Boktips till de minsta!

Publicerat: 2011-09-29 Kl: 21:00:00 | I kategori: Barnprylar | 20 kommentarer |

Jag har alltid varit en riktig bokmal och slukar gärna flera böcker i veckan om jag har tid. I och för sig har den tiden inte funnits sedan Alva föddes, så nu kan det ibland gå flera veckor mellan jag ens hinner öppna en bok. Tur att Alva också älskar att läsa, och nu är det dags att uppdatera hennes boksamling lite grann. Vi har två stora lådor med böcker här hemma till Alva, men många av dem har hon haft sedan  innan hon fyllde ett år och är därför lite mer för bebisar typ pekböcker och böcker med bara något ord på varje sida. De senaste köpet var dessa två böcker ovan, Hej av Stina Wirsen och Min första bok om vilda djur av Fia Eliasson.
Spännande kurragömma i Hej och finurliga rim i Min första bok om vilda djur.


Båda passar nog jättebra för barn runt ett år men var lite för korta för Alva, jag skulle valt några med lite längre text i även om båda var jättefina. Vilda djurboken visste jag att den kanske skulle vara för enkel, men jag tycker bara att den är så himla fin så den fick följa med hem ändå!  Drömmen skulle ju vara att skriva en egen barnbok någon gång i framtiden (drömma måste man ju få göra!) , och när jag såg boken för första gången tänkte jag "att exakt så där önskar jag att min bok hade sett ut ifall jag skrivit nån!" Och med det så menar jag bara att jag älskar Fia Eliassons illustrationer och sättet hon ritar på, enkelt och glatt.
För er som vill ha lite boktips har böckerna ovan varit några av Alvas favoriter här hemma, dock har hon haft många så länge nu och behöver lite nya med längre berättelser! Att Alva är så duktig på att prata tror jag beror lite grann på alla böcker då många av hennes första ord och meningar har kommit då vi suttit och läst och Alva har pekat och sagt rätt ord i böckerna.

Stora Molly lilla Molly
och Första fina ordboken rekommenderar jag varmt då Alva har lärt sig så många olika ord och uttryck därifrån att jag för länge sedan tappat räkningen.. Mollyboken är 56 sidor av motsatser som stor/liten, dra/skjuter på, simmar/flyger, trummar/ är tyst, smutsig/ren och så vidare i femtio sidor till så den har verkligen hjälp till att utveckla Alvas språk! Ordboken är också kanonbra och innehåller över hundra ord som Alva lärt sig sen vi började läsa den så det var tur att jag glömde att avbeställa den från bokklubben för några månader sedan hehe..Men nu är det dags för lite nya böcker, det kommer iallafall definitivt bli några fler om Molly, Alvas favvo! Men ni som har barn som börjar närma sig två år får gärna tipsa mig om vad ni läser hemma hos er!Det kommer nog att dröja minst någon vecka eller två (eller mer..) tills vi köper ny dator så det blir fortsatt glest mellan inläggen här, tack gode gud att photoshop går att ladda hem gratis i 30 dagar till vilken dator som helst.. Och vad kul att så  många kikar in här varje dag ändå trots att det är lite tomt!

See you later..

Publicerat: 2011-09-26 Kl: 22:04:12 | I kategori: Allmänt | 14 kommentarer |
Jag slänger in en gammal favorit från i vintras eftersom jag inte har tillgång till några bilder just nu..Vet ni vad, idag har jag bloggat i exakt ett år! Och blivit totalt bloggberoende också, så otroligt kul det är att så många läser bloggen och gillar den! Stort tack för all gullig respons jag får hela tiden i form av fina kommentarer och tips, utan er vore det inte alls lika roligt att blogga även om jag från början endast bloggade för Alvas skull och hoppades att hon kommer att kunna läsa den i framtiden. 

Tyvärr så blir det ju inte alltid som man tänkt sig då jag hade tänkt att "fira bloggens födelsedag" genom en rolig tävling eller liknande, men istället så tar jag min första bloggpaus, dock väldigt ofrivillig. Det som hände igår med datorn efter att jag skrev mitt inlägg är att den helt har slutat funka nu och eftersom det alltid krånglar när jag försöker publicera inlägg från vår bärbara dator så har jag nu knappt tillgång till bilder eller någon dator att blogga med, så himla trist.

Men en sak som jag är så himla himla HIMLA glad över är att jag för ungefär en vecka sedan läste någon bloggare som fått virus och förlorat alla sina bilder, och då blev jag så skraj att jag sparade över alla senaste månadernas bilder på en extern hårddisk, tack gode gud för det eftersom det inte är säkert att datorn kommer att gå att rädda. Jag skulle nog aldrig sluta grina ifall jag råkade förlora alla bilder från Alvas första år.. Självklart kommer jag ändå att försöka fortsätta blogga från mina föräldrars dator och liknande, men räkna med att det är lite tomt här de kommande dagarna eller till och med veckorna. Jag har ingen aning om när allt är fixat men har lite shoppingfynd som jag hade tänkt blogga om, och det kan jag ju inte strunta i hehe.. Kram på er tills dess ♥

Höstnytt hos H&M!

Publicerat: 2011-09-25 Kl: 21:37:00 | I kategori: Barnkläder | 8 kommentarer |


 

Eget kollage med bilder från H&M.com

 

 

 

Jag brukar inte köpa så mycket pluttinuttiga plagg med söta tryck till Alva, men dessa tröjor tyckte jag var jättefina trots att de var sockersöta! Jag packade upp dem idag i butiken och var självklart tvungen att köpa hem en till Alva, och inte så oväntat så blev det den bruna med ugglor. Alva tyckte att den var jättefin och ville som vanligt kolla på sig själv i spegeln när hon höll på att testa.

 

Annars är jag just nu så frustrerad att jag vill slänga in datorn i väggen.. Någonting är fel då det inte går att föra över bilder från kameran till datorn helt plötsligt, och inte koppla in den externa hårddisken heller. Så för att lyckas få in de här bilderna i bloggen har det tagit ungefär 45 minuter genom att koppla in kameran i den bärbara datorn, föra över dem till hårddisken, försöka föra över dem till den stationära datorn bara för att upptäcka att det inte funkar, koppla in hårddisken igen, spara bilderna på den bärbara utan redigeringsprogram, men sen ändå måsta blogga från den stationära datorn då det av någon anledning inte funkar så bra med blogg.se på den bärbara. Ja fy tusan så irriterad jag blev, det märks att jag är lite bloggberoende.


Men får vi inte datorn att ta emot bilderna så får jag se ifall jag pausar bloggen några dagar tills vi hunnit fixa felet då jag tycker att det är lite trist att blogga utan bilder och utan photoshop och samtidigt inte har tid att lägga en timme på att få in bilderna i bloggen..

 

 

 

Klart Alva fick tröjan med ugglorna på! 149 kr på H&M


 

 

.. Och matchande sockar var ju såklart ett måste.. Lite tjockare och med plastpluppar under, perfekt! Lite stora dock då de är från flickavdelningen men jag slänger in dem i torktumlaren så är det fixat!

 Första förskoleveckan!

Publicerat: 2011-09-24 Kl: 21:26:00 | I kategori: Alva 1 - 2 år | 15 kommentarer |


Jag tänkte att jag skulle sammanfatta den här första förskoleveckan för Alva lite kort. Jag måste säga att det har gått över förväntningarna och att jag är uppriktigt sagt förvånad över att det har gått så bra. Alva har inte gråtit alls när vi lämnat henne förutom igår då hon blev lite ledsen, men en av dagarna gick hon till och med bara iväg utan att jag knappt han säga hej då till henne, för då hade hon upptäckte trolldegen som hon älskar att sitta och pyssla med..

Somnat har hon gjort utan problem varje dag, och till min förvåning har hon även ätit bra med lunch alla dagar och till och med sagt "meeja mat" (mera mat) när hon ätit upp. Hallå, är det verkligen samma barn vi pratar om? Hon som inte gillar konsistensen på kött och spottar ut varje gång här hemma och säger "dåliit, inge bra", har helt plötsligt börja äta köttgryta och vill ha mer?. Hopps bara att det kommer att bli likadant här hemma vid måltiderna också, busungen. Hennes fröknar är superbra allihopa, verkligen snälla och pedagogiska precis som jag hoppades på och Alva gillar dom jättemycket och känner sig redan trygg. Några dagar har hon inte ens velat gå hem vilket nog sammanfattar veckan ganska bra. Alva gillar förskolan helt enkelt!

Själv är jag så trött att jag egentligen borde ligga i soffan och inte röra en fena, men istället har jag suttit över en timme och försökt fatta hur man lägger upp filmer här i bloggen. Några av er har önskat att se någon film på Alva när hon pratar, men det blir en där hon sjunger  Blinka lilla stjärna istället. Jag tycker att det är så gulligt att jag smälter varje gång, men jag är ju lite partisk hehe.. Ignorera crazy mom där i början bara, Alva började ju sjunga innan jag hann sätta igång filmandet så jag var tvungen att stoppa henne..


Eftersom alla kanske inte hör vad Alva säger så kommer här en liten snabb översättning för er som orkade kolla..


"kolla Alva sjunger"
"Alva visar socken" (strumpan alltså, vet inte om socke är norrländsk..)
"Sjunga Alva ajajbuff" (trollmorsvisan alltså..)Trevlig lördagskväll på er alla!

Nattlinne från Småfolk!

Publicerat: 2011-09-23 Kl: 20:08:00 | I kategori: Shoppat till Alva | 4 kommentarer |
Ett av mina senaste traderafynd är det här underbart fina nattlinnet från Småfolk, i princip nytt och kostade 78 kr, I like.. Inte för att Alva behövde någon ny pyjamas, men det var bara så himla fint.Nyvaken och rufsig i håret, och har fastnat framför nån barnkanal på tvn. Alva brukar inte gilla tv trots att det är barnprogram, men någon minut här och där gillar hon att kolla. Youtube däremot älskar hon, men det kanske beror på att hon får välja klipp själv..


Idag har varit en bra dag på många sätt och vis, (och då bortser jag helt ifrån att jag fått en  megaögoninfektion så att ögonlocket är typ dubbelt så stor som vanligt, känner mig inte så snygg..) för vi har nämligen sålt vår lägenhet! Det känns så himla skönt att inte behöva fundera på när den blir såld  och till vilket pris, så nu kan vi bara fokusera framåt på vår nya lägenhet och flytten som närmar sig! Och som vi har väntat, det är knappt man tror att det är på riktigt längre då vi skrev på papperen för den nya lägenheten typ förra sommaren. När vi väl flyttar in i december kommer vi att ha väntat ett och ett halvt år så ni kan ju gissa hur sugen jag är på att börja inreda haha.. Nästa vecka är det möte då vi ska få gå in och kika på hur långt de hunnit med bygget, väldigt spännande!

Annars har jag spenderat hela förmiddagen på kurs tillsammans med butiksarbetare från flera olika butiker i stan, och vi har fått lära oss första hjälpen med bland annat hjärt och lungräddning samt hur man använder en hjärträddare. Så otroligt lärorikt och intressant och jag är så glad att jag fick gå den kursen då man kommer att ha användning för det i hela livet. Sen hoppas jag dock att jag aldrig behöver hamna i en sån situation att jag behöver använda mina kunskaper men händer det så kan jag förhoppningsvis hjälpa till.
Trevlig fredag på er, själv ska jag kasta mig i soffan med en chipspåse och någon bra serie på datorn, Andreas har nämligen paxat tvn till hockey..


Lekdejt med Stella!

Publicerat: 2011-09-22 Kl: 21:26:00 | I kategori: Vardag | 4 kommentarer |
Finaste Stella och Alva! Den här lekparken har vi inte varit i på länge, men tyvärr så höll de att måla om flera lekställningar så vi fick mest hålla oss till bussen.. Lite nostalgitripp blev det också då jag ofta lekte här då jag själv var liten!Jag hinner inte blogga lika mycket som tidigare och ibland inte ens blogga samma dag som jag tar bilderna, men bättre sent än aldrig! Tidigare i veckan träffades jag och en av mina bästa kompisar Katarina och hennes dotter Stella som är sju månader äldre än Alva, men ju äldre de blir desto mindre märks skillnaden. Det var mer märkbart då Alva var nyfödd och Stella redan över ett halvår, då tyckte man att det var såå stor skillnad! Nu leker och pratar tjejerna till och med med varandra, hur söta som helst!
Lycka är att ha varsin ratt i bussen att köra med!Här står de och väntar på såpbubblorna som vi morsor försökte fota utan framgång haha..Efter en sväng i lekparken så blev det såklart innelek också, och gissa om Alva gillade trolldegen.. Hon ville typ aldrig sluta leka med den så det kanske är dags att friska upp minnet hur man gör egen trolldeg!Stella var så stolt över sitt nya hemmasnickrade kök och ville gärna visa Alva hur vattenkranen funkade!Lite offtopic här men jag måste bara flika in att det är så himla stor skillnad mellan storlekarna i olika butiker. Klänningen Alva har på sig kommer från Polarn o pyret och är i storlek 80, och den sitter som en smäck och passar säkert i minst ett år till om jag får gissa. På lindex köper jag storlek 92, men de anser jag ha små storlekar om man jämför med h&m där Alva fortfarande kan ha storlek 86 på babyavdelningen. Jag tycker nog att h&m är normalast i storleken om man kan kalla det så. Sådär, nu fick jag ur mig det också. Har bara tyckt att det är lite konstigt att det skiljer så mycket men har man koll på vilken storlek man måste köpa på vilken affär så spelar det ju egentligen ingen roll!

Se hit alla Umebor!

Publicerat: 2011-09-22 Kl: 11:46:00 | I kategori: Tävlingar | 6 kommentarer |


Ett litet tips till alla er Umebor eller ni som inte bor så långt bort! Webbutiken Hjärtat mitt som jag samarbetar med och ofta handlar ifrån kommer att ha en visning av en del av sitt lager nu på lördag.

Tyvvär så jobbar på lördag jag vilket är himla synd då det är så kul att få se och klämma på plaggen och prylarna live, och jag hade tänkt att köpa på mig några stycken av dessa söta ullstrumpor med plastpluppar på undersidan då jag inte sett några andra sådana i just ull, och Alva halkar bara omkull ifall det inte finns några pluppar på sockarna. Men jag får köpa hem dem sedan istället, men ni som har vägarna förbi tycker jag ska stanna till och kika in!


Jag har även fått äran att ge er som läser min blogg ett litet erbjudande på lördag under visningen (endast på plats) , ange bara "elinochalva" när du betalar så får du 20 % rabatt på hela köpet, gäller endast ordinarie priser!
Happy shopping!Min nya förälskelse!

Publicerat: 2011-09-21 Kl: 21:34:00 | I kategori: Inredning | 8 kommentarer |
Eget kollage med bilder lånade från Midbec.se. Deras kollektion Missprint innehåller massor av fina tapeter!


För några månader sedan då vi gjorde alla tillval till vår nya lägenhet så skrev jag ett inlägg om den tapet vi valde som fondvägg i köket. Då var jag egentligen ute efter Mairos "svart blomma" men tvingades besviket inse att den inte gick att få tag på längre. Den blommiga tapeten som vi till slut valde var också fin, men några veckor efter att papperna var påskrivna hittade jag min drömtapet som jag blev totalt blixtförälskad i. 

Eftersom jag hittade den i en annan butik än den som vi fick välja tapeter från så trodde jag inte att det skulle gå att ordna, men för en vecka sedan så ringde jag ändå och frågade eftersom jag visste att det var sista chansen innan de börjar tapetsera. Som tur var så hade de inte hunnit leverera tapeterna till just vår lägenhet, och killen jag pratade med var så hjälpsam och hjäpte mig att beställa och ändra allt så att vi nu kommer att få tapeten jag vill ha! Så himla glad jag blev, så nu kommer Midbecs svart/vita Little trees från deras kollektion Missprint att pryda vårt kombinerade kök/vardagsrum! Jag älskar retromönstret och tror att det kommer att bli hur fint som helst!
Det finns bland annat dessa fina färger att välja mellan men jag föll pladask för den svartvita!Nya mössan från Geggamoja!

Publicerat: 2011-09-20 Kl: 14:25:00 | I kategori: Shoppat till Alva | 15 kommentarer |


 

Det senaste tillskottet i Alvas höstgarderob kommer från Geggamoja. Vi valde storlek 2-3 år, lite stor men funkar bra ändå

 

 

Det var den här höstmössan som vi köpte till Alva förra veckan, den kommer från Geggamoja och är köpt från Hjärtat mitt, 169 kr på rea. Till och med Andreas tyckte att det var ett bra köp eftersom den sitter så bra över öronen, och han brukar ju tycka att allt jag köper till Alva är onödigt så det är ett bra betyg hehe..  Egentligen tyckte jag att den turkosa var finast, men jag var lite ytlig där och valde den som matchade bäst till Alvas rosa Polarnjacka som är den som vi alltid använder just nu. Ett till exempel på att jag inte hade behövt köpa så många olika plagg av samma sort, de andra jackor jag köpt hänger kvar i garderoben eftersom jag tycker att Polarnjackan är den bästa. Får tänka på det till nästa höst nu när jag vet vilka märken och plagg som funkar bäst på Alva och vilken typ av plagg som behövs.

 


 

Sen att Alva blev världens sötaste i sin nya mössa gör den ju inte sämre direkt ♥


 

Bilder från i veckan då jag, Alva och Alvas farmor stod och hejade på Andreas som spelade en avgörande fotbollsmatch. De vann förövrigt både matchen och sin division 5 serie, heja heja!

 

 

Sen så måste jag bara säga hur duktig Alva varit nu i två dagar då jag lämnat henne på förskolan. Inte en enda tår har hon fällt även om underläppen började darra lite grann när jag skulle gå, men hon höll fast om sin fröken och accepterade att jag var tvungen att lämna henne. Det märks verkligen att hon gillar sina snälla fröknar och har förtroende för dem, jätteskönt! När jag hämtade fick jag höra att allt gått bra och Alva både ätit lunch och somnat bra, duktiga tjejen som gör sin mamma så stolt! Alva hade dock sagt många gånger att "mamma på jobbet, mamma kommer snart", och hon vill varje gång att fröknarna bekräftar det hon sagt och svarar att "ja mamma är på jobbet men hon hämtar dig snart". Så är Alva i och för sig alltid,  hon vill alltid att man bekräftar det hon säger genom att visa att man har förtsått vad hon menar.  Det är nog en trygghet sgrej för henne för att veta att jag kommer tillbaka, och hon förstår ju vart jag är medans hon är på förskolan.

 

Haha just nu medans jag skriver så hör jag Alva sitta och snacka med Talking Tom på min i-phone.. Hon har satt igång appen själv vilket hon gör med alla appar och när hon ska kolla bilder och filmer, snacka om att ungarna är tidiga med tekniken nu för tiden..


Lite klottrande!

Publicerat: 2011-09-18 Kl: 21:17:00 | I kategori: Teckningar & Illustrationer | 19 kommentarer |


Flera av er har frågat hur det går med tillverkningen av mina tryck (för er som inte vet så har jag planer på att starta eget företag och tillverka egna grafiska tryck till barnrummet!), och just nu så står det lite stilla. Det beror på att jag inte har något ritprogram installerat just nu på datorn då jag först laddade hem illustrator som är gratis i trettio dagar, men nu när jag skulle köpa det så uptäckte jag att det är olika versioner till Mac och Pc. Vi äger en Pc som sjunger på sista versen så planen var att köpa en ny dator när vi flyttar och säljer vår lägenhet  i december, och då blir det en Mac denna gång. Så jag har egentligen tre alternativ just nu..

1. Vänta tills i December med att köpa både Mac och Illustrator (skulle inte tro det, vill börja rita och tillverka tryck nu nu nu!!!)

2. Behålla vår gamla skruttdator och köpa illustrator till den och hoppas att datorn inte kraschar den närmaste tiden (Inte så kul när datorn väl går sönder och vi ändå kommer att vilja ha en Mac istället..)

3. Köpa både Mac och Illustrator nu direkt och leva på vatten och bröd i några månader typ.. (det enda alternativ som jag gillar egentligen, så får det nog bli!)

Men i brist på Illustrator så tänkte jag att jag skulle klottra ner några idéer som jag har då det är mycket lättare att rita på riktigt sen om man har något att utgå från, och innan jag glömmer bort alla idéer som snurrar i huvudet! Och jag skriver klottra inte rita då jag skissade upp den första teckningen på kanske en minut och började rita konturerna utan att egentligen tänka efter före. Första gången jag ritade en räv i hela mitt liv, och jag goglade på rävar efter jag hade ritat klart, kanske skulle gjort det innan istället.. Det riktiga trycket som kommer att finnas till försäljning kommer att vara en räv på en stubbe, men det är väl det enda likheten kanske då jag såklart kommer att rita om den några gånger innan jag blir nöjd.

Jag visste inte om jag ville visa bilden först då jag egentligen bara gjorde en snabbskiss för att få ner en av mina idéer, men sen tänkte jag att det är lite kul att få visa lite av "min stil" när jag ritar även om jag hoppas att de riktiga bilderna kommer att vara tusen gånger bättre. Räven kommer att vara en del i en planerad "skogens djur-serie", precis som den här teckningen är en del i "Djungelserien". Sen har jag även fler serier på g men jag visar allt eftersom jag hinner rita ner olika utkast!Så här ser min skaparprocess ut ifall någon är intresserad.. Jag brukar inte ha så mycket illustrationer på bloggen men i och med att jag startar upp mitt företag så kommer det att bli mycket mer, hoppas att det är fler än jag som gillar att läsa om sånt i bloggar!Trevlig söndag! Imorgon bitti är det jag som ska lämna Alva på dagis för första gången och jag håller tummarna för att det inte ska bli en allt för jobbig stund..
Mössinventering på gång

Publicerat: 2011-09-17 Kl: 20:35:00 | I kategori: Barnkläder | 6 kommentarer |


 

 

Lika bra att rensa och sortera varenda skrymsle och vrå här hemma när när man ändå är på rensarhumör. Alvas byrålåda i hallen var helt proppfull, och det är inte konstigt med tanke på att där ligger mössor och vantar sen Alva var pytteliten så det var verkligen dags att rensa ur allt som blivit för litet. Sen är det ju skönt nu när hösten och vintern kommer att ha koll på vad som fortfarande passar och vad man måste köpa nytt.

 

Alva hjälpte till såklart med att testa vad som passade eller inte. Fast hon ville bara prova de mössor som hon valde själv, de jag ville att hon skulle prova skulle hon inte ta på sig. Klart man måste bestämma själv när man är ett och ett halvt år.. Hur som helst så rensade jag bort en hel icapåse med urvuxna mössor, vantar och annat, så nu finns det åtminstone plats att hitta det man behöver.

 

 

 

Vänstra högen uppifrån: Röd och grön med elefant från tradera, rosa med moln från Jny design, svart med igelkottar från tradera, turkos fleece från Villervalla. Högra högen uppifrån: randig från kameleont design, röd moln från tradera, grön moln från Hjärtat mitt, turkos med stjärnor från Kameleont design, blå med får från Hjärtat mitt

 

 

Från att ha haft en halv byrålåda med mössor (jag var visst lite mössberoende där ett tag..) så blev det inte många kvar. Speciellt inte om man bortser från den högra högen som bara innehåller mössor som fortfarande är för stora. Det är nackdelen med att köpa mössor på tradera och över internet, det är svårt att se hur storleken ser ut och dessa mössor kommer nog inte att passa det närmaste året iallafall. Alvas ugglemössa låg nog i skötväskan när jag tog bilden, men annars är det den vänstra högen som förhoppningsvis passar just nu. Minus den rosa molnmössan som jag med sorg måste inse är för liten nu, jag älskar molnmössor..

 

Av alla mössor vi haft så har jag en favorit, fleecemössan från Villervalla är den överlägset bästa vilket beror på att den går ner lite grann över öronen. Just när det kommer till ytterplagg så försöker jag nu att gå efter kvalitet och funktion istället för utseende som jag alltid har haft en tendes att göra.. Istället för  flera halvbra mössor så tänkte jag hellre köpa en som är lite dyrare och sitter perfekt. Därför köpte vi en mössa från Geggamoja som går ner över öronen som funkar just nu när det är halvkallt, jag kan visa den sen ifall någon vill se.

 

Det är ju egentligen så att man oftast väljer att bara använda just den  favoritmössan eller favoritplagget som funkar och sitter bäst, så den kommer definitivt att bli välanvänd! Detta år är det ju redan för sent, men nästa höst kommer jag definitivt att satsa på två bra istället för tio halvbra, man lär sig av sina misstag..

 

 

 

Tänker inte testa det som mamma vill, mycket roligare att ha solglasögonen bak och fram..

 

 

Trevlig lördagskväll alla ni som kikar in här, nu är det soffan som gäller resten av kvällen!

 

 


Favoriter från barnvänligt!

Publicerat: 2011-09-16 Kl: 20:38:00 | I kategori: Barnprylar | 8 kommentarer |


Eget kollage med bilder lånade från barnvänligt


 

För några månader sedan hade jag turen att vinna ett presentkort hos Barnvänligt i en bloggtävling, men än så länge har jag inte hunnit göra min beställning vilket är lite ovanligt för mig som inte brukar ha några problem att shoppa loss. Varje gång jag går in och kikar i webshopen så blir jag helt tokig över alla fina saker som finns, jag vet inte alls hur jag ska kunna bestämma mig. Presentkortet var på trehundra kronor och det första Andreas sa när jag berättade att jag vunnit var ju att jag inte skulle köpa för mer än presentkortet, han känner mig alltför väl ... 

Egentligen behöver Alva ingenting speciellt just nu, men jag hade planer på en ryggsäck till dagis då jag sett att de sålde ryggsäckar med ugglor på tidigare, men de verkar vara slutsålda så den planen gick inte. Flugsvampslampan på översta raden hade jag köpt direkt ifall den funnits i rosa som jag sett den i för kanske ett år sedan. Jag kom ihåg att Andreas tyckte att det var onödigt att köpa den då Alva redan hade flera lampor, och det kanske det var iochförsig, men jag har ångrat lite grann sen dess att jag aldrig köpte den. Det är lite av mitt motto när jag shoppar - "köp först och tänk sen för tänker du för länge hinner det sälja slut".

Sen måste jag bara flika in lite snabbt att det har gått jättebra för Alva idag under den sista dagen på inskolningen. Hon var inte lika ledsen (ledsen men inte hysterisk) när Andreas lämnade och hon hade ätit jättebra med fisk och potatis under lunchen, så himla skönt att höra för mammahjärtat!


Trevlig fredagskväll på er! Jag tänkte sätta mig och rita lite grann så att jag kommer någon vart med mitt "starta eget företag med grafiska tryck till barnrummet"- projekt!Nya bobux!

Publicerat: 2011-09-15 Kl: 22:40:00 | I kategori: Shoppat till Alva | 9 kommentarer |


 

Bobuxtofflor i storlek L, funkar för Alva som har storlek 21/22 i vanliga fall


På vintern är det obligatoriskt med innetofflor hemma hos oss då vårt vardagsrumsgolv är så himla kallt, och nu har Alva växt ur sina tofflor från förra säsongen. Så häromdagen damp de ner i brevlådan här hemma, Alvas nya Bobuxtofflor! Det är hennes tredje par, och sen den dagen vi testade har vi inte kunnat vara utan dem. I och för sig har vi inte testat något annat märke på tofflor så det finns säkert de som är lika bra, men dessa sitter så himla bra på foten. Nypriset ligger på runt trehundra kronor, jag har inte koll på det exakt eftersom jag har köpt alla tre paren vi ägt på tradera för runt en hundring styck, varav två av dem helt nya. Dessa gav jag 120 kr för och de är helt nya i förpackning, love tradera..Sen så vill jag bara tacka så mycket för alla kommentarer och tips jag har fått angående Alvas inskolning. Det är så skönt att få höra att det är normalt att barnen gråter när man lämnar och att det oftast blir bättre efter ett tag, vad skulle man göra utan alla bra tips man får via bloggar nuförtiden?!

Lämningen idag hade varit lite jobbig precis som tidigare, men när Andreas skulle hämta Alva ville hon inte gå hem vilket jag ser som ett bra betyg. Medans han vände ryggen till i kapprummet hann Alva dra på sig stövlarna SJÄLV!! (på fel fot men vem bryr sig) och springa ut mot sandlådan haha, hon är så himla kul ibland.  Lunchen däremot hade hon inte ätit, hon gillar inte ris så det var ju väntat men båda macka och frukt hade hon fått i i sig och tröjan var helt ren när hon kom hem så vänt tallriken upp och ner verkar hon inte heller ha gjort.. 

När Andreas och Alva kom hem igen vid tolv var hon på ett jättebra humör och somnade helt själv i sitt rum inför lunchvilan. Det sista vi hörde medans jag och Andreas stod och lagade lunch var "blinka lilla sääna dää, HUU JAA UNNA VA DU ÄÄÄÄ , FJÄRRAN DOCKA LIKEN DIAMANT I SKYYN " några gånger om och sen blev det tyst..


..........................................................................................................

Förresten! Jag brukar alltid svara på frågor i bloggen hos den som ställt frågan, och har läsaren ingen egen blogg så svarar jag bland kommentarerna i samma inlägg. Nu har jag fått några frågor de senaste dagarna om saker i Alvas rum (superkul som alltid!), så jag tipsar er som frågat och ifall det är fler som undrar om prylar i Alvas rum att kika in det här inlägget där jag skriver om det mesta i Alvas rum och vart det går att köpa!

............................................................................................................

Rensningen fortsätter. Och lite dagis.

Publicerat: 2011-09-14 Kl: 21:22:00 | I kategori: Alva 1 - 2 år | 11 kommentarer |
Några gamla godingar som jag pysslat ihop under det senaste året!


Alva tycker att det är lika viktigt som jag att rensa och kasta inför flytten, så hon bestämde sig väl för att rensa bort lite av sin mammas pyssel. Dessa förvaringsboxar med moln och den fina fågelholken är nu ett minne blott.. I och för sig så får jag väl skylla mig själv då jag lät henne leka med dem, men efter att ha hört "Avva vill haa deen NEEJ DEEN MENA JAAAG, FÅGEL!!" ganska ofta så gav jag med mig till slut, mesig som jag är och aldrig kan säga nej. Men vi får väl pyssla ihop lite nya grejer till Alvas nya rum sen när vi flyttar, jag tröttnar rätt snabbt ändå och tycker att det är kul att få in lite nytt. Boxarna behöver jag dock inte kassera helt, de går ju att klä om med något roligt papper eller låta dem vara enfärgade utan molnen.
Små klåfingriga fingrar tillhörande en viss Alva.. Sen när hon slitit loss varenda moln och knövlat ihop dem så ville hon gärna hjäpa till att sätta tillbaka dem igen. Tack Alva. Det blev ju jättefint. Verkligen.
Finaste Alva. Som blivit så stor att jag knappt hänger med i svängarna. Flera undrar hur det gått för Alva under inskolningen, och det har gått ok skulle jag vilja säga. Första dagen var vi där alla tre, men sen  är det Andreas som skött inskolningen resten av tiden så jag har bara fått rapporter via honom. Det märks att Alva är lite blygare än många andra barn, och det har hon ju definitivt ärvt från mig. Ni som följer min blogg vet hur himla duktig Alva är på att prata, men det har dom inte märkt av speciellt mycket då hon knappt öppnar munnen då det är folk hon inte känner. Men Andreas sa att hon hade sagt några meningar idag, så det släpper förhoppningsvis snart. 

Pyssla verkar vara populärt, hon är en riktig pysseltjej och vill sitta med pärlor och lera hur länge som helst medans många andra barn tröttnar ganska snabbt. En dag blev hon jätteledsen då ett annat barn blev ledsen, det har hon aldrig gillat utan blir sorgsen själv och säger "barnet ledsen". Då var hon så otröstlig att Andreas fick vara med resten av tiden, annars sitter han i ett annat rum så att hon får bekanta sig med fröknarna och barnen. Sen blir hon även ledsen när Andreas lämnar henne vilket såklart är jättehemskt att höra, jag hoppas att det blir bättre framöver. Imorgon är det premiär för att äta lunch där också så vi får väl se hur det går då Alva kan vara lite kräsen ibland, men jag hoppas att hon ser och lär sig av de andra barnen.

Alva är jätteduktig på att berätta vad hon gjort under dagen ifall man frågar, men just när det gäller dagis så vill hon inte säga så mycket verkar det som. Hon har sagt att hon fick äta äpple och sjunga iallafall. Och idag när jag frågade vad hon gjort på dagis så sa hon flera gånger "pappa dricka kaffe. Ingen fara" Då hade hon väl hört att Andreas sa att han skulle ta en kopp kaffe,  medans fröknarna säkert sa att det inte var någon fara att pappa inte var där när hon undrade vart han var. Vår Finaste.


Inte helt oväntat..

Publicerat: 2011-09-13 Kl: 21:25:00 | I kategori: Shoppat till Alva | 14 kommentarer |


 

 

Det vore ju konstigt ifall den här uggleklänningen från Lindex som jag skrev om för ett tag sedan inte hade letat sig in i Alvas garderob, så självklart har den gjort det.. Alva fick den av sin snälla mormor för ett tag sedan. Med tanke på hur populärt ugglor är just nu så finns det rätt lite kläder att välja på, så när det kommer ett fint uggleplagg till ett bra pris gäller det att passa på.. Jag är lite osäker på priset eftersom det inte var jag som köpte den, men 129 kr låter bekant.

 

Annars har jag varit ledig idag, eller ledig och ledig kanske man inte kan kalla det. Jag är lite småsjuk med feber och ont i halsen samtidigt som varenda skrymsle och vrå har storstädats inför lägenhetsvisningen imorgon.  Som tur var så kom Alvas morfar förbi efter sitt jobb och underhöll Alva och nu ska jag sätta mig och rensa och sortera ett skåp (ni har alla säkert ett sånt skåp hemma, ni vet det där "skåpet man bara slänger in allt onödigt skräp som inte får plats någon annanstans") och en byrå också innan jag kan vila för ikväll. Men det är rätt skönt att få rensa inför flytten, så ju mer vi rensar nu desto mindre blir det att packa ihop i december!

 

 

 

Finaste Alva


 

Dessa klossar från Jabadabado var ett himla bra köp. Alva var så duktig och byggde det höga tornet helt själv! Fast sen så var det roligaste att få riva ner det igen hehe..

 


Alvas första kalas!

Publicerat: 2011-09-12 Kl: 09:22:00 | I kategori: Allmänt | 15 kommentarer |


 

Alva var ganska nöjd över sin bulle..

 

 

Igår vad det dags för Alvas första barnkalas då vi alla var bjudna till lilla Molly som fyllde tre år! Inga bilder på födelsedagsbarnet dock då jag inte vet ifall de vill figurera i bloggen. Alva har inte ätit sötsaker tidigare då hon ändå inte efterfrågat det och vet vad det är, det har gått lika bra med frukt, russin eller majskrokar som hon gillar. Men nu har vi varit på flera kalas den senaste tiden där det varit barn i samma ålder som ätit både tårta och kakor och då blir det lite svårare när hon är den enda som inte får smaka. Så sedan någon vecka tillbaka har Alva också fått börja smaka lite grann och det blev en vanlig bulle som blev lika poppis som väntat. Jag tror det beror på att en bulle känns mest likt en macka även om det är lika mycket socker som alla andra bakverk.. Tårta, saft och chokladbollar väntar vi nog med däremot! Vi drog ju ut på det så länge vi kunde iallafall!

 

 

 

Alva var kalasklädd i sin fina klänning från Småfolk (och ville inte släppa bullen..)


 

Söta Alfons var yngst på kalaset! Jag kommer knappt ihåg att Alva varit så liten men det måste hon ju ha varit! Till höger syns Alvas första godispåse. Men godis väntar vi med så länge som det går så Alva fick behålla leksaken medans mamman fick godiset..


 

Alva och Theodor i full färd att hitta på nåt bus! Theo har käkat lite på någon penna så det är därför han är lite färgad runt munnen..


 

Alva älskar djur och blev överlycklig av den fyrbente familjemedlemmen. "Avva klappa hunden" sa hon glatt och trippade ut!


 

Nu har Alva och Andreas precis åkt iväg till förskolan för andra veckans inskolning. Det är korta dagar med bara 1-2 timmar per dag så jag hoppas att det ska funka sen när Alva ska gå heldagar. Det är Andreas som sköter inskolningen men jag hade tänkt åka idag då jag är ledig, men sen kom vi fram till att det är bättre att Andreas fixar det då Alva är så extremt mammig just nu och nog inte velat vara lika mycket själv ifall jag var där. Även om jag såklart skulle vilja vara med så känns det viktigast att försöka få Alva att trivas så bra som möjligt!

 

 


Ur en shoppingpåse!

Publicerat: 2011-09-11 Kl: 20:39:00 | I kategori: Shoppat | 10 kommentarer |


Under veckan som kommer så börjar visningarna på vår lägenhet, så nu är det storstädning som gäller under de närmaste dagarna. När vi städar så brukar Andreas säga att 90% av sakerna som ligger framme är mina (om man bortser från Alvas saker såklart..), och han har nog rätt i det. Saker som jag fotar till bloggen och shoppingpåsar ligger ofta framme på vårt matbord i vardagsrummet, så jag började med att packa upp varenda påse här hemma. För någon vecka sedan var det clubdag på jobbet, och då slinker det alltid ner några plagg extra i shoppingpåsen. Egentligen kommer jag nog hem med något plagg eller två till mig själv varje vecka, men det vore nog lite tjatigt om jag bloggade om allt jag shoppar till mig själv också, tror nog att fler vill läsa om Alvas kläder och jag skulle nog knappt hinna skriva om något annat isåfall..Tunn lite längre kofta i viskos, en brun och en svart. 149 kr st. Jag vågar inte räkna hur många svarta koftor jag har i min garderob, men jag har svart kofta nästan varje dag på jobbet så dom går åt. Den leopardmönstrade tubsjalen blev en favorit direkt, 99 kr.


Mönstrad klänning 99 kr och blå bomullsklänning, 50 kr på rea. Den här basmodellen älskar jag, har två svarta i garderoben som jag har levt i de två senaste somrarna.


Jag fick en kommentar för ett tag sedan av en läsare som ville att jag skulle tipsa om fina tunikor eftersom jag skrev att jag jämt bär tights, men när jag tänker efter så använder jag nog mer korta klänningar än just tunikor, även om skillnaden mellan dessa två nog är hårfin. Klänningar som dom på bilden ovan, tunna sköna bomullsklänningar och tights är det bästa plaggen att jobba i tycker jag då det lika bekvämt som mjukisbyxor men snäppet finare..

 

Tights 59.50 kr st. Allt från H&M såklart. Klänningen ovan kommer från Jny design


Alva fick inte så mycket för en gångs skull förutom tre par nya tights då hon börjar växa ur storlek 86 som hon har på alla andra tights som vi har hemma. Äntligen hittade jag bruna tights som jag har letat efter sedan jag köpte den fina gula klänningen från Jny design i vintras, så nu ska den invigas! Fast anledningen att hon inte har använt den är såklart att den varit för stor, klart man kan använda andra färger på tightsen till.. En intensiv helg!

Publicerat: 2011-09-11 Kl: 11:21:00 | I kategori: Allmänt | 6 kommentarer |


Är man bloggberoende om man får lite ångest när man inte hinner blogga eller logga in på bloggen under en dag? Helgen har varit superkul men intensiv då jag var hemma från jobbet efter 17.30 igår och hade ungefär en halvtimme på mig att äta middag, duscha och fixa till mig inför fest! Min bror och hans band Lapdog hade releasefest för sin nysläppta skiva The lonley sound, alltid kul att se dem spela live! Alva sov hos sin mormor och morfar vilket var rätt skönt då jag annars alltid brukar åka hem tidigt ifall vi har barnvakt på kvällen, men jag vaknade såklart prick klockan 7 ändå trots att jag inte somnade förrän vid tvåtiden. Tur att jag lyckades somna om en liten stund till, man kan ju inte slösa bort typ enda chansen till sovmorgon..
Alva tidigare i veckan i lekparken på gården här brevid.

 

Här syns Alvas personlighet lite grann, helt perfekt ska allt vara och sandkakorna ska plattas helt raka och fina innan Alva är nöjd och vänder dem upp och ner. Kanske blir hon en liten pedant då hon inte gillar om något ligger utanför eller fel på något sätt, typ om hon tappar ett majskorn på golvet när hon äter - Maaajs på golvet säger hon då och pekar tills man plockat upp det..
Charmar mamma ♥

 

 

Solen skiner ute och det ser ut att bli en fin höstdag! Alva är bjuden på sitt första barnkalas vilket ska bli så himla kul, vi ska förbereda oss genom att slå in paket och klä oss lite kalasfina när Alva kommer hem. Förhoppningsvis kommer jag ihåg att ta med kameran också till skillnad från igår då jag bara fick någon suddig bild med I-phonen. Jag hade egentligen tänkt att skriva lite grann om Alvas första vecka med inskolningen på förskolan, men jag tror att jag tar det i ett eget inlägg istället. Jag passar på att njuta de sista minutrarna innan Alva kommer hem och det blir full rulle igen. Jag valde mellan att gå en långpromenad i det fina vädret, åka iväg och träna, eller ligga i soffan med en chipspåse och se på nån dålig serie, och de som känner mig vet nog att jag valde det sistnämnda..

 

 

Så trevlig Söndag på er alla som kikar in här!
Lite skoshopping..

Publicerat: 2011-09-08 Kl: 22:04:00 | I kategori: Shoppat till Alva | 12 kommentarer |


 

 

Alva har börjat växa ur alla sina skor i storlek 21 som vi har hemma, så det var dags att uppdatera skogarderoben lite grann. Eller ganska mycket eftersom hon behöver skor för flera olika tillfällen och efter ett besök på Skohuset här i närheten så kom vi hem hela tre par rikare. Och med vi så menar jag mig själv, mamma och Alva. Andreas var nog glad över att slippa spendera en evighet med att prova skor, han delar inte riktigt min kärlek till affärer.. Alva däremot tyckte att det var jätteroligt att prova skor och ville gärna springa runt och välja skor själv. När vi kom i  butiken sa Alva direkt "traktor, vart ää traktor!!" Jag fattade ingenting men hon brukar ju ha rätt, och det visade sig såklart att det fanns en liten leksakstraktor i plast (typ 5 cm stor) som stod på barnavdelningen, och den kom Alva ihåg från sitt enda besök i butiken för typ två månader sen. Ja hennes minne verkar det då inte vara något fel på och hon blev himla nöjd när hon såg att traktorn fanns kvar..

Vi hade verkligen inte tänkt att köpa tre par på samma gång, men storlek 22 som Alva nu behöver var slut i nästan alla höstskor, så vi passade på. Sen sa tjejen som hjäpte oss i butiken att Kuomaskorna oftast säljer slut snabbt i de minsta storlekarna, och eftersom hon även sa att de var de överlägset bästa vinterskorna så var vi ju tvungna att välja dem innan de tog slut, och man fick även med ullsulor gratis endast denna vecka. Hon trodde också att alla skor skulle passa ända till våren, så förhoppningsvis så klarar Alva sig nu på dessa tre  par skor vilket borde göra att vi inte behöver köpa några skor alls förrän typ till nästa sommar. Man kan ju hoppas iallafall då det är svårt att veta hur fort fötterna växer.


 

Vinterskor från Kuoma i storlek 23 samt en fodrad allvädersstövel från Pax i storlek 22. Tror Paxskon funkar på dagis hela hösten, den passar ju alla väder.


 

Den enda höstskon i hela butiken i rätt storlek var den här gympaskon från Viking i gore tex, alltså vattentäta vilket lär behövas nu när det regnar var och varannan dag..

 

 


Nu har jag ju egentligen ganska dålig koll på just barnskor då Alva mest bara haft Kavat hittills som jag varit nöjd med, så ni som känner att "men gud vad har hon köpt egentligen?!" kan ju hojta till..

 


Godaste muffinsen!

Publicerat: 2011-09-07 Kl: 22:40:00 | I kategori: Mat & bak | 14 kommentarer |


 

Det enda som finns kvar av muffinsen är bilden, det tog ett dygn ungefär innan vi tryckt i oss hela plåten..

 

 

Det här helgen som varit var min enda lediga helg på hela månaden, så när vi fick besök på söndagen passade jag på att för en gångs skull baka själv istället för att springa över på Ica och köpa färdiga bullar som vi brukar.. Jag tror dock jag skrivit ner receptet förut i bloggen eftersom det här är den enda sortens muffins jag bakat de senaste två åren ungefär. Med det tåls att påminnas om, prova så förstår ni varför - så sjukt goda!

 

 

Jag köpte lite mer dekoration i form av ett fyrapack olika strössel, jag älskar allt onödigt lull lull, speciellt om det är rosa.. Det finns så himla många olika sorters strössel och dekorationer nu att köpa, och jag skulle vilja köpa en i varje färg ungefär och fylla hela skåpet med roliga strössel och fina muffinsformar! Det fina tårtfatet kommer från Lagerhaus och därifrån kommer också muffinsformarna med hjärtan


 

Banan och chokladmuffins, ca 15 st

150 g smör
2 dl socker
ägg
1 tsk vaniljsocker
1/2 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1-2 bananer
1 Marabou chokladkaka, 200 g

Glasyren:

Kakao (ca 4-5 msk)
1 pkt philadelphia
3-4 dl florsocker
1/2 dl vatten

Sätt ugnen på 200°C. Vispa smör och socker pösigt. Rör i äggen. Tillsätt vaniljsocker och mjölk. Blanda mjöl och bakpulver och rör i smeten. Fyll formarna med smeten. Mosa bananerna och krossa chokladen. Häll ned i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna innan du häller på glasyren och dekorerar med strössel!


Och appropå i helgen så måste jag bara visa hur gullig Nina var då vi träffades och käkade plankstek tillsammans (för andra helgen irad by the way, så himla gott).

 

En liten spontanpresent helt utan anledning, hon tyckte att jag var "en hard working mama" som hon uttryckte det haha.. Snyggaste läppglanset från make up store! Så gulligt att jag nästan fällde en tår..

 

Annars har vi spenderat kvällen/eftermiddagen (vad kallar man tiden mellan typ 17 och 19??) med skoshopping till Alva som börjar växa ur varenda par. Bilder kommer imorgon, så nu säger jag god natt!

Mammas finaste!

Publicerat: 2011-09-06 Kl: 22:43:00 | I kategori: Alvas "modell" uppdrag | 6 kommentarer |


Jag var inne på Hjärtat mitt och kikade runt lite grann på höstnyheterna, och då kom jag på att jag ju faktiskt aldrig har sparat bilderna på Alva sen de kom upp i webshopen tidigare i sommar. Alva fick ju äran att vara lite modell för kläder från märket Brigts & stripes igen, och eftersom bilderna försvinner för alltid när kläderna är slutsålda så var jag såklart tvungen att spara ner dem, det är ju ett fint minne att ha kvar! Det är ju en sån där grej som egentligen bara är superspeciellt för oss eftersom det är Alva som det handlar om, inte bryr jag mig om eller lägger märke till vilka barn som är med på andra webshopar.. Men man blir ju alltid lite extra stolt när det handlar om ens eget barn, mammas finaste ♥

Tidigare bilder som vi tagit på Alva är med regnbågskläderna från samma märke samt mössor. Regnbågskläderna  säljs fortfarande i shopen vilket gör att bilderna finns kvar än så länge, så dem brukar jag passa på att gå in och kika på ibland och bli lite extra stolt i mamma hjärtat.  Mössorna däremot är helt slutsålda så det är tur att jag sparat alla bilder!
Sötaste modellen!


Själv är vi just hemkomna från en spontan biokväll då några vänner hade biljetter över och vi samtidigt fick barnvakt av Alvas farmor och farfar. Lite stressigt blev det dock i slutet då jag slutade kl 17, vi var på stan 17.30, fick maten på hamburgerstället kl 17.40 och hade ätit klart på exakt fyra minuter innan vi skyndade oss till bion som började kl 18. Hur vi ändå lyckades trycka i oss både popcorn och varma chips är ju en gåta i sig, men är det bio så är det.. Det blev Jägarna 2 vilken var helt ok! Ingen film jag skulle ha valt själv men den var otroligt spännande och fängslande hela tiden så jag rekommenderar den till alla som vill ha spänning!


Alva nitton månader!

Publicerat: 2011-09-05 Kl: 22:13:00 | I kategori: Alva 1 - 2 år | 7 kommentarer |


 

Finaste Alva i en djungeltunika från Lindex. Jag tycker att det är så fint med brunt, gult och andra retrofärger!

 


Alva är nu redan över nitton månader och jag varnar för en massa text som vanligt när det är månadsinlägg på gång! Hon har ett ordförråd på flera hundra ord skulle jag tippa på så det är svårt att få med allt, men hon säger hela tiden saker som man inte trodde att hon kunde, hon förstår hur allt hänger ihop och kommer ihåg saker man berättat för flera veckor sedan.


* Alva har börjat räkna. Inte för att jag vet om hon förstår vad det betyder, men idag satt hon och pekade på sina fingrar ett och ett och sa - fyra fem sex åtta nio fyra. Hon kanske tror att det är en ramsa eller så kan hon räkna, vet vem..

* Hon kan säga och använda olika motsatsord som stor - liten, bra - dålig, glad - ledsenfin - ful (fast Alva tycker att allt är fint! Speciellt sig själv i spegeln), varm - kall - lagom och  mjukt - hårt. Sen använder hon även ord som mycket, många och liknande, och är det väldigt mycket eller väldigt stort så säger hon jättemycket och jättestort vilket är så himla gulligt. Gärna ojojoj innan ifall det är extra mycket. Typ ojojojoj jättestor elefant eller ojojoj jättemycke bilar.

*  Man märker att hon är norrlänsk, för några norrlänska ord har hon snappat upp.. Vi säger ju ordet fara istället för åka/cykla/gå/köra, och ordet he istället för sätta/ställa/lägga. Alva säger både "fara till lekparken" och "he legot där i lådan" för att ta några exempel. Igår när vi var hos mina föräldrar ville Alva se Molly mus, och när mormor satte på dvdskivan och det var på fel språk sa Alva - Mommo he på svenska! Alltså hon fattar verkligen allt, det är som att prata med en liten vuxen..

* Bara som ett exempel kan jag skriva ner hur det lät när jag kom från jobbet-  Hallååå mamma! Mamma cyklade jobbet! Mamma ta av jackan. Mamma ta av skorna. Mammas snöre fastna (mina skosnören gick inte upp) Avva hjälpa mamma snöret. Mammas cykelsadel! (mitt sadelskydd) och så vidare i all oändlighet ungefär haha..

* Några uttryck hon använder och har gjort ett tag är Pang i bygget (när något smäller), upp och hoppa (om hon ramlar), ingen fara (typ jämt när hon blir lite rädd) och inge bra (jämt när hon inte är nöjd). Gå sönder. Det kostar pengar. (Andreas har lärt henne att det kostar pengar att ta sönder saker haha..) Mamma betala affären (på affärer plockar hon på vad hon vill ha och skyndar till kassan där jag tydligen ska betala allt)

* Hon har börjat sjunga. Lite roligt är det att hon ju har vissa favoriter på youtube som är på engelska, så vissa ord säger hon på engelska. Itsy bitsy spider klättra upp för trååån sjunger hon istället för imse vimse spindel ibland. Annars sjunger hon blinka lilla stjärna där hur jag unna vaa du är liiten diamant i skyyn. Hon säger namnet på bjocka bjuse (bockarna bruse) och ajajaja buff (trollmorsvisan), men de vill hon att vi ska sjunga. Och farmor ska sjunga kulen natt (en kulen natt natt natt)

* Hon älskar kurragömma. När Tomas och Nina är här vill hon hela tiden att Nina ska gömma sig och så ska Alva leta, eller tvärtom. Nina gömma sig, Avva leta säger hon glatt, och så skriker hon av skratt medans dom leker.  Eller så säger hon Vart äää Avvaa- Däär ää Avva och gömmer sig själv bakom gardiner eller bakom en hylla medans vi låtsas leta.

* Hon gillar fortfarande inte att vara smutsig eller att spilla, då vill hon gärna torka papper eller skölja Det bästa som finns just nu är att skölja och tvätta i tvättstället, Alva klättrar upp på toalocket varje gång man vänder ryggen till och sköljer var som finns i närheten. Typ min sminväska eller en kastrull.

* Alva vet tydligen också vad vi har för bil. Bmw säger hon och pekar på rätt bil, och hon har även pekat på andra bilar av märket bmw och sagt rätt. Helt seriöst, inte ens jag kan ju peka ut märken på bilar, jag ser bara färgen och ser inte alls nån skillnad. Det är alltså bmwmärket hon känner igen, inte typ formen på bilen. Sen gillar hon ju färgen rosa, och nu säger hon hela tiden rosa bmw till våran bil trots att vi säger att det nog inte finns rosa bilar..

* Alva är lite besatt just nu av våra I-phones. Avva kolla bilder och Avva bläddra bilder skriker hon varje gång hon ser dem ligga framme. Får hon inte kolla så kan hon bli rätt upprörd, och får hon kolla så knappar hon upp knapplåset, bläddrar fram till foton, väljer mapp och börjar bläddra fram och tillbaka bland bilderna, och trycker på play när det är filmer. Favoriterna är att se filmer på henne och Sune,  filmen från midsommar då vi dansar till små grodorna, på Tomas band Lapdog då hon säger Tomas spela trummor, och på Ninas telefon vill hon alltid se när mormor sjunger. Kul att hon är mer teknisk än mig själv typ..

*  Allt kan ju inte vara guld och gröna skogar, men jag brukar undvika att skriva något negativt då man ändå inte vill komma ihåg sånt i framtiden. Men det som är mindre bra är väl att Alva är lite kräsen i maten, dåålit säger hon och spottar ut.. Och så är hon inne i en mammig period och vill helst inte släppa mitt ben och låta mig gå iväg nånstans, mamma följa med och mamma komma hör jag ganska ofta nu.. Men annars så är hon såklart perfekt ♥


Och sen så blev jag plötsligt så himla nostalgisk av att Alva hade på sig sig bruna retrofärgade tunika, så jag var bara tvungen att kolla igenom lite bilder från där hon var pyttepytte och ofta bar retrofärger då jag inte visste att vi väntade en tjej när jag började shoppa barnkläder.. Jag började inte blogga förrän Alva var åtta månader, så jag slänger in några av bilderna för att kunna ha kvar dem i bloggen i framtiden.

Nitton månader eller nitton dagar, ungefär samma!

 

Några bilder från Alvas första retrocoola månad ♥


 

Ok lite långt som vanligt, men oj så kul att ha kvar och läsa om några år så det får ni stå ut med! 


Alvas vinteroverall(er)!

Publicerat: 2011-09-04 Kl: 20:06:00 | I kategori: Shoppat till Alva | 13 kommentarer |Vilken djungel det här med vinteroveraller är, det finns ju hur många olika som helst att välja på och det är svårt att veta vilken som är bäst innan man testat själv. Nu har vi iallafall gjort vårt val, Alvas vinteroveraller har kommit på posten och det blev två stycken från Polarn o pyret i storlek 92, en rosa och en röd. Anledningen att jag köpte två var att vi inte kommer att ha någon som helst torkmöjlighet i vår nya lägenhet då det inte finns någon gemensam tvättstuga utan bara torktumlare i lägenheten vilket nog skulle slita väldigt mycket på overallen. Bättre då att ha två stycken att varva mellan så att man kan använda den ena när den andra är blöt.

Båda två är dock inhandlade på tradera och jag betalade just över 400 kr per overall vilket är betydligt mindre än vad en ny overall skulle kosta i butik, så jag är nöjd! Jag såg att de höjt priset på skaloveraller till 1199, och en vinteroverall kostar nu 1399 kr. Tack gode gud för att kunna köpa begagnat..


 

Röd vinteroverall från Polarn o pyret, superfint skick och duger gott och väl för oss!


 

Rosa vinteroverall från Polarn o pyret och en inte så nöjd tjej tidigare i veckan.. (Ingen behöver dock vara oroligt för barnplågeri, Alva blev ledsen samma sekund som jag fotade och overallen åkte av en sekund senare..)

 

 

Stackars Alva var inte alls nöjd över att prova overallen, jag vet inte varför då hon inte brukar ogilla att ta på sig kläder i vanliga fall utan gärna väljer ut kläder från sin garderob som hon vill ta på sig, men just overall verkar inte gå hem. Det var samma visa då jag försökte prova skaloverallen för några veckor sedan då Alva vägrade och sa "Inge bra inge bra", så jag försökte berätta för Alva att man måste ha overall sen när man ska gå på dagis, för där har alla barn på sig overall när det är kallt! Vi har pratat en del om dagis den här veckan eftersom Alva faktiskt börjar sin inskolning i morgon. Det verkar Alva ha kommit ihåg, för idag medans Alva låg på skötbordet började vi prata om hur roligt det ska bli på dagis då Alva plötsligt gav mig en sorgsen blick och sa:

 

- Dagis. måste ha overall på. Inge bra..


Hon är ju för underbar, jag var bara tvungen att skratta åt henne för att hon är så himla söt när hon filosoferar och pratar på! Ett nittonmånadersinlägg är på gång, och om jag bara får med en tjugondel av allt hon snackar om just nu så är jag nöjd, en riktig babbelmaja har vi här hemma just nu!

 

 

Trevlig Söndag på er alla som kikar in här, och håll gärna tummarna för oss imorgon då inskolningen börjar! Det blir nog värre för mig än Alva, jag är inte alls redo att lämna ifrån vår bebis ♥ Dock är det Andreas som sköter inskolningen då jag jobbar, men imorgon följs vi åt båda två!

 Det ska börjas i tid!

Publicerat: 2011-09-03 Kl: 22:41:00 | I kategori: Allmänt | 8 kommentarer |Nu är hösten definitivt här, det var riktigt kyligt i luften så Alva fick dra på sig skalkläderna från Polarn o pyret som jag köpte i våras. På tradera ifall det var någon som blev förvånad över det hehe, men jag är så nöjd över alla mina fynd jag gör där hela tiden och jag tror jag betalade kanske 350 kr för både skaljackan och skalbyxan!


Här har vi spenderat några timmar denna lördag, i en skejtpark där det bjöds på tävling! Jag har gillat skateboard ända sedan jag var tonåring, men att kolla på alltså, inte att åka själv. Andreas har tvingat mig att stå på hans skateboard några gånger genom åren men det är definitivt inte lika lätt som det ser ut och jag har inte balansen som behövs så att vara publik passar mig bättre.. Erik, Elin och Sune var också där så jag och Elin hade koll på Alva och Sune medans papporna åkte!


 

Jag och Alva sitter och hejar vid sidan av och Erik sätter ett snyggt trick!


 

Alva och Sune ville ju såklart hemsk gärna springa runt på skateytan, så det gick åt lite leksaker och mutande med russin ibland för att hålla dem vid sidan av..Det ska börjas i tid heter det ju! Alva får åka med pappa medans Sune redan har sin egna lilla skateboard, kan man bli coolare!

 


Trevlig lördagskväll alla ni som kikar in här! Nu säger jag god natt, är så sjukt trött på kvällarna nu för tiden men ändå kommer jag sällan isäng innan halv tolv. Det är ju bara på kvällen man har tid att sitta vid datorn, men nu har jag bestämt att det ska bli lite mer sömn och lite mindre dator framöver så att jag förhoppningsvis blir lite piggare!


Favoriter från Village!

Publicerat: 2011-09-01 Kl: 22:03:00 | I kategori: Inredning | 8 kommentarer |
Eget kollage med favoriter, alla bilder är lånade från Village.seEn av mina absoluta favoritbutiker när det kommer till inredning är Village som har så otroligt mycket fint, jag älskar stilen där! Jag fick ett presentkort där då jag fyllde trettio tidigare i somras, så varje gång jag är på stan så går jag in och spanar lite grann och försöker bestämma mig för vad jag ska spendera presentkortet på. Fast det är lite svårt när jag vill ha typ allt. En vit steghylla som den på bilden ovan har jag velat ha länge, jag har redan planerat in exakt var den skulle passa i nya lägenheten så nu gäller det bara att övertala Andreas också för han delade tydligen inte min åskikt att vi bara mååste ha den!

Men trots att jag hade tänkt att vänta med att inhandla något tills vi flyttar så råkade jag ändå komma hem med en liten pryl därifrån, nämligen ett smyckesträd! Jag är väl sist i hela Sverige med detta, men det behövdes verkligen här hemma då jag förvarade alla halsband i Alvas rum tidigare, men när hon blev tillräckligt stor för att leka där så slängde jag bara ner alla halsband i socklådan där de har de legat nu typ ett år och riktigt knövlat och knutat ihop sig.. Sen så har jag fått lite dille den senaste tiden på halsband, det är så kul att kunna klä upp alla tråkiga svarta plagg som jag bär så sen jag tog bilden har jag blivit typ fem halsband rikare..

Smycksesträd från Village och några få av min halsbandssamling, det ligger rätt så många kvar i socklådan som  jag ska knyta upp alla knutar på när jag får tid någon gång..

RSS 2.0