Egen barnmat. Inte så poppis

Publicerat: 2010-10-11 Kl: 15:33:27 | I kategori: Mat & bak |


Alva har gillat mat från första stunden vi började med smakportioner vid 4-5 månaders ålder. Potatis, broccoli, blomkål - allt vi testade satt hon och gapade åt och ville bara ha mer mer mer. Det enda som hon tydligt visat att hon inte gillar är en del av den barnmat jag lagat själv. Då har hon spottat och fräst och blivit jättearg. Jättekul när man stått och lagat mat i evigheter. Verkligen jättekul.
.
Burkmat däremot tycker hon är jättegott, men hur hon kan tycka att kyckling på burk är godare än färsk kyckling har jag ingen aning om. Det har inneburit nästan bara burkmat den senaste tiden då man kan bli liite less på att stå och laga mat som ändå måste kastas bort för att Alva börjar gallskrika så fort skeden kommer i närheten av hennes mun.
.
Jag har införskaffat mig några böcker om barnmat då jag är så himla dålig på att komma på egna recept, och till lunch provade jag ett recept från boken "Första mosboken". Den innehåller typ recept på hur man mosar popatis med smör. Perfekt för mig alltså.
.
Medan Alva sov sin förmiddagsstund satte jag igång med att hacka, riva och skiva för att kunna göra
"Marockansk minipippi"
.
Ser ut att bli ganska smarrigt!


Om Alva tyckte om det? Det blir burkmat imorn igen..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0