Det som göms i snö..

Publicerat: 2012-03-30 Kl: 17:21:00 | I kategori: Allmänt | 10 kommentarer |





.. kommer fram i tö. Eller när man flyttar.. Jag har alltid lyckats köpa en massa saker som jag inte behöver just för tillfället bara för att jag tycker att det är fint, jag började till exempel köpa flyttahemifrångrejer minst fem år innan jag faktiskt flyttade. Inte säkert att man har exakt samma smak fem år senare, men man lär sig av sina misstag!

De här söta wallstickersen med ugglor på köpte jag nån gång hösten 2010 på Village, vi hade ganska nyligen skrivit på kontraktet för vår nya lägenhet och jag var superpeppad på att inreda Alvas nya rum. Sen dess har jag visst haft typ tusen olika idéer på både tapeter och väggmålningar, men det slutade ju med att Alvas rum är helt vitt. Och har rosa molntapeter från Färg och form som ligger och väntar i ett skåp på att få sättas upp på väggen!





Men man kan ju inte bara låta dessa söta ugglor ligga oanvända, så de ska upp på insidan av Alvas dörr tänkte jag. Det syns ju knappt ändå eftersom dörren alltid är öppen, så blir det ett lite rörigt intryck så gör det faktiskt inte så mycket!



Trevlig helg på er alla som kikar in här!



Rabatt till er som bor i Umeå!

Publicerat: 2012-03-30 Kl: 08:52:00 | I kategori: Barnkläder | 0 kommentarer |






Här kommer ett shoppingtips till er som är Umebor eller bor här i närheten och är sugna på att shoppa lite till helgen! Hjärtat mitt kommer att ha visning av stora delar av sortimentet i Anumarks byastuga på Söndag mellan klockan 11 och 14. De säljer märken som Geggamoja, Småfolk, Rice, Färg & form, Oskar & Ellen, Elodie details och många fler.

Nu har jag fått äran att erbjuda mina läsare som bor här i närheten 30 % på ett helt köp! Ange bara elinochalva när du betalar på söndag. Rabatten gäller endast på plats alltså, inte i webbutiken och det är endast kontant betalning som gäller. Rabatten gäller endast på ordinarie priser.

Så happy shopping! Jag hoppas att vi orkar åka dit och kika lite grann, det är ju alltid roligare att se  och klämma på plats så att man kan se storlekarna bättre och jag har ett presentkort som jag skulle vilja utnyttja. Men tyvärr har jag fått feber och ont i halsen så vi får se hur det känns på söndag. Men jag är då bara nöjd att jag inte smittats av Alvas magsjuka..



Finaste tågbanan!

Publicerat: 2012-03-28 Kl: 14:27:27 | I kategori: Barnprylar | 18 kommentarer |





Jag tänkte bara kika in här snabbt och säga vart jag håller hus! Nu var det några dagar sedan jag hann blogga sist, och anledningen stavas magsjuka. Jag trodde att vi skulle klara oss i år eftersom det inte gått magsjuka på Alvas förskola hittills, men så tur hade vi visst inte, stackars Alva har varit sjuk sen i måndags natt och jag väntar bara på att vi också ska bli sjuka. Men nog om det, om ett tag har vi redan glömt det och när jag kollar tillbaka på bloggen om några år vill jag ju hellre läsa om mer roliga saker!

Men nu när vi är instängda här hemma är det tur att vi har mycket roliga grejer att leka med även om inte Alva har så mycket ork just nu utan bara vill sitta i famnen. Den här underbara tågbanan fick Alva i julklapp, hur fin som helst och med massa roliga tillbehör! Jag älskar ju leksaker som är både roliga att leka med och fina att titta på. Den köptes redan sommaren 2010 på en leksaksaffär när vi var på semester i Sundsvall, men då var ju Alva alldeles för liten för den. Nu passar den dock perfekt!




Alva kan bygga ihop rälsen själv, men huset vill hon alltid att jag ska bygga. Bilderna är dock från för någon vecka sedan men jag hoppas att Alva blir tillräckligt pigg så att vi kan plocka fram den idag när hon vaknar från sin tupplur!


Så trevlig Onsdag på er ni som kikar in här!





Pysseltips - Vimplar i papper till barnrummet!

Publicerat: 2012-03-25 Kl: 20:52:00 | I kategori: Pyssel / DIY | 22 kommentarer |





Min pysselkategori här på bloggen är nog den som är roligast att uppdatera, men nu var det evighet sedan senast. Idag har vi varit ute i den strålande solen i flera timmar, men igår var vädret lite halvtrist med snö och regn, så medans potatisen kokade på spisen passade jag och Alva på att pyssla lite (mest jag dock, Alva pysslade på sitt eget vis med lera..)

Det här är egentligen ett gammalt pysseltips då jag gjorde dessa vimplar i papper till Alvas gamla rum redan för över år sedan, men jag har länge tänkt att jag skulle byta ut några av vimplarna jag gjorde då till de fina papperet från Blafre! Måste ju matcha resten av rummet, jag har redan använt papperet till att klä förvaringsboxar och göra några små tavlor.





Alva har även vimplar i tyg i sitt rum, men dessa i papper är verkligen superenkla att göra så gillar man inte att bråka med symaskinen är detta perfekt! Allt som behövs är fina papper, eventuellt papperslim, sax, hålslagare och ett långt snöre. Som sagt så är det bara vimplarna med papperet från Blafre som är nya för denna gång, och eftersom det är ganska tunt papper så limmar jag fast det på lite tjockare papper för att det inte ska knövla sig. De prickiga vimplarna är gjorda av presentpapper, och de med moln har jag gjort själv genom att klippa ut små moln och limma fast på enfärgat papper.





1. Klipp först ut en mall på hur stor du vill att vimpeln ska vara, malla sen ut på papperet och klipp ut så många du behöver. Limma sen fast vimpeln på ett tjockare papper ifall det behövs. Presentpapper har jag limmat fast, men scrapbookiingpapper funkar som de är utan att limma.

2. Gör hål på kanten av vimpeln, ett på varje sida

3. Lägg ut vimplarna i någon fin ordning!

4. Trä igenom snöret i varje vimpel, klart och hur enkelt som helst!





Sådär! Fina vimplar till barnrummet redo att hängas upp! Hur de "nya" vimplarna blev i Alvas rum kan jag visa en annan dag, jag hann inte fota något mer för den här gången!



Underbara tallrikar i melamin!

Publicerat: 2012-03-22 Kl: 20:51:00 | I kategori: Barnprylar | 7 kommentarer |






Eget kollage med bilder lånade från favoritsaker.se



Märks det att jag gillar Ingela P Arrhenius? Jag har bloggat om flera av hennes alster den senaste tiden men jag älskar verkligen hennes stil. De här underbara melamintallrikarna i retrostil såg jag på hennes blogg för någon vecka sedan, och nu finns de att köpa i butik! Lejonet är favoriten, men jag skulle inte tacka nej till en hel hög med dessa tallrikar i köksskåpet, perfekt till både vardags och kalas!

Sen tänkte jag bara tipsa er som undrar om någon speciell pryl i Alvas rum att jag även har ett album på styleroom här, jag har precis ägnat lite tid åt att uppdatera det med lite fler bilder från bloggen. Jag får frågor om prylar lite titt som tätt, och då svarar jag alltid i samma inlägg som jag fått frågan ifall det inte finns någon bloggadress, men jag förstår ju att det kan vara svårt att hålla reda på i vilket inlägg man skrev frågan - speciellt om det är ett flera månader gammalt inlägg. Så ett tips är att man alltid kan fråga i mitt styleroomalbum så är det enkelt att hitta svaret!



Äppelklänning från Småfolk

Publicerat: 2012-03-21 Kl: 23:09:00 | I kategori: Shoppat till Alva | 11 kommentarer |





Det här känner jag på mig kommer att bli en av favoriterna i sommar, en undebar äppelklänning från Småfolk! Köpt via en facebookgrupp om nu någon funderade på det, har väl köpt alla Avas plagg från Småfolk därifrån sen jag upptäckte dem hehe.. Men jag älskar att shoppa begagnat, speciellt när man betalar typ en hundring istället för trehundra för något som är i nyskick, det syns knappt att den är använd.




Tycker att Alva ser så gammal ut när hon har uppsatt hår! Men det blir inte så ofta, Alva gillar inte att ha tofsar vilket är lite synd då hon ju håret är så långt.. Hon har 92/98 på denna vilket kommer att funka länge, och nu är det nog dags att börja sortera bort Småfolkkläder i 86/92 då de börjar bli lite tighta i ärmarna. Vilket betyder typ alla tröjor Alva har. Noo..



Det har blivit mycket barnkläder i bloggen den senaste tiden och mer kommer det att bli, någon som har tips på extremt vattentäta galonisar förresten? När jag hämtade Alva på förskolan berättade hon glatt att hon plaskade i vattenpölen. Jo tack, jag märkte det när jag drog av henne de dyngsura kläderna, det forsade vatten ur skorna och ner längst benen trots att hon hade galonisar på sig. I och för sig inte så konstigt, badar man så rinner det ju in från alla håll och kanter.. Tur vi inte har så långt hem och att det inte var alltför kallt ute! Men kanske är dags att skaffa ett extra par regnbyxor känner jag, de var alldeles blöta på insidan och då vatten är det bästa Alva vet lär hon ju bada i vettenpölarna varje tillfälle hon lyckas få..



Gul molnkudde från Färg och form!

Publicerat: 2012-03-19 Kl: 15:39:00 | I kategori: Hemma hos oss - Alvas rum NYA LÄGENHETEN | 20 kommentarer |





Det här är det senaste tillskottet till Alvas kuddhörna här hemma, en gul molnkudde från mina favoriter Färg och form! Jag märker att jag har haft många bilder på just Alvas kuddhörna sen vi flyttade hit, men jag vet att många av er tycker att det är kul att se bilder och det har alltid varit den del av Alvas rum som jag varit mest nöjd med, även i gamla lägenheten. Ja den del i hela hemmet till och med skulle jag nog vilja säga, rätt skönt att ligga och vila där bland kuddarna när man är lite för trött och bara orkar läsa böcker eller nån annan lugn aktivitet!






Men nu skulle jag nog säga att kuddhörnan är komplett, det får verkligen inte plats något mer och jag var till och med tvungen att ta undan en kudde med ugglor på för att få plats med den gula.. Synd bara att Alvas rum är så litet, för nu ligger madrassen lite dubbel för att få plats, men skulle man lägga ut hela madrassen som den är så skulle den ju bli några decimeter längre. Och alltså få plats typ tre kuddar till hehe..




Jag hängde dit tavlorna från Isa form lite spontant när jag fotade eftersom det bara hängde fyra tomma krokar där sedan jag tog bort Lillefantentavlorna, men fortsättning följer i taveljakten..



Annars har vi haft en bra helg som gått i kalastema, på lördagen trettioettårskalas för Andreas och på söndagen ettårskalas för lilla Hedvig där Alva var supernöjd att familjen har så många djur, både hund och häst fick hon klappa på. Jag blev dock väldigt besviken på mig själv när jag kom på att jag glömde att fota överhuvudtaget i lördags, jag brukar alltid vara så noga med att dokumentera våra födelsedagar..



Vårens Alva i Polarn och Kaks!

Publicerat: 2012-03-16 Kl: 22:32:00 | I kategori: Barnkläder | 17 kommentarer |


Sådär, då var Alvas vårgarderob fixat och klar. Tack för era kommentarer i förra inlägget där jag fick många tips om vilka vårkläder ni gillar, och här kommer ett långt inlägg om vad vi valde och hur storlekarna är för er som fortfarande funderar.




Rosa/orange jacka från Kaks och turskos jacka från Polarn o pyret. Samt alla matchande mössor..



Jag bytte jackan från Kappahl/Kaks till en storlek större, alltså en 104. Den kändes lagom med en fleece under, lite lång i armarna dock men det kändes lite konstigt att behöva köpa en så stor storlek. Men 98 var trång över magen redan utan fleece så det gick inte alls. Som jämförelse har Alva 92 på alla kläder hon har nu, inklusive overaller. Men det är väl samma sak som när man köper kläder till sig själv- man ska ju kolla på hur den sitter snarare än vad det står på storlekslappen..

Men när jag kom till mina föräldrar efter jobbet visade det sig att min mamma varit så gullig att hon redan köpt en jacka till Alva från Polarn o pyret, och efter lite funderande så behåller vi båda två, det kan ju vara bra att ha ett ombyte. Hon hade även hittat de svarta skalbyxorna i rätt storlek dvs 98, så då kan vi lämna tillbaka de för stora jag köpte igår, perfekt!





Turkos jacka som är mörkare i verkligheten än på bild, mer blåturkos i verkligheten. Den är i storlek 98 och sitter perfekt, lagom i både längt och ärmar. Och jag vet att funktion går för utseende när det kommer till ytterkläder, men det skadade ju inte att Alva blev världens sötaste i båda jackorna ♥




Kaksjackan på, lite lång i ärmarna som sagt men det blir nog bra ändå!




Sen passade jag på att rensa bort alla vantar och mössor som var blivit för små, och dessa är de som blev kvar. Nu ser det ut som jag är helt mössgalen, men den enda mössa jag köpt i år är den röda med stjärnor från Kappahl som jag köpte i samband med jackan, de andra har legat i Alvas låda och väntat på att bli lagom i säkert ett år, och flera är för stora fortfarande. Några är från tradera, och några kommer från Hjärtat mitt då Alva fick dem som tack för att hon fotades som mössmodell där för något år sedan!

Mest gillar jag dock mössor som går ner över öronen, som den svarta Geggamojamössan i högra hörnet (också från Hjärtat mitt). Jag vet inte om det bara är vi som har otur, men vanliga mössor som sitter lagom tight över öronen har typ 1 dm extra tyg mitt på huvudet så att mössan glider ner i ögonen. Båda molnmössorna till exempel så jag tror nästan att jag ska sy upp dem lite grann så att de passar bättre och kommer till användning!




Hoppas ni fick några tips när det kommer till storlekar, det är verkligen svårt när det skiljer så mycket mellan märken. Nu är det läggdags, måste ju vara pigg imorgon bitti när jag och Alva ska slå in paket och baka, Andreas fyller nämligen år! Grattis i förskott, för imorgon blir det ingen bloggning, däremot fika på dagen och fest på kvällen!



Lite vårkänslor och vårkläder!

Publicerat: 2012-03-15 Kl: 20:19:00 | I kategori: Utomhus | 7 kommentarer |





Morfar har byggt en trappa till Alva som sen blev en rutchkana, och hon ville aldrig gå in igen..



Våren måste nog vara det ämne som det skrivs mest om i bloggvärlden just nu, men det är ju bara så härligt när solen skiner! Fast det känns helt overkligt när jag läser om er i södra Sverige som verkar ha typ femton grader och sommarjackeväder, här är det då vinter fortfarande känns det som. Så här såg det ut i förrgår hemma hos mina föräldrar, bara typ två meter kvar av snön innan gräset kommer fram haha, inte så vårigt kanske men vi kallar det vår iallafall, idag har det regnat så förhoppningsvis smälter det snabbt nu!

Dags att tänka på vårkläder, och jag hade nog bestämt mig för skaljacka och byxor från Polarn o pyret eftersom vi var så nöjda med dem i höstas. Jag har nästan bara köpt begagnade ytterplagg därifrån eftersom jag tycker de är så dyra, men då har det även varit några plagg som visar sig ha några skavanker som trasig dragkedja och mer slitna än vad som syntes på bilden, så det är ju alltid en chansning att köpa begagnat. Därför blir det nya den här säsongen, Alva älskar att plaska och ligga på knä och samla små stenar och sånt så de lär ju verkligen användas.

Men efter en sväng på stan kom jag hem med skalbyxor från Polarn och en skaljacka från Kappahl, har aldrig testat deras ytterkläder förut men de verkade ganska små tyvärr, storlek 98 blev för litet för Alva så jag hoppas det finns en storlek större. Skalbyxorna däremot var nog för stora, så kan det gå när inte huvudpersonen är med i affären och provar. Tur jag hittade en tröja till mig själv också, så att någonting passade menar jag!


Men tipsa gärna om bra ytterplagg till våren om ni har testat olika märken eller så!




Härligt med lite sol äntligen!



Sen måste jag bara säga att jag blir så glad att se att så många kikar in här trots att jag är lite dålig på att blogga just nu, en kram till alla er ♥



Nygamla tavlor med Littlephant!

Publicerat: 2012-03-12 Kl: 20:48:00 | I kategori: Hemma hos oss - Alvas rum NYA LÄGENHETEN | 5 kommentarer |






Jag har ju egentligen satt upp tavlor på alla väggar i Alvas rum, men jag kände mig inte helt nöjd. Och om jag inte är helt nöjd så går jag och stör mig på det exakt hela tiden, så nu ska jag bara komma på hur jag ska hänga tavlorna istället. Ovanför myshörnan hade jag hängt fyra tavlor med Littlephant, men det tyckte jag gav ett för rörigt intryck. Både boklisterna och stringhyllan full med prylar är ju röriga båda två, så för att ge ett lite lugnare intryck har jag kommit fram till att det nog ska hänga en enda stor tavla där istället för fyra små. Himla viktiga tankar så här på måndagskvällen haha, men när det kommer till inredning så är det så kul att prova sig fram!

De fyra små tavlorna satte jag istället ihop till en stor och placerade ovanför sängen, men inte heller det blev bra tycker jag. Men den lär väl få hänga där tills jag hittar på något annat. Kanske någon av de posters jag bloggade om här i somras, staden i mitten är fortfarande en favorit, och såklart så kommer några av mina egna tryck komma upp på väggarna också!


 

Vykort med olika motiv från Littlephant, köpta för typ en tia styck förra våren!



Så här ser det ut vid Alvas säng. Just nu iallafall, nästa vecka ser det väl ut på något annat sätt..


Lite reafyndat på barnens hus!

Publicerat: 2012-03-10 Kl: 23:12:00 | I kategori: Shoppat till Alva | 15 kommentarer |


Hoppas att ni alla har haft en bra start på helgen! Andreas fick hög feber igår kväll, så jag och Alva åkte hemifrån direkt imorse så att han skulle få vara ifred och vila hela dagen själv. Att få vara ifred i eget rum är rent ut sagt omöjlig här hemma, Alva vill inte att man ska stänga dörren om sig så efter att jag och hon klivit upp stod hon flera gånger och bankade på sovrumsdörren och ville att pappa skulle kliva upp och leka.. Lika bra att inte vara hemma då! Men Alva såg såklart till att kolla så att pappa var ok när hon låtsades ringa honom från en leksakstelefon hos mina föräldrar "Hej pappa hur ä de, ä du sjuk pappa" sa hon i telefonen, gullungen. Vi har haft en jättemysig dag hos mina föräldrar med lite fika på café, några snökakor och shopping. Med betoning på shopping.

Barnens hus här i Umeå ska nämligen byta lokaler, så från och med idag klockan tio var det halva priset på exakt hela butiken!! Helt sjukt, jag blev helt överväldigad såklart när jag fick höra det imorse och skyndade mig dit vid öppning. Mina föräldrar bor typ granne med Barnens hus, så jag lämnade Alva hos min mamma medans min pappa höll mig sällskap vilken kändes som ett rätt val en halvtimme senare när vi ställde oss i kassakön som var ungefär en timme lång och ringlade sig igenom hela butiken. Tror Alva hade hunnit lägga sig ner på govet och skrika ganska många gånger under den tiden om hon hade tvingats stå i den kön..

Egentligen behövde vi ju ingenting speciellt, men de personer som släpade runt på både ny barnvagn, bilbarnstol och en kundvagns full med prylar gjorde nog riktiga fynd! Barnvagnarna och de dyrare prylarna tog dock slut väldigt fort, för tio minuter efter öppning när jag kom dit stod bara några enstaka vagnar kvar. En tjej i kassan berättade att en kund just handlat för 12 000 kr, alltså 24 000 ordinarie pris, det kan man kalla att fynda!! Jag köpte bara lite småsaker, som sagt behövde vi ju ingenting speciellt men när det är så billigt måste man ju bara passa på. Det blev lite stressigt eftersom det var så packat med folk som stod och slet i allt, så det var svårt att komma fram och stå och leta efter storlekar i lugn och ro, men några saker hittade jag iallafall!




Jag har flera gånger tänk köpa en ny tallrik till Alva eftersom hon har typ en som hon använder, så den här med ugglor kändes givet såklart. Alva vägrade äta på tallriken som hennes middag låg serverad på, hon skulle såklart ha uggletallriken direkt. Bra betyg från Alva alltså..



Lite Duplo och ett hus från Fisher price samt Lilla gubben. Den var jag nöjdast över att den fanns kvar, för Alva har flera gånger sagt att hon vill ha en Lilla gubben. Min pappa köpte bland annat ett jättefint zoo från Duplo också, men den får hon nog i present någon gång av dem vid ett senare tillfälle.



.. Och huset från Fisher price hade jag tänkt att spara till ett senare tillfälle, men när vi kom hem hann jag knappt blinka innan Alva slitit upp påsen och hittat det, så då var det för sent att försöka gömma undan det haha.. Men hon lekte med det resten av kvällen iallafall!



Sen blev det även en vintermössa, handskar, krage och tunnare mössa att ha nästa år, lika bra att köpa sånt nu när man kan fynda! Alva har haft den röda lurvmössan i vinter också, så den vet jag är varm och go..



Retromönster från Mairo!

Publicerat: 2012-03-07 Kl: 22:00:00 | I kategori: Inredning -Barnrum | 5 kommentarer |





Bilder lånade från Mairo.se. Och ignorera att det står kudd och inte kudde haha, jag orkade verkligen inte göra om bilden..



Jag har några favoritillustratörer som jag följer via deras bloggar och hemsidor, och en av dem är Sandra Isaksson/ISAK som jag fick upp ögonen för då jag upptäckte hennes underbara uggletapet för något år sedan och blev lite förälskad. Då ville jag ha den i Alvas rum när vi flyttade, men så här i efterhand så blev det aldrig så. Nu har hon gjort ett samarbete med Mairo med kollektionen Woodland och jag älskar det fina retromönstet. Speciellt de fina ugglorna.

Alvas rum är ju lite mer färglatt i rosa, grönt och turkos, och hur många gånger jag än varit sugen på att köpa lite prylar i mer retrofärger så är jag ju tyvärr sjukligt besatt av att matcha. Men får vi fler barn i framtiden så blir det kanske ett retrorum, vem vet?! Jag brukar ju ändra mig ganska snabbt hehe..

I Mama..

Publicerat: 2012-03-06 Kl: 20:34:09 | I kategori: Bloggen | 10 kommentarer |


Såhär tänkte jag tillbringa resten av kvällen, i soffläge framför Top model och med nya numret av Mama. Någon som hunnit läsa det nya numret förresten som lade märke till en lite extra het mama och ett lite extra gulligt barn? Möjligtvis på sidan 42 i högra hörnet? Haha, jo där är vi på ett litet litet hörn och svarar på en fråga i samband med ett reportage i tidningen..




Hehe lite prestationsångest fick jag av att det stod "driver eget företag inom barnrumsinredning", jag tror jag egentligen skrev "har nyss startat" eller liknande. Men jag har ju faktiskt ett eget företag nu även om jag inte hunnit så långt som till försäljningen än, men förhoppningsvis dröjer det inte allt för länge till!


Jippie, idag har jag äntligen köpt en ny dator! Det var ju bara typ fem månader sedan vår gamla dator kraschade och jag har bara använt vår bärbara sen dess, utan photoshop och jobbig att blogga på. Det blev en Mac denna gång istället för Pc som jag alltid använt, så det tar väl några veckor innan jag fattar hur den funkar, jag är inte så teknisk.

På tal om datorer så borde jag egentligen stänga ner bloggen i fyra veckor från och med nu, jag har nämligen anmält mig till en illlustratorkurs som jag ska läsa på distans i fyra veckor, och med tanke på att jag jobbar som vanligt under tiden så lär det ju inte finnas många minuter kvar efter jobb och pluggande. Men det vore ju himla trist att inte blogga alls, så jag försöker att slänga in något inlägg här och där iallafall, jag har en del shoppingbillder som jag redan tagit men inte hunnit publicera. Hmm, någon som blev förvånad att det var just bilder på shopping som jag har på kameran?! 


Kanske att jag testar att blogga från mobilen också. Det blir inte riktigt samma känsla med suddiga I-phonebilder, men hellre en lite suddig elinochalva än ingen elinochalva alls tänkte jag haha!




Sötaste prickarna!

Publicerat: 2012-03-04 Kl: 19:49:00 | I kategori: Alva 2-3+ år | 10 kommentarer |




Den första av många prickiga plagg till Alva i vår, jag har redan lagt undan ytterligare två prickiga klänningar till henne på jobbet.. Denna kommer från babyavdelningen och kostar 49.50 kr. För er med barn i samma ålder som Alva så funkar den här i sommar för oss även fast det bara är 86, tycker ofta klänningar är ganska rymliga i storleken och det gör ju inte så mycket ifall de blir kortare.



Här vore det ju himla trevlig med lite bilder från helgens soliga väder, kanske bilder där vi glatt åker pulka och dricker varm choklad i backen. Nej men just ja, jag har visst varit inne hela helgen och jobbat. Här är man inte bitter hehe.. Men nästa helg har jag fått för mig att jag vill att vi ska åka iväg till någon slalombacke och hyra skidor, gud vad mysigt det skulle vara! Jag har inte åkt slalom på femton år så det skulle ju vara himla spännande att se om de gamla takterna sitter kvar..

Jag måste bara skriva ner lite av vad Alva har sagt den här helgen också. Hon pratar jättebra sen länge, och nu har hon börjat med lite slangord också. Imorse sa hon för första gången helt plötsligt istället för mamma - "morsan morsan, vad gör du?" HAHA jag typ dog. Det låter så himla gulligt med hennes lilla babyröst som pratar som en liten vuxen. När vi sen var hos Alvas farmor och farfar sa hon när hon skulle locka på katten Mimmi "kom nu bruden" eller "kom igen nu bruden", jag minns inte exakt. Vart hon lärt sig sånt är en gåta dock..





Finaste Alva i sin prickiga klänning. Ja jag har klippt hennes lugg lite snett. Igen.



Ugglorna på väggen..

Publicerat: 2012-03-02 Kl: 22:26:00 | I kategori: Hemma hos oss - Alvas rum NYA LÄGENHETEN | 8 kommentarer |





Tusen tusen tack för alla kommentarer jag fick i förra inlägget, ni är verkligen så himla gulliga och gör mig så glad ♥ Det var jättekul att läsa att så många ändå gillar handritade bilder, det blir väl lätt så att man snöar in på det man själv gillar bäst vilket i mitt fall då är den grafiska stilen. Men nu känns det helt rätt att göra både och, alltså både handritad och grafisk, och superkul känns det också då jag ju alltid har älskat att rita för hand medans det här datorritande är helt nytt för mig! Jag önskar bara att dygnet hade mer timmar för jag har hur många idéer som helst som snurrar runt i huvudet, jag sitter och ritar i fantasin typ varje sekund jag får över haha..

Ikväll har vi varit hos mina föräldrar där vi firat Alvas bästa morfar och min pappa som fyller 65 år idag! Ja ännu ett kalas alltså, och två till blir det den närmaste tiden då både min bror och Andreas fyller år. Alva är då överlycklig över all tårta och hjälper gärna till att öppna (läs slita och inte låta någon annan röra) alla paket. Efter att hon öppnat alla morfars paket sa hon glatt "Alva fyller år idag". Gulllungen. 






Men innan allt firande hann jag testa att hänga upp ugglorna på väggen i Alvas rum. De ska absolut inte hänga där egentligen, men det kan vara ganska bra att se dem upphängda för att se hur storleken och färgerna på ugglorna funkar tillsammans. De två små uggletavlorna som hängde där innan kändes så fjuttiga mot den stora vita väggen, så jag funderar på vad som ska få hänga där istället, vi får se om det dyker upp någon annan hemmagjord där lite senare!




De är lite svåra att fånga på bild eftersom glaset i ramen speglar sig, men det är mycket färgstarkare i verkligenheten som tur är!



Trevlig helg på er alla! Själv jobbar jag hela helgen tyvärr, men jag har varit ledig i flera helger i rad för första gången typ nånsin så jag ska väl inte klaga!



Torsdagstema och lite företag..

Publicerat: 2012-03-01 Kl: 10:58:00 | I kategori: Elina Studio - Mitt företag | 36 kommentarer |




Ritad med promarkers. Tyvärr tog den blå färgen nästan slut när jag målade himlen, därav den fula bakgrunden..


Veckans torsdagtema var Vårtecken, och när jag tänker på vårtecken är fåglar det första som poppade upp i huvudet. För visst räknas ugglor också som en fågel även om jag inte sett så många ugglor sitta och kvittra i träden här ute på gården haha.. Men man får ju faktiskt tolka torsdagstemat precis som man vill och jag hade ändå tänkt att rita en ny version av min gamla bild med ugglorna och regnbågen, men med lite mer ugglor denna gången. Ja ugglor kan man väl aldrig få för mycket av!?. Hos nollfemnolltvå kan ni se resten av torsdagstemabidragen!


Sen känner jag att jag måste fråga en sak till er som följer bloggen och vet att jag precis startat företag där jag kommer att sälja grafiska tryck till barnrummet. Jag har fått höra av flera runt omkring mig att jag istället borde rita för hand och trycka upp dessa istället, men jag har redan bestämt mig för att jag ska rita i illustrator eftersom jag gillar den grafiska stilen bättre just nu. Men nu funderar jag om jag ska göra både och, alltså att man både ska kunna köpa ett tryck av originalet (typ som den ovan, men lite noggrannare ritat då såklart) samt samma motiv ritad i illustrator som ett grafisk tryck så får man välja vilken stil man gillar bäst, alla kanske inte gillar den grafiska stilen lika mycket som jag!

Just nu så ritar jag för hand först med papper och penna, och sen är tanken att jag ska använda dem som referensbild när jag ritar i illlustrator, men finns det även intresse för handritade motiv så kan jag ju lika gärna trycka upp dessa också när jag ändå har dem klara tänkte jag.


Så min fråga till er då är om det finns något intresse även för handritade motiv? Ingen är tvingad att köpa bara för att man svarar ja såklart haha, jag vill bara höra ifall det är någon idé att jag försöker rita mer noggrant, för ritar jag bara för mig själv för att använda dem som referensbild behöver det ju inte vara perfekt.



Jag är jättetacksam för er som vill svara, nu har jag fastnat lite i ett vägskäl känner jag. 



RSS 2.0