Hoppa upp hoppa ner..

Publicerat: 2010-10-31 Kl: 18:47:10 | I kategori: Alva 0 -1 år | 5 kommentarer |


Självklart har Alva lärt sig något nytt idag också, hon lär sig något litet varje dag nu för tiden. Något nytt ord eller ljud som hon förstår eller kan härma. Språkmässigt kan hon nu härma både en ko och ett får (förutom att säga maamma och paappa som hon gjort sen några månader tilllbaka) Mammas duktiga tjej ♥

På Öppna förskolan sjunger vi alltid en sång på sångstunden som går ungefär så här..
Vi hoppar upp hoppar ner
hoppar hoppar upp och ner
vi hoppar upp hoppar ner
hoppar hoppar upp och ner

Och samtidigt står de äldre barnen och hoppar själv medan vi med yngre barn/bebisar håller i dem och hoppar. Alva har aldrig visat något intresse för att försöka studsa själv och brukar bli lite gnällig och hellre vilja sitta ner i famnen så jag har inte trott att hoppa varit något för henne just nu..
.
Tills idag då hon verkligen visade att hon förstår vad vi säger! Hon satt i sin gåstol när jag började sjunga vi hoppar-sången, och då började hon att hoppa hoppa hoppa och ville aldrig sluta! Jag och Andreas kunde inte sluta skratta åt henne för hon var så himla söt ♥
.
Alva hoppar och hoppar och hoppar... Lite svårt att fånga på bild dock..

Middag med jobbet

Publicerat: 2010-10-31 Kl: 16:53:09 | I kategori: Vardag | 2 kommentarer |


Oj vad det har funnits lite tid till att blogga i helgen, full rulle hela tiden! Lördagsförmiddagen spenderade vi hos mina föräldrar, och då passade jag på att låna deras symaskin till ett liten pysselprojekt som jag i mitt huvud trodde skulle ta ungefär en halvtimme. Inte riktigt. Jag tror jag höll på ungefär 2 timmar och då är jag inte färdig än.. Typiskt mig att tro att allt ska gå så himla smidigt och lätt.
.
Igår kväll var det dags att gå ut och äta tillsammans med mitt jobb på Olearys, superkul att träffa alla då jag inte jobbat på över ett år nu! Men jag bor ju inte så jättelångt ifrån jobbet så jag brukar gå en promenad förbi lite då och då. Hela kvällen blev jättekul med mycket prat och skratt! Dock var ljudnivån runt omkring oss väldigt hög för de visade elitserien i hockey på tvskärmarna. Vi hade förbeställt maten för att vi inte skulle få vänta så länge, jag valde kyckling med pommes och beasås, inte så oväntat för att vara mig.. Till efterrätt tog jag american cheesecake med cookie och chokladbotten, hur gott som helst! Jag blev positivt överraskad av hur god maten var faktiskt, både varmrätten och efterrätten.
.
Vi behövde då inte gå hem hungriga, det var så mycket mat på bordet att drickan knappt fick plats..

.
En lite rolig grej som hände var att en tjej vid bordet bakom oss knackade en av oss på axeln och frågade om vi var ett gäng frisörer! Det tog vi såklart som en komplimang då frisörer alltid är så stylade och snygga hehe.. Men eftersom vi jobbar i en klädbutik så tycker vi nog allihopa att det är kul att klä upp oss! Undrar om hon hade undrat samma sak om jag inte varit till frisören nu i veckan och istället haft min fula mörka utväxt på en decimeter, skulle inte tro det..
.
Såklart var jag den som lämnade stället först, jag åkte hem vid 21.30 tiden för att lägga mig och sova bredvid Alva. Tyvärr blev det en i princip sömnlös natt för mig så hela den här dagen har jag gått runt i nån slags dvala.. Jag och Alva lyckades dock gå ut på en långpromenad medan Andreas storstädade lägenheten, och jag håller tummarna för att jag får sova lite extra inatt!
.
En promenad hann vi med iallafall!

Lunchdate med pappsen

Publicerat: 2010-10-29 Kl: 15:35:37 | I kategori: Vardag | 5 kommentarer |


Vid ett-tiden idag ringde Andreas och meddelade att han slutat för dagen! Superkul såklart, annars jobbar han till klockan fem varje dag, men han hade ganska många komptimmar att ta ut och ville umgås lite med Alva då han ska på middag och show ikväll med jobbet, samt på lagfest imorgon med fotbollslaget. Vi åt lunch tillsammans på pizzeria Maria, men för en gångs skull beställde jag inte pizza, utan det blev en pasta carbonara, gott det med!

Alva var jättesnäll trots att det egentligen var sovdags för henne, hon satt och lekte med sina leksaker och klappade händerna som hon jämt gör nuförtiden, man behöver bara säga ordet klapp så sätter hon igång. Men hon är nästan alltid på bra humör när vi är iväg någonstans, det märks att hon tycker att det är kul att vara på nya ställen och sitta och kolla på allt folk!
.
Den söta lila koftan har Alva fått av sin farmor, matchade väldigt bra med klänningen!
Vilken lyx att få busa med pappa mitt på dagen ♥

Lekparken

Publicerat: 2010-10-29 Kl: 15:29:49 | I kategori: Utomhus | 5 kommentarer |


Igår kväll tog jag inte min hostmedicin då jag tyckte att jag blivit nästan frisk, men det var verkligen inte smart gjort. Jag somnade vid klockan ett inatt, blev väckt 2-3 gånger av Alva som var på väg att resa sig upp i spjälsängen, och vid fyra fick jag några hostattacker och gick och lade mig i soffan. Så idag fanns det ingen ork till någon långpromenad, utan vi gick en stund till lekparken här bredvid och gungade lite, samt mötte upp Anja och Frank för första gången på nästan två veckor, Frank har också varit sjuk med hosta, stackarn. Förhoppningsvis är vi alla helt friska nästa vecka så att vi kan gå ut på våra långpromenader igen vid vackra Nydalasjön!
Kul att gunga!



Dagens Alva

Publicerat: 2010-10-29 Kl: 15:17:14 | I kategori: Dagens outfit - Alva | 0 kommentarer |


Jag köper ofta kläder till Alva i en eller några storlekar större ifall jag hittar något plagg som är extra fint eller på rea. Det är ganska skönt att alltid ha kläder i rätt storlekar i garderoben sen när hon börjar växa ut sin nuvarande storlek, det blir aldrig panik efter kläder. Fast ibland glömmer jag nästan bort att hon har vissa kläder liggandes, som den fina lila velourklänningen hon bär idag! Den köpte jag billigt för några månader sen när den var alldeles för stor, nu är den helt plötsligt lagom, nästan på gränsen till för kort.. Jag skulle verkligen behöva städa hennes garderob någon dag i veckan så att jag får lite bättre koll på vilka storlekar som passar just nu, tråkigt om något plagg skulle bli oanvänt bara för att det blivit för litet helt plötsligt!
.
En sak jag lärt mig är att alltid tvätta alla barnplagg så fort de är köpta så att man ser på en gång hur mycket de krymper. När Alva var några veckor gammal köpte jag en hel hög med kläder i storlek 68, och det var första gången jag var inne i en klädaffär på över en månad så det var inte en liten hög heller.., för att ha hemma när hon växte ur de små storlekarna (som jag tvättat redan innan hon föddes). Men när hon började växa ut storlek 62 och jag tvättade och torktumlade alla kläder i 68 krympte de helt plötsligt flera cm på längden och hon kunde använda dem ungefär en vecka...
.
dagens busfrö i verlourklänning och randiga tights från lindex

JNYdesign

Publicerat: 2010-10-28 Kl: 21:59:44 | I kategori: Barnkläder | 2 kommentarer |


Jag kunde såklart inte hålla mig från att beställa några fina plagg från JNY som jag skrev om igår i ett inlägg. Tyvärr så fanns det inga klänningar eller tröjor med moln i Alvas storlek, annars hade de definitivt fått följa med i beställningen. Jag har suttit och kikat igenom deras webshop hela kvällen. Eller inte hela kvällen. Vi kom hem vid 20.30 efter att ha varit hos mina föräldrar och käkat tacos tillsammans med min bror och hans tjej, supertrevligt! Och så proppmätt att jag knappt orkar röra mig, först flera omgångar tacos och sen efterrätt i form av gräddglass och fruktsallad..

Inte så konstigt att jag inte går ner mina sista gravidkilon..
.
Men tillbaka till kläderna! Det blev 2 stycken klänningar samt ett hemligt paket med utgående kläder! Så himla spännande, jag hoppas såklart att något av plaggen i det hemliga paketet innehåller MOLN!
Denna fina klänning var på rea, och den köpte jag i rött!


Denna klänning med apor köptes också!



Jag hade tänkt att beställa en body i det härliga djungeltyget, men jag glömde lägga den i varukorgen och nu har jag redan beställt, det får bli en annan gång...

Alla kläder från jnydesign.se

Så nu hoppas jag bara att kläderna passar! Jag tog en av klänningarna i en storlek större så den får vi nog spara till våren!

Roligt att leka mitt i natten..

Publicerat: 2010-10-28 Kl: 13:25:01 | I kategori: Alva 0 -1 år | 4 kommentarer |


Jag har hört många säga att deras barn som varit i Alvas ålder vaknar mitt i natten och är vakna ganska länge innan de somnar om, men de problemen har vi aldrig haft. (Däremot gnäller hon i sömnen hela natten men det är ju ett helt annat problem..)

Tills inatt.

Jag vaknade klockan tre av känslan att det var någon som kollade på mig, och när jag öppnade ögonen såg jag detta. Världens gladaste Alva som såklart blev jättelycklig att jag äntligen var vaken! Hon var så himla söt att jag bara ville skratta åt henne, men jag ville inte att hon skulle bli ännu piggare så jag lade ner henne i sin säng några gånger vilket var lönlöst. Hon älskar att klättra i sin spjälsäng, det är väl som en klätterställning för henne skulle jag tro, så efter en stund lyfte jag över henne i vår säng då hon brukar somna om direkt då.
.
Vilket hon såklart inte gjorde inatt. Hon låg och filosoferade en stund, babblade på, klappade händerna massor, och ville mest krypa runt. Till slut somnade hon igen men det var inte en pigg mamma som klev upp imorse om man säger så. Men det var bara att pallra sig upp som vanligt och bege oss till Öppna förskolan! Mysigt som vanligt med sång och lek!
Såhär såg det ut inatt! Bilden är såklart arrangerad i efterhand, hur mycket jag än älskar att fotografera så klev jag inte upp inatt och fotade...

Sy egna barnkläder

Publicerat: 2010-10-27 Kl: 16:45:32 | I kategori: Barnkläder | 8 kommentarer |


Jag önskar verkligen att jag hade tillräckligt stora sykunskaper för att kunna sy egna barnkläder, men det har jag tyvärr inte och det är väldigt långt ifrån. Jag har den senaste tiden upptäckt hur många gulliga bloggare och säljare på tradera det finns som syr och säljer egna barnkläder, mössor, dregglisar och filtar, och färgerna och mönstren är bara helt underbara. Tyvärr blir det ju lite dyrare såklart om man ska köpa hemmasydda kläder eftersom de bara sys i få exemplar, annars skulle jag gärna köpa ännu fler sådana plagg till Alva.

Ett märke som jag gillar är JNYdesign som både tillverkar fina barnkläder och tyger! Alva har en rosa body med moln därifrån som jag fyndat på tradera, men jag funderar på att beställa några fler plagg från deras hemsida. Alva kommer nog att få en klänning i det härliga djungelmönstret på den andra bilden, samt ett eller två plagg med moln, mitt favoritmönster!






Alla bilder ovan är från jnydesign.se

Idag har Alva varit klädd i en jättefin body med elefantmönster, även denna är köpt helt ny på tradera av en säljare som sytt den själv. Jag tror jag betalade 49 kr för den så vissa plagg kan man köpa billigare än i klädkedjorna! Den har varit en favorit här hemma men nu börjar den tyvärr bli för liten, tror det får bli sista gången idag som den används, tråkigt när favoritkläderna inte går att använda mer!





Finklädd i favoritbodyn med elefanter!


Frisörbesök

Publicerat: 2010-10-27 Kl: 15:21:33 | I kategori: Allmänt | 5 kommentarer |


Idag var det äntligen dags för ett besök hos frisören vilket var väldigt behövligt då jag inte varit där sen i slutet av maj och utväxten började närma sig en decimeter, inte helt okej. Jag går nästan alltid på drop in på Clip, så jag har alltid olika frisörer varje gång, och idag var det en jättetrevlig ung tjej som fick äran att göra slingor och klippa mig! Jag har funderat ett tag på att klippa lugg och hade väl egentligen bestämt mig för att vänta till våren istället då det är lite bökigt att hålla luggen snygg under vintern med mössa och snöstorm ute. Men när jag väl satt ner i frisörstolen kände jag att det skulle vara kul med lite förnyelse, jag brukar klippa lugg varannat år ungefär så det var väl dags! Jag blev hur som helst jättenöjd, både med den blonda färgen och luggen och det var så himla skönt att bara sitta ner och ta det lugnt i några timmar medan man blir ompysslad!




Nyklippt och blond igen!

Innan jag åkte hem igen hann jag ta en liten runda på stan, det blev några småsaker från Lagerhause och Village, mest till Alvas rum såklart.. Egentligen hoppades jag på att komma hem med ett par nya vinterskor, jag har upptäckt att jag mest gått på utseendet de senaste åren och köpt vinterstövlar som inte klarar varken väta eller kyla. Inte så praktiskt nu när jag är småbarnsförälder och kommer att tillbringa allt mer tid ute i snö och slask. Jag testade ett par skor i gore tex som kändes sköna, och sen tittade jag på prislappen. 1699 kr. Behöver jag säga att jag kom hem utan skor..



Dagens lilla shopping, wallstickers med träd från Village, kakformar och förvaringsboxar från Lagerhause. Tänkte pyssla lite och dekorera boxarna!

Moln moln moln

Publicerat: 2010-10-26 Kl: 11:25:00 | I kategori: Barnkläder | 7 kommentarer |


Ett mönster som jag verkligen älskar på barnkläder och andra barnprylar är MOLN! Ända sen jag blev gravid och började intressera mig för barnprylar så har det varit molnmönstret jag letat lite extra efter. Som tur är så verkar det vara ett väldigt trendigt mönster så det finns en hel del fina saker att hitta, och speciellt mycket gillar jag Gunilla Axéns molnmönster som hon skapade på 60-talet. Synd bara att det är så dyrt, annars skulle nog hela Alvas rum bestå av moln moln moln.. Men en kudde och gardiner har jag lyckats sy iallafall, och så har Alva haft en del fina kläder med moln sen hon föddes! Men jakten fortsätter hela tiden..




Dagens Alva med molnbody från JNYdesign




Bilder från Alvas rum, rosa kudde och gardiner med Gunilla Axéns molntyg



...Även vimplarna har fått lite molntyg!



Dessa fina saker skulle gärna få flytta in till Alva!



Självklart måste man ha molnpyjamaser! Från Lindex och Ej sikke lej



Pytteliten i molnbody och overall från Lindex



Den fina molnmössan från hjärtat mitt




Men som sagt så kan jag verkligen inte få nog av detta härliga mönster,  så jag letar vidare. Lindex har fått in de fina pyjamaserna med moln i flera nya färger, men tyvärr har Alva för många pyjamaser redan och hon kommer nog knappt att hinna använda de hon har..

Men sen jag var på meandi-partyt i söndags har jag blivit väldigt sugen på deras gamla kollektioner som innehöll jättefina molnkläder, bland annat ett par superhärliga sparkbyxor! Så det blir nog att buda lite på tradera om jag känner mig själv rätt..

Alva och Sune

Publicerat: 2010-10-25 Kl: 21:33:27 | I kategori: Alva 0 -1 år | 4 kommentarer |


Medan killarna satt och fixade med sina skateboardklipp ikväll så lekte jag och Elin med Sune och Alva och försökte ta ett fint kort på dem tillsamman vilket var lättare sagt än gjort. Vi har tagit kort på dem tillsammans flera gånger sen de föddes, men sen sist har de tydligen blivit väldigt mycket mer rörliga och ville verkligen inte sitta still för att fotograferas...
.
Så här har det sett ut på tidigare kort, det är så kul att se hur de växer upp tillsammans!
.
Sune två månader och Alva en vecka          Sune 4 månader och Alva 2 månader




gullungarna Sune 6,5 månad och Alva 4,5 månad



och så här såg det ut idag hehe..




hej då nu sticker vi! åt olika håll såklart.



ok vi sitter väl still en sekund..



busungarna!

Middag för fyra

Publicerat: 2010-10-25 Kl: 21:31:16 | I kategori: Mat & bak | 0 kommentarer |


Idag har vi haft middagsbesök vilket alltid är lika trevligt! Andreas och hans kompisar har under några månaders tid filmat till en skateboardfilm, och de senaste veckorna har de suttit vid datorn och redigerat alla klipp för att hinna bli klara till i början av november då filmen ska premiärvisas på Folkets hus, det blir en riktig premiärfest! De som åt middag med oss idag var min kusin Erik, hans sambo Elin, och deras son Sune som är exakt två månader äldre än Alva. Vi bjöd på ruccolapaj med soltorkade tomater vilket blev väldigt uppskattat, vi har gjort den flera gånger tidigare och den är verkligen supergod. Det blev en supertrevlig kväll som alltid när vi träffas, men den slutade vid 20 tiden då både Sune och Alva ska sova då!
Vi hade såklart klätt oss fina inför middagen! Synd bara att min klänning ändå inte syns på bilden..


Recept Ruccolapaj med soltorkade tomater (från arla.se)

2,5 dl vetemjöl
75 g Arla smör
3/4 dl Arla Köket Kesella kvarg lätt

Fyllning:
3 vitlöksklyftor
150 g ruccolasallad
100 g marinerade, soltorkade tomater
Arla smör
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl Arla Köket® vispgrädde 
2 ägg
1 dl Arla Köket® riven ost gratäng
Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt kvarg och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga med en gaffel. Låt pajen vila i kylen i 30 min. Sätt ugnen på 200°. Skala och skiva vitlöken. Skär salladen och tomaterna i grova bitar. Fräs vitlöken i smör i en stor stekpanna. Rör i sallad och tomater. Krydda med salt och peppar. Vispa ihop grädde och ägg. Förgrädda pajskalet i ca 10 min. Häll äggstanningen i pajskalet, lägg i grönsaksblandningen och strö över osten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.
Mums!



Första snön för Alva!

Publicerat: 2010-10-25 Kl: 10:20:37 | I kategori: Alva 0 -1 år | 5 kommentarer |


För ungefär en och en halv vecka sen kom den första snön, vilket nog ingen missat vid det här laget då det verkar vara snö i hela Sverige! Men på grund av diverse sjukdomar denna vecka har vi mest hållit oss inomhus, och Alva har bara varit utomhus under promenader då hon hela tiden suttit i vagnen. Men igår när vi var ute och gick en sväng tyckte jag att det var dags för henne att inte bara få se snön utan även känna på den! Så här såg det ut!
Hmm det här känner jag inte igen?

Meandiparty

Publicerat: 2010-10-24 Kl: 22:26:03 | I kategori: Shoppat till Alva | 0 kommentarer |


Ikväll var det äntligen dags för Me&I-partyt som jag sett fram emot hela veckan! Säljaren var jättegullig och visade alla plagg en efter en, och herregud vilken beslutsångest jag fick! Det fanns väldigt många fina plagg som Alva skulle bli så fin i, men min plånbok är inte så överfull just nu med min föräldrapeng som jag bara tar ut 3 dagar i veckan av. Så jag gav mig själv en gräns på max tre plagg. Vilket jag såklart bestämde ganska snabbt att det betydde att jag skulle köpa tre plagg också, en eller två fanns tydligen inte i min värld just då.
.
Det plagg jag hade siktat in mig på innan jag kom dit var den gröna byxan med en mops på baksidan, från samarbetet med Cecilia Blankens. Tyvärr såg jag direkt att de var lite för smala i modellen för att passa Alva, men istället köpte jag tröja i samma kollektion med massor av små mopsar. Sen blev det ganska stopp någon timme, jag kunde verkligen inte bestämma mig om jag skulle köpa plyschsparkbyxan och bodyn med svampar, en medaljongklänning, den turkosa dräkten eller fler plagg från mopskollektionen.
.
Som tur var så kom Andreas in och hjälpte mig bestämma när han kom för att hämta upp mig. Han är lite snabbare när det gäller shopping, så han pekade typ på två plagg och sa
.
- de där två blir bra, nu far vi hem.
.
Lite snabbare än mig som sagt. Det dröjer några dagar innan kläderna kommer hem så jag hoppas nu på att de passar!
.
Svårt att välja bland alla fina plagg!


Alva fick dessa tre till slut, bilder från meandi,se






.. och själv hade jag klätt upp mig i en spetstunika från h&m kvällen till ära! Jag har mest gått omkring i mjukiskläder den senaste tiden så det har verkligen inte varit läge för någon "dagens outfit", speciellt inte när Alva har använt min tröja som näsduk den senaste tiden. Hon liksom borrar in sitt ansikte mot mitt bröst och torkar av allt snor..
Ignorera utväxten på 1 dm, jag ska till frissan på onsdag...

Converse

Publicerat: 2010-10-24 Kl: 14:32:50 | I kategori: Mode & Skönhet | 3 kommentarer |


Ungefär varje vecka får jag mail och utskick i brevlådan från Ellos med olika erbjudanden. Det är alltid olika rabatter som 50 % på valfri vara eller 25% på hela beställningen, men det är väldigt sällan jag beställer någonting och jag har flera gånger funderat på att avanmäla mig till deras utskick då jag tycker att de kommer alldeles för ofta. Men det var tur att jag inte gjort det, för nyss upptäckte jag att Ellos faktiskt säljer Converse! Jag har länge varit sugen på att köpa ett par, men det har hittills inte blivit av. Men med rabattkoden från Ellos fanns det ingen ursäkt längre så jag slog till på ett par röda. Med rabatten 50% på valfri vara kostade dom 349 kr vilket jag ser som ett väldigt prisvärt köp. Nu är det inte direkt väder ute för tygskor, men de blir perfekt till våren!

På väg hem till mig! Bild lånad från ellos.se


Babysim

Publicerat: 2010-10-24 Kl: 14:16:13 | I kategori: Alva 0 -1 år | 1 kommentarer |


Idag var det äntligen dags för babysim igen, vi har missat två lektioner pga alla förkylningar men Alva och Andreas var tillräckligt friska idag medan jag satt och tittade på medan dom plaskade runt. Alva såg väldigt lycklig ut när hon fick plaska och äta på roliga badleksaker, men det första dyket som det var dags för idag var verkligen inte populärt. Jag tror att vi får avvakta ett tag till med dyk, hon får hålla sig över ytan istället. Synd bara att lektionen bara är 30 minuter, man hinner knappt komma dit innan det är dags att åka hem igen!
.
Trivs som en fisk i vattnet!
.
När vi kom hem satt vi och lekte på golvet som vanlig, och medan jag vände ryggen till typ 10 sekunder lyckades Alva krypa fram till bordet och ta sig upp så här! Som ni ser så satte jag mig brevid för att ta emot henne ifall hon skulle falla omkull, och såklart så slutade det med att hon slog huvudet i en stol. Men jag kan ju inte skydda henne exakt varje sekund från att göra sig illa, så hur gör man?
.

Resten av dagen ser jag fram emot kvällens me&i-party och hoppas att jag hittar några fina och roliga kläder till Alva!

Alva gillar bea!

Publicerat: 2010-10-23 Kl: 13:37:32 | I kategori: Alva 0 -1 år | 1 kommentarer |


Hehe man märker då verkligen att Alva är min dotter, häromdagen öppnade hon skafferilådan och hittade något hon gillade. BEARNAISESÅS!! Alla som känner mig vet att det är det godaste jag vet, jag vill alltid beställa kött, pommes och beasås när vi går ut och äter på restaurang, oavsett vilken slags restaurang vi äter på.. Fast ibland beställer jag faktiskt grillkorv med pommes också, jag är en riktig finsmakare...

Härligt att hon redan börjar ta efter mina bästa vanor!





Det ska börjas i tid!


Smart tjej!

Publicerat: 2010-10-23 Kl: 13:26:08 | I kategori: Alva 0 -1 år | 1 kommentarer |


Det är inte klokt så bra minne en bebis verkar ha, de små rackarna! I Alvas rum har det stått ett ljusfat med två stenhjärtan i fönstret, och av någon anledning har de hamnat i ett hörn på golvet. Alva har såklart fått upp ögonen för dessa hjärtan eftersom hon inte får leka med dem, och kryper därför fram till dem hela tiden och ska smaka lite. Nu kan jag inte svara på varför jag inte bara tagit ut dem från hennes rum, men för några dagar sen när hon fick tag på dessa hjärtan igen gömde jag dom lite diskret bakom några böcker i hennes hylla, och lade några cdskivor ovanpå så att de inte skulle synas. Men vad hände idag så fort vi satte oss på mattan för att börja leka? Jo Alva kryper såklart fram till bokhylla, börjar gräva bakom cdskivor och böcker och blir väldigt nöjd när hon hittar vad hon söker! Gullungen ♥



hmm, här minns jag nog vad mamma gömde..



yes I found it!



Hehe mamma fattar inte hur smart jag är..


Resten av förmiddagen har mest ägnats åt det tråkigaste som finns men som man ändå gör varje dag, nämligen åt att städa. Eller mer "småplock" skulle man kunna säga för jag hann aldrig så långt som att dammsuga och dammtorka. Jag förstår verkligen inte var alla småsaker och skräp kommer ifrån nu för tiden! Jag brukar ta en runda varje dag där jag plockar undan i varje rum sånt som bara ligger fel men ändå är det tusen nya saker varje dag, det hamnar leksaker, nappar, skedar och Alvas kläder och sockar i alla skrymsen som finns. Men nu hoppas jag att alla saker ligger kvar på sin rätta plats i minst ett dygn till..

Snart kommer Andreas hem från jobbet och då ska vi åka ner en sväng på stan, jippi säger jag!

Kan själv!

Publicerat: 2010-10-22 Kl: 12:24:14 | I kategori: Alva 0 -1 år | 6 kommentarer |


Denna natt har jag inte fått många timmars sömn, jag låg och hostade till klockan var runt halv två innan jag lyckades somna, bara för att vakna igen någon timme senare för ytterligare en hostattack. Vid halv sex vaknade jag och hann inte somna om innan jag gick in i sovrummet och hämtade en vaken Alva vid halv sju. Jag har sovit i soffan i vardagsrummet i soffan hela veckan pga min hosta, Alva rycker till och vaknar varje gång jag hostar ifall jag ligger i sovrummet och då får ingen av oss någon sömn. Men jag ringde än en gång till vårdcentralen, och senare idag ska jag få komma och hämta ut ett recept på hostmedicin, äntligen!

Men gissa vem som nästan stod upp själv igår! Alva såklart! ♥ Hon stod upp ca 1 minut i sträck och höll bara i sig litegrann i en hylla som stöd. Självklart försökte jag fotografera, varje gång hon gör någonting för första gången sliter jag fram kameran! Tyvärr satt det ett objektiv på kameran som inte går att zooma med, och eftersom jag inte vågade backa ifrån henne ifall hon skulle trilla blev det lite närbilder istället, men gulligt det med!







Kan stå sjäv!

På eftermiddagen igår läste jag att Lindex har tag 3 för 2 på hela barnsortimentet, hur jag nu har kunnat missa det innan, jag som älskar Lindex barnkläder! Så jag trotsade sjukdomen lite grann och tog med mig Andreas och Alva en sväng bort på Strömpilen för lite shopping efter middagen. Vi kom dit ca 30 minuter innan de stängde, så det blev en snabbvisit men det var skönt att komma ut från lägenheten lite grann! Tyvärr tyckte jag att de hade ovanligt lite fint just nu, men det var säkert väldigt utplockat. Tre plagg lyckades vi komma hem med iallafall. Den randiga tunikan är i jätteskönt tunt material och blir väldigt fin till våren då jag köpte den i en större storlek!



Body med uggla, randig tunika och svarta tights från lindex

Ett lapptäcke till Alva

Publicerat: 2010-10-21 Kl: 13:49:58 | I kategori: Pyssel / DIY | 10 kommentarer |


Ibland tror jag att jag har blivit lite knäpp av all sömnbrist de senaste månaderna. Jag älskar ju att pyssla här hemma och vill gärna ha något litet projekt på gång hela tiden, typ inreda Alvas rum, möblera om någonstans, göra en fotovägg eller byta accentfärg på alla textiler i vardagsrummet. Den senaste tiden har jag funderarat på om jag skulle ta och sy ett lapptäcke till Alva.

Ett lapptäcke.

Jag har alltså knappt någon tid över till mig själv och jag funderar helt allvarligt på att sy ett lapptäcke fast jag inte har någon aning om hur man gör, men jag har fått för mig att det inte kan vara speciellt avancerat.. Det enda jag sytt sen syslöjden i skolan är kuddfordral och gardiner, och jag har inte specieltt mycket tålamod när jag syr heller. Helst vill jag att det ska vara klart med en gång, så jag struntar alltid i att mäta tyget och nåla fållar utan "kör lite på känn". Resultatet varierar dock, det blir ofta sneda sömmar, och ibland har jag råkat sy igen öppningen där man ska stoppa in kudden och såna "småfel".


Men så ser jag en bild framför mig i huvudet som föreställer hur Alva ligger och sover sött i sin säng med mitt fina lapptäcke över sig.


Så det är väl bara att sätta igång! Fortsättning följer angående detta galna projekt.





Alla fina tyger jag tänker använda!


Så att lapptäcket matchar Alvas kuddhörna såklart!






c-vitaminbomb

Publicerat: 2010-10-21 Kl: 13:11:56 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer |


Nu börjar jag verkligen bli less på att vara sjuk och sitta inomhus varje dag, speciellt idag när solen skiner ute och vädret är jättefint. Det är nästan så att man känner sig ännu sämre av att bara sitta inne och inte få komma ut och träffa folk, idag missade vi Öppna förskolan som alltid är på torsdagar men till helgen hoppas jag att vi är helt friska!

Alva är på gott humör trots snoret som rinner hela tiden, och idag har vi redan hunnit läsa böcker, lyssna på musik, lägga pussel och såklart gå runt i lägenheten och peta på saker, helst nypa och riva sönder om Alva får bestämma... Hon har väldigt starka nypor vår lilla tjej!




Den fina pusselpallen från Bonde of sweden



Viktig att vara koncentrerad!



Andreas har nyligen lärt Alva att säga muuu som kon, och idag när vi la pusslet med djur på berättade jag vad alla djur sa. Då tod hon upp hästen och tittade på den och sa - muuuuu. Hehe nästan rätt, hästen var ju lite lik en ko :)


För att vi sjuklingar ska få i oss lite extra c-vitamin gjorde jag iordning en smoothie till mellis idag. Jag brukar alltid ha i en banan och mjölk, sen tar jag av de bär och frukt som finns hemma. Idag blev det med hallon, kiwi och en liten skvätt apelsinjuice. Alva tyckte att det var väldigt mumsigt, hon satt och sa mmmmmm mmmmm. Jag tror att det är ett bra betyg!






mmmmmmmmmm..

Regnbågens alla färger

Publicerat: 2010-10-21 Kl: 09:47:00 | I kategori: Barnkläder - I Alvas garderob! | 3 kommentarer |


Jag upptäckte en sak igår när jag stod och hängde tvätt. I vanliga fall ogillar jag verkligen att tvätta, hänga tvätt och vika in den i gareroberna, tycker det är så himla tråkigt och ofta hänger tvätten en vecka innan den plockas ner.

Förutom när jag tvättar Alvas kläder. Då älskar jag helt plötsligt att tvätta, står och småler när jag hänger tvätten, sniffar lite på kläderna och tycker det känns så himla mysigt när jag sorterar in hennes små plagg i färgordning i hennes klädskåp.

Fast det är ju inte så konstigt att man får lyckokänslor när det ser ut så här på torkställningen! Typ som om en regnbåge expoderat!






Mycket roligare att tvätta färgglada barnkläder än tråkiga svarta kalsonger!

Mumsiga chokladmuffins

Publicerat: 2010-10-20 Kl: 21:04:18 | I kategori: Mat & bak | 2 kommentarer |


Ikväll fick Andreas besök från sitt jobb för att titta på en hockeymatch, så jag var självklart tvungen att visa min den-perfekta-flickvännen-sida och baka lite chokladmuffins! Alltid när jag ska baka muffins besöker jag dagensmuffin.se, det finns hur många bra recept som helst så det är bara att välja och vraka!


Kladdkakemuffins

(jag har ändrat lite i orginalreceptet efter att ha läst kommentarerna till)

Grädda 15-20 min 175 grader
ägg
7 dl socker
1 tsk bakpulver
3 krm salt
4 1/2 dl mjöl
1 1/2 dl kakao
300 g smält smör
Fyll formen till ca 1/2 - 2/3

Glasyr:
200 g margarin
8 msk socker
4 tsk mjöl
8 tsk kakao
2 dl grädde
2 dl mjölk
Glasyren kokas ca 10 min tills den blir tjock, rör hela tiden! Vänta tills muffinsen svalnat innan du brer på glasyren (jag väntade tills glasyren också var sval)
Resultatet blev sjukt gott, kladdiga med mycket choklad! Jag har precis mumsat i mig två stycken och sitter och kikar på Bartenderskolan på tv3play. Vi har haft vår tv inlämnad på reparation i över en vecka, men konstigt nog har jag knappt märkt att den varit borta, förutom nu de senaste dagarna så då har jag sett nåt avsnitt av mina älskade dokusåpor på nätet istället. Jag tror att det är för att tvn är borta som jag har börjat pyssla med Alvas album igen på kvällarna, det är så skönt att hon har börjat somna klockan 20 varje kväll så man hinner få lite egen tid på kvällarna!

Me&I

Publicerat: 2010-10-20 Kl: 13:21:29 | I kategori: Barnkläder | 0 kommentarer |


Igår kväll ringde en kompis till mig och bjöd in mig till ett Me&i-klädesparty på söndag! Så otroligt kul det ska bli, jag har alltid gillar deras kläder som är så färgglada med fina mönster! Jag har kikat lite på deras hemsida och det kommer att bli svårt att välja av allt fint som finns. Speciellt mycket gillar jag kläderna från den nya kollektionen me&i + Cecilia Blankens med de söta mopsarna.

Alva kommer nog att bli lite extra glad, hon har ju varit lite avundsjuk på söta Tyra som har ett par av deras fina mopsbyxor, så jag måste nog köpa henne ett par likadana.. Alltid lika kul när man har en ursäkt att få shoppa!

Bilder lånade från meandi.se

Alva - musikalartisten

Publicerat: 2010-10-20 Kl: 10:38:26 | I kategori: Alva 0 -1 år | 0 kommentarer |


Imorse när vi satt och lekte på lekmattan visade Alva upp ännu en ny talang, nämligen sång! Snart spricker jag väl av stolthet, men hon lär sig i princip något nytt varje dag nu. Hon har en bebistv som spelar musik, och helt plötsligt hörde jag henne sjunga med i sången
- da da da da da daaa da daaaa da da

i exakt samma melodi! Jag har hört henne göra en liknande sång tidigare i veckan men då var det bara några få toner så då var jag inte säker på att jag hört rätt, men nu var det ingen tvekan!

Tänkt att Alva redan är en blivande musikalartist!

Jag blev såklart jättestolt och klappade händerna och sa glatt - Jaaa vad duktig du är vi sjunger tillsammans! Och så försökte jag sjunga melodin med min hesa väsande hostande röst som även i vanliga fall är helt värdelös på att sjunga. Jag mimar typ till jag må han leva för att jag sjunger så dåligt.
.
Då tittade Alva på mig med en min som sa typ
- Eeh vad håller du på med mamma. Nej. Så där ska det verkligen inte låta...





Musikalartist?



da da da daa daa da daaa da

Samma men ändå inte..

Publicerat: 2010-10-19 Kl: 21:20:48 | I kategori: Alva 0 -1 år | 2 kommentarer |


... Alva i sin badcape tidigare ikväll efter kvällens bad
..och i samma badcape första badet hemma ungefär 1 vecka gammal
Samma badcape men inte riktigt samma Alva..

Ännu lite mer pyssel!

Publicerat: 2010-10-19 Kl: 13:49:52 | I kategori: Pyssel / DIY | 6 kommentarer |


Eftersom vi bara suttit inne i flera dagar tyckte jag att det passade perfekt att ta fram ännu mer pyssel! När Alva döptes den 4 Juli fick hon en present av några fina kompisar, en ram där man gör avtryck på bebisens fot eller hand i lera! Jag har flera gånger tänkt att vi ska ta fram och använda den men det har inte blivit av, och nu passade det perfekt när jag ändå är inne i en pysselperiod!

Den var väldigt enkel att använda, dock var Alva absolut inte med på noterna och ville verkligen inte stoppa sin hand i nån konstig lera.. Slutresultatet blev dock jättefint, och är en roligt minne att spara!

 



... och så här blev resultatet! Egentligen tänkte jag ha ett kort från hennes 9 månadersdag då handavtrycket är gjort då, men tills dess att de korten kommer hem får det sitta ett provisoriskt kort där!

Fortfarande sjuka..

Publicerat: 2010-10-19 Kl: 13:34:15 | I kategori: Alva 0 -1 år | 0 kommentarer |


Alva är mest snorig och hostig, men glad och pigg ändå och det är ju skönt att se! Själv har jag nog inte varit så här sjuk på flera år, ont i halsen som aldrig blir bättre, lite feber och den värsta hostan någonsin, det känns som om jag kommer att hosta upp mina lungor snart. Och lite hypokondrisk som jag är var jag tvungen att ringa till vårdcentralen imorse för att höra ifall de trodde att jag har lunginflammation, vilket dom såklart inte trodde..
.
Som tur är så har vi fått besök av min pappa som är ledig idag, perfekt med en morfar som kan leka och läsa böcker hur länge som helst istället för en mamma som knappt orkar prata för att det gör så ont i halsen. Så medan morfar och Alva leker passar jag på att ligga och vila lite i soffan, och blogga lite såklart!
.
Tidigare i morse såg det ut så här hos oss, Alva har börjar dra sig upp för alla möbler och vill ställa sig, duktiga tjejen♥! Jätteroligt att hon utvecklas såklart men jag blir så himla orolig att hon ska ramla och slå sig. Alla säger att det är en del av barnets utveckling att göra illa sig, och att dom lär sig vad de inte ska göra genom att ramla och slå sig, men mitt mammahjärta vill bygga en mur av kuddar runt henne var hon än är, lite svårt att genomföra i verkligheten dock!
.





jippi jag kan nästan stå själv!



hehe det är så roligt att göra mamma orolig..



Tack för alla snälla kommentarer jag fick till min förra inlägg igår angående Alvas fotoalbum! Jag blev faktiskt så peppad att jag satte mig ner i går kväll efter att Alva somnat, och fortsatte pyssla med albumen för första gången på flera månader! Så nu släppte lite av ångesten iallafall!

Fast jag önskar att man kunde få lite gratis städhjälp här hemma, det blir mycket stök med småbarn. Och en mamma som gillar att pyssla..




Kan någon komma och städa tack?

Alvas fotoalbum

Publicerat: 2010-10-18 Kl: 13:19:46 | I kategori: Alva 0 -1 år | 11 kommentarer |


Äntligen har jag skickat iväg en beställning på alla kort vi tagit sen i juni. Jag vill helst beställa varannan månad ungefär så att man inte har så många kort att sortera vid varje tillfälle, men nu blev det 5 månader på en gång vilket innebar ca 1000 st kort. Jag får lite ångest när jag tänker på vilken tid det kommer att ta att sätta in alla bilderna i album, och speciellt när jag redan har över 1000 kort liggandes här hemma osorterade redan ..

Fast jag älskar verkligen att pyssla så det ska bli jätteskoj att äntligen sätta sig ner och fortsätta med Alvas fotoalbum, bara jag får lite tid över någon gång!

Jag har hunnit göra ett album klart plus några sidor i det andra, och det fick bara plats den första månaden och massor av kort blev såklart över ändå. När jag var gravid tog vi bilder på magen vecka för vecka och så gjorde jag ett gravidalbum av det också, fast det var visst ingen som var intresserad av att sitta och bläddra i det albumet eftersom Alva redan var född när det var färdigt, Alva utanför magen var såklart lite mer intressant :)



Hehe var såklart tvungen att sätta in kort på hennes extrema klädinnehav de första veckorna

 

och så här ser pyssellådan ut, jag har en hel del att göra framöver känner jag ...

Wish me good luck ;)

 

 

Jag undrar verkligen om jag kommer att orka göra likadana extremt pyssliga album när vi förhoppnigsvis får fler barn i framtiden, fast man måste ju vara rättvis såklart...

 

Alva - 5 fina pysselalbum från första året

Barn 2 - 3 vanliga album utan pyssel

Barn 3 - Jaha kort på dig från när du var liten, oj det hade vi visst inte tid med.. Kanske att vi har ett kort från när du tog studenten? ...


Hipp hipp hurra!!

Publicerat: 2010-10-18 Kl: 12:37:24 | I kategori: Alva 0 -1 år | 0 kommentarer |



.. För idag fyller vår älskling 9 månader! Det är inte klokt vad tiden går fort, precis som alla sa att det skulle göra det första året! Det går så himla snabbt nu också med utvecklingen, bara denna vecka har Alva lärt sig att vinka när någon går iväg, att klappa händerna bara man säger " Alva klapp klapp " och att dra sig upp mot bordet. Vår duktiga tjej ♥

Tyvärr är vi fortfarande sjuka här hemma så det blir en innedag idag igen med myspys!


Alva 9 timmar gammal, lillskruttan!

 

Alva 9 veckor gammal

 

... och 9 månader idag! Kan redan läsa själv :)


Sjukstuga

Publicerat: 2010-10-17 Kl: 14:25:47 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer |


Oj vad man glömmer bort att uppskatta vissa små vardagliga saker som är lätt att ta för givet när man har det varje dag. Som att inte ha ont någonstans eller få sova på nätterna. När jag var gravid de sista månaderna och knappt kunde gå så sa jag till Andreas att jag längtade till våren då jag skulle kunna röra mig utan att ha ont, och då skulle jag minsann börja jogga också! Han skrattade nog lite åt mig för jag är verkligen inte någon sportig tjej och har inte joggat typ sen gymnastiken i skolan, men i somras var jag faktiskt ute och joggade några gånger bara för att bevisa att jag kunde, men jag upptäckte att jag mer är en promenera-tjej.

Igår kväll började både Andreas och Alva att snora och hosta, så nu är vi mer eller mindre däckade alla tre, stackars lillgumman som precis hunnit bli frisk från sin förra förkylning. Eftersom jag knappt fick någon sömn igår natt pga min feberfrossa hade jag hoppats på mer sömn inatt, men det var ju bara att glömma, en snorig hostig bebis som inte kan andas med nappen i munnen sover inte så jättebra.

Ni som får sova på nätterna utan att bli störda kan uppskatta det lite extra imorgon bitti när ni vaknar :)
.
Så här såg vår natt ut inatt.
.
20.20 Alva somnar!
21.30 Alva vaknar och äter ersättning (som hon brukar vid 21.30-22)
22.00 Alva har fortfarande inte somnat om som hon brukar göra direkt
22.15 Alva har spytt ner sig, har typ inte hänt på flera månader men tror det var pga hon är sjuk
22.45 Vi lyfter över Alva i vår säng för hon vill inte sova, Andreas går och lägger sig i soffan för Alva tog hans plats
23-00.15 Alva grinar i sömnen ca varje kvart
00.15-01.30 jag och Andreas byter plats i soffan så att jag också kan försöka sova, jag lyckas sova ca 30 min
01.30 Alva får ett hysteriskt gråtanfall, vi hjälps åt att suga näsan och trösta, jag lägger mig i sovrummet igen så vi kan hjälpas åt
01.45-ca 5.00 Alva grinar i sömnen ca varje kvart varav 3-4 gånger hysterisk ledsen så man får ta upp och vagga annars ligger vi bara och buffar och stryker
5.00-5.30 jag lyckas somna ca 20-30 minuter hallelujah!
5.30-6.30 samma som resten av natten
6.30-7.00 tror jag lyckades somna ca 20 minuter igen
7.30 Alva vaknar, Andreas går upp med henne vid 8 så ligger jag kvar och halvslumrar ett tag till, tur att det är söndag så att han inte var tvungen att åka till jobbet direkt!
.
Nu ligger Alva och sover, och egentligen borde väl jag också ligga och vila. Men att sova på dagen har jag i princip aldrig kunnat göra hur trött och sjuk jag än är, jag kan ligga och blunda i flera timmar men somnar aldrig. Så jag njuter av lite egentid istället, en kopp te och någon dokusåpa!
.



Idag har vi gjort lugna aktiviteter som pussel och läsa böcker!



När man är sjuk får man ha pyjamas hela dagen. Och leka med sånt man inte får leka med i vanliga fall, som den fina speldosan Alva fick i doppresent!

sjukling

Publicerat: 2010-10-16 Kl: 13:46:18 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer |


Fy vilken jobbig natt jag hade inatt, och jobbigt är det fortfarande för den delen. Men för en gångs skull var det inte Alva som störde mig, utan jag vaknade vid 2 tiden med feberfrossa, ont i halsen och hosta. Men tanke på hur trött och yr jag var av febern borde jag ha slocknat igen som en stock, men istället låg jag vaken i princip till klockan 6 då jag tvingade upp Andreas för att hämta alvedon och vatten till mig. Sen gick jag och lade mig ute i soffan så att jag inte skulle bli störd av Alva, och där lyckades jag somna om en liten stund till.
.
Jag har ändå haft väldigt tur med sjukdomar den senaste tiden och har inte varit sjuk sen innan jag blev gravid! Dock var jag sjukskriven i några månader med diverse gravidkrämpor, men jag har inte varit sjuk som i feber och förkyld sjuk. Andreas skulle iväg och jobba klockan 10, men som tur är så har Alvas farmor varit här hela dagen och lekt med Alva och varit ute på promenad så att jag har fått vila ifred. Jag hade planer på att se hela veckans Paradise hotel som jag lyckats missa varje avsnitt av, men inte ens det har jag orkat. Så resten av helgen blir det bara vila vila vila som gäller! Möjligtvis att jag hinner läsa lite bloggar också!
Tur att man blir lite piggare av en sån här glad tjej ♥

Snö och sol

Publicerat: 2010-10-15 Kl: 16:25:22 | I kategori: Utomhus | 2 kommentarer |


Imorse var vädret mycket bättre än igår, snö och sol och inte bara slaskigt och blött, dock minusgradigt så det blev dags för vinterjackan. Som alla andra dagar gick vi ut på en promenad runt lunchtid så att Alva får sova en sväng i vagnen. Och som alla andra dagar kommer vi ut ungefär en timme senare än vad jag har tänkt på grund av allt som ska göras innan vi kan lämna lägenheten.
.
Byta blöja klä på bebis klä på mamma klä på overall arg bebis vill inte ha overall ta av overall byta bajsblöja ta på overall och så vidare i all oändlighet.

Fast till slut kom vi oss ut i det fina vädret, och efter en stunds promenad gick jag förbi mina föräldrar för att bli bjuden på lunch, pappa hade gjort potatisgratäng och kassler vilket var betydligt godare än fil och flingor som jag brukar äta till lunch!


Eskimå?

Slut på frukosten

Publicerat: 2010-10-15 Kl: 11:02:24 | I kategori: Alva 0 -1 år | 4 kommentarer |


Alva har alltid varit ganska nöjd och glad på morgonen, och det är hon fortfarande som tur är. Men fram tills denna vecka har jag alltid kunnat sitta och äta frukost i hyfsat lugn och ro medans hon har suttit på lekmattan på golvet bredvid och lekt för sig själv med sina leksaker. Eller mest med min mobiltelefon och tvdosan.
.
Men sen ungefär en vecka tillbaka har hon som jag tidigare nämt börjar krypa och åla, och nu är det såklart inte så kul längre att sitta still och ha tråkigt.
.
Så jag har en känsla av att min lugna frukost snart är ett minne blott..
.
Sitter och leker ganska nöjd!



Men mamma varför sitter du här och degar i soffan?



Hej då morsan, nu sticker jag!

Ny design!

Publicerat: 2010-10-15 Kl: 11:02:03 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer |


Jag måste bara tacka supergulliga Anna på www.annasara.net som har fixat min nya fina design på bloggen! Jag har följt Annas blogg sen jag var gravid med Alva, och nu har hon nyligen startat ett eget företag, annaform.se där hon designar bloggar. Perfekt när man som jag inte ens vet vad en htmlkod är för någonting, så tack tack :)

Alva hjärta ugglan

Publicerat: 2010-10-14 Kl: 13:01:39 | I kategori: Hemma hos oss - Alvas rum GAMLA LÄGENHETEN | 6 kommentarer |


.
Förra veckan under min shoppingrunda på stan köpte jag en ugglekudde på Lagerhause. Jag var inte säker på om den skulle få stanna då jag inte var nöjd med färgerna och så hade jag planer på att sy egna ugglor och det har jag planer på fortfarande. Men jag tror att det var kärlek vid första ögonkastet för Alva och ugglan, så den har flyttat in i Alvas myshörna permanent. Det är så roligt att se hur hon kramar och klappar på den, än så länge är det nog det enda gosedjur som hon visat någon kärlek för!

Synd bara att det nu är så himla många kuddar i myshörnan att min breda rumpa knappt får plats där längre när vi läser böcker, halva jag sitter på madrassen och halva jag på golvet...  men fint blev det!






Klapp klapp på ugglan!



Här får bara halva mammas rumpa plats!

Jag ser det snöar..

Publicerat: 2010-10-14 Kl: 12:21:53 | I kategori: Vardag | 1 kommentarer |


Efter den sämsta natten på flera veckor med max en timmes sammahängande sömn, var det som vanligt på torsdagar dags för ett besök på öppna förskolan. När jag kom ut tyckte jag att det kändes som regn i luften, bara för att upptäcka efter någon minut att årets första snö har kommit hit till Umeå!

Efter några mysiga timmar med lek och sångstund gick vi hemåt för en stund sedan. Då såg det ut såhär...

Vitt vitt vitt i Umeå idag!

Tur att jag hade regnskygg på vagnen, men det skyddade tyvärr inte mina genomblöta kalla fötter i snöslasket. Resten av dagen stannar vi nog inomhus, jag känner inte riktigt samma behov som när jag var liten att gå ut och göra snöänglar i snön...

En lyckad middag...

Publicerat: 2010-10-13 Kl: 21:34:35 | I kategori: Mat & bak | 2 kommentarer |


.. blev det idag både för Alva och mig själv! En av mina tjejkompisar flyttade till Stockholm för ett tag sen och idag var hon hemma i Umeå på en blixtvisit, så vi samlades nästan hela tjejgänget och åt middag! Det bjöds på linssoppa och våfflor, och vi hade som vanligt superkul med mycket skratt och roliga minnen som avhandlades. Tyvärr kunde jag inte stanna så himla länge då Andreas skulle iväg på träning vid 21, men det är bara kul att träffas överhuvudtaget nu när det inte finns lika mycket tid till det längre!
.
Alvas middag blev också väldigt lyckad, och lunchen också för den delen! Jag lyckades lura i henne min egen mat både till lunch och middag så vi slapp burkmaten idag. Till lunch gjorde jag en äggröra med potatis, skinka, majs och basilika. Hon åt bara hälften men det är ju ett framsteg iallafall. Till middag serverade jag kycklingen som jag gjorde för nån dag sen som hon då vägrade äta, men idag gjorde jag istället för cous cous, potatismos med mycket smör i som jag liksom gömde kyckligen i, och vilken succé det blev! Hela tallriken renskrapad.
.
Hon gillar smör som mor sin..

.
Mer mat mamma!

Lite kultur

Publicerat: 2010-10-13 Kl: 16:40:26 | I kategori: Vardag | 0 kommentarer |




Idag har jag och Alva varit väldigt kulturella och besökt Västerbottensmuseet. Det pågår en barnutställning som heter Allemansland som innehåller Lennart Hellsings Krakel Spektakel & co. Det ska ju börjas i tid har jag hört. Fast jag har själv inte besökt museet sen jag gick i högstadiet för 15 år sen, så det var ju bra för mig också att vara lite extra kulturell.
.
Man märkte att Alva tyckte att det var roligt att det fanns så mycket att titta och pilla på, hon tycker att det börjar bli ganska tråkigt hemma i vår lägenhet där hon känner igen det mesta, så allt nytt tycker hon är spännande! Dock hade det nog inte spelar någon roll om vi varit på museum eller ute i skogen och plockat kottar.
.
Vi gick först en sväng runt omkring museet medans Alva sov, det finns massor av fint att titta på utomhus också!
.
.
Inne på Allemansland
.
Redan mycket smartare!


Middagstips

Publicerat: 2010-10-12 Kl: 21:38:30 | I kategori: Mat & bak | 4 kommentarer |


Som jag nämt i ett tidigare inlägg är jag så långt ifrån en mästerkock man kan komma. Jag kan inte titta i kylen och bara slänga ihop och krydda lite, som många andra verkar kunna. De enda kryddor jag vet vad dom passar till är salt och peppar. För det har jag i allt. Men följa recept kan jag, så därför letar jag ofta nya recept nån gång i veckan, och blir ofta inspirerad av olika bloggar och tidningar.

Tidigare idag hittade jag ett recept på kyckling i ugn hos http://jumpingjempa.blogspot.com/ som ursprungligen kommer från tasteline. Andreas är vegetarian så nio av tio middagar äter vi vegetariskt, men idag lyxade jag till det med kyckling medan han fick qournfileér. Blev riktigt mumsig faktiskt! Var tvungen att ta kort på det själv också för annars hade väl ingen jag känner trott att jag lagat en rätt med så många ingredienser..

Egentligen skulle kycklingen serveras endast med haricot verts, men jag bytte ut dom till potatis istället. Vi är lite mer en kolhydrater-är-gott-familj



Oj det här måste vara från någon lyxrestaurang?



Kanske lite såsigt för en vanlig tisdag, men ibland måste man lyxa till det :)


4 st kycklingbrösfileér
smör att steka i
1 tomat
1 kruka basilika
3 msk dijonsenap
2 dl grädde
2 vitlöksklyftor
2 dl creme fraiche
2 dl riven ost
salt och peppar

Sätt ugnen på 200 grader. Putsa kycklingfiléerna och banka ut dem försiktigt om de är ojämna. Stek i smör så att de får en fin yta.


Skiva tomaten tunt. Lägg filéerna i en ugnsfast form och lägg på tomaterna. Repa av alla basilikablad och hacka, strö sedan över.

Rör ut dijonsenapen i grädden och pressa i vitlöken. Blanda med crème fraiche och salta och peppra. Häll över kycklingen och strö över ost. Gratinera i 20-25 minuter.


Koka haricot vertes i lättsaltat vatten i någon minut. Servera med gratängen


Recept från tasteline.se

Nyklippt

Publicerat: 2010-10-12 Kl: 16:40:03 | I kategori: Vardag | 4 kommentarer |


Vid åttatiden imorse när jag fortfarande gick omkring som en sömnig zombie, slog det mig plötsligt att jag bestämt med en jobbkompis som också är mammaledig att vi skulle gå ut och gå tillsammans. Förra gången vi skulle gå ut och promenera glömde jag helt bort det, så vid niotiden, en halvtimme efter vi bestämt träff ringde hon och undrade var jag höll hus. Man ska inte bestämma saker att göra så tidigt på morgonen, hjärnan har inte riktigt börjat fungera då har jag märkt.
.
Men idag ville jag inte komma försent så det var bara att dra på Alva vinteroverallen och ge sig ut i kylan. Om jag hade haft med kameran kunde jag ha tagit kort på isen på vattenpölarna! När blev det is ute helt plötsligt? Men det kändes ganska skönt när vi kom in igen efter 1,5 timmes promenad att klockan bara var tio och vi hade hela dagen framför oss! Inte för att vi har hunnit gjort så mycket spännande ändå, om inte tvätta plocka handla räknas som spännande.

Jag har dock låtsas att jag är frisör och klippt Alvas lugg som hade börjat växa ner i ögonen. Lite snett blev det eftersom det är lite svårt att ha en sax i närheten av en bebis som inte sitter still. Men söt blev hon ändå!



Nyklippt men nöjd ändå!



Jag måste bara..

Publicerat: 2010-10-11 Kl: 21:11:00 | I kategori: Dagens outfit - Alva | 1 kommentarer |


.. få visa hur fin Alva blev i sin nya sparkdräkt som hon fick igår av min mamma. Man blir glad bara av att titta på henne, gullungen min.

När hon kröp iväg ville jag bara krypa efter och bita lite i hennes gosiga rumpa :)


En kylig höstdag

Publicerat: 2010-10-11 Kl: 15:50:50 | I kategori: Utomhus | 2 kommentarer |


Dagen har sett ut ungefär som alla andra dagar den senaste tiden, vi har varit ute i lekparken och på promenad på förmiddagen för att sen gå in och äta mellis. Men som tur var så kunde Anja och Frank träffas en sväng efter lunch, så då gick vi ut igen. I kylan. Det har blivit så sjukt kallt de senaste dagarna.
.
Jag blir lite lurad av att kolla ut genom fönstret och se solen, vilket gör att man tar för givet att det är en varm härlig höstdag, och så kliver man ut och håller på att förfrysa kinderna helt plötsligt. Eller det kanske bara är jag som glömmer bort att kolla termometern så fort det är sol ute. Andreas brukar mobba mig lite för det ibland. Typ mitt i kalla vintern när solen skiner fast det är minus tjugo grader ute och jag helt plötsligt vill börja klä mig i vårkläder.



Vi gick till ankdammen, men Alva hade redan somnat när vi kom fram så jag och ankorna fick hänga själva..

Egen barnmat. Inte så poppis

Publicerat: 2010-10-11 Kl: 15:33:27 | I kategori: Mat & bak | 0 kommentarer |


Alva har gillat mat från första stunden vi började med smakportioner vid 4-5 månaders ålder. Potatis, broccoli, blomkål - allt vi testade satt hon och gapade åt och ville bara ha mer mer mer. Det enda som hon tydligt visat att hon inte gillar är en del av den barnmat jag lagat själv. Då har hon spottat och fräst och blivit jättearg. Jättekul när man stått och lagat mat i evigheter. Verkligen jättekul.
.
Burkmat däremot tycker hon är jättegott, men hur hon kan tycka att kyckling på burk är godare än färsk kyckling har jag ingen aning om. Det har inneburit nästan bara burkmat den senaste tiden då man kan bli liite less på att stå och laga mat som ändå måste kastas bort för att Alva börjar gallskrika så fort skeden kommer i närheten av hennes mun.
.
Jag har införskaffat mig några böcker om barnmat då jag är så himla dålig på att komma på egna recept, och till lunch provade jag ett recept från boken "Första mosboken". Den innehåller typ recept på hur man mosar popatis med smör. Perfekt för mig alltså.
.
Medan Alva sov sin förmiddagsstund satte jag igång med att hacka, riva och skiva för att kunna göra
"Marockansk minipippi"
.
Ser ut att bli ganska smarrigt!


Om Alva tyckte om det? Det blir burkmat imorn igen..

Lite mer shopping..

Publicerat: 2010-10-10 Kl: 20:21:47 | I kategori: Shoppat till Alva | 2 kommentarer |


Nu kommer det åter igen ett shoppinginlägg, det andra för idag så det verkar nog som om jag inte gör annat än att shoppa. Men då jag varit iväg både på bio och fest denna vecka tyckte Andreas att han också var värd lite extra skoj, så han satte sig i en bil med ett gäng andra grabbar och körde upp till Skellefteå för att se Björklöven spela hockey.
.
Lite ensamt blev det då för mig och Alva, så jag ringde min snälla mamma och hon kom förbi och hämtade upp oss för en sväng till Strömpilen. Jag vet iallafall varifrån jag ärvt mitt shoppingintresse! Som vanligt så kom jag inte tomhänt därifrån, utan det blev några fina plagg från Lindex, till Alva såklart. Till mig själv köpte jag..
.
.. ett svart baslinne. Så tråkigt att det inte ens fick vara med på bild. Det är tur att Alva alltid har så färgglada kläder som livar upp lite grann då jag själv ofta bär tråkigt svart!
Härligt mönstrad sparkbyxa, klänning med djur, randig klänning, vit body , mönstrad body och 2 velourbyxor. Allt från Lindex. Den fina sparkbyxan köpte min mamma till Alva. Hon tyckte det var lite kul eftersom jag och min bror endast använde byxor av denna modell på 70 och 80-talet!

Traderafynd

Publicerat: 2010-10-10 Kl: 14:09:42 | I kategori: Shoppat till Alva | 4 kommentarer |


Jag älskar verkligen Tradera och har köpt mycket fint till Alva därifrån. De fyra sista månaderna av min graviditet var jag sjukskriven och låg mest hemma och tyckte synd om mig själv, och under de månaderna upptäckte jag hur mycket fina barnkläder det finns. Nästan varje vecka budade jag hem några plagg, så när Alva föddes hade jag en hel byrå fylld med små söta bodys och plyshbyxor. Jag var inte säker på om vi verkligen väntade en liten tjej så det blev mycket turkost, grönt, orange och brunt, och med härliga retrotryck som jag gillar!

Alla i min närhet sa till mig att hon aldrig skulle hinna använda alla kläderna jag köpt till henne, och de hade ju såklart helt rätt. Ingen bebis kräks nog så mycket att den behöver typ 20-30 bodysar.. Men för mig var det ändå värt det, det kändes lite mer verkligt att en bebis snart skulle vara här när jag fick tvätta alla små kläderna, vika in dom i byrån och öppna lådorna och bara stå och kika på dem. Och längta såklart!

Nu för tiden köper jag mest på tradera när hon verkligen behöver något, men några " bara för att dom är så fina-plagg " dimper ner i brevlådan då och då.
.
Här är några fina fynd jag gjort den senaste veckan!
Body med moln från JNY Design, Plyschmössor från Kameolont Design, elefantmössa och mössa med igelkottar från AnnaDahl Design, och tofflor från Bobux, sitter jättebra på den lilla foten!




Denna mössa var lite för stor så Alva blev en hiphop-baby!

Som en fisk i vattnet

Publicerat: 2010-10-10 Kl: 13:02:33 | I kategori: Alva 0 -1 år | 0 kommentarer |


Lördagskvällen tillbringades hemma hos en tjejkompis där nästan hela mitt fina tjejgäng hade samlats för fest! Jag har inte varit med på någon av våra fester sen Alva föddes så det kändes jättekul att för en gångs skull orka följa med! Dock drack jag inte speciellt mycket, men kvällen blev superrolig ändå och innehöll tacos, lakritsshots, musik, mycket skratt, härligt sällskap som vanligt, och en cider som det upptäcktes när den nästan var uppdrycken hade bäst för datum i februari 2008 ...


Vid 22-tiden när de andra tjejerna festade vidare cyklade jag hem och lade mig i min sköna säng istället och hoppades att Alva skulle ge mig sovmorgon. Det gjorde hon definitivt inte eftersom jag blev väckt klockan halv fyra, men vid 7 tiden gick Andreas och Alva upp för mat och lek, och då lyckades jag somna om en stund till vilket var väldigt välbehövligt!
.
Nu på förmiddagen har vi varit på babysim för andra gången, och Alva trivdes som en fisk i vattnet. Det var mycket plaskande och skvättande, och denna gången agerade jag fotograf uppe på land medans Andreas och Alva badade tillsammans!


Badtjejen!

En mammas upptäckter

Publicerat: 2010-10-08 Kl: 16:47:20 | I kategori: Vardag | 2 kommentarer |


Dagen har som sagts spenderats utomhus, i sandlådan och i Gammliaskogen närmare bestämt. Jag har nyligen upptäckt hur himla tidskrävande det är att klä på en bebis ytterkläder nu när kylan har gjort entré. Det som tidigare har varit

"på med body och kanske ta med en kofta i skötväskan"

har helt plötsligt bytts ut till

"på med body byxa strumpor tjockare strumpor fleecebyxa kofta fleecejacka vanlig jacka överdragsbyxor skor halsduk mössa och vantar och bäst jag tar med ett extra ombyte ifall hon fryser".

Inte konstigt att jag är försenad jämt nu för tiden.

Jag har även gjort en annan upptäckt de senaste veckorna, nämligen hur mycket jag inte tycker om sand. Den är verkligen överallt. Jag är en sån tjej som hellre ligger och solar vid poolen än vid havet när jag är utomlands, just för att jag ska slippa all sand som alltid letar sig in under kläderna och är omöjlig att bli av med. Så det är väl själklart att jag har fått en dotter som är väldigt fascinerad av sand och gärna häller den över sig själv.

Rätt gott verkar hon även tycka att det är!




Kul med sand tycker Alva                                              ...  men inte mamma

Frank och Alva åt mest på sina spadar!


wallstickers med ugglorna..

Publicerat: 2010-10-08 Kl: 10:49:38 | I kategori: Inredning -Barnrum | 2 kommentarer |


Hittade ett album på styleroom.se som innehöll bilder på dom fina wallstickersen med ugglor som jag införskaffade från Village tidigare i veckan. Vi kommer inte att sätta upp dem i Alvas rum förrän vi flyttar till nya lägenheten då den nuvarande grå tapeten i hennes rum är lite mönstrad, men det är kul att se hur fint det kommer att bli!

De fina ugglorna på Village

Såhär fint kan det bli! Bilder lånade med tillåtelse av evelon på styleroom.se

 

 


sovmorgon..

Publicerat: 2010-10-08 Kl: 10:05:21 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer |


Jag trodde knappt mina ögon när jag vaknade och kollade på klockan i morse. Den visade på 6.40 och Alva låg fortfarande i sin spjälsäng och snusade sött, gullungen! Det är nog det längsta jag sovit sen Alva föddes så det var en rejäl sovmorgon.

I vanliga fall vaknar jag klockan 5 av mig själv och har gjort det sen flera månader tillbaka då Alva alltid åt vid 4-5 tiden då hon var mindre. Det har hon dock inte gjort på väldigt länge så det är lite störande att min hjärna inte har kunnat ställa om sig utan fortsätter att väcka mig prick kl 5 som någon slags inbyggd väckarklocka.

Natten har också varit super, tror endast jag blev väckt 2-3 gånger! Jag skulle tro att det endast är vi småbarnsmammor som blir jättelyckliga och tycker att sovmorgon är när man får sova längre än klockan 6..

Dagen kommer att spenderas utomhus med Anja och Frank, det är dock uselt väder idag igen men varma kläder och galonbyxor gör nog susen!

Lite morgonbus!

en fullspäckad dag

Publicerat: 2010-10-07 Kl: 21:27:31 | I kategori: Vardag | 0 kommentarer |


Denna dagen har vi inte spenderat många minuter hemma utan har varit på språng i princip från kl nio imorse fram till kvälllen, så jag hoppas att alla aktiviteter har tröttat ut Alva tillräckligt mycket för att hon ska sova lite extra bra inatt!

Direkt på morgonen begav vi oss till Öppna förskolan för lite lek och sångstund. Man ser hur bebisarna som är lite äldre än Alva riktigt rör sig och diggar till musiken och jag hoppas att Alva snart kommer att uppskatta musik lite mer hon också! Tyvärr hade jag råkat boka tid hos BVC redan klockan halv elva, så vi hann inte med något fika på Öppna förskolan idag utan fick ge oss ut i regnet igen för att hinna dit i tid.

Det är helt otroligt hur många nya skills man har lyckats lära sig som nybliven mamma, allt kan göras med bara en hand med en skrikig bebis under andra armen.

"Äta lunch med en hand samtidigt som man tröstar en ledsen bebis, packar skötväskan och byter blöja " -inga problem.

"Springa i regnet med vagnen för att inte komma försent till BVC och samtidigt prata i mobilen och försöka vända tillbaka ett paraply som vänt sig ut och in i blåsten" - inga problem.

Det senaste lyckades jag för övrigt med idag.

Väl framme på BVC endast 3 minuter sena fick vi sitta och vänta i en kvart innan vi fick komma in. Vi har inte varit där på 3,5 månad så jag tyckte att det skulle bli väldigt spännande att kolla vikt och längd, det har ju hänt ganska mycket de senaste månaderna om man säger så. Hon väger nu stadiga 9880 g, en ökning på 1,5 kg sen vi var där sist. Längden hade ökat med 6 cm och låg nu på 72 cm, stora tjejen! Men hon följer sig kurva exakt och det är ju huvudsaken! Men inte så konstigt om man är lite ledsen på natten, det kanske är växtvärk hon har.

Efter BVC och en snabb lunch hemma med bara en hand tog vi en promenad ner till stan för att spendera resten av dagen med min fina kompis Moa. Vi har känt varandra vi var små och har alltid superkul ihop, precis vad man behöver efter en natts dålig sömn.

Eftersom vädret var uselt satt vi inne hela dagen och pratade och kollade på gamla repriser av Top model och Project runway. Alva var rätt nöjd hela tiden, och när hon somnade i Moas säng så passade jag på att lägga mig i Moas nya supersköna schäslong från Boom. Ville knappt kliva upp därifrån, och jag kände mig lite sugen på att införskaffa en liknande till vår nya lägenhet!

Kvällen avslutades hos min mormor och morfar där hela släkten var bjudna på ärtsoppa och pannkakor, mums!



Alva tyckte inte att Top model var tillräckligt intelligent för henne, hon föredrog en bra bok istället!

..En minut senare fick dock boken känna på hennes hårda nypor och blev lite sönderriven..

Ugglor ugglor ugglor.. och lite shopping!

Publicerat: 2010-10-06 Kl: 15:56:46 | I kategori: Shoppat till Alva | 2 kommentarer |


Någon mer än jag som gillar inredning och märkt att det finns väldigt mycket ugglor överallt? Jag tycker att de är supergulliga och skulle kunna köpa hur mycket som helst, det passar ju väldigt bra i barnrummet åtminstone!

Idag fick jag barnvakt några timmar och begav mig ned till stan för att äta lunch med en av mina fina vänner. Vi åt på Lottas som alltid har jättergod mat och hann sitta och prata och skratta i en hel timme, superkul och man får lite extra energi! Lite shopping hann jag såklart med också..

Eftersom jag inte har tid att fara på stan lika ofta som tidigare så blir jag lite extra shoppingsugen när jag väl får tillfälle att gå en runda i affärerna. Jag började på Village som hade byggt ut butiken och fått in väldigt mycket fint till hösten, och det som köptes blev jättesöta wallstickers med ugglor som vi ska ha i Alvas rum i nya lägenheten. Jag har sett dom på bilder av barnrum på styleroom.se och blev så himla glad att de fanns här i Umeå!
Wallstickers med ugglor, från Village


Sen Alva föddes har det nästan blivit mer shopping till henne än till mig själv, men det finns så mycket fina barnkläder och barninredning! Sjävklart fick hon lite grejer idag också, jag fyndade några saker på Lindex och betalade bara 178 kr för allt nedan! Tycker att just Lindex har så himla fina barnkläder, härliga färger och tryck.

Pyjamas med mumin, body med ugglor :), sockar, mockasiner och mössa fyndat för 178 kr!


Kände att jag ville hitta något till mig själv också så jag gick in på h&m en sväng, där hittar jag alltid något! Det blev två stycken fina toppar.

Blå lång bastopp och svart tunika med spetskant från h&m


På Lagerhouse blev det en ugglekudde till Alvas kuddhörna, och ett block med ugglor. Jag får se om jag behåller kudden eller inte, är inte helt nöjd med färgerna och egentligen hade jag tänkt att sy egna ugglekuddar efter att ha sett massa fina i andra bloggar!

 

Ugglekudde och uggleblock från Lagerhouse

Sist av allt gick jag på Åhlens. Herregud så mycket fint som fanns där, jag hade kunnat köpa hela affären! Allt var så färgglatt och med fina mönster. Min favoritfärg är rosa, men jag vill inte ha rosa framme i hemmet så att det syns, bara på saker som anteckningsblock, teknikprylar, almanackor och annat som ligger i lådan. Men på Åhlens blev jag nästan sugen på att köpa en rosa stekpanna och en prickig termos, allt såg så inbjudande ut! Dessa saker nedan tyckte jag var lite extra fina, dock fick de stanna kvar i butiken.


Sparbössa uggla och färglad klocka till Alvas rum, kaffemuggar i fina mönster och randig pajform, allt åhlens


Det här är det som fick följa med hem från Åhlens, vantar till Alva och färgglada stapelklossar som blev populära direkt! Jag gillar verkligen leksaksavdelningen på Åhlens, de har bra priset och i fina färger som man blir glad av!

 

Alva har fått syn på klossarna! En sekund senare var dom nedrivna


Alva kryper!

Publicerat: 2010-10-06 Kl: 14:36:31 | I kategori: Alva 0 -1 år | 0 kommentarer |


Den här veckan har varit helt otrolig vad gäller Alvas senaste framsteg, det har hänt flera nya saker på bara några dagar.

I söndags lärde hon sig vad lampa var efter en del försök, hon tittade hela tiden mot taket när man frågade

"Alva vaaar är laaampaan? "

Igår när jag kom hem från bion hade hon helt plötsligt lärt sig att klappa händerna medan jag var borta, och imorse när vi låg kvar i sängen började Andreas att klappa sina händer igen och Alva hängde på hon också. Det är så himla kul att se att hon förstår vad vi säger och gör och vill härma oss!

Ungefär 20 minuter efter att Andreas åkte till jobbet så hände det vi har väntat på så länge, Alva tog sina första krypsteg!

Jag såg att hon lutade sig framåt och hamnade i krypställning, så jag la några av hennes favoritsaker en bit bort, tvdosan, min mobiltelefon och hennes tandborste (inte lika roligt med hennes egna leksaker såklart..). Hon tog väl 2-3 krypsteg framåt innan hon dunsade ner på mage, men då fortsatte hon att åla tills hon kom fram till tandborsten. Hon har knappt ålat sig framåt innan idag heller, någon decimeter här och där bara så man kan säga att hon lärde sig åla och krypa samtidigt!

Mammas duktiga tjej!

Klapp klapp klapp!


Himlen är oskyldigt blå

Publicerat: 2010-10-05 Kl: 22:00:28 | I kategori: Film/Litteratur/Musik | 0 kommentarer |


Ikväll har jag lämnat Alva och Andreas hemma och gått på bio! Min mamma hade fått två stycken gratisbiljetter till den svenska filmen Himlen är oskyldigt blå, men jag och min bror fick varsin biljett då hon inte hade möjlighet att gå själv. Dock blev biljetterna ovanligt dyra för att vara gratis, då hon råkade ut för parkeringsböter för första gången i sitt sextioåriga liv medan hon var inne på biografen och hämtade biljetterna. Det hade tydligen blivit något fel med maskinen som skrev ut biljetterna så hon fick vänta en stund extra och missade  parkeringstiden med några minuter.

Filmen var hur som helst jättebra, dock älskar jag verkligen att gå på bio och tycker att all film jag ser på bio är bra, men min bror gillade den också så det var nog inte bara min kärlek till bio som gjorde att jag gillade den! Den utspelade sig 1975 i Stockholms skärgård och man fick följa en ung kille spelad av Bill Skarsgård (hur många skarsgårdbröder finns det egentligen?). Den var både rolig och lite sorglig på sina ställen, rekommenderas varmt!

Bio = snacks. Gillar att man har en ursäkt att äta chips mitt i veckan!

När jag kom hem vid 20 tiden var det dags att försöka lägga Alva. Vi har börjat försöka få henne att sova i spjälsängen igen efter att ha sovit i våran säng i några veckor. Fram tills hon var 6 månader somnade hon jättelätt i spjälsängen helt utan gråt, men helt plötsligt började hon sova jättedåligt och har gjort det fram tills nu. Hon somnar så himla lätt i vår säng  på bara några minuter så vi har gjort det som varit enklast, man orkar inte med en skrikande bebis i onödan när man inte får sova på nätterna. Men eftersom jag vaknar varje gång hon gnäller OCH varje gång hon typ rör sig så måste hon börja sova i sin säng igen så att jag åtminstone inte blir störd för att hon rör sig.

Det gick sådär.



Såhär såg det ut efter 30 minuters nattande!

stormvarning

Publicerat: 2010-10-05 Kl: 13:30:19 | I kategori: Vardag | 1 kommentarer |


Herregud så mycket det blåser ute, jag och Alva höll på att blåsa bort båda två så det blev en kort utevistelse idag. Jag försöker egentligen att vara ute minst 2 timmar per dag då jag läst någonstans att ju mer barnen är ute desto bättre sover de på natten. Värt ett försök iallafall, man tar till alla knep man kan för att få sova på natten!  Istället tillbringar vi resten av dagen inomhus.






Alva ligger nerbäddad i sin fina fleeceoverall med elefanter, och jag inviger min nya vintermössa från Rut mfl




Dagens inomhusaktiviteter. Hjärngympa för Alva! ... Och hjärngympa för mamma ...


Tiden går fort när man har roligt

Publicerat: 2010-10-05 Kl: 09:30:57 | I kategori: Alva 0 -1 år | 1 kommentarer |


Idag har jag suttit och sorterat lite mappar med kort på datorn, det har ju blivit en del sedan Alva föddes och jag brukar försöka beställa hem ungefär var tredje månad så att det inte blir flera tusen kort helt plötsligt att sortera när de kommer hem i brevlådan. Det är så himla roligt att titta tillbaka några månader och se hur mycket Alva har förändrats på så kort tid. Det märks ju inte från dag till dag utan det är när man tittar på korten skillnaden märks så tydligt. Det är svårt att förstå och komma ihåg att hon varit så liten som hon var när hon föddes. Eller speciellt liten var hon ju egentligen inte, hon vägde 3735 gram till sina 48,5 cm och var väldigt rund och go! De första 2-3 månaderna tyckte jag inte att hon växte eller förändrades speciellt mycket, jag förstod inte alls varför folk omkring sa saker som " ååh vad stooor hon har blivit sen sist " eller " oj jag känner knappt igen henne för hon har vuxit sååå mycket" . Men när jag jämför korten från BB med kort där hon var tre månader så ser faktiskt till och med jag skillnad ;)



Nyfödd liten skrutt!

2 veckor respektive 1 månad.

2 månader och börjar bli van att posera framför kameran..

3 månader

4 månader och får smaka på gröt, mums!

5 månader

6 månader

7 månader och stödjer såklart pappas favoritlag björklöven!

8 månader och stora tjejen!




 

 


Babysim

Publicerat: 2010-10-04 Kl: 14:46:55 | I kategori: Alva 0 -1 år | 0 kommentarer |


Eftersom Alva var blev sjuk förra helgen missade hon sitt första babysim som vi sett fram emot så länge. Men efter en veckas snorande och gnällande så var hon lite piggare igår och vi kunde packa in henne och en massa handdukar i bilen och köra till Iksu där babysimmet höll till.

Jag tror hon var den äldsta bebisen där med sina 8 månader, de som var betydligt yngre låg mest och flöt och myste medan Alva plaskade och skvätte vatten på allt och alla. Det var hur som helst jätteroligt och det verkar som att Alva gillar att vara i vatten. Så länge hon inte får vatten i ansiktet eller näsan vill säga, då blev hon lite darrig i underläpppen.

Synd bara att kurstillfället är så kort, endast 30 min vilket känns som 10 minuter där i vattnet. Men när hon får mer vattenvana kan vi ju åka till simhallen själva och bestämma sjäv hur länge vi vill stanna! Som tur var blev jag tipsad om handikappomklädningsrummet som hade både barnstol och skötbord, annars vet jag inte riktigt hur jag hade klarat av att byta om efteråt, det är inte lätt att försöka byta om från blöta badkläder till vanliga kläder med en gnällig bebis under ena armen.. Synd att vi inte hade med oss kameran bara men den åker garanterat med nästa söndag!

Efter badet vill man bara ta det lugnt och mysa!


Äkta fredagsmys

Publicerat: 2010-10-02 Kl: 16:30:11 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer |


Fredagskvällen spenderades med vad man verkligen kan kalla för fredagsmys. Det började med att Andreas kom hem från jobbet och överraskade mig med blommor! Helt utan anledning också, han tyckte att jag behövde muntras upp lite då jag varit så trött den senaste tiden på grund av alla sömnlösa nätter. Det uppskattades verkligen, det var nog flera år sen jag fick blommor sist!

Kanske beror det lite på att jag är helt värdelös på att ta hand om levande växter, vi har bara plastblommor här hemma förutom två stycken levande garderobsblommor i köket som jag kommer ihåg att vattna ungefär 2 gånger per år.

Sedan fick vi besök av Tomas och Nina vilket resulterade i en kväll med pizza, lite vin, mycket snacks och jättetrevligt sällskap! Alva hade också en bra kväll, hon var på gott humör fram tills hon somnade hyfsat tidigt vid 20.30. Synd bara att jag inte fick så många timmars sömn under natten, men Alva verkar inte lika förkyld idag så förhoppningsvis sover hon lite bättre inatt.

Nu, dags att bege oss till berghem där vi ska bli bjudna på en av de godaste maträtter som finns, plankstek!





Ännu en dag vid nydala

Publicerat: 2010-10-01 Kl: 16:34:37 | I kategori: Utomhus | 3 kommentarer |


För andra dagen i rad mötte vi upp Anja och Frank för en promenad vid Nydalasjön. Vi träffades första gången i slutet av graviditeten då vi var på studiebesök på förlossningen vid samma tillfälle, och för någon månad sen stötte vi ihop i lekparken i närheten och sen dess har vi varit ute och gått tillsammans några gånger i veckan! Våra pojkvänner känner redan varandra då dom växt upp i samma kvarter och dom kommer att vara pappalediga ungefär samtidigt, det är ju perfekt då att Alva och Frank redan känner igen varandra! Frank är född i början av januari så han och Alva är jämngamla.

Igår när vi var ute och gick så ångrade jag att jag inte tagit med kameran för det var så himla vackert ute! Höstfärger överallt, sjön var alldeles stilla och klar och solen lyste. Idag var vädret mycket sämre men kameran fick hänga med ändå, och några fina bilder på våra småttingar blev det iallafall!





Sötnosarna Frank och Alva

 

 

Alva fick inviga sin fina jacka från Villervalla!


RSS 2.0