En dagens..

Publicerat: 2011-08-31 Kl: 21:36:00 | I kategori: Allmänt | 15 kommentarer |


Flera av er läsare som svarade på mina frågor tidigare i veckan om vad ni ville se mer av i bloggen skrev bland annat att ni ville se mer av mig själv, och jag håller med om att det nästan bara blivit bilder på Alva de senaste månaderna. Förut tvingade jag alla i min närhet att ta en massa kort, men nu i slutet så har det mest varit jag som står bakom kameran. Så jag tänkte att jag väl får börja lite lätt med en dagens outfit, inte för att jag har så spännande klädstil eftersom jag nästan jämt bär svart, men here we goes..

Vilket resulterade i typ de sämsta outfitbilderna i bloggens historia haha.. Suddigt, kapat huvud och stökig bakgrund. Bilderna nedan var de enda som ens går att visa så jag bjuder på dem trots att de också var katastrofalt dåliga, men Alva var ju rätt så rolig allafall och ville gärna vara med! Jag måste nog träna lite extra på den här modebloggarbiten och lära mig hur man tar kort med fördröjning så att man kan ställa från sig kameran och fota! Och städa vår hall och torka spegeln..

 

Inte för att man typ ser vad jag har på mig på dessa suddiga bilder men jag iallafall H&M från topp till tå förutom tubsjalen som kommer från gina tricot

 

.. och Alva rotade fram ett par solglasögon från skötväskan, också från H&M såklart!

 

Tusen tack igen för alla fina kommentarer jag fått den här veckan, så himla kul att höra vad ni uppskattar med bloggen och vilka ni är ♥


Gamla godingar..

Publicerat: 2011-08-30 Kl: 09:34:00 | I kategori: Barnprylar | 15 kommentarer |


Ända sedan Alva föddes har jag haft svårt att låta bli att köpa saker till henne som hon inte kan använda med en gång, både när det gäller kläder och inredning och prylar till hennes rum. Men hittar jag något fint så har jag så svårt att låta bli eftersom just den saken kanske inte finns kvar några månader senare när det är mer aktuellt. Jag kommer fortfarande ihåg när vi i Stockholm på dop då Alva var tre månader gammal och jag blev så sur på Andreas då han inte lät mig köpa ett jättestort (och underbart fint..) dockskåp till Alva som jag hittade på en liten leksaksbutik. Hur jag skulle få med det på planet tänkte jag inte ens på och så här i efterhand så var det en himla tur att jag inte köpte det såklart eftersom det inte är så lekvänligt för ettåringar med tanke på alla smådelar, vet inte riktigt hur jag tänkte där - jag skyller på sömnbristen..




Tygbakverk från Bombadill, den rosa och  bruna muffinsen kommer dock från Sagolika ting. Den fina brickan med fåglar kommer från Rice


Alla underbara bakverk i tyg köpte jag också onödigt tidigt bara för att jag tyckte att de var så himla fina och prydde barnrummet så bra, Alva var nog inte ens ett år när hon fick dem. Men nu så är äntligen tiden inne - Alva älskar att leka med dem och bjuder gärna sina gosedjur på både muffins och bulle! Så det som en gång var ett ondödigt köp är nu faktiskt ett toppenköp!




Finaste Alva på väg att bjuda sina gosedjur på fika..



Dagens tjej i ett reafynd från Polarn o pyret!


I eftermiddag vankas det födelsedagsfika och nyföddbebisgos hemma hos några vänner så jag och Alva ska gå en långpromenad ner till stan för att kika på presenter! Sen så hoppas jag att Alva sover minst 45  min i vagnen medans vi är där så att jag för en gångs skulle får kika i affärer åt mig själv, jag skulle verkligen behöva en höst/vinterjacka. Hela klädkammaren är full av mina jackor men det är typ en som passar efter graviditeten så det skulle verkligen behöva inhandlas. Om jag inte råkar gå ner tio kilo på typ två månader så att jag kommer i mina gamla jackor vilket är ungefär 0.1 % chans..


PS. Dockskåpet har jag hittat på Sagolika ting här i Umeå så jag har redan planerat in vad Alva ska få i födelsedagspresent när hon fyller typ tre eller fyra haha..


Vinnaren av presentkortet hos Hjärtat mitt!

Publicerat: 2011-08-29 Kl: 22:22:24 | I kategori: Tävlingar | 5 kommentarer |




Imorse när jag loggade in på bloggen tyckte jag att det var ovanligt många besökare så tidigt på morgonen, men det fick snabbt en förklaring då jag kikade in hos en av mina favoritbloggare Blue Velvet som var så gullig att hon skrivit ett inlägg om min blogg! Sådant gör mig alltid så glad, och det är kul att så många nya läsare hittat hit under dagen! Jag håller med Martina som skriver att vi bloggare borde bli bättre på att länka och tipsa om varandra, för det är ju oftast så man hittar nya favoriter att läsa! Så fort jag får tid över kan jag tipsa vidare om några av mina egna favoriter, det finns ju så otroligt många duktiga bloggar därute så det är många guldkorn som lätt missas! Under tiden så kan ni gärna kika in hos Blue Velvet som skriver en jättefin gravidblogg och väntar sin lilla Vega vilken dag som helst!


Jag har även dragit vinnaren av min tävling i samarbete med Hjärtat mitt som avslutades igår. Jättekul att så många var med och tävlade, hela 84 stycken var ni! Som vanligt så använde jag mig av true number generator och den vinnande lotten hade nummer 72 - stort grattis till i min lilla värld som vinner ett presentkort på 300 kr hos Hjärtat mitt!



En liten garderobsrensning!

Publicerat: 2011-08-28 Kl: 22:08:00 | I kategori: Barnkläder - I Alvas garderob! | 12 kommentarer |


 
Först vill jag bara säga tusen tack för att så många svarade på mitt inlägg igår och berättade lite om er själva och vad ni tycker om bloggen! Det var superkul att läsa och jag blev så himla glad över alla fina ord att mitt självförtroende ökade ett steg och jag blev påmind om varför det är så himla roligt att blogga, så tack snälla ♥ Otroligt kul att höra att så många finner bloggen inspirerande! Ni som vill får gärna fortsätta att svara på inlägget här, så himla spännande att få läsa om er också!
 
Många skrev att de gillade inlägget om Alvas kläder vilket ju var himla tur med tanke på det här inlägget hehe.. Det började igår när jag hade rast på jobbet och såg jag att Andreas hade skickat följande sms till mig.
 
" Hej! Vet du hur många olika klädesplagg Alva har i sin garderob? Byxor, tröjor, klänningar mm. Dra till med en gissning :) Vad skulle du säga är snittpriset per plagg? Höll på att plocka och lägga in kläder i hennes garderob. P&K "
 
Andreas har försökt att få mig att sluta köpa så himla mycket kläder till Alva såå många gånger, men som ni märker så funkar det aldrig mer än typ en vecka, jag erkänner att jag är lite beroende. Så tydligen råkade jag lova att jag skulle välja ut tio stycken plagg från Alvas garderob och sälja på tradera, så det har jag suttit och fixat med ikväll! Jag har jättesvårt att sälja Alvas kläder då varenda plagg är ett minne i sig, men det blir en del onödiga köp ibland som knappt hinner användas och hon kommer ju inte direkt ha brist på käder trots att jag säljer bort en del plagg..

 


Alva hjälpte till som vanligt! På typ fem sekunder hade hon rivit ut hela garderoben, jag hann inte ens stoppa henne när hon satte igång. Vilket plagg hon var ute efter? Den röda uggletröjan såklart..
 


Det blev till och med fler än tio plagg som jag lade ut till försäljning, så nu finns det plats kvar i garderoben för lite nytt hehe.. Tre saker är redan på väg hem till mig som jag vunnit på tradera tidigare i veckan, jag visar såklart när jag får hem dem! Observera att det står tidigare i veckan, alltså hade jag redan vunnit auktionerna när jag fick köpstop så det var inget jag kunde göra nåt åt..
 

 

Bland annat dessa plagg har jag lagt upp på tradera. Minus den oreanga klänningen som jag ångrade mig om i sista sekunden, får se om jag behåller den istället. Jag brukar alltid ha en kronas utropspris, men jag gjorde inte det denna gång så jag får se ifall jag får något sålt eller inte!

 

 

Mina auktioner på tradera hittar du här!

 


Bilder från veckan och vem är du!

Publicerat: 2011-08-27 Kl: 09:02:00 | I kategori: Allmänt | 38 kommentarer |


Jag hann visst inte posta det här inlägget igår kväll som jag hade tänkt.. Efter nästan tio timmar på jobbet och med vetskapen att jag jobbar sju dagar irad så blev jag ganska nöjd när Andreas ringde och sa att vi skulle gå ut och käka med Tomas och Nina, älskar att äta på restaurang!

Maten tog ganska lång tid, så vid åtta när Alva egentligen brukar sova var vi inte riktigt färdiga men jag tänkte bara natta henne i vagnen som vi brukar göra ifall vi inte är hemma. Det tänkte inte Alva, så då antog jag att hon skulle somna på vägen hem eftersom det tar nästan tjugo minuter att gå. Nähä inte det heller, men då MÅSTE hon ju somna jättelätt i sin säng eftersom klockan var nästan en timme efter läggdags! Nähä hon var visst jättepigg fortfarande och somnade typ halv tio, busungen. Men en sovmorgon till 7.40 fick vi imorse så det var ju iallafall något positivt!

 

Alva älskar att leka kurragömma och här hade hon gömt sig bakom några träd och en koja, gullungen.. Hon är ju inte direkt svårletad, så jag går runt och låtsas leta henne medans Alva står och fnissar bakom nåt träd..


Alva tyckte att det var extremt spännande att den stora draken ville låna hennes solhatt.. Dagens Alva i den fina molntröjan från meandi



Haha Alva är så himla söt när hon hela tiden ska klättra upp för den stora kullen i mitten av lekparken, och sen så vågar hon inte gå ner själv så då måste jag hålla handen hela vägen!



Sen så blev jag så himla inspirerad av fina Josefin- Myhappydays som i veckan gjorde ett inlägg där hon frågade vilka hennes läsare är, och då kände jag direkt att jag bara måste göra detsamma!

Den här veckan har bloggen slagit besöksrekord med över trehundra unika läsare per dag vilket jag tycker är så himla roligt! Jag uppskattar verkligen varenda ny besökare och alla fina kommentarer även om jag nu förtiden inte hinner svara på exakt alla, men jag besöker alltid alla som kommenterar och blir så himla glad över alla fina ord ni skriver!


Så medans jag cyklar iväg till jobbet för tredje helgen irad får ni jättegärna roa er med att svara på dessa små frågor under tiden så att jag har lite spännande läsning att se fram emot när jag kommer hem igen!


1. Hur länge har du läst min blogg?

2. Hur hittade du hit till bloggen?

3. Vad gillar du mest med bloggen? (Är det något man gillar sämst så få man gärna behålla det för sig själv haha..)

4. Är det något du skulle vilja ha mer av i bloggen?

5. Berätta gärna kort om vem du är!


Gud så spännande det ska bli att läsa, så lämna gärna en liten kommentar ♥



Alvas framtida tapet!

Publicerat: 2011-08-24 Kl: 22:01:00 | I kategori: Nya lägenheten | 12 kommentarer |




Bilder lånade från Sandbergs



Tapeten finns i dessa sex färgställningar ifall man inte vill ha just rosa!



Jag har funderat lite fram och tillbaka när det gäller tapeter i Alvas nya rum, och nu har vi nog äntligen hittat en tapet som Andreas gillade lika mycket som jag gjorde! Den rosa Kaspar från Sandbergs kollektion Kaspar & Saga II. Jag har skrivit om den här tapeten tidigare i vintras då jag beställde hem den och några andra tapetprover från kollektionen och pysslade ihop vimplar till Alvas ettårsdag. Då tänkte jag dock inte så mycket på just denna utan hade faktiskt några andra favoriter, men ju mer jag har kikat på den desto finare tycker jag att den är, och efter att ha sett den live i butiken tidigare i somras så blev det  nog bestämt!

Det blir en fondvägg av denna och så vita väggar i resten av rummet. Men tyvärr så ingår den inte det sortiment av tapeter vi har att välja bland till vår nya lägenhet, så troligtvis kommer den kanske inte att sitta uppe då vi flyttar in utan vi får fixa upp den efteråt. Lite jobbigt eftersom jag är en person som alltid måste ha allt perfekt och klart med en gång..


Så här fin ser tapeten ut när den sitter uppe! Bilden har jag fått låna från gulliga Kela och visar hur den ser ut i lilla Signes rum!

Lite smått och gott..

Publicerat: 2011-08-23 Kl: 21:29:00 | I kategori: Shoppat till Alva | 9 kommentarer |


Inte helt oväntat så kom jag hem med några små saker shoppade till Alva igår efter min och mammas helkväll tillsammans. Det blev lite smått och gott till hösten, men eftersom vi lämnade tillbaka några grejer samt köpte om vissa plagg med rabattkuponger så gick vi ändå ganska jämt upp! Men nästa gång jag får chansen att gå på stan själv utan barnvagn (ja Alvas sitta-snällt-i-vagnen-när-mamma-kollar-på-kläder-period är visst över nu..) tänker jag bara gå och prova kläder åt mig själv för en gångs skull, det är konstigt att det alltid är Alva som får en massa kläder när jag går i affärer nu för tiden..


 

Halksockor med ugglor från Åhlens, 3 par för 69 kr plus att det var 20 % på alla barnkläder



Söta trosor med regnbågar från lindex. Dessa köpte jag i och för sig sist jag var på lindex men hade inte packat upp dom ur påsen än. Jag förstår varför Andreas blir galen på mig då jag alltid lämnar alla påsar jag shoppar mitt på vardagsrumsbordet typ, och sen kan dom ligga där någon vecka eller så tills jag behöver grejerna. De tre påsarna med Alvas regnkläder låg visst fortfarande kvar såhär två veckor senare..


Sen blev det lite smått och gott från Polarn o pyret som hade clubdagar med 10% på ett helt köp. Tjocksockar och fingervantar behövs ju alltid mycket av eftersom man alltid tappar bort några par vantar varje vinter..




Ett jättefint underställ med älgar på! Alva har redan ett ullunderställ hemma från förra vintern som jag tror funkar även i år, men det här är i polyester och är lite svalare men transporterar ändå bort fukt så jag tror det blir bra under hösten. 179 kr per del.


Men på stan hann vi bara gå runt och kika knappt en timme, vi var ju faktiskt där för att gå på bio! Först laddade vi upp med varsin entrecote på Bishops, verkligen hur gott som helst! Bion vi såg var Bridesmaides, och den var minst lika rolig som jag trodde. Inte bara jag som tycket det heller, det var många skratt i biosalongen under kvällen. Precis min humor var det också så det blev en riktig fullpoängare, helt i klass med Baksmällan som annars är typ den roligaste filmen jag vet - så gå och se den ni som har chansen!



Ännu en klänning från Småfolk..

Publicerat: 2011-08-22 Kl: 12:49:00 | I kategori: Shoppat till Alva | 13 kommentarer |




Klänning "Brown landscape" från Småfolk med puffärmar


Den här härliga klänningen från Småfolk blev jag helt förälskad i för några månader sedan då jag såg den för första gången, och när den sen dök upp på tradera helt i nyskick i Alvas storlek var jag bara tvungen att buda hem den.  Nu när vi har fått hem den i brevlådan så är den till och med finare i verkligheten än den var på bild, verkligen helt underbar! Väldigt rolig för Alva också eftersom den innehåller så många olika djur som vi kan leta efter tillsammans, både fin och pedagogisk hehe..




Alva blev såklart världens finaste i sin nya klänning, men det är hon ju i och för sig jämt ♥ Vi har haft kafferep här hemma med russin och vatten, mycket smarrigt..




Idag ser jag extra mycket fram emot kvällen då min mamma äntligen ska få sin morsdagspresent så här tre månader för sent! Hon fick som present att jag skulle bjuda henne på bio, men det gick inte så många bra filmer under sommaren som vi ville se, och så är det ju det där med tidsbristen också. Men ikväll ska vi äntligen gå och se Bridesmaides som jag hört många tycker är jätterolig, och innan bion tänkte vi både gå ut och äta middag någonstans samt hinna gå en liten liten sväng på stan. Egentligen bara för att lämna igen en del regnkläder eftersom vi köpte flera olika, men man vet ju aldrig ifall det råkar bli ett nytt plagg som följer med hem..

Och för som gillar klänningen lika mycket som mig så finns den just nu på rea här hos Hjärtat mitt, det var där jag såg den första gången och blev förälskad, så hade jag inte hittat den på tradera hade jag nog gjort en beställning. Tävlingen om ett presentkort på 300 kr i webbutiken pågår fortfarande, du hittar tävlingen här!



Underbara barntyger!

Publicerat: 2011-08-21 Kl: 10:36:00 | I kategori: Barnkläder | 13 kommentarer |




Eget kollage med bilder lånade från Liandlo som säljer dessa fina tyger designade av Johanna Alhard


Ofta önskar jag att jag hade tillräckliga sykunskaper för att enkelt kunna slänga ihop en klänning eller en tröja till Alva, och speciellt när man ser alla otroligt fina barntyger som finns. Jag tycker ofta att barntyger har finare mönster än alla barnkläder som finns i de stora butikerna, och speciellt mycket gillar jag Johanna Alhards färgsprakande tyger! Jag har sett att hon har gjort flera mönster med inspiration från barnsånger och sagor - helt underbara och jag skulle vilja ha varenda ett!


Eget kollage med bilder lånade från Znok design som säljer dessa fina tyger designade av Johanna Alhard

I och för sig så tror jag inte att det skulle vara helt omöjligt för mig att lyckas sy ihop en klännig i enkel modell då jag ju syr enkla saker som kuddar och gardiner, men just att följa mönster är inte min starka sida. Det har jag inte gjort sen jag gick i skolan på syslöjden, men jag kom ihåg att jag sydde både byxor och nån klänning. Och minns jag inte helt fel så valde jag en design och sykurs som tillvalskurs i gymnasiet - dock var det nästan femton år sedan.. Sen så är det egentligen bara tidsbrist som hindrar mig att testa, så fram tills dess att dygnet får några timmar extra så köper jag färdiga kläder istället!



Pysseltips - burkar med Blafre design!

Publicerat: 2011-08-17 Kl: 20:44:00 | I kategori: Pyssel / DIY | 26 kommentarer |


 

 

Här är resultatet av mitt snabbpysslande igår medans Alva sov lunch - två söta burkar klädda med papper från Blafre design! Så enkelt att göra också så det kommer garanterat att bli fler, men jag hade inte så mycket tid på mig igår så då blev det bara dessa två pyttesmå. Men jag har många fler burkar som väntar på att få kläs med papper,  bland annat några likadana fast i en större modell som jag tänkte göra rosa med vita prickar. Fast nu tycker jag att dessa blev så himla söta så det kommer nog bli två stora burkar med Blafremönster också!

 

 



Det här är allt som behövs - tråkiga burkar och fina presentpapper i något roligt mönster! Sen är det bara att klippa ut delarna och limma fast med papperslim - klart!




Här ser man storleken lite bättre på burkarna. De får stå bland Alvas lilla burksamling som består av de tre plåtburkarna från Blafre till vänster, och äppelburken från House doctor.


Jag älskar verkligen Blafre design och kommer säkert att köpa en till pryl eller två därifrån tills Alvas nya rum. Jag tror hennes rum kommer att gå i ett moln-ugglor-blafre-tema om jag känner mig själv rätt och det ska bli så himla kul att få inreda det! Även om det kommer att innehålla exakt samma prylar och möbler som det gör idag, men nya tapeter blir det ju iallafall och en del nya hyllor och tavlor (mina egna då förhoppningsvis för när vi flyttar i december hoppas jag ha flera tryck färdiga till försäljning!)

Dagens bilder!

Publicerat: 2011-08-16 Kl: 21:43:00 | I kategori: Vardag | 6 kommentarer |




Alva är ganska nöjd efter att just nått toppen av kullen på lekplatsten här brevid..


Så var mina två lediga dagar över för denna vecka trots att veckan bara börjat. Jag jobbar oftast helg och är då ledig två vardagar istället vilket är lite trist då vi aldrig är lediga tillsammans hela familjen, och alla man känner jobbar ju också då. Men jag och Alva har iallafall hängt i lekparken som vanligt idag, och Alva invigde de svarta regn/överdragsbyxorna från h&m som jag skrev om igår! Kanonbra kändes dom, nästan så att jag överväger att köpa ett par till i en större storlek så att det finns hemma till våren då de garanterat inte kommer att finnas kvar i butiken speciellt länge till. Det käns verkligen som en "varjedagbyxa" att ha i sandlådan nu när det är blött och sandigt i lekparken. Jag har nämnt min sandfobi tidigare i bloggen, men det är ju oundvikligt nu när Alva typ vill bo i sandlådan.

Sand innanför tröjan, sand i sockarna, sand i vagnen, sand i sängen och sand på mamma. Det är väl bara att vänja sig..




- Vadå, gillar du inte sand morsan? Det är ju det bästa som finns!



Sen så har jag även hunnit med att pyssla lite idag medans Alva sov, superkul! Jag har inte hunnit med nåt pyssel överhuvudtaget de senaste månaderna men jag har några små projekt på gång som jag skulle vilja ta mig tid till. Bilder kommer under veckan när jag hunnit fota, men jag kan avslöja att jag använt de underbara papperen från Blafre som jag visade när jag köpte dem i våras!

Och så måste jag bara säga hur himla glad jag är över alla fina läsare som är inne här och kikar och lämnar så gulliga kommentarer, tusen tack för alla fina ord! Och alla uggletips :)

Lite extra glad blev jag nyss då jag upptäckte att jag har hela 100 prenumeranter på bloglovin, helt otroligt! Jag kommer ihåg när jag nyss hade börjat blogga och upptäckte att jag hade typ 3 stycken och blev överlycklig att någon ens ville läsa min blogg. I och för sig så var ju en av dom tre läsarna Andreas som jag tvingade bli min första prenumerant haha.. så man kan ju säga att jag har 99 frivilliga prenumeranter ♥ Vill du följa bloggen kan du göra det här!

Fylld tacopaprika

Publicerat: 2011-08-16 Kl: 13:10:00 | I kategori: Mat & bak | 4 kommentarer |


Är det någon fler än vi som har en massa tacofärs över efter helgens tacos? Då måste jag bara tipsa om det här enkla receptet som vi brukar göra ganska ofta här hemma, fyllt tacopaprika! Originalreceptet är gjort på qournfärs som vi också alltid äter här hemma då Andreas är vegetarian, men det funkar säkert på vanlig köttfärs också.





Haha ni skulle se hur det såg ut när jag tog ut plåten och skulle fota de fina paprikorna.. Två stycken hade ramlat omkull och röran ramlat ur, det är himla tur att jag inte har en matblogg..


Det är verkligen superenkelt för oss som inte är så bra på att laga mat och inte vill stå mer än tio minuter vid diskbänken. Jag gjorde bara så att jag hackade lite grönsaker och fräste upp, och sen tillsätter man tacofärsen, en creme fraiche med smak samt lite valfria bönor. Tärna ur paprikorna och fyll med röran, sen in i ugnen!

Originalreceptet kommer från Arla och ser ut så här, men jag tillsatte som sagt lite extra grönsaker för att fylla ut då vi inte hade så mycket tacofärs. Fast sen så visade det sig ändå att två paprikor var dåliga och inte kunde användas så det blev ändå en massa röra över. Ja ja, så kan det gå..


4 port


4 st paprikor
1 burk à 400 g kidneybönor
150 g quorn färs
2 dl Arlaköket lätt crème fraiche tomat&basilika
1 påse tacokrydda
2 st vitlöksklyftor

Gör så här:

Sätt ugnen på 250°. Skär av ett lock på paprikorna och kärna ur dem. Skär också bort lite i botten så att de står stadigare. Skölj bönorna i kallt vatten och låt dem rinna av. Blanda bönor, quorn, crème fraiche, tacokrydda och vitlök. Fördela röran i paprikorna och lägg på locken.
Gratinera i mitten av ugnen ca 15 min. Servera med sallad.


Ät och njut!

Nytt till dagis!

Publicerat: 2011-08-15 Kl: 20:49:00 | I kategori: Shoppat till Alva | 8 kommentarer |


Alva har ju inte direkt brist på kläder i sin garderob, men vissa ytterplagg har hon börjat växa ur vilket gjorde att det blev lite shopping av dagiskläder nu i veckan! Endast tre veckor kvar tills Alva blir en dagistjej, hon kommer nog att trivas utmärkt tror jag, värre blir det för mig som inte vill lämna henne ifrån mig, mesig som man är..

Jag vet ju att många gillar att se vad jag shoppar till Alva så här kommer några bilder! Nu blev det bara nya grejer shoppat här, annars gillar jag ju att köpa det mesta på tradera som ni kanske märkt.. Men eftersom alla är ute efter samma grejer nu när det är dagisstart så drar priserna iväg till nästan nypris, inte lika värt det då tycker jag.





Två stycken fleeceställ från H&M, 99 kr per del. Ett på dagis och ett hemma. Fast nu såg jag att det har kommit in randiga och prickiga fleecekläder på hemsidan så det kanske blir ett färgbyte ifall de kommer in i butiken, jag är ju lite svag för fina mönster även om det inte spelar nån roll för funktionen..




Blandad kompott! Galonvantar från Lindex samt mössa och överdragsbyxor från H&M. Det är egentligen regnbyxor och är både vattentäta och vindtäta samtidigt som de andas. Tunna är de också till skillnad från galonbyxor, så jag tror att de blir väldigt användbara nu under hösten då det är lite fuktigt ute i lekparken och i gräset. Perfekta lekbyxor!




Sen var det ju det här med regnkläder.. Jag tror vi har fyra regnställ just nu här hemma, men två ska tillbaka och det blir nog de här två vi behåller. Det rosa med nyckelpigor kommer från Lindex, och Alva ville genast prova jackan. "- Avva pjova nyckepiiga" sa hon glatt och trippade runt här hemma vilket jag ser som ett bra betyg! Det röda setet kommer från Åhlens. Ni som har större barn får gärna tipsa om vilka märken ni tycker är bäst och ifall det egentligen är någon skillnad!

Jackor och vindoverall som passar har jag redan köpt under våren,
så det enda som måste köpas framöver är en vinteroverall när det blir aktuellt. Det blir nog en overall från Polarn o pyret då vi var så nöjd med den förra vintern. Dock hoppas jag på att hitta en begngad så att inte priset drar iväg allt för mycket, vi kommer att måsta köpa flera nya skor också då jag tror att vissa börjar bli för små. Sånt tycker jag är så himla tråkigt att lägga pengar på även om det är nödvändigt, mycket roligare att köpa en massa onödiga klänningar för samma pris..



En pyjamas eller två..

Publicerat: 2011-08-14 Kl: 22:56:00 | I kategori: Barnkläder - I Alvas garderob! | 8 kommentarer |




Favoritpyjamasen just nu kommer från Åhlens märke Varför Därför och invigdes nu i helgen, så himla fin! Både pyjamasen och Alva då såklart..


Sen Alva var riktigt liten har jag haft lite dille på pyjamaser och alltid tyckt att vi har för lite av just dessa. Vilket såklart innebär att jag på något konstigt sätt alltid tycker att det är just pyjamaser som måste inhandlas när inget annat står på inköpslistan. Jag vet att det beror på att Alva kräktes ner sina pyjamaser hela tiden när hon var pytteliten så att de alltid låg i tvätten när kvällen kom, men det var ju faktiskt över ett år sen. (och man kan ju faktisk sova i vilket plagg som helst men som nojig förstagångsmamma så fattade jag inte det då..)

Den här veckan har vi fått in jättefina pyjamaser på jobbet som jag först lade undan till Alva, för "pyjamaser behövs ju alltid här hemma typ". Eller inte. Innan jag köpte hem dem så kollade jag i Alvas garderob ifall hon har några pyjamaser som passar till hösten då hon haft kortärmade hela sommaren, och det visade sig såklart att hon har fem stycken varav två helt nya. Och nån i tvätten också.. Så det blev inget inköp denna vecka, de blir ju inte smutsiga på samma sätt som vanliga kläder heller så nu känns fem stycken plötsligt som lite onödigt.




Höstens pyjamassamling. Inte bara 1-2 stycken som jag trodde..


Nu blir det väldigt mycket shoppinginlägg här i bloggen känner jag (även om jag faktiskt inte shoppat dessa just nu..) när jag började förbereda lite inlägg. Alla dagisytterplagg jag köpte till Alva i veckan ska fotas, samt att jag kom hem med en påse kläder idag från jobbet då vi har haft clubdagar vilket gör att man alltid passar på att handla lite extra då personalrabatten blir så bra. Sen har jag vunnit världens finaste klänning till Alva på tradera som jag bara måste visa.. Ja ni hör ju, jag låter helt galen.. Men jag jobbar ju åtta timmar per dag med kläder och shopping så det är svårt att inte ha det som intresse, jag skyller på en arbetsskada..




Här har sötnosen lagt sig på soffan och låtsassover, då kniper hon igen ögonen och låtsassnarkar högt..

Tävla om ett presentkort hos Hjärtat mitt!

Publicerat: 2011-08-14 Kl: 22:54:00 | I kategori: Tävlingar | 84 kommentarer |




Tävla hos Elinochalva om ett presentkort värde 300 kr hos Hjärtat mitt!


Nu börjar höstnyheterna rulla in hos webbutikerna, så därför kör vi igång en tävling så att en lycklig vinnare  får shoppa lite fina höstprylar! Jag har fått äran att anordna en tävling i samarbete med Hjärtat mitt som säljer barnkläder och prylar från bland annat Småfolk, geggamoja, Rice och molnserien från Färg & form. Vinsten gäller ett presentkort på 300 kr i webbutiken!



Enkla regler och alla kan vara med och tävla!

Gör så här:


För en lott: Besök Hjärtat mitt och skriv i en kommentar till det här inlägget vad du skulle köpa för presentkortet ifall du vinner!


För tre lotter: Samma som ovan, men tipsa även om tävlingen på din blogg eller via facebook! Låna gärna tävlingsbilden och den kursiva texten under bilden!



Tävlingen avslutas Lördag den 28 Augusti klockan 19.00

Lycka till!

Avva fin..

Publicerat: 2011-08-13 Kl: 21:25:00 | I kategori: Alva 1 - 2 år | 11 kommentarer |




Nöjd i sin nya frisyr! Den fina molntröjan kommer från SiSaScoSi och är köpt ny på tradera


Nyklippt tjej! Som vanligt så blir det lite snett och hackigt, men jag är glad att jag lyckades klippa hela luggen överhuvudtaget innan Alva började protestera! För några dagar sedan sade Alvas mormor till Alva att hon började få så långt hår, och då svarade Alva "mamma klippa Avvas hår". Så det var bara för mig att lyda och ta fram saxen, och den här gången gick det faktiskt ganska bra! Youtubeklipp med Molly är hemligheten för att få Alva att sitta still, och när hon var färdig så ville hon kolla sig i spegeln hur det blev. Hon har börjat göra det nu de senaste veckorna, ofta när hon har tagit på sig något själv typ en mössa eller en grillvante (!!) trippar hon iväg till spegeln och säger typ "Avva kolla spegeln" eller "Avva fin". Imorse tog hon på sig Andreas keps, gick fram till spegeln och sa "Pappas kepp Avva fin". Och mammahjärtat smälter ♥


.
Annars är vi just hemkomna från en riktig festmåltid hemma hos Tomas och Nina där det bjöds på grillat med en massa goda tillbehör, samt kladdkaka med grädde och nyplockade hallon. Fast hallon fick jag inte så många själv, Alva älskar hallon och ville äta upp de flesta själv.. När det var sovdags för Alva åkte hon och jag hem medans resten av gänget partar vidare! Men jag har varit så trött den senaste veckan så det ska bli ganska skönt att krypa upp i soffan med en bra bok, Mari Ljungstedts nya deckare blir det denna gång! Trevlig lördagskväll på er alla!

Nya lampor till vardagsrummet!

Publicerat: 2011-08-12 Kl: 21:56:00 | I kategori: Inredning | 3 kommentarer |


 

Två stycken vita LJUSÅS SALBO från Ikea


De här fina lamporna från Ikea har mina föräldrar haft hemma hos sig länge, och varje gång jag ser dem blir jag lite sur på mig själv att jag inte köpte likadana sist vi var där. Som jag nämt förut så har vi över femtio mil tur och retur till närmaste Ikeavaruhus, så det blir ett besök ungefär en gång per år (som jag längtar till hela året typ..). Men nu hade jag sån tur att Tomas och Nina stannade till på Ikea på vägen hem från sin bilsemester, och när de frågade ifall det var något speciellt de skulle köpa åt mig så var svaret givet! Och jag skriver åt mig, inte åt oss eftersom Andreas inte är lika intresserad av vilka lampor vi har i fönstret som jag är hehe..

 

 

Jag blev så himla nöjd, tycker att de är jättefina! Tyvärr blev bilderna himla dåliga men jag orkar inte ta några nya, man ser ju på ett ungefär hur de ser ut!


 

Lite farligt ställe att placera den ena lampan dock, Alva gillar att kliva upp på fotöljen och stå och spana i fönstret samt pilla på allt som står på fönsterbrädan, så efter att jag fotat så flyttades lampan typ en meter åt höger, mycket säkrare ställe..

 


På tal om Ikea så har förstasidenyheten i lokaltidningarna den här sommaren handlat om att Ikea undersöker möjligheten om att öppna i Umeå!! Jag (och över 100 000 umebor..) blev så klart överlycklig av den underbara nyheten, men det har stått liknande saker i tidningen de senaste tio åren lite då och då, så jag tar inte ut nån seger i förskott och väntar med glädjedansen tills det är bestämt till 100%. Men jag håller tummarna lite extra hårt denna gång..


Höstnytt hos Me&I

Publicerat: 2011-08-11 Kl: 21:30:00 | I kategori: Barnkläder | 10 kommentarer |


 

Eget kollage med bilder lånade från meandi.se

 


Nu har höstkollektionen hos Me&I kommit in på hemsidan, och självklart var jag tvungen att kika in och se vilka nya mönster som har kommit den här säsongen! Och jag måste säga att kläderna var helt i min smak, så här står det på hemsidan:


"Höstens tema är en underbar skog i höstskrud. Där hittar du kramgoa kaniner, flugsvampar och otroligt söta ugglor. Allt i härligt lekfulla me&i-färger."


Det kan ju knappt bli bättre, jag älskar både ugglorna, skogsmönstret och flugsvamparna! Dock kommer jag nog inte att köpa något till Alva hur fint jag än tycker att det är, traderafrälst som jag är och tycker att allt över en hundring per plagg är dyrt..  Jag var ju på Meandiparty förra hösten och fick med mig hela tre plagg hem vilket jag fick lite ångest av när räkningen sen kom. Så här i efterhand så var det bara mopströjan från kollektionen med Cecilia Blankens (som har en kollektion även i år, med zebror denna gång) som var värd pengarna då vi har använt den jättemycket, och den kommer att passa i säkert ett år till pga den bra passformen. Men man lär sig ju av sina misstag, denna gång så är det se men inte röra som gäller för mig! Om jag inte hitttar kläderna billigt på tradera senare i höst såklart , för fina var dom..

Rea hos Villervalla..

Publicerat: 2011-08-10 Kl: 21:41:00 | I kategori: Barnkläder | 17 kommentarer |





Klänning från Villervalla. Älskar det fina molnmönster och Alva är så fin i gult!


Innan nån tycker att jag är helt galen på att shoppa så måste jag försvara mig och säga att jag inte köpt den själv, Alva har nämligen fått den i present! Villervalla reade ut hela sortimentet med 30 % häromveckan då jag var på stan, och självklart var jag tvungen att gå in och kika. Det fanns allt från solhattar och klänningar till jackor och fleecemössor, men jag var duktig och köpte inte en enda liten sak * klappar mig själv på axeln * . Men sen fick Alva den här fina klänningen ändå av sin snälla mormor, storlek 98 så att den passar nästa sommar då värmen verkar vara över nu här uppe. Igår när jag cyklade hem från jobbet var jag till och med tvungen att svänga förbi mina föräldrar på vägen hem för att låna en jacka, så kallt var det! Jag hänger inte riktigt med i årstidsväxlingarna känner jag, sommaren gick alldeles för fort..



Nu är jag kanske lite partisk här men kan man bli finare? ♥



Bilderna är från någon vecka sedan då det fortfarande var varmt och sol..


Sen så måste jag bara skriva ner hur duktig Alva har varit nu två kvällar i rad och somnat helt själv! Jag vet att många barn gör det, men Alva har aldrig velat somna själv. Oftast somnar hon dock medans hon dricker välling så nattningarna är inte alls jobbiga på något sätt, 7av 10 gånger så tar det max tio minuter. Men somnar hon inte direkt så ställer hon sig upp i spjälsängen och säger "sova vagnen" eller "sova pappas säng", och så får vi vagga vagnen eller ligga brevid henne i vår säng tills hon somnar och man kan lyfta över henne till spjälsängen igen. Men hur som helst, igår tog nattningen ovanlig länge och efter en stund så sa Alva "Avva sova sängen själv". Då lade Andreas ner henne i spjälsängen och gick ut, och så somnade hon helt själv!! Ikväll har jag jobbat vilket innebär att Alva redan sover när jag kommer hem, men hon hade somnat själv ikväll också! Duktiga tjejen ♥

Dagens aktiviteter..

Publicerat: 2011-08-08 Kl: 21:09:00 | I kategori: Allmänt | 18 kommentarer |


Den här lediga dagen började rätt så tråkigt med ösregn och en lägenhet som såg ut som ett bombnedslag (trots att vi just har städat, men mer än två dagar verkar det inte ta innan en viss person har rivit ut ungefär hela lägenheten..). Så förmiddagen spenderad jag med att tvätta, hänga tvätt och vika rentvätt medans Alva ägnade sig åt att stoppa in olika saker i tvättmaskinen, kasta runt alla nyvikta kläder och plocka ner blöttvätten från tvättställningen. Utan att överdriva så går det liite långsammare nu att göra alla vardagsbestyr när Alva ska vara med och hjälpa till, hur duktig hon än är..
.

 

Lite kul att jag ofta får så många gulliga kommentarer från läsare som tycker att Alvas rum är fint, då skulle ni se hur det ser ut i verkligheten hehe.. Alvas rum - the naked truth! Men det är tur att det tar max fem minuter att städa upp hela rummet, bra förvaring och plats till alla grejer är hemligheten!




Den lilla marodören in action.. Dagens Alva i den fina ladskapströjan från Liandlo, köpt hos Hjärtat mitt. Alva gillar kläder med mycket djur på, idag satt hon och pekade och visade mig både igelkotten, björnen och ugglan..


Men när Alva vaknat från sin sovstund så hade solen börjat kika fram och vi skyndade oss att göra oss i ordning för en spontan sväng ner på stan tillsammans med min mamma! Shoppingdags alltså som alltid när vi går på stan tillsammans.. Jag var ute efter regnkläder och lite andra ytterkläder till Alvas dagisstart innan alla storlekar tagit slut. Jag jobbar ju i en klädaffär och vet att det mesta tar slut direkt vi får in det i butiken, speciellt när det gäller regnkläder och regnvantar som alla behöver till dagis. Det slutade med att vi köpte två par regnbyxor, en regnjacka, två par regnvantar och ett par överdragsbyxor. Jag har hört att man behöver typ två av allt ifall kläderna inte hinner torka då barnen är ute flera gånger per dag, om inte annat så kan det väl vara bra att ha en uppsättning hemma och en på dagis. Men troligvis kommer vi inte att behålla exakt allt, men bättre att köpa nu när det finns storlekar och lämna tillbaka det man inte behöver tänkte jag.. Bilder på vad vi köpte kommer en annan dag!

Efter all shopping så avslutade vi dagen med att gå och äta middag på Allstars uteservering! Supergod mat (kyckligfilé och pommes samt vitlöksbröd, riktigt lyxigt för att vara en måndag..) och att Alva satt supersnällt hela tiden och pillade på med sin majskolv och charmade personalen gjorde att det blev en perfekt avslutning på dagen som började så trist! Nu är det dock jobb som gäller resten av veckan, inte förrän nästa vecka har jag en ledig dag igen..


Bara för att hon är så fin ♥ Det är verkligen dags att klippa Alvas hår nu igen,  hon har fått en riktigt stor kalufs som växer som ogräs!

Lite sommarbilder..

Publicerat: 2011-08-08 Kl: 13:24:00 | I kategori: Allmänt | 7 kommentarer |



Med pappa i fåghagen i början på sommaren. Alvas coola adidasjacka var en doppresent som äntligen har blivit lagom, perfekt på kyligare sommarkvällar!


Jag börjar ofta på en massa olika utkast i bloggen som jag sen aldrig skriver klart, och nu hittade jag dessa fina bilder från början av sommaren då vi var en kväll och kollade på fåren! Eftersom bilderna redan var redigerade och klara så slänger jag in dem trots att de säkert är två-tre månader gamla, men de är ju såklart kul att ha kvar ändå. Sen dess så har vi hängt med fåren ett antal gånger, Alva älskar att klappa dem och sist så stod hon och plockade gräs och kvistar från fårens päls samtidigt som hon sa "skräääp fåren", gullungen ♥

 



Jag har fått en del frågor om när jag kommer att börja sälja mina grafiska tryck till barnrummet, och det känns så himla roligt att så många är intresserade! Dock så kommer det tyvärr att dröja några månader innan jag kommit så långt som till försäljning, jag hoppas att det första trycket är färdigt inom 2-3 månader ungefär. Jag har så mycket jag måste lära mig men så lite tid över, en halvtimme här och en kvart där gör att det går låångsamt framåt, men framåt går det! Jag kommer självklart att skriva ut i bloggen så fort jag är färdig med det första trycket, och sen så hoppas jag att det inte dröjer så länge till innan hela djungelserien är färdigritad då det kommer att komma 3-4 tryck i samma serie! Sen kommer jag att rita upp fler liknande serier men med olika teman, fast det dröjer nog kanske ända tills våren innan alla idéer finns redo till försäljning tyvärr. hur gärna jag än skulle vilja att allt blev klart exakt nu..  Men den som väntar på något gott hehe...

Shoppingfyndat del två

Publicerat: 2011-08-07 Kl: 14:48:00 | I kategori: Shoppat till Alva | 11 kommentarer |





Här kommer bilderna på de återstående plaggen jag fyndade hemma hos en vän som höll på att rensa ur sin dotters urvuxna kläder. Resten av kläderna jag fyndade har jag redan visat i inlägget här, det blev visst så mycket att allt inte fastnade i samma inlägg.. Alva har aldrig ägt ett enda plagg från Molo tidigare, för trots att jag älskar färgglada och mönstrade barnkläder så tycker jag att Molo är lite för mönstrade. Och lite för dyra. Men hela fem Moloplagg rikade blev visst Alva ändå! Dessa plagg tyckte jag dock var himla fina, och tights har jag hört är det bästa dagisplagget vilket blir perfekt för Alva som ska börja inskolas i början av september. Annars är nog det enda vi måste inhandla nya regnkläder och ett fleeceställ, resten får man väl köpa allt eftersom när man ser vad som behövs!



                                         Tighs med prickar, blommor, älgar och dalmatiner!


Annars så är vi lite extra nöjda här hemma då Alva har börjat sova lite längre på nätterna sen några veckor tillbaka! Hon har sovit från klockan 20-07 sen hon var ett år gammal och flyttade in i eget rum (första året sov hon katastrofalt dåligt med oändligt många uppvak per natt men det är ju ett helt annat inlägg..), men sen ungefär två-tre veckor tillbaka har hon både blivit trött tidigare (då säger hon "Avva sova säng", eller "Avva sova vagn"), och somnar ibland redan klockan 19. Ändå har hon sovit lite längre på morgonen också, och imorse sov hon ända till 8.15, halleluja! Hon visste väl att morsan var på fest igår och behövde sova lite extra länge hehe.. Inte för att jag var ute speciellt länge, innan midnatt var jag hemma vilket räckte gott och väl för mig som har blivit så himla kvällstrött den senaste tiden, men en superkul kväll hade jag ändå!

Alva arton månader!

Publicerat: 2011-08-06 Kl: 12:54:00 | I kategori: Alva 1 - 2 år | 12 kommentarer |


 

Arton månader och med bus i blicken, eller en "busamaja" som Alva kallar sig själv då..


Alvas artonmånadersinlägg kommer att bli extremt långt och innehålla en massa nya ord och meningar, en liten förvarning bara.. Det är omöjligt att komma ihåg allt hon säger, oftast hinner jag bara skriva ner lite då och då på  baksidan av ett kvitto eller på något gammalt kuvert, så nu tänkte jag försöka sammanställa den här månadens highlights!

Alva pratar nu både i fyra och femordsmeningar, och ofta flera meningar efter varandra. På Bvc förra veckan fick vi höra att Alva både pratar och lägger pussel som en treåring och de trodde knappt på när Andreas (jag jobbade) berättade hur mycket hon pratar. Däremot har hon ju varit sen både på att gå och även rulla runt då hon var yngre, så prat och pyssel verkar mer vara hennes grej!

När vi var på öppet hus på Alvas kommande dagis för några månader sedan fanns det en grind in till ett rum som barnen inte fick vara i, och medans några  andra barn stod och skakade i grinden så gick Alva fram till låskolven (som hon aldrig sett förut), vred upp pinnen, drog den till höger, snurrade den ett halv varv, drog den nedåt och öppnande grinden utan problem. Det speglar hela Alvas personlighet ganska bra, hon är väldigt nogrann och pysslig med händerna och älskar att lista ut hur saker fungerar, typ snurra på knappar, spakar och sätta ihop olika delar. Bältet till både barnvagnen och matstolen kan hon stänga helt sjäv, däremot inte öppna upp som tur är.. Däremot är hon kanske inte den snabbaste  på att springa eller bästa på att klättra, hon har alltid varit den mer försiktiga. Annars är hon snäll, glad, gillar att få folk att skratta, och är lite blyg när hon träffar nytt folk. Om det inte är barn förstås, dem älskar hon!


Här kommer lite exempel på nya meningar och ord som kommit denna månad, helt omöjligt att få med allt då hon säger flera nya meningar varje dag och verkar ha ett oändligt ordförråd..


* mamma med & mamma komma ( när hon vill att jag ska komma med henne, och är jag inte snabb nog kommer hon och försöker lyfta mig från soffan haha..)
* Avva släcka lampan. Lampan lys (När hon vill släcka nattlampan på morgonen)
* Snutte blöt, snutte lukta gott! (säger hon varje morgon när vi kommer in i rummet. Först fattade jag inte varför, sen kom jag på jag sa till Alva att snutte skulle lukta gottefter att ha varit i tvättmaskinen)
* Mamma andra snutte med (När hon ville att jag skulle ta med hennes andra snutte)
* Napp under sängen. mamma nå den (när hon kastade nappen med flit under sängen) Avva nå den (När jag sa att jag inte nådde nappen..)
* Bilar pååå. *paus* Bilar pååå plåster! (första prepositionen tror jag! Alva har fått ett plåster på knät med bilar på som hon såklart ville visa för mig)
* Ord som mycket, massor och stor
* Hon säger vad hon vill äta typ äggmacka, skinkmacka, äggröra och broccli.
* Alla kroppsdelar som näsa, mun, haka, kind, hals, öga, huvud, hår, ben, fot, hand och mage gillar hon att säga och peka på, både på sig själv, på oss eller på sina gosedjur.
* Färgerna rosa och röd verkar hon kunna nu. Både säga och visa. Rosa haklappen och röda skorna är favoriterna.
* kan inte, mamma hjälpa (när hon inte kan själv, men försöka ska hon alltid)
* Neej den menar jag (om man råkar ta fram fel grej mot för den hon pekar på)
* Inge bra.. (sägs med lite sorgsen röst, oftast när vi sätter på fel mollyklipp på youtube eller väljer fel bok..)
* Dåligt & Gott! (Dåligt har varit typ korv och pizzabit, gott har varit jordgubbar)
* Barnet ledsen (om något barn skriker, då vill Alva gå fram och trösta)


Alva älskar att läsa böcker och har gjort sen hon var pytteliten, kanske är det därifrån hon fått en del av sina ord och prat. Vid elva månaders ålder kunde hon vissa delar av böckerna utantill då hon sa vilket ord som var på nästa sida. Då var det enkla ord som nää, titta, usch och mmm, och nu kan hon sina böcker så bra utantill att hon sitter och läser själv för sina gosedjur, hela riktiga meningar och alla på rätt ställe av boken. Där hon vid elva månader sa titta, säger hon nu nästan hela meningen titta mamma stå o spegla sig, det är så himla roligt att stå och tjuvkika på henne när hon sitter i kuddhörnan och "läser" ♥



En av Alvas favoritböcker. När hon läser denna säger hon bland annat Vems kompis, Titta ny katt, neeeej miiin hiink, nallen förstööör, dumma dumma nalle och Slut. På rätt sidor då såklart.. Alva kan verkligen alla böcker bättre utantill än jag själv..


Sen ettårskontrollen har Alva ökat 1320 g och 4.5 cm och väger nu 12005 g och är 81.5 cm lång! Hon har haft storlek 86 ända sedan förra hösten vilket passar fortfarande, men även 92 funkar bra!


Extremt bra minne verkar de också ha de små liven, Alva kommer ihåg saker som har hänt för flera veckor och till och med månader sedan. Sen så kan hon berätta några ord om vad hon gjort under dagen då jag varit på jobbet, det är så himla kul att höra! Några exempel:

* För några veckor sedan var vi i en lekpark där Alva lekte lite med en äldre tjej som döpte en av gungorna till Buffa buffa vilket Alva hörde. Några veckor senare i samma lekpark frågade jag om Alva mindes vad gungan hette, för själv hade jag såklart glömt det för länge sen. Buffa Buffa sa Alva glatt!
* När vi kom till "stugan" häromveckan då vi var på väg till Lycksele djurpark sa Alva så fort vi kom igenom dörren - Docka, docka blinka ögat, och så pekade hon på trappan. Då mindes hon sen midsommar då vi var där sist  att det fanns flera stora dockor på övervåningen som kunde blinka med ögonen.
* När jag ber Alva berätta vad hon gjort på dagen har hon sagt till exempel Gunga annan lekpark (då hon och mormor har varit i en för henne ny lekpark), eller bollar massa bollar, puckar massa puckar (massor av bollar och puckar hade hon definitivt lekt med då morfar tagit fram en hel hink full).
* När jag bad henne berätta om djurparken räknade hon först upp djuren hon sett, och sen sa hon tunnel, Sune, Erik, Avva tunnel! (Då hade jag, Alva, Erik och Sune gått igenom en tunnel. Såklart.)


Pjuu, det här blev långt. Såna här inlägg förstår jag är ganska ointressanta för alla andra än typ mig själv och vår familj, men jag försöker att dokumentera så mycket som möjligt om Alvas utveckling då jag av erfarenhet har märkt att jag glömmer typ allt jag inte skriver ner, så ni får stå ut med lite långa Alvainlägg ibland!


Ikväll blir det tjejfest för första gången på jag vet inte hur länge, en kompis fyller trettio! Ha en trevlig lördag allihopa!

Nyheter från Färg & Form

Publicerat: 2011-08-04 Kl: 21:11:00 | I kategori: Barnkläder | 12 kommentarer |




Eget kollage med bilder lånade ifrån barnklassiker.se


Att jag älskar molnserien från Färg & Form har nog ingen missat med tanke på hur många prylar Alva har därifrån i sitt rum, så jag måste bara tipsa om dessa fina höstnyheter  - Färg & Form har nämligen börjat tillverka barnkläder med molnmönstret! Tyvärr finns de bara i bebisstorlekar vilket är alldeles för litet för Alva, eller det kanske är bra beroende på hur man ser det, min plånbok tycker nog att det är himla bra..



Bilden ovan är lånad från barnklassiker.se


Förutom barnkläderna i färgerna ovan så har även det vanliga sortimentet (tex påslakan, lampa, haklapp och filt) kommit i en ny färg, nämligen gult! Gult är definitivt inte fult som ordspråket säger, och det kan tänkas att Alva får nya fina gula påslakan till sin säng när vi flyttar! Jag unviker att köpa allt för mycket nytt till Alvas rum (med undantag för kläder uppenbarligen..) och resten av lägenheten innan flytten eftersom det bara är jobbigt att packa ner och flytta allt, hellre väntar jag tills vi har flyttat in så att man ser exakt vad som behövs!



Lite lekparkshäng!

Publicerat: 2011-08-03 Kl: 10:17:00 | I kategori: Utomhus | 6 kommentarer |




Alva och Frank sitter längst bak i träbussen och åker, gullungarna ♥


Den som följt min blogg nästan från start kanske känner igen Frank! Jag och Franks mamma Anja umgicks jättemycket i höstas under föräldraledigheten och gick på långpromender var och varannan dag. Sen började vi jobba igen båda två och då fanns det inte så mycket tid över längre, men nu har vi träffats två gånger den här veckan och bestämde att vi ska försöka träffas och ha lekparksdejter på kvällarna när man ändå inte gör så mycket annat! Alva och Frank kanske inte kände igen varandra men det tog inte många sekunder innan de lekte tillsammans och Alva kallade Frank för "Franke".. (och nu när hon ser bilderna på bloggen står hon i bakgrunden, pekar och skriker Fraaaank däääär!!)



Alvas fina klänning kommer från Småfolk



Inte så lätt att få ett fint kort på Alva och Frank när de sitter still, den tiden är visst förbi för länge sen.. Nu är det däremot kul att se hur mycket de utvecklats sen sist, Frank är jätteduktig på att springa och klättra och Alva som inte är lika snabb försöker hänga med så gott hon kan!


Så här såg det ut back in the days nån gång i höstas när de var ungefär 8-9 månader, småskruttarna..




Frank och Alva vid Nydalasjön, man vill ju bara äta upp dom..


Idag blir en bra dag, kombinationen ledig dag, soligt väder och besök av några fina vänner kan ju inte bli annat än perfekt! Trevlig onsdag på er! (och här var jag tvungen att tänka efter noga vilken dag där är, när man nästan alltid jobbar helg och är ledig mitt i veckorna glömmer man nästan bort vilken dag det är haha..)

Lite höstshopping..

Publicerat: 2011-08-01 Kl: 21:46:00 | I kategori: Mode & Skönhet | 6 kommentarer |





Finstickad kofta i lös modell 199 kr och fina baslinnen 69.50, från h&m. Som vanligt så köper jag två av allt men i olika färger, en jobbskada..


Alltså, jag skyller helt och hållet på jobbet att jag redan har börjat köpa höstkläder trots att det fortfarande är sommar, men på samma sätt som bikinisar trillar in i butiken när det fortfarande snöar ute har höstkläderna funnits i butiken sedan flera veckor tillbaka. Så fort jag började jobba igen efter semestern för två veckor sedan så ansåg jag typ att sommaren var över - jag är ju instängd på dagarna med stickade koftor och ser inte så mycket av solen som tydligen skiner varje dag (Nej jag är inte ett dugg bitter. Absolut. Inte.). Det är svårt att låta bli att shoppa när det finns så mycket fina höstnyheter, och denna vecka kom jag hem med dessa plagg ovan! Jag brukar mest visa det jag shoppar till Alva, men vi mammor kan ju också behöva lite inspiration! I och för sig så köper jag ju oftast svarta plagg så det är väl inte så inspirande kanske, men nu blev det lite vinrött också - jag gillar verkligen höstfärgerna den här säsongen med allt det röda och rostfärgade!




Byxa 199 kr och halsband 99 kr


Ett par svarta byxor blev det också, faktiskt mitt första par byxor på flera år ifall man bortser från mjukisbrallor och jeansleggins. När jag upptäckte svarta tights och tunika/klänningsmodet för typ fem-sex år sedan lade jag in alla mina jeans längst inne i garderoben och har aldrig tagit ut dem sen dess. Inte för att de skulle passa nu heller men det är en helt annan femma hehe.. Men nu blev det alltså ett par byxor, de är i tunnt kostymtyg med en liten mudd längst nere, så det känns typ som att gå runt i mjukisbyxor, perfekt! Halsbandet är likadant som mitt turkosa favorithalsband som jag använt jättemycket nu i sommar så när det kom in i rött var jag självklart tvungen att köpa det med, så fint!

Vinnaren av Briospisen!

Publicerat: 2011-08-01 Kl: 21:16:47 | I kategori: Tävlingar | 2 kommentarer |


Nu har jag dragit den lyckliga vinnaren av briospisen i samarbete med e-leksaker.se,  jättekul att så många var med och tävlade - hela 118 stycken med 245 lotter! Jag använde mig av True random number generator för ett rättvist resultat och vinnarnumret var nummer 27 - Emma! Ett jättestort grattis till dig, eller mest till lille Ebbe kanske för det är nog han som kommer att leka med spisen mest ;)

RSS 2.0