Alvas femårsdag!

Publicerat: 2015-01-27 Kl: 21:27:00 | I kategori: Högtider (Jul, Nyår, Påsk, födelsedagar) | 6 kommentarer |





För drygt en vecka sedan fyllde Alva fem år, helt otroligt så fort tiden går! Självklart blev det en hel del bilder så nu kommer det en bildbomb som vanligt ♥ På själva födelsedagen hade vi våra familjer här så det var fullt hus, och den här helgen har hon haft kalas på Leos lekland! Det har hon tjatat om i nästan ett år, så det var liksom redan bestämt och det blev väldigt lyckat, glada barn och det var skönt att bara leja bort all planering!




På morgonen blev det paketöppning, och eftersom Frost är favoritfilmen just nu, "let it gooo", så blev hon väldigt glad över Elsaklänningen som jag köpte på Hm. Jag fick ta bilden längst upp i inlägget när hon stod vid ballongen, sen slet hon av sig den rosa kalasklänningen och bar Elsaklänningen resten av dagen såklart!



Köket vad dekorerat med kalasprylar från Lagerhaus, vimplarna därifrån har vi haft i flera år nu och de åker alltid upp vid kalas! 



Tårtan blev jag väldigt nöjd med, det blev en molntårta detta år! Jag tänkte göra ett eget inlägg om själva tårtan en annan dag då jag har fått väldigt många frågor om den på instagram.



Jag bakade inte en enda grej till kalaset förutom att jag dekorerade tårtan, vi köpte allt och så hade vi sån tur att våra fina familjer hade med sig en del hembakt också! Till höger ses barnens söta kusin Loke med sin mormor/ barnens farmor ♥



Lek med ballonger, Elsa blir helt tokig varje gång hon ser en ballong! Hon har ett speciellt glädjetjut som hon bara gör när hon ser två saker - ballonger och katter.



Elsa var en liten ballerina i sin outfit från Lindex, och Alva blåste ut tårtan såklart!

 
 
Avslutningsvis lite bilder på en del av presenterna! Hon fick vääldigt många fina presenter av våra familjer och blev så glad för allt! På bilderna ovan ses en del - svanen, hundväskan, käpphästen, det lilla prinsesslottet och Frostdockorna var från oss, och resten fick hon av våra familjer. Till exempel skidor, en vävstol, Frostmemo, pärlor, Emilbok, paljettväska, spel, nattlinne, klänning och Lego. Jag hade nästan problem att hitta plats till alla nya grejer sen när jag skulle lägga allt på plats haha, tur det är länge kvar till jul och nästa födelsedag!



Alvas födelsedagspresenter!

Publicerat: 2015-01-18 Kl: 22:37:37 | I kategori: Barnprylar | 5 kommentarer |




Ikväll var det en nöjd femåring som somnade efter en lång födelsedag, hon tappade till och med sin första tand idag på kalaset! Bilder från själva kalaset kommer en annan dag, men jag passade på att fota presenterna innan jag slog in dom så det tänkte jag visa. Eftersom det just var jul så tycker jag att det är svårt att köpa så att det inte blir för mycket, men alla grejer utom Frostdockorna köpte jag innan julafton och så sparade jag till födelsedagen istället.


 

Frost var temat, hon blev överlycklig både över dockorna och klänningen och hade klänningen på sig under kalaset och resten av dagen! Just Elsadockan var svår att hitta då den verkar slutsåld överallt, men jag hittade den hos Eurotoys som skickar från Danmark. Klänningen är köpt från Hm nån månad innan jul, men den sålde nog slut fort för jag såg den bara en gång, hade tänkt byta storlek och har hållt utkik efter den men har aldrig sett den i butik sen dess. Men den passade som tur var!

Det lilla Evy Dockslottet fyndade jag på tradera för några månader sedan och har sparat tills nu, 139 kr betalade jag med frakt helt nytt i förpackning och det var ett bra köp, Alva blev jätteglad! Den fina svanen har jag köpt via en dansk tjej på instagram, den lade jag som prydnad vid paketen och hade inte slagit in den då jag tänkte att hon väl börjar bli less på alla fina gosedjur jag släpar hem haha, men hon sa direkt att hon älskade den! Den söta hundväskan är också köpt på Hm, enhörningsdräkten på en lokal leksakbutik och tuggummimaskinen från Mokkasin.





..Och så här fint blev det inslaget, ser typ likadant ut som på Elsas ettårsdag med den stora silverballongen och rosa paket runt omkring, men varför ändra ett vinnande koncept liksom! Alva blev iallafall överlycklig när hon såg högen med paket imorse ♥


Grattis Alva!

Publicerat: 2015-01-18 Kl: 12:45:42 | I kategori: Alva 2-3+ år | 3 kommentarer |



 


Idag firar vi världens bästa Alva som fyller fem år,
herregud vad fort tiden går! Jag började blogga när jag var mammaledig med Alva så det betyder ju att jag också bloggat snart fem år, och det är så kul att kunna gå tillbaka i arkivet och jämföra Alva med samma ålder som Elsa är i nu!
 
Alva är så himla klok, hon skriver långa meningar själv och kan bokstavera och läsa väldigt många ord, hon kan flera ord på engelska, älskar att pyssla, rita och leka med sina kompisar. Hon älskar filmen Frost, Fångarna på fortet och pysselprogrammet Philofix, att bada på badhuset, leka i snön och har otrolig fantasi. Hon dansar och gör shower för oss här hemma med helt otroliga historier som hon kommer på själv, hon älskar pannkaka, glass och kakor (vem gör inte det liksom ;) . Hennes favoritfärger är rosa, lila, blått, ja de flesta färger förutom svart och grått som hon tycker är fult. Hon har fått sin första lösa tand också och den trillar nog av när som helst! Världens bästa Alva, hipp hipp hurra! ♥♥♥

Ferm living nyheter!

Publicerat: 2015-01-15 Kl: 20:39:29 | I kategori: Inredning -Barnrum | 3 kommentarer |




Alla bilder i inlägget är lånade från Ferm livings hemsida.


För något år sedan då jag bloggade mer frekvent lade jag ofta ut såna här kollage och tipsade om nyheter från mina favoritmärken, men nu var det länge sedan!  Men danska Ferm living är verkligen en stor favorit här hemma så när mitt instagramflöde började fyllas idag med bilder från deras nya kollektion som precis blivit släppt så var jag genast tvungen att kolla in deras hemsida efter alla nya godbitar!

Alltså kombinationen av pastellrosa, svart, grått och guld, det kan ju inte bli bättre ♥ Den rosa lilla korgen med svarta prickar har vi redan här hemma, jag använder den på skötbordet till Elsas smågrejer, men resten av grejerna på bilden får gärna flytta hit och göra den sällskap!





Här ovan är mina favoriter, jag kollade mest på barngrejerna även om det fanns några kuddar och sånt bland den vanliga kollektioner som jag också gillade. Klossarna i form av hus känns som ett givet köp, och både den tjocka och den tunna filten blev också favoriter!




Väldigt fint stylat och fina prylar! Just blått är i och för sig ingen favoritfärg för mig, jag är mer inne på mintgrön fortfarande men det blir säkert snyggt hemma hos andra!


 

Nyårsafton!

Publicerat: 2015-01-14 Kl: 16:00:45 | I kategori: Högtider (Jul, Nyår, Påsk, födelsedagar) | 4 kommentarer |


 


Jag och Alva matchade med lockar i håret, det var Nina som var så gullig att hon friserade oss när hon kom!


Nu var det visst två  veckor sedan det var nyår och alla har nog för länge sen ledsnat på bilder på Toast skagen och fyrverkerier och peppar istället inför våren med bilder på tulpaner på instagram, men här kommer en liten bildbomb från vår nyårsafton! Vi var 7 vuxna och 5 barn som firade tillsammans hemma hos oss, blev jättetrevligt och alldeles lagomt! 


 
Småsyrrorna var också finklädda. På bilden ses Hilda och Elsa men Mikas lillasyster Maja var också med även om hon inte fastnade på bild. Ser att det ser ut som att Elsa står själv, men det har hon inte lärt sig än utan det är någon som håller fast henne utanför bild..

 
Alva och Mika var så fina båda två! Till förrätt åt vi Toast med skagenröra och till varnrätt Renfile med potatisgratäng och diverse goda såser som bea och västerbottensröra, och nybakt foccacia med vitlök. Mums så gott de var, vi hade knytis så alla bidrog med olika rätter och tillbehör!

 
Då vi antog att barnen inte orkade vara uppe till tolvslaget fick dom gå ut lite tidigare och släppa upp såna där ufoballonger, men de fick ändå se många fyrverkerier då det smällde hela kvällen nästan utanför fönstrena.



Alla fina tjejer som var med, alltid obligatoriskt med ett kort där alla är samlade! Nina, Lovisa, jag och Anna ♥

 
Andreas var stilig i sin kostym, och till höger ses efterrätten som Lovisa gjorde - cheesecake med kolasås och twix. Ungefär det godast alla ätit nånsin, Tack hela gänget för en trevlig kväll 


 
 
 

Lite nytt i Alvas rum!

Publicerat: 2015-01-07 Kl: 22:08:59 | I kategori: Hemma hos oss - Alvas rum NYA LÄGENHETEN | 4 kommentarer |





Eller nu var nog rubriken lite missvisande för det är inga nya grejer, däremot har jag flyttat in lite mer förvaring i hennes rum då det börjat svämma över av gosedjur och kuddar snart. Det blir ju så när mamman i familjen är beroende av fina dockor och sånt.. För att få plats med två förvaringskorgar har vi burit ner hennes bord och stolar i förrådet, det var nog två veckor sedan nu och hon har inte ens nämt att hon saknar dom så de får nog stanna där. Alva har alltid lekt på sin matta istället så det här blev mycket bättre! Förut stod hennes spis och diskbänk under stringhyllan, men jag ställde dem vid en annan vägg då jag tyckte att det passade bättre med förvaringen i närheten av kuddhörnan där ju alla mjukisar oftast hamnar.




Den fina tygkorgen i mint kommer från Nobodinoz och papperspåsen med ögon kommer från Tellkiddo, väldigt nöjd med båda två.

 

Fortfarande så nöjd med Alvas kuddhörna, hon har ju haft den i snart fem år ända sedan hon var bebis även om den inte ser riktigt likadan ut nu som då, men det är fortfarande min favorit i hennes rum ♥


Hoppas att ni alla haft en bra start på det nya året förresten! Här är det fullt upp, jag har som många andra börjat mitt nya nyttiga liv så nu ska det bli fokus på träning, och så har jag startat en bloppis på instagram @elinochalvabloppis där jag kommer att sälja en massa barn och damkläder. Har redan sålt typ 50 plagg i veckan så nu ska jag ju bara lyckas paketera och posta allt, har hållt på med det varje kväll men har fortfarande måånga kvar att packa.. Men skönt att få rensa här hemma så det är det ju värt!
 
 

Året som gått 2014

Publicerat: 2015-01-01 Kl: 15:49:42 | I kategori: Året som gått | 0 kommentarer |


 
Nu är ännu ett år slut och det är dags för den årliga sammanfattningen! Då jag inte har så mycket tid att blogga just nu i mitt liv så gör jag det enkelt för mig och summerar året med mina instagrammånader som jag brukar lägga ut vid varje månads slut. Det är lite mer fina inspirations och barnrumsbilder än vad vi egentligen sysslat med de här månaderna, men bättre det än ingen sammanfattning alls tänkte jag så här kommer lite best of 2014 ♥

Vill man läsa mina tidigare årssammanfattningar så finns det en kategori som heter Året som gått!





JANUARI. Alva fyller 4 år och önskar en uggletårta såklart, det var tredje året i rad hon fick en sån så i år tänkte jag nog satsa på något annat. Elsa den lilla skrutten blev två månader på Alvas födelsedag ♥ Lite kul med bilden på Alvas rum också för nu ser det lite annorlunda ut med nya väggar och kuddar!





FEBRUARI.  Alltså Elsas hår på den nedersta bilden, älskar den haha.. Utomhusbilden är tagen på 4h-gården minns jag, Alva gick varje vecka på djurkurs och fick träffa och ta hand om olika djur varje vecka vilket hon verkligen gillade.





MARS. I mars firade vi Andreas födelsedag och Elsas femmånaderdag (även om det inte syns på nån bild..), Alva fick rida på sin djurkurs och har tjatat om att få köpa en häst sen dess, och vi såg solen efter några månaders mörker och skyndade ut på en picknick (svinkallt minns jag..)





APRIL. April var helt fruktansvärd, vi var sjuka hela familjen i flera veckor och jag trodde knappt jag skulle blir friskt nånsin ungefär. Tror jag hade 40 graders feber i elva dagar, tog mig knappt ur sängen och skulle ändå ta hand om sjuka barn och amma Elsa varje timme hela nätterna. Minns när jag gick utanför lägenheten första gången på två veckor, orkade gå runt vårt kvarter i snigelfart och sen kunde jag knappt stå på benen. Bilden längst uppe till vänster tog vi just när vi blivit friska, men det tog länge innan vi var ok igen. Men lite kul hann vi med, tapetserade Elsas hörna i vårt sovrum med finaste Fermliving-tapeten!





MAJ. Alva fick till sin stora glädje rida ännu en gång,  jag testade trenden med babymugging, och det blev riktigt varmt ute och vi började hänga på vår gård igen! Tror säkert det blev många grillkvällar..





JUNI. Midsommar var den kallaste nånsin, vet att någon sa att det var kallare på midsommar än på nyår men vet inte om det stämde.. Det blev några rundor med barnvagnen vid sjön så att jag kunde sitta och läsa när Elsa sov, mitt motiv Godnattmolnet kom i nya färgen mint och jag köpte lite nya kuddar. Ovanligt.





JULI. Äntligen äntligen äntligen kom värmen så att vi kunde bada! Det blev många svängar till olika badplatser här i närheten eftersom vi bor granne med en sjö, men mest gillade jag att bada på utomhusbad med pool. Elsa fick känna på vattnet för första gången, hon gillade det inte men hoppas på mer bad i år! Ett nytt motiv ritade jag också, valen som kom i rosa och mint!





Ännu en bild från juli från vår semester! Vi bilade ner till Stockholm och Göteborg och gick på Skansen, Gröna lund och Liseberg i 30+ graders värme och Alva var så glad över att få bo på hotell med sin kompis Mika! Hon pratar fortfarande om den här semestern och vill göra om det nu i sommar också ♥





AUGUSTI. Fina sommarkvällar, Alva förberedde sig för barndansen som hon började på i höstas och jag gjorde om Alvas rum lite och satte dit de fina molnen på väggarna! Vi var även och hälsade på i Tomas och Ninas stuga som de köpt, och passade på att besöka kameler på Mickelbo gård i närheten, inte med på bild dock..





SEPTEMBER. Lite fina mjukisar, en rävprinsessa och häng i lekparken på fina dagar.

 



OKTOBER. Försöker ta några fina höstbilder på barnen i de fina kläderna som vi fick hem från Småfolk, Alva har ett superroligt spökkalas för sina vänner på Halloween och jag börjar köpa julklappar och födelsedagspresenter till barnen!


 

 NOVEMBER. Den här månaden handlade mest om Elsas ettårsdag! Mycket förberedelser, presenter och dekorationer och det blev en toppenfin dag ♥ Snön dyker upp även om den försvann rätt fort och ännu några fler fina grejer till barnen.





DECEMBER. Att man alltid ska stressa i december och i år var inget undantag! Men det blev hur som helst luciafirande, många fina julklappar och en mysig jul ♥


Det här året har gått väldigt fort tycker jag, Elsa har gått från en pyttebebis till en liten tjej och Alva blir bara klokare och klokare för varje dag - hon skriver långa meningar helt själv och gillar både siffror, engelska ord och diverse pyssel. Det jag saknat mest i år är sömn, men jag håller tummarna för att det blir ett piggare 2015 med massor av roliga händelser tillsammans med familj och vänner!



RSS 2.0