Paus eller husväska?!

Publicerat: 2011-11-29 Kl: 20:26:00 | I kategori: Barnprylar | 9 kommentarer |


Jag har tänkt sedan flera veckor tillbaka att jag ska pausa bloggen nu i december eftersom jag vet att jag inte kommer att ha någon tid över till annat än att packa och flytta, men nu när december nästan är här känner jag hur extremt tråkigt det skulle vara. Det är ju nu i december jag har så himla mycket rolig shopping och prylar att tipsa om till julklappar, både saker jag köpt till Alva och saker som jag skulle vilja köpa till Alva men inte gör, så då tycker jag att det är så roligt att få tipsa er andra istället!

Så det blir nog så att jag försöker fortsätta att blogga men kanske inte varje dag, och speciellt inte under flyttveckan och veckan innan jul då jag ska hinna packa upp allt och förbereda julafton hos oss på mindre än en vecka.. Men det kommer mest att vara inlägg om shopping och julklappstips då jag inte kommer att ha lika mycket tid att fota vår vardag och typ pyssla, så ni får hålla tillgodo med en materiell december här i bloggen!





Lika bra att köra ett inlägg med shoppingtema alltså, och jag kunde inte låta bli att beställa den fina husväskan som jag bloggade om för ett tag sen till Alva, den kommer nog att bli en tvåårspresent i januari! Jag beställde den från Blå elefant och den finns i två olika storlekar (Åt Alva köpte jag den stora).




Både väska och dockhus i ett! Och det viktigaste för mamman - såå fin i barnrummet hehe



Inte som vanligt på första advent..

Publicerat: 2011-11-28 Kl: 20:53:00 | I kategori: Högtider (Jul, Nyår, Påsk, födelsedagar) | 5 kommentarer |


Eftersom Alva blivit så stor nu känns det extra roligt att få julpynta och göra fint i år då hon kan hjäpa till och uppskattar det, fast synd då att vi flyttar mitt i julstöket och inte kommer att pynta här. Så istället för att börja julpynta igår tillsammans med resten av befolkningen så började jag att packa ner alla prydnadssaker som krukor och ljusstakar från vardagsrummet i flyttkartonger. Till och med de fina julgrisarna från Åhlens som jag köpte för någon vecka sedan slängde jag ner, för lika bra att försöka packa några kartonger varje dag med det som inte måste användas.




Trött mamma och glad tjej!


Men jag ska jag inte vara så bitter för att jag inte får julpynta som alla andra, så jag hoppas att ni hade en fin första advent! Och för att få lite julstämning vi också bjöd vi in oss själva till nybakade lussebullar och middag hemma hos Alvas farmor och farfar! Där fanns både tomtar och julstjärnor och Alva blev helt lyrisk precis som jag hoppades, jättemysigt hade vi!




Förra årets julklänning från Polarn o pyret passar än trots att det är storlek 80, himla bra tycker jag!



Alva fick smaka saffransbulle för första gången och betyget var "mmm gott med bulle". Däremot sa hon "usch pepparkakor äckligt" när hon fick smaka pepparkaka haha.. Men vi ska baka egna nån dag och det tycker jag är mycket godare än de köpta så Alva håller förhoppningsvis med!



Kampanj på Geggamoja!

Publicerat: 2011-11-27 Kl: 13:05:50 | I kategori: Barnkläder | 6 kommentarer |


Men ååh, hur kunde jag missa detta?!! Campadre har kampanj just nu på jättefina plagg från Geggamoja, men typiskt nog så har nästan alla plagg i just storlek 86/92 redan tagit slut. Jag som velat ha den randiga rosa pyjamasen, men kanske lika bra det eftersom det inte är någon bristvara här hemma..




Eget kollage med bilder lånade från Campadre.se



Egentligen hade jag tänkt att komma med ett lite juligare tips idag eftersom det är första advent, men det får bli ikväll istället! Eftersom storlekarna verkar sälja slut så snabbt ville jag bara tipsa innan det tar slut, så skynda fynda! Det är nog mest de små storlekarna kvar skulle jag tro men vilken bra julklapp!


Den som inte redan är medlem i Campadre kan bli medlem här (via mig!)



Picknick med Rice-tema!

Publicerat: 2011-11-26 Kl: 21:35:00 | I kategori: Barnprylar | 5 kommentarer |


Med all trötthet och sjukdomar den senaste tiden har jag glömt bort att visa de sista prylarna som jag och Alva fick från fina Lilla tussilago (tusen tack!), så här kommer lite bilder på resterande innehåll i paketet, med den gemensamma nämnaren märket Rice!





En mysig gosedjurshund, "Flat dog" från Rice. Jag älskar att den är blommig på den ena sidan och prickig på den andra, och så är den väldigt mjuk och gosig. Den ska Alva få i julklapp eller födelsedagspresent, så efter fotot gömde jag undan den lite snabbt eftersom hon är väldigt bra på att snoka redan på sånt som ska bli julklappar har jag märkt..




Den andra prylen var det här söta picknicksetet, också från Rice och som innehöll bricka, koppar, duk och små servetter! Men istället för julklapp så packade jag upp det med en gång för att Alva skulle få leka med det då hon inte har så mycket köksleksaker. Den perfekta inomhusaktiviteten när man är sjuk och trött måste väl vara en inomhuspicknick med sina gosedjur!

Det höll Alva verkligen med om, för när hon såg hur jag dukat upp kom hon springandes och skrek glatt "picknick picknik, de är jättekul jättekul!!" Haha hon är så söt. Det var första gången vi hade picknick ska tilläggas men hon visste exakt vad det var ändå!






Alva var typ jätten i lilleputtlandet, för när hon tog plats mitt på på duken flög både gosedjuren och kopparna all världens väg haha..

Minimango.se

Publicerat: 2011-11-26 Kl: 21:25:00 | I kategori: Barnprylar | 0 kommentarer |


I veckan blev jag tillfrågad ifall jag vill vara med i bloggpanelen för en nystartat sajt som heter Minimango.se, och visst ville jag det! Minimango fokuserar på att sälja olika roliga och spännande produkter för barn, och varje vecka kommer det en ny vara som säljs till ett rabatterat pris just under den veckan. Så här skriver de själva!


"Vår idé är att sälja roliga produkter för barn 2-10 år i ett bloggliknande format med en ny produkt varje vecka. Veckans vara är något rabatterad för att driva till köp just den veckan. Produkten säljs såklart även efter att den legat som veckans vara. Vårt fokus är att ha produkter som är roliga och engagerande och som man inte kan hitta överallt. Varje vecka kommer det in nya spännande produkter."


Att vara med i bloggpanelen innebär att jag kommer att tipsa om de produkter jag gillar här i bloggen, och den här veckan är veckans vara en Wigglekart som går att köpa här!


I en pyjamas från Geggamoja!

Publicerat: 2011-11-26 Kl: 13:43:00 | I kategori: Alvas "modell" uppdrag | 1 kommentarer |





Alva har varit sjuk sen i torsdags stackarn, så det är därför jag inte hunnit blogga något på några dagar. Jag har varit extremt trött den senaste tiden och hade planerat att sova någon natt hos mina föräldrar för chans till sovmorgon, för här hemma är det nästan omöjligt eftersom vi inte har något dörr in till vårt sovrum och Alva kommer in och klättrar på mig ungefär var femte minut om jag mot hennes vilja ligger kvar i sängen.. Men eftersom hon blev sjuk så sov jag hemma med Alva i vår säng som hon brukar göra när hon är sjuk, så då blev det ännu mindre sömn än vanligt. Typiskt typiskt. Men imorse lyckades jag faktiskt somna om ända till nio (extrem sovmorgon när man alltid blir väckt mellan sex och sju) när Andreas och Alva klev upp och lät mig sova ifred för en gångs skull, så lite mer energi fick jag där!


Men trots några trista dagar med sjukdom blev jag lite gladare när jag såg vår finaste Alva hos Hjärtat mitt! Vi har samarbetat en hel del med webbutiken innan som många säkert märkt, och Alva har haft turen att få ställa upp som modell både till mössor och kläder några gånger. Nu var det dags igen men bara för ett plagg denna gång, en jättefin pyjamas från Geggamoja! Som vanligt så blir jag lite extra glad i mammahjärtat när jag besöker webbutiken och ser Alva på bild, mammas finaste ♥






Alva tyckte att det var himla roligt att se sig själv på bild såklart!



En liten sneak peak!

Publicerat: 2011-11-23 Kl: 21:16:00 | I kategori: Nya lägenheten | 23 kommentarer |


Imorse klockan halv åtta var vi på plats i vår nya lägenhet, det var nämligen dags för besiktningsmötet! Otroligt roligt att äntligen få se hur den ser ut och den är verkligen superfin! Dock är den till och med mindre än lägenheten vi har idag idag och förvaringsmöjligheterna är rätt så dåliga vilket är det enda negativa. Knappt inga köksskåp, ingen klädkammare som vi har nu, och förrådet är så litet att det inte ens kommer att gå att ställa in balkongmöblerna. Möjligtvis är några staplar med banakaronger det som får plats, så var vi ska förvara alla möbler och kartonger vi har i vårt nuvarande gigantiska förråd har jag ingen aning om. Men det ignorerar jag faktiskt just nu för jag är så glad att vi bara har tre veckor kvar innan vi får flytta in!!!





Jag älskar verkligen fondväggen från Midbec i det kombinerade köket/vardagsrummet, så den är jag så himla glad att jag valde trots att det blev några hundralappar dyrare än innan. Annars är det vita tapeter i hela lägenheten och även Alvas rum, men förhoppningsvis kommer det upp en fondvägg där i framtiden! Nu visar jag bara bilder från köket och toaletterna eftersom alla tre sovrum ser likadana ut, vita väggar och ekparkett. Sen är det såklart roligare att se bilder när det kommit dit alla möbler och prylar!

Lite synd är det att Alvas rum var så litet (och det tredje sovrummet är ännu mindre men det blir ett datarum), till och med mindre än vad hon har nu så jag har suttit och mätt lite ikväll och kommit fram till att någon möbel måste bort..






Trevlig kväll fina ni! Nu blir det en tidig kväll ifall jag kan slita mig från datorn, jag börjar bli sjuk och måste sova lite extra inatt känner jag, håller tummarna för att Alva håller med mig och inte vaknar före sex..

Nyhet från Ingela P Arrhenius!

Publicerat: 2011-11-21 Kl: 22:26:00 | I kategori: Inredning | 11 kommentarer |




Bilderna är lånade från Ingela P Arrhenius blogg



Jag och Andreas har bestämt att vi inte ska köpa några julklappar till varandra i år eftersom det kommer att gå åt en del pengar till flytten med allt som ska införskaffas, så det gör att allt julklappsletande fokuseras på Alva. Vilket i och för sig inte är helt fel eftersom det är så himla roligt att spana på barnprylar och nu har jag hittat min nästa klapp till Alva!

Min absoluta favoritillustratör och största inspiration när det kommer till illustrationer och formgivning är Ingela P Arrhenius
. Hon har verkligen sin egen stil och man ser direkt på en produkt om det är hon som har formgivit den, och det ser man ofta också eftersom hon har gjort allt ifrån barnböcker och förpackningar till leksaker, posters och tyger. Någon gång framöver tänkte jag göra ett inlägg med mina favoriter fast idag tipsar jag om en nyhet - nämligen hennes underbara Babuschkadockor som har kommit i två nya varianter!

Om jag inte misstar mig så tror jag att de som kom för något år sedan var i trä medans de här är i plast vilket känns lite mer lekvänligt! För även om jag köper dem delvis för att de är så himla fina ståendes på hyllan så måste ju Alva kunna leka med dem också och jag tror hon kommer att älska att stapla de fina figurerna i varandra. De med djuren kommer garanterat att ligga under vår gran i år alltså!




Minidecor - barnrumsinspiration!

Publicerat: 2011-11-20 Kl: 11:10:00 | I kategori: Inredning -Barnrum | 16 kommentarer |




Några av bilderna från Alvas rum som jag har laddat upp!



Även om Alvas rum har varit färdiginrett länge så älskar jag verkligen att spana in bilder på andras barnrum och inspireras! Hennes nya rum kommer inte att bli så stort skillnad mot hur det ser ut nu eftersom det är lika litet eller till och med mindre, men kika runt och drömma kan man ju alltid göra ändå och jag kan sitta i timmar och spana runt.


Det är ju fler än mig som älskar barnrumsinredning så jag tänkte tipsa om en ny sida som har lanserats i veckan, minidecor.se. Det är en sajt med endast barnrumsinpiration, livsfarligt för någon som mig haha.. Antingen kan man ladda upp egna bilder som jag själv har gjort från Alvas rum, eller så kan man bara kika runt och bli inspirerad av andra. Så här skriver minidecor själva -


"Nu lanserar vi Minidecor - här kan du skapa ett eget konto och ladda upp bilder från dina barns rum, skriva inlägg i forumet och framför allt - få massor av inspiration från andra inredningsintresserade. Det bästa är att bilderna ligger i olika kategorier så du behöver inte ha ett färdigt superstylat barnrum för att våga lägga upp dina bilder här utan ta bara kort på de delar du själv gillar i er inredning! Klicka runt och få idéer på smarta och snygga lösningar, läcker inredning för barnrum och fiffiga gör-det-själv tips. Du kan även läsa olika artiklar om just barnrumsinredning."


Alla som blir medlemmar under 2011 är med och tävlar automatiskt om ett presentkort på 1000 kr hos Barnvänligt men där håller jag tummarna åt mig själv hihi..


Trevlig söndag! Nu är det dags för mig att bege mig till jobbet medans Alva och Andreas ska på kalas idag, det är Sune som fyller två år! Så himla synd att jag jobbar, men det viktigaste är ju att Alva får åka dit och ha kul!


Nya handskar och lite annat..

Publicerat: 2011-11-19 Kl: 21:02:00 | I kategori: Shoppat till Alva | 8 kommentarer |





Enligt nyheterna ska den första snön komma imorgon, och eftersom jag inte hade tid att åka på stan själv häromveckan så var min mamma så snäll att hon gick in på Polarn o pyret åt mig för att kolla på vinterhandskar till Alva. Hon har två varma vintermössor från förra vintern som passar i år också som tur är, men vantarna hade blivit för små. Sen att Alva inte gillar vantar och slänger av sig dem hela tiden och säger "inge bra med vantar" är ju en annan historia..

Förutom vinterhandskarna så fick Alva lite nya sköna plagg också av sin snälla mormor - ett par underbara tights med ugglor samt en mjukisdress i velour, så fint alltihopa! Det är lite kul också att Alva verkar ha samma smak som mig när det gäller barnkläder vilket är himla tur nu när hon vill börja bestämma själv. Men jag brukar kalla alla kläder för jättefina eller jättemjuka vilket gör att Alva oftast håller med och gärna vill ha dem - smart drag där av mig hehe. Uggletightsen älskade hon såklart eftersom hon gillar ugglor, och mjukisdressen tyckte hon var "jättemjuk"






Trevlig lördagskväll på er alla som kikar in här! Tusen tack för alla ni som lämnar så fina kommentarer efter er även om jag har fått mindre tid att svara er alla, men det värmer verkligen.  Idag fick jag en så fin kommentar från Cecilia utan blogg så jag svarar här - Dina ord gjorde verkligen så att mitt humör gick från "trött mama" till "happy mama" , så stort tack! 



Lite kvällsbabbel..

Publicerat: 2011-11-18 Kl: 19:21:00 | I kategori: Elina Studio - Mitt företag | 4 kommentarer |


Vissa dagar är mer fullspäckade än andra, och den här veckan känns det som att jag knappt haft tid att sitta vid datorn ens. Och inte blir det bättre av att Alva har envisats med att vakna före sex, så när kvällen kommer är jag så trött att jag inte orkar göra nåt alls (att hela vardagsrummet är fullt med flyttkartonger som jag tänkt fylla på kvällarna har jag visst förträngt för de är tomma fortfarande..). 

Men det är kul när det händer saker, och trots att jag åkte hemifrån igår morse efter sju och inte var hemma förrän halv nio på kvällen så hade jag faktiskt tur att jag sista sekunden fick en reservplats till en kurs i ekonomi för nyföretagare via entreprenörcentrum, så där tillbrinade jag fyra timmar igår! Jag har ju bestämt att det här med mitt företag inte får gå ut över mitt jobb, och jag hade så tur att alla kurstillfällena inföll på tiden som inte krockar med mitt vanliga schema och det var faktiskt kul att sitta i skolbänken igen. Sen har jag även pluggat företagsekonomi flera år vilket var en stor fördel, för även om det var en herrans massa år sedan så kändes allt bekant!





Tränar på regnbågar och ugglor. Låång väg kvar men det är himla roligt!


Föröutom själva ekonomibiten har jag nu kommit en liten bit på vägen iallafall när det kommer till illustrator, med betoning på liten för det är hur mycket som helst att lära sig innan jag kan rita på riktigt. Jag höll nästan på att ge upp där ett tag för det är verkligen hur svårt som helst och det tog väl ungefär fem timmar innan jag ens fattade hur man ritar en regnbåge haha.. (Ni som är illustratorproffs behöver inte skratta..). Men eftersom vi inte hunnit köpa någon ny dator än och min gratisversion av illustrator tog slut idag så tar jag nog en paus i ritandet tills vi flyttat, för själva flytten är nog det enda jag hinner med under de kommande veckorna!



Massor av babbel här men det är nog tröttheten som gör det. Nu ska jag skynda mig att säga god natt till Alva och sen ska jag träffa mitt härliga tjejgäng ikväll! Ha en fin fredag alla ni andra!





Grytunderlägg till nya köket!

Publicerat: 2011-11-15 Kl: 20:55:00 | I kategori: Inredning | 13 kommentarer |





Grytunderlägg med klöver från Johannab, finns hos Lilla tussilago



I paketet från Lilla tussilago som vi fick förra veckan var det inte bara några fina saker till Alva utan även till mamman i familjen! Jag kan inte med ord förklara hur mycket jag längtar till att få inreda vår nya lägenhet, det är det perfekta tillfället att få rensa bort lite gammalt och få börja om från början med att till exempel sätta upp tavlor och hyllor, jag ledsnar ganska fort och har velat byta ut en del här hemma. Det är konstigt hur man ändrar smak hela tiden för när till exempel stringhyllor blev poppis för några år tyckte jag inte att det är något för mig då det är något som suttit i äldre släktingars hem när man växte upp, men nu står en vit högst på önskelistan. Antingen en i Alvas rum för att ha hennes köksgrejer i, eller en i vårt kök ifall det får plats (Tomten, jag har varit väldigt snäll i år!!)


Köksluckorna och kaklet är vitt medans bänksivan är svart, och det här fina grytunderlägget från Johannab kommer att passa helt perfekt i vårt nya fräscha kök! För i nya köket kommer diskbänken alltid att vara skinande ren med fina inredningsdetaljer, aldrig någon disk, sopor eller högar med räkningar *host host*




Så fint att det får stå framme som prydnad!



Mamma/dottermys!

Publicerat: 2011-11-14 Kl: 22:24:00 | I kategori: Shoppat | 16 kommentarer |


I flera veckor har jag och min fina mamma ♥ pratat om att vi borde gå ut och äta eller liknande, så vid middagstid lämnade jag Alva med sin morfar i väntan på att Andreas skulle sluta jobba och så åkte vi ned på stan för att hinna kolla in lite julklappar innan middagen (som bestod av entrecote och pommes, inte så ovanligt för att vara mig när det kommer till restauranger..) Jag brukar tycka att folk som köper julklappar i början av november är så tidigt ute, men i år måste alla julklappar vara klara i början av december eftersom vi flyttar mitt i julstöket. Vi ska även fira jul med båda våra familjer i vår nya lägenhet, så vi har exakt en vecka på oss att flytta, packa upp allt och göra i ordning allt inför julafton. Stressigt men ack så kul!





Så här såg jag ut idag även om man knappt ser den, men jag har köpt en ny skinnjacka från vero moda häromveckan - precis en sån enkel modell som jag velat ha hur länge som helst! Synd bara att jag typ lär hinna använda den max några gånger innan den är för kall och vinterjackan åker fram, men den får sparas till våren. 

Jag vet inte ifall det beror på att jag inte kommer att kunna julpynta i år (förrän vi flyttar alltså men då är ju julen nästan här) som jag är extra sugen på jul, eller så beror det helt enkelt på att jag vet att Alva kommer att älska allt som har med julen att göra. Hur som helst så hann jag förutom klappar till Alva även kolla in lite julprylar i butikerna också då jag är så less på våra julprydnader här hemma som har hängt med sen jag flyttade hemifrån ungefär. Två fina julgrisar kom jag hem med från Åhlens, de ska få stå under granen i nya lägenheten!




Sötaste julgrisarna! Den lilla kostade 49 kr och den stora 129 kr.

Lite mer småfolk..

Publicerat: 2011-11-13 Kl: 20:43:00 | I kategori: Shoppat till Alva | 7 kommentarer |


Full rulle denna söndag ända sen imorse innan sju då Alva vaknade fram tills nu då vi just kommit hem från Alvas farmor och farfar. Farsdagsfirande och jobb har stått på schemat och en sak är då säker - Alva kommer att älska julafton med alla paket hon kommer att få öppna. Imorse då vi väckte Andreas med ett paket på sängen (och nybakta scones, pluspoäng till mig där!!) räckte Alva fram det, för att sen rycka tillbaka det en sekund senare och öppna det själv haha.. Hon är för söt.

Ingen kamera har dock fått följa med så jag slänger in en shoppingbild istället. Men inte på vilken tröja som helst, utan på typ den finaste tröjan Alva har haft, love it.






Ok jag erkänner att jag blivit lite Småfolkberoende den senaste tiden. Det här är den senaste tröjan till Alva som jag fått hem i brevlådan, köpt i en facebookgrupp som jag skrev om för någon vecka sedan. Helt ny var den också, jag hade tänkt att Alva skulle få den i julklapp men vi får se hur det blir med det. Jag råkade glömma den framme när jag öppnat paketet och Alva upptäckte den genast, sprang fram och tog upp den och sa glatt - ååh jättefina tröjan! Haha hon är så himla gullig, men tur att hon har samma smak som mamma sin!






Trevlig söndagskväll på er alla! Jag tipsar lite snabbt om att Lilla tussilago har fraktfritt ikväll om man har deras nyhetsbrev! Har man det inte kan man alltid anmäla sig till [email protected] för att få sin kod!





Vinnaren av presentkortet hos Blå elefant!

Publicerat: 2011-11-11 Kl: 21:51:00 | I kategori: Tävlingar | 6 kommentarer |





Nu är tävlingen i samarbete med Blå elefant avslutad och vinnaren är dragen, jättekul att det var så många som var med och tävlade! Jag har som vanligt använt mig av true number generator och den vinnande lotten hade nummer 54. Jag säger ett stort grattis till boosses, du vinner ett presentkort på 300 kr och kommer att bli kontaktad!


För er som inte vann så tipsar jag att Blå elefant har fraktfritt till och med den sista november om man anger koden biea1421


Jag funderar på att köpa någon fler julklapp till Alva därifrån förutom teckningsväskan som jag redan köpt, och ovan ser ni några av mina favoriter. De fina klossarna med djur hade jag köpt med en gång ifall Alva inte redan hade stapelklossar, så fina med djuren! Det som jag är mest sugen på att köpa är den fina husväskan. Och nu tycker säkert nån (Hej Andreas!) att den ser likadan ut som spårvagnsväskan som Alva har, men den här är faktiskt en väska som man kan ha som dockhus medans spårvagnsväskan har hjul och snöre och är just en spårvagn. Så det så..





Snart bär det av!

Publicerat: 2011-11-09 Kl: 22:19:00 | I kategori: Allmänt | 7 kommentarer |



Haha kan man bli sötare? Alva tyckte det var så roligt att leka titt-ut i flyttkartongen. Synd bara att leken slutade med att kartongen välte med Alva i, så det blir till att packa på kvällarna när Alva sover så att det inte händer några fler olyckor..



Mammas finaste ♥



Nu är det bara en månad kvar tills flyttlasset bär av till den nya lägenheten, och som vi har längtat! Det var ganska exakt 1,5 år sedan vi skrev på papperen så det känns nästan overkligt att lägenheten i princip är färdigbyggd. Jag tänkte börja packa redan nu så att det inte blir så stressigt i slutet (vilket det såklart kommer att bli ändå..), men om jag rensar ett skåp eller en liten byrålåda här och där så har jag förhoppningsvis hunnit ganska långt om några veckor. Sen tänkte jag försöka att rensa extremt mycket också då det kommer att vara ganska dåliga förvaringsmöjligheter, ingen klädkammare och tydligen ett pyttepyttelitet förråd. Men det är ganska skönt att få rensa och slänga/skänka sånt man ändå inte använder! Och så får man ju plats att köpa lite nytt..


Vi åkte förbi det nya området idag på väg hem från dagis, och det har hunnits bygga massor sedan vi var där sist! Inte på vårat lägenhetshus kanske eftersom det redan är klart, men det är massor av radhus som byggs runt omkring så hela området är nybyggt. Lite avundsjuk blir jag på de som har råd att köpa husen brevid, jättefina trevåningsradhus med typ relaxavdelning och takterass! Drömma kan man ju alltid, så jag får väl hoppas att tomten kommer med många trisslotter i år..




Jag påminner om sista chansen att tävla om presentkortet på 300 kr hos Blå elefant, tävlingen avslutas vid midnatt! Du hittar tävlingen till vänster i menyn



Finaste ugglebörsen!

Publicerat: 2011-11-09 Kl: 21:15:00 | I kategori: Barnprylar | 9 kommentarer |




Söt börs i form av en uggla från Lilla tussilago



Idag hämtade jag ut ett väldigt roligt paket på posten, Jag och Alva hade nämligen fått ett paket med jättefina prylar från en av mina favoriter Lilla tussilago, stort tack! Ugglebörsen på bilden är helt underbar, så himla söt! Jag har dock inte hunnit fota alla grejer än då de ska bli julklappar och jag ville därför inte att Alva skulle se dem. Jag satte henne framför Molly mus och slet fram kameran, men efter typ en minut kom hon trippandes och sa - "kolla vad mamma gör?", och sen klättrade hon upp på bordet där jag hade alla grejerna.. Det gäller att vara snabb, så jag gav henne mynten som muta och så gick vi in i hennes rum istället så att hon fick stoppa i enkronorna i spargrisen!

Alva är så gullig, hon älskar att få egna pengar som hon kan stoppa i sin spargris. Fast än har hon inte lärt sig värdet av pengar utan vill hellre ha mynt än sedlar, det är roligare när det skramlar. Häromdagen fick hon tag på min börs och rev ut hela innehållet på golvet, sen tog hon upp en sedel och sa "skjääp (skräp alltså), Avva kasta bort!" och sen trippade hon iväg till sopkorgen i köket haha, tur att jag såg vad hon höll på med och kunde stoppa henne i tid. Men som tur är så har hon nu sin alldeles egna ugglebörs!




Ett givande möte!

Publicerat: 2011-11-08 Kl: 20:37:00 | I kategori: Elina Studio - Mitt företag | 18 kommentarer |



Till gårdagens möte hade jag bland annat till uppgift att ta med mig lite saker jag ritat, så det var bara att samla ihop de senaste månadernas teckningar!




Först och främst så måste jag bara säga att vår dator verkar har kraschat igen, för efter ungefär tio försök så vill den fortfarande inte starta utan stänger ner sig själv hela tiden med någon varningsruta.. Så det blir lite svårare att blogga nu då det är så krångligt med både bilder och blogg.se på den bärbara datorn, och inget photoshop har jag där heller. Men nog om det, jag har ju faktiskt varit på mitt andra rådgivningssamtal angående att starta eget företag med egna grafiska tryck till barnrummet!

Det känns så himla roligt, och jag har haft turen att få en superbra rådgivare som haft eget företag inom inredningsbranchen i många år, så jag har verkligen fått många bra tips på vägen! Inom några veckor kommer jag förhoppningsvis att inneha en F-skattsedel så att jag kan börja på riktigt, men posters till försäljning kommer att dröja ett tag till då jag knappt har någon tid över att just sitta ner och rita. Sen flyttar vi ju också om en månad vilket kommer att ta den mesta av min tid framöver. 

Min rådgivare tycker dock att jag ska satsa även på annat än just posters som ju har varit mitt enda mål just nu även om jag såklart tänkt att det kanske ska bli mer i framtiden. Men efter mötet så känns det självklart att försöka satsa på lite mer än bara posters, så förhoppningsvis blir det några olika produkter till försäljning i framtiden! Alla är dock inom genren inredning barnrum, men mer än så skriver jag inte just ifall jag aldrig kommer så långt, det är en hel del att kolla upp och lära sig innan!



Otroligt spännande känns det iallafall och nu börjar det till och med kännas på riktigt, innan har det mest känts som en avlägsen dröm! Jag har lagt till en ny kategori som heter mitt eget företag, jag har nog bestämt vad företaget ska heta men skriver inte ut det innan det är registerat och klart ifall det visar sig att det är upptaget eller så..



Lekdejt i mörkret..

Publicerat: 2011-11-06 Kl: 17:50:00 | I kategori: Vardag | 7 kommentarer |





- Hallå hallå? Sötaste tjejerna Alva och Stella. Det är så kul att se hur de leker med varandra istället för att leka brevid varandra som när de var mindre!



Det är konstigt att man varje år glömmer bort hur himla mörkt det blir ute när vintern kommer och hur trist det är att man knappt hinner se något dagsljus när man är inomhus på jobbet varje dag. Samma sak med kylan, för redan när det är minus någon grad börjar jag klaga på hur kallt och jobbigt det är. Att det kommer att bli typ trettio grader kallare glömmer jag varje år. Eller förtränger kanske är ett bättre ordval.. Igår tänkte jag och min kompis Katarina träffas efter jobbet för en lekdejt i lekparken, men eftersom det var både kolsvart och regnigt ute höll vi oss inomhus istället med tacosmiddag och lek hemma hos oss, mycket skönare..





Alltså det är så himla roligt att se hur stora våra tjejer har blivit, man hinner knappt med! På den nedersta bilden visar Alva för Stella hur man öppnar och river ur kläder ur garderoben, men som tur är så lyckades vi stoppa dem och avleda med något annat spännande. Det räcker med att Alva river ut hela garderoben några gånger i veckan, och hur mycket jag än tycker om barnkläder så börjar det bli liite trist att vika dem sisådär hundra gånger om..




Trevlig Söndag på er ♥ Alva ropar att hon vill bada och sen ska vi välja ut något fint från hennes garderob och lägga fram till imorgon bitti då Alva har sin första dagisfotografering! Så himla spännande, att man som mamma blir så himla stolt över minsta grej men det ska bli så kul att få se dagisfotot sen!

En liten nostalgitripp!

Publicerat: 2011-11-04 Kl: 21:20:00 | I kategori: Allmänt | 9 kommentarer |




Känner ni igen dessa gamla favoriter från åttiotalet?



.
Mina föräldrar har sparat väldigt mycket prylar från då jag och min bror var liten - allt från leksaker och kläder till teckningar och skolböcker. När jag var i tonåren tyckte jag säkert att det var töntigt att spara en massa leksaker, men nu när jag själv är mamma är jag otroligt glad över alla saker som finns kvar och det är så himla roligt att plocka fram mina gamla leksaker och se Alva leka med exakt samma prylar som jag själv har minnen från, värsta nostalgitrippen!

Alva älskar att vara i "mammas gamla rum mamma liten" som hon kallar det, och sitter gärna och  leker med mina gamla cernitlerafigurer som jag tillverkade i min "cernitleraperiod" nån gång i slutet på åttio/början på nittiotalet. Något annat som jag tycker är superkul att det finns sparat är min och brorsans gamla pixiboksamling, någon mer som minns dem? Jag kommer ihåg varenda en och tycker att det är jättekul att sitta och bläddra i mina gamla favoriter, och det är inte bara jag som gillar dem tydligen..




Alva är ganska nöjd över alla roliga pixiböcker momor och morfar har sparat, gullugen ♥ Hon är en bokmal precis som mor sin..



Äntligen helg! Jag jobbar i och för sig hela helgen som vanligt, men lite kortare öppettider har vi iallfall. Helgens tips (ja ett shoppingtips surprise surprise..) från mig blir att Hjärtat mitt har 30 % på ett helt köp ifall man gillar webshopen på facebook! Har man inte facebook så är det en del märkesrea i webshopen till 30-40% på till exempel Småfolk, molnserien från Färg & form och Geggamoja. Båda erbjudandena gäller till och med söndag!




Nu kan vi rita hur mycket som helst!

Publicerat: 2011-11-02 Kl: 22:35:00 | I kategori: Barnprylar | 3 kommentarer |



Jag märker att det visst nästan bara har blivit shoppinginlägg i form av bilder på shopping eller tips om shopping den senaste tiden, men det är såklart inte allt jag håller på med här hemma. Veckan har varit full av både jobb och sjukdomar då jag själv började känna mig lite halvkrasslig efter att Alva tillfrisknat, men det är nog bara att vänja sig vid att sjukdomarna går runt här hemma och idag känner jag mig faktiskt lite piggare trots att vi hade inventering ganska sent igår kväll på jobbet. Om några dagar har jag min andra rådgivning angående att starta eget, och jag försöker att förbereda mig så gott jag kan - otroligt kul och spännande!

Något annat lite kul var att jag upptäckte att bloggen helt plötsligt var med på framsidan av blogg.se igår när jag skulle logga in, alltid kul att nya läsare kikar in! Även om de flesta måste tro att jag är helt shoppingskadad av alla de senaste inläggen, och för att späda på myten ytterligare så tänkte jag faktiskt visa hur fin teckningsväskan som jag beställde för några dagar sedan är.. Jag blev supernöjd och den är nästan finare i verkligheten än på bild till och med! Den innehåller flera fack så att man kan sätta in teckningar från olika år eller hur man nu vill sortera, och lagom stor känns den också. Den kommer från märket Sebra som jag nämde tidigare i veckan, och jag beställde den från Blå elefant (199 kr).





Min tävling i samarbete med Blå elefant hittar du i här, du kan vinna ett presentkort värde 300 kr!



RSS 2.0