Iris lights i pasteller!

Publicerat: 2014-10-30 Kl: 16:00:11 | I kategori: Barnkläder | 3 kommentarer |



 

Jag älskar de fina bollslingorna från Iris lights, vi har de vita i köket och det blir ett sånt himla mysigt ljus av dem nu när hösten kommit och det blir mörkt redan vid middagstid! Jag har länge velat ha dem i fler färger och har spanat ett tag på den här härligt pastelliga som heter Endless summer. Nog för att det inte är sommar längre, men färgerna passar året runt tycker jag och speciellt i vårt sovrum som har Ferm livings harlequintapet i mint som fondvägg!

För ett tag sedan kom just denna färg in i lager igen hos Ellis corner, och då hade vi sån tur att vi fick hem en slinga till oss, tack snälla ♥




Jag kunde inte bestämma mig för vilket vägg de ska hänga på i sovrummet, men hittade en annan fin plats. Jag tycker de är så snygga att hänga längst en hylla eller annan möbel, så det fick bli runt Elsas lilla klädställning som ska stå i hörnet i vårt sovrum! Hon har ingen egen garderob så jag tänkte hänga upp hennes klänningar iallafall, och det blev så fint med slingan runt! Nu har jag bara fotat när de är släckta eftersom det inte syns lika bra i dagljus, men de blir väldigt snygga att tända när det är mörkt ute ♥





Ljusslingan alltså från Ellis corner, kläderna är från Lindex, Småfolk och Åhlens. Jag brukar aldrig köpa rosa spets och gulligt, tror aldrig Alva burit någon sån klänning förut men nu har jag köpt matchande rosa söta klänningar med guldprickar till tjejerna som de ska ha på Elsas 1-årskalas i november, jag tänkte att det kan ju vara kul för en gångs skull att ha något lite extra även om jag i vanliga fall gillar mer färgglada barnkläder!


Vårt spökkalas!

Publicerat: 2014-10-27 Kl: 21:31:11 | I kategori: Högtider (Jul, Nyår, Påsk, födelsedagar) | 49 kommentarer |





I fredags hade vi spökfika här hemma, vi brukar aldrig fira halloween men i år slog jag till även om det inte blev på exakt rätt datum! Jag tänkte bara göra något enkelt fika med spöktema för att Alva skulle få bjuda några vänner och ha lite extra kul, men det blev rätt mycket dekorationer ändå när allt var klart. Alva, Mika och Filippa som var med går bara på förskolan 15 timmar i veckan och är ledig på måndagar och fredagar eftersom vi mammor är föräldralediga, så det blev en perfekt sysselsättning i fredags när de var lediga från förskolan. Alva ville helst bjuda alla hon kände inklusive hela släkten, men tre barn, tre mammor och tre småsystrar tyckte jag var mer lagomt!





Barnen fick klä ut sig men helt valfritt om de ville vara läskiga eller inte, så Alva ville hellre vara prinsessa! Men med två gröna slingor blev hon liite läskig iallafall.. Till höger ses lite dekoration, spindelväven köpte jag på Coop för typ 30 kr, och så ritade jag pumpa och spökansikten på några ballonger.




De här glasburkarna med lock från Lagerhaus använder vi jätteofta, tycker det är så bra att man inte kan spilla! Jag lade i några läskiga plastdjur i botten och hade gjort egna namnskyltar.



 
Popcornstrutarna gjorde jag av spökpapper som jag ritade själv på datorn och skrev ut, jag ville ha lite mer snälla spöken som tema och tyckte allt som fanns på affärerna var så läskigt, barnen är ju bara fyra år så snälla spöken kändes mer passande! Mika till höger hade klätt ut sig till ballerina ♥




Filippa hade klätt ut sig till pirat och hade både pirathatt och en skattkista med sig som innehöll små presenter till de andra tjejerna ♥




De här spindelkakorna var enkla att göra och såg väldigt roliga ut så de ska jag komma ihåg till halloween nästa år också! Jag hittade inspirationen på instagram och det är oreos med godissnören. Som ögon tog jag sönder ett godishalsband och satte dit godisarna med kristyr!





Jag klädde ut Elsa lite spontant ungefär en minut innan gästerna kom, men hon ville verkligen inte sitta still när jag kom med pennan och skulle måla henne som en kanin så det blev några streck på näsan bara haha.. Till höger syns marängspöken och gröna muffins som Anna hade bakat, så himla goda bägge två!


 
 
Att måla clementiner som pumpor är också en väldigt snabb och rolig grej att göra, och så är det ju bra att äta lite frukt mellan alla kakor! Till vänster syns några av de spöken som jag ritade lite snabbt på datorn och skrev ut, de användes både som namnskyltar, popcornstrutar och att klä burkar. Spökena med pratbubblor använde vi i en skattjakt som avslutades med att barnen skulle hitta Elsas blinkande stjärnlampa som nu var förtrollad av spöket, och så fick de lysa med den i ett mörkt rum och räkna till 30 samtidigt som spöket trollade fram godispåsar i köket.. Lite lagom läskigt sådär!




Både Alva och hennes vänner var jättenöjda efteråt, det blir nog en ny tradition här hemma med spökfika runt Halloween, men nästa år får barnen klä ut sig också i samma tema!
 
 
 


 
 
 
 
 

Lite höstbilder!

Publicerat: 2014-10-21 Kl: 21:53:55 | I kategori: Utomhus | 3 kommentarer |





När Alva var ett år gammal tog jag jättefina bilder på henne utomhus i skogen, alla träden var röda och orangea och solen strålade mellan träden. Varje höst sen dess har jag alltid tänkt att jag ska ta fina höstbilder varje år, och i år kändes det extra viktigt nu när Elsa också är med! Men två barn innebär ju också betydligt mindre tid till såna projekt, och det var så nära att jag inte hann med i år heller. I helgen när bilderna togs hade alla löven redan ramlat ned från träden och det var frost på marken, men solen strålade iallfall så bilderna blev fina ändå tycker jag även om löven ändrat färg från röda till bruna!

För några veckor sedan fick vi hem en del plagg att testa från Småfolks höstkollektion, de är ju så fina och färgglada och passade perfekt med alla höstfärger utomhus så jag tänkte passa på att visa dem också!




Det är ju lite svårt att få till en sån där perfekt bild när båda barnen tittar in i kameran och ler, men jag tycker det är charmigt med bilder som är lite huller om buller och fångar ögonblicken också  ♥



Den här mössan som vi fick hem att testa rekommenderar jag verkligen, den är vändbar och täcker väldigt bra, jag kan tänka mig att den är perfekt för de barn som försöker dra av sig mössan hela tiden också..



Båda tjejerna fick varsin fleecejacka, och Elsa har även tights med småfolks klassiska äppekmönster, jättefina! Elsa har storlek 74 på alla plagg och Alva har 104/110 så de är inte små i storleken.



Min fina stora tjej ♥ Tycker hon blir så fin i färgglada kläder, tur hon också gillar det!

 

Min lilla Sonny-samling!

Publicerat: 2014-10-19 Kl: 21:35:57 | I kategori: Barnprylar | 3 kommentarer |





Nog för att jag har lätt att fastna och bli lite besatt av vissa saker, men Sonny Angels är det nog inte bara jag som inte kan få nog av! Dessa små samlardockor är ju helt underbart söta, finns i flera olika serier som till exempel djur, blommor, frukter och nu den nyaste serien Ladureé som består av små bakverk. 

De fem som står på rad på på bilden ovan, två stycken Ladureé och tre stycken djur är det senaste tillskottet till vår lilla samling, kommer från butiken Lillaliv som jag just nu har en tävling med på instagram så det är kvällens tips från mig! Så den som är sugen på att vinna några egna sonnysar kan kika in på min instagram ♥





Här syns hela samlingen, det börjar bli en hel hög nu! Men Alva älskar att leka med dem också, hon har inga dockor i sitt dockskåp utan det är Sonnysar och djuren från Sylvanian families som bor där så de är inte bara prydnader. Favoriten är kaninen, så nöjd att jag fick tag i denna och de två nya från Ladureé var också lite extra fina!
 

Sötaste krukan!

Publicerat: 2014-10-17 Kl: 22:32:03 | I kategori: Barnprylar | 3 kommentarer |





Jag överväger starkt att börja slänga in lite instagrambilder oftare här i bloggen så att det blir lite fler inlägg, men samtidigt så vill jag gärna ha lite snyggare bilder här än suddiga mobilbilder, svårt det där. Jag har så mycket jag skulle vilja blogga om och visa, men för tillfället så har jag knappt någon datatid då Elsa sover så himla dåligt vilket gör att jag absolut inte orkar öppna datorn på kvällarna när hon somnat som jag alltid gjorde förut. Förutom ikväll då, jag har tagit lite fina höstbilder på tjejerna idag och ville lägga in dem i datorn med en gång så att de inte ligger kvar i kameran i flera månader.

Men jag har fortfarande en massa utkast med bilder som jag tagit de senaste månaderna men inte hunnit skriva någon text till, så jag slänger in några såna bilder i stället så kommer höstbilderna en annan dag! Instagram är som jag skrivit tidigare min nya inspirationskälla till typ allt, jag hittar nya fina grejer varje dag som jag skulle vilja ha och nya roliga ideer på pyssel och allt möjligt! För några månader sedan köpte jag den här ursöta krukan av en tjej som jag följer där, tycker det är kul med saker som inte finns i hundratals i affärerna så jag köper även en hel del på etsy just nu!





Förutom krukan så är droppgirlangen rätt ny, den hittade jag också på (surprise surprise) Instagram! Den är tillverkad av en designer från Australien så det är också en grej jag tycker det är lite kul att ha, och så är den ju helt otroligt fin!


Nej nu ska jag lägga mig och sova, har snittat på kanske 3-4 timmar per natt de senaste veckorna så måste passa på innan Elsa vaknar nästa gång, ha en fin fredagskväll ♥

 
 
 

Lite nytt i kuddhörnan!

Publicerat: 2014-10-09 Kl: 21:50:45 | I kategori: Hemma hos oss - Alvas rum NYA LÄGENHETEN | 8 kommentarer |





Jag fotar mest med mobilen nu för tiden eftersom det blir mycket instagram, men häromdagen lyckades jag faktiskt ta några bilder med systemkameran igen! Det har tillkommit en hel del kuddar i Alvas kuddhörna den senaste tiden, just kuddar och fina mjukisdjur är ju min stora last.
 
För några veckor sedan började jag klicka hem lite julklappar och födelsedagspresenter, vi var hemma sjuka i omgångar i flera veckor och shopping piggar ju oftast upp. Sen så är det lika bra att börja i tid då båda barnen fyller år runt jul, och nu har de flesta paketen trillat in här hemma! Men grejerna som jag köpt bara för att de är fina plockar jag fram redan nu, Alva är nog inte så intresserad av att få en massa kuddar och sånt i julklapp haha.. Men några mjuka paket blir det till henne iallafall, en glasskudde och en jättefin rävdocka är redan inhandlade!




Molngalgarna som jag köpte i våras har flyttat runt en del, men nu har tre av dem fått en permanent plats på väggen då de är lika fina som prydnad ♥



Kudden till vänster (är köpt från lineb som jag följer på instagram) blev min favorit av de nya jag köpte, men de prickiga på bilden till höger är också nya, matchade ju Alvas prickiga matta väldigt bra!
 

Hej höst!

Publicerat: 2014-10-05 Kl: 18:46:48 | I kategori: Instagram | 1 kommentarer |


 

Ny månad och som vanligt hängde jag inte med alls! Men september blev mest en sjukmånad, vi har varit sjuka i flera veckor i omgångar så det har inte hänt så mycket spännande utan vi har mest försökt hålla ut till piggare tider. Elsa sover forfarande dåligt på nätterna och när man samtidigt är sjuk så finns inte så mycket energi kvar.

Bilden ovan är mitt septemberkollage på instagram, jag vet att jag tjatar om det men eftersom det tar mig ungefär en timme att fota och göra ett blogginlägg men ungefär 1 minut att ta en bild till instagram så blir det mest naturligt att jag uppdaterar mest där när tiden inte finns till annat! Det blev mest barnrumsbilder som vanligt, men även lite smått och gott som några bilder från lekparken vid sjön och finaste rävprinsessan ♥

Idag har jag och Alva varit på bio tillsammans med Anna och Mika, det var halva priset på alla barnfilmer på Filmstaden! Med popcorn och sånt så blir det ju ganska dyrt ändå, men jag älskar att gå på bio och passar gärna på när tillfälle ges! Vi såg Småkryp (tror jag den hette) då barnen redan sett de andra filmerna som gick, inte den bästa filmen jag sett men barnen tyckte den var helt ok!


Hoppas att ni har en fin söndagkväll ♥




RSS 2.0