Jag upptäckte....

Publicerat: 2010-09-30 Kl: 15:09:06 | I kategori: Dagens outfit - Alva | 1 kommentarer |


att Alva matchar sitt rum väldigt bra idag färgmässigt ...
fast är man inte tillräckligt snabb med kameran ser det ut så här ...

Tavlor med djungeldjur

Publicerat: 2010-09-30 Kl: 14:34:55 | I kategori: Hemma hos oss - Alvas rum GAMLA LÄGENHETEN | 3 kommentarer |


Jag fick en kommentar igår av en jättegullig tjej angående tygtavlorna i Alvas rum, så jag gör ett eget inlägg om dessa då de inte syns så bra på bilderna i det tidigare inlägget om barnrummet. Tavlorna har jag gjort själv med tyg från Åhlens som jag har satt fast på målardukar (har köpt  mina på clas ohlson). Jag änvände mig av karlsons klister men det är nog lika enkelt med häftpistol om man har en sån. Jag gjorde dessa när jag var gravid med Alva, jag ville gärna ha klart hennes rum innan hon föddes. Jag visste inte just då om vi väntade en tjej eller kille, men jag hade som idé att ha djungeltema blandat med röda detaljer då jag tyckte att det passade båda könen lika bra. Sen att jag gjort om i princip hela hennes rum igen sen hon föddes och bytt ut nästan all djungel och allt rött till rosa fluff fluff är ju en annan historia...

Den stora tavlan...

 

 

 

...och fyra stycken små, dock bara två som ryms framme just nu

 

 


Mumsiga bananmuffins

Publicerat: 2010-09-29 Kl: 21:29:39 | I kategori: Mat & bak | 0 kommentarer |


Efter middagen satte jag igång med att baka bananmuffins, vi hade massor av bananer hemma som var på väg att bli dåliga.

Har ingen aning om när jag blev så "huslig". Jag har alltid varit den som fått typ skära gurka när jag och mina kompisar lagat mat tillsammans eftersom jag inte är nån mästerkock direkt..

Men just baka har jag börjat lite med det senaste året, dock enkla grejer som kladdkaka, äppelpaj och muffins. Dessa muffins har jag gjort flera gånger när jag det varit min tur att ta med fredagsfika på jobbet och när vi haft födelsedagsfika här hemma och dom har varit väldigt uppskattade.

Receptet är från www.dagensmuffin.se

Innan jag började baka hade jag en tanke i huvudet att det skulle se ut ungefär så här...
bild från http://www.recept.nu/1.122137/leila_lindholm/bullar/cream_cheese_frosting
men här är resultatet...
Fula men goda!

hösten är här

Publicerat: 2010-09-29 Kl: 19:08:35 | I kategori: Utomhus | 3 kommentarer |


Imorse vaknade jag med ont i halsen och möjligtvis lite feber, men det var bara väntat med tanke på hur mycket Alva har snorat på mig de senaste dagarna. Jag fick iallafall sova ända till kl halv sex utan att blir väckt vilket inte händer så ofta.

Det är konstigt hur mycket man orkar när man får barn. Jag knappt sovit en hel natt sedan Alva föddes för 8 månader sen, oftast blir man väckt 2-20 gånger per natt och vid 5-tiden och framåt brukar hon böka runt och gnälla i sömnen fram tills hon vaknar vid 7 så efter 5 hinner man nästan aldrig somna om. Tur att jag inte visste det innan Alva föddes, då tyckte jag att det var jättejobbigt att kliva upp klockan 8 på vardagarna för att hinna till jobbet kl 10..

Efter lunch kände jag mig piggare så då gick vi ut på en promenad i det fina höstvädret! Vi gick förbi min mamma som var ledig idag, och där fick Alva en present. Jag hade råkat nämna att jag letat efter en varmare jacka till Alva men inte hittat någon som var bra. Såklart kommer mamma hem med en ny jacka till Alva som hon köpt på sagolika ting. Jag tycker egentligen att det är ganska onödigt att köpa dyrare märkesplagg när hon ändå växer så fort just nu, men denna jacka var så himla fin!

jackan från Villervalla

på promenad i Gammliaskogen

Alva ville helst gå själv                                                          .. och äta gräs

 

.. och känna lite på buskarna!


lite om mig själv..

Publicerat: 2010-09-29 Kl: 15:29:00 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer |


Kanske skulle skriva lite om mig själv så här i början av bloggen. Är en tjej på 20+ (ok snart 30) som bor i Norrlands huvudstad med min sambo och dotter som föddes i januari 2010. Just nu är jag mammaledig och kommer att vara det till efter jul någon gång, så för tillfället kommer min blogg kanske att handla lite mer om mammalivet. Senaste modet byts ut till barnkläder och heminredning till barnrum. Man hinner inte tänka lika mycket på sig själv som tidigare, och eftersom det är svårt att klä sig allför moderiktigt när man är ute och går långpromenader och leker i sandlådan på dagarna kommer det nog bli mer "alvas dagens outfit" än min egen. Dock så älskar jag mode och kläder, så lite blir det allafall!

När jag inte är mammaledig jobbar jag i en klädbutik, har jobbat i ca 5 år och trivs superbra, det är så himla roligt att går till jobbet! Så efter jul blir det mer "vuxen" mode eftersom man klär upp sig varje dag på jobbet, och man vill gärna köpa det senaste som kommit till butiken, blir en hel del shopping alltså! Vill inte ens tänka på hur många tusen jag handlar kläder för per år..

Annars gillar jag inredning, läsa böcker när jag får tid, och att umgås med mina fina tjejkompisar och familj.  Jag tycker om att vara kreativ och har oftast något litet pyssligt projekt på gång, senast Alvas barnrum! Om jag skulle beskriva mig själv med tre ord så skulle det nog vara " snäll shoppingberoende mamma". Har själv gillat att läsa bloggar sen många år tillbaka, då engla precis börjat blogga och eleonore nygårds var typ den enda modebloggaren. Det är en gåta att jag inte börjat blogga själv för flera år sen när jag har följt "bloggvärlden" så länge. Men tyckte det var dags nu, hoppas att du kommer att gilla min blogg!


promenad vid nydalasjön

Publicerat: 2010-09-28 Kl: 15:45:26 | I kategori: Utomhus | 1 kommentarer |


Idag var Alva feberfri så jag och Alva gick ut på en promenad vid nydalasjön. Det är så himla mysigt att gå där för det är så fint, och så ligger det ju bara 10 min bort från oss! Stor skillnad mot att gå här vid alla höghus. När vi flyttar till vår nya lägenhet nästa höst kommer vi att bo ännu närmare, om det inte hade varit massa träd i vägen hade vi sett sjön från vardagsrumsfönstret då vi kommer att bo på 4 våningen.

Jag stannade till på samma ställe som jag och Andreas tog massa fina magbilder på mig när jag var gravid med Alva förra hösten, ett fint minne!

Alva i magen i vecka 25




Alva utanför magen 8 månader. 

Idag fick hon inviga sina lurviga leopardstövlar som jag köpte på hm för 20 kr. Inte så praktiska men väldigt söta, man måste ju passa på innan det blir för kallt! Imorse kl 8 när Andreas for till jobbet var det ju minusgrader... Och sen när hon somnade passade jag på att sätta mig på bron en stund och njuta lite av solen!





Alvas nystylade rum!

Publicerat: 2010-09-28 Kl: 09:55:45 | I kategori: Hemma hos oss - Alvas rum GAMLA LÄGENHETEN | 2 kommentarer |


Jag har alltid gillat inredning och vill att allt ska matcha här hemma, men det är inte förrän jag själv fick barn som jag upptäckt hur många fina barnrum det finns där ute och hur mycket kul man kan göra, har hittat massor av inspiration på www.styleroom.se. Nu när Alvas rum är hyfsat klart var jag tvungen att lägga upp lite bilder där jag också. Hennes rum är väldigt litet, så det är mest vitt och ljusa härliga färger. Den grå tapeten hade vi tänkt måla över, men eftersom vi ska flytta nästa höst så skippar vi det. Alva är ändå för liten just nu att leka  själv där inne, för tillfället tillbringar vi dagarna i vardagsrummet där golvet är täckt av leksaker.





tavlorna är från isa form och vimpeln från åhlens,
men jag har klippt bort några färger jag inte gillade och sytt ditt några egna


Myshörna där vi sitter och läser varje dag! De mönstrade kuddfodralen har jag sytt själv


Superfin matta från mio. Gardinkappan har jag sytt själv av gunilla axens molntyg, min favorit!


bohylla expedit från ikea med rosa förvaring från mio


Gungelefanten köpte jag när Alva var typ nyfödd, älskar den!



copyright elin andersson Inga bilder får användas utan min tillåtelse

Ny bloggdesign

Publicerat: 2010-09-28 Kl: 09:33:14 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer |


Ok, jag visste inte att det var så avancerat att ändra design på bloggen, jag hade fått för mig att det bara var att välja en design och klistra in bilder och text hur som helst, men det var visst lite fel.. Så här 5 timmar och flera misstag senare har jag äntligen lyckats ändra design med hjälp av www.tescho.se. En tjej som erbjuder gratis designer och guider som t om nyborjare som mig klarar av! Några gånger ville jag slänga datorn i golvet och skrika högt, men det kan man inte göra nu när man har barn, det är bara att ta ett djupt andetag och le. Hur sur och ledsen man än är så får man ändå låtsas vara glad så att inte Alva blir rädd. I förrgår slog jag knät i hörnet på våran säng, det har blivit lite trångt där sen spjälsängen pressades in bredvid. Fick jätteont och klagade hela dagen hur ont jag hade. Såklart slog jag i exakt samma knä i sängen igår också, och fast jag egentligen höll på att ramla omkull av smärta och ville bara grina så lyckades jag kasta mig i sängen med Alva som jag höll i famnen, och låtsades fejkskratta som om det var en rolig lek. Alva tyckte då det var kul allafall..
Glad fast mamma gör illa sig!

Välkommen till min nya blogg!

Publicerat: 2010-09-26 Kl: 11:17:23 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer |


Idag var det dags för babysim för första gången för Alva, har sett fram emot det jättemycket och vi var igår inne på jobbet och köpte ett par jättesöta prickiga badtrosor åt henne! Såklart blev hon sjuk igårkväll, jättteförkyld och hostig vilket gjorde att jag fick typ en timmes sömn totalt inatt då hon var så ledsen och hade svårt att andas, och babysimmet fick vi skippa. Då hon har sovit ganska mycket idag har jag istället ägnat mig åt att lägga upp bilder från alvas nya rum på styleroom.se , samt starta en blogg! Tänkte mest skriva för min egen skull, som en dagbok att titta tillbaka på när Alva blir större. Alla säger att den första tiden går så fort, men den går ännu fortare! Alva har fyllt åtta månader och är ingen liten bebis längre, hon har precis fått sin första tand och snart kryper hon fram. Hon är en bestämd tjej, men oftast glad och nyfiken!


RSS 2.0