Luckyboysunday

Publicerat: 2015-07-31 Kl: 21:42:23 | I kategori: Barnprylar | 6 kommentarer |





Jag har många märken som jag gillar lite  extra och gärna köper till barnen, och ett av favoriterna är danska Luckyboysunday. Jag älskar deras annorlunda stil och så är de stickade dockorna som är gjorda av ull från babyalpackor helt otroligt mjuka.  
 
Det senaste tillskottet i vår samling är den underbara Mause doll som är köpt från Modelmini.se. Den har jag velat köpa länge men bestämde mig att jag skulle vänta tills Elsa fick ett eget rum för att liksom fira att det var klart! 

 
 
Hela gänget, nu tror jag att det är komplett ♥ Iallsfall tills de släpper en ny kollektion.. 



Mini rodini AW15

Publicerat: 2015-07-30 Kl: 20:38:57 | I kategori: Barnkläder | 4 kommentarer |





Nu har Mini rodinis nya höst/vinterkollektion äntligen släppts och det var nog inte bara jag som längtat efter alla sneak peaks man fått den senaste tiden! Jag trodde jag skulle gå bananas och klicka hem hur mycket som helst, men hittills har det bara blivit de två plagg som jag visade på instagram tidigare idag, från Cirkusfabriken




Elefantonsie till Elsa i storlek 80/86 och tigerklänning i storlek 116/122 till Alva, så himla fina båda två ♥



Sen blev det ett köp av den supersnygga rosa ryggsäcken också, jag har inte bestämt vem av barnen som ska få den men de får väl dela!
 


Alva tyckte att tigerklänningen var superfin, det är så kul när jag hittar plagg som hon verkligen tycker om! Men hon och jag har samma smak verkar det som för hon gillar nästan jämt plaggen jag köper som tur är..

 
 ..En till bara för att hon blev så fin, jag gillar verkligen den aprikosrosa färgen på både onsien och mössan ♥



Päron & Äpple

Publicerat: 2015-07-26 Kl: 13:10:26 | I kategori: Barnprylar | 4 kommentarer |






För några veckor sedan så gjorde jag en beställning från Monkeymccoy i England som hade hela 40% på ett helt köp, så då blev det ett sånt här fint äpple i trä från Rock & pebble! Vi hade redan päronet sen innan men jag gillar att ha varsitt till tjejerna när det kommer till de lite finare grejerna då jag tänker mig att det är kul för dem att spara dem till sina egna barn!

Vi brukar använda dem som hus till våra Sonny angels, men här på bilden byggde jag och Alva upp en hel värld med små figurer av alla de slag och jag tycker det blev så kul och lekfullt!




Jag hade ju egentligen tänkt att spara äpplet till julklapp, men så fort det anlände så var det visst som bortglömt hehe..



Ett helt gäng med blandade små figurer från bland annat Lapin and me, Wee gallery, Sonny Angel och Luckyboysunday ♥ För er som inte vill beställa från England så vet jag att de fina trähusen även finns hos Lomelina.se så det blir dagens tips, ha en fin dag allihopa!


Lycksele djurpark

Publicerat: 2015-07-19 Kl: 23:05:00 | I kategori: Semester/Utflykter | 4 kommentarer |





I fredags gjorde vi en dagsutflykt till Lycksele djurpark, vi bor bara 13 mil därifrån så det är en ganska lagom dagstur. Sex vuxna och fem barn var vi som åkte och det blev verkligen en superhärlig dag med massor av sol och trevligt sällskap ♥




Vi började på Barnens djurpark där det är fritt fram att klappa getter, så både Elsa och Maja som är nästan lika gammal var ju rätt nöjda! Det har blivit mycket djur i sommar till barnens stora glädje, både Skansen och Furuvik på semestern och så hänger vi ofta på 4H och Gammlia här i stan som har djur man får mata och klappa. Perfekt sysselsättning enligt Alva och Elsa!



Hoppelihopp!
 
 
Efter att vi gått rundan och besökt alla djur så gick vi till Lyckolandet som består av lekland och karuseller! Alva och Mika hade så himla kul hela dagen men karusellerna var nog det bästa, de ville aldrig gå därifrån.



Sälmatningen var väldigt spännande tyckte både barn och vuxna och det var kul att se alla konster som sälarna kunde! Elsa blev helt tokig när hon såg dem och pekade och ojade, så självklart fick hon en liten säl i souvenirshoppen sen..
 


Karusellerna som sagt höjdpunkten för tjejerna och denna lilla bergochdalbana var stora favoriten!
 
 
Som avslutning blev det ponnyridning och Alva var så nöjd att hon fick rida på en så stor häst! Det blev en riktig toppendag, synd bara att Andreas börjar jobba imorgon igen så det var det sista vi gjorde hela familjen denna sommar, nu är det bara jag och barnen några veckor framöver ♥


Elsas nya rum!

Publicerat: 2015-07-15 Kl: 15:00:36 | I kategori: Hemma hos oss - Elsas hörna | 3 kommentarer |





Äntlingen äntligen äntligen! Elsa har fått sitt egna lilla rum efter många månaders planerande och väntan. Rummet var tidigare vårt datarum som hade en garderobsvägg som tog upp halva rummet så det har tagit en hel del timmar och rensande för att få ut allt och göra det till hennes rum, men efter att vi hade storrensning förra veckan i nio (!!) timmar så blev äntligen rummet tomt.

Eftersom vi flyttar till ett nybyggt radhus i vår (längtar typ ihjäl mig) så valde jag att inte tapetesera utan gjorde det enkelt för oss med wallstickers istället. De svarta mini dots från Ferm living är köpta från miniroom.se och passade så bra därinne! Jag köpte bara ett ark och använde inte ens alla prickar, men då satte jag prickarna rätt glest också då jag inte ville ha det för svart på väggarna.





Rummet är inte färdigt än och jag kommer att fota lite mer nogrannt så fort jag har tid och göra ett längre inlägg, men jag tänkte bara slänga in lite bilder från instagram för att visa hur långt vi hunnit med det än så länge ♥ Bilden ovan visar när rummet precis blivit tomt och jag bara var tvungen att ställa in alla hennes saker därinne haha, det blev lite fullt ja..





Stringhyllan köpte jag för några månader sedan när det var rabatt och har haft liggandes i förrådet i väntan på att få sättas upp, och det var verkligen värt några månaders väntan för det blev så himla bra! Alla Elsas fingrejer får stå längst upp och så hamnar hennes leksaker sen innanför dörrarna och längst ner, samt i förvaringskorgarna så att hon lätt når det hon vill ha.




På den prickiga väggen borrades det upp tre stycken boklister från Ikea som funkar som prylhylla för fina saker, och så kommer det att hamna lite böcker där också såklart men har inte hunnit flytta in böckerna än i hennes rum.




Såhär ser det ut från dörröppningen sett men det är som sagt inte klart än! Till höger kommer det att vara nån slags myshörna med kuddar precis som i Alvas rum, men jag har inte bestämt än om hon ska få en sänghimmel som Alva har eller ett tipitält så jag avvaktar lite med det ett tag.


Mer bilder och fler detaljbilder kommer som sagt en annan dag, men en liten sneak peak blev det iallafall!




Instagramveckan!

Publicerat: 2015-07-08 Kl: 14:17:44 | I kategori: Instagram | 1 kommentarer |





Jag tror jag får börja med att göra lite fler instagraminlägg så kanske det inte blir så glest mellan inläggen här! På instagram är det så lätt att bara ta en snabb bild med mobilen i förbifarten, men här i bloggen så har jag alltid fotat med systemkameran och det tar ju sin lilla tid att föra över bilderna och sitta vid datorn. Ovan syns en nytagen instagrambild från Alvas rum, det är ständigt i förändring men just nu ser det ut så här! Det roligaste med barnrum är ju nästan att planera och ändra om, så det vore himla trist om det kändes helt färdigt haha..




Jag älskar den här bilden på Elsa, vi hade iallafall några varma dagar förra veckan så att hon kunde inviga sin fina summersuit med delfiner från Mini rodin, ett av många reafynd ♥



Förvaring kan man väl aldrig ha för mycket av i barnrum, eller i vardagsrummet med för den delen! Den vänstra korgen kommer från Ferm living och är köpt hos Miniroom.se och den högra kommer från Tellkiddo, har köpt den från deras Etsyshop.



Jag har blivit lite (ok mycket..) Mini rodini-beroende de senaste månaderna så barnens garderober har fyllts upp med massor av rea och traderaköp! Gult är ju så fint också, verkligen en färg man blir glad av!



Den här bilden är lånad från min fina vän Marie som har mitt print To the moon and back hängande i sitt barnrum! Den går att köpa på min hemsida www.elinastudio.se, A4 kostar 150 kr och A3 195 kr.

 
Som sagt, gult är verkligen inte fult ♥ Den söta luvtröjan med öron kommer från Hm, mössan och klänningen från Mini rodin och bananbyxorna från Lindex.
 


Vår samling av figurer från Lucky boy sunday, älskar dom! En till är beställd och kommer att joina detta härliga gäng inom kort, men sen ska jag försöka vara nöjd så. Fast jag läste på deras instagram att nya figurer kommer snart så vi får se hur det blir med det hehe..



I helgen var vi i Tomas och Ninas mysiga stuga och besökte även Mickelbo gård som har tex kameler, lamadjur, hästar, åsnor och kaniner. Dessa alpackor var så himla härliga, de såg verkligen roliga ut i sina nyklippta frisyrer! Alva gillade mest marsvinen, hon satt med marsvinet Schack i sitt knä hur länge som helst och matade med gräs. Elsa gillade alla djur, hon blir helt tokig och springer runt och ska klappa alla hon ser ♥



 
Den här bilden är så mysig så jag avslutar med den! Hoppas att ni har en fin vecka, här har vädret sådär vilket är lite trist men vi ska snart åka och hälsa på några fina vänner och senare i veckan ska vi förhoppningsvis hinna tömma vårt datarum så att jag kan börja med Elsas rum!! Alltså jag är så himla peppad, drömmer typ om det på nätterna och det ska blir så roligt även om det är ett väldigt litet rum som inte får plats så mycket som jag skulle vilja, men bättre än hennes lilla hörn i vårt sovrum som hon har nu!


Semester i Stockholm/Furuvik!

Publicerat: 2015-07-05 Kl: 15:42:00 | I kategori: Semester/Utflykter | 2 kommentarer |





För några dagar sedan kom vi hem efter nästan en veckas semester i Stockholm och Furuvik, och eftersom jag tog med systemkameran denna gång så blev det massor av bilder! Jag hade tänkt att dela upp det i två eller tre inlägg eftersom det blir så långt annars, men de tre senaste åren då jag har gjort semesterinlägg i flera delar har jag bara orkat göra del ett, så bilderna från del två har aldrig publicerats. Så nu blir det så, ett megalångt inlägg med en massa semesterbilder som kanske mest är intressant att kolla på för våra släkt och vänner, men vill man inte kolla så är det bara att scrolla vidare!

Vi började veckan med några dagar i Stockholm, Andreas var redan där på kurs så jag och barnen tog flyget ner och mötte upp honom. Vi hade sån tur att vi fick låna en lägenhet av Andreas vän i Fredhäll, så då kunde vi lägga pengarna på roliga aktiviteter istället för hotell! Området var jättefint, och jag fick tips på instagram om Ugglelekparken som låg i närheten så den letade vi upp och hängde i väldigt lång stund, Alva tyckte den var jättekul och hade sett fram emot själva ugglan!




Första dagen regnade det på förmiddagen, så då åkte vi till Naturhistoriska museet. Andreas och Alva såg en film på Cosmonova och vi gick runt och kikade på alla utställningar, barnen tyckte det var ok men nog inte mer än så!



Alva står i kön till ponnyridningen, hon älskar att rida så det blev nog dagens höjdpunkt för henne!


På lördagen sken solen och vi åkte till Skansen vilket blev betydligt mer populärt! Båda barnen älskar djur, speciellt Elsa blir helt tokig och är ju så gullig med alla sina djurläten som hon kan, så hon gick runt och pekade och lät som alla djuren hon såg!





Lemuerna inne på Akvariet är alltid roliga att få träffa, speciellt Elsa var väldigt peppad över att dom gick runt lösa och ville ju gärna klappa dem trots att man inte får..



Fiskar och ormar tyckte Elsa också var väldigt kul, och Alva gillade den lilla regnskogen där det klättrar apor ovanför ens huvuden!



Alva vågade såklart klappa både ormen och spindeln i slutet, och så tvingade hon mig att göra detsamma haha.. Gissa vem som var räddast?!



Det Alva såg mest fram emot och som hon minns från förra året vi var på Skansen var den stora rutchbanan som ser ut som en orm!




Efter Skansen gick vi på Gröna lund, men det var så himla mycket folk och klockan hade blivit ganska mycket så vi lämnade rätt fort och bestämde oss för att åka tillbaka dagen efter vid öppning i stället. Det blev mycket bättre, nästan inga köer alls till karusellerna den första tiden istället för 30 minuters köande till barnkarusellerna som det var dagen innan.

Andreas och Alva köpte åkband och åkte alla karuseller som Alva ville medans jag och Elsa mest gick runt och kollade. Inte direkt optimalt med Gröna lund för Elsa eftersom hon är för liten för karuseller, och hon vill inte åka vagn utan helst gå själv vilket inte är det lättaste när det är mycket folk men det gick ändå!

 


Elsa står och spanar när Alva och Andreas åker karusell, elefanterna var Alvas favorit!

 
Lustiga huset var min favorit när jag var liten, så självklart ville jag gå där med Alva! Hon var modig och ville åka flygande mattan i slutet trots att hon mindes att hon tyckte den var läskig förra året vi var här.

 
För att Elsa skulle vara lite nöjdare så fick hon en ballong, och oj vilken lycka alltså! Hon sprang runt med den i princip hela dagen och ända fram till kvällen då hon skulle sova ♥ Alva valde en Frostballong, men vi var tvungen att lämna ballongerna sen på hotellet i Gävle för de fick verkligen inte plats i bilen längre när vi skulle hem igen. Det blev ett dramatiskt avsked men som tur var så skulle maskoten Sigge ta hand om ballongerna på hotellet så då blev Alva nöjd!



Schimpanser, orangutanger och kameler på Furuviksparken!


Efter några dagar i Stockholm så körde vi upp till Gävle där vi bodde på hotell två nätter, och så gick vi på Furuviksparken två dagar! Jag har inte varit där förut men tycker att det var jättebra, båda barnen älskade det och det var verkligen lagomt av allt med både djur, karuseller och äventyr så dit kommer vi garanterat åka igen.



Ännu ett ställe där Lemuer sprang lösa, Elsa var väldigt nöjd om man säger så. Alva var nöjd över ännu en ponnyridning också!



Vi kollar in den lilla regnskogen med bland annat apor, sköldpaddor och ormar.




Man kunde åka tunna på vattnet och kolla in djuren och regnskogen, och det tyckte hela familjen var väldigt kul! Lite roligt att jag sa till Alva att flamingosarna var i plast när hon sa att de var levande, och så plötsligt rörde de på sig såklart.. Men de såg så himla plastiga ut i fjädrarna och jag har aldrig sett flamingosar förut i verkligheten!

 


Det blev lite karuseller också, Alvas favorit var den längst uppe som åker upp och ner, och jag måste säga att jag blev väldigt imponerad att hon ville åka den med humlor för den gick verkligen snabbt och hon brukar inte vilja åka sånt! Hon vägrade åka kaffekoppen men denna som går typ dubbelt så fort ville hon åka..

 
Kängurus såg vi också för första gången och de var mycket mindre än vad vid trodde!




Det bästa på hela Furuvik enligt barnen och stället vi spenderade mest tid var hagen med getter som gick lösa så att barnen fick klappa och mata! Elsa var helt tokig och sprang runt och sa Bä bä och matade dem med gräs, och Alva tog hand om de minsta getterna och satt med dem länge länge. Våra djurälskande barn trivdes väldigt bra om man säger så, de ville verkligen aldrig gå därifrån.

 


I slutet av dagen blev det en liten stund med bad också för Alva och Andreas, det var lite kyligt så jag och Elsa tittade bara på men det var ett väldigt fint äventyrsbad!




Dag två på Furuvik började vi med "trummvirvel" - Getterna. Såklart. Vi avslutade för övrigt också med getterna, klart barnen ville säga hej då till sina nya bästa vänner. Eftersom vi redan varit en dag så gick vi ganska snabbt igenom stället med alla djuren, vi spenderade istället lite mer tid på tivolit och Alva fick köpa åkband och åka så mycket hon ville. Sen gick vi till äventyrsön också som vi aldrig hann med första dagen så det blev ganska lagom med två dagar!


 
Lagomt stort tivoli även om Alva mest åkte samma karuseller om och om igen!



Väldigt spännande för barnen att få komma så nära djuren att man till och med kunde klappa och mata dem!



I slutet av dagen gick vi till Äventyrsön där de spelar in serien Wild kids. Där fanns det en tipsrunda och några utmaningar vilket Alva tyckte var jätteroligt!

 
Utmaningarna bestod i att få med en nyckel genom en hinderbana, och att slå ner pappa från pinnen med en sandsäck!


Inte säkert att någon orkade kolla igenom hela inlägget pga alla bilder hehe, men vi hade iallafall en väldigt bra semester och det mesta gick smidigt och bra trots att det ju självklart är lite krångligare att resa med två små barn! Hemresan gick oväntat bra trots att Elsa var vaken exakt hela resan som tog mellan 18-23.30 och att Alva sov typ 1-2 timmar. Men trots en bra semester var det skönt att komma hem och få sova i sin egen säng igen!


RSS 2.0