Året som gått i bilder - 2011 Januari - Juni

Publicerat: 2011-12-31 Kl: 09:51:00 | I kategori: Året som gått | 7 kommentarer |


 

Nu är det här året slut och jag vill önska er alla ett riktigt Gott Nytt år!!

Jag avslutar på samma sätt som jag gjorde förra året, med en årssammanfattning över året som gått. 2011 var året som jag började jobba igen efter mammaledigheten, längtade hela året efter vår flytt som äntligen skedde i december, och bestämde mig för att starta eget företag. Det var superkul att kolla igenom bloggen och se tillbaka på allt vi gjort i år, och det var svårt att välja ut alla bilder så känn ingen press att måsta läsa igenom hela inlägget haha, det är mest till för mig egen skull! Om någon mot förmodan inte hunnit tröttna på alla bilder sen så finns förra årets årssammanfattning för 2010 här och här!




I Januari köpte jag en hel bunt med pennor och började rita igen efter flera års uppehåll. Genast upptäckte jag att det här är något jag vill lägga mer tid på och tankarna om att starta eget företag med inriktning på illustrationer till barnrummet föddes redan här. Men det finns inte mycket tid över efter jobb och familj så processen har tagit hela året, men nu är papperna inskickade och jag väntar bara på min F-skattsedel!



Januari var svinkallt minns jag, men det ser ju härligt ut på bilderna! Vi grillade korv och tog långpromenader medans Alva mest sov i vagnen.



Alva fick äran att vara modell för kläder av märket Brights & Stripes hos webshopen Hjärtat mitt, och mammahjärtat blev så himla stolt!


Det största som hände i Januari var såklart att världens finaste Alva fyllde ett år vilket firades med kalas!

 


Februari var en ganska trist månad verkade det som, vi var sjuka mycket (bland annat vinterkräksjukan alla tre, fy tusan..) och jag verkar mest ha varit inne och pysslat och ritat. Vimplar i papper, en rådjurstavla och en ritat djungelbild har jag lyckas knåpa ihop! Det märks verkligen att jag fortfarande var mammaledig för nu kan det gå månader mellan mina pysseltillfällen..



Alva börjar nå upp till spisknappar och lysknappar, försöker klättra upp till soffan, läser böcker och är allmänt söt!



Andreas fyller hela trettio år och blir firad med tårta och skattjakt med presenter. Först kalas med familj och släkt, sen en trettioårsfest med våra kompisar!



Här börjar Alva vilja hjälpa till att städa här hemma, och det är hundra gånger värre nu. Hon går varje dag runt med nåt papper och trasa och torkar och dammar,  men inte mig emot! Sen staplar hon mycket och det gillar hon fortfarande!




Lite pyssel hann jag med trots att jag började att jobba i Mars - en till kudde till Alvas redan överfyllda kuddhörna. Det tog flera veckor innan jag kom in i vardagen med både jobb och familj så jag var väldigt trött under den här perioden minns jag.



För April har jag ett ord att säga - VÅR!!




Jag och min fina mamma unnar oss en helg i Stockholm! Hotell, bio, restaurang, mys och shopping var precis vad jag behövde under den här trötta perioden. Jag tyckte att det var jobbigt att vara ifrån Alva för första gången och vaknade ändå extremt tidigt trots att jag kunde sova hur länge jag ville, men vi hade hur som helst supermysigt och jag hoppas på en repris i vår!! Det blev visst inga bilder på själva resan utan bara på shoppingen jag fick med mig hem, inte helt oväntat en massa saker till Alva!



Påsken firades som vanligt i Lillsele med släkten, härligt! Skillnaden i år var att det var vår, så istället för att sitta på ån på isen och grilla så satt vi i trädgården och solade. Jag som bara hade vinterskor med mig haha..



Den fjärde maj 2011 var ett stort steg i Alvas liv, hon tog nämligen sina första steg femton månader och sexton dagar gammal! Hurra som vi väntat på detta! Eftersom hon var ganska sen så har hon varit stadig sedan dess och det tog inte många dagar innan hon började springa runt som att hon aldrig gjort annat!



Ni som följde min blogg här kommer säkert ihåg att vi deltog i Svensk fastighetsförmedlings tävling om Sveriges snyggaste barnrum! Det gick nog inte att missa så mycket som jag tjatade, men med hjälp av alla er superfina bloggläsare som kom vi till final och vann presentkort på Ikea! Inte nog med det, vi fick vara med i lokaltv då TV4 kom hit och filmade och intervjuade mig i Alvas rum! Superkul så här i efterhand, men jag var extremt nervös. Sen kom två gulliga tjejer från Svensk fastighetsförmedling hit med blommor och presentkortet, och vi fick vara med både på deras hemsidan och i skyltfönstret! Jag håller tummarna för en liknande tävling i år då Alvas nya rum snart är klart hehe..





Med tanke på att jag hann pyssla ihop både en fågelholk och tavlor så hade jag nog semester här haha..



.. och Alva fick en ny förälskelse - fåren! Hit blir det nog många besök i sommar också om jag känner Alva rätt..



Juni var extremt varmt och vi badade, besökte 4H-gården och hade mysigt. Vi var bara hemma i stan eftersom vi ville spara pengar till flytten, men det var kul det med!




Jag fyllde trettio år och hade öppet hus hela dagen tillsammans med finaste familjen, släkten och alla tjejkompisar, en perfekt dag!



I Juni växte bloggen ganska mycket vilket jag tyckte var superkul! Vi hamnade på framsidan och var veckans familjeblogg på Blogg.se samt blev veckans rum hos Mammasegen.com så det var en bra bloggmånad!



Vi firade en regnig midsommarafton tillsammans med min familj i stugan i Lillsele! Fortfarande är filmen då vi dansar till Små grodorna Alvas favoritfilm på min I-phone och hon ser den nästan varje dag!



.. och så shoppade jag visst extremt mycket tycker jag så här i efterhand..



Del två kommer i Januari och jag önskar igen ett Gott Nytt år!


 


Alvas julklappar!

Publicerat: 2011-12-29 Kl: 22:15:00 | I kategori: Barnprylar | 16 kommentarer |


Alva fick så himla mycket julklappar i år, för mycket egentligen men det blir nog kanske så när man är tio vuxna och ett barn på julafton och alla ville köpa till Alva! Hon gillade verkligen allt och blev jätteglad när hon öppnade sina paket, inte så konstigt kanske när allt var så fint så det förtjänar definitivt ett eget inlägg!

Annars så har jag jobbat nästan elva timmar idag och kom hem vid nio, ni som också jobbar inom handels vet vad jag menar när jag säger att det är ganska intensivt nu under mellandagsrean. När jag kom hem så hade vi besök av nästan alla som vi kommer att fira nyår med för att planera menyn, det kommer att bli så himla kul att laga mat och ha nyårsfest ihop! (Synd att Alva inte förstår det här med att man ska ta sovmorgon på nyårsdagen så vi får se hur länge jag orkar..)




En docka med tillhörande docksäng, en bilbana och en virkad apa!



Mycket köksleksaker blev det men det är det som Alva leker mycket med just nu så det var superbra! Fint var det också - En prickig servis i plåt, ett pedagogiskt kakfat med pusselkakor, och en frukostbricka i trä från Jabadabado!



Liten pall med uggla, klossar och en gåpinne, samt till höger en tågbana i trä (du som frågade vart det kommer ifrån, den är köpt förra sommaren i Sundsvall men märket är Young kids!) och en verktygslåda i trä. Den här älskade Alva, hon sitter och hamrar och skruvar massor!




En egen dammsugare! Väldigt poppis hos den lilla damen som gärna går runt och dammsuger med vår stora dammsugare men den här var lite mer lagom!



Ugglepyjamas, nattlinne samt två böcker och bamsefilm!


Fin förvaring i barnrummet från Sebra!

Publicerat: 2011-12-28 Kl: 19:17:00 | I kategori: Inredning -Barnrum | 5 kommentarer |





Bilder lånade från Inreda.com



Gud vad det är roligt att inreda Alvas rum igen, trots att hon har nästan exakt samma saker och det kommer att se nästan likadant ut, men det känns ändå som ett nytt rum i och med att vi har möblerat på ett annat sätt och kommer att ha lite annan förvaring på väggarna! En vit liten stringhylla modell "pocket" fick jag i julklapp (tack tomten!!), och trots att det var en julklapp till mig så kommer den såklart att sitta i Alvas rum - det rum som är roligast att inreda! Den kommer att sitta över Alvas minikök när det är färdigt, jag har som mål att det ska vara klart till Alvas födelsedag i januari men just snickra är inte min starka sida så vi får se hur det blir med det.

Något annat nytt till rummet jag spanat på länge och äntligen beställt är de här superfina hyllorna ovan från danska Sebra som jag hoppas hinner komma under veckan så att jag har någonstans att förvara alla Alvas fina julklappar! Även om de inte är så stora så kommer det att gå in några förvaringsboxar i de nedre hyllorna där jag hade tänkt att förvara klossar och andra småprylar som Alva drar fram varje dag. När alla saker har en viss plats så går det nog snabbare att plocka undan varje dag! (Haha det kan jag ju inbilla mig iallafall..)

Jag tänkte göra en repris i favorit och pyssla ihop några såna här boxar igen med det fina papperet från Blafre
, men i en större storlek så att det får plats lite mer. Nu var det ett tag sedan sist så det riktigt kliar i pysselfingrarna känner jag!



Vår julafton i bilder!

Publicerat: 2011-12-27 Kl: 20:59:00 | I kategori: Högtider (Jul, Nyår, Påsk, födelsedagar) | 9 kommentarer |


Hej på er! Nu är jag tillbaka efter några dagars ledighet från bloggvärlden, och vi har haft en jättemysig helg här hemma med julfirande och lite utomhusaktiviteter på juldagen i form av bobåkning på gården (Alva ville ju testa sin julklapp!!) och en långpromenad runt Nydalasjön med Tomas och Nina. Julafton blev precis så fin och mysig som jag hade hoppats på trots all stress med flytten samtidigt som allt julstök, men dagen startade perfekt med sovmorgon (till halv åtta, men det är ju sovmorgon här hemma..) då Alva var vaken lite längre kvällen innan på uppesittarkvällen. Sen blev det paket i strumpan till Alva som var så glad att tomten varit här, och sen hann vi städa och förbereda innan våra familjer kom vid tvåtiden. Vi hade knytis vilket var superskönt, och det var verkligen kul att få laga mat i vårt nya stora kök, vilken skillnad med den öppna planlösningen som gjorde att det nästan var kul att stå i köket och fixa! Men bara nästan..


Vi tog hur mycket bilder som helst, men jag tror inte att resten av våra familjer och släkt vill synas så mycket i bloggen så det blir ett bildregn på Alva i stället. Och tomten. Oj vad Alva tyckte om tomten, precis som vi trodde. Imorse sa Alva - "Tomten kommer med paket till Alva snart". "Nej tomten kommer bara en gång" sade jag, men det ville inte Alva gå med på. " Tomten kommer bara en gång till" sa hon hoppfullt, gullungen.




Så här såg jag och Alva ut på julafton! Alva i röd klänning från H&M och strumpisar från Kappahl, och jag i klänning från Åhlens och halsband från H&M. Det här var för övrigt typ den enda bilden jag fastnade på eftersom jag hade fullt upp med att fota och filma!



Alva överröstes med julklappar och blev så himla glad över varenda en. Tur pappa kan hjälpa till att öppna!



Sen var det ju det här med tomten - Alva älskade tomten och har väntat i flera dagar på att han ska komma med julklappar. Hon ville ge tomten både kramar och pussar och sa "De ä Alvas paket. Meja paket till Alva" när någon annan fick paket haha..




Sen blev det även en del julklappar till Alva.. Hon fick så himla många fina saker av våra familjer, men i slutet tog jag undan två-tre stycken av våra som hon ska få på sin födelsedag i stället, jag tror inte hon märkte något då hon var fullt upptagen med att leka med alla nya saker! Jag kommer att göra ett eget inlägg med Alvas julklappar sen eftersom det skulle bli så många bilder annars..





Lite julklappsinslagning och God jul!

Publicerat: 2011-12-23 Kl: 17:32:00 | I kategori: Högtider (Jul, Nyår, Påsk, födelsedagar) | 7 kommentarer |





Jag älskar att slå in fina paket, men i år är tiden lite knapp så det får bli väldigt enkelt med fina papper i rött och vitt samt snören i samma färger. Varje år tror jag att det ska gå så snabbt att slå in, men sen sitter man ändå där sista kvällen och får panik över att det tagit två timmar att slå in tio julklappar och man har typ dubbelt så många kvar.. Men på något sätt lyckas man alltid göra klart allt i sista sekunden ändå, i värsta fall får vi väl fortsätta imorgon medans Alva sover lunch!




Lite smått och gott till Alva! Hon älskar verkligen Pippi Långstrump så när vi fick in ett nattlinne med Pippi på jobbet var jag bara tvungen att slå till även om jag redan handlat klart egentligen!



Bara Alvas juklappar syns här på bild eftersom alla andra som ska få julklappar nog läser min blogg! Några av sakerna kanske jag sparar till födelsedagen i januari, hon kommer garanterat ändå att få så många julklappar av våra familjer att hon inte orkar öppna allihopa - det blir nog lätt så när Alva är den enda på vår julafton som är under trettio år..





Nu ska vi bege oss till mina föräldrar där vi alltid är på uppesittarkvällen! God mat och spel står på programmet och det kommer att bli så himla mysigt!


Jag vill önska er alla en riktigt god jul och hoppas att ni får en jättefin julhelg! Nu tar jag några dagars datorpaus och återkommer nästa vecka någon gång, för i helgen ska jag bara umgås med familjen och mysa ♥



Årets julgodis!

Publicerat: 2011-12-23 Kl: 12:47:19 | I kategori: Mat & bak | 4 kommentarer |


Eftersom vi ska fira jul hemma hos oss i vår nya lägenhet så ville jag hemsk gärna göra eget julgodis att bjuda på, och planen var att testa några olika sorter i år eftersom det finns så himla många goda recept runt om i bloggvärlden! Men eftersom det visst är julafton imorgon och jag inte hunnit börja än så satsar jag på en enda sort, och det blir en favorit i repris från förra året - wienernougat! Den är så himla god, ni måste bara testa att göra den och inte blir det sämre av att det är så otroligt enkelt och bara tar ungefär tio minuter. Perfekt när man är lite stressad med andra ord!

Jag har alltid älskat wienernougat och fick ofta en chokladkartong med just wienernougat i min julstrumpa på julaftonsmorgonen då jag var yngre. I år ska Alva såklart få paket i sin strumpa hon också, men inte med choklad dock..

Tiden är knapp idag med julklappar som ska införskaffas och mat som ska handlas (ja vi är lite efter eftersom vi visst flyttade precis..) så jag snor min egen bild från förra julen och slänger in här i bloggen med det superenkla receptet!





Trevlig fredag på er och hoppas att ni inte behöver stressa runt lika mycket som vi kommer att göra idag!



Veckans vara hos Minimango!

Publicerat: 2011-12-23 Kl: 12:30:57 | I kategori: Barnprylar | 0 kommentarer |




Nu är det ju lite för sent för att tipsa om julklappar eftersom julen är så nära
(när gick tiden så fort förresten!!?), men jag tipsar ändå lite snabbt om veckans vara den här veckan hos Minimango.se som är Wigglecubes. Jag tycker att det ser himla kul ut och så här skriver Minimango på deras hemsida:


"En klassiker som aldrig går ur tiden! En lika lärorik som rolig leksak i skumgummi. Starta med att bygga ihop det lite enklare 2D-pusslet, för att sedan gå vidare och bygga en kub i 3D av samma pusselbitar. 6 olika färger, med varierande svårighetsgrad, finns det, och då man klarat av allihop kan man ge sig på den slutgiltiga utmaningen: att bygga ihop alla 6 kuber till en stor med 24 bitar! Väldigt lärorikt för barnen som får utveckla sitt logiska tänkande"


Alva gillar både att stapla och sätta/skruva ihop saker så jag tror att hon skulle gilla dem. Vi har köpt träklossar i julklapp också som hon nog kommer att älska, men eftersom hon har kommit in i en period då hon river fram och kastar runt varenda pryl i sitt rum så kommer det att bli myycket plockande för mig känner jag - det är ju typ femtio klossar i förpackningen så det var nog inte ett helt genomtänkt köp..

Äntligen lite julstämning!

Publicerat: 2011-12-21 Kl: 22:17:00 | I kategori: Hemma hos oss | 15 kommentarer |




Alva är nyklippt och fin lagom till jul! Precis vad jag också skulle behöva, men det lär väl dröja till mars eller så innan jag lyckas fixa håret..



För att bara ha bott här i lägenheten i snart fem dagar så tycker jag att vi har kommit i ordning väldigt bra, men så är jag helt slut och trött i kroppen efter att typ inte suttit still sen vi flyttade in. Men jag ville så gärna hinna klart det mesta innan jul, och det mesta är faktiskt klart om man bortser från tavlor och hyllor samt att datarummet är fullt med kartonger som vi inte hunnit packa upp.. Men köket, vardagrummet och Alvas rum är iallafall fina!


Igår klädde jag och Alva granen och julpyntade också vilket genast gjorde att det blev mer hemtrevligt! De randiga julgardinerna börjar jag bli lite less på, jag sydde dem när jag flyttade hemifrån och har använt dem varje jul sedan dess så nästa år blir det nog något enfärgat. Nya julljusstakar i fönstret har också kommit upp, jag hittade exakt sådana jag letat efter på Ica Maxi för bara 129 kr, vilket fynd!




En suddig och mörk bild på vardagsrummet, men så här ser det ut just nu! Jag har lyckats överala min käre sambo om att vi ska köpa en ny soffa, så efter jul någon gång kommer det att bli mycket finare här inne! Soffan vi har nu är jättestor men rymmer knappt några personer eftersom armstöden är så breda vilket bara tar en massa onödig plats nu när vardagsrummet är så litet, så ny soffa blir det!




Sen måste jag bara tipsa om de här lamporna jag köpte i veckan! Hur snygga som helst (tycker jag alltså..) och precis en sådan golvlampa jag letat efter med tre ben, och så hittade jag denna på annonspris 299 kr hos Rusta!! Jag bryr mig inte alls om märken när det gäller inredning, huvudsaken att det är fint så får det gärna vara billigt! Så köpte jag två stycken matchande fönsterlampor också för 199 kr styck, även dem från Rusta - kommer att matcha så snyggt med nya soffan som är gråsvart!


Uppdate: Lampan köpte jag förra veckan och nu verkar det vara ordinarie pris igen vilket är 499 kr!


Nya böcker i samlingen!

Publicerat: 2011-12-21 Kl: 21:40:00 | I kategori: Barnprylar | 1 kommentarer |





Häromdagen fick Alva hem ett paket med böcker från bokförlaget Fill & Tell, vi tackar så mycket för det - alltid kul att få nya boktips! Alla tre handlade om figuren Låba (eller Lååbatt som Alva sa..) och kändes lagom för Alva med några rader text på varje sida. Först tänkte jag att jag skulle spara dem till födelsedagspresent, men Alva såg direkt att vi fått paket och ville hjäpa till att öppna som vanligt. Jag undrar hur det kommer att bli på julafton, Alva kommer väl att vilja öppna alla andras julklappar också förutom sina egna om jag känner henne rätt hehe..





Jag fick förresten några kommentarer på förra inlägget angående Alvas spjälskydd, och det kommer från Polkadot design! Jag köpte det på Babyproffsen när Alva var liten och vi har varit supernöjda med det eftersom det är både högt och stabilt, så jag tycker att det var värt de extra kronorna det kostade!



Sneakpeak hos Alva!

Publicerat: 2011-12-19 Kl: 11:02:00 | I kategori: Hemma hos oss - Alvas rum NYA LÄGENHETEN | 16 kommentarer |


Hej på er! Nu har vi hållit på att flytta och packa upp exakt hela helgen och är nu installerade och inflyttade i vår nya lägenhet! Jag måste bara börja med att ge ett stort tack till vår familj och vänner som hjäpt oss i åtaliga timmar för att allt skulle bli klart, utan er hjäp hade vi aldrig hunnit så långt som vi nu gjort! Bilder på lägenheten kommer allt eftersom vi hinner städa bort alla flyttkartonger, men Alvas rum tyckte jag var viktigast så att hon genast skulle känna sig hemma så där har vi redan börjat fixa och Alva älskade det direkt och var knappt intresserad av att kolla in resten av lägenheten vilket är ett bra betyg! Jag fick en kommentar från Linda häromdagen förresten som jag tyckte var lite kul..

"Och nu så väntar vi alla med spänning på hur Alvas rum kommer se ut. Känn ingen press. Ingen alls. Vi är bara några hundra som väntar..."





Hehe jag önskar att Alvas rum var dubbelt så stort så skulle jag göra om det massor och köpa nytt, men nu så är det så litet att det bara är Alvas gamla saker som kommer att få plats vilket gör att det kommer att se ganska likadant ut. Men jag måste säga att jag tycker att det blev mycket mycket bättre med vita väggar än de gråa hon hade tidigare, alla färger kommer verkligen till sin rätt och man blir glad bara av att vara där inne!

Kuddhörnan är nu på plats och den ser exakt likadan ut som i Alvas gamla rum, men nu har vi (läs Alvas farfar, tack tack!) borrat upp två stycken tavellister ovanför som bokförvaring. Precis vad jag tänkte göra redan när jag fixade Alvas kuddhörna för något år sedan men det blev aldrig av, så det är ju en positiv grej med att flytta - man får saker gjort på en gång!




- Alva vill haa allaaa böcker maamaa!!! Lite mörka bilder eftersom det inte fanns några batterier till vår blixt igår kväll, men jag hittade ju iallafall kameran som jag inte sett sedan i torsdags när vi packade..


Haha Alva tyckte inte att det var en sån bra idé och blev arg för att alla hennes böcker var på väggen.. En tavellist har även kommit upp ovanför Alvas säng, samt vimplar på båda sidor av rummet. I veckan ska jag ge mig på att hänga upp alla tavlor vilket gör att det kommer att kännas mer färdigt! Sen är det bara projekt bygga barnkök kvar, samt en annan grej jag lagt en beställning på - inlägg om det kommer sen!

Julfint från Cult design!

Publicerat: 2011-12-16 Kl: 08:06:00 | I kategori: Inredning | 4 kommentarer |


   

Bilder lånade från Milq.se




 Nu har ju inte jag hunnit börja julpynta än eftersom vi inte har packat upp i nya lägenheten än, men jag räknar med att hinna klart det mesta under helgen. Vi kommer att fira jul hos oss med båda våra familjer, och även om vi inte kommer att hinna sätta upp tavlor och skruva upp hyllor så vill jag gärna hinna få det mysigt med julstämning! Jag skrev tidigare att jag är lite less på vårt julpynt som hängt med i många år, även om det såklart finns en del som jag fortfarande gillar men det är inte mycket som matchar varandra. Men i år (och alla andra år från och med nu) tänkte jag satsa på att köpa få julprylar men sånt jag verkligen gillar, och senast jag var på stan blev jag helt förälskad i de här fina randiga julbockarna från Cult design. Lite dyra tyvärr men om jag bara köper dessa två i år och använder dem i många år framöver så kanske jag lyckas övertala mig själv om ett köp!


På tal om jul så tänkte jag bara påminna om Apotekets tävling där du kan vinna hela 2000 kr i presentkort! Tävlar gör du här på kampanjsidan, och där kan du även kika in på de utvalda bloggarnas julklappstips från Apotekets sortiment!




                                               Trevlig fredag på er alla!

 

         


Hej då Mariehem!

Publicerat: 2011-12-15 Kl: 21:50:00 | I kategori: Hemma hos oss | 9 kommentarer |




Bilder lånade från Svensk fastighetsförmedling via hemnet


Jag kom på att jag ju aldrig visade bilderna från hemnet när vi sålde lägenheten, så här kommer ett hemma hos oss-inlägg så här i sista sekunden. Nystädat och fint var det också, exakt som det alltid sett ut hemma hos oss *host host*.  Andreas och hans kompisar har varit superduktiga och effektiva idag och flyttat inte bara hela vår lägenhet, utan även Tomas och Ninas!

Min bror och hans tjej alltså, vi blir nämligen grannar
och har köpt lägenhet i samma hus! Det kommer att bli såå himla mysigt, och superbra när det är tråkig sport på tv så kan grabbarna se det själv i ena lägenheten medans vi tjejer ser typ Top model i den andra, helt perfekt. Och Alva kommer nog att tycka att det är himla spännande att man bara kan ta hissen ner för att hälsa på morbror och moster!


Hej då Alvas garderob..

Publicerat: 2011-12-14 Kl: 22:16:00 | I kategori: Barnkläder - I Alvas garderob! | 6 kommentarer |




Sista bilderna från lägenheten, lite mörka och suddiga men det var inte bästa ljuset tyvärr..


.. Fast inte hej då alla kläder som tur är, utan bara hej då till den fina garderoben. Alvas nya rum är mindre än det nuvarande som redan är litet som det är, så en möbel måste bort. Eftersom vi kommer att ha en garderobsvägg i datarummet kommer Alva att få förvara sina kläder där istället vilket såklart går lika bra, men själva garderoben är en så himla fin möbel i sig så det känns lite synd att inte kunna ta med den till nya lägenheten! Men en positiv sak är ju iallafall att jag slipper vika om alla kläder varje vecka eftersom Alva nog inte kommer att använda sin garderob och sina kläder som leksaker nu när det inte finns i hennes rum..

Inatt sover jag och Alva hemma hos mina föräldrar då vi redan packat ihop både Alvas rum och vår säng. Och allt annat också i och för sig för imorgon bitti går flyttlasset!! Tyvärr jobbar jag ända till klockan 20 imorgon men Andreas kommer att fixa själva flytten och bärandet medans jag kommer att packa upp det mesta under helgen då jag tagit ledigt från jobbet då. Mest längtar jag efter att få julpynta och låtsas inte om att det faktiskt är 70 andra kartonger som ska packas upp förutom kartongerna med julpynt..


Luciafirande!

Publicerat: 2011-12-13 Kl: 21:36:06 | I kategori: Högtider (Jul, Nyår, Påsk, födelsedagar) | 13 kommentarer |





Hoppas att ni har haft en fin lucia idag! Det var så kul att se alla fina tomtar, pepparkakor och lucior på Alvas förskola idag och barnen var så duktiga på att sjunga! Tyvärr blev Alva ledsen nästan med en gång och fick sitta i mitt knä istället och titta på när de andra barnen stod där framme, men det var ganska väntat med tanke på hur blyg och osäker hon blir när det är mycket folk. Exakt likadan som jag var själv som barn också, sorry Alva att du var tvungen att ärva det från din mamma.. Jag kommer fortfarande ihåg att jag ofta vägrade vara med i luciatåg och olika framträdanden tills jag gick typ i lågstaditet, så jag vet vad vi har att vänta haha..

Men när det blev fikadags på förskolan var Alva redan på bättre humör för hon har väntat så på pepparkakorna de bakade tillsammans förra veckan, och nu var det äntligen dags att få äta upp dem! Hon har på en vecka gått från att inte gilla pepparkakor till att älska pepparkakor, det är nog nya favoriten! Sen blev det även lite luciafirande under kvällen då Andreas var hemma och packade, och jag och Alva följde med Alvas morfar till deras kvarterslokal och kollade på kvarterets barn som lussade (samma ställe som jag alltså lussade på när jag var liten och inte ville vara med haha) Efter fem minuter sa Alva "Alva ville gå hem", men efter en pepparkaka och ett löfte om att tomten skulle komma så kunde vi stanna kvar en liten stund till! Sen kom tomten med en julklapp till alla barnen, och Alva blev så glad när han ropade upp hennes namn och hon fick gå fram och få sin klapp, gullungen!



Nej nu ska jag packa det sista, inatt blir sista natten i den här lägenheten - konstig känsla!!



Cool i leopard!

Publicerat: 2011-12-11 Kl: 21:15:43 | I kategori: Barnkläder | 8 kommentarer |


 

Men herregud, hur kan man ha samlat på sig så mycket saker då vi bara bott här i typ tre år? Det spelar ingen roll hur många timmar vi packat i helgen för det verkar ju aldrig ta slut. Men vi har gjort den mesta rensningen iallafall vilket känns skönt, det är ju det som tar längst tid! Jag brukar vara ganska bra på att rensa bort kläder och skor jag inte använder, men denna gång är jag stenhård och kommer säkert ha kvar max två tredjedelar av garderoben när jag väl är klar. I vanliga fall brukar jag sälja en del på tradera och skänka en del, men tradera är faktiskt ganska tidskrävande så jag skippar det den här gången och skänker bort rubbet. Men det kommer att kännas skönt när vi väl har flyttar och  man bara har kläder som faktiskt går att använda! (nästan bara, några gamla favoriter får hänga med i väntan på att jag ska gå ner några kilon och kunna använda dem igen hehe..)


Jag har inte hunnit fota något den här helgen men däremot hittade jag dessa gamla bilder i ett utkast som jag glömt publicera för någon månader sen, så vi kör på dem tycker jag så att det inte ekar allt för tomt här på bloggen under flytten!


 

Leopardmönstrad tunika från H&M, 79.50


Den här tunikan var det några månader sedan jag köpte till Alva nu, men jag tänkte ändå tipsa om den ifall det är fler än mig som älskar leopardmönstrat! Den kommer från H&Ms babyavdelning och kostar 79.50 kr. Alva har den i storlek 86 och den är ändå lång i både ärmarna och längden trots att jag brukar köpa storlek 92, men den här kommer att funka ett år till skulle jag tro. Förutom tunikan har det även kommit in bland annat kofta, tights och velourdress (byxa + huvtröja) i leopardmönstrat, och igår packade vi upp en jättesöt leopardmönstrad pyjamas på babyavdelningen, love leopard!


 

Den fina spargrisen kommer från Pearhead och syns på fler bilder här! Nej jag har inte beställt kaninen jag skrev om i veckan, Alva får nöja sig med elefanten! Hon älskar verkligen att stoppa pengar i sin spargris, gullungen.

 

 

..Och bara för att jag minns hur fin jag tyckte att den här lilla leoparddressen var som jag köpte till Alva när hon fortfarande låg i min mage var jag tvungen att kolla igenom lite gamla bilder. Så här såg det ut senast då Alva bar leopardmönstrat och det var ju ett tag sen så det var verkligen dags med lite leopard i garderoben!





Alva ungefär tre månade gammal, mammas finaste ♥



Julklappstips i samarbete med Apoteket!

Publicerat: 2011-12-10 Kl: 11:51:00 | I kategori: Tävlingar | 3 kommentarer |





Vet ni vad, jag har fått äran att medverka tillsammans med tio stycken utvalda bloggare från Blogg.se i samarbete med Apotekets julkampanj vilket känns superkul! Vi bloggare tipsar om våra bästa julklappstips från Apotekets sortiment, på bilden ovan ser ni mina julklappstips och här på kampanjsidan kan ni kika in på de andra bloggarna och se deras tips!


Apoteket vill att det ska vara lätt och roligt att julklappsshoppa och hos dem finns det något för alla! Det är enkelt och prisvärt, och har man ingen butik i närheten så kan man besöka webshopen och handla här. Själv har jag alltid gillat Apotekets hud och kroppsvård men det finns även allt från träningsprodukter till Kaffe, och sen en tid tillbaka även smink från tre utvalda märken - Nouba, Apoliva och Idun.



Nu har du också chansen att handla julklappar på Apoteket då de lottar ut ett presentkort värde hela 2000 kr! För att tävla så ska du tipsa om dina bästa julklappsidéer och tävlar gör du på kampanjsidan här!


Lycka till!




Färgglada klossar!

Publicerat: 2011-12-08 Kl: 21:45:00 | I kategori: Barnprylar | 5 kommentarer |





Bilder lånade från Barnparadiset.se, Mokkasin.com och Abcleksaker.se




Jag hade tänkt att vara klar med alla julklappar vid det här laget eftersom jag inte kommer att ha tid att springa på stan när vi flyttar, men jag har fortfarande bara köpt julklappar till Alva. Jag försöker komma på vad jag ska köpa till resten av familjen och släkten men springer bara på ytterligare fina prylar till Alva istället, så typiskt.. Men när jag kollar på vad jag har köpt hittills så är det inga leksaker utan mer just prylar, så jag kikade runt lite på nätet efter klossar vilket jag tror kommer att passa Alva utmärkt.

Och när jag ändå ska köpa klossar så letar jag självklart efter de som är mest färgglada och fina, både roligt för Alva och fint i barnrummet är min melodi! Här ovan ser ni dem jag valde mellan i slutet! Först tänkte jag beställa de fina husklossarna från Mokkasin, men sen blev det ändå de färgglada från Barnparadiset eftersom min mamma ändå skulle beställa en julklapp till Alva därifrån och då kändes det lika bra att beställa tillsammans. Sen beställde jag även en liten bilbana i trä. Och en virkad apa. Och ett födelsedagståg. Ja jag vet då vem som kommer att få flest paket av tomten i år (fast födelsedagståget är ju såklart en födelsedagspresent i januari!)


Pepparkakspremiär!

Publicerat: 2011-12-07 Kl: 20:56:08 | I kategori: Alva 1 - 2 år | 8 kommentarer |




Första pepparkaksbaket = check! De färgglada bakformarna med handtag har jag köpt på h&m för 29.50, jättebra för den lilla handen!



Nu har vi packat ungefär tjugofem flyttkartonger här hemma men ändå är det så mycket kvar att det känns som att det aldrig kommer att ta slut. Jag jobbar många kvällar och hela helgen nu fram till flytten i mitten på nästa vecka så det är inte många timmar per kväll man hinner packa, men på något sätt ska det väl gå ändå! Alva har inte varit sig själv den senaste veckan vilket vi tror beror på tänder som är på väg, men det blir lite extra jobbigt av att hon sover väldigt oroligt och vi alla är supertrötta. Men jag hoppas att det går över snart och ser fram emot att få flytta in och äntligen få julpynta och ha lite mysigt utan all stress!

För att slippa vara hemma bland alla kartonger så åkte jag och Alva direkt efter dagis igår till Alvas farmor och farfar för att premiärbaka pepparkakor! Som jag trodde så tyckte Alva att det var mycket godare nu när hon fick baka dem själv, till och med så gott att hon blev hysteriskt ledsen för att hon inte fick äta så många hon ville. Och bjuda oss andra ville hon absolut inte heller göra utan skulle behålla alla själv i sin lilla burk! Sen bakade de även pepparkakor på dagis idag vilket Alva var himla nöjd över, hon berättade glatt att hon ätit pepparkaksdeg!







Pepparkaksgumman har Alva gjort helt själv, så den blev såklart finast! Fint var också Alvas nya rosa prickiga förkläde från "Lapp på Lapp" som inhandlades för någon vecka sedan i väntan på premiärbaket!



Sådär, nu ska jag återgå till flyttkartongerna här hemma, trevlig kväll på er alla!



Finaste sparbössorna från Pearhead och första snön!

Publicerat: 2011-12-05 Kl: 20:32:00 | I kategori: Barnprylar | 6 kommentarer |


Imorse när vi klev ut genom dörren så hade det äntligen kommit snö. Alva tyckte att det var jättespännande såklart och det känns kul att vi äntligen kan plocka fram pulkan och göra snögubbar här hemma! Kameran åkte med ut i eftermiddags men eftersom det redan hunnit bli mörkt och jag inte är så jättebra på andra kamerainställningar än auto så blev det visst inga bilder.

Inte blev det några bilder från helgen heller trots att vi både varit hos Theodor som fyllde två år och bjöd på kalas med temat Rorri Racebil, samt på julmarknad med Theodor och hans familj där Alva fick träffa en livs levande tomte för första gången. Det är då verkligen ingen risk att hon blir rädd på julafton för hon älskade verkligen tomten och ville gå tillbaka och träffa honom igen efter en stund. Sen berättade hon även efteråt om sin upplevelse och sa glatt "Avva träffa tomten. Tomten sa "hej avva! och Avva vinka tomten". Gullungen blev väl så glad att tomten visste vad hon hette. Och att det nog berodde på att jag sa hennes namn högt så att tomten hörde låtsas vi inte om..





Sen upptäckte jag ungefär världens finaste sparbössa. Jag har tidigare bloggat om dessa fina sparbössor i trä från Pearhead, men då hade jag bara sett krokodilen, giraffen och elefanten och nu hittade jag några till hos Barnparadiset. Elefanten har Alva här hemma, men nu blev jag lite förälskad i den rosa kaninen och önskar att jag hade sett den först.. Men hur shoppingtokig jag än är så behöver ju inte Alva två stycken sparbössor, så det får bli dagens julklappstips från mig!



Eget kollage med bilder lånade från Barnparadiset.se

Senaste fynden från Småfolk

Publicerat: 2011-12-02 Kl: 11:58:00 | I kategori: Shoppat till Alva | 15 kommentarer |





De här facebookgrupperna som säljer barnkläder som jag skrivit om tidigare är ju helt livsfarliga har jag märkt. Jag har tidigare köpt det mesta av Alvas kläder på tradera, men där har man ju ofta några dagar på sig från att man hittar plaggen tills dess att auktionen avslutas så att man kan avvakta och fundera om man vill bjuda. På facebook är det den som först skriver "köper" som får köpa plagget, så det blir ganksa hetsigt och inte många sekunders betänketid!

Men när jag såg dessa tre tröjor från Småfolk säljas för 150 kr tillsammans för ett tag sedan så var jag bara tvungen att slå till. Det som iallafall är bra med märkeskläder är ju att andrahandsvärdet är så högt, så när Alva har använt dessa färdigt så kommer jag garanterat att få tillbaka alla kronor jag lagt ut för dem till skillnad från om jag köpt en tröja från typ Lindex för samma pris som säkert inte skulle gå att få mer än en tjuga för. 





En annan grej som är helt livsfarligt just nu är att nästan alla webshopar har en julkalender nu under december med olika bra priser varje dag, så det kommer nog bli ett och annat fynd därifrån om jag känner mig själv rätt! Eller så väntar jag till mellandagsrean då jag inte bryr mig om från vilken säsong olika plagg kommer ifrån. Men för er som vill hålla koll så finns det en tråd här med alla erbjudanden varje dag, besök på egen risk!

 

Trevlig helg på er allihopa! Ett till shoppingtips på tal om Småfolk är att Hjärtat mitt har 20% på alla plagg från Småfolk fram till den 4 december, ange bara koden "SMÅFOLK" i kassan!



Uppdate: Här hos Sandra hittade jag länkarna till olika grupper på facebook som säljer barnkläder! Samt att det finns en grupp för adventskalendrar hos alla webshopar här!

 


Alva 22 månader!

Publicerat: 2011-12-01 Kl: 20:03:00 | I kategori: Alva 1 - 2 år | 11 kommentarer |


Nu är det dags för ett månadsinlägg igen, jag missade förra månaden så jag slår ihop 21/22 månader. Jag tycker att det är så himla svår att skriva månadsinläggen nu för hur mycket jag än skriver så kan jag ändå inte få med en bråkdel av hur duktig och rolig Alva är just nu! Varning för långt och osammanhängande, men det är ju så mycket som hänt den här perioden.

Pratar har hon gjort väldigt länge, (i exakt ett år faktiskt då hon sa "stjärna" första advent förra året och pekade sen på alla julstjärnor och sa stjärna under hela december sen!) men hon har börjat säga meningar mycket bättre än tidigare, till exempel då hon för några månader sa "Avva kolla babblarna" säger hon nu istället "Avva vill kanske kolla lite babblarna sen kanske" och liknande.




Finaste tjejen har blivit 22 månader gammal ♥


Jag skrev ner några meningar Alva sagt den senaste veckan bara för att komma ihåg exakt, för annars glömmer man det direkt även om man tror att man ska minnas..

 

* "Jaha vad gör man nu då?" hörde jag henne muttra inne i köket då hon fastnat med sin bil

* "Mamma öppna påsen med ostkrokar nu!!" sa Alva i mataffären, hon fick hålla i sin påse med majskrokar som jag brukar kalla ostkrokar för att hon inte ska ta av mina..

* " Nää mamma smaka sin egen krok" sa hon  när jag ville smaka en majskrok och syftade på min ostkrokspåse som låg i köket. Haha hon är så rolig!

* "Mycket oskrokar på tröjan (smulor), torka mammas tröja!" Här torkar hon av sina smutsiga händer på min tröja för tydligen har jag låtit henne göra det nån gång, inte smart av mig..

* "Alva brukar också åka skidor" sa Alva när hon och Andreas såg skidor på tv. Men brukar du verkligen det? sa Andreas, då svarade Alva "mmm  Näää". Så hon har börjat hitta på saker och fantisera ihop historier!

* "Godnatt brandvarnaren, god natt klockan, god natt mamma, godnatt pappa" Haha viktigt att inte missa brandvarnaren när man säger godnatt..

* "Avva ser ingenting, de är mörkt" sa hon idag när vi körde hem från dagis, och det var verkligen kolsvart ute..

* " Hörrududu grisen, stå upp,  ligg ner hörruduru" sa Alva i badet och lade badgrisen på rygg. Jag dog typ av skratt..

* "Mamma bära dig" säger hon när hon vill bli buren, för det är ju det jag säger till henne!





Väldigt typiskt Alva just nu, ska ta på sig allt själv och här blev det en diskhandske och en mössa från byrån i hallen..



* Alva har blivit jätteduktig på att räkna och har räknat till tretton som mest samtidigt som hon lade ballonger en och en i olika platsmuggar. Hon har även räknat på fingrarna och sagt" En två tre fyra fem fingrar!" I badet sitter hon alltid med sina decilitermått och skopar vatten samtidigt som hon räknar skoporna. Men lika ofta som hon räknar rätt så kastar hon om ordningen på siffrorna också!

* Största skillnaden mot för typ två månader sen är att Alva vill sköta om sina gosedjur och dockan Magnus. Hon vill klä på, byta blöja och leker med dem på ett annat sätt mot tidigare. Hon leker fantasilekar och matar dem och säger att "Magnus har bassat" (bajsat) eller att han är törstig och vill ha vatten.

* Ett barn på dagis gillar Alva jättemycket och vill kramas när Alva kommer, men Alva gillar inte det och blir oftast ledsen. Det här berättar hon ofta om hemma, då säger hon " xxx vill kramas, Avva ledsen, Avva grina då".  Sen berättar hon vad de har lärt henne att säga på dagis när det händer, och då säger hon "Stopp xxx, Nej xxx" och sätter upp handen i ett stoptecken!

* Det bästa hon vet är vatten. Vattenlek som att stå och hälla vatten med decilitermått i olika bunkar, bada och skölja saker i handfaten. Varje dag otaliga gånger klättrar hon upp på toastolen med något föremål och säger "Avva skölja" . Sen är hon även duktig på att torka och städa och vill gärna först skölja en trasa eller ett papper som hon sen går och torkar och städar med.

* Något som skett de senaste två månaderna är att hon börjat vela somna helt själv i sin säng efter att ha ätit välling i soffan, vi har jättesmidiga nattningar nu alltså! (Från att aldrig velat somna själv tidigare..)

* Den vanligaste meningen är nog "Alva kan själv!!". Hon vill göra exakt allt själv,  allt från att ta på sig skorna och mössan till att bära saker själv och öppna dörrar och pilla upp lås och knäppa spännen. Men fleecejackan kan hon inte stänga än hur mycket hon försöker, men däremot kan hon dra ner dragkedjan och ta av den själv.

* Alva har blivit jätteduktig på att berätta om vad hon gjort på dagis och berättar gärna historier från flera veckor tillbaka. I veckan sa hon "Avva ramlade av stolen och gick i tusen bitar!!" och syftade på när hon ramlade för flera månader sedan. Inte riktigt tusen bitar kanske haha..

* Hon älskar kluriga grejer och pyssel vilket de berättade på föräldramötet på dagis också. De har nåt vattenlås under deras tvättställ så att de kan stänga av vattnet, men Alva var såklart där och skruvade och sa "sätt på här igen" eller liknande. De sa också att hon inte leker så fartfyllda lekar utan gärna vill sitta och pyssla och sånt, och alltid vill hon att fröknarna vill vara nära. Låter som mig själv när jag var liten, jag var också ett lugnt och pyssligt blygt barn. Men häromdagen fick jag höra när jag hämtade att Alva och en annan pojke gått iväg hand i hand och lekt en bit bort på gården, då blev jag så himla glad! Och idag fick jag höra att hon har blivit jättetrygg med alla barnen i sin grupp och bara är blyg för barnen på den andra avdelningen, framsteg!

* Hon kan namnen på allt känns det som. Hon vet vad alla barnen på dagis heter och berättar gärna vem som äger vilka skor och vilken mössa och hon kan namnet på vad man än pekar på här hemma. Det enda jag kommer på som hon inte kan är färger, men hon säger varje dag "där är röd" eller "där är rosa" men det är oftast fel färg!

* Favoriten just nu förutom Molly mus som tidigare är Pippi Långstrump! Alva vill flera gånger per dag se "pippi Kalas" som är ett youtubeklipp av en bit av avsnittet där Pippi går på kalas hos Tommy och Annika. Alva gillar bäst scenen när Pippi äter tårta med fingrarna, och minst gillar hon när Pippi blir knuffad av en pojke. Varje gång måste jag säga till Alva att det gick bra och Pippi gjorde inte illa sig för annars blir Alva inte nöjd..



Pjuu, det blev långt. Och ändå har jag inte ens fått med en tiondel. Just nu känns det som att Alva är i en sån himla rolig och härlig ålder, men det kommer jag nog tycka hur gammal hon än blir såklart! Vad bra det går med min "bloggpaus" förresten hehe.. Nej nu är det dags att packa några flyttkartonger!




En riktigt turgumma!

Publicerat: 2011-12-01 Kl: 10:40:40 | I kategori: Barnprylar | 13 kommentarer |


Trots lite extra stressigt just nu med all packning (eller mest rensning just nu, varför har jag sparat onödiga papper och prylar sen flera år tillbaka? Notis till mig själv till nästa lägenhet  - Spara inte sånt du aldrig kommer att avända igen. Tack.) så blev jag så himla glad igår när jag kollade mailen.

Som jag skrev tidigare i veckan så kommer jag att vara med i Minimangos bloggpanel där jag tipsar om deras olika produkter som de har som "veckans vara", och tidigare i veckan tipsade jag om Wigglekarten. Minimango lottade även ut en wigglekart under veckan och gissa vem som vann? JO JAG!! Helt otroligt roligt för jag brukar sällan vinna saker, men Alva kommer att bli överlycklig så tusen tack till Minimango! Den ser ju helt sjukt rolig ut när man kollar på filmklippet på hemsidan, är det någon av er som har testat? (Eller kanske inte ni själv utan mer era barn hehe)



Bilder lånade från Minimango.se




RSS 2.0