Finaste kaninen!

Publicerat: 2013-07-30 Kl: 22:07:24 | I kategori: Barnprylar | 17 kommentarer |





Nu har jag börjat jobba igen efter semestern och Alva har börjat på förskolan efter sju veckors ledighet, jättebra har det gått trots att det har varit endast typ 5-8 barn där varav flera kommer från en annan förskola. Alva brukar vara lite blyg för nya människor men när jag lämnade henne igår första dagen var hon i full färd med att visa personalen från den andra förskolan runt på gården vilket jag blev så lättad över! Idag hade de gjort en utflykt till äventyrsparken här brevid så det var hon himla nöjd över. Själv kändes det faktiskt riktigt kul att börja jobba igen, det enda jobbiga är att jag börjat få sån himla foglossning vilket är lite tungt då jag står och går hela dagarna på jobbet. Så om någon har något tips eller övning mot foglossning som har hjälpt er får ni gärna dela med er!

Vattenflaskan i form av en kanin ovan köpte jag för några veckor sedan på jobbet, så den får representera att semestern är slut då den hängt med hela förra veckan på diverse utflykter och badplatser. Nu spöregnar det ute men vi har haft en kanonbra vecka med bad och sol varje dag vilket blev ett bra avslut!




Så söt att den kan få stå framme jämt i Alvas finhylla! Tror priset var 49.50 och den kommer från H&M.



Alva har vimplar på två väggar i sitt rum, ett par i tyg och ett par i papper som jag pysslat ihop själv, men nu börjar jag tröttna lite på dessa och testade att sätta upp dessa lite mindre vimplar från Lagerhaus istället! Vi har hittills bara använt dem när vi har kalas men jag får se om jag sätter upp dem på riktigt, de är väldigt långa så jag tror säkert att de täcker alla väggar i rummet.
 

Sista semesterveckan!

Publicerat: 2013-07-25 Kl: 22:08:00 | I kategori: Instagram | 1 kommentarer |





Först och främst måste jag ju bara skriva hur roligt det är att så många har nappat på mitt erbjudande om halva priset på alla mina tryck, det är några dagar kvar så fortsätt gärna beställa! Jag har ägnat många timmar den här veckan åt att skriva fakturor och att packa alla ordrar, så bloggen har det inte funnits någon tid över med men det verkar ändå vara bloggtorka hos många nu på sommaren.
 
Det här är min sista vecka innan jag börjar jobba igen, och de senaste dagarna har äntligen sommaren kommit hit till norrland också så att jag hann få lite sommarkänslor! Vi har ju haft rätt otur med vädret de senaste veckorna och bara för några dagar sedan trotsade jag och Alva vädret och gick till en badplats här i närheten, Alva lekte i vattnet medans alla andra som tagit sig dit satt typ i jacka och huttrade.. Men helt plötsligt har det svängt om från 16 grader och isvindar till 25 grader och sol, helt underbart! Igår var vi till Vännesbadet med vänner och både Alva och jag badade hela dagen lång, första gången jag badade på riktigt i år faktiskt! Idag har vi varit på stranden, men i slutet av dagen var vi tvungna att ge upp och åka hem och proppa i oss isglass för att inte få solsting typ.
 
Annars är det lite blandade bilder från instagram ovan till exempel två nya motiv som jag håller på att rita på, den svartvita ugglan och cirkusbilden varav den sistnämnda var den första bilden jag ritade på datorn när jag började lära mig det för ett år sedan, den har bara legat orörd sen dess. Sen är Alva utklädd till sötaste Pippi som vanligt, ibland när det varit tyst ett tag på sitt rum kommer hon helt plötsligt ut och är utklädd haha, lika gulligt varje gång ♥



 


HALVA PRISET PÅ ALLA MINA TRYCK!!

Publicerat: 2013-07-18 Kl: 19:53:00 | I kategori: Elina Studio - Mitt företag | 3 kommentarer |





Nu kör vi ett sånt där supererbjudande igen, jag måste ju ha lite sommarrea jag också! Sen håller jag på att rita ett flertal nya motiv och vill göra lite plats på "lagret" innan jag beställer hem alla nya, på instagram uppdaterar jag lite mer om vad jag håller på att rita så följ mig gärna där, @elinochalva!

Det som gäller är HALVA PRISET på alla mina tryck! Erbjudandet gäller tom den 31 Juli och frakt tillkommer på varje order med 39 kr. De nya priserna är alltså:

 
Grafiska tryck A4 - NU 85 kr
Grafiska tryck 30x40 - NU 115 kr
 
Grafiska tryck A4 matt papper - Nu 75 kr (endast vissa motiv finns i matt)
Grafiska tryck 30x40 matt papper - Nu 98 kr (endast vissa motiv finns i matt)


Här kan man se alla mina tryck samt beställa
, och det är först till kvarn som gäller då några tryck håller på att ta slut. De som finns endast ett fåtal kvar av är rosa godnattugglan i A4 (endast 2 ex kvar), rosa godnattugglan i 30x40 (endast 4 ex kvar) samt ugglefamiljen i alla färger som finns ungefär 5-7 ex av varje kvar. Jag kommer att beställa fler av alla dessa när jag beställer mina nya motiv i slutet av sommaren, men då gäller inte erbjudandet längre så passa på nu! Detta erbjudande gäller endast här via min blogg och inte i min shop på Signerat.se.
 

På Mickelbo gård

Publicerat: 2013-07-18 Kl: 11:49:49 | I kategori: Semester/Utflykter | 8 kommentarer |





För några veckor sedan åkte vi tillsammans med Tomas och Nina till Ninas familjs stuga, jättemysigt! Bilderna har jag inte hunnit gå igenom förrän nu så de kommer lite efter som vanligt nu på sommaren. I närheten ligger ett ställe som heter Mickelbo gård där de har massor av roliga djur såsom kameler,  så självklart gjorde vi ett besök där. För er Umebor så ligger det fyra mil härifrån, i Mickelträsk.

Vi hade sån tur att det bara var vi där just då, så vi kunde gå med en guide hela tiden och fick gå in och klappa och mata alla djur vi ville träffa, Alva tyckte att det var jättekul men även vi vuxna!




Alva och Andreas kollar på lamadjuret, ingen blev spottad på som tur var! På bilden ovan är det alpackor som jag råkade kalla lamadjur hela tiden, de var rätt lika..



Alltså kamelerna var ju helt underbara, vet inte riktigt vad jag ska kalla dem för söta var de ju inte, däremot väldigt charmiga haha.. Här hängde vi längst tid och klappade och matade.



Alltid när vi träffar djur, spelar ingen roll om det är hundar, får eller kor, så nöjer sig Alva inte med att klappa. Nej hon ska krama också! När vi är på 4Hgården så står hon och omfamnar fåren, och nu var det alltså kamelens tur. Hon stod där vid den sneda puckeln och kramade och kramade, tur kamelerna var väldigt snälla!



Förutom kameler och lamadjur så finns det även bland annat getter, grisar, kor, åsnor och påfåglar så det fanns massor av djur att träffa!



Efter besöket på Mickelbo gård så fick även Alva åka båt för första gången! Jag trodde hon skulle tycka det var lite läskigt men nej, det var hon själv som absolut skulle ut och åka båt och hon tyckte det var jättekul!


 
 
 

En bokföringsdag!

Publicerat: 2013-07-15 Kl: 17:41:00 | I kategori: Elina Studio - Mitt företag | 2 kommentarer |





Jag har inte haft ork att ta tag i något som har med mitt företag att göra sen jag blev gravid och började må kasst, men nu ska jag försöka hinna ikapp igen! Andreas började jobba idag igen efter semestern och Alva har varit på utflykt med sin mormor och morfar hela dagen, så jag har fått en hel dag för mig helt själv vilket är ganska skönt ibland! Jag har hunnit med att både komma ikapp med all bokföring samt att börja inventera lagret för att se vilka färger och motiv som börjar sälja slut. Tur det regnade idag faktiskt, annars hade jag fått lite dåligt samvete av att sitta inne vid datorn sex timmar istället för att vara ute..





Jag tänkte nog även ha något roligt erbjudande under veckan på alla mina grafiska tryck, så kika in här om någon dag eller två ifall någon är sugen på att köpa något! Jag hittade faktiskt två stycken av den rosa Godnattugglan i A4 som varit slut i flera månader nu när jag inventerade, den hade hamnat lite på fel ställe så först till kvarn för er som varit intresserade av den!

Nu när bokföringen är klar så kan jag ägna mig åt det roligaste, nämligen att rita! Jag håller på att smårita på flera stycken, men förhoppningsvis blir några klara inom någon månad eller två. Här kan man se alla tryck jag har till salu än så länge!


 
 

Lite reashopping + ett shoppingtips!

Publicerat: 2013-07-14 Kl: 11:47:00 | I kategori: Barnkläder | 2 kommentarer |





Detta var t-shirtsen från Småfolk som jag köpte på rea för några veckor sen, jag kan verkligen inte få nog av Småfolks fina mönster! Jag tror de gick på 109 kr styck om jag inte minns fel, men just dessa mönster är nog redan slut. När man väntar tills kläderna är på halva priset är det ju oftast slut med de flesta storlekar och plagg, men jag hade tur som hittade dessa tre som jag alla har kollat in tidigare!




Alla tre är i storlek 104/110 så de är tänkta att användas nästa sommar, men det gör inte så mycket att de är lite stora så de funkar ju denna sommar också.




Det här är favoriten! Älskar alla mönster som är landskaps eller bondgårdsmönster ♥ Alva gillade den också, det kan ha berott på att jag sa att det är Lotta på Bråkmakargatan som bor i det lilla huset på tröjan.. Alva höll med, hon såg direkt att cykeln på tröjan var tant Bergs cykel som Lotta stal, men hon tyckte det var lite fel att det inte fanns några grindstolpar på staketet, för var ska då Lotta sitta? Ja man har aldrig tråkigt med en treåring iallafall, Alva har alltid roliga funderingar och förklaringar till allt!





Sen måste jag bara tipsa om ett superbra shoppingtips innan allt säljer slut! Webshopen Hjärtat mitt har HALVA PRISET PÅ ALLA ÖVERDELAR tom den 15 Juli, det gäller även redan nedsatta priset så tex en långärmad tröja från Småfolk kostar nu från 85 kr och en body från samma märke kostar mellan 45-80 kr.

Fyndläge alltså! Nu är säkert mycket redan slut, jag hade ju absolut inte tänkt att köpa några mer barnkläder denna sommar men jag var bara tvungen igår kväll när jag såg erbjudandet. Det blev två bodys till mini i magen♥  En från Småfolk och en molnbody från Färg & form.
 

Mitt ångestprojekt..

Publicerat: 2013-07-09 Kl: 22:06:12 | I kategori: Allmänt | 18 kommentarer |







Ibland kan man få lite ångest och dåligt samvete när man ser på andra som verkar hinna och fixa hur mycket som helst, men det här är helt och hållet mitt eget fel att det har blivit ett ångestprojekt. Alvas bebisfotoalbum.

Jag fotade jättemycket när hon var nyfödd och satte genast igång med att göra pyssliga album medans hon sov på dagarna, men när jag hade fyllt två album med kort från hennes första fyra månader tog det stop, det blev alldeles för många kort och för lite tid.  Sen dess har jag inte framkallat ett enda kort, och jag har knappt velat kolla i albumen eftersom jag bara får ångest att tiden går och jag fattade ganska snabbt att jag aldrig någonsin kommer att komma ikapp.

Men när jag blev gravid igen så bestämde jag mig för att försöka göra klart några album till innan bebisen kommer, annars kommer jag aldrig komma ikapp någonsin. Jag kommer inte att göra några pyssliga album mer, utan nu är det såna där vanliga stick-in album som gäller, huvudsaken att korten hamnar på plats! Jag har funderat på fotoböcker också men det verkar ta sån tid, och sen gillar jag att ha riktiga papperskort. Kommande bebis får nog däremot en eller två fotoböcker med sina första bebisbilder.


 


Haha jag gillar bilden nere till vänster, första gången jag gick på stan efter att Alva föddes kom jag hem med detta.. Men hon behövde en helt ny storlek då minns jag, hade bara köpt på mig kläder till storlek 62 innan hon föddes!



Nu har jag ägnat en månads tid till att gå igenom alla mappar från de senaste tre åren för att välja ut vilka bilder som ska framkallas, ytterligare några dagar för att lyckas ladda upp alla bilder till fotobutiken, och imorse några timmar till alla beställa alla bilder. GUD SÅ SKÖNT!! Där släppte lite ångest, så ikväll har jag kikat igenom albumen och nästan fällt några tårar för att Alva var så liten och söt en gång i tiden ♥

Nu ska jag bara sortera alla bilder i tidsordning när de dyker upp samt sätta in typ 1500 bilder i album. Ja lite kvar att göra är det ju..




Det här var lite väl överkurs, jag gjorde även ett gravidalbum med bilder varje vecka. Det kommer jag däremot inte ha ångest över att jag absolut inte kommer att göra igen, jag har typ tagit en mobilbild på magen hittills men nu vet man ju att det inte är magen som är det bästa utan den som ligger inuti!


 
 
 
 

Småfolk rea!

Publicerat: 2013-07-03 Kl: 20:07:00 | I kategori: Barnkläder | 0 kommentarer |


 
Eget kollage med bilder lånade från respektive webshop ovan. Vissa saker kan säkert ha sålt slut, det brukar gå fort! Sen så såg jag precis när jag publicerat att vissa plagg är sänkta ytterligare idag sen jag gjorde kollaget, men orkade inte ändra. 
 


Nu har nog alla webshopar startat sin sommarrea vilket vi är många som gillar lite extra! Jag köper ju inga märkeskläder till ordinarie pris utan håller ut tills det är halva priset även om det brukar vara lite si och så med storlekar kvar. Men några fynd brukar jag göra, mellan sommarrean och mellandagsrean handlar jag i princip bara på tradera så när det väl är rea så brukar det bli lite mer på en gång. 

För några veckor sedan köpte jag några plagg, mest t-shirts till Alva från Please mum som redan då hade halva priset. Jag hade egentligen inte tänkt köpa något mer eftersom jag kände mig rätt nöjd över mina fynd, men sen igår när jag låg och nattade Alva så slösurfade jag på facebook och såg att Kompani knut hade halva priset på alla klänningar från Småfolk! Just klänningar brukar aldrig vara billigare än 199 kr (ordinare 349 kr typ) vilket är dyrt som det är, så klänningar köper jag i princip bara på tradera. Men nu låg alla klänningar på 149 -169 kr vilket gjorde att jag var tvungen att göra en beställning såklart! De flesta storlekar var redan slut, men tre stycken klänningar lyckades jag lägga i varukorgen medans Alva låg och snarkade, bland annat den lila kortärmade med ugglor!

Men nu kommer jag nog inte att reashoppa något mer i sommar utan väntar ett halvår innan det är dags för mellandagsrea. Om det inte blir någon superrea i slutet av sommaren det vill säga..
 





Lycksele djurpark!

Publicerat: 2013-07-01 Kl: 18:39:18 | I kategori: Semester/Utflykter | 5 kommentarer |





Förra helgen när vi var iväg och firade midsommar så passade vi på att besöka Lycksele djurpark innan vi körde hemåt igen. Vi hade tur med vädret då det regnade dagarna innan, men den här dagen var det varmt men utan att vara stekande sol vilket är perfekt för såna här utflykter! 

Först gick vi till Barnens djurpark där man fick gå in och klappa getter, Alva älskar att klappa och mata så hon tyckte att de här djuren var bäst! Roligast var ju att geten på bilden ovan först stod och tuggade på Andreas byxor flera gånger innan Alva plötsligt skrek - Han äter upp din kofta mamma, han får inte göra så!  Då hade geten lyckats få in en decimeter av min kofta i munnen utan att jag märkte det, snabba rackare det där..




Vi missade tyvärr en del djur såsom älgarna och myskoxarna då vi råkade säga till Alva att det fanns ett lekland också, så vid björnarna ville hon inte kolla på djuren mer utan skulle bara gå och hoppa studsmatta.. Men vi hann stå och kolla på björnungarna ett tag iallafall!



Det absolut bästa enligt Alva, studsmattor och hoppborgar. Hon har aldrig hoppat på någon stor studsmatta tidigare vad jag vet, men man kunde inte tro att hon gjort annat såsom hon hoppade! 



Det är svårt att se på lilla bilden ovan till höger, men det är låångt upp till toppen där man kan åka långa rör ner igen. Såklart klättrade jag upp med Alva och sen ner hela vägen igen då hon inte ville åka när vi väl var uppe, vilket slutade med att jag sträckte låret och fick träningsvärk i flera dagar efteråt. Himla vältränad alltså..



Karuseller fanns det också, tyvärr var Alva så trött när vi väl kom dit då hon älskar karuseller i vanliga fall. Men hon hann åka några gånger innan det var dags att bege sig hemåt, Alva somnade i bilen sen och sov som en stock hela vägen hem!


Förresten! Ikväll så avslutas mina traderaaktioner så kika gärna in. Det är mycket Småfolk och mest kläder i storlek 86-98. Här hittar ni mina auktioner!
 
 
 
 

RSS 2.0