Moln i rosa och guld!

Publicerat: 2014-08-31 Kl: 22:57:36 | I kategori: Hemma hos oss - Alvas rum NYA LÄGENHETEN | 5 kommentarer |





Jag kom på att jag aldrig faktiskt visat Alvas nya vägg här i bloggen efter att den blev klar för en månad sedan, däremot har det varit massor av bilder på instagram som vanligt! Jag satte ju upp molnen när hon inte var hemma, och som tur var så tyckte hon att det blev jättefint! Varje gång vi haft besök här i augusti har hon velat  visa för alla hur vackert det är i hennes rum ♥

Bilderna är tagna samma dag som jag satte upp dem men det ser ganska likadat ut fortfarande förutom att det byts plats på alla gosedjur varje dag, och så brukar jag roa mig med att möblera om i hennes hyllor också..





Hela väggen gjordes om eftersom jag tog ner tavlan från Littlephant som hängde där tidigare och satte dit Pirum parum, och så kom de här hushyllorna upp och den andra hushylllan fick flytta ovanför docksåpet på andra väggen. Jag älskar verkligen kombinationen av rosa och guld, tycker det blev så fint!




Den fina guldkronan kommer från Hm, de underbara samlardockorna är Sonny angels och ullbollsgirlangen har jag gjort själv!

 
 
 

I nya Family living!

Publicerat: 2014-08-30 Kl: 22:46:36 | I kategori: Bloggen | 1 kommentarer |





Även om det bara var i ett litet hörn så måste det ju förevigas när man får äran att vara med i sin favvotidning! I nya numret av Family living kan man se min instagrambild tillsammans med några andra fina utvalda bilder ♥ Jag tycker det är så roligt att Instagram har blivit så stort de senaste åren, det känns som att det är min absolut största inspirationskälla just nu när det kommer till det mesta, och jag gillar att de flesta företag har instagram och att man kan kommunicera med varandra direkt!

Det märks att många gått över helt till Instagram men som jag skrivit tidigare så fortsätter jag blogga så länge jag har tid, det är så mycket roligare att kunna skriva längre texter och ha mer bilder här på bloggen även om det är många tusetals (Tiotusen för att vara exakt, helt sjukt!!) fler som följer mig på Instagram än här. Men bloggen är lite mer för min egen skull, jag tänker mig att barnen kommer att uppskatta att läsa den när de är vuxna!




Till vänster syns min lilla instagrambild, tack Family living ♥ Till höger syns en helsidesannons från Miniroom.se där min kaninballerina fick vara med, väldigt kul det med!


 

Nya motiv från elina studio!

Publicerat: 2014-08-28 Kl: 16:09:40 | I kategori: Elina Studio - Mitt företag | 0 kommentarer |




Det har tagit många fler månader än jag trodde, men nu har jag hela sex nya grafiska tryck till salu! Valen är helt ny och finns i mint och rosa, och de andra är äldre motiv som jag har ritat i nya färgkombinationer. Det är ju så fint med mint, och eftersom Elsa har den mintfärgade Fermliving-tapeten i sin hörna blev jag lite inspirerad att rita passande tavlor dit!

Förutom dessa nya så håller jag på att rita på fyra nya motiv till, jag har så himla många idéer men tyvärr inte så mycket tid att rita så vi får se när dessa dyker upp. Jag kan iallafall avslöja att de bland annat innehåller en panda ,en glass och en enhörning.. 

Mina motiv finns i A4 och 30x40 cm och kostar 150 respektive 195 kr, och finns att beställa på min hemsida www.elinastudio.se så kika gärna in!




Ett av mina populäraste motiv Godnattmolnet finns nu alltså även i svart och mint! Sen tidigare finns det även i rosa och blått.



Apor med ballonger och Elefanter på lina var de första två motiven jag ritade överhuvudtaget när jag startade mitt företag 2012, men de hänger med än! Sen tidigare finns de i rosa, blått och gult.


Så kika gärna in på Elina studio om ni vill beställa, och de finns även att köpa hos Miniroom.se i den större storleken!


 

I köket hemma hos oss!

Publicerat: 2014-08-26 Kl: 22:24:05 | I kategori: Hemma hos oss | 6 kommentarer |





Den här helgen har varit väldigt innehållsrik, den började på sämsta tänkbara sätt då Elsa fick hög feber på fredagskvällen och höll mig vaken i princip hela natten. Kanske att jag slumrade till någon liten kvart här och där, men det var inte många minuter. Så lördagen gick jag mest runt i en trötthetsdimma, planen var egentligen att piffa och städa här hemma då vi hade ett inredningsreportage inbokat på söndagen som jag sett fram emot!

Duktiga och otroligt gulliga inredningsstylisten Emma Olai och fotografen Cecilia Möller var det som besökte oss, och eftersom de arbetar på frilansbasis så vet man inte innan vilken eller om någon tidning köper bilderna till ett reportage men man får hålla tummarna!

Jag var så himla nervös innan, det finns så himla många fantastiska hem bland alla inredningsintresserade människor som jag följer på instagram och de man ser i favvotidningar som Family living, och jag ser verkligen inte mig själv på samma nivå som dem. Men det var verkligen helt otroligt roligt och gick jättebra, trots tidsbristen innan. När lägenheten var helt piffad och klar utan leksaker på hela golvet så kändes den riktigt fin, och det ska bli så spännande att se om det hamnar i någon tidning framöver! Men även om det inte gör det så är jag jättenöjd ändå, det var så himla roligt att få bli tillfrågad om något sånt här kul ♥





För att slippa bildbomba alla mina följare på instagram tänkte jag visa lite bilder här i bloggen också såklart, och först ut blir köket! Det är det som jag gillar med att blogga, man kan ha mycket fler bilder och text än på instagram och för mig som har svårt att bara skriva en rad per bild så är bloggen fortfarande min favvo trots att jag inte hinner blogga lika ofta längre.

Jag shoppade lite inredningsdetaljer på stan i veckan, och det blev en hel del till köket. Jag är varken speciellt intresserad eller duktig på att laga mat, så just kökstrender är inte min starka sida. Men jag har inspirerats en del av bilder på instagram och min fina vän Anna som har väldigt snyggt i sitt kök jämt, och det var hon som tipsade mig om Nicolas Vahes snygga produkter för några månader sedan! Marmorbrickan med det som står ovanpå är nytt och inhandlades på Designbutiken där jag hade flera presentkort, helt perfekt. Sen tyckte jag att det blev så fint när Emma ställde fram citrusfrukerna i min marimekkoskål, så den får stå framme jämt från och med nu tror jag!




Stringhyllan i köket fick sig en ny blomma eftersom min förra visst vissnade (ni som känner mig blev nog inte förvånade..), men annars ser den ut precis som innan!
 


Marmorbrickan är nyinköpt, men det andra hade jag sen tidigare. Kopparljusstaken från Hm home, stenlyktorna och de höga ljustsakarna från Lagerhaus och den rosa vasen från House doctor.

 
Ovan skymtar de fina lamporna från Lagerhaus som jag hängde upp ovanför köksön för någon månad sedan, det tog ju bara nästan tre år innan vi köpte lampor dit!


Bilder på resten av lägenheten kommer en annan dag, ha en fin kväll!

 





Sponsrad video i samarbete med Åhlens - Barnen bestämmer!

Publicerat: 2014-08-26 Kl: 18:54:00 | I kategori: Barnkläder | 1 kommentarer |


 



Ni som följer min blogg vet att jag älskar barnkläder, gärna färgglatt och med roliga mönster.
När jag var på stan häromveckan såg jag Åhlens nya kampanj och fastnade direkt, tycker den är helt underbar! Så när jag blev förfrågad om att visa kampanjen här i bloggen kändes det helt rätt, annars brukar jag tacka nej till det mesta men den här videon blev jag så glad av!

Kampanjen som heter Barnen bestämmer går ut på att hylla barnens fantasi och mod, det är alltså barnen själva som har fått bestämma sina outfits - både kläder, hår och ansiktsmålningar och så får de berätta lite om vad de gillar och som alltid så har ju barn så klockrena citat och säger så härliga saker!

I kampanjen så kallas barnen för små kreativa genier och jag kan bara hålla med. Jag fascineras och förvånas nästan varje dag av Alvas fantasi, hon kommer på de mest otroliga lekarna och klär ut sig till allt möjligt. Jag tyckte att det var en sån rolig idé med att låta barnen berätta om sina kläder, så jag gjorde en liten intervju med Alva om vad hon tycker om för kläder nu som fyraåring!

 
Har du några favoritkläder?

Ja jag gillar mest klänning och kjol, byxor tycker jag bara är onödigt. Sen är det bra med fleecejacka och overall så att jag kan vara ute och leka, snart är det ju vinter.

Brukar du klä ut dig till något?

Jag gillar att klä ut mig till fe och prinsessa och Pippi Långstrump. Eller nej förresten, bara fe. Eller nej, fe och prinsessa. Jag gillar inte att klä ut mig till Pippi längre för det är så mycket kläder man måste ta på, det är så jobbigt.
 
Vilken är din favoritfärg?

Jag gillar alla färger men mest gillar jag rosa och grön och lila. Och blå. Men mest rosa och lila för det finns så många vackra blommor som är det. Jag gillar INTE svart, det tycker jag är fult.

Men jag brukar ju ofta ha svarta kläder, tycker du inte att mina kläder är fina?

Nej mamma, dom svarta tycker jag är fula. När du har på dig svarta kläder ser du ut som en stor svart .. SVAMP  *gapskratt* . Och när man äter svampen så får man ont i magen. * ännu mer gapskratt*


Ja men tack för den Alva, härligt att barn är så ärliga haha. Kika in på videon för att se vad barnen i kampanjen säger om sina kläder!

Det här är ett inlägg i samarbete med Åhlens, men innehållet är helt mina egna ord och åsikter.

Sponrat inlägg



Myser i kuddhörnan!

Publicerat: 2014-08-21 Kl: 21:55:00 | I kategori: Hemma hos oss - Alvas rum NYA LÄGENHETEN | 31 kommentarer |





Gud vad jag jag ligger efter med bloggen känner jag, det är massor av saker som jag skulle vilja blogga om och bilder som jag har att visa! Det är så mycket på gång hela tiden och jag har en evighetslång att göra-lista som aldrig minskar eftersom den fylls på varje dag med nya saker som jag måste eller vill göra. Dels är det ju mycket att göra med två barn, men även i mitt företag är det massor på gång som tar väldigt mycket tid. Idag har jag hämtat ut sex nya motiv på tryckeriet, de kommer upp på Elina studio under nästa vecka! Men på min instagram kan man se fler bilder på dessa, och det går att beställa redan nu om man mailar mig.

När jag har lite tid över sådär en gång i månaden eller så brukar jag ibland fota till flera blogginlägg samtidigt, men så är det ju det där med att jag ändå måste ha tid att sätta ihop inläggen. De här bilderna har legat i ett utkast i flera veckor, men de är ju för fina för att aldrig få publiceras! Det är så roligt när jag lyckas få både tjejerna på bild tillsammans, Alva vill ju mest göra grimaser och spexa nu för tiden när jag tar fram kameran!




Lilla skruttan ♥ Hon som redan blivit nio månader, jag måste verkligen försöka skriva ett månadsinlägg innan hon helt plötsligt är tio månader!



Elsa älskar att vara i Alvas rum och kör alltid sin gåstol till Alvas rum och kämpar med att försöka ta sig över tröskeln så att hon också får vara med, det är så gulligt att se!
 

Hoppas att ni alla får en fin kväll!




Pysseltips - ett lätt sätt att förnya burkar!

Publicerat: 2014-08-15 Kl: 18:37:17 | I kategori: Hemma hos oss - Elsas hörna | 6 kommentarer |





Jag har typ noll tid till pyssel nu för tiden även om jag har en hel lista i huvudet med pyssel som jag skulle vilja göra. Någon gång. Så sånt som går snabbt och är enkelt är det som gäller nu om det ska bli något pyssel överhuvudtaget!

Jag har klätt ett helt gäng olika boxar och förpackningar genom åren, Alva har två stycken burkar i hennes rum som jag klädde med papper från Blafre design för några år sedan, så självklart var Elsa tvungen att få en liknande hon med! Det här enkla pysslet tog ungefär tio minuter från start till mål och man kan ju använda vilka slags fina papper man vill, tex presentpapper eller tapetprover. Men just det här papperet med bambis kommer också från Blafre design!





Tyvärr glömde jag ju bort att fota medans jag höll på, men jag lade bara burken mot papperet och ritade måtten på baksidan med en blyertspenna, och sen klippte jag ut och limmade fast! Jag brukar vika in ungefär en cm på insidan också. Som vanligt när jag pysslar så blir det lite snett när man kollar nära, men hellre snabbt och få det klart än extremt nogrannt och låta pysslet ligga halvfärdigt i någon låda i ett halvår!




Elsas hylla börjar fyllas på med en hel del finheter nu, nästan så att den börjar bli för full snart. Boxarna i mitten kommer från Lagerhaus och det var en rosa som jag använde till det här snabba pysslet!





Ny förvaring från Ferm living

Publicerat: 2014-08-12 Kl: 20:24:14 | I kategori: Barnprylar | 3 kommentarer |


 

Förvaring kan man väl aldrig få för mycket av, och speciellt inte i barnrummet! Jag har länge tänkt köpa de fina förvaringskorgarna från Ferm living, och först ut blev en rosa till Alvas rum. Men jag skulle gärna ha en svart i vardagsrummet också, så fint och praktiskt att förvara kuddar och filtar i. Elsa ska iallafall få en mintfärgad hade jag tänkt, måste ha någonstans att lägga alla hennes kuddar och gosedjur från spjälsängen på natten!

 



Alvas rum har ju inte heller direkt någon brist på kuddar och gosedjur, så en fin och praktiskt förvaring till alla dessa kändes som ett bra köp!


 
 
Jag beställde den från Miniroom.se och det här är storlek small vilket jag tycker blev lagomt även om den inte är så stor, men i barnrummet blev det perfekt!




På besök hos kameler!

Publicerat: 2014-08-10 Kl: 19:17:00 | I kategori: Semester/Utflykter | 2 kommentarer |





Efter att ha haft en väldigt varm och svettig juli så var det ganska skönt att klä oss i långärmat igen igår kväll då vi hade grillfest ute på gården! Och jag som hade tänkt att vi skulle åka och bada idag, men det är mycket kyligare i luften nu så det blev inget av. Istället har vi besökt ett tivoli som slagit upp här i stan över helgen! Sockervadd, slush och karuseller blev ju ganska bra det också ♥ Det har blivit mycket karuseller för Alva den här sommaren - karuseller och djur.

De här bilderna är från förra helgen då vi besökte Tomas och Ninas stuga, och då passade vi på att göra ett besök på Mickelbo gård som ligger i närheten! Ett tips för alla er Umebor, det ligger i Mickelträsk några mil härifrån.




Alva älskar verkligen hästar och frågar ungefär varje dag om hon inte kan få en häst, "snäälla mamma jag kan väl få en häst? Jag lovar att jag kan ta hand om den själv, jag kan bygga ett stall eller ha den ute på gården, snäälla mamma?!" Någon häst blir det inte, däremot har hon fått rida flera gånger i sommar på olika ponnyridningar!



Haha alltså dessa filurer var väldigt gulliga, tror det är alpackor om jag minns rätt!



Höjdpunkten var ju att få mata kamelerna såklart!



Tur det fanns ponnyridning också, Alva blev så glad när hon fick rida!



Elsa var nöjd och glad som vanligt bara av att titta på, men nästa år får hon också mata kamelerna!



Lyckan när man får hålla i såna här söta små gnagare ♥ Förutom dessa djur så fanns det lamadjur, kor, grisar och kaniner bland annat så ett väldigt mysigt ställe!


 

Woodland dolls!

Publicerat: 2014-08-06 Kl: 21:44:57 | I kategori: Barnprylar | 4 kommentarer |






Enda sedan jag såg de gulliga samlardockorna woodland dolls från Lapin and me på Instagram (ja alltid instagram som gör att man får ha-begär!) för första gången så blev jag helt fast, så himla fina! Alva har en vit sedan tidigare som jag beställde från England förra året, men jag länge suktat efter de här två pastellfärgade som heter Cherry Blossom och Milky.





Nu har de äntligen hittat hem till oss, och de finns nu att köpa här i Sverige vilket ju är mycket smidigare än att beställa från England eller andra länder! De kommer från Miniroom.se och jag passade även på att beställa lite andra finheter samtidigt som passar in i Alvas nya rum med de rosa och guldfärgade molnen på väggen, men de visar jag i ett senare inlägg!



Så fina så! Jag hade tänkt att Alva och Elsa skulle få en var, men de passar ju så himla fint tillsammans så jag vill knappt dela på dem!  På bilden ses även den nya pallen från Åhlens som jag köpte i både mint och rosa, en till Elsa och en till Alva ♥


 

Nya moln i Alvas rum!

Publicerat: 2014-08-03 Kl: 14:08:20 | I kategori: Barnprylar | 7 kommentarer |





Med två barn och dessutom sommarlov så finns det ungefär noll minuter per dag till egna projekt, jag skulle nog till och med vilja säga att jag ligger väldigt många timmar minus på allt jag vill pyssla och fixa med här hemma! Idéer snurrar runt i huvudet hela tiden, men det finns aldrig tid att göra verklighet av dem vilket känns lite trist när barnrumsinredning ju är mitt roligaste intresse och det som gör mig mest glad att få hålla på med. 

Men det här dagen är bara min, jippie! Eller Elsas också såklart, men hon är så snäll och hjälper mig genom att leka snällt bredvid mig när jag pysslar på. Andreas och Alva har nämligen sovit borta vilket innebär att jag har flera timmar själv till diverse liggande projekt, jag har en hel lista att bocka av så vi får se hur många punkter jag hinner med på de här timmarna!





Det första jag gjorde när jag smög upp imorse medans Elsa fortfarande sov var att börja med väggarna i Alvas rum, jag blev nämligen helt kär i dessa molnstickers som jag såg på instagram för några månader sedan och bestämde direkt att de skulle upp hos oss! Rosa och guld blev det, så jag har även införskaffad några andra små guldprylar för att matcha väggarna ♥





Jag är inte helt klar än, men måsta pausa lite då och då eftersom det blev sjukt många moln som skulle klistras upp. Så typiskt mig också när jag ska göra nåt, jag har tålamod en kort stund och sen blir jag less och så kör jag bara på! Första två raderna var jag så nogrann och mätte exakt avstånd och sånt, men sen körde jag resten av väggen med ögonmått och det blev faktiskt riktigt bra!


Precis så fint som jag hoppades på så det blir spännande att höra vad Alva tycker när hon kommer hem och ser att hennes galna mamma har gjort om i hennes rum IGEN!! Haha..




 

RSS 2.0