu har jag tagit fram den ur gömmorna och den passar perfekt! Så himla fin är den också, men eftersom Alva redan har skaljacka för våren så blir den här mer en "ha när man går i affärer-jacka" istället för en "rulla runt i leran och i lekparker- jacka".




Jacka från Name it, men från förra året. Kostade 199 kr om jag minns rätt!



.. Och så här fin var den på! Foton från igår då vi blåste såpbubblor vilken Alva fullkomligt älskar. Det syns inte på bilden att den var massor av såpbubblor i luften, men de fanns där i bakgrunden nånstans..




Finaste kakfatet och tågbanan!

Publicerat: 2012-05-17 Kl: 20:32:00 | I kategori: Barnprylar | 13 kommentarer |


Idag gissar jag på att många har varit lediga, men själv har jag jobbat eftersom vi ofta har öppet på röda dagar, klämdagar existerar inte ens i min värld. Men eftersom det ändå regnat hela dagen slipper jag vara allt för bitter.. Men dagen blev inte så dålig ändå eftersom Tomas och Nina kom och plingade på dörren med världens största skål full med hackade grönsaker, en stekpanna med qournfärs och en stoor skål med guacamole. Ja ni kanske förstår att det var tacos som stod på menyn! Alva sa redan imorse att hon ville ha tacos och jag har nog aldrig sett henne äta så mycket som hon gjorde, mera tacos sa hon kanske fem gånger och fyllde sina små bröd med majs och färs...

Sen slängde vi oss allihopa i soffan och klagade på hur mätta vi blev, men ändå står det kladdkaka och glass uppdukat på bordet nu framför Sverigematchen. Jag är inte speciellt intresserad av hockey, inte alls egentligen så jag tänkte passa på att tipsa om några barnprylar som jag lovat några av er! 

Ända sedan i julas då jag visade Alvas julklappar i bloggen har jag fått säkert ett tiotal kommentarer och mail om vart man kan köpa det fina kakfatet i form av ett pussel, samt den färgglada tågbanan. Jag har inte kunnat ge ett svar då jag inte visste själv, men jag lovade att skriva ut det i bloggen ifall jag kom på det och nu har jag gjort det!




Det här superfina kakfatet med siffror på kakbitarna går att köpa här hos Blå elefant. Iallafall finns det i lager i skrivande stund, jag vet att jag tipsade om det direkt efter jul men att det då redan tagit slut.



Alva älskar det verkligen och ser noga till att bitarna hamnar rätt. Jag satte bara dit bitarna efter rätt form tidigare ikväll då jag skulle plocka undan, men då sa Alva att jag gjorde fel och visade bestämt att siffrorna ju också ska vara rätt. Står det elva på kakbiten ska den vara på plats elva. Såklart..



Den fina färgglada tågbanan har jag också fått många frågor om. Jag hittade faktiskt svaret i min egen blogg när jag kollade in gamla inlägg då jag visst hade skrivit ut märket i julas.. Det kommer från ett märke som heter Young kids. Vart det går att köpa vet jag dock inte då vi köpte det för två år sedan på Lekplaneten i Sundsvall, men kanske finns det där fortfarande. Men annars brukar ju google lösa det mesta!



Lite nytt i soffhörnan!

Publicerat: 2012-05-14 Kl: 22:31:00 | I kategori: Hemma hos oss | 12 kommentarer |





Jag blir alltid extremt peppad på att sätta igång samma sekund som jag får en ny idé eller vill byta ut någonting här hemma, så att acceptera att allting tar hundra gånger längre tid nu när man har barn har varit lite jobbigt vissa gånger. Men denna veckan har jag äntligen äntligen lyckas köpa en vit steghylla (som jag bestämde mig för att köpa för kanske två år sen när vi skrev kontrakt på lägenheten, men den som väntar på något gott..) och ramar till några fler grafiska tryck, samt fått upp allting under samma vecka. Helt otroligt med tanke på att vissa grejer tar flera månader från tanke till själva genomförandet nu för tiden. 

Fast flera månader tog det ju eftersom tanken om hur väggen skulle se ut har funnits ända sen innan vi flyttade in, och det blev precis så fint som jag hoppades på. Det var själva steghyllejakten som tog tid då jag ville ha en som är 45 cm bred, och dessa har varit slut i flera månader på de ställen där jag har kikat runt. (Finns billiga på K-rauta och Coop bygg för er som bor i andra städer där de kanske finns i lager) Men som tur är så hittade jag den här på Svenska Hem för någon vecka sedan, och även om den var dyrare än de andra jag kikat på så var den finare. Och så fanns den ju i lager..




Grafiska tryck från Lagerhaus och Isa form. Ramarna hittade jag billigt på Clas Ohlson






Såhär ser det ut nu i soffhörnan! Jag har inte fotat så mycket här hemma eftersom ingenting nånsin blir klart, men vi får ta en del i taget. Köket var ju i och för sig klart redan när vi flyttade in och där har jag inte fotat än, men det beror nog på vår stora köksö som skymtar till vänster i bild. Jättehärligt med ett öppet kök, mindre härligt att köksön alltid är full med prylar och räkningar. Det är mitt nästa projekt, en liten byrå i köket som slukar allt skräp från köksön..



Alvas rum..

Publicerat: 2012-05-13 Kl: 21:08:03 | I kategori: Allmänt | 10 kommentarer |


Jag har visst inte hunnit blogga på några dagar, men jag bestämde mig för några månader sedan att bara blogga när jag känner att jag har tid och inte få dåligt samvete ifall det går några dagar mellan inläggen. Även om bloggen är den roligaste hobbyn jag haft nånsin och skulle kunna sitta med flera timmar varje dag ifall jag hade tid, men det har jag inte längre. Annat var det när jag var mammaledig med Alva och hon sov typ 3 gånger per dag á två timmar. Nu händer det aldrig någonsin att kombinationen Alva sover på dagen och jag är hemma utan något att göra sammanfaller med varandra..

Men jag hoppas att ni alla har haft en bra helg! Själv har vi hunnit med lite allt möjligt de senaste dagarna. Stan med fika på café där Alva valde en "chokladbulle". En jätterolig födelsedagsfest med tjejkompisarna och sovmorgon på söndagen (Alva kommer alltid in och väcker mig när jag har sovmorgon men denna gången lyckades jag somna om efter sju. Typ första gången.) Lekparkshäng i sol och storm. Promenad runt sjön. Bokat flygbiljetter till vår semester i sommar. Och helgen avslutades med att Nina kom förbi med sin borr, och så fick jag äntligen upp min efterlängtade steghylla och tavellist i vardagsrummet. Bilder kommer en annan dag, men oj så fint det blev!

Däremot har jag blivit så himla dålig på att ta med kameran, men några bilder tog jag idag på Alva och Sune. Vi vuxna satt i vardagsrummet och bokade vår semester, vi kommer att åka till Stockholm några dagar i Juli tillsammans med Sunes familj. Det blir Skansen, Gröna Lund och andra typiska turisställen, men så himla mysigt! 

Under tiden lekte Sune och Alva i hennes rum, och ibland hörde man Alva säga " Man ska va försiktig me den här" eller " Jag ska visa dig var den här ska va". Det lät ju lovande..






.. Fast när vi kom in i rummet så såg det ut så här! Haha busungarna, de har verkligen rivit ut varenda pryl som finns i Alvas rum och det var mycket värre än det ser ut på bilden då alla småprylar låg slängda längst väggarna. Så ni som tycker att Alvas rum alltid brukar vara så fint, det beror bara på att jag inte brukar fota när det ser ut så här..




Ser oskyldig ut men skenet bedrar hehe.. Alva i den fina bondgårdströjan från Lindex, hon har storlek 98




Ni kan ju gissa vem som fick städa upp allt igen, jo jag såklart..




Ut och resa?

Publicerat: 2012-05-09 Kl: 21:42:00 | I kategori: Barnprylar | 9 kommentarer |




Alla bilder lånade från Jollyroom.se!





Jag älskar många av de fina produkterna som finns från Skip hop,  och Alva har ju redan ryggsäcken i form av en uggla som hon  stolt packar och bär själv så fort vi ska iväg någonstans. Nu har det kommit ytterligare en nyhet, dessa söta resväskor för barn var ju helt underbart fina och en sådan måste bara Alva få om vi ska ut och resa någon gång i framtiden. Jag vet att hon skulle älska att få dra sin egen lilla väska, och då är det ju så mycket roligare när de är så fina!

Men eftersom vi inte planerat in någon sån resa den närmaste framtiden får jag nog hejda mig lite grann hur fina de än är, men de finns nog kvar om något år också förhoppningsvis. Jag behöver nog inte nämna att ugglan är min favorit, men apan var också riktigt söt! Undrar om de görs i vuxenstorlek också haha..


Tävla med Jotun Lady Sensitive!

Publicerat: 2012-05-09 Kl: 21:27:46 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer |




Den gamla furusoffan blev vit och fräsch med lite färg, och snart står den hemma i vårt kök! Då ska jag ligga där och läsa ett lyxigt magasin efter middagen utan att bli störd i några minuter medans disken diskar sig själv. Alva kommer att säga " Ja men självklart mamma ska du få ligga och vila dig i soffan utan att jag hoppar på din mage eller vill att du ska lägga exakt samma pussel tio gånger i rad. Ligg du där och vila i fred. Ta en ostkrokspåse när du ändå håller på." Jo precis så kommer det att bli. Verkligen.



I det här inlägget hade jag hoppats på att få visa bilder på hur kökssoffan jag målat skulle se ut hemma i vårt kök, men vi har inte hunnit frakta hem den än då både bil och släpvagn måste lånas innan dess. Förhoppningsvis står den här hemma innan veckan är slut, men eftersom tävlingen tillsammans med Jotun Lady Sensitive avslutas snart så vill jag bara påminna er om att tävla innan det är försent!

Som jag skrev förra veckan så är jag med i bloggpanelen tillsammans med sju andra bloggare där vi fått i uppdrag att provmåla med Jotuns Lady Sensitive, och jag målade om kökssoffan på bilden oven. Här på kampanjsidan hos Blogg.se kan ni både besöka de andra bloggarna och se vad de valde att måla, samt tävla om färg värde hela 2000 kr! Lycka till!




Lite barnkläder..

Publicerat: 2012-05-07 Kl: 22:24:00 | I kategori: Shoppat till Alva | 6 kommentarer |


Hoppas att ni alla har haft en fin helg och en bra start på veckan! Vi verkar ha klarat oss från Alvas magsjuka denna gång, hallelujah. Lördagen blev som sagt ett litet substitut till vår avbokade Stockholmsresa, en jättemysig heldag på stan med shopping (inte ett enda plagg till Alva utan bara till mig själv!!), supergod middag på restaurang och avslutningsvis bio. Vi såg The lucky one med Zac Efron som spelar en återvändande marinsoldat. Den hade inte fått så jättehöga betyg men jag tyckte ändå att den var superbra. Ifall man är lika känslosam som mig som grinar typ till Oprah så är dock ett tips att packa ner en extra näsduk..

Jag hade tänkt att jag skulle hinna fota det jag köpte och visa i det här inlägget, men Alva hade andra planer ikväll. Hon har alltid somnat senast klockan åtta och varit hyfsat lätt att få att somna, men nu när hon har varit sjuk så har hon velat somna i soffan med oss istället vilket hon såklart har fått. När hon är sjuk så är det lätt att man struntar i alla regler har jag märkt. Hur som helst så vägrade Alva ligga någon annanstans än just i soffan även ikväll, men sova ville hon inte göra vilket gjorde att hon var vaken till halv tio och till slut somnade på mig, så att fota kunde jag ju bara glömma.



Inte köpta i helgen men fina ändå! Tights, tröja, t-shirt och klänning från Lindex.


Men för att inte ha en helt bildtomt inlägg så kommer lite bilder som legat på datorn några veckor, på barnkläder istället. Väldigt oväntat. Det här är några plagg som har hamnat i Alvas garderob under våren, men till mitt försvar så har jag endast köpt tröjan med bondgårdsmotiv, de andra plaggen har Alva fått av sin mormor. Alla kommer från Lindex och kommer att bli finfina i vår och sommar!







Tallrikar till både kalas och vardags!

Publicerat: 2012-05-04 Kl: 13:45:39 | I kategori: Hemma hos oss - Alvas rum NYA LÄGENHETEN | 16 kommentarer |





Jag har inte hunnit visa dessa underbara tallrikar i melamin som jag köpte till Alva för några veckor sedan. Jag har bloggat om dem förut, de är designade av min favorit Ingela P Arrhenius och finns i nio olika varianter om jag inte minns fel. Jag köpte lejonet och tigern, men det är ju inte omöjligt att jag fyller på med några fler i framtiden, de var ju så himla fina! Jag tänkte väl först att vi skulle använda dem till kalas och liknande, men hittills har vi använt dem både till frukostmackan och till låstaspicknick på Alvas matta så det blev hennes nya favoriter till vardags istället. Funkar ju såklart lika bra det med, mycket roligare att äta frukost med en lejontallrik än en vit Ikeatallrik..





Tigerrallrik och Lejontallrik! Jag beställde dessa från Mokkasin.com där de kostar 69 kr st. Samtidigt beställde jag ett jättefint tryck från Mini Empire som jag blev helt förälskad i, jag visar sen när det fått en ram och kommit upp på väggen i vardagsrummet!




Det börjar bli lite fullt i Alvas stringhylla ovanför kökshörnan, men hälften av grejerna ligger ju ändå utstpridda på mattan eller någon annastans i rummet i vanliga fall så det spelar ju ändå inte så stor roll hehe..


Trevlig helg på er alla som kikar in här!



På framsidan!

Publicerat: 2012-05-04 Kl: 12:52:37 | I kategori: Allmänt | 5 kommentarer |






Men vad roligt, jag såg imorse när jag loggade in på bloggen att mitt inlägg från igår hade hamnat på förstasidan på blogg.se! Kul med något positivt såhär mitt i all trötthet och sjukdomar, men än har jag klarat mig från att bli smittad av Alvas magsjuka *peppar peppar* och Alva är pigg och glad igen. Är jag fortfarande frisk imorgon så har jag och min mamma bestämt oss för att göra stan här hemma istället för den missade Stockholmsresan vilket känns supermysigt. Lite shopping, middag på någon restaurang och kanske någon bio efteråt!

Jag älskar att gå på bio och hade gärna gått varje månad ifall jag hade haft tid, men nu blir det oftast bara någon/några gånger per år. Vilken film vi ska se har vi inte hunnit fundera på än, jag har verkligen ingen koll på vilka bra filmer som går just nu så har ni sett någon bra den senaste tiden så lämna gärna ett litet tips! Men jag måste säga att jag sällan blivit besviken efter en biofilm, det är nog stämningen och popcornen som gör att vilken film som helst blir bra på bio!





DO MORE OF WHAT MAKES YOU HAPPY..

Publicerat: 2012-05-03 Kl: 21:17:00 | I kategori: Hemma hos oss | 38 kommentarer |





Do more of what makes you happy. Jag gillade trycket direkt när jag såg det på Lagerhaus, så det fick följa med hem. Och lite positiva tankar är precis vad jag behöver just nu också. Jag vill egentligen inte vara negativ och klaga en massa i bloggen utan vill hellre att den ska kännas positiv, mysig och inspirerande, så därför har jag inte orkat blogga så mycket de senaste veckorna då vi varit så sjuka och jag mest velat gråta av trötthet.

Och det gjorde jag i förrgår också. För att göra en lång historia kort. Vi har varit konstant sjuka i över en månad i magsjukor, förkylningar, hosta och bihåleinflammation. Imorgon hade jag och min mamma bokat en weekend i Stockholm som jag verkligen sett fram emot, jag behövde verkligen lite semester och ladda batterierna. Istället fick Alva magsjuka igen. Hon var dålig hela natten i förrgår vilket gjorde att jag sov exakt 30 min totalt, så jag var inte direkt mitt piggaste jag på jobbet sen. Men nog om det, förhoppningsvis klarar jag mig från magsjukan (fast jag har inte klarat mig någon annan av gångerna Alva varit sjuk, men det här kanske är den första..) och vi ska försöka boka om vår weekend till en annan helg då vetskapen att jag kanske blivit smittad och får magsjuka typ redan på Arlanda inte kändes så kul.




Till vänster ett tryck från Lagerhaus, 79.50 kr. Till höger ett tryck från Isa form - Aim for the sky, even if you miss you´ll land among the stars. Tröttnar jag på gult i vardagsrummet får jag väl hänga den i datarummet eller nåt!



Vi har fortfarande inte fått upp en enda tavla här hemma om man bortser från Alvas rum, men däremot har jag ju fått hem de tre stycken som jag beställt! Fast först måste jag ju rama in dem också, det är inte lätt att få tag på billiga ramar när man inte har Ikea i stan har jag märkt. Över trehundra kronor kostade stora ramar i en ramaffär, men som tur var upptäckte jag att Claes Olsson hade ramar för halva det priset. Synd bara att nästan alla storlekarna jag behövde var slut, men en ynka ram kom jag hem med iallafall häromveckan när jag var på ramjakt. Så medans jag väntar på att de andra två trycken jag beställt också ska få ramar så får dessa två stå på byrån i köket och vänta, det blev i och för sig ganska fint det också!




Ljus från Hm Home, kostade 59.50 kr st. Synd att det inte var doftljus som jag trodde, men fina var de ändå!





I samarbete med Jotun LADY Sensitive - Vinn ett presentkort!

Publicerat: 2012-05-02 Kl: 11:11:00 | I kategori: Allmänt | 14 kommentarer |


För ett tag sedan fick en rolig förfrågan från blogg.se ifall jag ville vara med i ett bloggpanel tillsammans med Jotun , och självklart ville jag det! Vi är ett gäng bloggare som fått testa Jotuns färg LADY sensitive där uppdraget varit att måla exakt vad vi ville, till exempel en möbel eller en vägg. Själv valde jag att måla en möbel då vi just flyttat till vår nya lägenhet och inte hade någon vägg som skulle målas om. Men däremot frågade min mamma för ett tag sedan om vi ville ha deras gamla kökssoffa, och då kändes det helt perfekt att välja att måla den vit så att den skulle passa bättre in hemma hos oss!  Inget ont om furu, men soffan är nog närmare trettio år gammal och behövde lite förnyelse..



Jag använde mig av en matt vit färg. Skillnaden med Lady sensitive är att det går att använda även om man är känslig,  och det luktar inte som vanlig färg gör. Så här står det om produkten på hemsidan.

"Lady sensitive är en unik färgserie utvecklad i samarbete med Norges Astma og Allergiförbund (NAAF). Nu kan astmatiker, allergiker, småbarnsfamiljer och gravida känna sig trygga när de målar om sitt hem. LADY sensitive har ingen färglukt och avger inga hälsofarliga ämnen varken när du målar eller när färgen torkar. Risken för allergiska reaktioner är minimal och du minska på så sätt även risken att utveckla astma, allergi och överkänslighet i framtiden."







Under tiden vi målar, så här såg det ut efter att grundmålningen var klar. Jag tyckte att färgen levde upp till förväntningarna då den knappt luktade något samt att den torkade väldigt fort och var lätt att stryka på. Jag använde mig av en pensel då soffan var så slingrig, annars kan jag tänka mig att det är lättare med en roller ifall man målar något som är rakt. Det var själva soffan i sig som gjorde att det var lite pillrigt att måla eftersom den har så många runda detaljer, men den blev klar till slut!

.. Och så här blev resultatet! Såå himla fin, jag är jättenöjd och det känns som en helt ny möbel. Jag bytte även tyg till ett mörkgrått och det gjorde ännu mer för resultatet. Nu återstår bara projektet att frakta hem den på något sätt hem till oss då den fortfarande står hos mina föräldrar där vi målade!




Jotun lottar även ut ett presentkort på Lady Sensitive värde hela 2000 kr, och för er som vill vara med och tävla så ska ni besöka kampanjsidan där ni kan berätta vad ni skulle måla och i vilken kulört! Där kan ni även kika in hos de andra bloggarna i panelen och se vad de valde att måla! Lycka till!



RSS 2.0