Julafton 2015

Publicerat: 2015-12-29 Kl: 23:49:35 | I kategori: Högtider (Jul, Nyår, Påsk, födelsedagar) | 2 kommentarer |


 

Hoppas att ni alla haft en mysig jul och lite ledighet! Jag har jobbat en del men ändå hunnit vara ledig några dagar runt jul och nu är jag ledig med barnen till nästa vecka! Idag hade vi lyxen att Andreas också var ledig så vi åkte ner till Övik på Paradisbadet och spenderade dagen där, superkul! Annars har julen och dagarna omkring bestått av en massa god mat, leka med alla nya julklappar och umgås med familj och vänner så jag har inte alls hunnit med att ens knappt kolla in instagram eller kika in här på bloggen dem senaste veckan men det är väl så det ska vara kring jul!

Men som vanligt så tycker jag att det är kul att göra blogginlägg från alla olika högtider för att spara inför framtiden så här kommer en del bilder från vår julafton, de flesta bilderna sparar jag dock endast i vårt privata fotoalbum ♥




På morgonen hade tomten varit och lämnat julklappar i barnens julstrumpor, de fick varsin film och Alva fick även lite godis och en fotobok jag gjort från vår semester på Kreta i somras, och Elsa fick grönsaker i tyg från Ikea.

 
Det jättestora paketet på översta bilden fick Elsa också öppna på morgonen eftersom vi inte orkade släpa med det till firandet sen, det var en BMW i miniformat som Andreas köpt på sitt jobb vilket blev väldigt poppis hos både Elsa och Alva! Väldigt fin färg var den också, vit med rosa sits ♥


På dagen kom Andreas familj hit och firade, vi åt grötlunch och hade julklappsutdelning till barnen och deras kusin Loke! Elsa får en stor kram av farmor, och till höger syns deras fina julstrumpor som jag köpte från Etsy förra året!
 

Lite senare på dagen åkte vi till mina föräldrar och fortsatte firandet där tillsammans med min familj där vi åt julmiddag och hade julklappsutdelning! Alva med sin morfar på bilden ♥

 
Elsa var lite skeptisk till tomten först men när hon fick ett paket så blev de bästisar direkt och tomten fick till och med en puss. Hon älskade verkligen att öppna paket, hon har ju varit lite för liten tidigare men i år var det verkligen "Pakeeet meeera meeera" haha, det lät så kul när hon sa det..



 
Någon som anar ett tema bland Elsas julklappar hehe? Men hon älskar verkligen Bamse, är helt besatt så hon fick lite Bamse av oss alla vilket hon blev superglad för! Själv hade jag köpt den jättestora Bamsedockan begagnad av en kompis, och den blev verkligen succé. Hon bar runt den hela kvällen och ville inte öppna något mer paket på nästan en timme (skulle ju öppnat den sist men men..) och på kvällen somnade hon med Bamse i sängen och på morgonen efter fick han en egen stol till frukost. Elsa har blivit så duktig på att prata nu så hon säger att hon vill ha sin "Basse me honing" (Bamse med honung) ♥

 
 
Någon var väldigt glad över sin Bamse ♥ Till höger syns några av mina egna fina presenter, och jag fick även några böcker och presentkort!



Elsa var så gullig, när hon fått sitt paket av tomten sprang hon efter och gav tillbaka paketet så att tomten också skulle få ett haha, men sen tog hon tillbaka det igen..




Jag har även tagit kort på barnens julklappar eftersom jag tycker att det är så roligt att ha kvar i framtiden, nu är det världens största presenthögar känns det som men barnen har fått från både oss föräldrar och mor och farföräldrar, gammelmormor och morfar, kusin, morbror och moster osv så det blev en hel del tillslut. Barnen blev iallafall jätteglada och har lekt med allt nytt i flera dagar, och vi blev så tacksamma för allt ♥

Alva fick bland annat två spel (Labyrint och Bamse i tjuvstaden, väldigt roliga båda två), två böcker, tofflor, Frostlego, Playmobil, en liten miniscen för fingerdockor, ett pussel och badskum. Det saknas en pyjamas och pärlor ser jag nu, de användes nog när jag tog bilden!




 
Bamsefigurerna och Bamsestaden fick Alva och Elsa tillsammans, men annars fick Elsa bland annat bilen, två spel, tofflor, pussel, en film, pyjamas, Babblarna, badleksaker och Duplo. Det rosa äpplet var egentligen till Alva men jag ändrade i sista sekunden eftersom Elsa inte bryr sig än lika mycket om vad hon får och Alva är nog less på alla fina kuddar vid det här laget hehe.. Men tack till våra familjer för alla fina julklappar till barnen!

Årets julklappar!

Publicerat: 2015-12-22 Kl: 21:54:00 | I kategori: Barnprylar | 2 kommentarer |




Elsas julklappar i år ♥ Några grejer typ sängkläderna struntar jag i att slå in, och så saknas det en stor Bamsedocka och en sparkbil som Andreas köpt och precis tagit hem så det hann inte vara med på bild  ♥ Elsa blir nog gladast för Babblarna på bilden, hon älskar dom!


Eftersom många vill ha tips på inköpsställen på roliga barnprylar så kommer här ett inlägg med barnens julklappar för i år! Jag älskar ju barnprylar och började kolla efter klappar redan efter sommaren då jag inte gillar att stressköpa grejer i sista sekunden utan det är ju att verkligen kolla runt och hitta tex nya märken och produkter som är det absolut roligaste, sen försöker jag alltid köpa det mesta med olika rabatter och då passar jag på oavsett om det är ett halvår kvar till jul!





Jag älskar Djeco på grund av de fina illustrationerna och roliga spelen, Alva brukar alltid få minst ett varje jul och födelsedag och i år blir det ett pussel till henne och ett lotto samt sprattelgubbe till Elsa! Allt ovan kommer från butiken Lirumlarumleg.




Superfina ekologiska badleksaker från Plan toys, kommer från Kurragömma.




Dessa superfina mocks dök upp i brevlådan idag, så de hann inte heller vara med på samlingsbilden ovan! Det är två par mockasiner till Elsa från Milaandmoccs.





Alvas hög ♥ Här skippar jag nog också att slå in sängkläderna och nöjer mig med att bädda dom i sängen! Det stora playmobilet köpte vi i somras på halva priset och hon älskar hästar så hoppas att hon blir glad!  Annars är det inte så jättemycket just leksaker eftersom vi har så mycket sånt. Kanske sparar jag en eller två till hennes födelsedag i januari också.




Samlarträdockor från Sketchinc för Lucie Kaas, finns många olika att välja på!

 
Den superfina svanväskan kommer från @approvedbyfay på instagram.




Det rosa äpplet från Blabla kids kommer från Lirumlarumleg och det stora rådjuret från Maileg kommer från Ellis corner.





Sängkläderna från Ferm living är också från Lirumlarumleg, Elsas rosa tofflor från Hm och Alvas grå tofflor från Zara.
 


 
Finaste melaminsetet till Elsa med bricka, tallrik och glas kommer från Buddy and bear. Sådär, hoppas att ni fick ett tips eller två även om det är lite sent att beställa julklappar nu! Nu ska jag bara slå in dem också, många är redan inslagna med det finns en del kvar! God jul på er ♥



Fabelabs nya kollektion!

Publicerat: 2015-12-08 Kl: 18:28:14 | I kategori: Barnprylar | 1 kommentarer |



 

Jag visade förra veckan lite foton på Alvas nya sängkläder från danska Fabelab, men eftersom hela kollektionen är så himla fin så måste jag bara visa lite produktbilder också tänkte jag! De har så mycket som står på önskelistan just nu, både molnet och bergskudden är favoriter förutom det vi redan har.

Just nu pågår en giveaway på min instagram där man kan vinna både ett bäddset och en tygpåse i valfri färg så kika gärna in där, avslutas redan ikväll kl 22!




De fina vimplarna finns i flera olika färger, Alva har den ovan på sitt rum!



En av dessa söta påsar kan man vinna på min instagram, det är en lunchpåse men funkar ju även till små leksaker och sånt!



Det fina bäddsetet finns i tre olika färger men detta var favoriten hos oss även om det i mint också står högt på vill-ha-listan!


Det finns mycket fler bilder från nya kollektionen på deras hemsida om nån är nyfiken! Observera att alla bilder i inlägget är lånade därifrån.


Elsas födelsedag!

Publicerat: 2015-12-06 Kl: 22:08:00 | I kategori: Högtider (Jul, Nyår, Påsk, födelsedagar) | 2 kommentarer |





Nu är det redan över två veckor sedan Elsas födelsedag, tiden går ju så fort! Men eftersom jag älskar att ta kort och föreviga alla högtider och födelsedagar så kommer här en bildbomb från hennes tvåårsdag ♥

Trots pakethögen som väntade på henne på morgonen så tog det ett tag innan hon upptäckte den för det första hon såg var ballongerna och hon blev så glad! Elsa har alltid älskat ballonger och tillbringade ett antal timmar av sin födelsdag med att springa runt och skratta och leka med dem. Ni kan ju tänka er glädjen när hon upptäckte den STORA ballongen haha, oj oj oj säger jag bara så poppis den var..

 


Alva hjälpte ju gärna till att öppna paketen både på morgonen och senare när våra familjer dök upp! Jag trodde inte Elsa skulle vara så intresserad alls av att just öppna, men hon tyckte ändå att det var kul och sa "pakeeet pakeet".




På kvällen var det dags för kalas med släkten, och som vanligt så köpte jag de flesta dekorationer på Lagerhaus i ett pastelligt tema!




Elsa var så söt i sin prickiga guldklänning, 99 kr på Hm så det är ett tips för alla er som letar nyårsklänning eller kalasklänning! Här lekte hon med sin gammelmormor som skojade med henne och försökte ta ballongerna, och Elsa bara sprang fram och tillbaka och skrattade hur länge som helst ♥



Elsa fick så många fina presenter från våra familjer som ni ser på bilderna ovan! Hon gillade verkligen allt och blev så glad, kul med så mycket nytt att leka med! Men Bamsegrejerna var kanske mest poppis då hon verkligen älskar Bamse, så de små figurerna och pusslet har hon burit runt mycket på och lekt med ♥




Det har blivit en tradition att jag gör en tårta med nån figur på, hittills har det blivit ugglor (tre år i rad eftersom Alva önskat det) och moln och nu blev det alltså en svantårta! Det är mycket svanar nu i inredningsväg i barnens rum och jag har precis släppt mina prints med svanar så det var ett ganska givet tema!



Det var Alva som hjälpte till att blåsa ljusen, och till höger läser Elsas gammelmormor Viola för henne i nya boken med Babblarna ♥



Haha alltså Elsa försökte hela tiden använda den stora ballongen som en kudde och liksom låg över den, det är ett under att den inte gick sönder till slut!

 
Kramar sin nya kompis från Littlephant! Födelsedagen var toppen och Elsa somnade gott men några timmar senare än vanligt, tack till alla i våra familjer som kom och firade ♥



Nytt från Fabelab!

Publicerat: 2015-12-02 Kl: 19:18:27 | I kategori: Hemma hos oss - Alvas rum NYA LÄGENHETEN | 5 kommentarer |





Något som jag verkligen gillar i barnens rum är textiler - kuddar, filtar och sängkläder som man lätt kan förnya med nya mönster och färger när man känner för det. Vilket jag ju uppenbarligen känner för ganska ofta kuddberoende som jag är, men nu tänkte jag iallafall visa Alvas nya sängkläder och annat fint som vi fått från danska Fabelab nu i veckan!

 



Sängkläderna i grått/vitt/persikofärgat blev så fint i hennes rum, och så de matchande tygvimplarna till! De finns i fler färgkombinationer på deras hemsida, bland annat samma med med mint/turkos istället för det persikofärgade som också var jättesnygga, nästan så att jag hade velat ha ett sånt till Elsa också!

 



På bilden ovan har jag lagt täcket i hennes kuddhörna för jag tycker att de passade lika bra som filt med sitt snygga mönster, och så blir det lite mjukare att sitta på!





.. Och så här blev det i sängen som vanligt täcke, blev väldigt fint det med. Mjuka och sköna är de också så det blev godkända av Alva med som tur var!





Den sötaste lilla matchande tygpåsen i samma nyans som sängkläderna ♥

 
 
Väldigt nöjd över de fina sakerna, och det finns hur mycket mer snygga grejer som helst i deras nya kollektion så inte oväntat om det flyttar in någon fler sak eller två från Fabelab framöver..


 

RSS 2.0