Mitt första tryck in action..

Publicerat: 2011-07-31 Kl: 19:37:00 | I kategori: Teckningar & Illustrationer | 21 kommentarer |




Jihoo, så här glad blev jag över veckans post!


I veckan kom det med posten, mitt djungeltryck som jag skickade in på framkallning för att se hur kvaliten blev i större format. Det blev faktiskt helt ok för att vara gjort i photoshop, jag skulle kunna hänga upp den i Alvas rum men absolut inte kunna ha den till försäljning då det blev lite fläckigt och suddigt på vissa ställen. Men nu har jag suttit hela veckan och försökt börja lära mig illustrator som många rekommenderade vilket tar sin lilla tid.. Jag brukar ändå ha lätt för att lära, men det var en himla massa nya saker som anchor poins och paths, det känns som att jag är tillbaka i skolan på en mattelektion! Och jag som bara vill sätta igång med att rita..

Jag vill även passa på att tacka alla gulliga läsare för alla peppande kommentarer jag fått, och jag blir så glad över att höra att så många av er är intresserade av att köpa mina tryck när jag kommer igång! Jag hoppas att det inte dröjer allt för många månader innan jag har flera olika tryck till försäljning, jag ska bara ägna några fler veckor till illustrator så att jag kan rita ner alla idéer jag har i huvudet!



Alva tyckte att det var en himla rolig tavla iallafall och ville gärna peka ut alla djur. - Jiraaff, eefant, lejon, och aaapa hittade hon!



Jag testade bara hur den skulle se ut på väggen, och jag såg visst att jag har utgått från färgerna i Alvas rum när jag ritade tavlan även om jag inte tänkt att den ska hänga just där egentligen. Däremot ska jag (såklart) göra ett uggletryck också, och det kommer nog att få komma upp i Alvas nya rum sen!


Ikväll klockan 22.00  avslutas min tävling om en vit Briospis i samarbete med e-leksaker.se, så glöm inte att vara med och tävla! (Tävlingen hittar du i vänstermenyn i bloggen)


Ny konstnär i familjen..

Publicerat: 2011-07-30 Kl: 19:55:00 | I kategori: Alva 1 - 2 år | 9 kommentarer |


 

Alva sitter och ritar lite nya konstverk hemma hos sin mormor och morfar tidigare i veckan

 

 

Vi har tur som har båda våra familjer boendes i närheten, och Alva älskar att vara både hos sin mormor/morfar och farmor/farfar. Nu har både jag och Andreas jobbat någon vecka medans Alva har varit hos sina mor och farföräldrar var och varannan dag, och en grej som är lite kul att se är att hon lär sig något nytt varje dag när man kommer för att hämta henne även om det såklart är trist att man missar mycket när man måste jobba. För ett tag sedan när mina föräldrar var barnvakt fick jag se att Alva fått både block och kritor och ritat sitt första konstverk, gissa vad hon ritat!!?

 

Tydligen har hon ritat en uggla.. Hela tiden medans hon satt och ritade sitt "konstverk" pekade hon på teckningen och sa "uggla uggla". Det är ju bara så gulligt att jag smälter när jag ser den, jag förstår ju att det beror på att Alva har sett mig rita ugglor flera gånger, men jag tror ändå att hon ärvt mina konstnärsgener haha.. De senaste dagarna hemma har hon ritat många fler "ugglor" också så det verkar vara hennes grej! Andreas skulle berätta för mig att Alva ritat en till uggla, men Alva hann före innan han hann avsluta meningen och sa stolt "Avva rita ugglor"!
.

En annan grej hon har lärt sig hos sin mormor och morfar är att lägga memory! Hon har ett Bamsememory där som hon älskar, vi har aldrig läst Bamse hemma så jag vet ju att det är där hon har lärt sig. Och som hon har lärt sig, alla figurer rabblar hon upp utan problem - Nallemaja, vargen, lille skutt, katten jansson, husmusen och bamse. Samt alla andra figurer i memoryt eftersom det är ett ABCmemory typ pingvin, ugglan, draken, tomten och zebran. Men favoritfiguren är farmor, Alva blir alltid lika glad när hon hittar farmorkorten och utbrister glatt fammooo!!!

 

 

Jag vet inte om det är en slump att Alva hittar rätt "par" hela tiden, men på bilden ovan har hon hittat sina favoritkort, farmor!

 

Jag skriver det hela tiden men det är helt otroligt hur fort Alva lär sig saker nu och det är helt otroligt så lycklig man blir som förälder att få vara med om och följa sitt barns utveckling! Alva babblar på i långa riktiga meningar i en takt som jag knappt hänger med i, ungefär så här lät det när jag kom för att hämta Alva hos hennes mormor och morfar:


A - Avva trappa!

Jag - Jaha vill du gå upp i trappan!

A - visa kooort! Mamma bäära! (börjar gå upp för trappan men vill tydligen att jag ska bära)

Jag - Jaha vill du visa dina Bamsekort!

A mmm anka lukta gooott (luktar på en träanka som hon lagt bland bamsekorten, vaför vet jag inte..)

A- Nallemaaaja! Vajjjen! Lillkutt! Fammoo!

A- Skalman fastna Avva fot, oj oj oj (skalmankortet har fastnat under foten..)

A - Vajjen ramla soffa, Avva kryypaa ( Alva har petat in Vargenkortet under soffan och ska krypa under och hämta..)

 

Ungefär så här låter våra konversationer nu för tiden vilket underlättar nu när man alltid fattar vad hon vill, och samtidigt är det helt underbart att se hur mycket hon utvecklas hela tiden, vår finaste ♥

 

Trevlig lördagskväll på er alla, jag har precis nattat en trött tjej och ska slänga mig i soffan med en påse chips, precis vad jag orkar med efter en lång dag på jobbet!

 


Uggletips!

Publicerat: 2011-07-28 Kl: 19:50:00 | I kategori: Barnprylar | 12 kommentarer |




Eget kollage med bilder lånade från Ilva.se


Lite titt som tätt så får jag tips från bloggläsare om fina ugglor, och jag blir lika glad varje gång då jag tycker att det är så himla gulligt att någon som inte känner mig i verklighten ändå tänker att "den här ugglan skulle Elin gilla!". Nu har ju Alva redan ganska mycket ugglor, så jag tänkte tipsa vidare om dessa fina lekmattor som jag fick tips av en fin läsare igår! Helt underbara, och eventuella framtida syskon kommer garanterat att få krypa runt på en ugglematta. När jag kikade runt så såg jag även att det fanns både gosedjur, väskor och snuttefiltar i samma serie och den rosa kändes väldigt Alva eftersom jag har inrett hennes rum i just turkos, grönt, vitt och rosa.


Men känns inte Alvas ugglesamling lite ensam?




De två vänstra har jag sytt själv, den i mitten kommer från Lilla tussilago, den högra från Lageraus och den pyttelilla kommer från Lisbeth Dahl


Nej kanske inte..
. Men jag skulle inte tacka nej till den rosa gosedjursugglan, från Ilva, eller varför inte den lilla väskan! Alva är nog i den åldern då hon skulle tycka att det vore kul att få bära runt på sina egna saker när vi ska åka någonstans, och hon äger faktiskt inte en enda väska..

Det är nog det roligaste med att blogga, alltså kontakten man får med alla andra gulliga bloggare och bloggläsare, och trots att man aldrig har träffast i verkligeheten är det ändå som att man känner varandra! Jag måste bara få skriva hur glad jag är över att så många kikar in här varje dag och lämnar så fina kommentarer, och även om jag inte hinner svara på alla kommentarer ibland så uppskattar jag varenda en!

Men nu när jag ska försöka kombinera min datortid med att både hinna blogga och starta upp min försäljning av grafiska tryck till barnrummet kommer det nog att bli lite glesare med inlägg här i bloggen, jag måste försöka ta mig tid att rita lite också hur mycket jag än älskar att blogga! När jag var mammaledig med Alva tyckte jag att det var minimum att uppdatera typ tre gånger per dag, sen började jag jobba igen och är nöjd om jag hinner med ett inlägg per dag. Nu när jag vill starta eget också vet jag inte riktigt hur jag ska hinna allt, men det får bli ett senare problem..

Lite sminkrensning..

Publicerat: 2011-07-28 Kl: 12:03:00 | I kategori: Mode & Skönhet | 2 kommentarer |




Nu ser jag ju att man knappt ser någon skillnad på före och efter, men i verkligheten kändes det verkligen att det  hänt saker, jag är så himla nöjd nu varje gång jag öppnar skåpet!



Städa som i att dammsuga och torka golvet tycker jag är bland det tråkigaste som finns, (tur då att Andreas är den som oftast dammsuger här hemma ända sen jag blev gravid med Alva och jag fick ont i ryggen av att dammsuga, sen har jag visst glömt att jag inte är gravid längre..) däremot är jag himla bra på att småplocka, rensa och sortera!  Det är en speciell känsla när man får kasta bort allt gammalt skräp som samlas i byrålådor och garderober och sen få sitta och vika kläder i färgordning eller sortera papper i högar. Ofta när jag har städat i flera flera timmar ser inte Andreas vad jag har lagt all tid på, och då har jag typ suttit och satt in alla lösa papper i pärmar eller rensat min strumplåda. Men sen Alva föddes har det inte blivit lika mycket rensande, hur kul jag än tycker att det är så finns det ju roligare saker att göra när man har någon timme över.. Men den här veckan har jag äntligen lyckats rensa i mitt sminkskåp som jag tänkt göra typ sen i julas..  Jag tog ut varenda pryl och dammtorkade, samt rensade ut allt som jag inte har använt de senaste året (eller åren..), så nu är det bara nytt och fräscht där inne, härligt!




Lite bassmink var jag tvungen att fylla på med, både kajal och eyeliner kommer från H&M och är de bästa enligt mig trots det billiga priset. De ekologiska läppbalsamen med smak av vanilj och choklad av märket Ganache Lips kommer från Lilla Tussilago och var med i paketet jag fick hem för några veckor sedan! Jag har bara hunnit använda det med vanilj men det är redan en ny favorit i sminkväskan!



Jag började rensningen medans Alva sov, men såklart vaknade hon efter en stund och ville hjälpa till, hon älskar min sminkväska och säger "mamma minka, Avva lååna mammas mink" på morgonen när jag står och sminkar mig. Ibland lyckas hon få tag på mina kajalpennor som hon ritar med på golvet, på sina ben eller på mina ben innan jag upptäcker det, busungen.. Vi samlade allt som skulle bort i Alvas gåvagn, men efter att hon hällt ut typ två ögonskuggor och slagit sönder ett rouge från Make up store som jag tänkte spara gick vi ut i lekparken istället..


Nu har jag dragit en vinnare i tävlingen om två biobiljetter till Bilar 2 i samabete med Disney/Videfyme som avslutades igår kväll. Ett stort grattis till Veera  som vann och tack till alla som var med och tävlade!


Fotoskolan hos Happydays del 5

Publicerat: 2011-07-27 Kl: 12:25:00 | I kategori: Fotoutmaning | 6 kommentarer |




Alva i farten.. Den fina rådjurströjan kommer från Liandlo



Fråga mig inte vad Alva håller på med, jag TROR att hon spelar golf som morbror Tomas precis har lärt henne, då svingar hon händerna över huvudet och säger svisch! Eller hon kan ju säga "spela golf" också men just här sprang hon bara runt och viftade..



Jag har missat Josefins fotoskola nu i två veckor, eller jag har inte missat den eftersom jag har lusläst den varje vecka och fått massor av bra tips, men jag har bara inte hunnit redovisa läxorna i bloggen. Den här veckan var temat dock att fota barn i farten, och det passade ju utmärkt eftersom det är det jag gör varje dag här hemma..

Jag hade tänkt att fota läxan nu i helgen när vi var på djurparken, men det fanns visst ingen tid över då till att tänka på vad jag fotade, så dessa bilder är från igår då jag, Alva och mina föräldrar gjorde ett besök på Gammlia. Jag har inte varit där på länge, men det ska det bli ändring på för det är väldigt barnvänligt med sina stora grönområden, djur som får, hästar och hönor, samt café och bagarstuga med tunnbrödsförsälning. Sen ligger ju faktiskt Västerbotternsmuseet där ockå där vi gjorde en snabbvisit, Alva måste ju få lite kultur också..



Glöm inte att tävla om två biobiljetter till filmen Bilar 2, tävlingen avslutas ikväll klockan 22.00 och du tävlar här!


Shoppingfyndat - del ett

Publicerat: 2011-07-25 Kl: 20:38:00 | I kategori: Shoppat till Alva | 9 kommentarer |




Ibland vågar jag knappt publicera inlägg på vad jag har shoppat till Alva, för jag vet ju att det är helt onödigt och att många säkert tycker att jag är lite väl shoppingtokig. Men samtidigt vet jag att många tycker att det är kul och inspirerande med shoppinginlägg, hur ytliga och onödiga de än må vara. Och de här kläderna fyndade jag innan Alvas garderob var med på mammasegen.com och jag lovade att jag skulle sluta shoppa så mycket..

Vi var förbi och hälsade på några bekanta till oss häromveckan, och då hade jag sån tur att deras dotter som är lite äldre än Alva hade vuxit ur en hel del kläder som de skulle sälja. Ännu mer tur insåg jag att jag hade när jag upptäckte att vi har exakt samma barnklädessmak, bara märkeskläder som Småfolk, Molo, Polarn o pyret och Meandi. Jag blev såklart helt lyrisk när jag satt där på golvet och kollade igenom kartong efter kartong med underbara plagg medans Andreas satt på en stol brevid och suckade och sa " Behöver hon verkligen det där?". Nej det behöver hon absolut inte men ibland måste man bara.. Får jag chansen att köpa ett plagg från Småfolk för typ en femtiolapp så köper jag nog den oavsett hur många klänningar Alva redan har hemma, och märkeskläder har ju ett bra andrahandsvärde om inte annat.





Tre plagg från Småfolk kom jag hem med. Långärmad tröja med kaniner, klänning med elefanter och en kortärmad tröja med katter. Klänningen var dock alldeles för stor men det är ju bara bra att ha lite kläder att växa i



Brun tröja med ugglor från Zizoo och turkos molntröja från Meandi. Den har jag varit ute efter ett tag så det var ju himla trevligt att hitta den till ett så bra pris!


Jag hade kunnat komma hem med betydligt fler plagg än vad jag gjorde då det som sagt fanns flera kartonger med massor av fint, men till och med jag är ju bara tvungen att hejda mig någonstans. Jag fick köpa kläderna till billiga kompispriser också så jag kände mig väldans nöjd med mina fynd. Sen blev det visst så mycket att jag delar upp det i två inlägg, för resten av kläderna är i tvätten just nu..

Förutom dessa kläder har jag gett mig själv dispens för att få bjuda på en klänning på tradera som jag letat efter i flera månader och som nu dykt upp i Alvas storlek, samt kanske inhandla den fina uggleklänningen från Lindex som jag skrev om häromdagen. Men efter det så tänkte jag försöka hålla mig till att handla kläder som Alva behöver mer än att jag tycker att de är fina, som när hon växer ur sina gamla kläder eller saknar nåt plagg. Good luck till mig själv.. 



PS. Det här inlägget skrev jag klart redan innan helgen, annars skulle jag nog aldrig tänkt tanken på att skriva det här ytliga shoppinginlägget samtidigt som tankarna är hos alla drabbade i Norge ♥ Samtidigt vill jag att min blogg ska vara lite av en feelgoodblogg som man blir glad av att läsa, och därför skriver jag mer om ytliga saker och undviker ofta sådant som inte är positivt, men just nu är det omöjligt att låta bli. Men jag tror att alla förstår att jag inte tycker att shopping är viktigare än vad som sker i världen även om det är vad jag skriver om på bloggen. DS



En tripp till djurparken

Publicerat: 2011-07-24 Kl: 20:50:00 | I kategori: Alva 1 - 2 år | 12 kommentarer |


Eftersom jag valt att skriva mest om ytliga saker i min blogg kändes det helt fel att blogga i helgen med tanke på det fruktansvärda som har hänt i Norge. Jag har följt nyhetssändningarna med tårar i ögonen och sänder en tanke till alla offer och anhöriga. Självklart är det alltid fruktansvärt när oskyldiga mister livet, jag gråter ofta när jag läser nyheterna men när det är så nära så blir man lite extra tacksam för det man har ♥





Spanar på älgen i hagen


Vi har varit på Lycksele djurpark tillsammans med Erik, Elin och Sune, och haft en fin helg tillsammans. Så bra den nu kan vara när man har tankarna på annat håll, tur att Alva och Sune är så små att de inte förstår vad som händer runt omkring i världen. Vi hade tur med vädret, varmt och molnigt hela dagen förutom en störtskur när vi som tur var befann oss nära ett matställe med tak. Som väntat så älskade Alva alla djur och ville klappa varenda en. Även två meter stora älgar och inte så söta vildsvin..



Björnarna hade en egen rutchkana!



På minidelen av djurparken gick djuren lösa så att barnen kunde klappa, mycket poppis..



Sune och Alva fick åka karusell! Alva tyckte det var så kul att hon vägrade gå därifrån när karusellen åkt färdigt, "Avva åka mera Avva åka mera" sa hon med tårarna i ögonen. Klart hon fick åka en gång till då, med pappa den här gången..



Hoppborg fanns det också, en minihoppborg stod brevid den stora och passade perfekt för Sune och Alva. Alva tyckte det var så kul att hon har pratat om hoppborgen flera gånger nu, "Avva hoppa" säger hon när vi pratar om djurparken. Nästa år tror jag att det passar Alva och Sune lite bättre dock, det fanns massor av roliga klättertorn, minibåtar, karuseller och aktiviteter som de ännu är för små för.

 

Alva står och spanar över den stora lekparken som hon är för liten för att klättra i..

 


Tävla om biobiljetter till Bilar 2!

Publicerat: 2011-07-24 Kl: 20:43:00 | I kategori: Tävlingar | 18 kommentarer |


 

Tävla hos Elinochalva om biobiljetter till Bilar 2

 

Jag fick en förfrågan om jag ville anordna en tävling i samarbete med Disney/Videofyme och lotta ut två biobiljetter till filmen Bilar 2, och självklart vill jag det!

 

Allt du behöver göra för att tävla är att svara på frågan nedanför

 

Owen Wilson gör den engelska rösten, men vem gör Blixten McQueens svenska röst?

       1) Ingemar Stenmark
2) Martin Stenmarck
3) Jan Stenmark

 

För en extra lott kan du tipsa om tävlingen på din blogg eller via facebook!

Tävlingen avslutas på onsdag den 27 Juli kl 22.00, lycka till!


Ugglor från Ikea

Publicerat: 2011-07-22 Kl: 17:25:00 | I kategori: Inredning | 10 kommentarer |




- Ho ho.. Tavla SOLMYRA från Ikea


Eftersom vi har närmare trettio mil till närmaste Ikea har jag inte så stor koll på deras nyheter, så gissa om jag blev lycklig igår när Alvas farmor och farfar kom hem från en tripp till Sundsvall och hade den här underbara uggletavlan med sig hem till Alva! Jag hade inte ens sett att den fanns, väldigt retrocool för att vara Ikea måste jag säga! Den ska såklart upp i Alvas rum, men just nu är väggarna så fulla att den får vänta några månader tills vi flyttar.




Gissa vem som gillade tavlan lika mycket som sin mamma?


Haha ibland känns det som att folk som läser bloggen kanske tror att jag hittar på att Alva gillar ugglor så mycket och typ "tvingar" henne att leka med sina ugglor, men hon är verkligen ett ugglefan. Tavlan låg på bordet innan, och Alva stod nedanför och sa - "Uggla, Avva lååna!!." Sen när jag ställde upp den på golvet för att fota kom hon trippande och sa "puss kjaaam", och sen gav hon ugglan en puss och en kram.. Kan man bli gulligare ♥



Nej nu drar vi iväg mot stugan och sen Lycksele djurpark! Trevlig helg på er alla fina bloggläsare, jag återkommer efter helgen!



In the jungle..

Publicerat: 2011-07-21 Kl: 10:24:00 | I kategori: Teckningar & Illustrationer | 20 kommentarer |




Första utkastet till mitt första tryck med djungeltema!


Efter en veckas tränande med min nya ritplatta är jag äntligen färdig med mitt första tryck! Eller inte riktigt färdig för det är bara ett första utkast eller vad man ska kalla det, jag har ju bara ritat det i photoshop vilket gör att det nog inte är tillräckligt bra kvalitet för att göra riktiga tryck av den. Sen så är det lite småändringar jag tänkte göra också när jag ritar om den i illustrator (eller är det någon som vet ifall man kan öppna upp en photoshopfil i illustrator och fortsätta rita där??) och innan jag är tillräckligt nöjd. Men man ser ju på ett ungefär hur det slutgiltiga resultatet kommer att se ut och jag skickade in den på tryck bara för att se ungefär hur färgerna blir i verkligheten.

Det här med att rita grafiska tryck till barnrummet är nog bland det roligaste jag gjort nånsin, och jag är så sjukt peppad på att komma igång! Varenda sekund jag har över i tankarna sitter jag ritar tryck inne i huvudet, och jag har över ett tiotal redan färdiga idéer som kommer att bli färdiga tryck till försäljning så småningom! Men det är ju mycket att tänka på när man ska starta eget företag, allt från moms till skatter. Tur att jag har läst ekonomi både på gymnasiet och universitetet så lite koll har jag redan, men en startaegetkurs vore nog bra att gå även om jag bara tänkt att göra det här vid sidan av mitt vanliga jobb.

På tal om djur så sticker vi nog 13 mil norrut i helgen och besöker Lycksele djurpark! Jag älskar djur lika mycket som Alva så det ser jag verkligen fram emot, bara regnet håller sig borta bara.. Dåligt med bloggning alltså i helgen, vi far direkt när jag slutar jobbet imorgon och kommer troligtvis inte hem förrän på söndag!

Några favoriter från Lindex

Publicerat: 2011-07-19 Kl: 21:33:00 | I kategori: Barnkläder | 8 kommentarer |




Eget kollage med bilder från Lindex.se


För bara några dagar sedan nämde jag i ett inlägg att jag skulle vilja att Lindex satsade lite mer på roliga retrotryck som de gjorde tidigare, och igår när jag kollade in nyheterna på sidan hade det kommit in superfina bodys med ugglor! Synd att Alva inte kan använda bodys längre för de var verkligen hur fina som helst, jag hade garanterat köpt minst två av de fem färger som fanns ifall hon varit mindre. Men ett litet plagg med ugglor fanns det även för de större, den svarta klänningen med rosa ugglor på bilden kommer förhoppningsvis att hamna i Alvas garderob under hösten! Trosorna med moln också, de var ju bara för underbara..

Jag måste ju passa på så länge jag får bestämma vad Alva ska ha på sig, hon har redan börjat hämta och vilja välja plagg själv men än så länge så går hon med på att jag sätter på henne något annat än det hon väljer. Sommarsandaler när det regnar och pyjamas på huvudet funkar kanske inte så bra..


 

Lite suddiga bilder men så här såg det ut häromdagen när Alva stolt kom och visade att hon hade letat fram sina solglasögon från lådan och satt dem på sig. Vilket håll dom satt åt spelade dock mindre roll och skorna kan man även använda till att klappa händerna med, vem har sagt att man bara har skor på fötterna? Det är väldigt mycket "Avva själv" här hemma men än så länge är det bara supercharmigt!




Det är ingen vanlig dag idag ...

Publicerat: 2011-07-18 Kl: 22:07:00 | I kategori: Alva 1 - 2 år | 10 kommentarer |


... För det är nämligen Alvas 1,5 årsdag, hipp hipp hurra till vår finaste tjej ♥


 

- Leego! skrek Alva när hon såg att det var Duplo i paketet, mycket poppis..

 

 

Nån gång vid lunchtid kom jag på att det faktiskt är den 18:e idag vilket innebär att det är Alvas dag, så när jag slutade jobbet för dagen körde jag förbi Barnens hus för att köpa några presenter! Jag visste ungefär vad jag var ute efter, det var sånt jag hade tänkt att köpa hur som helst men det kändes roligare att slå in det som paket och ge till Alva när det ändå var läge att fira!

Det blev dock ännu fler presenter som vi inte hade räknat med då vi fick besök på kvällen av mina föräldrar och några vänner till dem från Stockholm som är här och hälsar på den här veckan! Våra familjer umgicks jättemycket när jag var barn då vi bodde hos dem varje sommar,  så det var superkul att träffas igen efter över tio år! Jättefina presenter hade de med sig till Alva också, men det var inte för att hon "fyllde år" utan för att det var första gången de träffade henne! Alva tyckte hur som helst att det var jättekul med den stora presenthögen hon fick, hon älskar att slita upp paket hehe..


Av vännerna fick vi kläder och den här superduperfina dockan från Kalikå som Alva älskade från första stund. Av mig och Andreas fick hon Duplo och lite sandleksaker. Det har varit lite dåligt med kakformar hemma hos oss den senaste tiden och Alva har alltid velat låna dessa stora formar av andra barn i lekparken , så de var ett givet köp.


Gud vad kul det var att se att Alva gillade dockan så mycket. Jag fick inte ens låna den för att fota utan det fick jag göra när Alva somnat. Det första Alva sa när hon öppnade paketet var "Docka!! Docka sitta", och så satte hon den brevid sig i kuddhörnan. Sen frågade vi henne vad dockan skulle heta och sa att hon fick bestämma namn själv, och efter en stund pekade Alva på dockan, skrattade och sa "Magnus!" Sen forsatte hon att kalla dockan för "Magnus" hela kvällen vilket var ganska roligt, för hon har ju aldrig träffat någon som heter det så vart hon fått det ifrån har jag ingen aning om. Fast det lät i och för sig som "Angnus" så möjligtvis att dockan heter Magnus utan M..


Ett artonmånadersinlägg kommer nog till veckan när jag skrivit klart det, men Alva babblar på här hemma som vanligt. Superkul att så många är med och tävlar också!

Sista semesterdagen..

Publicerat: 2011-07-17 Kl: 15:10:01 | I kategori: Allmänt | 7 kommentarer |




Finaste sommarklänningen kommer från Lindex, lite stor över axlarna var den dock men det betyder ju bara att den kommer att passa nästa sommar också, perfekt!


Sista semesterdagen idag och vi har verkligen haft hela dagen inplanerad med roliga aktiviteter! Förmiddagen spenderades på Busplaneten tillsammans med Sunes familj, vi har inte varit där sedan Alva lärde sig att gå så det var verkligen stor skillnad nu när hon kunde klättra runt och springa överallt. Sen blev det en sväng ner till Nydalasjön tillsammans med en kompis till mig och hennes dotter, där Alva i och för sig bara doppade fötterna, jag tror hon tyckte att det var liite för kallt i vattnet.. Nu ska vi bara göra oss klara allihopa och åka till Alvas farmor och farfar där hon ska få vara resten av dagen medans vi vuxna ska åka ner på stan för att gå ut och äta middag och gå på bio med några kompisar, superkul! Vi får se vilken bio vi hamnar på, vi ville gärna se Baksmällan 2 eftersom ettan är den roligaste fiilmen jag sett, men tydligen har den redan slutat gå här i Umeå, typiskt.. Men det blir en bra avslutning på semestern och imorgon kan jag börja jobba igen med gott samvete!




Alva ÄLSKAR att vattna blommorna och går och säger det hela tiden medans hon går mellan sin lilla pool och rabatten med sin lilla vattenkanna, "Avva vattna blomma". Fast här hemma hos mormor och morfar har hon vattnat några blommor i krukor så mycket att jorden svämmar över och blommorna typ flyter runt, vet inte om de kommer att överleva hennes vattnande..



Ps. Kika gärna in här ikväll någon gång vid 21-tiden för då kommer det upp en tävling här på bloggen! Jag kan avslöja att priset kommer att vara en pryl som vi redan har här hemma och som Alva älskar ;)



Lite semesterbilder!

Publicerat: 2011-07-16 Kl: 13:59:00 | I kategori: Utomhus | 3 kommentarer |


 

Alva var överlycklig av att få plaska runt vilket gjorde att jag också var överlycklig trots att jag är en badkruka, men jag vågade doppa mig iallafall..

 



På måndag börjar jag att jobba igen efter fyra veckors semester, det är inte klokt hur fort de här veckorna har gått! Som tur är så har vi haft bra väder nästan hela tiden förutom den första veckan som regnade bort.. Nu verkar det dåliga vädret vara här igen, för när vi vaknade imorse så smattrade regnet utanför fönsterrutan. Vad passar bättre då än att gå igenom lite bilder från de här semesterveckorna för att få lite sol i sinnet iallafall! Jag har som vanligt tagit massor av bilder men knappt hunnit visa några i bloggen så här kommer lite bilder från förra veckan då solen stekte och vi hängde på stranden varje dag, Alva älskade att bada och ville aldrig kliva upp!

 

Alva och Sune hängde vid stranden mest hela tiden, finns det något bättre än att bygga geggiga sandkakor och plaska i vattnet..




Vi hade sån tur att vi fick besök av en hel ankfamilj som simmade runt fötterna på oss, Alva var väldigt fascinerad som vanligt och ville gärna klappa..



Vi har varit på olika badplatser runt Nydalasjön och badat , det blir ännu mer perfekta utflyktsmål nästa sommar då vi kommer att bo bara ett stenkast därifrån!


Nej nu ska vi nog ta oss ut och göra lite ärenden, möjligtvis får vi besök i eftermiddag också så jag kanske hinner slänga ihop en kladdkaka! Trevlig lördag på er alla!


Ps. Jag måste ju bara skriva vad Alva kom in och sa nyss som Andreas nog lärt henne - "mamma blogga" haha..

Alvas garderob på Mammasegen.com!

Publicerat: 2011-07-16 Kl: 11:43:00 | I kategori: Barnkläder - I Alvas garderob! | 10 kommentarer |





Jag måste bara få visa en rolig grej som vi fått vara med i den här veckan, gissa om jag blev förvånad när Mammasegen.com kontaktade mig och ville göra ett litet reportage om Alvas garderob! Det måste ju betyda att hennes garderob inte är helt normal för en ettåring och att jag kanske råkat köpa ett plagg eller två för mycket haha.. Men jag tyckte hur som helst att det var superkul att vi fick vara med på sidan igen, sist fick ju Alvas rum äran att vara "veckans rum"! Det är en liten intervju med mig också där jag svarar på några frågor om barnkläder, ni kan hitta den här!

 

En av frågorna var vilket som var mitt favoritplagg, och det är bland annat den här klänningen med katter från Småfolk som Alva har på sig ovan!

 

 

Men när jag ser bilderna på garderoben ser ju faktiskt till och med jag att det ser liite galet ut och att hon inte behöver ett enda plagg till, så jag ska definitivt försöka minska shoppingen lite grann. Åtminstone tills Alva börjar på dagis och man ser vad som är mest användbart.  Men som  det står i intervjun så köper jag det mesta av Alvas kläder begagnat eller på rea, så jag har definitivt inte lagt ut lika mycket pengar som man kan tro vid första ögonkastet.  Jag förstår ju att många tycker att det är onödigt att lägga ut pengar på barnkläder över huvud taget, men oftast så betalar jag ungefär runt 70-80 kr per plagg när det gäller märkesekläder och runt 20-30 kr per lindexplagg när jag köper på tradera så jag får mycket för pengarna!. Sen får jag väl se hur bra det går att försöka minska på shoppingen, det har ju inte funkat tidigare..

Tillägg:

Jag fick frågan om Alva verkligen hinner använda alla kläder och konstigt nog så hinner hon nog det :)  Allt i garderoben är inte storleken hon änvänder nu, till exemplel så är hela nedre hyllan och ungefär hälften av det som hänger på galgar kläder i en större storlek som hon kan använda när hon växer ur sin nuvarande storlek, så det är inte så mycket som det ser ut!

Det blir några ombyten per dag nu då kläderna blir fulla med sand efter en sväng i lekparken eller då Alva kladdar ner sig när hon äter så det går åt en hel del ombyten per vecka. Sen vet jag ju själv att hon har alldeles för mycket kläder men man skulle kunna kalla det ett intresse på samma sätt som någon annan kanske samlar på frimärken eller något annat, jag tycker att det är superkul med barnkläder helt enkelt!

 

Sommaren i city!

Publicerat: 2011-07-14 Kl: 16:14:00 | I kategori: Alva 1 - 2 år | 5 kommentarer |





Igår kväll åkte vi ner på stan för att kolla in evenemanget Sommaren i city som har en massa olika artister. Huvudnumret för oss var såklart min brors band Lapdog som invigde hela kvällen, och till min stora glädje fanns det även en del barnaktiviteter som roade Alva! Varning för en hel del bilder i detta inlägg, men bloggen är ju i huvudsak till för min egen skull för att dokumentera Alvas första år, och den här kvällen blev det himla många "första gången" som vi var tvungna att föreviga med kameran!




Första egna ballongen till exempel, tror ni att Alva var överlycklig eller vad!



Lapdog var hur bra som helst som vanligt, och det säger jag inte bara för att min bror (som sitter bakom trummorna) spelar i bandet, jag tycker verkligen att dom är skitbra! I högstadiet lyssnade jag bara på typ punk, och jag kommer ihåg att jag tyckte att Lapdog var minst lika bra som Bad religion som jag gillade då.. Deras myspacesida finns här!



Första hoppet i hoppborg, första träffen med Pippi Långstrump (fast här var visst Alva liite skeptisk..) och första "jagärförlitenförattåkakarusellsåjagstårochspanarbrevid". Men nästa år så är nog Alva tillräckligt stor för karuseller, det ska bli så himla kul att börja åka till olika barnställen typ tivolin och djurparker som man inte varit på sedan man själv var liten!



Första konserten var det ju faktiskt också! Alva gillade inte riktigt att ha på sig sina hörlurar, men efter en stund gick hon med på det.. Haha ser ni hur lycklig hon är på den högra bilden där hon står och pekar på karusellen, gullungen ♥



Make up store

Publicerat: 2011-07-14 Kl: 09:49:00 | I kategori: Mode & Skönhet | 1 kommentarer |




Ögonskuggor och ett rouge från mitt favoritmärke Make up store


När jag fyllde trettio förra månaden fick jag flera presentkort på Make up store, så sjävklart var jag tvungen att införskaffa mig lite nytt smink! Presentkort är så bra att få tycker jag, då kan man köpa sånt som man aldrig unnar sig i vanliga fall. Jag älskar Make up stores ögonskuggor som är de enda skuggor jag använt sedan gymnasiet då jag köpte en för första gången, och sen var jag fast. Det blev flera på en gång då jag verkligen kände att det var dags för några nya färger, jag har använt i princip en och samma färg till både vardags och fest de senaste åren trots att jag egentligen har hur många olika skuggor som helst hemma som bara ligger och skräpar i sminkskåpet (bara en massa galna färger dock, vet inte hur jag tänkte..). Men den här gången blev det bara basfärger som förhoppningsvis kommer att komma bättre till användning! Det är konstigt hur intressen ändras, jag ville bli Make up artist när jag var yngre och älskade att testa nytt smink och nya färger, men nu köper jag bara smink när basgrejerna tagit slut, typ mascara och puder..


Nu ska jag bara rensa sminkskåpet någon dag så att jag får kasta ut allt gammalt och lägga in mina nya fina skuggor!




Från vänster: Muffin, Velvet (min favorit, det här är tredje burken jag köper), rouge Passion, Old gold (också en gammal favorit) och Shimmery bell som jag tänkte använda till att sota med


Uggleklänning och skateboard

Publicerat: 2011-07-13 Kl: 12:27:00 | I kategori: Allmänt | 8 kommentarer |


 

Finaste uggleklänningen från Lindex tidigare kollektion, jag hade sån tur att jag fick köpa den för en tjuga av en vän vars tjej växt ur den. Love it. Det fanns så himla mycket fina retrotryck för några år sedan på Lindex, jag har köpt massor av dem på tradera men det vore ju kul ifall det kom en ny kollektion i butiken!

 

Klart Alva var tvungen att inviga klänningen i helgen då vi var bjudna på grillmiddag hos Erik, Elin och Sune! De har ganska nyligen flyttat in i sitt nybyggda hus, och gud vad jag skulle vilja bo i ett eget hus med uteplats varje gång vi är hos dom och hälsar på.. Det är så skönt med en egen gräsmatta där Alva och Sune kan springa runt och leka, men husdrömmarna får vänta i några år till, men någon gång förhoppningsvis..

 

 

Mammas favorittjej! Som hellre ville springa iväg och leka istället för att vara med på kort hehe..

 

Klart Alva ville åka skateboard som sin pappa! Erik (Sunes pappa) åker också jättemycket skateboard så självklart hade han köpt en minibräda till Sune, det är den Alva står på! Kanske blir hon en liten skatebrutta..


Sen vill jag bara tacka för alla fina peppande kommentarer jag fick på inägget om att jag vill starta eget företag med att sälja grafiska tryck till barnrummet, jag blev så himla glad och det känns verkligen superkul! Jag har suttit och ritat en stund varje kväll de senaste dagarna i photoshop, jag har inte hunnit skaffa illustrator än som flera tipsade om men jag tänkte försöka göra det så fort som möjligt för att komma igång på riktigt, men i brist på det så funkar photoshop bra för att träna använda ritplattan och lära mig lite olika funktioner.

 

 

Den här djungeln ritade jag för några månader sedan med promarkerspennor, och något liknande kommer att vara ett av de första trycken till försäljning! Dock lite mer bearbetad och mer detaljer, just nu sitter jag och tränar på att rita blommor..

 

Sen så fick jag även en kommentar häromdagen att jag är veckans blogg på barnshopping.se, superkul och stort tack!

 



Lite ugglor från Lilla tussilago!

Publicerat: 2011-07-11 Kl: 12:25:00 | I kategori: Inredning -Barnrum | 8 kommentarer |


 

Teckningslina med små ugglenypor i trä där man kan hänga upp både teckningar och kort. Den var lite svårfotad då den är så lång men den var verkligen hur fin som helst, från Lilla tussilago

 


Äntligen har jag haft tid att fota de fina uggleprylarna som Alva fick från Lilla tussilago förra veckan, en jättefin teckningslina och en krok i samma serie som klädnyporna som Alva har sedan tidigare, tusen tack! Man kan ju aldrig få för många ugglor, så dessa passade oss utmärkt ;)

 



Eftersom Alvas rum är så himla fullt just nu och det knappt får plats något mer på väggarna gjorde jag så att jag bara hängde upp den med tejp (sån som inte sliter sönder tapeten, vet inte vad den kallas..) för att se hur den ser ut upphängd och hur lång den skulle bli. På just den här väggen är det redan ganska fullt med tavlor så jag tänkte prova flytta runt den sen för att se vart den passar bäst. I Alvas nya rum skulle jag nog dock vilja hänga den ovanför hennes lilla bord och stolar så att hon lätt kan hänga upp sina teckningar själv när hon sitter och ritar!



- Här passar den nog jättebra mamma!


Förutom teckningslinan fick vi också denna fina ugglekrok i trä som jag dock inte hunnit hänga upp än. Men som tur är har jag ju bästa hjälpen för att bestämma vart den ska sitta, när Alva såg den sa hon först "krok uggla"  var hon nu lärt sig ordet krok, "Avva låna den"och sen sa hon "hänga krok" och försökte hänga upp den på väggen ovanför kuddhörnan.. Vart hon får allt ifrån har jag ingen aning om, men hon såg ju för några dagar sedan då jag hängde upp de fina fågelkrokarna så hon ville väl göra detsamma, gullungen ♥

Enkelt sytips!

Publicerat: 2011-07-10 Kl: 15:24:00 | I kategori: Barnkläder - I Alvas garderob! | 20 kommentarer |




Dessa fina bodys med regnbågsmönster köpte jag på Lindex i höstas, men då Alva i princip slutade med bodys då hon började använda storlek 86 har de knappt blivit använda. Det tyckte jag var himla synd då jag verkligen älskar det fina mönstret, så jag gjorde helt enkelt så att jag klippte av bodysarna och sydde om dem till tröjor!

Det var verkligen superenkelt och tog exakt 23 minuter från det att jag började plocka fram symaskinen till båda tröjorna var klara. Anledningen till att jag vet så exakt är för att Andreas tog tid, han anklagade mig för att alltid säga "det tar bara tio minuter" när jag sätter igång med ett projekt som alltid slutar med att det tar en timme eller två hehe.. Men under de 23 minuterna hann jag 1. upptäcka att undertråden var slut. 2. Spola 3. Upptäcka att övertråden tog slut medans jag spolade. 4. Leta mig fördärvad efter en ny övertråd bara för att upptäcka att det inte fanns rätt färg 5. Avlägga några svordomar om symaskinen som alltid trasslar, så med tanke på det så tycker jag att det gick rätt snabbt..




Tröjorna efter! Jag gjorde bara så att jag sicksackade nederkanten och sen vek jag in och sydde en raksöm. Jag har typ noll sykunskaper så det blev lite hackigt och snett då jag aldrig sytt i trikå förut, men jag blev ändå väldigt nöjd och nu kommer de att komma till användning! Synd att jag inte kom på det i höstas bara för det lär ju vara för små inom några månader..




Så här fin och glad blev iallafall Alva i en av tröjorna! Hon fick välja själv och valde den röda.



Sen tänkte jag bara tipsa om att de flesta av mina traderaauktioner avslutas ikväll, så skynda fynda! Akutionerna hittar ni här! Nu ska jag skynda mig ut igen så att jag inte missar någon sol, när som helst kan ju det dåliga vädret komma..



En litet steg på vägen..

Publicerat: 2011-07-09 Kl: 12:36:00 | I kategori: Teckningar & Illustrationer | 15 kommentarer |


Jag har några gånger tidigare nämt i bloggen att jag skulle vilja lära mig hur man ritar och trycker upp grafiska tryck, för att som mål kunna starta eget och sälja dessa. Jag har ju alltid älskat att rita med papper och penna, men nu är det är posters och tryck till barnrummet jag vill göra! Jag riktigt känner hur det bubblar i hela kroppen av förväntan varje gång jag tänker på  (vilket jag gör kanske hundra gånger per dag?)  hur kul det skulle vara att få göra något så kreativt och roligt, och just barnrumsinredning är något som jag verkligen älskar vilket kanske märks ibland på bloggen!

Dock har jag ju inga kunskaper hur man gör detta rent praktiskt, det enda jag haft är mina idéer till bilderna i huvudet och på vanligt papper men nu har jag äntligen gjort slag i saken och införskaffat mig en ritplatta! Jag har haft den här hemma i några veckor redan men inte öppnat kartongen och plockat fram den förrän nu, jag tror det beror på att jag varit lite rädd att det inte kommer att vara lika lätt som jag har inbillat mig och att jag måste inse att den här idén kanske bara är en önskedröm.

Men efter en kvälls ritande med ritplattan lyckades jag åtminsone få fram en bild, dock inte lika fin som den jag ritade upp i mitt huvud innan jag satte igång, men det är som sagt första gången i hela mitt liv som jag provar att rita på datorn, en total nybörare alltså..


.

Första bilden blev .. tada ett par ugglor! Inte så oväntat kanske med tanke på hur mycket jag gillar ugglor och jag har faktiskt en tanke om att ett av mina första tryck som ska vara till försäljning ska vara just ugglor sittande på vimplar, men ungefär hundra gånger finare då.. Den här bilden blev väldigt enkel och pixlig, men jag är nöjd att jag överhuvudtaget lyckades hitta ritverktyget i photoshop och än har jag inte fattat hur man drar ett rakt streck haha.. Men övning ger ju färdighet!

Den enda anledning att jag skriver det här i bloggen nu är för att ge mig en spark i baken för att  komma igång och satsa lite på det här, annars är jag ganska bra på att önskedrömma - men drömmarna brukar förbli just drömmar. Så inom ett halvår eller så, senast till våren hoppas jag att jag har hunnit komma så långt med det här projektet att jag kan sälja mina egna tryck, förhoppnigsvis på en egen webplats så håll gärna tummarna för mig! 





Alva sjutton månader!

Publicerat: 2011-07-08 Kl: 09:41:00 | I kategori: Alva 1 - 2 år | 10 kommentarer |


Varning för långt inlägg nu men det här inlägget är helt och hållet för min egen skull för att jag inte ska glömma den här tiden när Alva är just sjutton månader. Alva fyller i och för sig snart arton månader men nästan två veckor till är hon sjutton! Anars har vi haft fullt upp dessa fina dagar med strålande sol, så det har blivit både bad och lek vid Nydalasjön. Jag har självklart tagit massor av bilder och ska försöka hinna skriva ett inlägg, men just nu njuter vi av de sista semesterdagarna tillsammans!




Man tror knappt att Alva kan lära sig mer än hon redan kan, men hon fortsätter att förvåna varje dag. Hon kan säga det mest nu och vi förstår nästan alltid vad hon menar vilket är ganska skönt. Det kommer nya meningar varje dag och man blir förvånad varje gång och tänker "va, hur har hon lärt sig det där ordet?" Som igår när vi var och hälsade på vänner och Alva tuggade på något. "Vad har du i munnen?" sa jag. "Morot" sa Alva glatt! Vad? Morot - när har hon nånsin smakat en rå morot och när lärde hon sig vad morot var för något? Och det var självklart en morotsbit hon hade i munnen också vad annars..  Nu babblar hon på i treordsmeningar, den första som kom var när Andreas åkte skateboard och Alva tittade förvånat på och sa till mig " Mamma titta pappa!" och "pappa åka skejbod"


Annars säger hon saker som:

" Avva åka vagn" när hon är trött
"hund avva klappa" när vi möter en hund
"mamma laga hål" när hon hade ett hål på byxorna.
" Avva låna den" när hon vill ha något som hon inte rår om
"mamma blåsa" när hon gör sig illa
"Hallå" "hej då" "tacksåmycket" och "varsågod". På rätt ställen också.
" det gick bja" säger hon när någon annan gör sig illa, gullungen
"bravo bravo" samtidigt som hon applåderade åt pappa som spelade brännboll
"nu far vi" sa hon nångång när vi skulle fara hem från mormor och morfar
"sand skon" när hon har sand i skon, det gillar hon INTE!
"humla bitas" och "anka bitas" haha det har jag lärt henne för att hon inte ska klappa dessa djur eftersom Alva först sa "humla klappa" och "anka klappa"



Bara sjutton månader men redan den bästa som finns ♥


Hon förstår hur olika saker hänger ihop och säger "blött" när hon känner på vatten och blåser på maten när den är varm.  Hon älskar att bada, leka i lekparken och se molly mus på youtube. Favoritboken är Ordboken som jag skrev om här, men Alva kallar den "Max o Moa" som kaninerna heter och hon kan typ alla ord i boken - äpple, snäcka, bläckfisk, nallebjörn, plåster, giraff - you name it.  Springer gör hon också, men hon är inte helt stadig än och snubblar ibland när det går för fort. Favoritmaten är potatis, majs, russin och mackor. Ägg gillar hon också upptäckte jag häromdagen då hon åt upp det mesta av min frukostmacka och hon sover ungefär från 20-07, men den senaste månaden har hon flera gånger vaknat närmare 08, fortsätt så tack!


Sammanfattningsvis kan man säga att Alva är en snäll, generös och pratglad sjuttonmånaders som älskar russin! (sissin säger hon och letar i skötväskan efter något bortglömt russinpaket)




Lovebirds från Lilla tussilago

Publicerat: 2011-07-06 Kl: 23:29:00 | I kategori: Barnprylar | 11 kommentarer |



Såå fina krokar i form av prickiga fåglar i plåt från Lilla tussilago. Näst efter molnmönstret så är rosa med vita prickar mitt absoluta favoritmönster, det är så himla fint både på tyger, prylar och barnkläder.

 

Jag satte fast krokarna brevid Alvas säng och tänkte använda dem som pyjamashängare för tillfället! De var dock lite svårfotade och var finare i verkligheten än på bild.


Paketet från Lilla tussilago som jag hämtade ut igår kväll innehöll flera jättesöta prylar till Alvas rum, tusen tack! Jag hann dock bara fota dessa fina prickiga fågelkrokar innan jag upptäckte att klockan redan var 17.15, och klockan 18 skulle vi träffa min familj nere på stan för att gå ut och äta middag. Och ingen av oss hade hunnit duscha och göra oss i ordning efter några timmar på stranden. Och Alva hade visst inte ätit middag. Och inget var packat och klart.. Så resten av sakerna i paketet (superfina ugglesaker!) kommer i ett inlägg någon annan dag!


 

 

Ingorera tapeten, den är helt omöjlig att fota och ser inte alls ut som i verkligheten då fyrkanterna blir mycket ljusare av blixten i kameran. Jag gillar den inte alls (eller det är inget fel på tapeten, den passar bara inte i Alvas barnrum..) så det ska bli så kul att få helt nya tapeter i Alvas rum när vi flyttar, och nu har vi nog bestämt vilka det blir också! Hon kommer att ha vita väggar förutom en fondvägg som kommer att gå i rosa, bilder på tapeten kommer i ett annat inlägg men jag kan ju avslöja att det är en av de tapeter jag bloggat om förut..

 

 

Nu är det dags för några timmars sömn innan imorgon bitti då vi åker till stranden och bygger lite sandkakor med våran badtjej!

 

 


Fotoskolan hos Happy days del två

Publicerat: 2011-07-05 Kl: 22:02:00 | I kategori: Fotoutmaning | 5 kommentarer |




Finaste Alva med solen bakom kameran


Jag fortsätter med Josefins fotoskola som den här veckan handlar om ljuset och hur man kan ändra bilden genom att belysa motivet på olika sätt. Jag hade en bild framför mig om hur fina bilder jag skulle ta på Alva med det fina solljuset i bakgrunden precis som Josefin visat i sin blogg, så jag tog med Alva till ängarna här i närheten och började fota. Resultatet blev dock inte alls som jag ville, man ser typ inte att jag har fotat både med solen bakom, framför och från sidan men meningen är väl att man ska försöka bättra sina kunskaper så lite träning har jag fått iallafall! Och efter en stund gick Alva fram till vagnen och sa "Avva åka vagn", och då var det bara att packa ner kameran och gå hem, hon bestämmer ju här hemma nu som sagt haha..




Den enda skillnaden man såg var nog på himlen som ändrade färg från blå till vit..


Annars njuter vi av den sista semesterveckan här hemma tillsammans, sen är jag även ledig nästa vecka men då har Andreas börjat jobba. Idag har vi hunnit med både lekparkshäng och middag med vänner som precis har flyttat tillbaka till Umeå, superkul! Och när vi kom hem hade jag fått en paketavi som jag blev så nyfiken på att jag var tvungen att köra iväg och hämta paketet medans Andreas nattade Alva.. Paketet innehöll några jättefina saker från Lilla tussilago, bland annat några ugglesaker (väldigt passande hihi..) som jag ska försöka hinna fota och visa imorgon!

Alvas groda

Publicerat: 2011-07-04 Kl: 20:34:00 | I kategori: Alva 1 - 2 år | 13 kommentarer |





Jag vet exakt vilken slags mamma jag kommer att bli när Alva växer upp - en sådan som aldrig kommer att kunna säga nej. Det märkte jag redan i veckan när vi var på Biltema för att kolla på cykelvagnar, och Alva pekar på den här "fina" grodan ni ser här ovanför och säger "gjoda". Att hon kunde säga groda helt plötsligt gjorde ju att jag blev lite extra stolt, så när Alva vägrade att lämna grodan i hyllan så tog vi såklart med den (jag och Alva alltså, Andreas hade redan hunnit fram till cykelvagnarna och stod och väntade på mig och Alva som skulle kolla på allt, shoppingtokiga ni vet..).

Sen lät det ungefär som det alltid gör när vi är i affärer tillsammans, jag börjar inse varför Andreas aldrig vill åka och shoppa med mig haha..

A - Vad är det där för något?
Jag - En groda att ha badleksaker i, Alva ville ju ha den..
A - Men är det något vi behöver?
Jag - Men Alva vill ju ha den?
A - Men den är ju så liten, hennes leksaker får ju ändå inte plats?
Jag - Men Alva ville ju ha den, hon sa ju "gjoda" (stolt mamma!)
A - Suck. Men köp den då.. (Här förstod han nog att det går snabbare om jag får handla vad jag vill..)





- Men mammma jag viill haa! Undrar hur man ska kunna stå emot världens finaste ♥ . Alva har redan börjat säga saker som "Avva kan" och "Avva vill" och jag smälter varje gång..



När vi kom hem så gick genast Alva med grodan in i badrummet, jag hade ju berättat att den skulle vara i badkaret och hon ville såklart lägga dit den själv, "Avva kan själv" ni vet..  Den fina molnklänningen är nog favoriten i Alvas garderob, den beställde jag i höstas från Bustråden.


Och grodan då? Inte mitt bästa köp - sugpropparna fungerade inte alls, den ramlade ner efter en sekund och leksakerna fick knappt plats, men säg inget till Andreas hehe..




Bustjejen i småfolk..

Publicerat: 2011-07-02 Kl: 12:33:36 | I kategori: Shoppat till Alva | 10 kommentarer |




Underbar tröja från Småfolk, köpt från Hjärtat mitt


Jag tror att jag har fastnat i en "Småfolkperiod" nu när det kommer till Alvas kläder, jag tycker att de har så himla fina mönster och färger! Dock är ju priserna lite höga så jag spanar på tradera som vanligt, jag tycker inte att det gör något att plaggen är begagnade så länge som de är i fint skick. Men nu har Alva faktiskt fått sitt första "nya" plagg från Småfolk, men det var på rea såklart! Jag betalade 149 kr och den kommer från Hjärtat mitt. Dock var storleken en storlek för stor, så den sparas till hösten istället. Jag inbillar mig att Alva kommer att behöva massor av ombyten varje dag på dagis, så då känns det mer ok att jag köper kläder trots att hon redan har garderoben full..




Finaste bustjejen

Jag har precis börjat fila på Alvas sjuttonmånadersinlägg, men jag känner ändå att jag måste bli bättre på att skriva lite mer om Alvas utveckling så att jag inte glömmer alla roliga saker hon säger och gör, hon har verkligen humor.. Alva har alltid varit världens snällaste, hon är lugn och lyssnar på vad man säger oftast( fast nu är jag såklart lite partisk, alla föräldrar tycker ju såklart att sina barn är världens snällaste).

Men denna vecka har jag även sett lite bustendenser för första gången vilket var ganska kul då Alva alltid har varit så lugn och snäll.
Jag skulle använda min bankdosa, och Alva tog genast visakortet (hon tog rätt kort från de typ femton kort som låg i min börs så tydligen har hon koll på hur man loggar in på internetbanken) och tryckte ner det i dosan, och jag sa som vanligt "ge den till mamma" och väntade mig att hon snällt skulle räcka över det till mig som hon alltid gjort. Då säger hon ett bestämt "näpp", kramar åt kortet ännu hårdare och verkligen springer ut från rummet det fortaste hon kunde, busungen.. Jag skrattade bara åt henne för det var så roligt att se att hon blivit lite busig, men jag lär ju inte skratta om ett halvår eller så då hon kommer i trotsåldern..


Trevlig lördag på er, själv ska vi på ännu en trettioårsfest, Alva ska sova hos sin mormor och morfar själv för första gången och vi ska få sovmorgon imorgon, härligt!

Bättre sent än aldrig..

Publicerat: 2011-07-01 Kl: 13:38:00 | I kategori: Mode & Skönhet | 7 kommentarer |





Det är inte bara klädaffärerna som har rea, inne på Body shop fanns flera body butters nedsatta till 85 kr st. Och eftersom jag aldrig använt bodylotion i hela mitt liv förutom då jag var gravid och smörjde in magen varje dag då det "tydligen" skulle förebygga bristningar (magen luktade jordgubbe och hallon, mums ) slog jag till på Papaya och Blåbär. Jag har ju faktiskt fyllt trettio nu så det är väl dags att börja ta hand om huden, bättre sent än aldrig! Blåbär var lite fetare och passade till torr hud, så jag sparar den till i vintern och doftar Papaya i sommar!





Annars vräker regnet ner här i Umeå så det är tur att vi varit på stranden några dagar den här veckan och fått lite sommarfeelings. När Alva vaknar ska vi ta en sväng till Barnens hus och köpa lite lego till henne, vi var på Mio på förmiddagen och Alva satt i barnhörnan och byggde legotorn och sa "bygga lego" vilket nog var ett tecken på att det är dags att köpa hem lite grann.. I kväll blir det middag med alla mina tjejer, en av mina bästa kompisar fyller trettio!


Sen måste jag bara skriva hur glad jag blir att så många kikar in här varje dag , och jag blir så glad över alla fina kommentarer jag fått den senaste tiden så ett stort tack! Och trevlig fredag!



RSS 2.0