Nya kläder till dockorna

Publicerat: 2012-10-31 Kl: 20:31:37 | I kategori: Barnprylar | 6 kommentarer |





Alva är ju inne i en riktigt leka med dockor-period, och för ett tag sedan fick hon lite fina dockkläder av sin mormor! På vanliga leksaksaffärer är ju dockkläder så himla dyra tycker jag men de här är hemmasydda, inte av mormorn dock utan hon hade köpt dem av någon som syr egna dockkläder. Kläderna med moln var min favorit såklart, men Alva gillar allihopa då hon tycker att det är kul att byta kläder över huvud taget! Fast oftast har dockorna inga kläder alls eftersom Alva hela tiden ska byta blöja på dem haha..





Jag har redan börjat fundera på vad vi ska köpa till Alva i julklapp och det är säkert fler än jag som sitter och funderar så det kommer att bli en del juklappstips framöver och fram till jul! Dessa hemmasydda dockkläder går att köpa liknande på tradera har jag sett i massor av fina tyger och mönster, så det får väl räknas som ett julklappstips kanske!

Vad roligt förresten att så många redan gillat Elina studio på facebook, jättekul att se ♥




Gilla Elina studio på facebook!

Publicerat: 2012-10-29 Kl: 20:32:51 | I kategori: Elina Studio - Mitt företag | 3 kommentarer |





Nu har jag knåpat ihop en facebooksida för mitt företag Elina studio, så ni får hemskt gärna gå in och gilla sidan eller tipsa vidare till vänner och bekanta som ni tror skulle uppskatta mina tryck! Det kommer att vara lite blandade uppdateringar där men till skillnad från bloggen så handlar det om företaget och mina illustrationer endast. Lite tips när det finns nya motiv, blogginlägg eller när jag fotat nya inspirationsbilder, länkar till tävlingar när jag börjar med det samt bilder på hur mina motiv ser ut hemma hos er köpare är tanken. Så ni som köpt tryck av mig får hemskt gärna maila mig ifall ni har bilder på hur de ser ut hemma hos er! 

Profilbilden och omslagsbilden gjorde jag bara snabbt av två motiv, men jag ska försöka lägga ner lite mer tid på dem sen när jag har några timmar över, men det får se ut så här tillsvidare!


Klicka här för att gå in och gilla Elina studio ♥



Dubbelt upp av ugglor!

Publicerat: 2012-10-28 Kl: 12:43:54 | I kategori: Barnprylar | 1 kommentarer |





Alva i sin uggletröja från Småfolk leker med två av sina gosedjursugglor. Väldigt passande kombination om jag får säga det själv haha..



Jag har alltid en massa utkast på gång, och då och då så glömmer jag bort att publicera dem över huvud taget. Dessa bilder då Alva hade kafferep med två av sina ugglor är dock för fina för att inte publicera alls trots att de nog är från i början av sommaren någon gång. Det ser jag på Alvas hår som säkert har vuxit en halv decimeter sen dess! Att bjuda på fika i sitt rum är något av det bästa Alva vet, helst bjuder hon såklart på riktigt fika, men träbakelser går nästan lika bra. Fast bara nästan.

Jag tycker att det är himla roligt och smickrande att jag fortfarande får mail då och då med frågan ifall jag syr upp ugglor på beställning, och tyvärr så gör jag ju inte det. Dessa två ugglor sydde jag till Alva hennes första jul för två år sedan, och eftersom jag inte kan sy egentligen så använde jag mig inte av nåt mönster eller så utan fantiserade bara ut en bild i huvudet hur jag ville att de skulle se ut, klippte ut på frihand och sydde ihop. Vilket såklart resulterade i att de inte är så snygga om man kollar nära, det är bara att kolla på näbben på kortet nedan så ser man ju hur fult jag syr. Men på långt håll är de himla söta som tur är och Alva gillar dem!




- Godnatt, jag och ugglorna sover på golvet inatt mamma. Låtsassova och snarka är också något som hon tycker är himla kul..


Nu ska vi ta en sväng till Barnens hus och köpa en vintermössa till Alva, sen är vi helt klar med allt vi behöver till henne för vintern! Sen ska vi bjuda Alvas farmor och farfar på middag ikväll, jättemysigt! Alvas farfar är så snäll och ska hjälpa oss upp med stringhyllan i köket också, gud så fint det kommer att bli. Vi har ju betongväggar i hela lägenheten så det är ett projekt varje gång man ska upp med minsta lilla tavla.. Trevlig söndag på er ♥




Paket med fint innehåll!

Publicerat: 2012-10-27 Kl: 17:23:00 | I kategori: Inredning | 2 kommentarer |





På tal om att jag nyligen skrev att jag gillar webshopar som lägger ner lite extra på fin paketering, jag fick hem ett paket jag beställt från Mokkasin tidigare i veckan, och oj så fint det var. Nästan så att jag inte ville öppna upp förpackningarna. Prickigt silkespapper och fina snören, och för att inte tala om hur fina saker jag beställt hehe..





Miniprints från Mini Empire, så himla fina motiv som jag väntat på att få beställa då de varit slut i webshopen ett tag! Ni som följer mig på instagram (elinochalva) har redan sett att jag börjat sätta upp bilder med washitejp i datarummet, och det är alltså där dessa fina motiv ska sitta! De var inte lika små som vanliga vykort utan A5, så de passar även i en liten ram tycker jag. Himla fina hur som helst.





Lite mer washitejp, är redan beroende. Sen så fick dessa söta vykort från Fine little day också följa med i beställningen, de ska också sitta uppe på väggen i datarummet!

Annars har det varit en bra helg hittills, igår kväll käkade jag middag med mina tjejkompisar, och det var inte vilken middag som helst. Jag har ju sån tur att jag har kompisar som gillar och är riktigt duktiga på att laga mat till skillnad från mig själv, och det var min kompis Lisa som handlat menyn och stod för matlagningen. Till förrätt blev det musslor (som jag kallade ostron hela tiden haha, tog ett tag innan jag fattade skillnaden..) med parmachips, och till varmrätt lammracks, jordärtskocksmos och rödvinssås. Mmmm säger jag bara. Första gången jag åt musslor men det var godare än jag trodde! Himla mysig kväll iallafall så tack tjejer ♥

Idag har vi strosat runt på stan, äntligen hittat en vinterjacka till mig själv, käkat lite morotskaka och shoppat julklappspapper på Lagerhaus. Lika bra att vara i tid! Ikväll blir det bara myskväll, hoppas att ni andra har en bra helg!






Läskigaste lilla monstret..

Publicerat: 2012-10-25 Kl: 21:05:44 | I kategori: Alva 2-3+ år | 5 kommentarer |






Idag har Alva haft monsterfest på förskolan, och som hon har längtat. Varje dag sedan lappen kom upp på förskolan för någon veckan sedan har hon frågat på morgonen "Är det monsterfesten idag?". Hon bestämde direkt att hon ville träffa ett rosa och ett grönt monster, och såklart skulle hon vara ett själv också. Igår åkte vi till barnens hus för att se om det fanns några monstersaker som passade, och det blev grönt monsterhår och monsterprickar i ansiktet. Just prickarna hade Alva redan bestämt sen innan, alla vet väl att monster är prickiga! Tur att man kan underhålla med enkla medel när de är små haha..





Alva tyckte att det var himla roligt att gå runt och skrämma oss här hemma, och efter att först velat vara ett grönt, sen ett rosa, sen ett svart blev det till slut att hon ville vara ett lila monster så det vara bara att leta i garderoben efter en lila outfit. Sen var det inte lika kul när vi åkte till förskolan för då ville Alva ta bort både prickarna och håret. Men det blev en bra monsterfest ändå med både ballonger och dans och alla barnen var så peppade imorse när jag lämnade!




Ugglefamiljen!

Publicerat: 2012-10-22 Kl: 08:57:00 | I kategori: Teckningar & Illustrationer | 5 kommentarer |




Ugglefamiljen i blått..


Nu är beställningsinlägget uppdaterat och Ugglefamiljen finns att köpa. Den finns i tre färger och i två olika storlekar, A4 och 30x40 cm. A4 kostar för tillfället 150 kr och 30x40 cm kostar för tillfället 195 kr. Sen så har jag fortfarande kvar erbjudandet att man får ytterligare 20% rabatt på hela köpet om man tipsar om mina tryck i ett blogginlägg, men det kan man läsa mer om i beställningsinlägget. Jag har beställt hem 10-20 exemplar av varje färg, så det är först till kvarn som gäller!




.. och rosa..



.. och gult!
 

Kvällens shoppingtips!

Publicerat: 2012-10-21 Kl: 19:49:19 | I kategori: Barnkläder | 4 kommentarer |




Hoppas att ni alla har haft en bra helg!
Förutom jobb både lördag och söndag så har jag hunnit med en jättetrevlig kväll på Invito med mina jobbarkompisar igår, och ikväll har vi bjudit Tomas och Nina på middag och väntar bara på att Alvas ska somna så att vi kan plocka fram efterrätten.

Jag tänkte bara slänga in ett shoppingtips lite snabbt då jag har tänkt att tipsa om det hela veckan men inte hunnit, och nu går erbjudandet ut ikväll så det blir lite i sista sekunden! Men jag har varit sugen på att köpa hem några plagg från Maxomorra sen jag såg deras höstkollektion för några månader sedan, så himla fina mönster med både moln och ugglor som ju är stora favoriter hos mig bägge två! 

Men för typ två veckor sedan bestämde jag mig faktiskt  för att jag inte får köpa några mer kläder till Alva förräns i december då webshoparna börjar med sina reor, och det tänkte jag försöka hålla. Jag har ju massor av plagg som jag inte ens hunnit visa i bloggen som jag fyndade för någon månad sedan, så lite barnklädesinlägg blir det i bloggen ändå trots att jag inte ska köpa något på ett tag! Men hela veckan har det kliat i shoppingfingrarna då jag såg att Pleasemum den här veckan har 30 % rabatt på alla Maxomorraplagg. Ena sekunden vill jag bara klicka hem en klänning med moln och en med ugglor, en one piece med moln och en huvtröja med moln, men jag ska hålla mig denna gång och nöjer mig med att tipsa vidare, jag vet att många som läser också gillar färgglada barnkläder!

Rådjuren till salu!

Publicerat: 2012-10-19 Kl: 21:39:11 | I kategori: Teckningar & Illustrationer | 4 kommentarer |





Nu har jag uppdaterat mitt försäljningsinlägg lite grann, rådjuren finns nämligen till salu. De finns som alla andra motiv i två olika storlekar, A4 och 30x40 cm och tillsvidare fortfarande till det billigare priset, 150 kr för A4 och 195 kr för  30x40 cm. Vill man kika på motiven som finns så har jag länken till försäljningsinlägget i vänstermenyn (om nu nån missat det, jag gjorde visst en ganska stor bild..)





Den rosa har redan flyttat in på Alvas rum! Som ni ser så är det jättesvårt att fota den rätta färgen, den är inte lika stark som den ser ut ovan men inte heller lika dassiga som de ser ut på bilderna jag fotat. Jag måste verkligen skaffa mig en ny kamera så att jag kan ta fina produktbilder, dessa får duga tills vidare i bloggen men jag vill gärna ta finare sen när jag har en egen hemsida!




Här ser ni varför jag inte kan klippa sönder de fina tapetproverna från Ferm living riktigt än, perfekta "tapeter" ju!



Rosa, gult och blått finns den i precis som de flesta av motiven så att man ska kunna matcha!



Dessa fina babuschkadockor kommer att få vara med på typ varje bild känner jag, så himla fina de är!


Jag vet att många väntar på att få köpa ugglorna, det kommer upp ett inlägg om dem på söndag då det blev lite strul med som lyckligtvis nu är fixat, men mer info om det i slutet av helgen alltså. Imorgon jobbar jag hela dagen och sen åker jag direkt ner på stan där vi ska ut och äta med jobbet, och nu ska jag blanda lite dip till chipsen, trevlig fredagskväll ♥


Grattis förresten till Mamma Miaa som vann tävlingen i samarbete med Babello.se om ett valfritt plagg från Småfolk! Jag använde mig som alltid av en nummergenerator för att lotta vinnaren. Tack till alla ni andra som var med och tävlade!


Årets rosa skal.

Publicerat: 2012-10-19 Kl: 21:18:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer |





Lite allvar så här mitt i fredagsmyset. I samarbete med Phone House och Rosa bandet
har jag fått hem årets rosa mobilskal för att hjälpa till att sprida informationen vidare genom bloggen. Årets rosa skal är designat av systrarna bakom klädmärket Dagmar och kostar 179 kr varav 80 kr går till Cancerfondens Rosa bandet-kampanj. Det går att köpa i Phone House butiker samt på deras hemsida och finns i två olika modeller, ett för iPhone och ett för Samsung Galaxy.

I år är det tionde året i rad som Rosa Bandet-kampanjen genomförs och målet är att överträffa förra årets insamlingsresultat på 46 miljoner, tillsammans är vi starka ♥



Tapetprover till diverse pyssel!

Publicerat: 2012-10-17 Kl: 18:36:23 | I kategori: Inredning | 5 kommentarer |





De här fina tapetproverna från Ferm living köpte jag för ett tag sedan då jag blev så himla sugen på att pyssla och för att jag ska använda dem när jag fotar mina produktbilder. Just tapetprover är så himla bra att pyssla med eftersom det är så kraftigt papper, och sen så kan man ju verkligen välja och vraka bland alla fina! Jag tipsade om det redan innan Alvas ettårskalas då jag gjorde en födelsedagsvimpel av tapetprover, men det är ett tips som tåls att påminnas om!

Jag är väldigt sugen på att klä några förvaringsboxar, men eftersom jag även ska använda dem som bakgrunder när jag tar produktfoton så kan jag inte klippa sönder dem än hur mycket det än kliar i pysselfingrarna!




Jag har verkligen fastnat för Ferm living den senaste tiden, de har ju så mycket fint i inredningsväg. Tapeterna med ugglor och träd kikade jag på redan när jag valde tapeter till Alvas rum, men då var jag ute efter något i rosa så det blev inget med det. Men som sagt så kanske det istället blir en fin förvaringsburk eller två!




Har ni också några prylar hemma som ni gillar extra mycket? Jag älskar min korg med fina papper som man så glad av att bara kolla på trots att jag inte hunnit pyssla så mycket alls det senaste året, men ändå så plockar jag upp ett papper då och då och känner lite på det och funderar på alla fina saker jag ska pyssla ihop med det. Någon gång. I vanliga fall så brukar korgen vara full med roliga presentpapper också men nu är det bara mina finare papper kvar, de som jag aldrig skulle slösa bort på att slå in paket med haha.. Det har varit så mycket kalas det senaste året att de gått åt, jag brukar bunkra upp från Lagerhaus som jag tycker har fina presentpapper!




Sista chansen att tävla om ett plagg från Småfolk!

Publicerat: 2012-10-16 Kl: 08:26:00 | I kategori: Barnkläder | 3 kommentarer |





Så här fin blev Alva i den nya klänningen från Småfolk som hon fick från Babello, den är verkligen underbar på! Jag tänkte lägga in en påminnelse om att min tävling i samarbete med dem avslutas imorgon kväll, så passa på att tävla. Det som man kan vinna är ett valfritt plagg i webshopen från Småfolk, och tävlingen hittar du här!

För några dagar sedan hade Alva sin förskolefotografering och då hade hon den här klänningen på sig. Tyvärr tyvärr så togs det inga enskilda foton i år utan det var alltså bara en gruppfotografering. Jag hade gärna haft enskilda foton också, de är ju så bra julklappar och ett fint minne! Men jag tänkte dra på henne samma kläder någon dag och fota här hemma och låtsas att det är ett förskolefoto, det går ju att beställa förstoringar då också.




Jag gillar verkligen längden på Småfolks klänningar, just över rumpan känns som en perfekt klänningslängd. Längre blir bara knövligt på Alva under ytterplaggen men den här blir ju som ett extra lager tyg över rumpan när det är kallt ute!



Finaste tjejen som är så stolt över att få vara veckans stjärna den här veckan på förskolan! Det är något nytt de har börjat med nu där barnet som är stjärna får hjälpa fröknarna med tex att leda samlingen och att duka. Hon hade verkligen tagit det på allvar fick jag höra, och frågade barnen samma saker vid samlingen som fröknarna brukar fråga haha.. Hon har alltid stenkoll ♥



Veckans instagram

Publicerat: 2012-10-15 Kl: 22:01:00 | I kategori: Instagram | 4 kommentarer |


 



Vi kör på en till omgång veckan som gått via instagram, jag får nog fixa en kategori till det från och med nu! Det är ju så smidigt när man inte har tid att blogga, och den här veckan har jag haft fullt upp. För några dagar sedan blev det tydligen så kallt att Alva invigde sin vinterjacka, den är av märket Molo och kostar 1099 kr ny men jag fyndade den såklart på tradera och betalade 330 kr om jag inte minns fel. Love tradera ♥. Den är storlek 98, samma som jag köpt i vinteroverallen som vi ska ha som extraoverall. Som också kommer från Molo. Som jag också fyndade på tradera. Såklart.

Ett lejon har jag också ritat, jag har börjat lite smått på att rita om mitt djungelmotiv i Illustrator! Jag tror att denna kommer att bli en favorit när den är klar, den är väldigt detaljrik och färgglad men det gör också att det tar lite tid. Men om någon månad eller två ska den nog vara klar. När Alva såg den sa hon ordagrant "HAHA va ä dä där för bild mamma, va ä dä där för coolt lejon HAHA". Jag tror att det var positivt menat..



Jag har även hunnit ganska långt på motivet ovan, bara lite smådetaljer kvar. Annars har det varit det gamla vanliga i veckan, ni vet stressa på morgonen till förskolan, stressa till jobbet, stressa hem, stressa med vadskavilagatillmiddag. Fast det sista flyter på himla mycket bättre nu när vi börjat med Linas matkasse, min räddning här hemma haha.. Men lite kul hann vi med i helgen också, så himla god middag hos Tomas och Nina på lördagen och lekparkshäng och fika med Elin, Erik och Sune på söndagen! Jag jobbar ju egentligen tre helger i månaden men tar FL en så att jag bara jobbar varannan vilket är guld värt.




Ugglorna är här!!!

Publicerat: 2012-10-12 Kl: 21:45:17 | I kategori: Elina Studio - Mitt företag | 8 kommentarer |




Alla motiven jag har fått hem just nu! Några nya är snart klara så inom en månad hoppas jag det finns minst två till!


Gissa vad jag har gjort idag äntligen, jag har hämtat ut de två nya motiven hos tryckeriet! Oturligt nog så sålde vi vår bil exakt igår, så det var bara att koppla på cykelvagnen och cykla iväg. Exakt 1.5 timme tog det mig tur och retur, och det var väl inte den bästa tajmingen att jag hade så lite luft att det typ klassas som punka och att det är uppför hela vägen hem (med typ tjugo kilo last haha..), men hem tog jag mig till slut och det var det värt! Jag tycker att de blev såå himla fina allihopa! Nu kommer det att dröja några dagar tills de kommer upp på min försäljningssida i bloggen, men i början av nästa vecka någongång finns de till salu! Jag har även gjort lite ändringar på mina tidigare motiv men all info kommer att stå sen i köpinlägget när jag är klar och de gamla motiven finns kvar att köpa så länge de finns i lager.




Rådjuren är nya och finns i tre färger, samt att jag ändrat rävmotivet och satt regnbåge på allihopa, det kändes lite mer som jag och helt rätt när jag såg dem.



Aporna och elefanterna beställde jag bara hem tre färger av istället för de fem jag hade tidigare, vi får se hur jag gör med dem i framtiden för det är dessa färgglada som sålt bäst hittills.



.. Och så mina favoriter, ugglefamiljen som finns i tre färger! Blev så himla fin i tryck om man får säga det själv, Alva kommer såklart att få en i sitt rum!




Jag försökte börja fota produktbilder med en gång, men det var så dåligt ljus och kameran är på väg att paja så det blev inte en enda bild som går att använda. Det är därför alla bilder i inlägget är lite mesiga i färgerna  också, en ny kamera står verkligen på önskelistan!

Men här ser man iallafall skillnaden mellan de två storlekarna som finns, A4 och 30x40cm tillsammans med lite av den rekvisitan som jag försökte använda till olika motiv.. Hur som helst så är min favorit den större storleken, den visar såklart alla detaljer så mycket bättre och speciellt på ugglemotivet som har lite mindre figurer. Men det är ju en smaksak såklart!




Glass i stora lass.

Publicerat: 2012-10-12 Kl: 18:03:42 | I kategori: Allmänt | 7 kommentarer |





För några veckor sedan fick jag frågan av Norrmejerier om vi ville testa på deras nya yougurt Norris för barn, och jag tyckte det lät lite kul då man kan frysa och göra glass av den! Glass är det överlägset bästa Alva vet och de flesta av våra duster handlar om att hon vill ha glass till varenda målitid, jag säger nej och sätter mig i vägen för frysen och Alva blir jättearg på mig. Så glass som man kan äta till mellis tänkte jag skulle vara perfekt haha.. Sen så fick hon även vara med och göra den vilket såklart gjorde det extra spännande.





Vi testade jordgubb först vilket fick helt klart godkänt av Alva, hon tryckte nästan i sig två stycken.. Det sämsta var helt klart att jag inte fattade hur man skulle få loss glassen ur formen, den satt ju som en sten! Som tur är fick jag något vagt minne av att jag gjort egen glass med saft när jag var liten och att vi då spolade varmvatten på formen, så då slapp vi blir glasslösa..



Nu ska jag och Alva ha myskväll framför Rasmus på luffen, trevlig fredag på er!






Hemma hos oss - köket!

Publicerat: 2012-10-11 Kl: 21:25:11 | I kategori: Hemma hos oss | 7 kommentarer |






Nu har vi bott här snart i ett år, och jag har fortfarande bara hunnit visa bilder på typ halva lägenheten. Det kan bero på att man uppenbarligen aldrig blir färdig med allt man tänkt, men nu så tror jag att jag snart kommer att känna mig nöjd med det mesta. Jag har visat bilder på vardagsrummet och matplatsen i köket men inget däremellan tror jag, alltså själva köket vilket helt klart beror på att det alltid alltid ligger saker framme just där.  Hur mycket man än städar så lyckas alltid köksön bli en brev/papper/skräpsamlare, och eftersom vi har i princip noll förvaring i köket så ligger mycket framme jämt. Men för några veckor sedan så fotade jag köket till en annan grej så lika bra att lägga upp dem här också när det för en gångs skull var välstädat!




Älskar vår köksö som gör att det känns så öppet i hela det kombinerade vardagsrummet/köket. Till höger har vi alltså soffan och tvbänken.



Några av mina favoriter i köket är de här fina förvaringsburkarna från Cult design som jag köpte i ett desperat försök att få köket att se mindre rörigt ut, men det är lika stökigt varje dag ändå haha.. Men himla fina är de iallafall!



Mittemot köksön sitter vår älskade fondtapet från Midbec som jag är så glad att jag hittade i sista sekunden när vi valde tapeter till flytten, tycker den är så fin! Här ser man rakt in i sovrummet också.



Här tänkte jag skriva att "se så fint det kommer att passa med den nya stringhyllan", men tyvärr så ser man ju inte ens väggen som den ska sitta på, det är till vänster om skafferiet och micron..


Jag känner mig superpeppad att få klart här hemma och har förhoppningar att det inte kommer att ta allt för många veckor. Stringhyllan (som jag som jag skrev tidigare köptes med 500 kr rabatt, jippie!!) ligger på utlämningsstället och väntar, två små hyllor ska inhandlas i helgen och nästa vecka ska jag ta tag i min tavelinspirationsvägg i datarummet. Sen är det nog klart! Förutom att vi MÅSTE skaffa en spegel till hallen. Vi har varit spegellösa sen vi flyttade in förutom badrumsspegeln som visar halsen och uppåt, så jag måste alltså gå ut i hissen när jag vill spegla hela kroppen haha.. Som tur är så har jag inte stött på någon granne under tiden. Än.



Grattis förresten till Jenny vars namn jag drog som vinnare av blusen från Lilla tussilago som jag lottade ut förra veckan!



Alva två och ett halvt och lite till.

Publicerat: 2012-10-09 Kl: 16:50:57 | I kategori: Alva 2-3+ år | 10 kommentarer |


Jag tänkte skriva ner några ord om Alvas utveckling så att jag inte glömmer nuet,  det var många månader sen sist och nu är det ju bara tre månader kvar innan hon är hela tre år och stora tjejen! 

Hon som alltid har varit väldigt lillgammal och har ett minne bättre än vi vuxna, som har koll på saker som man nämt i förbifarten för flera månader sedan och vet vart alla borttappade saker håller hus. Det är bara att fråga Alva så svarar hon "Ja mamma din telefon ä i soffan under den stora kudden" Ok, tack! Hon glömmer aldrig nåt man sagt, speciellt inte om man nämt att hon ska få något hon gillar typ glass (det bästa hon vet). Jag hade väl nämt att hon skulle få glass till helgen, så det första Alva sa på morgonen dagen efter var "Nu är det lördag, nu ska jag få glass mamma" så det är ingen idé att låtsas att man inte lovat en muta i nåt trotsögonblick. Häromdagen när hon tog fram sina kritor som hon fick på Pizza hut i Stockholm i Juli sa hon direkt "Dom här fick jag i Stockholm". Jag som trodde att hon började glömma att hon varit där, men icke!

Häromveckan satt vi vuxna och pratade vid middagsbordet när Alva avbröt och sa" Ni får va tyst, jag vill också prata. Vad ha du gjort idag på jobbet pappa, vad ha du gjort på XXX?" Sen satt hon och sa "Jahaaa, ahaa, okeej, mmmhm " överdrivet intresserat för varje sak Andreas svarade haha, det lät så himla kul.

Hon håller gärna koll på andra barn och tillrättavisar dem så fort de gör fel, typ "Nej det där få man inte göra, man få inte säga så/sitta på bordet/leka med den, de ä ingen leksak. Man kan göra illa sig/bränna sig/få stickor." Sen så lyssnar hon ju inte varje gång vi säger så till henne direkt haha, men uppenbarligen vet hon att det är fel eftersom hon är så noga med att andra inte gör fel.

 


Står och spanar i fönstret i finaste tröjan från Småfolk. Långt hår har hon fått som tusan, men jag har väldigt svårt att klippa förutom luggen, det känns som att det är så Alva på något sätt!
 


Jag har alltid haft papper och penna i närheten så att jag kan krafsa ner när Alva säger något roligt, men jag har varit dålig på att skriva ner de senaste månaderna eftersom att Alva är så duktig på att prata, det går liksom inte att skriva ner allt någon säger när de pratar typ lika mycket som en själv. Men jag hittade ett papper från i somras, kan det ha varit just innan hon blev 2,5 år kanske? Hon sitter iallafall och leker med dockan Magnus medans jag tjuvlyssnade lite grann haha, jag älskar att lyssna på hennes fantasilekar:

" Vill du ha lite frukt Magnus? Jaa det vill jag. (här spelar hon alltså flera roller). Jag ska hämta frukt åt dig. Här är karameller, det ska vi äta på lördag (vi har inte ens börjat med lördagsgodis men Alva vet uppenbarligen redan vad det är haha..). Men du får äta karameller för du är fyra år, jag är bara två år. Gillar du melon? Mmmm. Nu äter du upp det här, SEN kan vi leka. Ska du ha dom hära eller ska jag ha dom hära, va? Du får välja Magnus. Menar du den eller menar du den? Karameller? Det får man inte äta. Näe näe det får man inte. Ha du bajsa Magnus?"

Ja men ungefär så här låter det här hemma fast tio gånger mer för varje månad som går. Alva älskar att leka rolllekar med sina dockor och gosedjur och ägnar låång tid till att byta blöja och tvätta dem, och vid sin spis så lagar hon massor av olika avancerade maträtter som hon bjuder oss på. Annars skrattar och skojar hon ofta och så gillar hon att sjunga och dansa och kan väl texterna till fler barnvisor än vad jag kan. Hon älskar att pyssla och sitter gärna lång tid vid köksbordet med en massa papper, kritor, klistermärken och papperssaxar omkring sig. Hon hatar att bada och tvätta håret, men älskar vattenlek och står gärna och diskar länge länge. Hon älskar glass och pannkaka, och gillar inte abslout inte sås eller ketchup, torrmakaroner ska det vara.

Hon älskar att se film där det är väldigt viktigt att hon får välja vilken scen hon vill börja med, och favoriterna är Pippi Långstrump (Många favoriter men gillar när Pippi kastar sönder stolen), Emil i Lönneberga (Soppskålen är favoriten), Lotta på bråkmakargatan (Lotta cyklar är favoriten), Saltkråkan (När Skrållan målar om köket är favoriten) och Barnen i bullerbyn (När Kerstin kastar mat är favoriten). De senaste dagarna har hon börjat favorisera Bamse, och i förrgår natt stod hon plötsligt i vardagsrummet mitt i natten och grinade att hon ville se Bamsefilm.. Hon byter film helt själv, häromdagen märkte jag inte ens att hon varit och bytt förrän jag såg att vi plötsligt tittade på en annan film. Jo lite mer tekniskt än när jag själv var 2+..

När det gäller böcker så är storfavoriten just nu Totte bakar, och Alva kan i princip texten till hela boken utantill som hon läser för gosedjuren. Jag tror hon gillar den så mycket eftersom hon själv älskar att baka, vi brukar göra kladdkakemuffins ibland och Alva är lika lycklig varje gång.

Nu låter det som att allt är frid och fröjd och det är det nästan, jag tycker ändå att Alva är väldigt snäll och duktig trots att hon har kommit i trotsåldern. Oftast. Men något utbrott per dag när hon inte får bestämma blir det minst, men det är väldigt sällan som man inte kan prata bort det eller muta med något roligare så det går över väldigt fort. Det värsta hon gjort hittills är att hon lärt sig en sak från filmen om Vem-böckerna, vi såg filmen några gånger och hörde nallarna kalla varandra "dumma" flera gånger, så efter det så började Alva skrika "dumma mamma" och typ försöka slå mig varje gång hon blev arg.  Som tur var höll det bara i sig nån vecka och nu har det nästan gått över tack och lov. Istället fnissar hos och säger "Mamma man får inte säga sådär" när Lotta på Bråkmakargatan kallar sin mamma för dum..

Sen så har hon ju faktist ljugit medvetet för första gången vilket också är mindre bra. Tidigare så har hon stolt berättat att hon ritat på stolen/väggen/golvet, men förra veckan  när jag såg att någon ritat med krita på tvättmaskinen och frågade om det var Alva som gjort det svarade hon lite skamset "Nej, det var x (en flickas namn vi känner), men hennes mamma kan torka bort det sen". Busungen. Men bäst ändå ♥







Tävla om ett plagg från Småfolk i samarbete med Babello.se!

Publicerat: 2012-10-07 Kl: 22:59:44 | I kategori: Tävlingar | 68 kommentarer |




Tävla hos Elinochalva om ett valfritt plagg från Småfolk hos webshopen Babello.se!



Nu är det dags för en tävling, och det du kan vinna är ett valfritt plagg från mitt favoritmärke Småfolk från webshopen Babello.se!
 
 
 
Enkla regler för att vara med och tävla! Du bestämmer själv hur många lotter/vinstchanser du vill ha, man kan max få tre stycken. Ange i en kommentar i det här inlägget hur många lotter du tar, samt ange kontaktuppgifter som namn och mailadress och vad du heter på facebook ifall du gillar där, samt bloggadress ifall du länkar till tävlingen.


 
Lott ett:

* Gilla Babello på facebook, det gör du här!
 
Lott två:
 
* Kopiera bilden och textraden ovan och länka till bloggen i ett blogginlägg eller via facebook!

Lott tre:
 
* Anmäl dig till Babellos nyhetsbrev på webshopens hemsida!


 

Tävlingen avslutas den 17 oktober kl 24.00,

 Lycka till!




Från Babello!

Publicerat: 2012-10-07 Kl: 10:55:00 | I kategori: Barnkläder | 6 kommentarer |




Sånt här gillar jag verkligen, webshopar som lägger ner lite extra tid på paketen man får. Jag är lite extra svag för att öppna upp ett paket med rosa silkespapper! Speciellt när innehållet också är så fint hihi..



Tidigare i somras så köpte jag några plagg till Alva från webshopen Babello och blev jättenöjd, så det känns extra roligt att vi nu har ett litet samarbete för tillfället! Babello säljer barnkläder av dansk design och har märken som till exempel Småfolk, Ej sikke lej, Katvig och Mini A Ture. För några dagar sedan damp det ned ett litet paket till Alva, tack så jättemycket! Det innehöll den här supersöta klänningen med elefanter från Småfolk som jag blev helt förälskad i. Alva har förskolefotografering om några dagar och den här känns verkligen som en stark kandidat! Det är storlek 98/104 som kommer att bli perfekt på Alva hela vintern, men jag har märkt att de långärmade klänningarna känns mindre i storlek än de kortärmade för er som undrar hur de är i storleken.





Det bästa är ju att jag kommer att ha en tävling i samarbete med Babello där priset är ett valfritt plagg från Småfolk! Det känns ju som en perfekt tävling för min blogg så kika in här senare ikväll för att tävla! Nu ska jag skynda mig till jobbet så återkommer jag ikväll med ett tävlingsinlägg.



Nya babuschkafamiljer!

Publicerat: 2012-10-07 Kl: 10:09:00 | I kategori: Barnprylar | 5 kommentarer |


 



Har ni sett att det nu kommit två helt nya varianter av den fina babuschkadockorna som Ingela P Arrhenius designat? En djurfamilj och så ugglefamiljen som är i en mindre variant. Helt underbara liksom de som kom förra året som vi redan har hemma!

Bilderna är lånade från fina webshopen Mokkasin.com där dessa går att köpa. En av mina favoritwebshopar faktiskt då det alltid finns så mycket fint i inredningsväg samt att bilderna är så himla mysigt fotade, ja ni ser ju!




Alltså den här bilden ovan på alla babuschkafamiljer (också från Mokkasin) är nog en av de finaste bilderna jag sett. Nästan så att man skulle vilja ha bara själva bilden och rama in den haha..



.. och den här familjen står här hemma i Alvas hylla. Hur fina de nya än är så kommer jag inte på en enda vettig ursäkt till att köpa de andra förutom att de är helt underbara, men ett julklappstips kanske!



Senaste traderafynden.

Publicerat: 2012-10-04 Kl: 21:58:51 | I kategori: Shoppat till Alva | 3 kommentarer |





Ja jag vet, barnkläder igen. Och mer kommer det att bli i helgen i form av en rolig tävling! Men de här plaggen fotade jag redan för säkert två-tre veckor sedan så det är verkligen dags att lägga upp dem här. Senaste månadens traderafynd. Jag höll mig verkligen nästan ifrån tradera i säkert ett halvår, men i slutet av sommaren blev jag visst fast igen och budade hem flera plagg.  Några till plagg har nog tillkommit sen jag fotade dessa men de kommer säkert upp i bloggen framöver, var så säker haha..

Allt kommer från Småfolk, jag kan inte riktigt släppa min kärlek till just det märket så det är inte så många andra märken som flyttat in hos Alva det senaste året faktiskt utan jag fortsätter att öka på min Småfolksamling. Tur det är så bra andrahandsvärde också på dessa plagg, det är det som är så bra med att köpa begagnat. Betala typ sjuttio kronor för en tröja och sen få samma summa igen när man säljer. Om man säljer alltså det vill säga, lätt att de finaste plaggen sparas i källaren!





Mössan var lite lite stor, men det var nog lika bra eftersom det redan är dags för varmare mössor så denna sparas till våren! Mönstret på t-shirten är ett av mina absoluta favoriter, Alva har en lila klänning i sammma som har varit en stor favvo här hemma och jag har varit ute efter t-shirten sen jag såg den på söta Lilli hos Augustifamiljen (ett bloggtips förresten!!)



.. Och så nån slags häst. Eller grisko? Söt var den iallafall!





Washitejp.

Publicerat: 2012-10-03 Kl: 22:24:34 | I kategori: Inredning | 3 kommentarer |





Varför jag som älskar att pyssla inte har införskaffad mig washitejp för länge sen är ju en gåta, men bättre sent än aldrig. Tidigare i veckan köpte jag mig därför fyra rullar för 19 kr st, bra pris också tyckte jag. Egentligen ville jag ha helsvart men eftersom det inte fanns just där jag köpte ifrån så får bli ett senare köp någon annanstans. Washitejp är ju så bra i och med att de inte fastnar och lämnar märken, så det är bara att ta loss när man vill flytta på den.

Sen vi flyttade har jag samlat på mig en massa fina grafiska tryck och bilder som jag ska göra en inspirationsvägg av i datarummet, jag riktigt längtar efter att få göra fint därinne! Jag funderade först på att antingen sätta upp två tavellister och ställa alla bilder på, eller att göra en stor tavelvägg med ramar, men det kändes inte helt hundra.

För i varenda inredningsreportage nu för tiden finns det väl minst en vägg i varje hem som har en massa bilder och planscher uppsatta med washitejp och jag kan inte låta bli att tycka att det typ är det snyggaste jag sett, blir alltid så himla inspirerad och känner mig extra kreativ när jag ser en sån och vill sätta upp bilder i hela lägenheten typ haha. Så washitejp i datarummet får det bli, perfekt att bli lite extra kreativ när jag sitter där inne och ritar ju!



På tal om rita så ska jag sätta mig och rita en stund i Illustrator innan läggdags, ha en fin kväll ni andra!




Två små filurer. Och en stringhylla.

Publicerat: 2012-10-02 Kl: 21:10:00 | I kategori: Teckningar & Illustrationer | 11 kommentarer |



Mobilbilder så inte den bästa kvaliteten..



Igår kväll satt Alva och pysslade vid matbordet, så jag satte mig brevid och ritade jag också. Jag har haft en idé i huvudet ett tag som jag var tvungen att få ner på papper, det är ju så lätt att man glömmer annars. Moln, regn, paraply och två söta filurer var tanken, men slutresultatet kanske inte blir just såhär. Nu ritade jag den här på ganska exakt en timme, en halvtimme för att skissa upp och en halvtimme för att färglägga, så den är inte mitt noggrannaste men tycker den blev rätt söt ändå. Den ska iallafall ritas om på datorn, men det dröjer säkert en månad innan den är färdig. En timme för hand vs en månad på datornJa jag är inte lika snabb där haha..

Annars känner jag mig väldigt nöjd just nu. Först och främst har jag skickat in både ugglemotivet och rådjursmotivet till tryckeriet vilket känns hur skönt som helst!! Dock kan det dröja några veckor innan jag kan hämta ut dem, men jag skriver ut i bloggen direkt de går att köpa såklart.

Sen så har jag även bestämt mig för att köpa det som jag velat ha sen vi flyttade in, en vit stringhylla till köket! Vi har en tom vägg som jag brukar stå och stirra på och föreställa mig vad som skulle passa där, men nu behöver jag inte stå och stirra längre. Eftersom de är rätt så dyra så är det inget man bara köper sådär, men jag har till och med lyckats överala Anderas att det här är ett toppenköp! Jag upptäckte nämligen att delarna i stringhyllan säljs var för sig till skillnad från den lilla pocketmodellen som Alva har i sitt rum, så hyllorna och gavlarna säljs alltså som olika produkter. Vilket innebär att jag kan köpa tre stycken presentkort från Groupon att använda hos Rum21, (en deal som jag tipsade om häromdagen, scrolla tillbaka några inlägg för att se då jag inte vill spamma i varje inlägg..) jag betalar 250 kr st och de har ett värde på 500 kr st. Eftersom de alltid har fraktfritt så spelar det ingen roll att jag måste göra tre olika beställningar sen när jag beställer delarna. Summa summarum är alltså att jag lyckas få en stringhylla värde typ 1500 kr för 750 kr. Mycket nöjd! 

 

Uppdate: För er som undrat! Jag har nu beställt stringhyllan och priset slutade på 790 kr. Jag behövde bara köpa två presentkort då det tydligen var billigare att köpa gavlarna i tvåpack, så jag beställde hyllorna och Andreas beställde gavlarna!



RSS 2.0