Pysseltips / DIY - Bokstavslampa av bokstav från Panduro!

Publicerat: 2015-02-17 Kl: 18:29:14 | I kategori: Pyssel / DIY | 13 kommentarer |


 
 

Jag säger det jämt, men instagram är verkligen helt fantastiskt när det kommer till inspiration och jag får nästan alla mina ideer och tips därifrån! Denna idé är inte min egen utan inspirerad av flera andra duktiga instamammor som gjort likadana, men jag har fått så många frågor om hur man gör så jag tänkte försöka förklara lite mer ingående i det här blogginlägget även om det som sagt inte är jag som ligger bakom! Det handlar alltså om att göra sin egen bokstavslampa, ett perfekt budgetalternativ till de snygga med betydligt dyrare bokstavslamporna i trä som är så populära just nu.
 
Tyvärr så var jag så ivrig att sätta igång med att pyssla så jag missade att fota i början, men några bilder under processens gång lyckades jag iallafall ta. Från att jag satte igång till att jag var klar så tog det nog inte mer än 20 minuter, så detta är ett väldigt snabbt och enkelt pyssel och resultatet blev väldigt fint tycker jag!

 



Själva bokstaven i papper kommer som sagt från Panduro, jag tror den kostade runt 30 kr eller så, och jag använde mig av den större storleken som är ca 20 cm.

1. Skär bort baksidan så att lampslingan går att sätta in.
 
2. Rita ut vart hålen ska sitta med en blyertspenna

3. Gör hål med ett vasst föremål, jag tog en skruvmejsel. Det svåra är att göra lika stora hål som lamporna så att de exakt går in, så det måste man prova själv beroende på vilken lampslinga man köpt!

4. Måla eller spraya bokstaven i en valfri färg, låt torka. Observera att slingan inte sitter i bokstaven på högra bilden, jag tog ut den när jag skulle måla!

5. Dags att sätta in lampslingan, jag köpte en LED-slinga för 29 kr på Rusta men de finns nog lite varstans. Som ni ser på bilden är det bara ett trassel från baksidan men det syns ju inte framifrån! Jag har stoppat in varje lampa i hålen så att de sticker ut någon millimeter på framsidan, det tycker jag blev lagomt!





Och så här fina blir de när de är tända! E:et gjorde jag för några månader sedan och då var jag inte alls nogrann och ritade ut vart jag skulle göra hål, så den blev lite sned och trassligt runt hålen tyvärr. Men det är tur att det går snabbt att göra en ny om jag skulle vilja, kanske i någon annan färg!


 
Passar väldigt fint på Alvas hylla ovanför hennes säng ♥

 
 
 
 

Pyssel och päron!

Publicerat: 2015-02-15 Kl: 14:06:42 | I kategori: Pyssel / DIY | 1 kommentarer |




Jag lade upp den här bilden på instagram för några veckor sedan och tycker att den passar här i bloggen också! Lite av mitt pyssel från det gågna året. Senast gjorde jag lampan till vänster efter inspiration på instagram, det är en pappbokstav från Panduro med en led-slinga i! Jag har även gjort ett A till Alva och då passade jag på att fota samtidigt så ska se om jag hinner göra ett blogginlägg om den ikväll! Jag har fått lite frågor om hur man gör så ska försöka förklara lite mer ingående. Jag har även en del bilder i ett utkast på de handmålade kuddfodralen som jag gjorde för några månader sedan. Ja mina bilder ligger rätt ofta i utkast i flera månader innan jag lyckas få dit en text, men när det inte handlar om aktuella vardagsgrejer så gör det kanske inte så mycket!
 
Mitt mål för 2015 är iallafall att hinna pyssla ännu mer än förra året, och få lite mer tid till det. Att pyssla är som avkoppling för mig och jag har så många ideer i huvudet som måste få komma ut!


 
 
Päronen på bilden är små träpäron som jag målade i början av hösten någon gång, och dessa har jag fått så många frågor om från folk som vill ha likadana så de har jag bestämt mig för att börja sälja! Det är så roligt när folk gillar det jag gör, jag har ett stort lager hemma nu och ha målat en del redan men vill ha fler färdiga innan jag sätter igång med att sälja dem. Men just nu har jag en giveaway på min instagram där man kan vinna en liten päronfamilj, så kika gärna in och var med ♥



Snart femton månader!

Publicerat: 2015-02-11 Kl: 23:14:38 | I kategori: Elsa 1-2 år | 3 kommentarer |


 

När Alva var liten så var jag väldigt duktig på att skriva en uppdatering varje månad om hennes utveckling
, men tyvärr så har jag inte haft tid att göra det med Elsa även om jag så gärna velat då det är så himla kul att ha kvar och kolla tillbaka på! Men några ord ska jag försöka skriva ner om hur Elsa är just nu, mittemellan fjorton och femton månader.

Den största förändringen är att hon äntligen äntligen börjat äta! Hon åt i princip ingenting fram tills att hon var 11 månader, men det var vid 13 månader som det vände och hon började gapa och äta lite mer åt normala portioner! Innan dess så vägrade hon tex frukt av alla de slag, endast clementiner gick ner ibland, men nu älskar hon banan, apelsin, äpple och päron , och även fruktpure i såna där klämpåsar. Hon gillar däremot fortfarande inte pasta eller ris, men potatismos går bra och till det korv, skinka, köttbullar eller små köttbitar. Burkmat och gröt gillar hon också, och så dricker hon lite välling på kvällen men oftast inte mer än 100 ml. Hon tar fortarande inte napp men gillar att stjäla andra barns nappar och tugga på dom..

Alva var väldigt tidig med talet och började säga riktiga ord när hon var 11 månader, men Elsa säger mest "Mamma" och "dää" (där) samtidigt som hon pekar på något. Hon älskar ballonger och katter och kan hitta katter i böcker och på bilder bland alla andra djur, då pekar hon och säger "tssss" vilket är hennes ljud för katt, och så har hon precis lärt sig gnägga när hon ser en häst på bild. Men gladast blir hon av att träffa riktiga djur, våra vänner har en katt som hon alltid kryper efter och försöker klappa samtidigt som hon ger ifrån sig glädjetjut! Hon förstår vad man säger till henne för hon pekar tex på lampan när man frågar vart den är, men när det kommer till Nej och ajabaja så lyssnar hon absolut inte.. Det verkar som att hon förstår, men hon vill bara inte göra som vi säger den busungen. På tal om bus, nu har det hänt två gånger att hon stoppat saker i toastolen (en toarulle och en Petflaska) och jag har flera gånger hittat saker i våra skor och i tvättmaskinen, kan inte låta bli att skratta när det ligger typ en leksak i skon när man ska ta den på sig.


 
 
 
Hon har inte börjat gå än utan kryper fortfarande (men väldigt snabbt, man hinner knappt med när hon sticker iväg..), men hon har börjat ställa sig upp mot olika möbler och mot väggen, fast har inte kommit på hur man tar sig ner själv genom att sätta sig på rumpan. Hon kryper upp i vår soffa exakt hela tiden, där ställer hon sig mot kuddarna, kollar på oss med busig blick och skrattar och kastar sig runt så det känns livsfarligt just nu att lämna henne ens en minut typ, för då har hon redan hunnit kasta sig ner från soffan.

Hon sover en gång per dag och har gjort så i många månader, det brukar bli 40 min -2 timmar runt 11-12 tiden, och sen är hon vaken till 20 då hon somnar för natten. Men nattsömnen är forfarande dåligt tyvärr, det är många uppvak per natt. Det enda bra är att hon alltid sovit länge på morgonen, till 9 ungefär om hon inte blir väckt. Men senaste två veckorna har hon börjat vakna mellan 7- halv 8. hoppas att det bara är en fas för det som gör att jag orkar med nätterna är ju att vi alltid tar sovmorgon och Andreas stiger upp med Alva som vaknar betydligt tidigare.
 
Annars gillar hon att vara i Alvas rum och plocka med hennes saker och kasta sig runt eller gosa i hennes kuddhörna, hon gillar att läsa böcker, leka med bollar och gå med gåvagnen. Hon är nästan alltid glad när vi är iväg någonstans så hon är lätt att ta med tex på stan och till vänner, hon har alltid gillat att åka vagn!  Vi var på Bvc i veckan och då vägde hon 9250 g, längden mätte dom inte men runt jul var hon 72,5 cm tror jag och hon har storlek 74/80 på kläder. Lite liten för sin ålder alltså men hon följer sin kurva perfekt!



You are loved..

Publicerat: 2015-02-08 Kl: 20:09:29 | I kategori: Barnprylar | 2 kommentarer |





Jag hittar nästan all min inspiration på Instagram nu för tiden, jag följer väldigt många barnrumsintresserade människor och webshopar över hela världen och har sett rätt många barnrum bland annat i Australien som har de fina väggdekalerna med budskap från Shanna Murray! Jag har tänkt beställa dem flera gånger men aldrig kommit till skott, så jag blev så glad när jag såg att de nu finns att få tag på i Sverige! Hos lillaliv närmare bestämt, och i veckan fick vi hem "You are loved" i både guld och mörkgrått ♥ Den mörkgrå sparar jag till Elsas eventuella rum i vår, men den i guld har fått plats i Alvas rum ovanför hennes säng.




De finns i flera olika budskap, men denna tyckte jag lite extra fin och passade bäst ovanför Alvas säng ♥ Och jo, det är meningen att texten ska vara lite sned, det är det som är charmen tycker jag!




Jag har verkligen gått all in på rosa och guld i Alvas rum, jag fastnar alltid för något lite extra och kan aldrig nöja mig med en sak eller två, utan det blir liksom allt eller inget för mig. Får hoppas att vi inte tröttnar på kombinationen i det första taget!


 

Finaste förvaringen till barnrummet!

Publicerat: 2015-02-05 Kl: 22:23:08 | I kategori: Barnprylar | 36 kommentarer |





Alltså jag måste bara visa den här underbara retro dockvagnen/sängen som jag köpte från min vän Maries bloppis, hur fin var den inte att förvara dockor i ♥ Jag har alltid tyckt den varit så fin hemma hos henne så när hon sålde den var jag tvungen att passa på trots att den inte får plats. Men jag har en plan här hemma som jag inte kan släppa, och det är att lyckas få ett eget rum till Elsa! Det är bara lite mycket som ska fixas innan dess, typ rensa bort några garderober med innehåll och så, inte så farligt ;) Vi har knappt någon förvaring alls här hemma, ingen klädkammare och få skåp så det blir en utmaning! Jag hoppas att jag lyckas både för att det är mitt största intresse med barnrumsinredning, men även för att Elsa kanske skulle sova bättre om hon får prova sova i sitt eget rum för det funkade med Alva när hon var runt året.





Blundande dockor så långt ögat når. Alva gav mig en teckning häromdagen där hon hade ritat en sol, blommor och figurer som alla blundade och hade långa ögonfransar och så sa hon - Den är till dig mamma, jag vet ju att du gillar saker som blundar" haha ♥ Det har hon ju rätt i!



 

RSS 2.0