En liten djungelteckning!

Publicerat: 2012-04-28 Kl: 16:48:00 | I kategori: Teckningar & Illustrationer | 12 kommentarer |


Tack för alla krya på er-kommentarer vi fått under veckan, och som tur är så känner vi oss lite bättre nu. Alva är nästan helt frisk förutom lite förkylning och hosta, men jag har legat däckad hela veckan i den här himla bihåleinflammationen. Det var länge sedan jag varit så sjuk, men förhoppningsvis blir det bara bättre från och med nu.

Det enda jag orkat göra är att försöka hålla mig så still som möjligt, och då har jag passat på att rita lite samtidigt! Jag har ju bestämt tidigare att jag förutom grafiska tryck till barnrummet även kommer att sälja tryck av mina originalillustrationer ifall det är någon som är intresserad av det, men hittills har jag inte haft en enda teckning som jag tyckt varit tillräckligt fin för att trycka upp. Jag har många halvfina teckningar som det har blivit olika fel på, det är nästan omöjligt att rita en teckning med massor av detaljer för hand utan att rita utanför eller råka ta fel färg. Hur som helst så började jag med att rita om djungelteckningen som jag gjorde för något år sedan, och även om jag gjorde några fel nu också så kommer jag nog inte att orka rita om den en gång till, så här är det färdiga resultatet som kanske kan komma att bli ett tryck framöver.






Här ovan till vänster ser ni hur originalet såg ut som jag ritade för något år sedan, men jag minns att jag bara ritade den snabbt medans Alva låg och sov, så kollar man noga är ju alla detaljer jätteslarvigt ritade. På teckningen till höger försökte jag vara med nogrann, och så valde jag att rita i A3 istället för A4 som den lilla bilden är.

Den här djungelteckningen kommer jag att sätta igång med att rita om i illustrator så fort jag får tid över och känner mig lite friskare, och jag tror faktiskt att den kommer att kunna bli riktigt fin som ett grafiskt tryck! Sen kommer den grafiska versionen att finnas i olika färgställningar, iallafall olika färger på blommorna till skillnad från originalet som endast finns i en version. Spännande spännande..



Sjukdomar och Småfolk..

Publicerat: 2012-04-24 Kl: 11:45:00 | I kategori: Barnkläder - I Alvas garderob! | 17 kommentarer |


Jag tänkte bara kika in här snabbt och visa att vi lever, men pigga är vi inte. Jag har fått bihåleinflammation vilket gör så ont att jag bara vill gråta, och stackars Alva som varit förkyld i flera veckor har blivit sämre igen den senaste veckan. Hon hostar tills hon kräks ibland så igår fick vi komma till vårdcentralen för lite hostmedicin, så förhoppningsvis vänder det snart. Jag tror inte vi varit friska en enda dag i April, det gick ju från magsjuka till förkylning direkt vilket har gjort att orken inte är på topp.

Alva har  varit så himla snäll trots att hon är sjuk, och igår tyckte hon att det skulle bli jättespännande att få fara till sjukhuset för första gången och träffa farbror doktorn. Att läkaren var en kvinna brydde sig inte Alva om såklart, hon kallade henne för farbror doktorn ändå vilket var så himla gulligt. Jag var lite skeptiskt till om Alva skulle ta hostmedicinen eftersom det smakar ganska dåligt, men det har gått över förväntan. Trots att hon blir lite ledsen efteråt och säger att det smakar dåligt så har hon inte protesterat en enda gång, utan tvärtom sagt att hon vill ha mera medicin. Kanske beror det på att vi mutat med en pepparkaka efteråt..




Färgglatt från Småfolk! Helt offtopic men fina ändå! Alla är fyndade på facebook och tradera, skulle tro att snittpriset ligger på max 70 kr styck. Var bara tvungen att föreviga dem tillsammans innan rensningen..


Egentligen gillar jag inte att publicera två inlägg i rad om just barnkläder eftersom det känns som att det kan uppfattas lite ytligt, men samtidigt gillar jag inte heller att skriva inlägg utan bilder. Och hela bloggen känns som att den har blivit väldigt ytlig eftersom jag inte har tid att fota vår vardag som jag gjorde tidigare - det blir mest inlägg om inredning och kläder när jag inte har tid med annat även om det såklart inte speglar vår verkliga vardag här hemma. Så jag slänger in några bilder som jag redan hade i ett utkast. Om just barnkläder. Inte för att de har på något sätt med inlägget att göra, utan bara för att de är färgglada och fina. Alvas tröjor av märket Småfolk. När jag ser alla tröjor tillsammans så förstår jag ju min besatthet för just det märket.. Nu försvann ju nästan alla i garderobsrensningen, så det blir till att leta på tradera efter några tröjor i en storlek större. Aldrig att jag skulle betala flera hundra för en tröja, så hellre en lite tvättblekt tröja för en femtiolapp än en helt ny för 250, de blir ju tvättblekta ändå när man använt dem ett tag.





För er som lämnade en kommentar i förra inlägget, Kläderna som jag tänkte sälja är mest i storlek 86, någon 92 också. Det verkar som att många vill att jag ska ha en bloppis istället för att sälja Alvas kläder på tradera, och det är ju en tanke! Jag får se hur det blir, jag gillar tradera eftersom det är lite spännande också att se vad buden slutar på då jag nästan alltid sätter en krona i utropspris. Självklart länkar jag till auktionerna i bloggen sen ifall jag lägger upp kläderna på tradera, men först måste vi bli friska här hemma så att jag får lite energi tillbaka!


Hoppas att ni fått en bättre start på veckan än vad vi har! Jag återkommer när jag är lite piggare och orkar sitta vid datorn igen, känner att datorskärmen inte är det bästa när man har blixtrande huvudvärk.. 


Lite garderobsrensning av barnkläder!

Publicerat: 2012-04-20 Kl: 21:07:00 | I kategori: Barnkläder - I Alvas garderob! | 24 kommentarer |




Det här är den femte dagen irad som jag är så förkyld att jag helt saknar både lukt och smaksinne, och fy tusan så tråkigt det är att äta när man ändå inte känner någon smak. Jag har redan bestämt mig för att köpa hem en stor Brieost och en ostkrokspåse så fort smaken kommer tillbaka. Det är jag värd efter att ha jobbat nio dagar irad och varit sjuk samtidigt, därav den dåliga uppdateringen i veckan. Perfekt aktivitet när man är sjuk är ju helt klart att rensa, och när jag var hemma med Alva som var sjuk innan mig så rensade vi äntligen hennes garderob!!

Den har ju varit så full att det knappt får plats alla kläder, och det berodde inte bara på min shoppingtokighet utan även på att den innehöll så mycket som började bli för litet. Jag har så himla svårt att göra mig av med Alvas kläder när det kommer till många plagg, jag vet inte ifall det bara är jag som är knäpp eller om ni andra också förknippar alla plagg med vissa minnen. Jag vet precis vad Alva hade på sig när hon tog sina första steg eller vilken klänning hon hade på sig på ett visst kalas. Eller när hon var sin första dag på förskolan eller när vi var på Lycksele djurpark i somras. Ja ni hör ju, men nu tycker jag att jag lyckades rensa bort rätt mycket ändå trots min separationsångest från många plagg..

Fast det roligast var ju helt klart när Alva kom in i vardagsrummet och såg alla kläder på soffan. Hon tittade på mig och sa med lite upprörd röst " Men vad haa du gjort mamma. Va haa du gjort!!" Fast när jag vikit in alla kläder igen i garderoben igen medans hon sov lät det tvärtom. "Men mamma vart ä mina kläder? Vart ä mina kläder?".





Ännu ett citat från Alva under rensningen. Nästan alltid när hon vill välja sina egna kläder väljer hon den gröna klänningen med apor från Jny design. Tyvärr börjar den bli liten men jag kunde bara inte rensa bort den efter att Alva tog upp den och sa " Den här tycker ja om. Apklänningen. Den ä den bästa." Gullungen.





Mer än en tredjedel försvann iallafall, härligt! Till vänster sånt som jag bär ner i källaren och sparar till eventuella syskon, och till höger sånt som jag faktiskt lyckades övertala mig själv om att sälja på tradera. Nu ska jag bara få tid till att fota och lägga ut det till försäljning så ni som är sugna får hålla utkik!





.. Och att spara. Ja det blev ju den överlägset största högen av dom tre haha, inte helt oväntat. Men nu är det iallafall lite luftigare i garderoben!

Svartvitt i soffan och en liten efterlysning!

Publicerat: 2012-04-17 Kl: 20:49:40 | I kategori: Hemma hos oss | 11 kommentarer |




Såhär mysigt är det i vår soffa just nu! Har precis fått hem lite posters som jag beställt, så nu ska jag bara köpa ramar och sätta upp en tavellist ovanför soffan så är den komplett!



I förrgår bytte vi till sommardäck, och idag är det världens snöstorm ute. När det inte är speciellt lockande att vara ute så är det  desto viktigare att ha mysigt inomhus och just mysiga kuddar kan man väl aldrig få för mycket av! Senaste tillskottet i soffan är den här fina svartvita från Ikea.

Ni som bor i samma stad som Ikea är nog säkert less på denna för jag vet att den funnits i flera år, men jag som har nästan trettio mil enkel väg har inte hunnits ledsna.. Jag hade tänkt köpa den sist vi var där vilket nog var nästan ett och ett halvt år sedan, men då blev det inte av och jag har grämt mig sen dess. Som tur är så var min gulliga arbetskompis Anna på Ikea för ett tag sedan och köpte hem denna till mig! Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge..

Nu verkar det dock vara helt bestämt att Ikea faktiskt ska öppna här i Umeå vilket inte är en dag för tidigt, men det dröjer nog några år innan det är klart med öppning så jag får fortsätta spana på Ikeas sortiment på nätet istället. Just nu är jag sugen på en vit liten malmbyrå med tre lådor men ska jag beställa och betala över femhundra kronor i frakt känns det inte så värt det längre.


Så är det möjligtvis någon i Umeåområdet som har en som ni tänkt sälja så släng iväg ett mail till [email protected]. Inte så stor chans kanske men ibland ska man ju ha lite tur tänkte jag!




Prickiga klänningar!

Publicerat: 2012-04-16 Kl: 21:52:00 | I kategori: Barnkläder | 17 kommentarer |



Prickiga klänningar från H&m. Det blev lite suddiga och konstiga bilder i det här inlägget, men bilderna var så himla mörka från början och jag ville ljusa upp dem. Hur fina klänningarna är i verkligheten ser man ju ändå!


Nu var det i och för sig flera veckor sedan jag köpte hem dessa söta prickiga klänningar, men de har bara legat orörda eftersom de inte ska användas förrän i sommar. Fast när Alva såg dem ville hon prova såklart! Och jag tror nog inte att Alva är det enda barnet som kommer att springa omkring i dessa klänningar i sommar, de har sålt som smör i vår butik vilket nog beror på priset, en femtiolapp styck!




Självklart var jag tvungen att köpa matchande väska och solhatt, även de kostade 49.50 kr styck. Och jag vet att roboten är med på typ varenda bild nu för tiden i bloggen haha, men det var Alva som ville att han skulle ha hatten på sig och jag tyckte det såg så gulligt ut!



.. och så här fint blev det på! Kul att jag har en dotter som gillar att prova kläder frivilligt, men hon är ganska bestämd ibland om vad hon vill ha på sig och inte, så snart får jag nog inte bestämma så mycket längre!


Hoppas ni fått en bra start på veckan! Jag har nog blivit smittad av Alva, för nu är det min tur att vara sjuk i megaförkylning denna gång. Men så länge vi inte får tillbaka magsjukan är jag nöjd..





Lite rullgardiner och vimplar!

Publicerat: 2012-04-15 Kl: 08:27:00 | I kategori: Hemma hos oss - Alvas rum NYA LÄGENHETEN | 12 kommentarer |





Idag är jag lite extra glad här hemma! Jag blir lite stressad när det är så mycket kvar att fixas i lägenheten men ingen tid över att göra det på, det är både möbler och duschvägg kvar som ska köpas och ingenting sitter på väggarna än. Men igår kväll lyckades vi stryka en grej på vår att göra-lista. Nu har nämligen vita rullgardiner monterats i alla fönster då Tomas och Nina var här hela kvällen och hjälpte oss! Tomas underhöll Alva i flera timmar medans Nina hjälpte oss att borra, såga och skruva, tack för det ♥ De bor ju i en likadan lägenhet som oss och hade redan skruvat upp sina rullgardiner, så det var bara att gå på exakt samma mått. Nu slipper jag iallafall stressen varje gång jag gått förbi högen med rullgardiner som bara legat på golvet och väntat.

Inga bilder har jag än på hur det blev, däremot bilder på hur Alvas rum blev med de nya vimplarna! Nya och nya,  ska jag vara ärlig så ser det ju typ likadant ut som innan och det är ju bara de vimplarna med papperen från Blafre som är nya. Jag tänkte skriva något i stil med att det aldrig skulle varit någon annan än mig själv som skulle se skillnaden ifall jag inte skrivit ut i bloggen att jag ändrat något, men Alva upphör ju aldrig att förvåna.  Hon var inte i rummet när jag satte upp dem, men ändå var det första hon sa på morgonen efter när jag kom in i rummet:

"De där ä nya. Nya elefanter å nya kattor" och så pekade hon på vimplarna med elefanter och ekorrar. I och för sig var hon med när jag klippte ut vimplarna, men hon satt ju och pysslade med sin deg så jag trodde inte hon lade märke till vad jag gjorde. Gillade dem gjorde hon iallafall!




Jag och Alva blev då nöjda iallafall och det är ju det som är huvudsaken! Jag hade gått och stört mig på vissa av vimplarna sen jag gjorde dem för ett år sen, så även om man knappt ser nån skillnad så blev jag nöjd. Hur de såg ut innan syns i gamla inlägg om Alvas rum ifall någon är nyfiken!


Nej  nu är det dags att göra mig i ordning för jobb, trevlig söndag på er!



Veckans vara hos Minimango!

Publicerat: 2012-04-13 Kl: 12:46:00 | I kategori: Allmänt | 9 kommentarer |





Först vill jag bara säga ett stort tack till alla fina kommentarer jag fick i mitt förra inlägg, ni är så himla gulliga allihopa! Ibland när jag sitter och ritar och det inte blir som jag vill undrar jag vad jag gett mig in på, och det känns som att jag bara vill ge upp. Speciellt då jag tänker på hur mycket jobb det kommer att bli med eget företag. Då känns det otroligt skönt att få lite positiv respons, det ger mig verkligen en kick att fortsätta. Så tack ♥


Idag är jag hemma med Alva som är sjuk stackarn. Jag som tyckt vi haft så himla tur med sjukdomar i vinter, och så kommer allt på en gång. Då kan man ju behöva lite uppmuntran i form av att spana in fina prylar! 

Dagens shoppingtips måste bli de här underbara bokstöden från Skip Hop som finns att köpa billigare hos Minimango den här veckan då de är veckans vara
. Det riktigt kliade i mina "måste ha alla ugglor jag ser-fingrar" så inte helt oväntat så är ugglorna favoriten hos mig, men även aporna tyckte jag var himla fina! De kostar 379 kr denna vecka istället för 449 kr i vanliga fall.


Work in progress..

Publicerat: 2012-04-11 Kl: 14:58:00 | I kategori: Teckningar & Illustrationer | 27 kommentarer |


Jag får lite frågor titt som tätt om hur det går med företaget, jättekul tycker jag eftersom det visar att iallafall någon skulle kunna vara intresserad av att köpa mina tryck sen när jag kommer igång! Så här kommer ett långt inlägg med lite tankar om hur det går. Nu är kursen klar, så jag har suttit och ritat några kvällar bara för att komma in i det och träna på alla funktioner. Det svåra märker jag är att hitta min egen stil när jag ritar på datorn, när jag ritat för hand har jag redan hittat min stil och nu försöker jag hitta den här också. Jag vill att det ska se åtminstone någorlunda handritat ut trots att det är datorritat, det ska synas att det är jag som ritat och inte bara vem som helst. Det finns ju så många som tillverkar grafiska tryck och jag vill att man ska kunna se vilka som är mina. Himla svårt det där.

Svårt är det också då jag aldrig blir nöjd, jag ritat och ritar och blir alltid missnöjd eller halvnöjd, och så tänker jag att jag ska rita om samma sak en annan gång fast mycket bättre. Det är ju bara det att jag har svårt att komma till det där mycket bättre, så istället för att ha ett helt färdigt tryck som jag är nöjd med sitter jag och ritar lite smågrejer och detaljer på flera olika tryck samtidigt.

Men planen är att ha ett tiotal tryck färdiga tills efter sommaren då jag vill kunna ha en egen hemsida då. Allt som blir klart innan dess blir en bonus, och varje tryck som blir färdigt kommer att kunna köpas här i bloggen fram tills i höst!

Längst har jag hunnit på mitt cirkustryck, ( här är mitt original som jag har uttgått ifrån) så jag visar en liten sneak peak. Men det enda som jag är nöjd med och kommer att använda säkert är elefanten och lejonet, möjligtvis zebran och björnen. Bakgrunden och alla detaljer som bollen och dylikt ritatde jag bara dit snabbt för att se helheten. Det var ju tur det, för jag ser ju hur plottrigt och rörigt det blev med allt.

Det kommer att vara olika serier med ett antal tryck som går att matcha med varandra, till exempel så kommer cirkusen här att finnas både som hela cirkusen, samt ett tryck med bara elefanten, ett med bara lejonet och så vidare. Ja ni förstår nog!



Crazy crazy. Så går det när man bara ritar och ritar och trycker in allt på samma bild hehe.. Men övning ger ju färdighet och förhoppningsvis lyckas jag få ihop det lite finare och med annan bakgrund och detaljer!

Bilden nedan på elefanten blev jag faktiskt riktigt nöjd med, så den kommer nog inte att ändras så jättemycket på förutom några detaljer. Skönt att känna att jag iallafall kan känna att jag blir nöjd, det är nog första gången sen jag började rita på alla tryck och jag började nästan bli orolig att jag aldrig skulle lyckas rita nåt som kändes okej.



.. Och det bästa med att rita på datorn är ju att man kan byta färger hur lätt som helst. Många tryck kommer att finnas i olika färger så att man ska kunna matcha både färgglada rummet och retrorummet!




.. Retroelefanter!

Prickigt till vagnen!

Publicerat: 2012-04-10 Kl: 21:42:00 | I kategori: Barnprylar | 11 kommentarer |





Imorse när vi gick till förskolan var det snöstorm igen, lite trist att vårkänslorna helt plötsligt försvann. Men vi fick iallafall inviga vårt nya fina regnskydd som jag köpte för några veckor sedan, ett prickigt från Elodie details! Vi har faktiskt inte använt regnskydd på hela vintern då vi bara haft det som följde med vagnen när vi köpte den - ett skydd i tjock genomskinlig plast. Funkade ju jättebra när Alva var mindre, men öppningen är så pytteliten och blåser jämt igen så hon ser ju ingenting där bakom vilket kanske inte är så kul.. Och när det ändå var dags att köpa ett nytt så blev det ett lite roligare med mönster som jag velat ha länge då vi har både helsvart vagn och helsvart åkpåse. När vi köpte ny åkpåse i höstas gick vi bara på funktion, men nu blev det mest på utseendet hehe, men jag hade tur ändå och det visade sig passa riktigt bra på vår vagn från Teutonia!




Såhär fin blev vagnen nu! Vi har en åkpåse under, det är därför det ser lite knövligt ut men den får plats hur bra som helst.




Alva gillade det också för när vi provade det på vagnen inomhus skulle hon genast krypa in och göra "en koja", gullungen.



Lite nytt i boklådan

Publicerat: 2012-04-09 Kl: 10:16:00 | I kategori: Barnprylar | 13 kommentarer |


Igår kände vi oss bättre hela familjen, jätteskönt att äntligen få se lite dagsljus efter några instängda sjukdomsdagar! Vi spenderade några timmar utomhus i solen och hann med lite ärenden som att köpa solstolar till balkongen och bära upp resten av balkongmöblerna från källaren. Även om det fortfarande är snö och minusgrader så känns det riktigt varmt när solen lyser på balkongen.

Och jag tyckte att jag var värd lite shopping efter magsjukan, så jag beställde hem lite olika posters att rama in, samt två av de fina tallrikarna av Ingela P Arrhenius som jag bloggade om häromveckan till Alva. Vi har inte fått upp en enda tavla på väggarna sedan vi flyttade vilket jag stör mig på varenda dag, så nu är det dags att göra lite hemtrevligt här hemma. Sätta upp tavlor, montera upp rullgardiner i varje fönster (det blir lite väl ljust av att ha två stora balkonger och inga persienner i lägenheten..), inhandla hallspegel, bokhylla, byrå och steghylla samt montera alltihop står på att göra-listan. Det gäller bara att lyckas få hit allt, jag vill att alla saker ska finnas hemma så att vi bara kan ta en hel dag till att bygga och hänga upp istället för att sprida ut och ta en liten sak i taget, för då blir det av erfarenhet aldrig av.




Fast det här inlägget skulle ju faktiskt handla om barnböcker. Nu var det ett tag sedan bokrean satte igång, den har väl redan slutat men jag hade dessa bilder i kameran sen några veckor tillbaka. Jag älskar böcker både till mig själv och Alva, och dessa fick följa med hem senast. Lillefantenboken är väl Alva kanske för stor för, men jag köpte den eftersom Alva har haft den som favorit när hon var mindre och vi inte hade kvar den längre. Flikboken om krokodilen var jag också osäker på ifall hon var för stor för, vi har läst flikböcker sen hon var typ ett halvår, men det visade sig vara favoriten. Faktiskt en sån favorit att vi inte ens har haft chansen att läsa varken Barbapappa eller Sus och Dus, Alva vill endast läsa om krokodilen haha..





Det är så svårt nu tycker jag att veta vilka böcker man ska köpa, de som är lite längre text på varje sida vill Alva helst bläddra förbi snabbt ifall de inte handlar om att baka eller ha kalas, det är favoriter. Och vi läser många av de böcker som vi läste redan då Alva var runt ett år, hon gillar många av småbarnsböckerna fortfarande.


Vilka böcker läser ni för era tvååringar? Tipsa gärna om era favoriter så kanske vi hittar några nya här hemma och slipper läsa krokodilen varje dag!


Glad påsk eller nåt.

Publicerat: 2012-04-07 Kl: 19:31:00 | I kategori: Högtider (Jul, Nyår, Påsk, födelsedagar) | 9 kommentarer |


Jag tänkte bara kika in här och önska er alla en glad påsk lite i efterhand, och hoppas att ni har haft en bättre påsk än vad vi har lyckats med. Vi har som tradition att åka tio mil norrut till min morfars barndomshem som vi delar med min mammas släkt, och som vanligt hade vi sett fram emot några lediga dagar med korvgrillning vid älven och sol.

Istället har jag legat däckat med magsjuka, Alva har haft feber, hosta och förkyld, och Andreas har bihåleinflammation. Jättekul. Verkligen.



Eftersom jag började känna mig illamående och dålig redan flera dagar innan magsjukan bröt ut har jag inte orkat förbereda nåt påskpynt i år. Inte för att vi har haft det hemma nånsin, men i år skulle bli första året tänkte jag! Som tur var skickade min mamma med lite påskris och dekorationsägg som Alva fick klä, och en påskkärring blev hon målad till på förskolan innan Andreas fick hämta henne då hon fått feber. Sötaste lilla sjuka påskkärringen nånsin!



Lite bitter blir man ju när man ligger inne flera dagar och mår sjukt dåligt samtidigt som solen strålar utanför, så jag gör en liten "att vara glad för lista" för att bli på lite bättre humör tänkte jag!


* Visst brukar man gå ner några kilo av magsjuka? Minst två-tre kilo tycker jag att jag förtjänar att tappa efter de här dagarna. Minst. Det skulle ju innebära att jag bara hade tre gravidkilon kvar efter det isåfall, jihoo. I och för sig känner jag mig bara sugen på salt och fett nu när jag orkar äta igen så det kanske inte består..

* Jag är i princip klar med min distanskurs nu vilket innebär att jag kan börja rita på allvar till min företag! Det känns hur spännande som helst, men det tar en himla tid att få ner en idé från huvudet till verklighet, jag blir ju aldrig nöjd med något jag gör har jag märkt.

* Alva. Hon är ju alltid den bästa som finns och det är svårt att inte bli glad när hon säger något roligt eller finurligt här hemma. Fast hur glad hon än gör mig så måste jag erkänna att det är mindre kul med en tvååring som vill sitta och hoppa på ens mage när man har magsjuka.

* Jag och min finaste mamma har bokat en weekend i Stockholm i Maj vilket ska bli hur kul som helst, det blir en repris av vår weekend förra våren! Två nätter på hotell med nybäddade sängar och hotellfrukost, god middag på restaurang och lite shopping. Ok mycket shopping!

* Hur glad Alva blev av att påskharen ringde på dörren och lämnade ett stort påskägg med pysselsaker och annat smått och gott till henne. Eftersom vi varit instängda flera dagar och inte ens kunnat köpa ett påskägg till Alva som jag planerat skickade jag iväg mina snälla föräldrar som fick agera påskhare och köpa lite pysselsaker som vi roat oss med ikväll!





Alva älskar att få presenter och att det var från påskharen gjorde det ju lite mer spännande. Knappt att hon vågade gå fram till dörren när jag sa att påskharen varit här utanför, men när hon såg ägget rusade hon fram såklart!



Bilder från ikväll då vi målade vattenfärger och pysslade! Nu håller jag tummarna för att vi lyckas ta oss utanför dörren imorgon för första gången på några dagar, trevlig kväll på er!




Alva 26 månader!

Publicerat: 2012-04-04 Kl: 21:33:00 | I kategori: Alva 2-3+ år | 10 kommentarer |




Finaste finaste Alva ♥ Nyklippt är hon också, första gången vi klippte ganska mycket på längden!



.. Eller tjugosex och en halv månad för att vara exakt, men nu har jag inte gjort något månadsinlägg på länge så jag tyckte att det var dags. Det känns inte som att jag måste skriva varje månad längre nu när Alva blivit så stor, men då och då är det ju kul att skriva ner vad som händer i utvecklingen för att kunna spara i framtiden!

Det är fortfarande pratet som är Alvas grej, hon pratar i fullständiga meningar sen länge och även slangord och norrlänska som hon hör oss använda vilket är så himla kul att höra. Sen är det klart att hon blandar ihop ord så att de hamnar i fel ordning när hon säger sina meningar, men hon har alltid varit noga med att säga samma mening flera gånger om tills det blir rätt och vi förstår vad hon menar. Hon kan berätta vad hon gjort på dagis till exempel och svarar på frågor om vad de lekt, sjungit och ätit, eller om det har hänt något annat kul. Hon pratar konstant här hemma och går hela tiden och pratar eller sjunger och berättar vad hon gör eller hittar på små fantasilekar med sina gosedjur och leksaker. Däremot är hon blyg för andra och är oftast tyst när någon utanför familjen vill höra henne prata..


Jag har alltid ett anteckningsblock och penna liggandes framme så att jag kan skriva ner någon mening då och då, det är så kul att ha kvar tycker jag! Några meningar från blocket just nu som jag krafsat ner den senaste tiden:


* När vi läste en Mollybok som handlar om motsatser så kom vi till tjock och smal. Är mamma tjock eller smal frågade jag haha, det skulle jag inte ha gjort. " Mamma är tjock, tjock och stor. Pappa är inte tjock, pappa är smal. Molly är tjock och mamma är tjockl" konstaterade Alva glatt. Tack Alva!

* Det här hände när jag och Alva satt och busade, vi sa Bu och skrämde varandra varannan gång vilket Alva älskar. Helt plötsligt säger Alva allvarligt " Nu är det bra med o skoja mamma, nu räcker det. Nu ska jag äta päron." Hon pringer iväg till köket och hämtar ett päron som ramlar på golvet " Det är ingen fara, jag städar undan. Neej päronet for på snutten å på golvet å på mamma å på stolen å på vagnen" Det sista förutom golvet hittade hon såklart på, fantasin är det inget fel på..

* De vanligaste meningarna just nu är frågor - Va sa du mamma?, Va gör du mamma?, Va ä dä där?, Vem va de där?, Va sa han/hon? Vart ä du mamma? Imorse när jag sminkade mig hörde jag " Vart ä du mamma, är du i datarumme? Näha ä du på toan? Jaha ok. Då kommer jag." Just att hon säger ord som jaha och ok låter så himla gulligt när hon säger det..

* Ibland är det ju svårt att bli sur, Alva hade lagt massa bananskal i soffan imorse vilket jag såklart ville att hon skulle ta bort " Neeej det ska se ut som en klocka. Bananen ä en klocka " Jag ser att hon lagt bananskalet i form av en visare haha.. " Nu blev det en fin klocka, sådär" *Jättestolt*

* I lekparken : "Mamma du får inte vara här (försöker lyfta undan mig haha..) , jag vill vara själv. Alva vill vara själv. Du får vara där borta (pekar mot lekställningen typ femtio meter bort) . Mamma står där borta. Alva kan gunga själv" Sen har hon även börjat skrika "Neeej du får inte knuffa mig maamma. Man får inte knuffas" om man försöker lyfta undan henne när hon gör något hon inte får, då är det svårt att hålla sig för skratt..

* Något nytt som Alva lärt sig sen hon fyllde två är att hoppa jämfota samt att kunna färger. Jag trodde att hon kunde det redan för typ ett halvår sen då hon ofta satt och pekade och sa olika färger, men sen dess har det oftare blivit fel än rätt färg. Nu däremot har det lossnat och hon har rätt nästan varje gång.

* Det måste vara på förskolan de tränat på bokstäver, för förra veckan pekade Alva på mina mjukisbyxor där det stod East dept, och så sa hon " Där ä ett A å ett S å ett T," och så pekade hon på exakt rätt bokstäver. Jag visste att hon kunde A L V från hennes namn, men de andra bokstäverna hade jag ingen aning om!

* Annars älskar hon vattenlek och att städa och torka fortfarande, verkligen älskar. Varje gång vi har duschat här hemma kommer Alva farande och ska torka upp "oj va blött, ha du duschat mamma? Alva måste ha papper å torka upp", och så står hon på knä och torkar golvet med sin lilla papperstuss.. Samma sak när vi kört torktumlaren, då är hon superglad över alla dammtussar som fastnar på kanten, och så står hon där med sitt papper och torkar bort varenda dammkorn. Skönt så länge det varar haha..

* Hon är otroligt omtänksam och blir alltig lite orolig så fort man råkar slå sig och säger Aj. Då kommer hon och säger " Va hände mamma? ha du ont?" Förra veckan slet jag av typ halva nageln när jag slog i den i bilen, och då såg ju Alva att jag hade riktigt ont. " De blir bra mamma, de går över sen" sa Alva tröstande, hur kan det inte blir bättre då? Hon är så himla gullig. Sen frågar hon ofta flera timmar senare hur det gått, typ " ha du plåster mamma? Du ha gjort illa dig. Du ha ont i tummen".


Nej det är helt omöjligt att få med allt, men jag tycker bara att allt är roligare och roligare för varje dag som går. Lite trotsålder har vi nog stött på, det kan bli en del gråt och skrik om Alva inte får som hon vill eller lyckas göra det hon försöker, och vi hör ofta "NEEJ DE Ä MIN!! DE Ä ALVAS" här hemma trots att hon då har våra grejer och inte sina, och några utbrott i form av att ligga på golvet i affären och skrika har vi stött på (ville inte gå hem från barnens hus..) men annars är hon ett väldigt snällt och glatt barn, går runt och sjunger, busar och skrattar för det mesta ♥




Barnklädesvisning hos Hjärtat mitt!

Publicerat: 2012-04-01 Kl: 21:52:00 | I kategori: Shoppat till Alva | 10 kommentarer |


Men hallå, vad hände med våren? Idag har det varit snöstorm och snöat flera decimeter, jag var inte riktigt beredd och fick stå och skotta fram bilen i vårjacka och utan vantar. Jag förstod väl att det var för bra för att vara sant när vi nu fick se solen flera dagar den här veckan och började längta efter varmare dagar. Men vi har haft en bra dag ändå trots skorna fulla av snö, både en lekdejt och lite shopping har vi hunnit med!

Som jag skrev tidigare i veckan hade Hjärtat mitt en visning av sitt sortiment, och det ville vi ju inte missa! Det var lite roligt att höra att det var många som hade använt sig av rabatten som man fick av att ange elinochalva vid betalning, det visar ju att det är en del läsare här stan - jättekul!




Alltid kul att få klämma på fina barnkäder! Vi kom lite sent så mycket hade redan hunnit sälja slut, men lite fynd gjorde vi ändå!



Mössor mössor mössor, det kan man väl inte få för mycket av! Jag rekommenderar verkligen Frithiof Åres ofodrade mössor som sitter perfekt, Alva har haft flera som hon växt ur och därför blev det en ny idag!



Det är ju tur jag har en tjej som älskar mössor lika mycket som sin mamma, Alva gick runt och provade och var så fin, klart den fick hänga med hem. (Ja jag vet att Alva har en röd molnmössa redan, men den är så stor att den inte kommer att passa det närmaste året. Minst.) Och när man inte provar mössor kan man ju leka kurragömma bland kläderna. Gullungen.



Det blev visst en hel del shopping, men jag hade ett presentkort som jag skulle utnyttja så det var därför det blev så mycket! Lika bra att fylla upp garderoben med lite större storlekar så att Alva har något sen när hon växer ur sin nuvarande storlek. Men vi fick väldigt mycket för pengarna då det var kampanjpriser på nästan allt just idag på visningen, tröjorna från Småfolk och tigthsen kostade till exempel 120-130 kr st.




Tröja med taxar från Småfolk storlek 92/98, zipjacka och tights från Geggamoja storlek 98/104. Jackan är nog liten i storleken, den känns ganska lagom till Alva trots att hon fortfarande har 92 annars




T-shirt från Småfolk storlek 92/98, molnmössa från Frithiof Åre och randig mössa från Geggamoja. Sen blev det en hög barnbestick och en mugg med en bil från Rice som vi köpte eftersom Alva var lite busig och stoppade dem i munnen, och då kunde vi ju inte bara lägga tillbaka dem haha.. Men de blir nog bra till sommarens picknickar!



RSS 2.0