En liten älva!

Publicerat: 2011-01-31 Kl: 15:18:00 | I kategori: Teckningar & Illustrationer | 11 kommentarer |


Hehe det syns verkligen att jag började med håret på älvan och var jättenoga, sen i slutet när jag skulle göra blommor var jag lite less och gjorde typ fulare blommor än jag ritade när jag var tio år gammal..

 

Lite tecknande har jag också hunnit med i helgen, jag har verkligen fastnat för sagoväsen och gulliga djur, porträtt och liknande är nog inte min gjej. Något som är typiskt med mig är att jag är ganka bra på att älta sånt som man inte kan göra nåt åt, och sen jag började teckna igen har jag ångrat jättemycket att jag haft ett uppehåll på flera år, för om jag hade hållt igång tecknandet hade jag hunnit träna och utvecklats mycket mer och kanske till och med sökt någon kreativ utbildning när jag var yngre! Men det går ju inte att göra något åt nu i efterhand, jag får väl vara glad att jag började teckna igen och har hittat något som jag tycker är så himla roligt!

Och som jag skrivit någon gång tidigare så skulle jag vilja lära mig att teckna på datorn så att man kan göra posters av bilderna, och vem vet, kanske jag kan öppna en liten shop med posters i framtiden! Som ett litet hobbyprojekt då eftersom det inte är något man kan leva på och jag älskar mitt jobb som jag har nu! Men det skulle vara så kul som en liten hobby :) Det är för övrigt också något som är typiskt mig, att typ sitta och fundera på vilket namn jag ska ha på shopen innan jag ens vet hur man går till väga. Jag är ganska bra på att önskedrömma, och får jag en idé vill jag att det ska vara klart direkt, helst redan igår..

Sjukstuga

Publicerat: 2011-01-31 Kl: 10:00:42 | I kategori: Vardag | 5 kommentarer |
Sötaste mössmodellen ♥

Men titta vem som plötsligt syns på framsidan av Hjärtats mitts webshop, den gulligaste mössmodellen från i december då Alva fick äran att modella för en massa mössbilder till webshopen! Molnmössorna är mina absoluta favoriter också, Alva har  nu en turkos, rosa och grön men det kan nog bli en eller två färger till framöver när hon vuxit ur dom gamla..

Här hemma har vi sjuktsuga då jag vaknade upp med halsont och eventuellt feber, vår febertermometer är spårlöst försvunnen så jag kan inte kolla efter. Alva verkade frisk när hon vaknade men efter bara en halvtimme hörde jag hur hon började snora och en timme senare är hon redan tokförkyld, stackarn. Så det blir en lugn början på veckan, vi som hade planer på att åka ner på stan idag då jag fick höra att den enda butiken här i stan med Villervallakläder hade 40 % på hela sortimentet.. Men vi håller tummarna att vi är friska om några dagar och att inte alla kläderna är slutsålda!

En dag på Bräntberget!

Publicerat: 2011-01-30 Kl: 20:40:00 | I kategori: Utomhus | 8 kommentarer |Äntligen fick Alva och Frank vara tillsammans igen!Idag har vi varit på en liten utflykt, nämligen till Bräntberget som ligger i närheten av där vi bor! Anja, Anton och Frank var också där vilket var superkul då vi inte har hunnit träffats någonting sen Anja började jobba igen efter jul, vi var mammalediga samtigt i höstas och gick på promenader nästan varje dag. Både Alva och Frank var rätt så trötta när vi kom dit, men de hann träffas en liten stund innan de somnade i vagnarna båda två. Ganska skönt tyckte vi då solen precis kommit fram så vi hann sitta still (det hinner man ju inte så ofta nu för tiden..) och sola lite grann och grilla massor av korv. Efter en timme blev det dock ganska kallt, och när de sovit nästan två timmar var vi så frusna så att vi packade ihop allt och började gå till bilen. Som tur var så vaknade Alva på parkeringen så vi slapp väcka henne, perfekt tajming! Resten av dagen har vi försökt att göra så lite som möjligt här hemma, det var nog all frisk luft som gjorde oss så trötta..


Alvas första minnen

Publicerat: 2011-01-29 Kl: 16:07:00 | I kategori: Alva 0 -1 år | 17 kommentarer |
Alva minneslåda från hennes första år!Har hon verkligen haft sådär pyttesmå fötter?Alva har varit kändis i tidningen flera gånger..


När Alva var nyfödd köpte jag den här söta rosa förvaringslådan för att samla minnen från hennes första år i. Såhär ett år senare har jag inte lagt i så jättemånga saker då jag nästan glömt bort den, men några minnen har det iallfall blivit. Hennes första mössa och armbandet från BB var det första jag lade i, men sen gick det nästan ett halvår innan jag lade i några minnen från dopet i somras, alla grattiskort, de söta skorna och tårtdekorationen. Sen gick det ett halvår igen och det hann bli både jul och ettårsdag. Så nu har jag fyllt den med lite fler saker, alla grattiskort, julkortet och alla tidningar hon varit med i - BBbilden, ettårsdagen och som pepparkaka i julbilagan. Men det känns ändå som att jag borde kunna lägga i många fler grejer, det har ju hänt hur mycket som helst det här första året. Ni som också har en minneslåda, vad har ni lagt i för grejer eller någon som har något roligt tips?

Pulka och sovmönster

Publicerat: 2011-01-29 Kl: 11:51:43 | I kategori: Alva 1 - 2 år | 3 kommentarer |
Varför drar dom ut mig på pulka när jag ville sova?En pulkatur med morfar! Alva invigde också sina fina Kavatskor och det gick riktigt bra att trippa fram i dem!Dagens äventyr blev en liten tur med pulkan, Alvas morfar kom förbi och hälsade på en liten stund och passade på att dra Alva runt området! Imorse vaknade Alva inte förrän klockan åtta ( fast hon vaknade ganska många gånger inatt istället..) vilket gjorde att vi har försökt hålla henne vaken ända fram till lunch för att bara ha en sovstund idag istället för två. Det funkar bara om vi gör något speciellt som till exempel besöka öppna förskolan eller något annat med liv och rörelse och idag var det alltså en pulkatur. När vi kom in igen var hon jättetrött och gnuggade ögonen, så efter lunchmaten slocknande hon ganska direkt! Förhoppningsvis sover hon ända till klockan två vilket innebär att hon är lagom trött vid läggdags klockan åtta. Flera gånger de senaste veckorna har hon sovit sin andra sovstund vid 15tiden vilket blir alldeles för sent vilket visade sig igår. Då var vi ju faktiskt och tog sprutor på Bvc och var inte hemma förrän vi 15 tiden vilket gjorde att Alva sov ända till klockan 16. Tror ni hon var trött då klockan åtta på kvällen? Skulle inte tro det. Den var nog vid halv tio innan hon somnade, till och med jag och Andreas var tröttare än Alva..

Vårt lilla trasseltroll!

Publicerat: 2011-01-28 Kl: 17:09:35 | I kategori: Alva 1 - 2 år | 8 kommentarer |
Troll? Alva?

Ok att man absolut inte ska skratta åt sina barn, men Alvas frisyr när hon vaknade för en stund sedan var typ det gulligaste jag sett så jag var tvungen att skratta lite åt henne.. Vet inte riktigt vad hon har gjort men jag har känslan av att hon krupit runt rätt så mycket i sömnen.. På tal om sömn så sov hon även hela natten inatt utan att vakna för andra gången sen hon flyttade in i eget rum! För andra gången i hela sitt liv också för den delen!

Sprutor och utveckling!

Publicerat: 2011-01-28 Kl: 15:50:00 | I kategori: Alva 1 - 2 år | 3 kommentarer |
Den finaste ettåringen och en mamma som borde färga håret..Medan Alva sover sitter jag och försöker lära mig photoshop, det är verkligen en hel vetenskap! Äntligen har jag iallfall lyckats lära mig hur man gör små hjärtan i bilden, tack till gulliga Therese som tipsade mig hur man gör! Nu ska jag bara lyckas göra hjärtan i bakgrunden istället för i hela ansiktet :)


Idag har vi varit på BVC för en ettårskontroll och sprutor vilket inte var så poppis hos en viss liten tjej. Det gör verkligen ont i hjärtat av att höra hennes panikskrik men Alva var jätteduktig idag och glömnde bort det hemska så fort hon fått en spännande leksak i handen. Hon följer sin kurva både på vikten och längden, 10880 g väger vår tjej just nu och är hela 77 cm lång! Inte konstigt att hon behöver 86 på kläder, hela 5 cm har hon vuxit  och exakt 1000 g har hon gått upp sen vi var där sist för 3 månader sedan.

Det går väldigt fort just nu i Alvas språkutveckling, hon lär sig nog ett-två nya ord varje dag. De senaste dagarna  har hon sagt Puu (Puck, pappa gillar ju hockey..), Bu när vi skräms, atten (vatten) , titta (Ticktack som klockan) Bluu (Blå) och säkert några fler. Hon försöker härma allt vi säger så det kommer lite roliga läten hela tiden! Hon blir jättelycklig också när hon säger något vi förstår så då klappar hon händerna och skrattar efteråt, gullungen.

Så nu vid ettårs ålder kan hon säga mamma, pappa, Avva (Alva) nääna (stjärna, fortfarande mest poppis och hon blir överlycklig varje gång hon ser en någonstans och pekar och typ skriker NÄÄNAA), och lite olika djurläten som Ho-ho, voff, grisgrymtande mjao och såklart monsterljudet till allt som är lurvigt..

Alla frågar nu för tiden om hon börjat gå än, och det har hon inte. Hon vill inte ens stå själv utan stöd, men går gärna och håller sig fast vid soffbordet och soffan, eller ställer sig upp mot väggar. Gåvagnen gillar hon verkligen och nästan springer med, men släppa vill hon inte göra. Klättra har hon också blivit lite bättre på den senaste veckan och nu klättrar hon upp på soffan utan svårigheter! Jag hoppas bara att hon håller sig till soffan så att hon inte ska vara och klättra upp på bord och andra möbler men det är väl oundvikligt..

Vårnyheter från Meandi!

Publicerat: 2011-01-27 Kl: 20:47:26 | I kategori: Barnkläder | 5 kommentarer |
Eget kollage med bilder lånade från Meandi.se

Idag fick jag mail från Meandi att deras vårkollektion nu har släppts på hemsidan, så självklart var jag tvungen att gå in och kika på alla nya mönster! Bäst gillade jag mönstret med små figurer och träd "Harry & Lily garden" som fanns både som klänning och body. Jag köpte ju några plagg i höstas då jag var på ett meandiparty, och den klänningen jag köpte i storlek 74/80 är fortfarande alldeles för stor åt Alva som egentligen har storlek 86 så hon har redan ett oanvänt meandiplagg som bara hänger och väntar. Men om jag skulle bli bjuden på ett meandiparty igen skulle jag nog ändå inte kunna bli att köpa ett plagg eller två. Eller tre..

Bilder från Hjärtat mitt!

Publicerat: 2011-01-27 Kl: 12:24:00 | I kategori: Alvas "modell" uppdrag | 5 kommentarer |
 Den sötaste modellen ♥

Nu finns alla bilder på Alva när hon modellar för Brights & strips kläder uppe i webshopen, och vi är såklart jättestolta över vår fina tjej! Nu återstår bara problemet vilka av plaggen vi tyckte bäst om, för som tack för att vi ställde upp och fotade kläderna får Alva behålla två stycken plagg! De är så himla fina allihopa, mjuka och sköna och sitter jättebra så jag har lite beslutsångest, men jag har bestämt att vi ska välja en hängselbyxa och en tröja, frågan är bara i vilka färger!

Idag har vi spenderat hela förmiddagen på öppna förskolan och nu sover Alva som en stock, och jag ska nog för ovanlighetens skull lägga mig och vila lite och se ett avsnitt av Top model på datorn. Våran morgon startade redan klockan fem när Alva plötsligt var jättepigg och ville leka.. Det ville inte hennes trötta föräldrar men det tog nästan till klockan sex innan hon somnade om igen, annars brukar hon somna om väldigt snabbt bara hon får sin napp och snuttefilt men hon kände väl på sig att vi var extra trötta imorse, bustjejen..

Några tights till Alva

Publicerat: 2011-01-26 Kl: 20:34:34 | I kategori: Shoppat till Alva | 7 kommentarer |
Dagens Alva i den fina husvagnsklänningen från Jny Design. Nyklippt är hon också, jag råkade klippa luggen lite kort då den blev helt sne först men hon blev såklart söt ändå!Alva trivs som vanligt på restaurang, mycket folk och nya saker att titta på! Och så får man ju smaka massa gott från mammas tallrik..
Vi fick gå på tre olika lunchrestauranger innan vi hittade en plats på Invito. Dagens lunch bestående av ris, het köttgryta och nachos var en oväntat lyckad kombination!


Efter att morgonen startade lite i kaos med en lägenhet som såg ut som ett bombnedslag trots att jag städade igår, och en dotter som inte var på sitt bästa humör flydde vi ner på stan för att äta lunch med min mamma som var ledig idag. Hon hade precis gjort en ansiktsbehandling på förmiddagen och jag känner att det är någonting jag också borde unna mig innan jag börjar jobba nästa månad.

Det är lite farligt för mig att vara på stan så mycket som jag varit den senaste tiden för jag vet ju att jag aldrig kommer hem utan att ha shoppat något onödingt. Men nu hade jag faktiskt upptäckt någonting som Alva saknar i sin garderob, nämlingen tights! Hon har miljoner klänningar men bara ett enda par svarta tights som hon alltid använder så det var målet med dagen shopping. Men då vi fick lite bråttom i slutet då parkeringstiden nästan gått ut köpte jag hem typ alla tights jag såg utan att hinna tänka efter vilka färger hon egentligen behöver, så det kanske blir ett färgbyte nästa gång jag åker ner på stan!
Från lindex som har tag 3 betala för 2 blev det två par tights och en velourbyxa, och från Åhlens två par tights eftersom det var 2 för 100 krEn bok slank det med hem också då Åhlens hade 20 % på barnböcker. De senaste dagarna har Alva rivit sönder två böcker här hemma och tyvärr visade sig att den nya boken också hade för tunna flikar som lätt dras sönder, den var inplastad så jag såg inte det i butiken. Tur att den bara kostade 40 kr för den lär inte överleva så länge..Presentpapper och andra laster

Publicerat: 2011-01-26 Kl: 10:49:00 | I kategori: Pyssel / DIY | 10 kommentarer |

Bilder från Blafre.com, finns att köpa på tex inreda.se

Ibland när jag får en idé eller fattar tycke för någonting kan jag bli lite besatt och kan inte riktigt hejda mig. Ett exempel på något som gått överstyr är ju kuddhörnan i Alvas rum som för länge sedan var helt överfull med kuddar, men ändå kan jag inte låta bli att kolla på fina tyger som jag vill sy fler kuddar av. Annars har det varit nagellack (jag har typ tio nästan likadana hallonrosa nagellack men hur många gånger har jag målat naglarna sen Alva föddes? Svart noll), ögonskuggor, halsband eller något annat typ pysselmaterial. Men det positiva är ju att jag när besattheten försvunnit typ aldrig behöver köpa samma sak igen på många år, för då har jag redan en hel låda med halsband eller vad det nu är jag gillar för tillfället..

Den senaste lasten har jag upptäckt är presentpapper. Just innan jul hade vi bara en rulle kvar, och vad gör jag då? Jo jag köper tio rullar inom en veckas tid istället för en eller två rullar som en vanlig människa. Och det värsta är ju att jag nu vill köpa ännu fler för jag hittar så fina mönster hela tiden som jag tycker är lite finare än dom jag redan köpt. Jag ser framför mig hur jag kommer att slå in så fina paket, klä in kartonger och annat pyssel. Som om jag inte redan har hundra andra pysselprojekt på gång..

Men är det konstigt att man blir inspirerad och vill skapa något när man ser dessa fina papper ovan? Så fort jag kommer på vad jag ska använda dem till kanske jag måste göra en liten beställning.. Kanske fler vimplar till Alvas rum - det skulle nog blir superfint!
Kanske att det blev lite många på en gång..En av mina gamla laster, för några år sedan kunde jag knappt gå på stan utan att köpa en ny ögonskugga från Make up store. Tur att de bytte förpackning till de helsvarta för då tyckte jag att det var jättestörande att inte kunna se vilken färg det var på skuggan.. Men hur länge kan man spara en ögonskugga egentligen? Jag borde verkligen rensa mitt sminkskåp någon dag känner jag..

En kväll med tjejerna!

Publicerat: 2011-01-25 Kl: 21:00:26 | I kategori: Allmänt | 7 kommentarer |

Jag älskar den här bilden på Alva och min fina vän Moa, den är dock inte tagen ikväll utan förra veckan då vi tog modellbilderna för Brights & stripes, Moa hjälpte till att underhålla Alva så att hon skulle sitta still mer än en sekund..


Nu är jag precis hemkommen från en härlig kväll tillsammans med några av mina fina tjejkompisar, det blev först middag ute, pizza & salladsbuffé för att sen gå hem till en av tjejerna och bara umgås. Vi har känt varandra allihopa sedan vi var små och har haft mycket kul genom åren, och med våran dåliga humor och alla roliga minnen vi har gemensamt så  blev det några timmar av skratt! Precis vad jag behövde ikväll, jag måste bara bli bättre på att ta mig tid och komma bort några timmar lite oftare för man blir ju så mycket piggare och gladare när man kommer hem! Innan jag blev gravid med Alva föddes träffades vi minst varje helg och pratade ofta i telefon några gånger i veckan så det blir ju ganska stor skillnad att bara träffas någon gång i månaden.

Nu håller Andreas på att natta Alva medan jag ska sätta mig och läsa lite bloggar , jag har knappt hunnit läsa bloggar alls de senaste dagarna så nu måste jag läsa ikapp alla bloggar jag följer! Men även om jag inte hinner läsa en blogg på flera dagar eller till och med en vecka så läser jag alltid ikapp till det inlägget jag läste sist, man vill ju inte råka missa någonting :)

Beautiful blogger award!

Publicerat: 2011-01-25 Kl: 20:51:00 | I kategori: Listor/Awards | 5 kommentarer |


Den senaste veckan har jag blivit tilldelad inte bara en utan två stycken Beautiful Blogger Award, tack så mycket till gulliga Therese och Linda!

Eftersom de innehöll olika frågor båda två slår jag två flugor i en smäll och svarar på dem här i samma inlägg! Den första delen kommer från Linda och den andra delen från Therese.

Del 1: Ta upp närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4. Vad står där?

“Någon har dödat hans far, mor, lillasyster och samma person är med viss sannolik även på väg till storasyster" (Lars Kepler - Hypnotisören)

Vad var det senaste du såg på tv?
En repris av Project runway

Borsett från datorn, vad hör du just nu?
Ljudet av Little big planet som Andreas sitter och spelar på Ps3-an

När var du senast utomhus och vad gjorde du då?
Räknas det om man bara var ute tio minuter? Isåfall gick vi från pizzerian hem till min kompis Moa

Vad har du på dig?
Svarta tights, svart klänning och en marinblå kofta med guldknappar, allt från h&m

Vilken var den senaste filmen du såg?
Film? Jag kommer faktiskt inte ihåg när jag såg en hel film senast, man hinner ju aldrig se film när Alva är vaken och när hon somnat på kvällen har jag en massa annat att fixa med. Men om jag inte minns fel så såg vi Grown ups på bio i höstas..

Skulle du överväga att flytta utomlands?
Jag har faktiskt aldrig tänkt tanken över huvud tagen, jag är rätt hemmakär!

 

Regler:
* Kopiera in bilden och länka till den du fått den av.
* Ge Awarden till 7 andra bloggare.Del 2: Skriv 7 intressanta saker om dig själv…


1. Jag har samlat på tvspel sen jag var liten och älskar rollspel till alla konsoler, allt från supernintendo till playstation 3. Tyvärr har jag knappt lyft en handkontroll sen Alva föddes, det finns inte tid längre att lägga ner 200 timmar på ett enda spel som jag gjorde tidigare

2. Jag är sjukt mörkrädd och kan oftast inte sova förrän Andreas kommit hem ifall han är ute på krogen eller så. Men det har blivit lite bättre sen Alva föddes, nu är vi ju två som slåss mot alla spöken!

3. Jag hatar att köra bil. Verkligen h a t a r. Jag har haft körkort i typ tio år men kör bara om det är livsnödvändigt. Det vill säga typ aldrig. Det tog kanske ett år innan jag körde vår nya bil pga att den var automatväxlad och jag hade fått för mig att det var jättesvårt..

4. Jag och Andreas har varit tillsammans i snart tretton år, sen jag var sexton ♥ Fast förra året glömde vi vår årsdag bägge två, men Alva var bara några månader då så vi hade fullt upp med annat!

5. Sen Alva föddes kan jag aldrig bara sitta och koppla av och typ göra ingenting utan gör alltid flera saker samtidigt. Typ fyller i papper eller städar samtidigt som jag ser på tv. Om jag bara sitter ner och vilar blir jag jättestressad och tänker på all tid jag slösar bort när jag egentligen kunde gjort viktigare grejer . Jag måste blir bättre på att vila märker jag..

6. Jag älskar dokusåpor, ju töntigare och mer skandaler desto bättre. Paradise hotel, The bachelor, Kungarna av tylösand, jag gillar allt och är överlycklig att Big brother ska börja igen!

7. Min största last är ostkrokar. Jag har nog ätit en påse per helg i hela mitt vuxna liv och när man börjar räkna på hur många hundra påsar det är så förstår jag ju varför jag fortfarande har åtta gravidkilon kvar..Jag har jättemånga bloggar som jag följer och skulle vilja ge den till alla, men jag skickar awarden vidare till dessa fina tjejer! Ni får själva välja om ni vill göra del 1 eller del 2, eller båda två!

Jemsi
Anna S
Uppsalamamman
Jannie
Mickan
Malin
Edvinsmamma

Gå in och besök deras bloggar ifall ni vill hitta nya bloggar att följa och glöm inte att besöka Therese och Lindas härliga bloggar också!
.
Tillägg: Exakt samtidigt som jag skickade min award till Jannie satt hon och skickade en till mig också, tack gulliga du! Två smarta hjärnor - en tanke :)

Lite sovstatus..

Publicerat: 2011-01-25 Kl: 10:09:00 | I kategori: Alva 1 - 2 år | 4 kommentarer |

Alva livar upp i sin härliga velourdress från Lindex!


Nu har Alva sovit i sitt eget rum i två veckor ungefär och jag måste säga att jag tycker att vi sett vissa framsteg. Den första veckan vaknade hon nog lika många gånger som vanligt, men nu i helgen hände det som vi väntat på i ett år - Alva sov hela natten utan ett knyst! Jag vaknade av mig själv och  märkte att det hade börjat ljusna ute, bara det kändes jätteovanligt då det alltid är kolsvart när vi stiger upp. Så jag kollade på klockan och upptäckte att den stod på 7.50, och från Alvas rum var det fortfarande knäpptyst. Hon brukar vakna vid 6.30 ungefär i vanliga fall, så när klockan blivit 8.15 var jag tvungen att smyga upp och kolla så att hon andades, och då hade hon på något vis krypit ihop vid fotändan av sängen och låg och sov där, det var så himla gulligt för annars ligger hon rätt still när hon sover. Inte förrän klockan var 8.30 vaknade Alva, så både jag och Andreas fick sovmorgon! Men det var faktiskt min tur egentligen så jag låg kvar i sängen en timme till medan pappa och dotter fick leka själva.. Dock har de här två senaste nätterna inte varit så roliga då vi har blivit väckt flera gånger, men det känns ändå positivt att vi nu vet att hon kan sova hela natten helt själv!

Lite shopping!

Publicerat: 2011-01-24 Kl: 20:15:56 | I kategori: Shoppat | 4 kommentarer |
Två klockor från Ur & Penn blev det till mig själv, endast 200 kr st!En regnkappa för 75 kr och body för 25 kr.... och en lurvfleece för 75 kr, allt från Lindex!


Denna måndag har vi spenderat nere på stan, jag kom äntligen ihåg att hämta ut mina nya glasögon som varit klara i över en månad men som jag glömt varje gång jag varit på stan den senaste tiden. Alva var snäll som vanligt och satt lugnt i vagnen hela tiden, förutom när vi stannade på Åhlens bokavdelning och bläddrade i lite barnböcker, då blev hon inte så nöjd när vi skulle gå därifrån och dessutom inte köpte någon av böckerna hon pekade på och ville ha..

Idag blev det lite shopping till mig själv också för en gångs skull, annars är det mest till Alva som är roligast att shoppa just nu även om jag alltid har gillat att handla till mig själv också! Jag visste redan vad jag var ute efter, nämligen en ny klocka! Just klockor är någonting som jag köper så himla sällan, jag tror jag har ägt max fyra klockor typ sen jag gick i gymnasiet så det var ju verkligen på tiden. Och när min gamla klocka stannade för några dagar sen tog jag det som ett tecken! Som tur var hade Ur & Penn halva priset på alla klockor (har dom inte typ alltid det?) så jag köpte både en svart och en vit, jag måste ju kompensera att jag har haft min förra klocka i typ fem år..

En blivande längdskidåkare?

Publicerat: 2011-01-23 Kl: 19:07:00 | I kategori: Utomhus | 4 kommentarer |Idag sken solen här i Umeå och vi hade inget inplanerat under dagen så det blev en riktig långpromenad för hela familjen! Nästan två timmar var vi ute och gick för att Alva skulle få sova riktigt länge, vi testar idag om vi kan få henne att sova en längre sovstund istället för två kortare. Vi bor precis bredvid ett ländskidåkningsspår, och jag blev riktigt sugen på att testa längskidor som jag inte åkt sen gymnastiken i skolan då jag inte gillade det alls, men nu såg det riktigt mysigt ut med alla längskidåkare som susade förbi! När det gäller träning är jag bra på att få idéer om hur jag ska göra för att komma igång men sämre på att genomföra idéerna så vi får väl se om jag lyckas åka någonting innan vintern är slut, jag äger ju inte ens ett par skidor..

Nu är det snart dags att lägga Alva, hon brukar sova vid 20-tiden men idag har hon varit vaken sen klockan 13.15 så det blir lite tidigare läggdags för henne då hon har gnuggat ögonen sen klockan fem.. Så då blir det tvspel resten av kvällen! Trevlig söndagskväll på er!

Vår lördagskväll!

Publicerat: 2011-01-23 Kl: 16:38:55 | I kategori: Vardag | 1 kommentarer |


Alva gillade sina nya presenter direkt, den taggiga bollen blev nya favoriten!

 

Vi försökte ta en fin bild på Alva och Sune hela kvällen men de ville aldrig sitta still..


 

I det andra paketet fanns fina klossar med djur och ljud!


 

- Ok vi sitter väl still i en sekund på samma ställe båda två ..


Gullungarna. Att Alva har två olika outfits beror på att hon hällde ut sin vattenflaska över tröjan. Den söta t-shirten kommer från Polarn o pyret och jag köpte den i storlek 92 för att den skulle passa i sommar, men efter tvätt krympde den och blev max en 86a..

 

Igår hade vi en perfekt kväll med kompisar på besök för lite tvspelande och middag, och lite mer uppvaktning av vår nyblivna ettåring då Erik, Elin och Sune hade med sig två paket! Vi bjöd på västerbottenpaj med romsås och sallad, supergod blev den och riktigt enkelt att göra och passar när man är många för man behöver inte så mycket för att bli mätt! Vi var sex stycken som delade och det blev ganska lagom på en paj.

Vi spelade Little big planet 2 till Ps3 som vi köpte tidigare i veckan, dock  verkar det inte lika bra som ettan som vi spelade jättemycket när jag var gravid och fram till Alva var någon månad gammal och man inte hade tid att spela tvspel längre.. En supertrevlig kväll hade vi hur som helst men det känns ju att man inte är tjugo år längre för vid 20-tiden började jag att gäspa och vid 22 var jag supertrött, vet inte hur man nånsin ska orka gå ut och roa sig på krogen längre till mitt i natten, det kanske blir aktuellt igen när Alva blir tonåring eller så..

Svar på frågor om Alvas rum!

Publicerat: 2011-01-23 Kl: 10:06:00 | I kategori: Hemma hos oss - Alvas rum GAMLA LÄGENHETEN | 9 kommentarer |


Jag har fått väldigt många frågor den senaste tiden om vart jag har köpt vissa prylar till Alvas rum, så jag tänkte samla alla frågor här i samma inlägg! Många av frågorna har varit från läsare utan egen blogg, och då svarar jag alltid i kommentarsfältet i samma inlägg, men det kan ju vara lätt att missa svaret där!
Ugglorna är hemmasydda (helt snea och knövliga om man kollar nära men tur det inte syns på korten..) och tyget har jag köpt på Olssons tyger. Det fanns både i rosa, turkost, rött och grönt om jag minns rätt. Jag gjorde bara så att jag klippte ut delarna (se bild nedan) och zickzackade fast dem på framstycket, sen sydde jag ihop fram och bakstycket (först med zickzack och sen med raksöm) och stoppade dem sen med vadd. Jag kan typ bara sy gardiner och kuddfodral annars så om jag klarade att sy så kan nog de flesta klara det!
 

Gungelefanten har jag köpt från Bestkids.se, men den finns tyvärr inte kvar längre. Märket på elefanten är Kids Company har jag dock precis upptäckt på en pytteliten lapp bak på elefanten så nu kan jag svara på det till alla som frågar!Vimplarna är från Åhlens men jag har klippt bort flera av bitarna och sytt dit egna tyger som jag gillade bättre!


 


Molngardinen har jag sytt själv av Gunilla Axens tyg, och det finns att köpa i meter på flera olika webshopar, själv har jag köpt det på Designbutiken här i Umeå

 

Den prickiga mattan kommer från MIO, jag köpte den i våras men den finns fortfarande i butik, iallfall här i Umeå!

 


Det fina ALVAtåget har jag fått många frågor om. Det har vi köpt (eller det var faktiskt Andreas som hittade det och tyckte vi skulle köpa det till Alva så jag kan inte ta åt mig äran) i en leksaksbutik i Stockholm som jag inte minns namnet på men märket på tåget är Vilac.Molnboxarna har jag pysslat ihop superenkelt genom att limma fast molnen (köpta på tradera sök på moln + scrapbooking) på boxarna som är köpta på Lagerhause


Jag fick även frågan för några dagar sedan om jag kunde tipsa om bra butiker där man kan köpa fina inredningssaker till barnrummet! Här i stan tycker jag om Designbutiken (allt med moln), Sagolika ting (det hörs nästan på namnet hur fina leksaker de har) och Mio (fina möbler och en del saker från tex Jabadabado.

Jag gillar att pyssla och sy saker själv, men annars beställer jag mycket på internet. Bra butiker är tex barnvänligt.nu (mycket ugglor och annat roligt) modelmini.se, lekvira.se (därifrån är Alvas lilla bord och stolar köpt) och bestkids.se men det finns verkligen hur många bra webshopar som helst!

Alva modellar Brights & Stripes!

Publicerat: 2011-01-21 Kl: 14:29:00 | I kategori: Alvas "modell" uppdrag | 15 kommentarer |


Alla kläder kommer från Brights & stripes och går att köpa hos Hjärtat mitt


För någon månad sedan skrev jag om att Alva fått vara mössmodell för webbutiken Hjärtat mitt, och nu har hon även fått äran att vara modell för de superfina käderna från Brights & Stripes! Alla plaggen är helt underbara med mönster av regnbågar, precis Alvas stil (ok min stil..) så vi blev superglada när vi blev tillfrågade för någon vecka sedan!

Vi fick hem en hel hög med fina plagg att fotografera vilket har tagit några dagar då Alva kanske inte vill byta kläder fem gånger per dag.. Men nu är nog de flesta bilderna tagna och redo att komma upp i webshopen, och mammahjärtat spricker väl av stolthet snart ♥

Lite ugglor!

Publicerat: 2011-01-20 Kl: 22:08:00 | I kategori: Teckningar & Illustrationer | 10 kommentarer |


De senaste två teckningarna blev ugglor, inte så oväntat kanske!


Som jag skrev för några dagar sedan så har jag börjat teckna igen efter flera års uppehåll, det känns superkul och jag har massor av roliga idéer. Såklart var jag tvungen att teckna några ugglor, man kan väl inte få för många ugglor i ett barnrum! Inte för att dessa två kommer att hängas upp på väggen, den första blev helt misslyckad då jag tänkte prova skugga trädet i olika bruna nyanser men det blev så fult att jag målade över allt i mörkbrunt, och samma sak med himlen.. Men det sägs ju att övning ger färdighet och om några månader hoppas jag att resultatet blir betydligt bättre!

Den nedre teckningen har jag haft som idé i huvudet i flera månader och egentligen hade jag tänkt att vänta att göra den tills jag lärt mig rita i photoshop och göra en poster av den! Men jag var bara tvungen att få ned den på papper, och man måste nog provteckna den några gånger ändå och prova lite olika mönster och färgkombinationer. Bakgrunden får nog vara vit nästa gång för det  rosa blev alldeles flammigt och det är ju så störande när man råkar måla fel, det är lite därför jag vill teckna på datorn istället så att man lätt kan ångra alla fel man gör och testa massa olika färger och idéer!

Alvas ettårspresenter!

Publicerat: 2011-01-20 Kl: 12:00:00 | I kategori: Alva 0 -1 år | 7 kommentarer |

Två roliga leksaker med ljud och knappar - en spelande larv och en traktor med djur, samt ett tåg och en liten traktor! Alva gillar både bilar och traktorer och brummar alltid när hon ser demGodsaker från Bombadill, gåvagn från Micki, ugglorna är hemmasydda, spårvagnsväska, badleksaker och kylskåpsmagneter för barn, mycket poppis!Kylskåpsmagneterna var bra underhållning så att jag kunde få något gjort i köket!Mycket fina kläder fick hon också! Stövlar från Polarn o pyret, molnklänning från Bustråden, lila söt kofta, mössa och scarves med moln, och en pyjamas med söta ugglor! Det märks att alla har snappat upp att jag gillar moln och ugglor :)
Några fina böcker och pussel, det kan vi nog aldrig få för mycket av här hemma!


Tack för alla fina presenter ni som var här och uppvaktade vår ettåring!

Vårnytt från Lindex!

Publicerat: 2011-01-19 Kl: 20:06:00 | I kategori: Barnkläder | 8 kommentarer |
Bild från Lindex.se

Jag måste bara tipsa om denna underbara velouroverall från Lindex. Jag såg den för några dagar sedan på Lindex hemsida och blev helt kär! Jag hade tänkt att försöka undvika att köpa nya kläder till Alva på ett tag då hennes garderob i princip svämmar över, men denna var jag bara tvungen att ha. När jag väl bestämt mig för att beställa den hade storlek 86 hunnit sälja slut, men som tur var fick jag tag på den idag då vi var nere på stan en sväng och jag blev så glad när jag såg att den fanns i rätt storlek. Den var lika fin i verkligheten också och kommer att passa perfekt på Alva!

Alvas ettårsdag!

Publicerat: 2011-01-19 Kl: 07:29:00 | I kategori: Alva 0 -1 år | 20 kommentarer |


Tack så mycket för alla snälla gratulationer på Alvas ettårsdag! Vi hade en jättefin dag med massor av presenter, trevligt sällskap och en glad och nöjd ettåring! Eftersom bilder säger mer än tusen ord så kommer här massor av bilder från dagen!


Dagen börjar med paketöppning just innan klockan sju. Det var två trötta föräldrar som sjöng ja må du leva och tågade in på Alvas rum, men hon verkade gilla det iallafall!

 

Alva var klädd i en jättesöt klänning med cupcakes från Lindex dagen till ära!


 

Den fina gåvagnen från Micki blev genast poppis! Jag gjorde två olika sorters cupcakes, den här fina rosa hade smak av banan


 

Kladdkakemuffins med grädde och små kronor av rosa mandelmassa. Tipset om kronorna fick jag av Sara som också håller på att förbereda kalas! Synd bara att de sjönk ned i grädden så mycket att man knappt såg att det var kronor.. Men de smakade gott!

 

 

Temat gick i rosa såklart. Vi köpte en färdig marsipantårta som jag dekorerade lite snabbt. Bokstäverna är av mandelmassa och det underbara tågljusen hittade jag på Ica!Födelsedagsvimplarna passade jättebra i en dörröppning tillsammans med ballonger.

 

Massor av fina paket blev det! Jag tänkte visa presenterna i ett eget inlägg då jag inte hunnit ta kort på allt än, Alva började leka med allt på en gång såklart så det ligger lite utspritt här och där..

 


Alva fyller ett år !

Publicerat: 2011-01-18 Kl: 07:42:00 | I kategori: Alva 0 -1 år | 23 kommentarer |

Idag säger vi hipp hipp hurra till vår älskade tjej som fyller ett år! Tänk att det har gått ett helt år sedan hon låg i min famn alldeles nyfödd ♥♥♥

Resten av dagen ägnar vi åt att förbereda för kalaset i eftermiddag, bilder kommer senare men nu blir det cupcakesbakning!

Brights & stripes

Publicerat: 2011-01-17 Kl: 14:05:00 | I kategori: Barnkläder | 6 kommentarer |Eget kollage med bilder från Hjärtat mitt


Regnbågar känns väldigt rätt just nu till våren med alla härliga färger, och jag kan tipsa om dessa fina kläder ovan med både moln och regnbågar som kommer från Bright & stripes! De går att köpa hos Hjärtat mitt som är en av endast fyra återförsäljare i Sverige. Jag har även en extra anledning att älska dessa plagg och det kommer fler inlägg om det senare i veckan :)

Sötaste tjejen i moln!

Publicerat: 2011-01-16 Kl: 21:56:49 | I kategori: Dagens outfit - Alva | 7 kommentarer |
Dagens Alva var så söt i sin fina molnklänning från Bustråden!


Dagen började kanonbra med att Alva endast vaknade en gång i natt, vilket framsteg! Jag märkte dock ingenting då Andreas var uppe och nattade om henne, jag som brukar vakna av minsta knyst! Lite senare fick vi middagsgäster så då passade vi på att göra något annat än köpepizza som vi brukar äta..

Det blev en supergod risonisallad med grillad kyckling och vitlökssås! Mina kompisar gjorde denna på en grillfest för några år sedan och jag har gjort den flera gånger sen dess. Man kan såklart använda vad man vill i salladen men vi hade ruccola, fetaost, körsbärstomater, gurka, rödlök och solroskärnor. Och risono såklart. Vinegretten är gjord på olivolja, vitlök och basilika. Mycket godare blir det med färsk basilika men vi var lata och använde fryst istället..

Sen var Alva ovanligt svår att natta men hon ville väl kompensera att hon sov så bra i natt, busungen! Vi var nog de enda i hela Sverige känns det som inte såg Solsidan, men av någon anledning missade vi den första säsongen och vi ville se den innan vi börjar följa säsong två. Det känns som att jag knappt följer någon serie över huvud taget nu för tiden, förut älskade jag alla dokusåpor som Paradise hotel och liknande, eller det gör jag fortfarande men jag verkar aldrig ha tid att se på tv. Det blir kanske så när man har så många bra bloggar att följa och hänga med i :)


Risonisallad, enkelt och gott!Tack alla ni som röstade på min blogg hos Lilija, jag kom tvåa men det är ju inte heller fy skam!

Lite presentinslagning..

Publicerat: 2011-01-15 Kl: 15:37:00 | I kategori: Shoppat till Alva | 13 kommentarer |

Dags att slå in ettårspresenter! När jag ser allt är det visst mer fina saker som jag ska inreda hennes rum med än leksaker till Alva, men det kommer hon nog få ändå av släkten!

Jag blev lite lurad av solen som varit framme idag, men eftersom termometern visade på - 23.5 grader har vi hållit oss inomhus. Jag passade på att börja slå in Alvas födelsedagspresenter, lika bra att passa på för vips så är det tisdag och kalasdax.

Ugglorna har hon ju redan råkat se när jag just hade sytt klart dem, och de blev favoriter med en gång. -Ho ho sa Alva och pekade på dem. Jag gömde dem sedan snabbt ovanpå garderoben men Alva har rätt bra minne och pekade och ho-ade åt garderoben i flera dagar efteråt. Nu var det dock några veckor sen sist, så förhoppningsvis blir hon lite överraskad iallafall!Rösta gärna på min blogg som veckan blogg hos Lilija.com här!

Det går att rösta en gång per dag till och med söndag! Jag blir jätteglad för varenda röst, tack!
Pysseltips - Födelsedagsvimplar!

Publicerat: 2011-01-15 Kl: 14:01:00 | I kategori: Pyssel / DIY | 7 kommentarer |
Klipp ut vimplarna, gör hål och trä igenom ett snöre - busenkelt!
Så blev det lite pysslande idag också, Alvas ettårsdag närmar sig med stormsteg och då vill vi ju ha extra fint här hemma! Av tapetproverna jag beställde för några dagar sedan blev det en rad med födelsedagsvimplar! Ifall Alva inte redan haft vanliga vimplar på sitt rum hade dom hamnat där i stället, men nu när jag såg hur enkelt det var så kommer jag säkert att beställa lite fler prover och göra ännu fler vimplar till hennes rum, det livar upp så mycket!

Jag skulle tro att det tog ungefär femton minuter att klippa ut, göra små hål och trä upp vimplarna på ett snöre, så detta är ett superenkelt tips för er som inte gillar att pyssla i vanliga fall! Man kan också använda sig av scrapbookingpapper som finns i massor av härliga färger och mönster och som är lite tjockare än vanligt papper. Och så slipper man krångla med symaskinen!
Dessa kommer jag nog att beställa fler prover av för att göra fler vimplar till Alvas rum! Jag har beställt dem här!


En kreativ kväll!

Publicerat: 2011-01-14 Kl: 21:57:43 | I kategori: Teckningar & Illustrationer | 6 kommentarer |
Detta köpte jag igår under min "spontana shoppingrunda", två ritblock och ungefär miljoner Promarkerspennor.
Detta pysslade jag med igår kväll, min första teckning på flera år! De två älvorna hittade jag på internet, dock svartvita och utan bakgrund så jag målade av dem och ändrade lite grann samt lade till bakgrund, stubbe och svampar. Jag kan alltså inte ta åt mig hela äran själv, men jag ville mest testa mina nya pennor och komma igång igen med tecknandet! Men jag har mycket att lära om skuggning och nyanser märker jag..

Jag har alltid älskat att få vara kreativ på något sätt, jag ritade och målade jättemycket när jag var yngre och när jag blev äldre har det blivit på andra sätt. För några år sedan hade jag en period då jag målade tavlor, jag har sytt, pysslat och skapat lite allt möjligt. Men den senaste tiden har jag blivit så himla sugen på att börja rita och teckna igen. Jag har alltid ritad mycket djur och figurer, typ gulliga djur med stora ögon och söta älvor, och det är det jag känner att jag vill fortsätta med, passar väldigt bra i barnrummet också!

För att komma igång lite grann beställde jag några fina promarkerspennor( ok det blev ganska många men jag var så peppad på att få rita igen.. ) och igår kom de äntligen så att jag kunde sätta igång. Jag märkte dock direkt att jag beställt alldeles för få färger så det blev ännu några fler under min shoppingrunda. De senaste veckorna har jag bara suttit med mina gamla blyertspennor och vanligt papper, men jag har haft massor av roliga idéer som snurrade omkring i huvudet så det är lika bra att försöka teckna ned allt på papper innan jag har glömt bort det igen!

Jag har startat en kategori som heter Mina teckningar & Illustrationer, så förhoppningsvis fylls den på lite grann under den kommande tiden om jag får någon tid över att teckna! Synd att jag inte kan använda Photoshop och illustrator för isåfall skulle jag nog göra massor av barnposters också! Men det får bli ett projekt framöver att lära mig, det känns som nödvändiga program att kunna om man vill illustrera. Isåfall skulle drömmen vara att kunna sälja lite posters i framtiden! Och om ingen vill köpa får jag väl hänga alla i Alvas rum..


Veckans blogg hos Lilija!

Publicerat: 2011-01-14 Kl: 21:40:12 | I kategori: Tävlingar | 4 kommentarer |Vad glad jag blev när jag loggade in och såg att jag blivit en av de nominerade till veckans blogg hos duktiga Lilija.com, extra kul då jag följt hennes blogg i flera år!

Den som vill lägga en röst på min blogg kan gå in här , jag blir jätteglad för varenda liten röst!


Tack!

En spontan shoppingtur

Publicerat: 2011-01-14 Kl: 10:19:04 | I kategori: Shoppat till Alva | 9 kommentarer |
Denna fina overall från Polarn o pyret var på rea och passade perfekt! Jag hade hoppats på att vi inte skulle behöva köpa någon fler overall men den gröna fleeceoverallen hon använder nu har blivit för liten, och denna funkar ju ute i snön också! Alva fick den av sin snälla mormor ♥Lite småkrafts från Åhlens, det rosa tårtpapperet och servetterna är såklart till Alvas ettårskalas nästa vecka, och den söta plåtburken ska stå på en hylla ovanför Alvas minikök. Jag har en idé om att ha flera olika små plåtburkar i olika färger, mönster och former, det kommer nog bli fint! Kavel har jag aldrig ägt så det var på tiden, jag kan ju inte använda typ gladpackrullar och liknande för alltid när jag ska kavla som jag gjort hittills..


Igår vid middagstid var jag både trött och less, Alva har inte sovit så bra i sitt nya rum så jag har varit rätt så trött de senaste dagarna. Eller det senaste året i och för sig, men det blir bara värre och värre. Alva var inte heller på så bra humör och hade mest klängt vid mina ben och gnällt hela dagen, så min mamma ville få mig på lite bättre humör. Hon föreslog en spontan shoppingtur vilket jag såklart inte tackade nej till, shoppingtokiga som vi är båda två.. Klockan var redan över 17 när vi åkte ner på stan, men många affärer hade öppet ända till klockan 19 så vi hann kika runt en hel del!

Det första jag såg var den fina randiga mattan från Åhlens som jag bloggade om för några dagar sedan, så jag nästan sprang in i butiken för att kolla på den. Tyvärr blev jag jättebesviken då den var pytteliten och absolut inte passade att ha vid soffan, så den fick stanna kvar i hyllan. Dock blev det lite annat smått och gott från Åhlens, de hade verkligen fått in fina vårgrejer i härliga färgstarka färger!

Förutom det på bilderna ovan köpte jag lite annat som jag pysslade med igår kväll, jag ska visa det senare i ett eget inlägg!

Alvas "nya" rum

Publicerat: 2011-01-13 Kl: 14:39:00 | I kategori: Hemma hos oss - Alvas rum GAMLA LÄGENHETEN | 17 kommentarer |


De söta tavlorna ovanför bordet kommer från Isa form. Vimplarna ska flyttas upp och hänga mer under taket och jag tänkte försöka teckna en fin tavla att sätta upp ovanför sängen.

Den här väggen känns inte så kul, men jag ska bygga ett minikök där briospisen står och ha några hyllor ovanför med fina köksgrejor och servis!

Kuddhörnan fick mosas in bredvid garderoben.. Inte den bästa lösningen kanske men vi kanske kommer på något bättre sedan!

 

För att få plats med Alvas spjälsäng i hennes rum var vi tvugna att möblera om i hela rummet vilket visade sig att inte vara det lättaste. Jag hade en idé om hur det skulle kunna se ut, satte igång att möblera om bara för att upptäcka att det inte alls fick plats som jag tänkt, så det var bara att ställa tillbaka allt igen och börja om från början. Till slut blev det helt ok, men jag tyckte inte om att ha kuddhörnan borta vid fönstret då den känns alldeles inklämd brevid garderoben, men det fanns inga alternativ.

 

Den fina vita kistan fick tyvärr inte plats längre så den fick flytta in i vardagsrumet för att förvara leksaker i, och även den vita byrån försvann och fick flytta ner i källarförrådet. Det blev lite trångt överhuvudtaget, men jag ser fram emot att inreda hennes nya rum i höst som kommer att vara betydligt större!


Bilder på hur Alvas rum såg ut innan finns här i min kategori Hemma hos oss - Alvas rum


Nya mössor till samlingen

Publicerat: 2011-01-13 Kl: 11:56:00 | I kategori: Barnkläder - I Alvas garderob! | 4 kommentarer |


 
Blå mössa med små får och grön mössa med moln, båda kommer från Frithiof och finns hos Hjärtat mitt

 
Förra månaden fick ju Alva äran att vara mössmodell åt webbutiken Hjärtat mitt, och som tack så fick vi välja två stycken mössor åt Alva! Jag älskar mössor så det var lite svårt att välja då alla var så fina, men det blev till slut dessa två från Frithiof.

Den gröna mössan är egentligen lite stor och kommer nog inte att passa förrän om ett år eller så, så jag tyckte egentligen att vi skulle välja en av de mössor som är lagom just nu trots att jag tycker bäst om molnmössorna. Andreas tyckte dock att hon ändå har så mycket kläder och mössor så att det kunde vara bättre att ha en mössa vi kunde spara.


Andreas - Men det kan väl vara bra att ha en mössa till nästa vår, hon har ju så många mössor redan, säkert FEM STYCKEN ..

..och så suckade han som om fem stycken var helt galet mycket..


Jag - Eh ja fem stycken. Precis.

.. Eller femton men vem räknar..

Tapetprover från Sandberg

Publicerat: 2011-01-12 Kl: 15:19:23 | I kategori: Inredning -Barnrum | 9 kommentarer |

Tapetprover från Sanbergs

För någon vecka sedan skrev jag ett inlägg om de fina bartapeterna från Sandbergs kollektion Kaspar & Saga II Book, och nu har jag även fått hem proverna jag beställde från kollektionen. Det kostade 50 kr för upp till tio prover, och man kunde både beställa tapet eller tygprover.

Alla tapeterna var verkligen superfina, och jag tänkte att jag skulle använda proverna till att pyssla med, kanske rama in någon av dem och göra en tavla eller pyssla på något annat sätt, jag kommer nog på något användninsområde. Kanske att en av dem blir en fondvägg i Alvas kommande rum, men det finns så mycket fina barntapeter att välja på så vi ska kolla runt lite mer först!

Nej säger Alva..

Publicerat: 2011-01-12 Kl: 12:33:00 | I kategori: Alva 0 -1 år | 4 kommentarer |
Dagens Alva i den fina tröjan med rådjur från Liandlo

Alva har börjat att pussas! Mycket mysigt men eftersom hon pussas med öppen mun kan man ibland få ett riktigt bett av hennes sylvassa tänder..


Alva har verkligen börjat lära sig många nya ord den senaste tiden och hon härmar allt man gör - både ord, läten och rörelser.

För någon vecka sedan lärde hon sig att säga Nej, eller Näpp som hon säger. Det är så himla gulligt att jag skrattar åt henne varje gång. Tidigare när hon inte ville ha mer mat vände hon bort huvudet och gjorde pruttljud, men nu vänder hon bort huvudet, sätter händerna för ansiktet och säger högt Näpp. Jag vet dock inte om jag kommer att tycka att det är lika gulligt när hon är två år och i trotsåldern, men just nu smälter jag varje gång.

Hon har även sagt sitt eget namn, duktiga tjejen! För några dagar sedan pekade Alvas mormor på tygbokstäverna jag sytt som bildar Alvas namn, och så pekade Alva och sa - Avva! Mycket duktigt att kunna läsa innan man fyller ett år tycker jag..

Här står det Avva..


Regnbågens alla färger

Publicerat: 2011-01-12 Kl: 10:16:00 | I kategori: Alva 0 -1 år | 3 kommentarer |


Alva invigde sin fina regnbågsbody från Lindex, jag älskar regnbågar just nu!

Alva får känna på sin nya favorit för tillfället, det stora gröna monstret!Gårdagens besök på Busplaneten blev lika populärt som tidigare hos Alva, hon gillar verkligen bollhavet och alla stora ytor att krypa omkring på. Hon har så himla bra minne också, förra torsdagen när vi var där för första gången blev hon genast förtjust i det stora gröna monstret som syns på bilden ovan. Direkt hon såg det pekade hon och gjorde monsterljuden vi lärt henne, typ morrande. Andra gången vi var där började hon att morra och peka såfort vi kommit upp för rulltrappan för då mindes hon väl sin stora gröna kompis. Likadant var det igår, och lyckan var ju total när Alvas morfar hjälpte henne att få känna på monstret också. Det morrande monsterljudet var för övrigt samma ljud som hon gjorde när hon såg alla tomtar under december, men när man är elva månader är det kanske inte så lätt att skilja på tomtar och monster, de är ju ganska lurviga båda två..

Pulkautflykt

Publicerat: 2011-01-11 Kl: 14:26:29 | I kategori: Alva 0 -1 år | 4 kommentarer |
Idag har det varit jättefint väder här i norrland, lite sol och bara några få minusgrader. Snart kommer väl snöstormen tillbaka så vi passade på att vara utomhus så mycket som möjligt. Jag drog iväg Alva på pulkan en sväng, det blev både frisk luft och lite styrketräning i en smäll då det var rätt så tugnt i uppförsbackarna medan Alva låg och njöt och kollade in omgivningen. Efter det blev det en promenad med vagnen också så att Alva fick sova en stund, och nu har vi precis komit in i värmen.

Det är så himla tråkigt här hemma just nu då precis alla jag känner som har småbarn har börjat jobba eller plugga igen så Alva får mest hänga med oss vuxna. På torsdag är det dock öppna förskolan som gäller men det är bara en dag i veckan och vi har sex till dagar att försöka aktivera oss, tack gode gud att vi upptäckte Busplaneten. Vi ska bara äta mellis sen bär det iväg dit igen för tredje gången på en vecka, perfekt för Alva med lite liv och rörelse!

Projekt sova i eget rum..

Publicerat: 2011-01-11 Kl: 10:35:12 | I kategori: Alva 0 -1 år | 5 kommentarer |Alva gillar sin spjälsäng, när man får stå upp i den och leka vill säga..


Då vi har haft ganska dålig nattsömn här hemma i princip sedan Alva föddes med undantag för när hon var 3-5 månader och sov helt ok (22-05), bestämde vi oss för att flytta in Alvas spjälsäng i hennes eget rum i förrgår. Det första försöket gjorde vi för flera månader sedan, men då sömnen blev ännu sämre fick vi flytta tillbaka henne i vårt rum så nu gäller det! Min förhoppning är att hon ska kunna komma till ro själv när hon gnäller eller vaknar till på natten, för som det är just nu så måste vi ge henne nappen eller buffa för att hon ska bli lugn, och är man inte tillräckligt snabb vaknar hon upp helt, ställer sig upp i spjälsängen och vägrar att lägga sig ner igen.. Andreas sover närmast dörren så hittills de här två nätterna är det han som fått kliva upp och gå in till Alvas rum, men jag sover inte speciellt bra jag heller då jag är extremt lättväckt och vaknar av varenda knyst trots att jag sover med öronproppar.

Jag har läst någonstans att det tar ungefär fjorton dagar för ett barn att vänja sig vid en ny sovvana, så vi får väl ge det lite tid och hoppas att vi alla sover hela natten om två veckor.. Önska får man väl göra iallafall..Ni som haft barn som inte sovit hela nätterna, märkte ni någon skillnad när ni bytte till eget rum och isåfall hur lång tid tog det innan ni sov bättre?

Mot Beach 2011..

Publicerat: 2011-01-10 Kl: 21:11:05 | I kategori: Allmänt | 5 kommentarer |
Äntligen får jag använding för mina träningskläder!


.. Eller beach 2013 om jag känner mig själv rätt, men idag har jag iallafall tagit mig till gymmet för första gången sedan jag var gravid med Alva för typ 1,5 år sedan! Det var verkligen på tiden, men just tid är ju något som man har lite mindre av sen Alva föddes och jag har varit dålig på att prioritera just träning. Det fanns inte så många pass att välja på ikväll så jag hamnade på ett muskelpass vilket visade sig vara alldeles för hårt för mig såklart med massor av benböj och vikter. Hade det funnits typ lättgympa hade jag valt det istället men jag gjorde iallfall mitt bästa.

När jag kom in i salen frågade jag instruktören vad man behövde för redskap eftersom jag aldrig gått på passet förut, hon pekade på några vikter och sa

- Du kan ta 2,5 och 5 kgs vikter.

- Ja visst sa
jag och gick och hämtade dom lättaste jag hittade typ 1,5 kg och gick och ställde mig längst bak..

Men det är en skönt känsla efteråt och jag tänkte försöka komma mig iväg och träna minst två gånger i veckan, det känns som ett rimlig mål. Och så får jag ju användning av min träningsgarderob också, den har ju knappt blivit öppnad det senaste året. Varje gång jag börjar träna på nytt måste jag peppa mig själv genom att köpa en massa nya träningskläder, och genom åren har det blivit en hel del. Dock inte denna gång, Andreas stoppar mig alltid när jag försöker köpa något träningsplagg med motiveringen att jag redan har massa plagg hemma som jag inte hunnit använda. Det visar ju hur ofta jag försöker börja "mitt nya liv".. Så jag håller tummarna för att peppen ska hålla i sig denna gång!

våren på lagerhaus

Publicerat: 2011-01-10 Kl: 13:49:49 | I kategori: Inredning | 4 kommentarer |Eget kollage med bilder från Lagerhaus
.
Den söta brickan köpte jag sist jag var på Lagerhaus, men tyvärr hade de fina plåtburkarna inte hunnit komma in i butiken än. Jag hade planer på att ha dem på en hylla ovanför Alvas minikök, men eftersom jag ändå inte byggt köket än så är det väl ändå ingen brådska..
.
Jag älskar det lekfulla mönstet med bakverk som passar både köket och barnrummet, jag gillar prylar med fina mönster och färger, helst i rosa och prickar som till exempel smörknivarna ovan. Dock vill jag inte ha det på saker som står framme hela tiden då jag ledsnar rätt fort, men på prylar som man bara tar fram och använder ibland som annars är gömda i skåp passar det mig utmärkt. Och det är ju faktiskt roligare att baka muffins med prickiga bakformar än vanliga tråkiga vita!

Mitt år i bilder 2010 del 2 Juli - Dec

Publicerat: 2011-01-09 Kl: 20:05:00 | I kategori: Året som gått | 9 kommentarer |


Nu kommer den andra delen i min årssammanfatting över 2010, del ett hittar ni här! Som jag skrev tidigare så blir det Alvas år i bilder eftersom hon föddes i januari och har varit huvudpersonen i år!


Varning för extremt många bilder, jag har tagit flera tusen kort på Alva så det var lite svårt att välja..


JULI

 

Juli började fint med Alvas dop i Mariakyrkan. Temat på kalaset efteråt gick i rosa med vita prickar, så självklart var Alva klädd i en rosaprickig klänning!


Alva lär sig sitta själv 5,5 månad gammal, duktiga tjejen! Vi var ute mycket i det fina vädret och Alva fick smaka vattenmelon genom en nätnapp, mycket gott!Vi hälsar på vänner i deras stuga och bjuds på både sol och bad (eller doppa fötterna åtminstone)Slutet av Juli åker vi på semester till Sundsvall för att fira min mammas födelsedag, tyvärr blir Alva sjuk för första gången med hög feber som visar sig öroninflammation. Men innan hon blir sjuk har jag tydligen hunnit shoppa upp hela Sundsvall ungefär, men jag betalade bara 600 kr för allt på bilden ovan - det måste vara de bästa reafynden jag gjort..


AUGUSTII Augusti lär sig Alva att ställa sig upp i spjälsängen, och utomhus går vädret från linne och solhatt till höstmössa och jacka..

SEPTEMBER
I september blir vi riktiga skogsmullar, och dagarna spenderas oftast tillsammans med Anja och Frank där vi går långpromenader i Gammliaskogen!Alva lär sig att klappa händerna och gillar att sitta och bläddra i böcker själv!


Jag börjar blogga! Och varje dag sen dess har jag ångrat att jag inte börjat för flera år sedan, eller åtmonstone då jag var gravid med Alva då hennes första månader nästan försvinner i all sömnbrist, det man inte skriver ner kommer man knappt ihåg. Tack alla ni som följer min blogg och kommenterar, jag blir superglad för alla fina kommentarer och har hittar massor av fina nya bloggar att följa hos er!

OKTOBERDet börjat bli höst, Alva får håret klippt för första gången och vi är kulturella och besöker krakelspektakel på museetjag kommer igång med att pyssla igen efter flera månader utan ork och fortsätter med Alvas fotoalbum! Dock får jag ångest nu när jag tänker på dem då jag har flera tusen kort liggandes i en kartong från Alvas första år..Alva lär sig att stå själv med lite stöd, känner på den första snön och börjar på babysim!

NOVEMBERJag fortsätter att pyssla mycket och syr bland annat bokstäver till Alvas rum!Alva är på sitt bästa humör och vi firar farsdag, leker med Anja och Frank och badar såklart.Vi firar Sunes ettårsdag och jag köper nya glasögon pga en viss liten tjej som brutit sönder mina gamla..Jag rensar och städar Alvas garderob och lovar Andreas att inte shoppa mer barnkläder på ett tag. Så här i efterhand har det visst inte gått så bra med det löftet..


DECEMBERVi besöker julmarknaden på Gammlia, saknar pappan i familjen en vecka medan han besöker Canada, fikar på café och bakar saffransskorporAlva får vara mössmodell för webbutiken Hjärtat mitt och vi blir superstolta såklart!Alvas första jul blev hellyckad med en extremt glad tjej hela dagen och kvällen, fina klappar och ett glatt möte med tomten!


Skönt att det är ett helt år kvar tills det kommer ett sånt här långt inlägg igen, herregud vilken lång tid det tog..


Våren hemma hos oss!

Publicerat: 2011-01-08 Kl: 20:36:42 | I kategori: Hemma hos oss | 10 kommentarer |


Randiga kuddar från Åhlens, gammal turkos kudde från Indiska


Idag hade jag bestämt med en av mina bästa vänner att vi skulle träffas och ta en promenad då vi inte träffats sen innan jul, men i sista sekunden bestämde vi oss för att åka ner på stan istället! Vi lämnade våra småbarn hemma båda två och det var så skönt att kunna gå i affärer i fred utan att trängas med barnvagnen.

 

Jag hade siktet direkt på Åhlens för att se om de fått in den fina randiga mattan jag skrev om i mitt förra inlägg, men tyvärr verkar den inte komma in här. Jag hade dock tur att de randiga kuddarna fanns, de hade precis kommit in och var inte ens framme i butiken än. Jag köpte två stycken och höll även i den rutiga i samma färger, men den ska jag fundera lite på innan jag bestämmer mig. Förutom kuddshopping hann vi även med några kläd och skoaffärer samt en god lunch på Nya konditoriet, en perfekt start på dagen!


När jag kom hem satte jag igång direkt med att byta ut de gamla kuddarna i soffan till den nya, men jag kan inte riktigt bestämma mig för om jag gillar dem eller inte.

 

Det stora soffbordet från Ikea ska bytas ut till ett litet runt vitt bord i februari så jag tror att det blir finare då, nu ser allt mest stort och klumpigt ut tycker jag med det stora bordet och den stora soffgruppen. Jag bytte även ut den blommiga tavlan som hängde ovanför matgruppen till en tavla som har legat i garderoben ett tag, ibland behöver man inte ens shoppa nytt!

 

Med de nya kuddarna, jag testade även att sätta dit den blommiga kudden från Alvas kuddhörna och tog fram en gammal turkos kudde från garderoben. Tror det blir mycket finare när det nya vita runda soffbordet kommer på plats men kan ändå inte bestämma mig vad jag tycker. Kanske att det blev lite mycket färger?


Vad tycker du? Här är alternativen till den galna färgkombinationen ovan..

 

Till vänster är våra gamla kuddar som det såg ut innan, till höger endast de randiga nya utan något turkost eller blommigt..


Den ena lådan i hyllan saknades visst, vi brukar fylla den med diverse köksleksaker till Alva!

Den nygamla tavlan


Vårkänslor i vardagsrummet!

Publicerat: 2011-01-08 Kl: 14:15:14 | I kategori: Inredning | 5 kommentarer |


Bilderna ovan är lånade med tillåtelse från Ellas inspiration, det är vårens pressbilder från Åhlens

 

För några dagar sedan såg jag några bilder från Åhlens vårsortiment i bloggen Ellas inspiration, och jag blev genast förälskad i den randiga mattan. Det är precis så jag vill att de ska se ut hemma hos oss i vår, vitt vitt vitt men med några färgklickar som man blir glad av!

Jag tycker att det är så kul med textiler och byter gärna ut både gardiner och kuddar i vardagsrummet minst några gånger per år, och då är det så bra med vita väggar och möbler som passar till alla färger. De senaste åren har vi dock bara haft en accentfärg i taget, oftast grönt eller turkost, men med denna matta kan man ju blanda friskt med alla möjliga färger till!

Det är ju så enkelt att byta ut textiler för att få ett helt nytt rum
, så när vi flyttar till nya lägenheten vill jag nog helst ha vita väggar överallt så att man hellre kan variera kuddar och gardiner istället för att måla om när man tröttnar på en färg, för vitt kan man väl inte tröttna på?Finalist i veckans blogg!

Publicerat: 2011-01-08 Kl: 13:27:00 | I kategori: Tävlingar | 1 kommentarer |


♥♥♥

 

Jag har förresten blivit nominerad till veckans blogg hos Malin - mamma till Alice och Lowe, så om ni vill rösta på mig eller någon av de andra nominerade bloggarna så gör ett besök här!

Det går att rösta en gång per dag fram till den 11:e!

Tack!

Underbara tröjor från Liandlo

Publicerat: 2011-01-07 Kl: 15:40:00 | I kategori: Shoppat till Alva | 14 kommentarer |


Jag var överlycklig över de fina tröjorna och skulle visa dem för Andreas, men han var visst inte lika intresserad och tyckte att de såg likadana ut som alla andra kläder Alva äger. Man kan ju säga som så att vi inte delar samma shoppingintresse..


Förutom de fina kläderna från Plastisock som jag fyndade genom i Tuffa tildas adventskalender har jag även fyndat två fina tröjor från Liandlo! Jag passade på just innan jul då Hjärtat mitt hade halva priset på alla plagg från Liandlo i sin adventskalender. Den söta tröjan med rådjur har jag trånat efter länge, och den fina tröjan med skogsmotiv var helt underbar den med. Jag köpte båda tröjorna i storlek 92 så de blir nog lagom till våren! Men nu har nog Alva tillräckligt med vårkläder egentligen så vi får väl se om jag kan hålla mig från att shoppa något mer på ett tag..

Ännu fler barntapeter..

Publicerat: 2011-01-07 Kl: 09:38:00 | I kategori: Inredning -Barnrum | 3 kommentarer |


Tapeten med moln heter Claudia och finns även i blått och vitt, bården med kullar heter Lisa

Tapeten ovan heter Lilly och finns i flera färgställningar

Den fina tapeten med hus heter Kaspar och finns bland annat i grön, rosa, blå och vit

Alla bilder ovan kommer från Sanberg


Jag kan ju inte låta bli att kika runt på fina barntapeter till Alvas kommande rum trots att det är evigheter kvar innan vi flyttar och att pappan i familjen kanske vill ha något att säga till om också, men dessa tapeter från Sanbergs kollektion Kaspar & Saga II Book är ju bara för underbara! Mest gillar jag nog den fina tapeten Lilly med kullar och landskap!

Ett besök på busplaneten

Publicerat: 2011-01-06 Kl: 17:37:52 | I kategori: Alva 0 -1 år | 3 kommentarer |
Bollhavet var väldigt poppis hos både Alva och Sune!Eftersom Sune kan gå själv kunde han klättra runt lite mer!

 

Det var någon slags fläkt som blåste runt bollarna, Alva älskade den och skrattade hela tiden!

 

Såklart Alva och Sune fick åka lite rutschkana de också!

Våra gullungar ♥Direkt efter vårt besök i slalombacken åkte vi vidare till ett köpcentrum en bit bort där även leklandet Busplaneten ligger! Vi har aldrig varit där förut och inte Erik och Elin heller som vi var med, så både Alva och Sune tyckte att det var väldigt kul med allt nytt. Det tyckte även papporna som trängdes bland alla yngre barn i de höga tornen och branta rutchkanorna..

Det fanns en egen avdelning för de yngre som innehåll både en liten rutchkana, bollhav och några kuber att klättra på så där höll vi till mest. Alva älskade bollhavet och hade nog kunnat stanna där hur länge som helst, så det kommer nog att bli många besök dit framöver! Jag förstår att barnen som besöker leklandet älskar det, synd att det inte fanns sådana ställen när man själv var barn för då skulle man nog ha bott där! Tur man får börja leka igen nu när man fått barn själv iallafal..

Nu hoppas vi bara att Alva blev så trött att hon sover hela natten utan ett knyst..

I slalombacken!

Publicerat: 2011-01-06 Kl: 17:10:50 | I kategori: Utomhus | 2 kommentarer |


Finns det något godare än att grilla korv och dricka varm choklad utomhus?Se upp i backen!


Vad skönt det är med en röd dag mitt i veckan så att pappan i familjen kan vara hemma och hjälpa till att underhålla en viss liten bustjej! Idag har vi verkligen gjort äkta familjeutflykter också och vi startade med att besöka slalombacken här i närheten. Vi bor nog max en kilometer ifrån den och jag har även vuxit upp i nästan samma område, trots det har jag varken åkt slalom eller pulka på säkert femton år. Men nu ska det bli ändring på det, och idag susade jag ner för backen på en stjärtlapp medan killarna i gänget åkte snowskate! Vi hade väl planer på att dra runt Alva nedanför backen i hennes pulka, men hon somnade nästan på en gång i vagnen och sov under hela besöket. Det var nog tur för vädret var inte det bästa med både snö och kyla, och vi hann ju med att både åka lite grann samt grilla korv och dricka varm choklad! Jag täljde till och med min egen grillpinne och kände mig nästan som en scout!

Klänningar och tights från Plastisock!

Publicerat: 2011-01-05 Kl: 21:08:00 | I kategori: Shoppat till Alva | 8 kommentarer |


.
Tights och klänning "cirkus" från PlastisockKlänning och tights " Apple field" från Plastisock, jag älskar verkligen mönstret!

Trots att det inte blev någon shopping på stan idag blev Alva ändå några plagg rikare då paketet från Tuffa tilda damp ner i brevlådan idag. Det innehöll dessa fina klänningarna och tights från Plastisock som jag beställlde från webbutikens adventskalender innan jul, just dessa plagg var på rea samt tag 2 betala för 1, så slutpriset blev väldigt billigt! Och fynda gillar vi!

Nästan så att man längtar lite extra till sommaren
då Alva kan änvända dessa fina sommarklänningar, och då slipper vi även att bylta på overallen och flera lager kläder under. Herregud så många timmar man kommer att spara på att slippa denna påklädning, det tar ju evigheter varje gång vi ska ta oss utanför lägenheten..

En dag på stan

Publicerat: 2011-01-05 Kl: 16:08:20 | I kategori: Vardag | 5 kommentarer |


Ett enda litet köpt blev det idag på stan, denna söta lilla bricka från Lagerhaus ska få pryda Alvas kommande minikök!


Efter att Alva sovit en sväng på förmiddagen tog vi bussen ner till stan för att gå och strosa lite grann. Jag hade egentligen inga ärenden, men det är så tråkigt när man inte har någonting inplanerat under dagen har jag märkt då både jag och Alva börjar bli lite less på att leka hemma. Vi bokade in en lunchdejt med min kompis Moa som jobbar nere på stan, och medan vi väntade på att hon skulle få lunch gick vi runt i alla affärer för att kolla in alla vårnyheter. Inte ett enda plagg hittade jag ovanligt nog, men det var mest rea överrallt som jag är ganska less på då det bara kändes stökigt och vintrigt.

När vi gått i varenda butik var det fortfarande en timme kvar till vi skulle träffas, så då fick jag idén att gå till stadsbiblioteket och se ifall vi kunde hänga där en stund! Jag har inte varit där sen jag gick i skolan, men Alva trivdes direkt bland alla böcker så vi satte oss i en myshörna och bläddrade lite bland några av alla tusentals barnböcker som fanns. Det kommer nog att bli ett populärt ställe för oss när Alva blir lite äldre, nu tyckte hon att det var lika roligt att gå runt och kolla på tavlor och böcker som att sitta ner för att läsa..

Efter en mysigt lunchdejt kom Andreas ner och hämtade oss då han slutade klockan tre idag, alltid kul att få vara hela familjen några extra timmar! Dock somnade Alva redan i bilen och jag och Andreas sitter vi varsin dator men ändå...

Hittar en myshörna på stadsbiblioteket, mycket poppis! På caféet var hon också nöjd så länge hon fick hålla i min klocka eller en majskrok..Det är så skönt att Alva är som sin mamma och älskar att gå i affärer!Nya klossar från Jabadabado!

Publicerat: 2011-01-04 Kl: 13:23:00 | I kategori: Hemma hos oss - Alvas rum GAMLA LÄGENHETEN | 8 kommentarer |

Nu har även Alvas julklappar börjat ta plats i hennes rum! Dessa byggklossar från Jabadabado fick hon från mig och Andreas och de blev populära med en gång! Alva är inte så intresserad av att riva ner torn som de flesta små barn verkar vara, jag tror hon har ärvt min försiktiga peronlighet för hon vill hellre plocka ner klossarna en och en försiktigt istället för att riva..Det är ju inte heller någon nackdel att de är härligt färgglada och förgyller barnrummet när de inte används! - Titta mamma jag hittade en liten kloss i den stora klossen!De funkar även att ha som lådor att lägga små saker i eller att lägga klossarna i varandra, och det är mer Alvas grej just nu. Hon älskar att lägga saker i sina små väskor och lådor, för att sen ta upp dem igen. Och lägga tillbaka i väskan igen. Och ta upp igen..


Julklapparna på plats!

Publicerat: 2011-01-04 Kl: 09:50:00 | I kategori: Hemma hos oss | 4 kommentarer | 

Jag blev så himla glad för dessa fina lykthus som jag fick i julklapp, de kommer från Bruka Design och lyser så fint i vintermörkret!


 

Lyktbollarna kommer från Village och stjärnlyktan från Indiska


Stället med tvål, diskmedel och diskborste kommer från Cult Design och var extremt mycket finare än Euroshoppertvålen som stod där innan.. De fina hängande stjärnlyktorna kommer från Åhlens

 

Sådär, nu har en del av de fina julklapparna jag fick samt en del mellandagsfynd tagit plats i lägenheten! Trots att julen ska ut vilken dag som helst ville jag ändå hänga upp de fina vita stjärnorna och ställa fram ljuslyktorna så att vi hinner njuta av dem innan nästa jul. Alva älskar ju stjärnor så hon blev iallafall lycklig av att ha ännu fler stjärnor att peka på och säga "näna" till!


spegel spegel på väggen där..

Publicerat: 2011-01-03 Kl: 16:37:31 | I kategori: Alva 0 -1 år | 6 kommentarer |


-Varsågod kompis, vill du inte ha min tub?


Det är nog inte så stor överraskning att Alva gillar speglar och har gjort det sen hon bara var någon månad gammal, det är nog spännande för de flesta bebisar. Men hemma hos oss finns ingen helkroppsspegel som går ända ner til golvet som Alva kan sitta framför själv, tur då att det finns en hel spegelvägg hemma hos mormor och morfar! Jag undrar om hon försår att det är hon själv i spegeln eller om hon tror att det är en liten kompis? Gulligt är det allafall hur hon sitter och pussar och pratar med spegeln!

 

Idag vägrade Alva att somna nu på eftermiddagen då hon vanligtvis sover sin andra sovstund för dagen, så vi får se om vi lyckas hålla henne vaken ända fram till nattningen och håller tummarna för att hon sover bättre på natten än vad hon gjort den senaste tiden. Jag vet inte om det är tänder på g eller någon utvecklingsfas (för något måste man ju få skylla på..) men den senaste tiden har hon väckt oss (eller mig för Andreas sover som en stock) i princip varje timme hela natten, så nu börjar jag bli less på att aldrig få sova åtminstone några timmar i rad. Det var inte så många veckor sedan vi drog ned antalet sovstunder på dagen från tre till två, så vi får se om det går att dra ner ytterligare till bara en gång. Ni som har barn som sovit dåligt på natten, hur gjorde ni för att få bättre nätter? Alla tips mottages tacksamt..Älskade mamma..

Publicerat: 2011-01-03 Kl: 11:00:00 | I kategori: Mode & Skönhet | 4 kommentarer |


 

Bilden är lånad från Catrin då hennes bild var mycket finare än min egen!


Det här fina halsbandet skulle kunna varit mitt eget då jag faktiskt också blivit mamma i år, men det var min egen älskade mamma som fick det i julklapp! Jag kunde bara inte visa det innan jul då hon läser min blogg, men jag tyckte att det blev så fint! Jag beställde det från Coco by Catrin, och valde texten själv. På baksidan är det även ingraverat mitt och min brors namn, och änlgavingen tyckte jag var passande till min mamma då både hon och jag älskar änglar. Jag skulle gärna ha ett liknande halsband med Alvas namn runt halsen, tycker det är så fint med personliga namnhalsband!


Nyårsafton 2010

Publicerat: 2011-01-02 Kl: 10:49:44 | I kategori: Året som gått | 7 kommentarer |

Elins fina nyårsdukning gick i vit, svart och silver!Alva fick testa gåvagn för första gången och gick (eller sprang..) helt själv!


Nyårsafton spenderades hemma hos Erik, Elin och Sune i deras nya fina hus där vi blev mötta av snittar och välkomstdrinkar. Alva upptäckte Sunes gåvagn och kunde helt plötsligt gå med den helt själv, hon har aldrig provat en gåvagn förut så det blir ett inköp till hennes födelsedag i januari! Resten av nyårsafton blev jättetrevlig med trerättersmiddag i form av skagentoast, oxfilé och vit chokladmousse med hallon, trevligt sällskap, sällskapsspel och fest. Elin hade även förberett en tipsrunda om året som gått som jag, Andreas och Erik vann, första priset var passande nog en flaska skumpa!

Synd bara att Alva sover ganska oroligt när vi inte är hemma, så efter en natt med ungefär 1-2 timmars sömn som kändes som noll timmars sömn var det två trötta föräldrar på nyårsdagen.. Men efter lunch gick vi ut på en långpromenad allihopa som sovit över hos värdparet, så då kom lite energi tillbaka!

Nu kommer ett nytt år med massor av förändringar! Jag börjar jobba om två månader medan Andreas blir pappaledig fram till hösten då vi även kommer att flytta in i vår nyroducerade lägenhet! Sen väntar dagisstart för Alva och en helt ny vardag för hela familjen, men som med alla förändringar gäller det bara att göra det bästa av situationen och anpassa sig vilket brukar gå bra! Lite jobbigt blir det såklart att inte få träffa Alva på hela dagen, och eftersom jag jobbar mycket kvällar kommer hon att ligga och sova redan när jag kommer hem. Men alla föräldrar som börjar jobba går ju igenom samma sak så det ska nog gå bra för oss också!

Sen så har jag gjort en nyårsklassiker och köpt ett träningskort också som börjar gälla imorgon, beach 2011 here I come.. Eller inte men jag hoppas jag har tid att utnyttja det åtminstone en gång i veckan!


RSS 2.0