Gula kuddar från Village!

Publicerat: 2012-02-28 Kl: 21:24:00 | I kategori: Hemma hos oss | 16 kommentarer |




Kuddar i gula nyanser från Village. Och ja, de borde nog strykas ser jag..


Jag hade ett tillgodokvitto på Village liggandes i börsen sen flera månader tillbaka, så de fina kuddfodralen jag bloggade om förra veckan fick följa med hem! Egentligen hade jag sparat det för att köpa en vit steghylla, men jag har sett att de finns billigare på andra ställen så det får bli ett senare köp. Hur som helst så blev det superfint här hemma i soffan med det gula, och det är ju så lätt att byta ut textiler när man tröttnar. Nån fler liten gul detalj skulle jag också vilja få in i vardagsrummet för att matcha, men det blir nog något enkelt som några ljus eller så.




Kudden med moln blev lite konstigt randigt på bilden, men det är den inte i verkligheten..



Finaste Alva ville också vara med på ett hörn, här i sin nya jordgubbsklänning från Lindex




En robot i myshörnan!

Publicerat: 2012-02-26 Kl: 15:22:00 | I kategori: Hemma hos oss - Alvas rum NYA LÄGENHETEN | 7 kommentarer |


Hoppas att ni alla har en lika fin dag som vi har här i Umeå idag, strålande sol och några minusgrader och faktiskt massor av vårkänslor trots att det är hur mycket snö som helst, men det är nog för att solen äntligen kommit fram. Vi har umgåtts med Stella och Katarina ända sen imorse då vi drog iväg småtjejerna på pulka och bob till en kulle i närheten, och oj vilket träningspass det blev haha.. Vi sjönk typ ner i snön till knäna varje steg vi försökte ta framåt, men när vi väl kommit upp i backen gick det lite bättre och vi var ute tills det var dags för lunch. Efter det gick vi ut igen för att försöka få tjejerna att sova, men de blev lite osynkade då Alva vaknade typ fem minuter efter att Stella somnade, men man kan ju inte få allt och vi hade en superhärlig dag! 


Jag har inga bilder från vår fina dag, men däremot bilder från något annat fint - den här underbara roboten som har fått ta plats i Alvas kuddhörna!




Roboten kommer från Lagerhaus och kostade 149 kr. Jag tror att den har funnits rätt länge då jag har velat ha den redan i höstas, men sist jag var på Lagerhaus fanns det bara en ensam kvar vilket jag tog som ett tecken. Den passade superbra in i Alvas rum samtidigt som Alva gillade den direkt. Hon fick välja namn själv och eftersom hennes rosa docka heter Magnus vet man ju inte vad man ska förvänta sig, men det blev kort och gott Robot.





Klockan är ju inte så mycket alls men det känns som att hela dagen gått då vi redan hunnit med så mycket idag. Men än hinner vi med massor till, det blir nog middag med Tomas och Nina samt ett träningspass ikväll! Nina försöker överala mig att gå på zumba så vi får se om jag vågar.. Trevlig söndag!

Kalasklädd dagen efter..

Publicerat: 2012-02-25 Kl: 19:57:00 | I kategori: Alva 2-3+ år | 3 kommentarer |




Alva blev så fin så fin i sina hårspännen! I bakgrunden skymtas delen av Alvas rum som jag knappt hunnit visa i bloggen,  uggletavlorna har kommit upp ovanför kistan precis som det såg ut i Alvas gamla rum!



Imorse ville Alva ta på sig kalaskläderna från igår, så då var jag bara tvungen att fota. Det var nämligen första gången hon har haft hårspännen i håret, och jag tyckte att hon blev så himla söt såklart! Jag förstår att det är vääldigt intressant information för er som läser.. Tjugofjärde februari 2012 - Alva testar hårspännen. Kanske inte riktigt i samma klass som artonde januari 2010 - Alva föds, och fjärde maj 2011 - Alva tar sina första steg haha..

På tal om kalasklänning så blir jag ofta så imponerad av Alvas minne, ingenting verkar hon glömma. När jag sa igår att vi skulle ta på oss kalasklänningen så syftade jag på klänningen ovan som hon även hade på sin födelsedag. Då svarade Alva "ja kalasklänningen med kattor på!" Jag fattade inte direkt vad hon menade, men sen kom jag på att hon ju faktiskt hade på sig sin klänning från Småfolk med just katter på när hon hade sitt andra kalas, det för våra vänner. Helt otroligt att hon kom ihåg vad hon hade på sig en viss dag för över en månad sen, man märker verkligen att hon tycker att kalas är något speciellt. Eller så kanske hon blir klädtokig precis som sin mamma..


Sen så står Alva för veckans citat : "Pappa så tokig, måste köpa en ny pappa" Haha hon är för underbar. När vi skrattade åt henne dagen efter och frågade om hon verkligen ville köpa en ny pappa sa hon " Ja, en grön pappa". Ok Alva, bara du berättar var man kan köpa gröna pappor så..



Nu har vi precis laddat upp för melodifestivalen, jag hoppas på någon bra låt ikväll då jag inte hittat någon favorit hittills. Chipsen står på bordet, Alva sover som en stock och vi har trevligt sällskap här i soffan så det blir nog en perfekt kväll!



Alvas tvåårspresenter!

Publicerat: 2012-02-24 Kl: 21:49:00 | I kategori: Barnprylar | 8 kommentarer |


Det var ju bara en månad sedan Alva fyllde två år, men bättre sent än aldrig! Det är mest för Alvas skull såklart, jag hoppas att Alva tycker att sånt här är kul att ha kvar när hon blir större. Jag tycker själv att det är roligt att veta lite grann om mina saker som jag har sparade sen jag var liten, många förknippas ju med speciella barndomsminnen!

Jag fotade presenterna redan några dagar efter födelsedagen men har inte hunnit fixa ihop dem förrän nu, så därför är inte exakt allt med på bilderna nedan. Flera kalasbesökare var sjuka under det riktiga kalaset och kom och grattade Alva i efterhand, så det som fattas är Alfonsmemo från Stella, samt grodspel och studsboll från Theodor, annars tror jag att allt är med. Alva började ju leka med allt på en gång såklart så det var inte lätt att samla allt igen..





Bildregn från Alvas tvåårspresenter! 


Annars har den här dagens tema också varit just kalas, för Alvas gammelmorfar Klas fyllde nämligen 88 år idag och självklart har vi varit där och firat! Ända tills det egentligen var sovdags för Alva, men hon hade så roligt och busade massor och var så glad så vi var inte hemma förrän klockan åtta. Förhoppningsvis tar hon lite sovmorgon imorgon bitti istället! Det brukar ju i och för sig aldrig funka annars, men kanske har vi tur just imorgon.. 


Jordgubbar och bondgårdsdjur..

Publicerat: 2012-02-22 Kl: 11:36:00 | I kategori: Shoppat till Alva | 23 kommentarer |




Tights från baby storlek 86 (79.50 kr) och klänning från flick storlek 98 (99 kr)


I söndags när vi besökte Busplaneten (som Alva älskade, hon ville typ aldrig fara hem..) så passade jag på att slinka in på Lindex efteråt eftersom det ligger just brevid. Jag hade inte tänkt att köpa något men så såg jag att de fina tightsen med bondgårdsdjur kommit in i butik, jag har spanat lite på dem på nätet. De är i storlek 86 och kommer från babyavdelningen vilket innebär att de borde vara för små för Alva, men jag höll upp dem och jämförde med bastightsen i storlek 92, och de var både smalare och kortare så då blev det ett köp. Sen var jordgubbsklänningen bara så himla fin att jag köpte med den också, blir perfekt i sommar!

Sen kan det nog hända att det blir lite shopping idag också om jag känner oss rätt, min mamma kommer nämligen och hämtar upp mig när jag slutar jobba för vår traditionella mammadottermysdag då vi går på stan en sväng och sen går ut och äter på restaurang! Det ska bli så himla mysigt, nu var det många månader sen sist! Jag tänkte iallafall spana efter tröjan i samma bondgårdstyg som också ska komma in, jag kan tänka mig att den kommer att sälja slut rätt fort när den dyker upp, mönstret är ju helt underbart!




Alva  ville testa kläderna direkt, hon tyckte de var jättefina! På tightsen skulle hon sätta sig och räkna djuren, och klänningen ville hon aldrig ta av sig, inte ens när hon skulle sova. Men det beror på att den hade en ficka, hon älskar att stoppa sina små saker där, gullungen!



Hoppas att ni som kikar in här också får en mysig onsdag!



Nya soffan från Mio!

Publicerat: 2012-02-21 Kl: 17:18:00 | I kategori: Hemma hos oss | 11 kommentarer |




Nya soffan! Bilderna är tagna vid Alvas kalas, annars brukar vi inte ha serpentiner i lampan.. De vita plåthusen i fönstret kommer från Bruka design och fönsterlampan kommer från Rusta.


Jag kom på att jag knappt visat några bilder alls från vår nya lägenhet om man bortser från Alvas rum då, men det beror helt enkelt på att det inte är riktigt klart någonstans. Det finns inga tavlor på väggarna och möbler fattas lite här och där, men nu är iallafall soffhörnan komplett med vår nya soffa från Mio. Det blev en gråsvart Liverpool med två divaner och jag är hur nöjd som helst med vårt val. Det får plats sju personer utan problem, och det blev perfekt med två divaner så slipper man slåss om skönaste platsen.. Priset var överkomligt för att vara så stor, 9990 betalade vi och då var den på kampanjpris. Sen fick vi som tur var flera tusenlappar på att sälja vår gamla soffa också så att det inte behövde svida lika mycket i plånboken!

Men så fort jag lyckas komma på vilka tavlor jag vill ha på väggarna så kommer det att komma fler bilder på lägenheten, det har stannat upp här hemma på inredningsfronten och står fortfarande flyttkartonger i datarummet. Nästa köp är dock en vit steghylla som ska stå brevid soffan, men det var tyvärr slut i lördags när vi åkt för att köpa den, så typiskt..


Lite gult i vår!

Publicerat: 2012-02-19 Kl: 08:58:00 | I kategori: Inredning | 6 kommentarer |




Lite gula detaljer! Alla bilder lånade från Village.se



När det kommer till inredning tycker jag att det är superkul och jag följer gärna trender, men det tar oftast ett tag för mig att vänja mig vid nya saker så ofta hänger jag på en ny trend när den nästan är över. Sen behöver jag inte köpa dyra och trendiga märken, utan det får gärna vara billigt så länge jag tycker det är fint!

Men en trend som inte ens jag har missat i vår är att det är gult som gäller, och från att bara kunna tänka mig något gult till påsk så tycker jag nu helt plötsligt att det är supersnyggt! Helst önskar jag att jag var så modig som en av mina favoritbloggare Dessi - Home and desire, titta bara på hur snyggt det blev hemma hos dem med den gula hyllan från Ikea! Men jag nöjer mig med att inspireras av såna hem, hos oss kommer det bara att få flytta in lite gula tyger för att förändra lite grann och jag har bestämt mig för dessa kuddar från Village med gula detaljer, så fina och passar perfekt hemma hos oss med allt det vita och svarta!


Sen att kuddar är det vi minst behöver hemma är ju en annan sak, har visst lite dille på kuddar..




Kuddar från Village! De två på översta raden passar perfekt hemma hos oss, gillar färgkombinationen av grått, vitt och gult!



.. Hehe ja Alva fattar ju också att det är gult som gäller nu i vår, det var ju såklart därför som hon valde gult på sina stjärnor när hon blev ansiktsmålad igår. Självklart därför..



Gula små stjärnor..

Publicerat: 2012-02-18 Kl: 23:27:17 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer |




Lite svårt att se, men Alva har fått sin första ansiktsmålning, gula stjärnor som hon var så stolt över ♥


Hoppas att ni alla haft en bra start på helgen och vad kul att så många gillade cirkusen i förra inlägget, tack! Själv har jag inte hunnit blogga någonting alls på några dagar då vi haft fullt upp. Det kommer att bli lite glesare mellan inläggen framöver också då jag vill lägga några fler timmar i veckan på att komma igång med företaget, och jag vet att jag skrivit det många gånger förut och ändå bloggat på som tidigare men det är ju så kul att blogga så det är svårt att låta bli många gånger, bloggberoende som man är.

Idag har vi haft fullt upp sen vi klev upp imorse, superkul! Jag älskar att ha saker inplanerade när vi är lediga, speciellt då jag alltid jobbat nästan varje helg så länge jag kan minnas så nu när jag har fler lediga helger i år så vill jag hinna med så mycket som möjligt. Dagen började med bob och pulkåkning i Bräntbergsbacken tillsammans med Sune och familj, och det var ju tur att vi åkte dit redan på förmiddagen. På eftermiddagen kom världens snöstorm som dånar utanför fönstrena fortfarande så imorgon blir det busplaneten ifall det fortfarande är storm ute! Sen blev det lunch på närmaste uteställe vilket visade sig bli Mcdonalds (jag vet, inte så bra men det var faktiskt första gången Alva åt där!). Både Sune och Alva fick varsin ansiktsmålning som de var så nöjda över, så himla gulliga! Alva gick runt hela dagen sen och sa att hon hade "gula stjärnor på kinden" och var så stolt.

Sen har vi faktiskt varit på ett lite mer oväntat ställe, nämligen Mariakyrkan som hade karnival ikväll! Eller vi har ju varit där för inte så länge sedan eftersom det är dom som anordnar Öppna förskolan i området vi bodde på innan vi flyttade, men Alva var ju bara knappt ett år då så jag vet inte om hon kom ihåg det. Det var en av Andreas kompisar som var med och ordnade kvällen och tipsade oss om det och det var tur att vi åkte dit för Alva tyckte att det var superkul. Ansiktmålning, ett bord fullt med snacks, girlanger, pysselbord, lekrum, sång, barnteater , semmelkalas (fast vi skippade det och åkte hem när det började) och uppvisning av afrikans dans och trummor, ja Alva och alla andra typ hundra barn som var där somnade nog himla gott ikväll.

Torsdagstema Cirkus!

Publicerat: 2012-02-16 Kl: 14:17:21 | I kategori: Teckningar & Illustrationer | 16 kommentarer |




Min cirkus ritad med promarkers



Igår kväll när jag egentligen skulle gå och lägga mig tidigt var jag bara tvungen att sätta mig och rita istället.
Torsdagstemat den här veckan är nämligen cirkus vilket verkligen kändes som mitt tema. Det är en av de idéer jag har framöver till mina kommande barntryck, så lite träning på cirkustema är ju aldrig fel! Själva teckningen tog nog bara 40 minuter eller så att skissa upp då jag bara ritade på frihand och inte orkade lägga så mycket tid på detaljerna på djuren, men det var färggläggningen som gjorde att jag är rätt trött nu, det tog definitivt inte bara 40 minuter..



För att se fler teckningar med cirkustema gör ett besök här hos Sofies fina blogg, det är hon som den här veckan har valt det roliga temat!



Alvas babushkadockor!

Publicerat: 2012-02-15 Kl: 20:15:00 | I kategori: Hemma hos oss - Alvas rum NYA LÄGENHETEN | 11 kommentarer |




De här underbara babushkadockorna designade av Ingela P Arrhenius som jag bloggade om för några månader sedan skulle bli en födelsedagspresent till Alva men hann inte komma i tid. Inte för att det gjorde så mycket, Alva fick så mycket fint på sin födelsedag ändå och som jag skrev i förra inlägget så älskar Alva att få presenter, så ett extra paket att öppna någon vecka efter födelsedagen blev väldigt populärt såklart!



Passade helt perfekt i Alvas hyllor från Sebra! Inte för att de nånsin står uppradade så där fint i vanliga fall, Alva tycker att de ska vara staplade i varandra och då blir det så..


De var verkligen hur fina som helst och Alva älskar att stapla med dem. Men jag har faktiskt gömt undan den allra minsta, för trots att Alva är så stor nu så händer det att hon stoppar saker i munnen fortfarande.



Nej nu blir det att slänga sig i soffan och göra så lite som möjligt resten av kvällen, har varit så sjukt trött den senaste veckan så ska försöka vila lite!


Tapeter och kalas!

Publicerat: 2012-02-13 Kl: 21:27:50 | I kategori: Inredning -Barnrum | 10 kommentarer |




Alvas fina tapeter från Färg och form dök upp förra veckan, superfina! Det var lite svårt att fånga färgen på bild, de är lite mörkare än de ser ut och var även snäppet mörkare än vad jag föreställt mig, men det blir nog bra ändå. Om vi nu lyckas få upp dem på väggen någon gång..



Annars har vi varit på vårat andra kalas på två dagar, idag var det Nina som fyllde år! Alva har verkligen blivit bortskämd med tårta den senaste tiden, hon vet vad som gäller när det är kalas.. Jag jobbade lite längre och var inte med när Alva och Andreas kom dit, men Alva hade tydligen sagt att det inte var någon kalas, för när hon kom fanns ju ingen tårta framme utan bara mat som Nina också bjöd på haha, hon är för söt. Men så fort hon fick smaka fika så var såklart kalaset igång!

Om jag gör en snabbräkning så har Alva haft två kalas, ett för släkt och ett för vänner, samt tre besök av vänner som var sjuka på det riktiga kalaset och kom och firade med paket och fika i efterhand, och nu två kalas i rad. Det blir sju kalas sen den artonde januari.. Superkul såklart, men Alva har nog börjat tro att det är det normala att äta tårta och få paket mitt i veckan. Förra veckan sa hon en morgon att hon ville ha "mera paket". Nej nu blir det inte mer paket på länge sa jag, och då svarade Alva "Nä tomten har tagit paketen". Ja men varför inte!



Året som gått i bilder - 2011 del 2

Publicerat: 2012-02-12 Kl: 21:21:00 | I kategori: Året som gått | 6 kommentarer |


Nu är jag så extremt sen med andra delen i min årssammanfattning att jag lika gärna kunde skippa den eftersom den nog är roligaste för mig själv och min egen släkt, men här kommer del två ändå enbart för min egen skull. Jag tycker att det är superkul att titta tillbaka på förra årets sammanfattning och se vad som hänt sen dess, och om tio år eller så är jag nog glad att jag skrivit ner vad vi gjort under året, det blir ju som en liten dagbok och förhoppningsvis kanske jag skriver ut årssammanfattningarna framöver!



Om Juli har jag egentligen bara ett ord att säga - VARMT! För varmt tyckte nog jag ifall man får klaga på sånt, men när det var över trettio stekande grader orkade man ju knappt göra något alls. Vi åkte aldrig bort under semestern utan var bara hemma i stan, och det blev mycket bada vid Nydalala och hänga med vänner! Alva älskade att bada både på stranden och i sin lilla pool hemma hos mormor och morfar. Där hon även dödade typ alla mormors blommor genom att vattna ihjäl dem, hon älskade verkligen sin vattenkanna..


Jag provade att trycka upp mitt första tryck, men det var bara ritat i photoshop så kvaliten var väl inte den bästa. Men ett första steg på vägen!



Vi åkte tillsammans med Erik, Elin och Sune till Lycksele djurpark där Alva fick träffa en massa djur samt åka karusell för första gången! Det blev verkligen populärt, "en gång till, mera" sa hon efter varje åktur..



Ännu mer första gången blev det då Alva gick på sin första konsert! Det var min brors band Lapdog som spelade på torget här i stan en sommarkväll.



Augusti. Alva har blivit så himla duktig på allt, hon pratar i fyra och femordsmeningar, lägger pussel och memory och älskar att läsa böcker. Gärna högt för sina gosedjur och dockan Magnus såklart. Och är allmänt söt och glad i sina tofsar.



Här måste det ju har blivit lite sämre väder med tanke på att jag hade tid att pyssla! De här burkarna som jag klädde i papper från Blafre blev uppskattade både av Alva, mig själv och många läsare och jag tänkte göra några fler nu till Alvas nya rum, men när jag har tid återstår att se..


Det ska börjas i tid! Andreas har alltid åkt skateboard och såklart Alva vill göra som pappa. Här var vi och kikade på en skateboardtävling och hejade både på Andreas och Erik!



Alva var bjuden på sitt första kalas! Det var Molly som fyllde tre år, och Alva fick smaka sin första sötsak - en bulle som blev väldans poppis vilket inte var helt oväntat..




.. Men det största som hände i september var ju faktiskt att Alva blev en förskoletjej! Inskolningen och månaderna efter gick superbra, Alva trivdes och var glad. Nu runt jul har det blivit lite jobbigare med lämningarna men förhoppningsvis blir det bättre snart igen..



Oktober var precis som man förväntar sig att det ska vara, höstigt och fint ute med en massa lekdejter i lekparken. Här ovan är det Alva och Theodor som pussas, kan man bli gulligare..



Jag ritar och ritar..



I november går jag på min företagsrådgivning och har som uppgift att ta med mig en massa av mina teckningar, och om jag inte minns fel var det även här jag gick en 16 timmarskurs i affärsredovisning för att ha lite mer koll på bokföringen.



Vi ägnar timmar och åter timmar till att packa och sortera inför flytten, och så fick vi äntligen se hur lägenheten såg ut färdigbyggd med alla våra tillval!



.. och så var det dags att börja säga hej då till gamla lägenheten, mest saknar jag Alvas rum men det är ju tur att jag fått inreda ett nytt!


I december försöker vi få lite julstämning hemma hos Alvas farmor och farfar med första adventfirande och pepparkaksbak eftersom vi lever bland flyttkartonger. Premiärbak för Alva, mycket poppis!



Vi flyttar in i vår nya lägenhet och 1.5 års väntan sen kontraktet skrevs är över! Jag börjar med att julpynta och inreda Alvas rum, viktigast att hon känner sig som hemma och trivs, och det gör hon direkt vilket var jätteskönt.



.. Och sen är det ju jul såklart! En jättemysig jul med knytkalas hemma hos oss i nya lägenheten med båda våra familjer. Alva älskar tomten och får jättefina julklappar, en perfekt jul blev det. Att det var extremt stressigt med både flytt och julförberedelser har jag nog helt glömt om några år, då ser jag bara alla fina bilder hur glad Alva var..


Om det nu är någon som orkade läsa ända hit så önskar jag er en trevlig söndagskväll!


 


Veckans vara hos Minimango!

Publicerat: 2012-02-12 Kl: 20:56:00 | I kategori: Barnprylar | 0 kommentarer |


Idag har det varit strålande sol och nollgradigt, underbart! Svårt att tro att det var minus trettio för typ en vecka sedan men det är bara att tacka och ta emot. Vi har dock inte hunnit vara ute så mycket, en sväng på förmiddagen för sen var det kalasdax hos Alvas gammelmormor! Kameran åkte dock inte med alls idag så det blir ett shoppingtips istället!




Den här veckan är veckans vara hos Minimango något som jag gillar jättemycket och har kikat på tidigare och önskat att de fanns när Alva var pytteliten, nämligen de här fina barnvagnsvännerna i form av en uggla, en fågel och ett äpple. Alva är ju såklart alldeles för stor för dessa eftersom hon inte åker lika mycket vagn längre, men eventuella syskon i framtiden kommer garanterat att ha en uggla dinglandes på barnvagnen och samtidigt som jag skrev det här inlägget kröp Alva upp i mitt knä och sa "Alva vill också se, oj vilken fin uggla!", så ugglan är favoriten hos oss båda! Sådan mor sådan dotter ni vet..


Erbjudandet hos Minimango gäller till den 14 februari, och sen kommer ett nytt erbjudande för nästa vecka!



Lite shopping!

Publicerat: 2012-02-11 Kl: 22:54:19 | I kategori: Allmänt | 12 kommentarer |


Snart är den här lördagen över, men vi har hunnit med en massa skoj idag. Först blev det några timmar på stan då jag behövde en del nya färger på mina pennor, men jag hade ju lite svårt att bara hålla mig till pennorna då jag för en gångs skull är ledig på en lördag och har tid att gå i affärer så länge, så lite smått och gott blev det också. Jag tycker själv att jag har blivit mycket bättre på att inte shoppa så mycket, men nu blev det några "baraförattdeärfina-saker". Världens sötaste pyjamas till Alva, samt ett par prickiga strumpisar. Just strumpbyxor är något Alva har använt typ två gånger i hela sitt liv, men nu har jag upptäckt att Kappahl har strumpisar med halkpluppar under vilket jag vill ha, annars har Alva bara använt tights och sockar när hon använder klänning. Och prickigt är ju så fint så fint.. Blir nog mycket prickigt i garderoben framöver!




Dagens shopping, både till mamma och Alva! Pyjamasen fanns även i turkos/grön, jättefin den med.



Sen har Alva varit hos sin farmor och farfar några timmar medans vi har varit ute och käkat middag med ett gäng kompisar på O´learys, superkul! Och jag hade sån tur att Alva höll sig vaken i bilen på väg hem trots att klockan var åtta, så nattningen funkade hyfsat smidigt så fort vi kom hem. Och imorgon ser vi fram emot att fira Alvas gammelmormor som fyller 85 år, så då vankas det kalas med tårta och smörgåstårta, bara en massa roligheter den här helgen alltså!

Alvas fina diskbänk!

Publicerat: 2012-02-09 Kl: 16:11:00 | I kategori: Hemma hos oss - Alvas rum NYA LÄGENHETEN | 17 kommentarer |




Alva älskar sitt kök och står gärna och diskar sina små kastruller och lagar mat. Då låtsas hon göra pannkaka och potatis i spisen, sen blåser hon på maten innan hon låtsas servera, den är ju varm!


Jag tänkte visa Alvas alla fina födelsedagspresenter i ett inlägg, men jag tror att den här fina diskbänken får ett helt eget inlägg! Det är Alvas snälla farfar som har byggt den efter mina önskemål, tur det eftersom jag aldrig hade kunnat bygga lika fin själv. Djupet och höjden är samma som briospisen för att matcha tillsammans, och kranen och skålen är fastlimmade efter att ha borrat hål för dem! Den blev verkligen hur fin som helst och Alva älskar den! 





Det sitter en platta bakom som sticker upp, och på den är det meningen att det ska sitta några slags krokar eller liknande så att man slipper borra fler hål i väggen om man vill hänga upp redskapen. Möjligtvis att jag även syr ett litet draperi och sätter framför hyllorna, vi får se hur det blir.




Så här ser det nu ut i Alvas kökshörna. Det enda som saknas är de här fina fågelkrokarna som jag tänkte sätta upp någonstans brevid så att Alva kan hänga upp sitt förkläde!




Prickigt i vår!

Publicerat: 2012-02-08 Kl: 21:27:00 | I kategori: Barnkläder | 9 kommentarer |




Alla bilder är lånade från H&M


Ni som följer bloggen vet att jag älskar (ok är besatt är nog ett bättre ordval) färgglada barnkläder, och helst ska det vara lite mer åt retrohållet också. Men är det något mönster jag gillar som är mer åt det pluttinuttiga hållet så är det prickar! Tur då att H&M har en massa prickigt bland sina vårnyheter, och det ovan lär ju garanterat hamna i Alvas garderob. Den vänstra klänningen finns bara på babyavdelningen upp till storlek 86, men för 49.50 minus min personalrabatt så tar jag risken att den är för liten i sommar..

Vi packade faktiskt upp den i butiken idag (vilket var lite kul eftersom jag började på inlägget igår..), så till helgen tänkte jag köpa hem den till Alva och prova om den funkar! Nu är det ju ett tag kvar till sommaren men det känns som att eftersom Alva har kunnat ha samma kläder i långt över ett år borde hon kunna ha det några månader till. Den högra klänningen som också kostar 49.50 kommer även att finnas i en massa andra mönster som nyckelpigor, rosor och fjärilar, men just prickarna tyckte jag var finast.



Nej nu blir det en tidig kväll för mig. Jag åkte hemifrån innan åtta i morse och kom hem efter halv nio, så är trött trött trött. Men vill bara tacka igen för alla ni som lämnar så fina kommentarer efter er, det är precis sånt man behöver när orken inte är på topp!



Alva 24 månader!

Publicerat: 2012-02-06 Kl: 18:39:00 | I kategori: Alva 1 - 2 år | 20 kommentarer |



Vet ni vad! I lördags kväll när vi vuxna var ute och roade oss och Alva var hos sin mormor och morfar så skedde en "första gången" för Alva, tjugofyra månader och arton dagar gammal. Nu var det länge sen sist då det sker mest under det första året - första gången krypa, första gången prata, första gången ta ett steg, ni föräldrar vet hur det är och hur stolt man blir. Nu kan hon ju det mesta redan,  men lördags kissade faktiskt Alva på pottan för första gången efter att ha sagt att hon var kissnödig *stolt mamma*. Vi har haft pottan hemma säkert ett år och Alva sitter där ofta både med och utan blöja, men hittills har hon inte använt den på riktigt även om hon alltid vetat och pratat om vad man ska göra på den, men vi tänkte att det inte går att tvinga fram nåt och det gick ju lika bra det!

Så jag fortsätter det här inlägget i samma tema, Alva tjugofyra månader. Som vanligt blir det extremt långt och osammanhängande, men det är ju så mycket man vill få med. Helt otroligt att vår älskade Alva redan är två år egentligen. Det känns som att man alltid tycker att just den ålder som ens barn är i just nu är den bästa åldern, och det tycker jag såklart nu också. Hon är så himla rolig och duktig, och man förundras verkligen varje dag och tänker "va? kan hon det också, vart har hon lärt sig det?"




Finaste tjejen i sin nya klänning från Liandlo! Jag vet att vi är extremt sena med spjälsängen, men Alva sover hela natten och trivs jättebra i den, aldrig att hon har försökt klättra ur på morgonen innan vi hunnit in i rummet. Men nu ska vi byta så att hon får sova utan kanter och jag håller tummarna för att hon inte börjar vandra upp på natten allt för mycket..



Tjugofyramånadersalva älskar att bygga koja, att sjunga, att hälla vatten i burkar, att pyssla med lera och att gå runt och städa. Att prata är Alvas grej och det känns som att hon pratar som en liten vuxen. Såklart uttalar hon många ord på mer bebisspråk än vuxenspråk, men hon pratar i fullständiga meningar sen länge.


* Alldeles nyss lyckades jag tjuvlyssna på henne med nån tvdosa eller nåt som hon låtsades vara en telefon, och då lät det såhär- " Nu funka den. Nähä måste trycka igen. Sådärja. (låtsas att det är en telefon) Hallå hu må du? De ä Alva. Jaha jaså ok." Haha det låter så himla gulligt när hon låtsas prata i telefon, exakt som man pratar själv.

* Igår var Alva i sitt rum och lekte med dockan Magnus, och då lät det såhär - " Magnus ha bassat, måste byta blöja. Nähä inge bass. Bara kiss. Kom Magnus, kom och sitt häj i Alvas knä. (Här ska hon läsa en bamsetidning för Magnus). Titta Magnus, vem ä dä däj? De ä Brummelisa Magnus!"

* Vanligaste meningarna just nu förutom Alva kan själv som hon sagt de senaste månaderana är "Alva vill inte *** (vad hon nu inte vill, typ allt..) "ser du mamma" när hon vill visa nåt, " Mamma va gör du?" och "Titta mamma, vad äje däj?" Alltså vad är det där? Hon frågar typ så om allt, så det blir mycket förklara och berätta.

* Alva älskar att dansa och sjunga och kan texterna och melodierna till bland annat blinka lilla, mors lilla olle, imse vimse, i ett hus i skogens slut, sankta lucia, midnatt råder, lille katt, lilla snigel, en kulen natt, bäbä vita lamm, Pippi långstrump och en massa sånger från dagis som inte jag kan..

* Ibland hittar hon på egna sånger som till exempel "potatismos potatismos oj va gott oj va gott" (lille katt melodin) och " en elefant balanlåbade" istället för balanserade. Då syftar hon på sin bok med figuren Låba, hon sjunger bara så samtidigt som hon läser boken.

* Som typ alla andra barn i den här generationen så har Alvas stenkoll på teknik. Hon byter film och sätter igång dvdspelaren, sätter igång, stoppar in en cdskiva, väljer knappen cd och trycker på play på stereon samt kollar på bilder och inspelade filmer och youtube på min I-phone. Och då bläddrar hon till appen, väljer antingen favoriter eller historik för att få fram sina barnfilmer, sen bläddrar hon fram och tillbaka mellan de hon gillar och spolar och trycker på stop och play och vad som nu behövs. Mer teknisk än jag själv..

* På tal om youtube så är en av favoriterna fortfarande Pippi Långstrump, favoritscenen är Pippi kalas, pippi i godisaffären och när Pippi dansar i taket upp och ner. Men hon har alltid även väldigt gillat många barnvisor och ramsor på engelska. Speciellt en ABC sång där de sjunger "A is for Apple" osv, så nu har Alva börjat kalla tecknade saker i youtubeklippen på engelska eftersom de heter det i sångerna. Ett vanligt äpple heter äpple, men ett tecknat heter apple. Och det lät så himla roligt när Alva häromdagen sa när hon såg en tecknad apa på youtube "Titta mamma, vilken stor monki!" haha hon är för söt. Men hon säger såklart apa i vanliga fall.  Sen började hon även sjunga igår på skötbordet "Twinkle twinkle lille staa, how i wanna * påhittade ord jag ej minns* , like a dajmoon in de skaaj " Det ska börjas i tid..

* Alva har verkligen en underbar humor och skojar gärna, och skrattar åt sina egna skämt såklart.. När vi var hemma hos mina föräldrar förra veckan tillsammans men min mormor och morfar sa jag till Alva att gammelmormor Viola gärna skulle vilja höra henne sjunga. Alva vägrar alltid sjunga framför folk, men hon och Andreas brukar sjunga "var bor du lilla råtta" tillsammans och när vi skulle fara hem gick hon med på att sjunga den. Men Alva bestämde sig för att skoja och sjöng inte texten rätt som hon brukar utan bytte ut ett ord i varje mening och sjöng fel med flit, och så skrek hon av skratt varje gång och sa glatt "Alva sjunger fel!" Så Alvas version löd "va bor du lilla jåtta, i din hitt, vad gör du klocka åtta, jaga kitt, hu många unga ha du, sjuttitjee , hu må din gamla fa då, si å si, va gör din fju lovisa, steker gliss, va vill du ha o spisa, kov o jizz" Hon bytte alltså ut orden hatt till hitt, katt till kitt, sjutiotvå till sjuttiotre, katt till kitt, glass till gliss och jazz till jizz. Vi andra skrattade typ ihjäl oss för det lät så himla roligt och häromdagen gjorde hon likadant när hon sjöng blinka lilla stjärna, bytte ut vissa ord och skrattade åt sig själv varje gång..

Ja hur mycket jag än skriver får jag aldrig med allt så jag avslutar med att konstatera att Alva är i en underbart rolig ålder just nu ♥





Äntligen lördag!

Publicerat: 2012-02-04 Kl: 18:50:00 | I kategori: Allmänt | 10 kommentarer |




Det är ganska sällan jag och Alva fastnar tillsammans på ett kort som blir fint på oss båda, sist var väl ungefär kortet som jag har som min profilbild här på bloggen som är taget på morsdag. 2010. Så jag tvingade Andreas att fota några stycken, men Alva ville helst byta blöja på Magnus istället - hon börjar nog ledsna på kameran tror jag..


Jag tänkte bara kika in här en supersnabbis och önska en trevlig lördagskväll! Många ska säkert se melodifestivalen, och det hade jag också gjort ifall jag inte för en gångs skull ska skippa mys och chips i soffan och istället klä mig partyfin och gå på trettioårsfest!!  Det ska bli superkul även om jag ska upp och jobba imorgon..  Så trevlig lördag alla fina  ♥

Klick klick klick..

Publicerat: 2012-02-02 Kl: 21:03:00 | I kategori: Inredning -Barnrum | 11 kommentarer |



Bilden ovan lånad från Färg & form, tapetbilderna lånade från Lekmer



... Klick som i att klicka hem några godbitar från nätet alltså. Jag hade egentligen redan bestämt mig för att Alva skulle ha en fondvägg med den här tapeten från Sandbergs, men när vi väl flyttat in kändes det som att rummet nog skulle förbli vitt i många månader framöver. Tills Färg & form kom med sina molntapeter vill säga. Så jag klickade hem de rosa tapeterna från Lekmer förra veckan när de hade 15 %, det kändes som att det var meant to be. Sen vet jag inte om tapeterna kommer att komma upp på väggen om en vecka, en månad, ett år eller när vi flyttar till hus nån gång långt i framtiden, det återstår att se men nu slipper jag drömma om dem längre!


.. Sen råkade det även slinka med en annan liten pryl från Färg & form när jag ändå var igång, en gul denna gång!

Alvas födelsedagskalas!

Publicerat: 2012-02-01 Kl: 21:42:00 | I kategori: Högtider (Jul, Nyår, Påsk, födelsedagar) | 4 kommentarer |





Äntligen har jag hunnit gå igenom bilderna från Alvas tvåårskalas från förra helgen! Tyvärr var det flera barn som blev sjuka under söndagen och fick ställa in i sista sekunden, men magsjuka är ju inget man kan styra över och det blev ett jättemysigt kalas ändå. Alva hade pratat flera dagar om kalas, tårta och paket, helst paketen tyckte hon var väldigt viktigt. Iallafall att få riva upp papperet på dem, innehållet gillar hon vad det än är. Jag hade köpt nya sockar till henne idag och visade påsen när vi kom hem, "pakeet" skrek Alva glatt och blev jätteglad över sina nya sockar (Ja hon räknar tydligen påsar också som paket, huvudsaken hon får öppna och det är till henne..). Skönt så länge som hon nöjer sig med ett par sockar och inte kräver typ en egen dvdspelare eller nåt haha..






Uggletårtorna var himla roliga att göra, synd att det inte var så många som kunde äta eftersom hälften av gästerna var allergiska, men det gick lika bra med fruktsallad och havreglass! Någon bad om en beskrivning hur jag gjorde, men jag utgick bara från fantasin och använde mig av färdigkavlade marsipanlock som jag sen dekorerade med passande godis. Alva tyckte dock att det var godare med glassen och jag håller faktiskt med. De blev lite torra trots en massa grädde inuti, men om tio år när vi kollar tillbaka på bilderna har vi glömt det för länge sen och ser bara hur goda de faktiskt ser ut att vara!





Tjejerna var så himla gulliga tillsammans, en riktig liten tjejmaffia (ja killarna var ju sjuka..). Sen blev det massor av lek i Alvas rum efter fikat, och den nya diskbänken var lika populär hos Hedvig tio månader som hos Molly tre år. Den är faktiskt så fin att den förtjänar ett helt eget inlägg lite senare. Nån gång.


Imorgon väntar vi besök av Stella som ju tyvärr var sjuk när kalaset gick av stapeln, men vi har sparat både ballonger på dörren och bullar i frysen så Alva blir nog himla nöjd över att få kalasa ännu lite mer!




RSS 2.0