Årsresume 2013 Januari - Juni

Publicerat: 2013-12-30 Kl: 16:39:00 | I kategori: Året som gått | 2 kommentarer |


Ännu ett år har gått, och som vanligt så brukar jag göra en liten årssammanfattning över det senaste året! Det största som hänt i år var såklart att jag blev gravid och fick barn, det är ju inget som kan slå det ♥. Men annars känns det väldigt roligt att jag kommit en bit på vägen med mitt företag elina studio där jag säljer grafiska tryck till barnrummet, både en ny hemsida och flera nya motiv har det blivit i år!
 
Eftersom jag har ungefär noll tid över till datorn så har jag gjort kollage med instagrambilder via telefonen istället, perfekt sysselsättning under de senaste nätternas amningspauser! Varning för många bilder, här kommer del ett av 2013 - januari till juni.

Vill man läsa mina tidigare årssammanfattningar så hittar man här del ett 2010 och del två 2010, del ett 2011 och del två 2011, samt del ett 2012 (här orkade jag visst inte göra någon del två..)

 
JANUARI

 
 
I januari firade vi Alva som fyllde tre år. Ett stort kalas med släkten och ett med hennes kompisar, och hela lägenheten var kalaspyntat med vimplar och annat fint! För andra året i rad så fick Alva en uggletårta, och det kan nog bli tre år i rad för hon har redan sagt att hon vill ha en uggletårta även när hon fyller fyra år..
 
 
 

Annars var vi ute mycket i pulkabacken här bredvid, jag ritade klart ett nytt motiv och började med ett annat. Den där ballerinakaninen har egentligen varit klar i flera månader, jag har bara inte hunnit bestämma alla färger och skickat in den till tryckeriet än så det får bli mitt nästa projekt.

FEBRUARI
 
 

Februari brukar vara den kallaste månaden här i norrland, mellan minus tjugo och trettio är inte ovanligt så vi höll oss mest inomhus verkar det som på mina bilder. Jag ritade lite mer, lägenheten var inredd i svart och vitt och jag pysslade en massa - bland annat de här molnen som sitter på Alvas vägg. Tror vi slog rekord i magsjuka också under den här tiden, tre gånger var Alva sjuk på bara någon månad.

MARS
 
 

I mars firades påsken som vi alltid brukar göra med min släkt, vi grillade korv och låg och solade på ån även om jag missade att ta med kameran just då.. Snön låg fortfarande kvar och jag drog runt Alva på boben, vi hängde inomhus och hade ännu mer magsjuka. Ungefär så.
 


Det bästa som hände i mars var att jag blev gravid, men det kunde jag ju inte berätta i bloggen. Kvällen den 16 mars fick vi ett svagt plus på stickan, den bästa födelsedagspresenten till Andreas som fyllde år dagen efter! Ungefär här började också min blogg/instagrampaus eftersom graviditeten också gjorde att jag spydde konstant till ungefär vecka 25. Tur man glömmer fort!


APRIL
 
 


Jag har knappt några bilder från April, här mådde jag fruktansvärt dåligt och kräktes ungefär varje timme, ursäkta infon. Men Alva plockade den första tussilagon och fick fina kläder från Lejonin/Elise design!

MAJ
 
 
 

I maj gjorde vi något som vi sett fram emot i flera månader, åkte utomlands en vecka till Mallorca! Det var jag, Andreas och Alva som åkte med mina föräldrar och min bror och hans tjej, vi bodde på ett jättefint hotell precis vid stranden. Lite kallt var det vissa dagar, men vi hann ändå bada och sola massor, och åt god mat varje dag! Alva som var utomlands för första gången älskade det, hon fick ju träffa Bamse och krama honom, bada hur mycket hon ville och på kvällarna fick hon åka massor av karuseller eftersom det var fullt av dessa längst gatorna. Hoppas att det inte dröjer allt för länge innan vi åker nästa gång!
 
 
 

Annars var maj månaden då det gick från vår till sommar, vi hängde utomhus så mycket som möjligt både i stora lekparken vid vattnet och på vår gård. Vi har sån tur att det bor flera barnfamiljer här så på kvällarna är det alltid full rulle ute på gården!


JUNI
 
 

I början av Juni fick Alva vattkoppor, troligtvis blev hon smittad i planet när vi var utomlands så det blev att hålla sig inne tills hon blev frisk. Men efter det så grillade vi massor ute på gården, firade midsommar och besökte Lycksele djurpark där det finns både djur, hoppborgar och karuseller!



I juni när vi varit på ultraljud och sett att allt såg bra ut med mini i magen avslöjade jag också här på bloggen varför jag knappt bloggat på flera månader! Det var nog många som redan gissat sig till anledningen, och alla som känner mig i verkligheten hade ju vetat länge. För här var jag i vecka 19 och det gick definitivt inte att dölja!

 

Sådär, del två kommer efter nyår någon gång. Jag vill passa på att skicka en stor kram till alla er som läser bloggen, många av er har hängt med i flera år och det är så roligt med all positiv respons och snälla kommentarer som ni lämnar efter er! Utan er hade det inte varit lika kul att blogga, och även om jag inte kommer att ha så mycket tid över nu när jag är mammaledig så kommer jag att blogga när tid finns, det är så himla roligt att ha den kvar och kunna kolla tillbaka på vad man gjort de senaste åren!


Så hej då 2013, ha ett Gott nytt år allihopa ♥

 

 


Lite tips på mellandagsrea!

Publicerat: 2013-12-28 Kl: 14:23:09 | I kategori: Barnkläder | 5 kommentarer |


 



Jag älskar ju färgglada barnkläder, och helst från Småfolk. Synd bara att de är rätt dyra och jag skulle aldrig handla något plagg till ordinarie pris, så det är tradera eller rea som gäller för mig. Vid sommarrean och mellandagsrean brukar jag lägga några beställningar, men minst 50% måste det vara för att jag ska shoppa!

Hittills har Elsa bara haft Alvas gamla kläder, jag hade innan jag beställde lite nu på rean endast köpt två nya plagg till henne, två bodys som var på halva reapriset när jag var gravid. Fram till storlek 62 har vi massor av kläder efter Alva, men hon hoppde typ över storlek 68 och vid 74 finns bara sommarkläder, så dessa två storlekar har vi inget alls till Elsa. Perfekt, då behöver jag inte ha dåligt samvete att jag lagt några beställningar nu på rean! De flesta webshopar har ju julklalender i december med nya erbjudanden varje dag, så där har jag köpt några plagg och med diverse rabatter, tillgodohavande och en wrapp så har jag verkligen fyndat. En del bodys till Elsa för 88 kr st, några tröjor till Alva för 89-115 kr st, och klänningar för 149 kr. Allt från Småfolk då såklart. Eftersom nypriset är 229 kr för tröjor och 349 kr för klänningar känns det som väldigt bra fynd!

Jag har gjort ett kollage ovan med några reatips, själv tycker jag att Babello hade bäst rea då långärmade tröjor kostade 99 kr och klänningen 149 kr, men det mesta jag beställde är nog redan slut. Tigeromilo har jag också fyndat på under julkalendern då de hade halva priset på ett köp. Hos Hjärtat mitt hade jag ett presentkort, och med deras julkalenderrabatt fick jag flera plagg för bara några kronor! Många shopar har 30-40% vilket är liite snålt för mig, minst 50% ska det vara som sagt och nu väntar jag bara på att få några roliga paket i brevlådan!
 

Vår julafton!

Publicerat: 2013-12-27 Kl: 19:52:39 | I kategori: Högtider (Jul, Nyår, Påsk, födelsedagar) | 2 kommentarer |





Hoppas att ni alla haft en bra och mysig jul! Vi firade julafton hemma hos oss tillsammans med båda våra familjer och min mormor och morfar som vi gjort de senaste åren, och som vanligt så var det väldigt trevligt! Massor av god mat som man nu ätit i flera dagar och börjar ledsna lite på trots att man längtat efter julmat hela december, en hel hög med fina julklappar under granen och glada barn. Eller ett glatt barn i allafall, Elsa är ju lite liten än men Alva som längtat länge efter julafton var väldigt förväntansfull! Det sista hon sa innan hon lade sig på kvällen innan var "Mamma jag längtar tills imorgon då det är jul"

Så här kommer en liten bildkavalkad från julafton, bilderna ovan är från morgonen då Alva öppnade tomtens klappar i julstrumpan. Det är Andreas som fotat då jag låg och sov, Elsa bestämde sig för att skrika konstant mellan 22-02, och det slutade med att jag satt upp hela natten med henne i famnen så det blev ungefär en timmas sömn för mig.. Det bästa i julstrumpan tror jag var fiskespelet, Alva har sagt att hon önskat sig ett sånt varje gång någon frågat. Hon har ett sedan innan som fattas en fisk och några spön på och därför hade jag inte tänkt köpa ett, men häromdagen sa Alva till sin farmor "Glöm inte att ringa till tomten och säga att jag önskar mig ett fiskespel", och det kan man ju inte stå emot när det är det enda hon önskat sig typ.




Mina fina tjejer ♥ Jag var lite rädd att Elsa skulle ha en till skrikkväll, men hon var faktiskt väldigt lugn hela julen och sov flera timmar så att jag fick äta middag till och med!



Om jag ser lite sliten ut ovan så beror det som sagt på en timmes sömn natten innan.. Men ett kort framför julgranen är ju obligatoriskt varje jul!




Sen så var det ju det här med tomten. Förra året hade vi ingen för att Alva inte ville, men i år fick han komma. Hon blev lite ledsen och rädd först, men sen vågade hon till och med gå fram och ta emot paket, och en kram fick han också! Men Alva har alltid koll på allt och går aldrig att lura, så när han gått sa Alva - "Jag såg att det var farfar som var tomten". Hon lät lite besviken stackarn, men alla bara "Nää men det var det väl inte" så kanske att hon fortfarande tror på tomten ändå, hon har inte nämt något mer om att det var farfar när hon pratat om tomten nu dagarna efter jul.

 
Massor av julklappar blev det till Alva och Elsa, högen ovan är en del av Elsas julklappshög som var väldigt stor för att vara till någon som bara är en månad gammal haha. Jag ska fota julklapparna i ett eget inlägg, jag brukar alltid göra det för att det är kul att ha kvar!
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 

God jul!

Publicerat: 2013-12-24 Kl: 09:55:53 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer |





God jul på er alla gulliga bloggläsare önskar jag med en bild på mina finaste tjejer ♥ Hoppas att ni alla får en jättemysig julafton, själv ska vi fira hemma hos oss tillsammans med båda våra familjer vilket ska bli så mysigt så!




De sista julklapparna!

Publicerat: 2013-12-23 Kl: 16:48:10 | I kategori: Barnprylar | 3 kommentarer |





Himlarns vad dagarna gått snabbt nu i december, man kan inte fatta att det redan är julafton imorgon! Självklart har vi skyndat runt idag och köpt de sista julklapparna trots att jag tänkte vara klar med allt innan Elsa föddes i november, men så blir det ju varje jul. Idag har jag varit inne på jobbet och ätit jullunch med mina jobbarkompisar, jättemysigt! Nu ska vi snart packa ihop barnen i bilen och åka till mina föräldrar där vi alltid firar uppesittarkvällen med god mat och bingolottospel!

Jag har fortfarande en massa julklappar att slå in, men så här såg det ut häromkvällen när jag slog in de flesta av Alva och Elsas presenter. En massa fina saker som jag längtar efter att Alva ska få öppna imorgon ♥ Vi har precis varit nere i källaren och letat fram hennes julstrumpa, så några saker får hon på morgonen såsom lite pyssel, en film och ett godishus - sånt som man kan roa sig med under dagen!




Jag brukar ju alltid fota Alvas julklappar efter jul så det kanske är lite onödigt att fota allt innan också, men det som syns på bilderna är bland annat fina pysselböcker av Ingela P Arrhenius, en tyllkjol till Alva som jag även köpt vingar till, dockor i form av Tingeling och Vinterlija, några fina kuddar och filt till Elsa och det superfina dockhuset som Alva ska få! Hoppas att hon blir glad, det är så himla fint!


Hoppas att ni alla får en mysig dan före dan!

 

Enklaste julgodiset!

Publicerat: 2013-12-22 Kl: 14:25:42 | I kategori: Mat & bak | 3 kommentarer |





Alva har nu jullov i tre veckor, och jag lovade henne att vi skulle fira det genom att göra julgodis. Jag hade tänkt att vi skulle hinna flera sorter, men jag skulle ljuga om jag sa att det inte är rätt så stressigt att ha en nyfödd och en treåring vakna samtidigt så jag är nöjd att vi hann göra julgodis överhuvudtaget! Jag letade på nätet efter det enklaste receptet jag kunde hitta, och då menar jag enkelt som i typ bara en ingrediens och absolut inget som ska kokas och kan brännas. Jag tror jag hittade det enklaste också, vårt julgodis består bara av Marabou mjölkchoklad och cornflakes!




Alva med munnen full av choklad, hon är väldigt duktig på att provsmaka när vi bakar haha..


Nu hade jag inga måttangivelser, men vi använde två stora chokladkakor som vi smälte i vattenbad, och sen ner med några deciliter cornflakes. Nog hade man kunnat klara sig utan formar, men det kändes lite festligare! Jag skulle rekommendera små formar, inte knäckformar kanske men dom som är pyttelite större. Själv hade vi bara muffinsformar hemma så vi gjorde gigantiska godisar haha.. Sen dekorerade vi dem med silverkulor och hjärtströssel, lite extra pyssligt sådär! Nu ska jag bara göra wienernougat också, det har jag gjort varje jul de senaste åren och det receptet är också jätteenkelt, det finns i bloggen om man kollar igenom min mat&bak-kategori!
 



Eftersom de blev så stora så blev det inte så många, tror inte att det kommer att finnas några kvar på julafton..

 

Från Blabla kids

Publicerat: 2013-12-20 Kl: 14:00:04 | I kategori: Barnprylar | 1 kommentarer |




Bilderna ovan är lånad från Blabla kids hemsida!


Instagram är ju helt perfekt när man vill ha inspiration då man kan följa folk från hela världen, men samtidigt är det ju livsfarligt när man hittar så mycket fint! För ett tag sedan så såg jag en kudde från Blabla kids som jag blev helt kär i, men jag har inte hittat någon i Sverige som säljer det märket. De har förutom jättefina kuddar även en massa fina stickade gosedjur och dockor, men det var just kuddarna som jag fastnade för!





Jag har köpt prylar både från Danmark och Usa nu i höst och till julen, det funkar jättebra att betala med Paypal men man får ju kolla upp frakten innan man beställer! Från Usa har det tagit flera veckor att få sakerna, så jag ville helst inte beställa därifrån. Men som tur var så följer jag en webshop från England på Instagram som säljer Blabla kids, och för några veckor sedan när jag knappt sovit på flera dygn och bara kände mig otroligt trött och sliten så klickade jag hem en beställning, shopping piggar ju alltid upp ni vet..




Två kuddar blev det, en stor stickad molnkudde och ett stickad supergulligt äpple! Jag vet inte än vem av Elsa och Alva som ska få dem, det är nog egentligen jag själv som gillar dem mest ♥

 
 

En fin leverans med Djeco från Litenleker.se!

Publicerat: 2013-12-17 Kl: 20:43:00 | I kategori: Barnprylar | 2 kommentarer |





Vi fortsätter med ett till inlägg på temat julklappar tycker jag! Jag skrev ju för någon vecka sedan och tipsade om en ny webshop som har massor av spel, pussel och pyssel från mitt favvomärke när det kommer till såna saker, nämligen Djeco! Webshopen heter Litenleker, och idag har jag hämtat ut ett paket som vi fått därifrån med massor av roliga grejer! Alva fyller ju år i januari så jag kommer att dela upp sakerna på både jul och födelsedag.

Just nu är det 10% på hela webshopen, och vill man ha sin beställning innan jul så är det innan kl 12 imorgon den 18:e som man ska beställa!





Jag hade svårt att bestämma vad jag skulle välja till Alva då det fanns så mycket fint jag ville ha, och det kommer garanterat att bli både en och två till beställningar gjorda framöver! Till vänster är det två förpackningar med små klistermärken samt ett pysselset med klistermärken. Till höger syns tre spel, jag tror Alva kommer att gilla det översta som heter Froggy då det ser ut att vara en stor spelplan och en massa fina tillbehör, hon älskar att spela spel just nu! De andra spelen är ett memo och ett fiskespel!


 

Några julklappar till Elsa!

Publicerat: 2013-12-14 Kl: 14:23:40 | I kategori: Barnprylar | 4 kommentarer |





Inte för att Elsa kommer att minnas sin första jul eller ens bry sig om att hon får paket, men självklart kommer hon att få en hög med julklappar hon också! Alva kommer gladeligen att hjälpa till med att öppna hennes paket, och lika bra att passa på att köpa lite fina prylar så länge jag får bestämma, Alva har ju blilvit så gammal att hon har en bestämd egen åsikt och ibland säger "nej den där tycker jag inte om, den vill jag inte ha" om sånt jag köper åt henne. Jag har handlat alla mina julklappar till barnen på nätet i år, och häromdagen fick jag hem den här fina beställningen som jag köpt från Miniroom!




Elsa tjuvprovade den här underbara vadderade babyfilten från Ferm living! Så himla fin, och den är designad av favoriten Ingela P Arrhenius.



Sebra är ett favoritmärke hos mig, och därifrån blev det en virkad skallra och det fina virkade rådjuret!



Elsa och björnen blir nog bästa kompisar när hon börjar ligga på mage och krypa runt så att hon kan se den!
 



Glad lucia!

Publicerat: 2013-12-13 Kl: 20:09:00 | I kategori: Högtider (Jul, Nyår, Påsk, födelsedagar) | 3 kommentarer |





Hoppas att ni alla haft en mysig lucia! Vi firade igår istället eftersom Alva hade luciatåg då på sin förskola, och när vi kom hem så klädde vi julgranen vilket Alva sett fram emot hela december. Hon har sjungit julsånger i flera dagar här hemma och är till och med bättre än mig själv på alla texter och verser, men jag trodde ändå inte att hon skulle vilja sjunga i luciatåget. Hon har sagt att hon absolut inte vill vara med, att hon inte tänker sjunga utan bara prata medans de andra sjunger, och om hon ska sjunga så tänker hon minsann inte sjunga något annat än Blinka lilla stjärna.. Så jag blev väldigt positivt överraskad att hon stod kvar i luciatåget hela tiden och både sjöng och gjorde rörelser till alla sånger! De var så himla duktiga och gulliga alla barnen, verkligen jätteroligt att se. Efteråt blev det lussebullar och pepparkakor som barnen bakat på förskolan tidigare i veckan,  jättemysigt!




Elsa fick prova sin julklänning, och är det inte ett litet leende jag skymtar!? Alva var väldigt koncentrerad på att hänga upp julkulor även om det hamnade rätt många på samma gren!


När jag ser på instagram hur fint alla har julpyntat så blir jag så sugen på att köpa lite nya julgrejer. Helst i grått, vitt och svart, men det får bli något annat år. Vi kör vidare på det röda traditionella med mina randiga julgardiner som jag sydde när jag flyttade hemifrån för 10+ år sedan och som har hängt med varje jul sen dess. Och våra julkulor till granen som jag köpte på Rusta för kanske sju år sedan. Ja lite nytt hade inte varit helt fel, och jag hade faktiskt tänkt köpa en fin julgransmatta från Ferm living, men nu när det ändå ligger julklappar under granen hade man väl ändå knappt sett den. Jag får köpa lite nytt på rean efter jul istället och spara till nästa år! Då bor vi förhoppningsvis i hus också så då blir det ännu roligare att pynta!
 
 
 

Elsa tre veckor!

Publicerat: 2013-12-11 Kl: 14:26:44 | I kategori: Elsa 0-1 år | 3 kommentarer |





Nu blir det mycket bebisbilder både här och på instagram, men det kanske inte är så konstigt när finaste lillasyster äntligen är här ♥ Jag började inte blogga förrän Alva var kanske 8-9 månader vilket jag tycker är väldigt synd så här i efterhand, man glömmer ju den första tiden så lätt. Det kanske är sömnbristen som gör att man får minnesluckor, men nu när Elsa är liten ska jag försöka skriva ner så att jag minns den första tiden lite mer.

I måndags på treveckorsdagen var vi på Bvc för vägning och mätning, och hon har nu växt hela 3 cm sen hon föddes, från 48 till 51 cm! Vikten har ökat från 3245 g vid födseln (2996 g vid utskrivningen från BB) till hela 3670 g nu vid tre veckor. Skönt att se att hon ökar i vikt som hon ska, och det syns verkligen på henne att hon har växt! Nu väntar vi bara på det första leendet, hon skrattar ofta i sömnen vilket är så himla gulligt, och jag tycker mig ha sett ett snabbt leende eller två vid vaket tillstånd också, men inte det där riktiga första glada skrattet som de gör när man skojar. Men hon gör lite småljud och grymtanden hela tiden, det känns som att hon försöker prata med oss! Imorse låg hon någon minut i babygymmet också, och jag vet inte om det var slumpen eftersom hon ofta ligger och sprattlar med både armar och ben, men hon låg och viftade med armen och slog på en av de hängande leksakerna flera gånger om! Man märker att hon kan fokusera mer med blicken nu också, hon kan ligga och titta en i ögonen eller ligga och titta på något annat som rör sig.




Jag och lillskruttan ♥
 
 

Senaste kuddköpen från en kuddberoende..

Publicerat: 2013-12-08 Kl: 20:45:01 | I kategori: Barnprylar | 1 kommentarer |





Men det var ju vädigt typiskt att bara för att jag råkade nämna i förra inlägget att Elsa inte skriker så mycket så bestämde hon sig för att ha skrikfest i flera timmar i sträck natten till lördagen. För er som inte varit med om det så kan jag säga att några timmar med gallskrik känns som en evighet. Nojig som jag är så blev jag ju genast rädd att hon håller på att utveckla kolik, men inatt har hon inte skrikit alls som tur är så vi kanske slipper det. Däremot har hon hållit mig vaken ändå mellan typ kl 03-06.30, men så länge hon inte är ledsen så känns det mer ok att vara vaken även om jag börjar känna mig som en zombie ibland på dagarna. Vet inte om det är tröttheten eller amningshjärnan, men idag var klockan nästan 13 innan jag upptäckte varför jag var så hungrig, hade ju glömt att äta frukost eller något överhuvudtaget och som jag nämde tidigare så har jag typ inte koll på vilken veckodag det är längre. Grön i ansiktet har jag också varit idag efter att Alva ansiktsmålade mig imorse, sen glömde jag bort det samma sekund och har gått runt så hela dagen..



Båda dessa fina kommer från Ferm living och är lite mindre i storleken, perfekt i spjälsängen.


Men något jag har koll på är vad jag ska köpa till barnen i julklapp! Jag har klickat hem en massa fint de senaste dagarna till både Elsa och Alva, och jag längtar nästan ihjäl mig till julafton! Jag tror att jag är lite kuddberoende faktiskt, vi har ju en hel del kuddar hemma både i soffan, i Alvas kuddhörna och nu i Elsas säng, men ändå så har jag köpt två fina kuddar/mjukisar till henne. Men jag tänkte att hon också skulle få en kuddhörna i sitt rum när vi flyttar till större (nästa år förhoppningsvis!) så det är lika bra att börja! Jag får visa dem när jag får hem dem, men ovan syns mina senaste braiga kuddköp. En underbar molnkudde som jag köpt från Etsy.com och en till kudde från Ferm living i mint.




 Alltså hur söt kan en kudde vara egenligen? ♥



Redan två och en halv vecka!

Publicerat: 2013-12-06 Kl: 20:33:00 | I kategori: Elsa 0-1 år | 4 kommentarer |



 

Himlarns vad tiden gått fort nu hemma med bebis, Elsa har ju hunnit bli hela två och en halv vecka och dagarna rullar på i en rasande fart. Jag har inte ens koll på vilken dag det är utan var tvungen att börja räkna på datum för att komma fram till om det var torsdag eller fredag idag. Men har jag räknat rätt så är det visst fredag, så trevligt!

På bilden ovan är hon exakt två veckor, sötnosen. Det mesta funkar faktiskt väldigt bra, det enda som är extremt jobbigt är ju det här med att inte få sova på nätterna. Hon sover ungefär mellan 1,5 - 3 timmar i sträck för att sen vakna och vilja äta, men jag får vagga en lång stund i famnen ibland innan jag kan lägga ner henne brevid mig, och därför hinner jag ju inte sova lika länge som Elsa sover. Annars tycker jag att det flyter på bra, allt som var jobbigt när Alva var nyfödd känns inte alls jobbigt denna gång, som med amningen till exempel, och jag känner mig inte lika orolig och nojig. Snäll är hon också, slår man ut hur mycket hon skriker på ett dygn så blir det inte så många minuter totalt även om hon såklart skriker när hon är hungrig och verkar ha lite ont i magen. Men jag har inte behövt komma in i några rutiner än då Andreas jobbar kortare dagar istället för att vara hemma helt i tio dagar i sträck, så han lämnar och hämtar Alva på förskolan fortfarande så att jag istället kan sova när Elsa sover på förmiddagen. Om en vecka när jag ska börja lämna Alva själv och inte längre får ligga kvar i sängen kommer det nog bli betydligt jobbigare, och snart kommer hon ju bara att gå 15 timmar i veckan och vara hemma måndag och fredag så då blir det definitivt inga fler ligga-kvar-i-sängen-dagar! Men förhoppningsvis kanske Elsa har förstått det där med natt och dag då ;)

Hon är vaken mycket mer än för bara en vecka sedan, mellan 30 min och 1,5 timme brukar hon hålla sig vaken några gånger per dag, oftast en vakenperiod mellan varje sovning även om hon fortfarande kan sova i långa perioder på dagen. Det syns även att hon har växt, vi ska på Bvc på måndag för vägning och mätning så det ska bli spännande att se!


Trevlig helg på er! Förresten, filten som Elsa ligger på kommer från Jny Design, tänkte att det säkert är några av er som undrar då den är så fin!




Finaste dockan finns nu att köpa hos Miniroom!

Publicerat: 2013-12-05 Kl: 15:05:00 | I kategori: Barnprylar | 2 kommentarer |





Alltså den här dockan. Jag vet inte hur många frågor jag fått om den både här och på instagram men jag förstår varför, den är ju helt underbar! Jag köpte den till Elsa, men när Alva såg den sa hon "Mamma vilken vacker docka, jag älskar den här dockan. Om man älskar något jättemycket då får man den" Så himla gulligt sagt, och eftersom Elsa är för liten för att leka med den under rätt lång tid framöver så får Alva låtsas att det är hennes så länge. Men jag beställde en liknande docka till Alva igår, så vi får se om hon ger tillbaka denna till Elsa sen!

Hur som helst, det jag skulle komma fram till är att den här dockan nu går att köpa här i Sverige! Jag har ju beställt den från Danmark från Sirlig.dk, men nu finns den att förbeställa hos Miniroom.se! Jag skulle rekommendera alla som är intresserade att passa på medans det finns några kvar, jag skulle tippa på att dom säljer slut på en dag eller två med tanke på hur många frågor jag fått om den!





 

Julklappstips - Massor av spel från Djeco hos Litenleker.se!

Publicerat: 2013-12-05 Kl: 12:12:13 | I kategori: Barnprylar | 1 kommentarer |






Eget kollage med bilder lånade från Litenleker.se


I veckan  fick jag höra om en ny webshop som heter Litenleker.se, och i samarbete med dem så tänkte jag ge mina bästa julklappstips! Jag är väldigt kräsen när det kommer till samarbeten och tackar nej till de flesta förfrågningar jag får, men är det något jag verkligen gillar så tipsar jag gärna vidare!

Jag har bloggat flera gånger förut om märket Djeco som är en stor favorit hos mig när det kommer till kreativa leksaker, Alva har flera pussel, pyssel och spel därifrån och vid varje jul och födelsedag så försöker jag köpa minst en av deras saker. Både för att de är pedagogiska och roliga, och även för att de helt enkelt är så himla fint utformade. Jag är ju så himla svag när det kommer till fina illustrationer och härliga färger..

Alva har Bingospelet i kollaget ovan, det fick hon i julklapp förra året och vilket bra köp! Vi spelar det nästan varje kväll, och jag har under året som gått kollat runt lite efter fler liknande spel från Djeco. Jag vet ju att de har tillverkat en del spel och pussel, men när jag såg just spel och pusselkategorierna hos Litenleker så blev jag helt lyrisk, speciellt kategorin spel är helt fantastisk! Det finns över hundra varor från Djeco i spelkategorin, och jag överdriver inte när jag säger att jag ägnat typ två timmar åt att gå igenom alla spel och se vilka som passar Alva. Jag har tidigare bara sett kanske 5-10 stycken, så jag blev så himla glad när jag såg att det fanns så många!

När det kommer till pussel så fanns det nästan dubbelt så många som det fanns spel, men många är för lite mindre barn även om de är hur fina som helst! När Elsa blir tillräckligt gammal så vet jag vart jag ska beställa iallafall, men just nu så blev det några spel och lite pyssel till Alva beställt! Nu blev det väldigt mycket från Djeco i kollaget ovan men sjävklart finns det massor av andra varumärken också hos Litenleker. Jag tycker bara att det är så kul med en webshop med så mycket spel och pyssel, så det blev mest fokus på det då jag tycker att det är så bra presenter till alla åldrar!


Just nu och några dagar framåt är det förresten 10% på allt i webshopen, ytterligare ett tips!




 

Ny hemsida och fraktfritt på mina grafiska tryck!

Publicerat: 2013-12-01 Kl: 18:12:55 | I kategori: Elina Studio - Mitt företag | 3 kommentarer |




På bilden ses Apor med ballonger i rosa, i storleken A4. Den kostar 150 kr och är fraktfri just nu!



Hoppas att ni alla haft en mysig första advent! Här har vi julpyntat, ätit saffransbullar (som jag absolut inte har bakat själv, tack mormor!) och lyssnat på julmusik för att komma i julstämning, men helst av allt hade jag bara velat sova hela dagen.. Elsa har varit vaken typ hela natten vilket jag förstod redan innan, hon har knappt varit vaken det senaste dygnet så det var ju klart att det skulle komma en lång vakenperiod.

Men till lite roligare saker! Innan Elsa föddes hann jag precis göra klart min nya hemsida för mitt företag, och det hade jag planerat att fira med något roligt erbjudande. Men så kände jag att jag inte ville riskera att ha mailkorgen full med ordrar när jag kom hem från BB, så jag har väntat lite med att blogga om den. Men nu kan man besöka och beställa mina grafiska tryck på elinastudio.se, och fram till den 15 december är det helt fraktfritt så passa på att köpa en julklapp eller två!

OBS! För att jag ska hinna posta innan jul så måste man betala sin faktura senast den 17 december.





Hemsidan är inte hundra procent färdig, men det går att se alla mina motiv och beställa! Det går såklart att beställa via bloggen också, men framöver så kommer det att vara hemsidan som gäller, och så kommer jag att sälja endast utgående motiv via bloggen.


 
 

RSS 2.0